Chip Whitley kirjoitti:
En tiedä, mielestäni Flames on vain tasaisempi joukkue. Toki Canucks pelaa tällä hetkellä hyvää voittavaa kiekkoa ja johtaa divisioonaansa, epäilen vain että jossain vaiheessa tulee taas vaikeampia aikoja...Kaikki on kuitenkin mahdollista, enkä sulje pois sitäkään vaihtoehtoa että Canucks NW-divarin voittaisi. Sijoituksemme tulee olemaan ilman suuria yllätyksiä joko 3, 6 tai 7.
Varmasti tulee vaikeampia aikoja...
Kaikki on kuitenkin mahdollista...
Sijoituksilla ja mahdollisilla pudotuspelivastustajilla en jaksa alkaa leikkiä vielä tässä vaiheessa kautta...
Tarkoitin siis tuolla edellisellä viestillä lähinnä sitä, että vaikka Hiisin ja sinun pohdintasi tulevista pudotuspelivastustajista olikin hyvää ja mielenkiintoista luettavaa ja vaikka Canucks ja Flames vaikuttavat
tällä hetkellä Luoteisen vahvimmilta joukkueilta, tässä vaiheessa kautta on vielä aivan liian aikaista laatia minkäänlaisia "lähes varmoja" ennusteita yhtään mistään - ei etenkään Luoteisesta divisioonasta, jossa joukkueet pelaavat huomattavan paljon ristiin ja "syövät" toistensa pisteitä.
Esimerkiksi viime kausi osoitti jokaiselle Canucks-fanille ja joukkueen pelaajalle sen, että tammi-, helmi- ja maaliskuun sijoituksista ja menestyksestä ei voi vetää "lähes varmoja" sijoitus-ennusteita keväälle. Muistatko vielä, missä tilanteessa Canucks oli viime vuonna helmikuun puolivälissä ennen Olympiataukoa? Entä muistatko, missä tilanteessa joukkue oli vielä maaliskuun alussa?
Kyllä, ennen Olympiataukoa joukkue oli Luoteisen toinen, ja vain kaksi pistettä divisioonaa johtanutta Calgarya perässä. Maaliskuun alussa Vancouver puolestaan johti Luoteista divisioonaa ja taisteli tasapisteissä Nashvillen kanssa Lännessä. San Jose ja Anaheim tulivat lähes 10 pisteen päässä takana. Canucks oli siis vielä maaliskuun alussakin erittäin hyvissä asetelmissa nappaamaan vaikka kotiedun pudotuspeleihin.
Noh, ei tullut kotietua. Sen sijaan tuli postista kumiankat jo huhtikuussa, ja pudotuspeleissä ottivat toisistaan mittaa ihan eri joukkueet. Oman divisioonan Edmontonkin nousi loppukaudesta vielä ohi, ja lopulta aina Stanley Cup -finaaleihin saakka, vaikka Oilersin osakkeet eivät näyttäneet maaliskuun alussa vielä edes kovin hyviltä.
Sinällään Vancouverin sukelluksessa tai Oilersin nousussa ei edes ollut edes mitään yllättävää. Jokaisella kaudella nähdään NHL:ssä jossain päin näitä vastaavia sukelluksia/nousuja ja lisäksi joukkueen viime kaudella käyttämä riskialtis pelitapa ei useinkaan vakuuttanut voitoista huolimatta. Koko kauden sitä vain odotti, että 'kyllä se peli siitä jossain vaiheessa loksahtaa paikoilleen', mutta näin ei tapahtunut - riskialttiin pelitavan virheet vain kertautuivat keväällä, kun joukkueet pelasivat ilta illan jälkeen elämästään.
Tällä hetkellä joukkue vaikuttaa pelaavan kuitenkin viime kauteen verrattuna paljon ehjempää kiekkoa. Viisikot toimivat kiitettävästi, alivoima on erinomaista, maalivahtina toimii minun mielestäni liigan paras vahti, työmoraali on illasta toiseen ihan eri tasolla kuin viime kaudella ja hyökkäyksen ja puolustuksen hyökkäystehojen välillä on hyvä balanssi toimivan puolustuksen johdosta.
Pisteitä ei ole viime kautta enempää, mutta kokonaisilme on selvästi parempi ja näin ollen joukkueen menestymismahdollisuuksia voi tätä kautta ennustaa vähän paremmin. Kuitenkaan mikään ei ole NHL:ssä tässä vaiheessa kautta vielä "lähes varmaa". Canucks ja Flames tuntuisivat taistelevan kiivaimmin Luoteisen kärkipaikasta, mutta mikään yllätys ei olisi esimerkiksi Minnesotan kiilaaminen muiden ohi.
Chip Whitley kirjoitti:
Olisitteko esimerkiksi valmiita vaihtamaan Morrisonin + jotain muuta Forsbergiin?
Tällä hetkellä en missään nimessä olisi. Joukkue kun on paljon muutakin kuin Fantasiatyylisesti nimet paidan selässä. Morrisonilla on suuri rooli Canucks-perheen sisällä, eikä tätä perhettä pidä missään nimessä riskeerata nyt kun joukkueen peli kulkee hyvin.
Mikäli joukkueen peli jatkuu hyvänä myös seuraavan reilun kuukauden, minä näkisin, että Canucks voisi tehdä siirtotakarajalla ehkä vain yhden siirron (tämä myös sillä oletuksella, että ydinryhmästä kukaan ei loukkaannu). Viime kauden tapaista korttipakan sekoitusta ei olisi hyvähenkisessä- ja systeemiään noudattavassa ryhmässä ollenkaan tarvetta nähdä.
Jan Bulis on antamien lausuntojen mukaan tyytymätön rooliinsa Vancouverissa ja hänen paikallaan näkisin mielummin toisen hyökkääjän, kunhan tämä vain valitaan hyvin. Bulisista tuskin saa suoraan mitään ihmeellistä, ja näin hänet voidaankin ehkä kaupata vain varausvuoroa vastaan pudotuspeleihin menevään joukkueeseen, joka kaipaa hyökkäyksen kolmoseen vähän syvyyttä.
Kaksi nimeä, jotka nousevat tällä hetkellä minun papereissani esiin, ovat St. Louisin kokenut maalintekijä Bill Guerin ja Washingtonin monipuolinen taistelija Chris Clark. Näiden(kin) pelaajien mahdollinen tulo Vancouveriin riippuu kuitenkin miesten joukkueiden loppukauden esityksistä.
Näistä kahdesta hyökkääjästä Guerin saattaisi olla hyvä vaihtoehto Sedinin kaksosten ketjuun ja Clark on puolestaan kuulunut jo pidempään sille listalle, josta minä ottaisin pelaajia Canucksiin. Clarkia kun tuli seurattua tarkasti tämän pelatessa Calgaryssa ja hänen otteensa olivat illasta toiseen hyviä.
Clarkilla on tosin sopimus Capsin kanssa myös ensi kaudesta, ja voi näin olla, että McPhee ei kauppaisi kovin hyvään hintaan hyökkääjää, joka on menossa nykyisellä tahdilla päälle 30 maalin kauteen ja joka on muutakin kuin maalit ja pisteet.