Vancouver Canucks 2006-07

  • 198 318
  • 1 444

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Chip Whitley kirjoitti:
Kisat alkavat siis joulukuun 26. päivä, en tiedä onko mahdollisuutta nähdä Ylen kautta. Eiköhän nämä(kin) ottelut jostain loppuen lopuksi näe.

Tämän ketjun mukaan tsn.ca näyttää Kanadan pelit http://hfboards.com/showthread.php?t=321874 netin kautta. Aluerajoituksista sun muista esteistä en osaa sanoa.

YLE näyttää Suomen pelejä (Tsekki, Sveitsi, Venäjä - ei ensimmäistä Valko-Venäjä peliä) + mahdollisia jatkopelejä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks kävi häviämässä viime yönä Minnesotalle Twin Citiesissa ja näin Wild tasoitti kahden viimeisen ottelun voitot. Tappio oli jo neljäs peräkkäinen vierastappio ja kahdeksas vierastappio oman divisioonan joukkueita vastaan pelatuista otteluista - Canucks ei ole onnistunut voittamaan tällä kaudella vielä kertaakaan vieraissa oman divisioonan joukkueita.

Alkukaudesta hyvää vieraspeliä pelannut Canucks on tällä hetkellä heikko vierasjoukkue; neljän edellisen vieraspelin maalisaldo on 6-20 ja näiden kauden kahdeksan Luoteisen divisioonan vieraspelin saldo sekin murheellinen 14-29. Viime yön vastustaja Minnesota on ollut sen sijaan kova kotijoukkue koko kauden ja tätä samaa hyvää kotipeliä Wild jatkoi Canucksiakin vastaan.

Minnesotalle voitto oli neljäs peräkkäinen kotivoitto. Koko kaudella joukkue on voittanut toistaiseksi kotonaan 13 peliä ja hävinnyt vain neljä kertaa. Vieraissa joukkueella ei ole kulkenut sitten aivan yhtä hyvin; joukkue on hävinnyt seitsemän peräkkäistä vieraspeliään ja ottanut edellisistä 10 vierasottelusta vain yhden voiton - senkin rankkareilla.

Näitä taustoja vasten näiden kahden heikon vierasjoukkueen ottelusarjassa pelatut ottelut olivat varsin odotettuja; molemmat voittivat kotonaan. Minnesota oli näissä kahdessa ottelussa kokonaisuutena parempi, sillä tämä viime yön ottelu oli Vancouverilta heikkoa peliä ja Wild pelasi puolestaan kaksi tasapainoista ottelua. Lisäksi Minnesota oli parempi myös Vancouverissa pelatussa ensimmäisessä ottelussa, mutta tuolloin Luongo pelasi pisteet kotijoukkueelle.

Tästä toisesta ottelusta on aika vaikea löytää Canucksin puolelta onnistujia. Paljon kertoo ottelusta se, että vaikka Canucks hävisi maalein 2-5 (viimeinen tyhjiin), Luongo oli jälleen kerran joukkueen paras pelaaja. Positiivista oli tietenkin myös maalintekijöinä toimineiden pelaajien onnistumiset. Trevor Linden onnistui maalinteossa toisessa peräkkäisessä ottelussa ja Kevin Bieksa teki kauden seitsemännen maalinsa ja kolmannen viimeisiin viiteen otteluun.

Radiokanava 1040:n mukaan Markus Näslund on kärsinyt viime aikoina puolestaan olkapäästään ja sitkeästä flunssasta, jonka vuoksi Näslund ei ole pystynyt syömään normaalisti ja hän on menettänyt myös jonkin verran painoaan. Pelikunnossa Näslund oli kuitenkin myös Minnesotaa vastaan, mutta hän ei pystynyt tekemään mitään joukkueensa eteen ja näytti jälleen 50-vuotiaalta.

Olisikohan viisainta nyt jättää pelejä väliin ja keskittyä parantamaan vammoja esimerkiksi vuodenvaihteeseen saakka? Nyt nähdyillä otteilla Näslundista kun on aika vähän hyötyä joukkueelle. Viime yönäkin pisteittä jääneelle Canucks-kapteenille merkittiin vain yksi laukaus ja hän on pelannut nyt yhdeksän peliä maaleitta. Ei tässä paljon lohduta hyvät puolustuspelit, kun joukkueessa näitä puolustavia hyökkääjiä riittää muutenkin runsaasti ja tämä kuuden miljoonan dollarin hyökkääjä pelaa puolikuntoisena ilman tehoja.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
CorporalSyd kirjoitti:
Tässä hieman piristystä päivään (Youtube):

Rory Fitzpatrick Attack Ad: Scott Niedermayer

Rory Fitzpatrick Attack Ad: Niklas Lidstrom

Jenkit osaa kyllä tämän törkykampanjoinnin.. :D

Kampanja toimii! Rory on noussut jo toiseksi Läntisen Konferenssin pakkien äänissä! Rorylle on lähtenyt minultakin tässä viikon sisään varmaan 50 ääntä, joten en ihan hc-äänestäjä ole, mutta onneksi tässä on vielä aikaa ennen Tammikuun toista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olipa taas kerran peli. Canucks vei ottelua miten tahtoi, mutta hävisi nollilla. Joukkue voitti kahden viimeisen erän laukaustilaston 27-6 (kolmannen erän laukaukset 14-0) ja loi kymmenkunta erinomaista maalipaikkaa, mutta Bruinsin maalilla pelannut Tim Thomas otti kaiken kiinni ja kun avoimista paikoista lauottiin useimmiten yli, niin tulos on sitten tässä. Joukkueen maalinteko on ollut täyttä tuskaa koko alkukauden, mutta ei vielä kertaakaan näin onnetonta.

Vancouverin maalilla tänään pelannut Danny Sabourin ei pelannut tappiosta ja pienestä työmäärästä huolimatta huonoa peliä. Ikävä vaan Sabourinin kannalta, että hyökkääjiltä ei tullut yhtään apuja toiseen päähän ja näin mies jatkaa tappiollista sarjaansa NHL-maalivahtina. Sabourinin kannalta ainoa positiivinen asia on se, että hän näytti maalillaan NHL-tason maalivahdilta ja saattaa saada uuden näyttöpaikan ehkä jo ensi kuussa.

Puolustuksessa positiivista oli Sami Salon palaaminen kentille loukkaantumisen - joka toivottavasti oli tämän kauden viimeinen - jälkeen. Salo kirjautti noin 22 minuuttia peliaikaa sekä viisi laukausta. Mattias Öhlund oli jälleen joukkueen peliaikakuningas pelaten 26:23 ja laukoen kolme kertaa kohti Thomasia. Kevin Bieksa pelasi Willie Mitchellin parina 21:34 ja laukoi puolestaan kuusi kertaa.

Joukkueen paras oman pään puolustaja Mitchell pääsi puolestaan Bruinsia vastaan poikkeuksellisen helpolla, kun peli pyöri Bostonin päädyssä - peliaikaa vain 16:48. Rory "all-stars" Fitzpatrick pelasi noin 14 minuuttia ja otti yhden jäähyn ja Lukas Krajicek pelasi reilu 19 minuuttia laukoen kolme kertaa. Kokonaisuutena Canucksin alakerta laukoi 19 kertaa, kun Bostonin puolustus merkkautti yhteensä neljä laukausta.

Hyökkäyksessä positiivista oli Trevor Lindenin hyvä peli. Linden on pelannut viime aikoina taas vähän paremmin ja onnistunut aikaisemmissa peleissä myös maalinteossa. Linden otti tosin Bostonia vastaan yhden tyhmän jäähyn käytöksestä, kun Jan Bulis joutui jäähylle ilman syytä (Boston teki sitten kahden miehen ylivoimalla toisen maalinsa), mutta tämä jäähy menee sen piikkiin, että Mike Hasenfratzin vihellys oli täysin idioottimainen ja kokeneena pelaajana varakapteeni Linden koki joukkueensa saaneen selvää vääryyttä.

Onneksi tämä Hasenfratzin onneton viheltely ei lopulta ratkaissut mitään, mutta Canucks-valmentaja Vigneaultin oli tästä huolimatta vaikea pitää tunteita kurissa; “The Bulis penalty wasn’t a penalty and to add to that, we took a penalty from the bench for embarrassing the referee. Some would say the guy making the call from 80 feet away is embarrassing – but I wouldn’t say that.”

Lindenin kanssa samassa ketjussa paljon pelanneet Matt Cooke ja Brendan Morrison pelasivat myös hyvän pelin, tai ainakin jos mittarina käytetään työntekoa ja paikkojen luomista. Cooke pääsi kolme kertaa nokikkain Thomasin kanssa ja myös Morrisonilla oli muutama hyvä paikka. Kaksi suhteellisen hyvää luistelijaa (Morrison ja Cooke) tukevat uransa viimeisiä vetävää Lindenia hyvin ja Linden nauttii selvästi saadessaan isompaa roolia joukkueessa - ei hän tosin ole tästä huolimatta joukkueen paras ylivoimahyökkääjä (hyökkäyksen eniten ylivoima-aikaa Bruinsia vastaan)...

Muista hyökkääjistä Sedinin kaksoset eivät nousseet Boston-pelissä aivan tasolleen ja Markus Näslundin tehottomuus jatkuu edelleen. Ryan Kesler pelasi hyvän ottelun taklaten joukkueen eniten ja pelaten tavoilleen uskollisesti erittäin hyvää karvausta ja samat sanat sopivat oikeastaan myös Alexandre Burrowsiin, joka merkkautti neljä laukausta suhteellisen pienellä peliajalla. Taylor Pyatt pääsi muutamaan paikkaan ja muutenkin Pyattin otteet ovat taas parantumassa loukkaantumisen jäljiltä.

Muuten tätä Bruins-peliä ei kannata sen enempää enää muistella, sillä tästä joukkueen viimeistelytaidosta tulee etenkin tämän pelin jälkeen vain vihaiseksi. Ensi yönä vastassa on heti seuraava vieraskaukalo, kun Canucks kohtaa valmentajan vaihdon jälkeen parantaneen Columbuksen. Toinen peräkkäinen vierasottelu energiaa vieneen Boston-pelin jälkeen ei ole missään nimessä helppo.

Joukkue tullee pelaamaan tämän pelin enemmän puolustuksen kautta ja luottaa maalilla Luongoon sekä hyökkäyspäässä siihen, että yksi tai kaksi maalia riittäisivät voittoon. No, tyytyväinen pitää olla, mikäli Canucks saisi edes sen yhden.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
nuck kirjoitti:
Ensi yönä vastassa on heti seuraava vieraskaukalo, kun Canucks kohtaa valmentajan vaihdon jälkeen parantaneen Columbuksen. Toinen peräkkäinen vierasottelu energiaa vieneen Boston-pelin jälkeen ei ole missään nimessä helppo.
Ei ollut helppo peli ja joukkue itse teki tästä vielä vaikeamman. Canucks otti ensimmäisessä erässä aivan liikaa typeriä jäähyjä (mm. kaksi väärästä vaihdosta tullutta jäähyä sekä pari hyökkäyspään koukkujäähyä) ja päästi energisemmän kotijoukkueen iskemään 2-0 johdon oman maalin edestä Morrisonin turhan koukkujäähyn aikana.

Toisessa erässä Canucks sai pelistä hyvin kiinni, kun puolestaan Columbus sortui jäähyilemään. Bieksa kavensi kovalla laukauksella ylivoimassa ja joukkueella oli hyvin paikkoja tasoittaa ottelu, mutta loukkaantuneen Pascal Leclairen tilalle Columbuksen maaliin tullut Fredrik Norrena kesti Vancouverin painostuksen hyvin.

Kolmannen erän alussa Canucks oli hyvin lähellä tulla tasoihin, kun Henrik Sedin järjesti veljelleen avopaikan hyvällä syötöllä selkänsä taakse, mutta Norrena sai hienolla venytyksellä hanskansa kiekon eteen. Ja kun Canucks jälleen kerran oli mokannut omat paikkansa, vastustaja iski takaisin. Rick Nash eteni laidasta 2-1 hyökkäyksessä kohti Canucks-maalia ja veti kovan ranteensa ohi Luongon.

Daniel Sedin kavensi vielä erän lopussa ohjauksellaan tilanteeksi 3-2 (kotijoukkueelle), mutta enempää osumia ei Vancouverin loppuhetkien painostuksesta huolimatta nähty ja näin Canucks otti jo kuudennen peräkkäisen vierastappionsa. Joukkueen edellinen vierasvoitto on niinkin kaukaa, kuin marraskuun 22. päivä, jolloin Canucks kaatoi Detroitin jatkoajalla.

Tämän Wings-pelin jälkeen joukkueen vieraspelaaminen on ollut tilastollisesti surkeaa ja maaliero näiden kuuden tappiopelin aikana on masentava 25-8. Joukkueen hyökkäys on saanut näissäkin peleissä paljon paikkoja, mutta maalinteon apina kummittelee hyökkäyksen osalta aivan liian suurena. Aika erikoista muutenkin, että puolustaja Kevin Bieksa on ollut joukkueen paras maalintekijä marraskuun 1. päivän jälkeen.

Joulu tulee Canucksille ja faneille nyt huonoon aikaan, sillä alla on kolme tappiota. Toivottavasti joukkue saisi kuitenkin lahjaksi maalinteon aapisen, jolla Canucks saisi tämän tuskastuttavan apinan pois selästä. Joulun jälkeen joukkue pelaa kaksi peräkkäistä ottelua (26. ja 27.12) Calgarya vastaan ja nämä ovat taas niitä huipputärkeitä neljän pisteen pelejä, joita tällä kaudella on hävitty aivan liikaa.

Minä vetäydyn nyt joulun viettoon ja toivotan oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille tätä ketjua lukeville.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
nuck kirjoitti:
Calgary-pelin yksi suurimmista sankareista oli maalivahti Luongo, joka voitti tällä kerralla Kiprusoffin tässä kahden huippuvahdin taistelussa. Kiprusoff pelasi myös hyvän pelin, mutta hävisi taistelun tästä huolimatta. Luongo teki läpi pelin hyviä torjuntoja ja turhautti Flamesin etenkin Canucksin pelatessa alivoimalla. Vähän outo tilanne vielä tässäkin vaiheessa kautta, että voi sanoa Canucks-maalivahdin olleen parempi Luoteisen divisioonan sisäisessä pelissä kuin Kiprusoffin.
Näin siis viikko sitten.

Ja viime yön jälkeen tämän saman voisi kopioida tähän perään. Luongo oli jälleen Flamesia vastaan kentän paras pelaaja ja turhautti Calgaryn hienoilla torjunnoillaan mm. kolmannen erän alussa, kun Canucks pelasi 5-3 alivoimalla päälle minuutin. Hyvin pitkälle Luongon ansiosta Vancouver onnistuikin katkaisemaan oman kuusi ottelua kestäneen tappioputkensa vieraskentällä. Samalla katkesi Calgaryn kymmenen peräkkäisen voitollisen kotiottelun sarja ja mikä tärkeintä, Canucks nousi jälleen vain pisteen päähän Luoteisen divisioonan kärjestä.

Myös puolustuksessa kaksikko Mitchell-Bieksa jatkoi erinomaisia otteitaan vastustajan kärkiketjua vastaan pelaavana kaksikkona. Viime Flames-ottelussa kaksikko pelasi käytännössä kaikki vaihtonsa vaarallista Flamesin ykköstä vastaan ja nollasi tuolloin iginlat. Nyt kaksikko uusi tuon temppunsa yhtä vakuuttavalla tavalla; esimerkiksi Iginla pelasi lähes 27 minuuttia, mutta ei saanut kahdessa viimeisessä erässä aikaan kuin yhden laukauksen. Mitchell-Bieksa -kaksikko teki sen sijaan kuusi blokkia ja riisti kiekon neljä kertaa Calgarylta.

Hyökkäyksessä Sedinin kaksoset olivat viettäneet näköjään rauhallisen ja onnistuneen joulun, sillä kaksoset häärivät Flames-pakiston kiusana koko ottelun ja ratkaisivat Luongon ohella voiton Vancouverille. Daniel Sedin teki kaksoisveljensä syötöistä kaksi maalia ja nosti samalla kauden maalimääränsä 12 osumaan. Canucksin kolmas onnistuja oli viime otteluissa hienosti pelannut Trevor Linden, joka teki kolmannen maalinsa viimeisiin viiteen otteluun.

Linden on ollut viime aikoina alkukauteen verrattuna kuin eri pelaaja, saatuaan paikan toisesta ylivoimasta Sedineiden viereltä. Erinomaisen hienoa, että Vigneault antaa kovasti töitä tekevälle Lindenille hyökkäyspään vastuuta, vaikka kausi on kokonaisuutena ollut hyökkäystehojen suhteen vaisu. Vaikka hänen liikkeensä ei olekaan enää takavuosien tasolla ja näin tasakentin on vaikea tehdä tehoja, isona pelaajana kokenut Linden on edelleen pätevä hyökkääjä vastustajan maalin edessä - maila kun ei ala ihan ensimmäiseksi täristä maalipaikoissa ja ulottuvilla käsillä on hyvä kaivaa irtokiekkoja.

Hienojen fiilisten ja tärkeän voiton jälkeen pitää palata taas nopeasti maan pinnalle. Ensi yönä on nimittäin heti seuraava Calgaryn ja Vancouverin välinen ottelu ja tällä kerralla peli pelataan Vancouverissa. Saapa nähdä, jaksaako Luongo pelata maalilla toisen peräkkäisen pelin, vai mennäänkö vaihteeksi edellisessä ottelussaan ihan hyvin pelanneella Sabourinilla. Calgarylla on sama "ongelma" maalilla Kiprusoffin kanssa, joten tässä ei välttämättä hävitä.

--

Edit:

Eilen alkoivat perinteiseen tapaan suurta kiinnostusta herättävät nuorten MM-kisat, joten laitetaan tähän yhteyteen pientä raporttia Canucks-prospectien peleistä ja pyritään jatkamaan tätä tulevina päivänä. Kanada voitti avauspelissään Ruotsin maalein 2-0 ja Canucks-prospecti Bourdon teki pelissä avaus- ja voittomaalin. Luc näytti voittavan kentällä järjestäen myös kaikki 1-1 tilanteensa, paikkasi pakkiparinsa Letangin muutaman virheeen ja hänet valittiin kentän parhaaksi pelaajaksi Kanadan puolelta.

Ruotsin joukkueessa pelannut noin 100 kiloinen puolustaja Daniel Rahimi oli puolestaan minulle positiivinen yllätys. Isokokoinen ja fyysinen ruotsalainen liikkui kokoisekseen hyvin ja pelasi onnistuneen fyysisesti oman maalinsa edustan. Ylivoimalla Rahimi sai paikkaa Kanadan maalin edestä ja onnistui myös tässä maskimiehen tehtävässään omalta osaltaan hyvin.

Kokonaisuutena ensimmäisen päivän saldo näiden kahden puolustajan osalta oli hyvinkin positiivinen. Rahimi saattaa olla vielä aika hyvä löytö kolmannelta kierrokselta ja Bourdon näyttää hallitsevan omaa tonttiaan nuorten kisoissa jopa paremmin kuin viime vuonna, jolloin tuli valinta ensimmäiseen tähdistöön.

Tänään olisi vuorossa kolmen Canucks-prospectin pelit, kun Slovakia (ja Mario Bliznak) kohtaa Saksan, Sveitsi (ja Juraj Simek) kohtaa Valko-Venäjän ja Kanada (ja Bourdon) kohtaa USA:n. Bourdonin lisäksi Simekilla on varmasti joukkueessaan iso rooli, joten mielenkiintoista seurata, miten tämä WHL:n maalipörssin tämän hetken viitonen kisansa aloittaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kävin tässä hetki sitten äänestämässä useampaan otteeseen Rory Fitzpatrickia kohti All-Star-ottelun avauskenttään. Olisihan se hauska nähdä, kun mies siellä pelaisi Lidströmin, Prongerin, Niedermayerin ja kumppaneiden kanssa Lännen puolustuksessa.

Kun kerran Canucksin SuperSkillseissä tuli tuo laukaisutarkkuuden voitto, ei liene epäselvää mihin hän osallistuu taitokilpailuissa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Paitsi että Rory on jo ilmoittanut että ei tuskin osallistu AllStar-skabaan johtuen äänestyksen 'vitsin' luonteesta.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Daespoo kirjoitti:
Paitsi että Rory on jo ilmoittanut että ei tuskin osallistu AllStar-skabaan johtuen äänestyksen 'vitsin' luonteesta.

En tiedä mistä sinä näitä juttuja revit, mutta ainakin Provincelle/Sunille/Sporstnetille (en muista mikä) antamassaan haastattelussa Fitz kertoi kuinka positiivista palautetta hän on tästä allstar-äänestyksestä saanut, pelaajilta ympäri liigaa. Tässä hän siis antoi ymmärtää että mitä suurimmalla todennäköisyydellä matka Dallasiin on suunnitelmissa, mikäli ääniä vain riittää.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Espoon Siniset kirjoitti:
Kävin tässä hetki sitten äänestämässä useampaan otteeseen Rory Fitzpatrickia kohti All-Star-ottelun avauskenttään. Olisihan se hauska nähdä, kun mies siellä pelaisi Lidströmin, Prongerin, Niedermayerin ja kumppaneiden kanssa Lännen puolustuksessa.

Hauskaa olisi nähdä vaikkapa Erkki Tuomioja SM-liigaa pelaamassa tai Martin Saarikangas Veikkausliigassa (eikun...).

Sen lisäksi, että se on hauskaa, on se myös surullista pelleilyä. Kuten on tämä tusinamiehen lobbaaminen maailman parhaiden pelaajien show-tapahtumaankin. On se jo ennenkin tiedetty, että yleisöäänestykset voi heittää aivan läskiksi, mutta aina vaan näitä "hauskoja" tempauksia jaksetaan organisoida. Harmi, ettei äänestyssofta anna äänestää ketä tahansa maailman ihmistä. Siitä vasta riemu nimittäin repeäisi, kun äänestäisimme Lidströmin pakkipariksi vaikkapa afrikkalaisen, joka ei ole koskaan jäätä nähnytkään, tai miten olisi esim. Mick Jagger?


Olipas muuten hauskaa, kun Suomen kansan mielestä maamme viidenneksi paras urheilija on koiran kouluttaja.

(HEI! Äänestetään muuten kaikki Suurimmaksi Suomalaiseksi sitä joka oli pituudeltaan suurin suomalainen, khihihihi...)
 
Viimeksi muokattu:

The Fan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi ja Hämeen Siat
Tottakai Fitzgarraldo mukaan tapahtumaan. Sen takiahan me sadat tuhannet olemme äänestäneet. En taatusti äänestä enää tuleviin All-star tapahtumiin, jos eivät sinne kuuluvat pelaajat sitten sinne menekään. Kun kerran saa äänestää, niin silloin äänestetään. Muuttakoot systeemiä jos ei toimi heidän mielestään.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Chip Whitley kirjoitti:
En tiedä mistä sinä näitä juttuja revit, mutta ainakin Provincelle/Sunille/Sporstnetille (en muista mikä) antamassaan haastattelussa Fitz kertoi kuinka positiivista palautetta hän on tästä allstar-äänestyksestä saanut, pelaajilta ympäri liigaa. Tässä hän siis antoi ymmärtää että mitä suurimmalla todennäköisyydellä matka Dallasiin on suunnitelmissa, mikäli ääniä vain riittää.

http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20061222.gtnhlrory22/BNStory/PersonalTech/

Mr. Fitzpatrick, who appeared in back-to-back American Hockey League all-star games in 1997 and 1998, isn't so sure he'll be taking part in what is quickly becoming the most hyped all-star game in recent NHL history.

"Those other guys up there on the ballot have a lot of votes,'' Mr. Fitzpatrick said this week. "I'm not planning on being in Dallas."

Tuon nyt voi tietysti ymmärtää monella tavalla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mane kirjoitti:
Hauskaa olisi nähdä vaikkapa Erkki Tuomioja SM-liigaa pelaamassa tai Martin Saarikangas Veikkausliigassa (eikun...).
Mikä ettei. Olettaen, että kyseessä on tosiaan puhdas show-tapahtuma, eikä virallinen ottelu. Ei ne All-Stars -ottelut nyt niin kovin vakavia ole, etteikö sinne voisi päästä ilman todellisia näyttöjä. Luulen sitä paitsi, että Roryn mahdollinen paikan valtaaminen vain lisää yleistä mielenkiintoa tuota ottelua kohtaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nyt on pelikirjat taas sekaisin. Canucks kukisti viime yönä toisen kerran peräkkäin Calgaryn. Ja Canucks voitti kauden ensimmäisen maalintekokilpailunsa, tekemällä peräti kuusi maalia Miikka Kiprusoffin taakse. Ei olisi ihan ensimmäiseksi uskonut näihin asioihin ennen joulua, mutta kun kerran näihin tuloksiin päästään, joukkueen joulu taisi olla sitten hyvinkin onnistunut.

Sedinin kaksoset nousivat jo kolmannen kerran peräkkäin näissä Flames-peleissä hyökkäyspään ratkaisijoiksi. Joulukuun 14. päivä kaksoset tekivät pelin voittomaalin, kun Canucks kukisti kotonaan Calgaryn maalein 3-1, toissayönä kaksoset iskivät kaksi maalia Canucksin voittaessa vieraissa Calgaryn maalein 1-3 ja nyt kaksoset tekivät jälleen kaksi maalia, kun Canucks voitti kotonaan jatkoajalla maalein 6-5. Kolme viimeistä ottelua Flamesia vastaan ovat tuoneet Sedineille kaksi voittomaalia ja kaksosten yhteiset pisteet ovat näissä peleissä komeasti 5+5.

Sedineiden ohella hyökkäyspään onnistujaksi pitää nimetä ennen kaikkea pelin tasoitusmaalin neljä minuuttia ennen loppua survonut Ryan Kesler. Maali oli hyökkäyspään ongelmista koko kauden kärsineen Keslerin kauden viides ja tämä maali tuli varmasti hyvään saumaan;

“It was really uncharacteristic of us. We usually are pretty good with the lead going into the third and to lose the lead and then all of a sudden were down a goal was hard to take. To get that goal from me was huge.”

Sedineiden ja Keslerin lisäksi Matt Cooke alkaa päästä taas peliin kiinni. Cooke on tuskaillut Keslerin ohella koko alkukauden tehojen kanssa, mutta nyt häneltä tuli tehot 1+1 ja lisäksi tämä parhaimmillaan hyvinkin tärkeä agitaattori taklasi kuusi kertaa. Cooke valittiin ansaitusti pelin parhaaksi pelaajaksi - jo toisen kerran Flamesia vastaan viimeisten kolmen pelin aikana.

“It’s been a long time coming, but I’ve felt a lot better over the last 10 or 12 games. I felt like I was getting into the areas that I need to get to and tonight was just a result of trying to keep it simple”, huojentunut Cooke kertoi pelin jälkeen. Toivottavasti Cookelta saataisiin hyökkäystehoja jatkossa vähän useimmin, sillä edellisestä maalista olikin ehtinyt kulua jo yli kuukausi.

Canucks.com kertoi noin yleisesti Cooken taklauspelistä pelin jälkeen seuraavasti;

"The Canucks out-hit the Flames 21-18 and Matt Cooke led all hitters with six.

He set the tone by laying out David Moss in the first period – probably payback for breaking the shutout bid by Luongo the night before.

The Cooker threw two more big checks on Dion Phaneuf and Mark Giordano on the same shift in the third period. Cooke played 16:17 and was back to his old abrasive self on every shift."


Sekavaan tekstiin heitetään vielä pari tilastoa pelin jälkeen sekoittamaan sotkua lisää;

- Canucks on voittanut tämän kauden aikana 12 kertaa pelin, jossa joukkue on lähtenyt kolmanteen erään johtoasemasta. Tappio näissä peleissä on tullut varsinaisella peliajalla vain kerran. Tilasto kertoo paitsi siitä, että Luongo on pystynyt venymään parhaimpaansa kovissa paikoissa, mutta myös siitä, että joukkuepuolustus on ollut hyvällä mallilla. Joukkuepuolustuksen pitäminen nousee perinteisesti hyvin merkittävään asemaan keväällä, kun pelataan "elämästä ja kuolemasta".

- Canucksilla on edelleen koko NHL:n paras kotikenttäalivoima. Daymond Langkow teki viime yön pelissä yhden ylivoimamaalin Flamesille, mutta tämä oli vasta kauden seitsemäs vastustajan tekemä ylivoimamaali Garagessa.

--

Ja laitetaan tähän loppuun lyhyesti eiliseltä koostetta Canucks-prospectien otteista nuorten MM-kisoissa:

- Juraj Simek aloitti kisansa erittäin hyvin ja teki kaksi maalia Valko-Venäjää vastaan, kun Sveitsi otti 4-2 voiton. Vahva peli Simekilta ja valinta Sveitsin parhaaksi pelaajaksi oli täysin ansaittu. Vaikka matkaa on vielä paljon kulkematta, tähän astisten näyttöjen perusteella Simek vaikuttaa olevan Rahimin tavoin viime kesän draftista oikein hyvä löytö.

- Kanada (ja Bourdon) kukisti USA:n maalein 6-3. Bourdonille merkittiin ottelussa vain yksi syöttö, mutta Luc kunnostautui etenkin omassa päässä. Ottelun jälkeinen tehosaldo +3 kertoo omaa kieltään oman pään onnistumisesta. Kahden pelin jälkeen Bourdonilla on nyt 1+1 pistettä, neljä minuuttia jäähyjä ja tehosaldo Kanadan paras +3 - samalla saldolla jaetaan kärkipaikka koko turnauksen tehotilastossa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Kiitokset nuckille otteluraportista ja Nuoten MM-kisa päivityksestä!

Mutta nuckin otteluraporttiin on lisättävä se, seikka, että Canucksien neljättä maalia on pakko hehkuttaa! Cooke ja Morrison toivat kiekon hienosti alueelle ja Morrisonin jatkaessa liikettä eteenpäin pysähtyi Cooke ja levitti toiselle puolelle "The playmakerille" Willie Mitchellille, joka jatkoi suoraan Morrisonille, joka ohjasi maalin edustalta Canucksien sivujenkin mukaan Canucksien tämän kauden tähän astisesti komeimman maalin, sekä myöskin ensimmäisen alivoima maalin.

Ja mitä tuohon Fitzpatrick äänestykseen tulee niin ainakin minusta tuo on vain ihan hauska vitsi jossa on myös vinha perä. Minä en arvosta NHL:län tai minkään muun liigan (no ehkä NBA:n) allstar tapahtumaa palakaan. Ja minusta on paljon parempi vaihtoehto antaa jollekkin kolmosparin puurtajapakille näytönpaikan kuin, että lista olisi perinteinen teksti-tv:ltä katsottu kunkin paikan parhaat pistemiehet. Minua on aina ärsyttänyt, että kaikissa lähes koskaan perus puolustajia ei palkita niin paljoa kuin he ansaitsisivat, lähes aina otteluissa palkitaan vain eniten pisteitä tehneet tai ratkaisumaalin tehneet tai maalivahdit. Toki tiedostan, että jääkiekko on maalinteko peli, mutta siltikin liian usein palkitaan sellaisia kavereita, jonka luistemesta kiekko on pompannut maalin, vaikka muuten kaveri olisikin pelannut heikosti.

En toki sano, että Rory olisi nyt kaikista paras näkymättömän työn tekijä, mutta ainakin minusta nämä tällaiset stay-at-home puolustajatkin ansaisevat enemän huomiota ja kun nyt äänestyksen kohteena on Rory niin minä ainakin äänestän häntä. Ja koska olen pelannut lähes aina lajissa kuin lajissa pakkia niin sitäkin kautta olen aina arvostanut pakkeja enenmän kuin hyökkääjiä.

Lisäksi yksi tärkeimmistä syistä siksi miksi äänestän on se, että minä vihaan kaikkia muodollisuuksia ja kaavamaisuutta ja siksikin olisi mielestäni hauskempaa, että allstar ottelussa pelaisi Rory Fitzpatrick ensimmäistä kertaa kuin Scott Niedermayer tai Nicklas Lidström 16:sta kertaa peräkkäin (ja vaikkei heitä valittaisi ykkös kentälliseen pääsisivät takuulla kuitenkin mukaan). Ja tietenkään se, että Rory pelaa juuri Canuckseissa ei ainakaan vähennä intoa äänestää juuri häntä.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Pientä uutista:

- Tremblay palautettu Mooseen. Tämä vahvistaa Moosen takalinjoja entisestään, übermahtavasti pelaavan Edlerin takana. Edler siis on ollut todellinen kone AHL'ssä sen jälkeen kun Canucks hänet Mooseen palautti, Moosen paras pelaaja ja jopa yksi parhaista pistemiehistä. Viime yönä kaksi maalia Torontoa vastaan, ja pari peliä sitten 3 syöttöä yhdessä ottelussa. Saattaa olla, että kun ensi kerralla Canucks lähtee puolustusta farmista vahvistamaan, valinta kohdistuu Edleriin. Linkki

- Jatkoajan juttu Simekistä. Kuten olen joskus aikaisemminkin täällä maininnut, yksi Canucksin scouteista oli ennen draftia vahvasti sitä mieltä, että Simek olisi kannattanut valita ensimmäisellä kierroksella. Kävi helvetin hyvä tuuri, että hän oli vielä kuudennella kierroksella vapaana.

- Michael Grabnerin Spokane Chiefs palasi joulutauolta 27. ja 28. pelattuihin back-to-back peleihin Prince Georgea vastaan. Ensimmäisen ottelun Chiefs voitti 4-3 jatkoajalla, Grabnerin tehdessä hattutempun (mukaan lukien voittomaali jatkoajalla). Toisessa ottelussa Spokane pieksi Cougarsit 6-2, Grabnerin kerätessä tehot 2+1, eli kahdessa joulutauon jälkeisessä ottelussa tehot 5+1. Ei tainnut hapankaali painaa jaloissa. PG'n Evan Fuller jäi ilman tehopisteitä, mutta hän on kuitenkin jo tähän mennessä kaksinkertaistanut maalimääränsä verrattuna koko viime kauteen.

- Sunin juttu Näslundista. Luottoa näyttää löytyvän, saa nähdä kannattaako.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Gaff kirjoitti:
TSN kertoo, että Canucks on hankkinut LA Kingsin laiturin Jeff Cowanin waiversista.

http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=190238&hubname=nhl
Asennetta Canucks joukkueeseen. Loistava joukkuepelaaja ja tekee kaikkensa oman joukkueen puolesta. On se sitten taklauksia, tappeluita tai muuta vastaavaa. Pelillisesti ei mikään Wayne Gretzky mutta sydäntä on mukana. Ihan hyvä hankinta nelosen laitaan.
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
Rory pisteille!

1260 Teamin Guy Flaming kysyi pelin jälkeen Edmontonissa Rory Fitzpatrickiltä kauden ensimmäisestä pisteestä. Fitzpatrick hymyili ja sanoi, ettei ainakaan tämän jälkeen kukaan pääse sanomaan, ettei hänellä ole yhtään pistettä koko kaudella.

Hyvä sport tämä Rory. En ymmärrä näitä katkeria doncherryjä ja peräti itse Wayne Gretzkyä, jotka ovat valittaneet asiasta. Ei ole tämän symmpaattisen pakin oma syy, että fanit ovat ilmaisseet tahtonsa.

Illan ottelussa täällä Edmontonissa hyvä saldo, paljon jääaikaa, plus kaksi, syöttöpiste, paljon hyvää peliä.

An All-Star Performance!
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Gaff kirjoitti:
TSN kertoo, että Canucks on hankkinut LA Kingsin laiturin Jeff Cowanin waiversista.

Oikein hyvältä vaikuttaa tämä hankinta. Vielä kun noinkin halvalla (=ilmaiseksi) irtosi niin mikä ettei. Cowan tuo rutkasti lisää kovuutta ja taistelua Vancouverin rosteriin. Eikä noi Cowanin viime kausien tehotkaan mitään huonoja ole olleet.

03-04 71 ott 11+16=27, 92 min
05-06 46 ott 8+1=9, 73 min

Noita maaleja on odotettu kolmoselta/neloselta koko kauden ja vähissä ovat olleet. Toivottavasti Cowan toisi sinnekin vähän säpinää.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
11.12

nuck kirjoitti:
Flamesin kovasta kotikunnosta, ja Canucksin ottelun alun väsymyksestä huolimatta, nämä Luoteisen divisioonan sisäiset pelit näyttävät olevan jälleen Vancouverille ihan liian hankalia. Tämän kauden saldo näistä peleistä on toistaiseksi masentavat kaksi voittoa ja yhdeksän tappiota (tässä suurin syy myös sille, miksi niin monet Canucks-fanit ovat närkästyneitä joukkueen esityksistä).

Vaikka noin puolet näistä oman divarin sisäisistä peleistä ollaankin toistaiseksi pelattu vieraissa, tämä saldo on joukkueelta todella huolestuttavaa. Vielä enemmän huolestuttaa se, että esimerkiksi tässä kuussa näitä pelejä on luvassa 66% kaikista Vancouverin peleistä. Jotenkin joukkueen olisi pakko saada tämä suunta käännettyä paremmaksi, jotta Canucks voisi taistella itsensä pudotuspeleihin.

Canucks on voittanut oman divisioonan ulkopuolisista peleistä toistaiseksi noin 70% kaikista peleistään, mutta nämä oman divarin sisäiset pelit näyttelevät nykyisin niin suurta merkitystä, että näillä ratkotaan tiukassa sarjassa pudotuspelipaikkoja. Jos jotain positiivista näistä oman divarin sisäisistä peleistä pitäisi hakea, niin se on ainakin positiivista, että Vancouverilla on onneksi edelleen mahdollisuus korjata tätä toistaiseksi surkeaa saldoaan. Neljästä seuraavasta pelistä kolme pelataan oman divarin joukkueita vastaan.

Kun tästä kirjoituksesta on kulunut 3 viikkoa on tilanne muuttunut radikaalisti! Canucks on kohdannut oman divisioonan joukkueita kuudesti ja voittoja on tullut 5! Tänään Oilers kaatui vieraissa 6-2.

Ja mikä uskomattominta Canucks on onnistunut viimeisessä kahdessa ottelussa tekemään 6 maalia per ottelu. Joulutauon jälkeen Sedinit ovat olleet suorastaan hurmiossa. Daniel on kerännyt kolmessa ottelussa (5+3) 8 pistettä ja Henrikin saldo on (1+4) 5 pistettä. Myöskin Mattias Öhlund on kirjauttanut viimeisessä kahdessa ottelussa huimat (2+3) 5 tehot. Lisäksi myös maininnan ansaitsee toisessa pelissä peräkkäin voittomaalin tehnyt Sami Salo.

Nuck voikin vetää sitten tarkemmat analyysit kun kerkiää, mutta minä lopetan tilastopitoisen kirjoitukseni siihen toivomukseen, että nyt ei taas tulisi sitten kolmea tappiota putkeen, kun ollaan itse voitettu kolme ottelua peräkkäin...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jouni kirjoitti:
Vancouver Canucks poimi Jeff Cowanin waivereistä tänään ja Cowan aloitti uransa Nucksin paidassa hankkimalla komeimman mustan silmän mitä olen koskaan nähnyt. Mies oli pelin jälkeen kuin kyklooppi, yksisilmäinen mies, toinen silmä oli pahasti turvoksissa. Ja tietenkin hymy huulilla. Cowan tuo Canucksiin energiaa ja aggressiivisuutta, jota joukkue on välillä kaivannutkin.

Lainataan Jounia tuolta tappelu-ketjusta tähän ketjuun. Cowan ei tosiaan kauaa empinyt uudessa joukkueessa vaan mylly oli jo ensimmäisessä erässä käynnissä. Lisäksi kun Taylor Pyatt vielä tappeli Steve Staiosin kanssa niin Vancouverin faneille tarjoiltiin todella harvinaista herkkua; kaksi myllyä samassa pelissä.

Kohtahan Daespookin joutuu myöntämään, että Vancouveriin on tullut lisää katseltavaa, kun maaleja ja tappeluita tulee solkenaan :)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En ole ehtinyt vähään aikaan kirjoitella tänne, mutta kirjoitellaan nyt sitten vielä jälkikäteen pientä kommenttia joukkueesta ja sen ympärillä tapahtuvista asioista vuoden 2006 lopussa.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Kun tästä kirjoituksesta on kulunut 3 viikkoa on tilanne muuttunut radikaalisti! Canucks on kohdannut oman divisioonan joukkueita kuudesti ja voittoja on tullut 5! Tänään Oilers kaatui vieraissa 6-2.

Ja mikä uskomattominta Canucks on onnistunut viimeisessä kahdessa ottelussa tekemään 6 maalia per ottelu.
Totta, Canucks on viimeinkin alkanut voittamaan näitä oman divisioonan sisäisiä, huipputärkeitä pelejä. Joulun jälkeen joukkue otti kaksi peräkkäistä voittoa Calgarysta ja vuoden viimeisessä pelissä kaatui Oilers aina vaikeassa Öljyn kotihallissa peräti maalein 6-2.

Näillä voitoilla Canucks hiljensi samalla aika monet joukkueen otteita arvostelleet ihmiset, sillä maaleja tuli kolmessa pelissä yhteensä 15 ja peli oli muutenkin kokonaisuutena hyvää. Muuten osittain tuskainen vuosi (joukkueen putoaminen viime kaudella ulos pudotuspeleistä tämän tuskaisuuden ykkös-ilmentymänä) sai onneksi näinkin hyvän päätöksen.

En tiedä, mitä joukkueen sisällä on tapahtunut joulutauolla, mutta Canucks on ollut joulun jälkeen paljon aikaisempaa tehokkaampi joukkue. Aikaisemmin joukkueella oli monessa pelissä hyvinkin paikkoja toistaa näiden Flames- ja Oilers-pelien kaltaiset maalisaldot, mutta kiekot eivät vain menneet mistään sisään.

Pelaajille kasvoi tästä tehottomuudesta johtuen varmasti useampiakin apinoita selkään ja moni pelaaja saattoikin ajatella sisimmässään, että onko joukkueen käyttämässä pelitaktiikassa mitään järkeä, kun ryhmä tekee todella paljon töitä ja häviää silti liian monet tärkeät ja tiukat pelit pelkästään omaan tehottomuuteensa.

Toivottavasti viime aikojen maali-iloittelut saavat nyt nämä sitkeät apinat pois selästä ja tänä vuonna maaleja tultaisiin näkemään viime vuoden syksyä selvästi enemmän. Kykyjä tähän kyllä löytyisi, sillä joukkueella on hyvä ja riittävän tehokas ykkönen, tulivoimainen puolustus ja onnistuessaan myös riittävästi "secondary-scoringia" Näslundin, Morrisonin, Bulisin, Cooken ja Pyattin kautta.

--

Tuosta Cowanin hankinnasta sen verran, että vaikka yhdelle maalintekijälle olikin ryhmässä ylivoimaisesti eniten tarvetta, Cowanin hankinta oli minun mielestä kokonaisuutena hyvä. Joukkue sai lisää kokoa ja kovuutta neloseen ja mikä tämän siirron toteutumisen kannalta oli ratkaisevan tärkeää, Cowanista ei jouduttu antamaan mitään ja hän pelaa loppukauden alle 300.000 hintaan.

Saattaa hyvin olla, että Nonis oli etsinyt jo pidempään pelaajaa, joka toisi kokoa ja kovuutta joukkueeseen, mutta hän ei luultavasti halunnut maksaa tällaisesta nelosketjun pelaajasta edes kohtuullista hintaa. Nyt Kings tarjosi kuitenkin hintansa vuoksi ihan hyvää pakettia, joten tämä liike oli hyvä tehdä. Toivottavasti Nonis lähetti Los Angelesiin joulukortin ja uudenvuoden toivotukset, sillä Kings on ollut Canucksille viime aikoina aika ihanteellinen kauppakumppani.

Poimin tähän yhteyteen HF:lta yhden kovan Kings-kannattajan (nimimerkki Osprey) mielipiteen Cowanista;

"I watched every game that Cowan played as a King, so perhaps I can add something here.

First of all, he was waived because McCauley was finally ready to come off of his 3-month IR and play for the Kings for the first time since signing. So, it really was a numbers game. Someone had to go to clear that roster spot. If it weren't for that, Cowan would've been kept. He's good depth and good character for a team to have.

It's hard to not like Cowan because he sticks up for teammates. He's not afraid at all to drop the gloves. If your player is getting punked, Jeff'll jump in like the hot-tempered, red-haired Scotsman that he is. He fights with a whole lot of passion (not like most fighters who just go through the motions). He holds his own well enough. It's not really whether he wins or loses, though, since you appreciate him for just sticking up for his teammate in the first place. It's hard to not like that.

At the start of the season, I had hoped that he'd have a breakout season. Last season, he had 8 goals in 46 games, which means that he's capable of 15 goals over an entire season. He's capable of as many assists, as well. Unfortunately, it didn't work out that way for him this year, but I think that he still has the potential and just needs to find the right environment. He was shuffled around a lot this season and was treated as the most spare part on the team (reason why he was waived), instead of the regular player that he needs in order to succeed.

I'm hopeful that he'll find a place with the Canucks and realize some of that potential that I believe is there. Like I've said, it's hard to not like the guy. Those of us on the Kings board wish him the best."

Itse en ole seurannut Cowania varmastikaan lähellekään yhtä paljon kuin "Osprey", mutta aika paljon samanlaisia ajatuksia hän minussakin herättää; hyvä joukkuepelaaja, joka pystyy tappelemaan tarvittaessa ja tuo hienosti syvyyttä ja lisää taistelutahtoa ryhmään. Hyökkäyspäässä Cowanilla on myös vähän kykyjä (esim. viime kauden kahdeksan maalia alle yhdeksän minuutin peliajoilla ja 48 ottelun pelaamisella ei ollut mitenkään surkea saldo miehen rooli huomioiden), joten uskon, että Cowan täyttää hyvinkin paikkansa.

Alku oli ainakin sikäli hieno, että hän tappeli heti ensimmäisessä ottelussa Jacquesia vastaan. Tappelun alku meni isokokoiselle Jacquesille, mutta Cowan sai lopussa yliotteen ja tappelu päättyi Cowanin iskuun, johon Jacques ei enää vastannut. Tasaisempi tappelu tämä oli kuin Jacquesin ja Bieksan välinen tappelu joulukuun alussa, mutta Jacques taisi jo huomata liian hyvin Bieksan tason nyrkeillä ja toisaalta Canucks tarvitsee Bieksaa muualla kuin jäähypenkillä.

--

Chip Whitley kirjoitti:
- Michael Grabnerin Spokane Chiefs palasi joulutauolta 27. ja 28. pelattuihin back-to-back peleihin Prince Georgea vastaan. Ensimmäisen ottelun Chiefs voitti 4-3 jatkoajalla, Grabnerin tehdessä hattutempun (mukaan lukien voittomaali jatkoajalla). Toisessa ottelussa Spokane pieksi Cougarsit 6-2, Grabnerin kerätessä tehot 2+1, eli kahdessa joulutauon jälkeisessä ottelussa tehot 5+1. Ei tainnut hapankaali painaa jaloissa.
"Mies vastaan pojat" -elokuvat ovat pyörineet joulun jälkeen Spokanen peleissä hienosti, Grabnerin esittäessä alkukauden loukkaantumisten jälkeen erinomaisia otteita. Neljässä joulun jälkeisessä pelissä Grabner on tehnyt tehot 7+2 ja hän onkin ratkaissut henkilökohtaisilla tehoilla pisteitä joukkueelleen ilta illan jälkeen. Kauden 25 pelissä itävaltalaishyökkääjä on iskenyt 19 maalia ja hän onkin koko WHL:n tehokkain maalintekijä, jos mittarina käytetään "maaleja per ottelu" -tilastoa.

Ei mitenkään kovin heikosti, kun useimmissa otteluissa samassa ketjussa ovat pelanneet Chris Bruton (tällä kaudella 32 ottelussa 15 pistettä) ja Seth Compton (tällä kaudella 34 ottelussa 14 pistettä). Mitähän Grabner saisikaan WHL:ssa aikaan, mikäli samassa ketjussa pelaisi edes keskitason pelintekijä? No, niin kauan miehen ketjukaverit saavat olla minun puolesta ihan mitä tahansa, kun maaleja tulee nykyistä tahtia.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Näin ensimmäistä kertaa Simekin peliä ottelussa Suomea vastaan, ja pelaaja joka minulle tuli ensimmäisenä mieleen oli Wojtek Wolski. Omasta mielestäni he näyttävät aivan samanlaisilta mitä pelityyliin tulee, ja uskon että Simekin tulevaisuus on yhtä kirkas kuin Wolskillakin. En tiedä onko nimimerkillä heikkik tähän huomioon mitään lisättävää, jos on niin mielelläni lukisin.

Grabnerin otteita en ole vielä päässyt näkemään, mutta moni kirjoittaja on verrannut häntä Martin Havlatiin. Tähän kun vielä lisätään Hansen ja Shirokov, niin tulevaisuuden hyökkäys alkaa näyttää jo hyvältä. Olen nähnyt myös Kanadan pelit Spengler Cupissa, ja on pakko kysyä; mitä helvettiä Brandon Reid tekee AHL'ssä? Aivan uskomatonta show'ta mies pitää kaukalossa uusilla säännöillä, anna nyt Nonis edes näyttöpaikka. Täällä luotto Reidiin on Spengler-pelien perusteella todella korkealla.

Rahimi muuten ajoi Ruotsi-Yhdysvallat ottelun ensimmäisessä vaihdossa noin viiden sekunnin pelin jälkeen viime kesän ykkösvaraus Erik Johnsonin oikein kunnon niitillä. Keep your head up!
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
No niin, olin äsken kirjoittamassa viestiä ensi kauden Canucks-pakistosta, kunnes maailmani kaatui. Kone siis kaatui, ja nyt vituttaa. Vituttaa niin paljon, ettei pysty kirjoittamaan viestiä uudestaan. En tiedä, voisin varmaan tuonne Vitutusketjuun mennä purkamaan paineita.

Joka tapauksessa, jos joku (nuck) jaksaisi kirjoitella omia pohdintojaan ensi kauden puolustuksesta, niin kommentoisin sitten niitä kun oma tekstini meni pahasti reisille.

Jos elämänhalu palaa takaisin, niin ehkä voisin jotain itsekin raapustaa huomenna uusiksi, en mene tästä tosin mitään vannomaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös