Vancouver Canucks 2006-07

  • 198 325
  • 1 444

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
nuck kirjoitti:
Pelkkä Rypien olisi kuitenkin jo yksin tuonut joukkueen hyökkäyksen fyysiselle osastolle pelaajan, joka ihan puhtaasti fyysisessä pelissä olisi ehkä voinut hoitaa Cooken jättämää aukkoa. Ilmeisesti Canucks ei kuitenkaan tähän uskonut, vaan halusi tuoda fyysiselle puolelle syvyyttä.

Olipahan kauden avaus Rypieniltä! Ensin niitti Clarkiin ja samantien tappelu Laperrieren kanssa. Kokonaisuudessaan ketju Burrows-Rypien-Bouck hoiti hommansa melko hyvin. Vähäisestä peliajasta huolimatta taklauksia kertyi kaikille (yht 6 kpl) ja Rypien vei ketjun kaikki aloitukset (4/4). Tosin käsiähän ketjussa ei nyt ole juuri yhtään, mutta kyllä yhden tälläisen ketjun voisi pitää mikäli muut ketjut tekisivät maaleja. Nyt maalit tulivat ylivoimilla ja niistä vastasivat D.Sedin ja Pyatt. Kakkosessa pelasivat Pyatt-Morrison-Kesler ja maali teki varmasti hyvää tälle ketjulle.

Kolmosketjusta Linden-Chouinard-Bulis en itse tykkää nyt ollenkaan. Siinä pitäisi olla vähän kaikkea, mutta lopulta siinä ei ole mitään. Vaikkakin kohtuu hyvin ketju pelasi nyt.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Olipa aivan käsittämätön tuomio, jolla hylättiin se Näslundin tekemä maali. On se kumma, kun voi videolta hinkata tilanteet moneen kertaan ja siltikin saadaan väärä tuomio.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr. Smith kirjoitti:
Olipahan kauden avaus Rypieniltä! Ensin niitti Clarkiin ja samantien tappelu Laperrieren kanssa.
Rypienin fyysisen pelin otteet olivat odotetun kaltaisia ja mies pyrki taklaamaan tilanteet loppuun. Rypienin tapaan tappelukin oli ihan viihdyttävä tappelu (tappelu nähtävissä linkkinä ainakin Canucks.comin videolta), jossa iskuja annettiin mielummin kuin suojauduttiin tai sidottiin. Yllätys minulle oli sen sijaan se, että Rick kärsii edelleen kädestään;

“He really listened to me - I told him, ‘Rip, I don’t want you to fight’ He took one shift. His hand isn’t 100 per cent but I guess it’s better than I thought. He went out there, first shift and threw a big hit and their guy took offense to it. I thought Rypien and Boucker (Bouck) brought us energy and they were sharp defensively.

Mr. Smith kirjoitti:
Kokonaisuudessaan ketju Burrows-Rypien-Bouck hoiti hommansa melko hyvin. Vähäisestä peliajasta huolimatta taklauksia kertyi kaikille (yht 6 kpl) ja Rypien vei ketjun kaikki aloitukset (4/4). Tosin käsiähän ketjussa ei nyt ole juuri yhtään, mutta kyllä yhden tälläisen ketjun voisi pitää mikäli muut ketjut tekisivät maaleja.
Niin, mikäli muut ketjun vain tekisivät niitä maaleja, yhden tälläisen ketjun voisi hyvin pitää. Burrows ei ole tehottomuudestaan huolimatta täysin kädetön pelaaja, Rypien on omassa hommassaan ihan paikkansa täyttävä energiaosaston sentteri ja Bouck on Cooke-klooni, jolla ei tosin ole mitään annettavaa hyökkäyspäässä. Niin kauan, kun muut ketjut eivät kuitenkaan maaleja tee, minä näkisin mielummin tässä ketjussa Burrowsin lisäksi toisenkin pelaajan, joka osaisi tehdä jotain kiekon kanssa.

Mr. Smith kirjoitti:
Nyt maalit tulivat ylivoimilla ja niistä vastasivat D.Sedin ja Pyatt. Kakkosessa pelasivat Pyatt-Morrison-Kesler ja maali teki varmasti hyvää tälle ketjulle.
Canucks pyrki pelaamaan aika suoraviivaista ja yksinkertaista hyökkäyspeliä ja molemmat maalit tehtiinkin maalin edestä, joten tässä tavoitteessa myös onnistuttiin ihan hyvin. Mukavaa oli nähdä Pyattin onnistuminen pitkästä aikaa. Ehkä vielä hienompaa oli kuitenkin nähdä myös Daniel Sedinin onnistuminen maalinteossa; tätä ennen Danien pelasi peräti 10 ottelua ilman maaleja ja luonnollisesti koko joukkueen maalimääriin ykkösketjun hyökkääjän onnistumisella on suuri merkitys.

Joukkueen maaleista puhuttaessa, kerrankin Canucks käänsi ottelun ylivoimalla itselleen. Joukkue on kuitenkin edelleen liigan ylivoimissa 29. sijalla, joten onko sekään lopulta mikään ihme, että harva pelaaja on joukkueesta onnistunut.

Mr. Smith kirjoitti:
Kolmosketjusta Linden-Chouinard-Bulis en itse tykkää nyt ollenkaan. Siinä pitäisi olla vähän kaikkea, mutta lopulta siinä ei ole mitään. Vaikkakin kohtuu hyvin ketju pelasi nyt.
Niin, ketjussa on joukkueen hyökkäyksen kaksi suurta epäonnistujaa sekä kokenut hyökkääjä, joka on parantanut viime aikoina aika hyvin peliään. Ei minunkaan suosikkiketjuni. Linden on tosin pelannut jo vähän aikaa taas alkukautta parempaa kiekkoa, eikä haittaa, vaikka hän jatkaisi tällä tasolla vähän pidempäänkin.

Kuten heikkik kirjoitti Colorado-ketjussa, Luoteisessa tilanne alkaa olla todella mielenkiintoinen. Kaikki viisi joukkuetta ovat kahden pisteen sisällä. Joulukuun ohjelmassa Canucks pelaa yhteensä 13 ottelua ja näistä peräti yhdeksän pelataan oman divarin joukkueita vastaan, joten joulukuun ohjelma on hyvin merkittävä kokonaisuuden kannalta.

Ja se Näslundin luistimesta mennyt maali oli minunkin mielestä pitänyt hyväksyä. Minnesota teki esimerkiksi paljon selvemmän potkumaalin Canucksia vastaan tällä kaudella, joka hyväksyttiin maaliksi. Nyt kun maalia pyöritettiin GM Placen uudella hienolla videotaululla, kotijoukkueen fanit olivat varmoja maalin hyväksymisestä ja siksi vihellyskonsertti olikin aika äänekäs, kun maalia ei sitten kuitenkaan hyväksytty.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
VAN-EDM

Ei taaskaan pisteitä, aaaargh. Alkaa tuo maalinteko olla jo niin hankalaa että pelaajatkaan ei taida uskoa siihen. Ois ollu vaan pirun tärkee peli, divarikärkeenhän voitolla oltais pinkaistu samantein.

Burrowsilla oli tsänssit rikkoa Rolosonin nollat mutta sekin maali piti hylätä. Paha kyl ite sanoo kun tuosta TVU:n kuvasta ei niin ottanut selkoa oliko maali vai ei. (bad angle)
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nässe kirjoitti:
Burrowsilla oli tsänssit rikkoa Rolosonin nollat mutta sekin maali piti hylätä. Paha kyl ite sanoo kun tuosta TVU:n kuvasta ei niin ottanut selkoa oliko maali vai ei. (bad angle)

Selviskös TVU:n kuvasta miten Salolle kävi? Tai että minkätakia Rypien ja Pyatt olivat viltissä ekan erän jälkeen?

Edit. Näköjään kaikki loukkaantuivat, huh huh.

Pyatt: left arm
Rypien: lower body injury
Salo: undisclosed upper body injury

Nyt ei hyvältä näytä...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei helvetti, mikä peli. Oilersille hävittiin kotona tärkeä peli ja sairastupa sai jälleen täydennystä tärkeistä pelaajista. On tämä juuri nyt niin kovin tuskaista. Pelihän oli sinällään jälleen kerran opetus siitä, että pelin hallinta ei riitä mihinkään, ellei maaleja osata tehdä.

Avauserä oli kuin koko ottelu tiivistettynä; Canucks vei peliä, loi noin viisi hyvää paikkaa Oilersin nollaa vastaan, mutta silti taululla olivat Oilersin 0-1 johtolukemat, kun Horcoffin laukaus kimpoili maaliin, osuen ensin pariinkin Canucksin pelaajaan. Tämä flipperimaali riitti lopulta ottelun voittomaaliksi, kun Canucks ei saanut mistään kiekkoa sisään.

Juuri tällä hetkellä nämä jatkuvat koomailut maalipaikoissa tuntuvat erittäin raskailta, eikä homma tunnu tulevaisuudenkaan suhteen yhtään paremmalta, kun sairastuvalla on joukkueen tehokkain pakki ja toiseksi tehokkain maalintekijä.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Ferris kirjoitti:
HS:n Martin Palm on kirjoitellut pätkän blogiinsa Vancouverin muutoksesta:

Aika pitkälti samoilla linjoilla ollaan. Ennen oltiin viihdyttävä joukkue, nyt ollaan tylsä joukkue. Ennen tehtiin maaleja, nykyään ei. Ennen katsomot olivat täynnä, nykyään ei. Ennen voitettiin (viime kauden loppu poikkeus), nyt hävitään. Yksi syy minkä takia juuri Canucksia aloin kannattamaan, oli joukkueen hyvä hyökkäävä, aggressiivinen ja viihdyttävä pelitaktiikka. Nämä kaikki ovat hävinneet, ja turpaa tulee enemmän kuin aikaisemmin.

Pahoin pelkään että teimme juuri väärään aikaa tämän "vaihdoksen". Meillä pitäisi tällä hetkellä olla se hyvin hyökkäävä ja paljon maaleja tekevä joukkue, kun taas hyvin puolustava ja vähän maaleja (jos ollenkaan) tekevän joukkueen aika on mennyt jo ohitse. Voi olla ettemme tuolla hyökkäävällä joukkueella "vanhassa NHL'ssä" pärjänneet kovinkaan hyvin, peli oli sentään viihdyttävää ja otteluista jäi hyviä muistoja vaikka häviö tulikin. Playoff-pelit kauden päätteeksi olivat lähestulkoon varma tapahtuma, toisin kuin nykyään. Harvemmin kuin otteluita "uudessa NHL'ssä" kahdella maalilla voittaa.

Uudella taktiikalla on aivan sama onko siellä maalissa Auld vai Luongo, suurin osa maaleista on joko Canucksin puolustajien omatekemiä tai muuten vaan mahdottomia kopattavia. Ei sillä etteikö Luongo olisi tällä kaudella ollut hyvä (joukkueen paras pelaaja tähän mennessä), tarkoitan vain että nykyisen valmentajan taktiikalla (paikkoja ei vastustajalle anneta) Audinkin tasoinen kassari pärjäisi hyvin. Onhan se nähty jo puolustajienkin osalta kun Salo ja Mitchell olivat poissa, ei omissa soinut juurikaan sen enempää kuin normaalisti kaikkien ollessa terveenä.

Oi kun iski hienot muistot mieleen Flamesia dissatessa 1-0 ja 2-1 tuloksista. Ei pahemmin tähän ole enää varaa.

http://www.canada.com/topics/sports...=6a1c6250-2a5d-4385-946a-3eb7a9223107&k=50754
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Chip Whitley kirjoitti:
Ennen voitettiin (viime kauden loppu poikkeus), nyt hävitään....

Playoff-pelit kauden päätteeksi olivat lähestulkoon varma tapahtuma, toisin kuin nykyään.

En tiedä minkälaista aikajännettä tarkoitat sanalla ennen, mutta ei Canucks nyt välttämättä mikään automaatio playoff porukka ole aina ollut, tai siis edes lähimenneisyydessä. Jos en nyt ihan väärin muista niin Canucks oli playjareissa 96 ja siitä seuraava kerta vuonna 2001 pääsi 8:ta joukkueena playjareihin. Joku joka tietää paremmin voi korjata, 97 saattoi olla kanssa playjarijoukkue, Messierin sopimuksen aikana ei kuitenkaan päässyt kertaakaan playjareihin siitä olen varma. Sitten oli muutama kausi pudotuspelikiekkoa eli vuodet 2001-2004, mutta ei tuossakaan mikään kovin pitkä aikajänne ole. Toki tuolla 90 luvun alkupuolella nyt oli Canucks myös playjareissa usein, mutta silloin joukkueita oli selvästi vähemmän. Mikäli ajatellaan sitä aikakautta jolloin joukkueita on ollut selkeästi enemmän niin ei Canucks mikään satavarma playoff joukkue ole ollut siis muidenkin vuosien osalta kuin viime kevään.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
steepler kirjoitti:
En tiedä minkälaista aikajännettä tarkoitat sanalla ennen, mutta ei Canucks nyt välttämättä mikään automaatio playoff porukka ole aina ollut, tai siis edes lähimenneisyydessä. Jos en nyt ihan väärin muista...

Playoff Appearences: (20)
1975, 1976, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1986, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 2001, 2002, 2003, 2004

eli tuossa oli neljän vuoden tauko, muuten tasaisesti vuodesta 1991 alkaen.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
steepler kirjoitti:
En tiedä minkälaista aikajännettä tarkoitat sanalla ennen, mutta ei Canucks nyt välttämättä mikään automaatio playoff porukka ole aina ollut, tai siis edes lähimenneisyydessä.

Viittasin lähinnä 2000-luvun joukkueisiin (Brian Burken joukkueisiin), entiseen Canucks-joukkueen "runkoon" ja sen kukoistukseen (toki palkkakatto vaikuttaa nykyään joukkueen rakentamiseen). Mielestäni vain nykyisellä joukkueella on väärä pelitapa ja muutama huono sainaus kesällä (ja vuosi sitten kesällä) vie tilaa katosta, ja sitä kautta ainakin yhden hyvän ja kannattavan maalintekoon pystyvän hyökkääjän hankkiminen on mahdotonta.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Ja nyt on tullut lisää tietoa loukkaantumisista (Hockeybuzz kertoo näin):

"Taylor Pyatt - a second degree AC sprain to his shoulder. Out 2-4 weeks.

Rick Rypien - partial tear to his groin. Out 6-8 weeks.

Sami Salo - burner/spasm in his neck. Won't know his status until the spasm leaves. Optimistically, he'll be out 7-10 days."

Ei todellakaan hyvältä näytä. Tremblay kutsutaan mitä luultavimmin ylös, Chouinard nousee takaisin neloseen, mutta Pyattin loukkaantuminen on hieman hankala. Vaihtoehdoiksi oikeastaan jää joko alempien kenttien muokkaus niin että Santalakin pääsee kokoonpanoon (tyyliin Cooke ja Kesler kakkoskenttään), tai toisena vaihtoehtona nostaa farmista esimerkiksi suht pirteästi muutamat ottelut Canucksissa pelannut Schultz, tai monen Canucks-fanin überfanittama Jannik "Lionheart" Hansen. Itse antaisin Schultzille uuden näyttöpaikan, edellinen kun jäi niin lyhyeksi.

Hyvään aikaan nämä loukkaantumiset sattuivat kaiken kaikkiaan, joulukuu on nimittäin täynnä NW-divisioonan välisiä otteluita...

Edit: Uskallan väittää Edlerin olleen Edmonton-ottelussa Canucksin paras pelaaja. Peliaikaa kertyi melkein 18 minuuttia, ja mies pelaa kuin 30-vuotias veteraani. Joukkueen paras pelinavaaja puolustuksesta, hyvä nopeus kokoisekseen ja todella hyvä mailapeli, niin ilman kiekkoa kuin kiekon kanssa. Mikäli hän pelaa viime matsin tasolla joka ilta, hän on minun papereissani Canucksin 4. pakki (Salon ollessa pois kokoonpanosta 3. pakki), ennen myös todella hyvin pelaavaa Bieksaa ja peliaikansa kanssa hieman vaikeuksissa olevaa Krajicekia.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Ennen oltiin viihdyttävä joukkue, nyt ollaan tylsä joukkue. Ennen tehtiin maaleja, nykyään ei. Ennen katsomot olivat täynnä, nykyään ei. Ennen voitettiin (viime kauden loppu poikkeus), nyt hävitään. Yksi syy minkä takia juuri Canucksia aloin kannattamaan, oli joukkueen hyvä hyökkäävä, aggressiivinen ja viihdyttävä pelitaktiikka. Nämä kaikki ovat hävinneet, ja turpaa tulee enemmän kuin aikaisemmin.
Katsomot ovat kyllä nykyisinkin täynnä, muuten nämä ovatkin sitten mielipideasioita.

Ei siinä tietysti mitään, minäkin ottaisin erittäin mielelläni takaisin sen 2002-03 tai 2003-04 joukkueen, silloisen pelitavan ja silloisen ympäröivän NHL:n, vahvistaisin sitä siirtotakarajalla hyvällä maalivahdilla ja pitäisin peukkuja pystyssä, että Canucks menisi pitkälle. Ikävä tosiasia on vain se, että tätä ei ole palkkakaton vuoksi käytännössä mahdollista tehdä ja koska tätä ei pystytä tekemään, vaihtoehdoksi on jäänyt joukkueen rakentaminen osin uudelleen.

Tosiasiahan on se, että vaikka palkkakattomaailman aikana systeemit ovat muuttuneet ja joukkuetta on vaikeampi rakentaa kuin ennen, joukkueen rakentaminen on edelleen mahdollista ja Canucks ei ole nykyisellään vielä valmis joukkue. Joukkue hakee pelitapaansa, pelaajat eivät välttämättä täysin seiso Vigneaultin taktiikan takana kun maaleja ei ole tullut ja joukkue on kohdannut alkukaudella loukkaantumisia, jotka ovat sotkeneet uudistuneen joukkueen pakkaa entisestään.

Peli on ollut kuitenkin omasta mielestäni sikäli hyvää, että töitä on tehty kiitettävästi ja puolustamista ei olla hyökkäyspään ongelmista huolimatta unohdettu. Nämä asiat ovat niitä asioita, joita minä ensimmäiseksi halusinkin joukkueelta, kun tiesin Nonisin rakentavan uudelleen talonsa. Uskon siihen, että kun puolustuspeli saadaan toimivaksi, ennemmin tai myöhemmin onnistutaan paremmin myös hyökkäyspäässä.

Voi olla, että tällä nykyisellä joukkueella ei onnistumisia saada kuin vasta liian myöhään, mutta tämä kausi on joka tapauksessa tavallaan vasta ensimmäinen askel kohti uutta ja siksi jaksan myös odottaa. Jo ihan pelkästään se, että Luongo on kiinnitettynä neljäksi kaudeksi, antaa manageritaholla paljon työrauhaa tuleviksi vuosiksi. Luongon suhteen minulle riittäisi jo pelkästään se, että Canucks menisi Luongon avulla tulevien neljän kauden aikana edes kerran pitkälle pudotuspeleissä - tämäkin olisi enemmän kuin Burken aikakaudella kertaakaan.

Sinällään tämä nykyinen tilanne ei tule yllätyksenä. Kun katsotaan historiaa taaksepäin, joukkue on aina joutunut hakemaan vauhtia alhaalta, mutta jossain vaiheessa ryhmä on ollut valmis suurempiin tekoihin - josta tosin pudonnut sitten taas ilman Stanley Cupia alas ja aloittanut taas uuden tulemisen. Nyt eletään vasta tätä nousuvaihetta; huippu on nähty ja uusi rakentaminen aloitettu. Tulevaisuuden tornin kivijalka muurattiin viime kesänä Luongon hankinnalla, mutta pitää muistaa se, että huipulle on matkaa. Oikein tehdyllä työllä tämä huippu on kuitenkin saavutettavissa.

Canucks oli ihan samanlaisessa tilanteessa myös 1990-luvun alussa. Kausina 1989-1990 ja 1990-1991 joukkue oli kaikkea muuta kuin hyvä (ryhmällä ei toiminut tuolloin oikein mikään), mutta se aloitti nousunsa ja pääsi muutaman kauden päästä aina Stanley Cupin finaaleihin. Tuo hieno joukkue kuitenkin muuttui (erikoista muuten, että tuolloinkin työsulku toimi jonkinlaisena vedenjakajana paremman menestyksen ja heikomman menestyksen välissä), joukkue sai uuden valmentajan, uuden omistajan ja ryhmä aloitti aika nopean sukelluksen.

Tuolloinhan joukkueeseen satsattiin tosissaan mm. Mogilnyn ja Messierin hankinnoilla, mutta Canucks ui isoista hankinnoista huolimatta erittäin syvissä vesissä, eikä päässyt ylös, ennen kuin onnistui tekemään muutaman erinomaisen pelaajakaupan (mm. Näslund-Stojanov ja myöhemmin Bertuzzi, McCabe, Ruutu - Linden). Tuolloinkin joukkue teki ihan samalla tavalla heikkojakin hankintoja kuin tänäkin päivänä, mutta ydinryhmästä kasvoi ajan kuluessa hieno joukkue ja Canucks oli valmis menemään pitkällekin - ei kuitenkaan sitten koskaan mennyt.

Tämän päivän, ja tulevaisuuden joukkueen rakennus aloitettiin jollakin tasolla viime kesänä, kun vanha kova ykkönen rikottiin, Jovanovskista jouduttiin luopumaan ja joukkueesta tehtiin samalla puolustavampi (joku voi sanoa tätä tylsäksi tavaksi, minä sanon järkeväksi tavaksi). Kuten sanottu, tulevaisuuden joukkue ei ole vielä valmis ja joukkue tarvitsee vielä hyviä hankintoja tai varauksia noustakseen portailla eteenpäin.

Nykyjoukkuetta ei ehkä olla rakennettu parhaalla mahdollisella tavalla ja mukaan mahtuu ihan samalla tavalla huonoja hankintoja kuin mahtui esim. Burken kasaamaan joukkueeseen aikanaan, mutta kokemuksesta tiedän sen, että kovin isoja muutoksia ei välttämättä tarvita, niin tästäkin joukkueesta tulee vaarallisempi. Aikaa se kuitenkin tulee ottamaan, sillä joukkueen identiteetti on uusittu aika rajulla kädellä ja hetkessä tämä muutos ei useinkaan tapahdu.

Nonisin puolustukseksi pitää sanoa se, että Burke ei jättänyt jälkeensä parasta alustaa. Burke oli usein erinomainen tekemään pelaajakauppoja ja rakentamaan joukkuetta näiden kautta, mutta Burke kauppasi menestyshuumassa aika paljon varausvuoroja pois, eikä onnistunut luomaan ympärille hyvää scouttiryhmää. Lisäksi joukkueen menestyttyä Canucks ei edes saanut varata kovinkaan ylhäällä, joten suurlupaukset menivät muualle.

Näistä joukkueen hyvistä vuosista ja varausvuorojen kauppaamisista maksetaan tällä hetkellä hintaa ja kun palkkakatto vei lisäksi juuri parhaimpaan ikäänsä tulleita kokeneempia pelaajia (mm. Jovanovskin, Sopelin, Malikin ja Ruudun), Canucks ei ole saanut jatkoa toiminnalleen. Nonisillakin olisi ihan erilaista tehdä tulevaisuuden työtä, mikäli Canucks olisi toiminut Burken aikakaudella tulevaisuuden suhteen erilailla;

2000: Canucks varasi ykköskierroksella Nathan Smihin. Joukkue olisi voinut varata mm. Brad Boyesin, Justin Williamsin, Jarret Stollin, Lubomir Vishnovskyn tai J-M Lilesin. Toisen kierroksen varaus jätettiin kokonaan käyttämättä.

2001: Canucks varasi R.J Umbergerin, jonka Burke kauppasi parin sadan tuhannen dollarin riidan vuoksi vaihdossa muutaman ottelun Canucksissa pelanneeseen Martin Rucinskyyn. Toisen kierroksen varaus jätettiin kokonaan käyttämättä.

2002: Canucksilla ei ollut ollenkaan ykköskierroksen varausta, kun Burke halusi maksaa Washingtonille ykköskierroksen varauksen (Boyd Gordon) vaihdossa Lindeniin. Mikäli joukkue olisi pitänyt ykköskierroksen varauksensa, Vancouverissa pelaisi mahdollisesti Alexander Steen, Cam Ward tai Jarret Stoll.

2003: Canucks varasi Ryan Keslerin. Hyvä varaus, mutta ei mikään löytö, sillä hyvässä draftissa oli paljon lahjakkaita pelaajia. Toisella kierroksella otettiin Marc Andre Bernier, josta ei tule koskaan mitään ja kolmannen kierroksen varaus jätettiin kokonaan käyttämättä.

2004: Canucks varasi Cory Schneiderin. Yliopistomaalivahti kulkee parhaillaan pitkää ja menestyksekästä uraansa kohti NHL:ää, joten hankala arvioida. Toisen kierroksen varaus jätettiin kokonaan käyttämättä.

Burken 2000-luvun kärkipään varaukset, siis periaatteessa varaukset siltä ajanjaksolta, jotka hyödyttäisivät joukkuetta tänä päivänä, sisälsivät Keslerin ja loput ovat joko menetettyjä tapauksia (Smith, Bernier), vaihdettuja pelaajia (Umberger, josta ei saatu mitään), pelaajia, joista ei tiedä (Schneider) tai ei varattuja pelaajia (2002). Kolme kertaa toisen kierroksen varaus jätettiin kokonaan käyttämättä ja vain kerran hankittiin viiden vuoden aikana itse toisen kierroksen varaus, joka käytettiin (Denis Grot - kompensaatiovaraus, ei siis edes kaupalla hankittu varaus, menetetystä Casselsista).

Burken puolustukseksi on sanottava se, että nämä varauskaupat eivät aikanaan jättäneet kovin pahoja aukkoja, sillä tärkeintä oli tuohon aikaan joukkueen menestys "tässä ja nyt" ja tätä menestystä pystyi hankkimaan selvästi tätä päivää helpommin kaupoilla. Siitä ei kuitenkaan päästä mihinkään, että pitämällä omat varaukset ja rakentamalla paremman rungon koko scouttitoiminnan ympärille, Canucksilla olisi aivan varmasti nyt joukkueen mukana nuoria pelaajia, jotka auttaisivat ryhmää tänä päivänä ja myös tulevaisuudessa.

Chip Whitley kirjoitti:
Pahoin pelkään että teimme juuri väärään aikaa tämän "vaihdoksen". Meillä pitäisi tällä hetkellä olla se hyvin hyökkäävä ja paljon maaleja tekevä joukkue, kun taas hyvin puolustava ja vähän maaleja (jos ollenkaan) tekevän joukkueen aika on mennyt jo ohitse.
Minä luotan puolustamiseen myös uudessa NHL:ssä, mutta en tietenkään pelkkään puolustamiseen, vaan kahden suunnan peliin, joka lähtee alakerrasta. Uskon vahvasti siihen, että joukkueen menestys ei ole jäänyt pelityylistä kiinni, vaan yksinkertaisesti ryhmässä ei ole tällä hetkellä riittävän paljon maalintekoon pystyviä käsiä ja lisäksi niillä harvoilla, joilla on käsiä, on maalintekemisen kokokipsi päällä. Maalipaikkoihin joukkue on päässyt tällä kaudella aivan riittävästi ja useimpia pelejä Canucks on kuitenkin hallinnut.

Lisäksi Luongon hankinta oli uskoakseni osuva veto tulevaisuuden suhteen, sillä Bertuzzista tulee kauden jälkeen UFA ja hän ei enää taida olla se sama Buzz, joka muutama vuosi sitten pelasi. Melko nuoria huippuluokan maalivahteja on lisäksi erittäin vaikea löytää - Vancouverilla pitäisi olla Luongon hankinnalla ainakin pelin tärkein alue kunnossa tulevien vuosien rakennustyön ajan.

--

Edit: Kannattaa vielä katsoa canucks.comin videosta, kuinka Bieksa ja Jacques ottivat yhteen Vancouver-Edmonton -ottelussa (sanoisinko, että Bieksa otti tuossa kuudennen voittonsa NHL-tasolla ja säilytti näin tappiosarakkeensa edelleen puhtaana):

http://www.canucks.com/player/new/player.asp?bw=300
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
nuck kirjoitti:
Nyt eletään vasta tätä nousuvaihetta; huippu on nähty ja uusi rakentaminen aloitettu. Tulevaisuuden tornin kivijalka muurattiin viime kesänä Luongon hankinnalla, mutta pitää muistaa se, että huipulle on matkaa. Oikein tehdyllä työllä tämä huippu on kuitenkin saavutettavissa.

Vancouverin toimitusjohtaja - aivan kuten monen muukin joukkueen toimitusjohtaja - katuu tällä hetkellä kun ei uskaltanut varata Anze Kopitaria omalla vuorollaan. Eihän 19-vuotias Kopitar mikään kiituri luistimilla ole, mutta iso, vahva, taitava, hyvä syöttäjä, hyvä lyöntilaukaus. Hänen ympärilleen voi rakentaa menestyvän joukkueen, mutta Bourdonin ympärille ei. En epäile etteikö Ohlundin, Bieksan, Edlerin, Bourdonin ympärille pystytä rakentamaan kelvollinen puolustus, kuka on Vancouverin tulevaisuuden tähtihyökkääjä? Kessler ei ainakaan. Grabner? Simek? Enpä usko.

Vancouverin menestys lähivuosina tulee perustamaan onnistuneisiin free agent-hankintoihin, omista varauksista tai tällä hetkellä kokoonpanossa pelaavista nuorukaisista ei todellisia impact-pelaajia näytä olevan tulossa.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Katsomot ovat kyllä nykyisinkin täynnä,

Tämä nyt on taas siitä kiinni miten täysi katsomo lasketaan täydeksi katsomoksi. Vaikka ottelu on myyty loppuun, se ei välttämättä tarkoita kaikkien saapuvan paikalle. Viime aikoina Canucksin kotiotteluissa on näkynyt mielestäni aika paljonkin istuimia ilman istujaa, ja tämä on suoraan verrannollinen tuotteeseen mitä katsojille jäällä esitellään.

Minun pointtini tässä itkemisessä on vain se, että mieluummin hävitään viihdyttävästi kuin tylsästi. Noin kahdenkymmenen tämän kauden pelin jälkeen on kuultu sama laulu, paikkoja luodaan enemmän kuin vastustaja ja hallitaan peliä mutta ei saada maaleja aikaiseksi. Vigneault sanoo aina, että jos jatkamme tällä tavalla, maaleja alkaa syntyä. En tiedä kuinka kauan meidän pitää maaleja odottaa - enkä tiedä kauanko Nonis jaksaa maaleja odottaa - mutta ei tähän odottelemiseen tiukassa divisioonassamme ole kauaa varaa.

Edit: Tämä piti linkittää:

http://www.canada.com/topics/sports...=34989a12-3561-429e-815b-618abc08cc1e&k=63684
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
heikkik kirjoitti:
Vancouverin toimitusjohtaja - aivan kuten monen muukin joukkueen toimitusjohtaja - katuu tällä hetkellä kun ei uskaltanut varata Anze Kopitaria omalla vuorollaan. Eihän 19-vuotias Kopitar mikään kiituri luistimilla ole, mutta iso, vahva, taitava, hyvä syöttäjä, hyvä lyöntilaukaus. Hänen ympärilleen voi rakentaa menestyvän joukkueen, mutta Bourdonin ympärille ei.
Tietäen sen, kuinka paljon nopeammin hyökkääjät kasvavat puolustajiin verrattuna NHL-tasolle ja tietäen sen, että Bourdon oli kauden alussa leikkauksen jälkeen puolikuntoinen (liike oli heikompaa kuin nuorten MM-kisoissa tai viime kauden Q:n peleissä ennen tätä jalkavammaa), minä en tässä vaiheessa vielä arvioi tätä valintaa sen enempää. Kopitar on toki tällä hetkellä parempi ja vaikuttaa lahjakkaammalta, mutta en todellakaan voi sanoa, etteikö Bourdonistakin voisi tulla ykköspakki ja näin ollen puolustaja, jonka ympärille voisi menestyvän joukkueen rakentaa. Katsotaan tilannetta viiden-kahdeksan vuoden päästä ja olemme paljon viisaampia.

heikkik kirjoitti:
En epäile etteikö Ohlundin, Bieksan, Edlerin, Bourdonin ympärille pystytä rakentamaan kelvollinen puolustus, kuka on Vancouverin tulevaisuuden tähtihyökkääjä? Kessler ei ainakaan. Grabner? Simek? Enpä usko.
Ja lisätään tähän listaan Mitchell, jonka kanssa tehtiin nelivuotinen sopimus ja joka on ehkä paras puolustava puolustaja, minkä minä olen Vancouverissa toistaiseksi nähnyt. Lisätään tulevaisuuden ylivoimapakiksi myös Koltsov, joka on tehnyt Venäjällä noin piste/ottelu tehoja ja jolla saattaa olla vielä hyvä tulevaisuus hyökkäävänä pakkina NHL:ssä.

Hyökkäyksen tulevaisuus on tällä hetkellä puutteellinen, johtuen pitkälle juuri siitä, että Burken aikakausina ei hyviä hyökkääviä hyökkääjiä varattu ja Nonisin aika managerina on kestänyt toistaiseksi vain vähän aikaa. Nonisin varaamista nuorista hyökkääjistä Jannik Hansenista saattaa tulla kakkosketjun hyökkääjä (Nonis tuli Canucksin manageriksi jo ennen kesän 2004 varaustilaisuutta, eikä sen jälkeen, kuten ylemmäs huolimattomasti laitoin) ja samat mahdollisuudet minä näen tässä vaiheessa myös Sergei Shirokovilla ja Juraj Simekilla.

Viime kesän ensimmäisen kierroksen varaus, puhdas maalintekijä Michael Grabner on sen sijaan vielä tässä vaiheessa täysi arvoitus, eikä hänestä voi sanoa mitään. Grabner aloitti kauden hyvin ja teki viidessä ensimmäisessä ottelussa kuusi maalia, mutta ei sen jälkeen saanut mitään aikaan ja joutui myöhemmin sairastuvalle. Erään Spokane-fanin mukaan Grabnerin liike heikkeni kauden alun jälkeen nopeassa tahdissa niin paljon, että hän epäili Grabnerin yrittäneen pelata puolikuntoisena.

Minäkään en usko yksipuolisesta Grabnerista kuitenkaan tulevan joukkueen tähtihyökkääjää, mutta kuka tietää, vaikka hän saisi tulevaisuudessa paikan Sedinin kaksosten ketjusta ja tekisi tuolla paikalla maaleja. Hänen tulevaisuutensa on tällä hetkellä vielä täysin avoin. Pitää muistaa nuorukaisen nouseva trendi viime kauden aikana WHL:ssä - Grabner oli viime joulukuusta kevääseen esimerkiksi selvästi parampi maalintekijä kuin Phoenixin ykköskierroksella varaama Peter Mueller (toki Mueller on monipuolisempi, joten pelkkä maalilukuihin tuijottelu ei kerro paremmuudesta mitään).

Joka tapauksessa, Canucksilla on tällä hetkellä nuorissa hyökkääjissä Grabner, Hansen, Simek ja Shirokov, joista saattaa kasvaa tulevaisuuden kahden ensimmäisen ketjun hyökkääjiä Sedinin kaksosten rinnalle. Keslerilla minä näen tulevaisuutta kakkosessa, mutta aika monet muut puolestaan kolmosessa. Joka tapauksessa Keslerilla tullee olemaan tulevaisuudessa merkittävä asema joukkueen menestyksessä - toki on sitä jo, sillä hän on hyvin pelanneen Canucksin alivoiman eniten pelannut hyökkääjä.

Ensi kesänä joukkueella on riveissään ensimmäisen kierroksen lisäksi kolme toisen kierroksen varausta ja mikäli yhtään mennään tarpeiden mukaan, joukkue tulee varaamaan lisää hyökkääjiä. Hyvässä tapauksessa yhdestä tai kahdesta näistä kasvaa ykkös/kakkosketjun prospecteja. Tämän jälkeen myös hyökkäyspuolella alkaa löytymään riittävästi syvyyttä paremmalle tulevaisuudelle jo ihan omien varausten kautta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Minun pointtini tässä itkemisessä on vain se, että mieluummin hävitään viihdyttävästi kuin tylsästi.
Tästä "oikeasta häviämisestä" olen samaa mieltä. Kaikkein mieluiten minä kuitenkin ottaisin vain niitä voittoja välittämättä sen enempää tyylipisteistä ja uskon siihen, että hyvällä puolustuksella voittoja otetaan pitkässä juoksussa helpommin.

Chip Whitley kirjoitti:
Noin kahdenkymmenen tämän kauden pelin jälkeen on kuultu sama laulu, paikkoja luodaan enemmän kuin vastustaja ja hallitaan peliä mutta ei saada maaleja aikaiseksi. Vigneault sanoo aina, että jos jatkamme tällä tavalla, maaleja alkaa syntyä. En tiedä kuinka kauan meidän pitää maaleja odottaa - enkä tiedä kauanko Nonis jaksaa maaleja odottaa - mutta ei tähän odottelemiseen tiukassa divisioonassamme ole kauaa varaa.
Ei olisi tämän kauden osalta varaa, mutta pakko tässä on vain odottaa, kun ei muutakaan voi. Uskon myös Nonisin jaksavan odottaa. Joukkueella on uusi valmentaja, joukkue on uusinut identiteettiään ja joukkueella on ollut puolustuksessa aika paljon loukkaantumisia, joten näiden asioiden hiominen ei ole tämän kaiken sisällä parissa viikossa tapahtuva asia. Minulle on ainakin se tärkeintä, että joukkue on kuitenkin pelannut puolustuksen kautta hyvin ja järkevästi.

Viime kaudella (vaikka joukkue olikin ottanut tähän mennessä neljä voittoa tätä hetkeä enemmän) joukkue ei pelannut samalla tasolla keskialuetta ja puolustusta. Hyökkäys toki toimi paremmin, mutta paikkoja ei ollut mielestäni sen enempää. Laittamassasi linkissä Daniel Sedin osuu mielestäni aika hyvin asiaan kertoessaan näiden kahden joukkueen eroista;

"If you think about last year at this time, we were four or five games over .500, but it didn't feel that good. We won games, but didn't play well defensively and it hurt us by the end of the season. We didn't come in after games feeling good. Right now, we're not scoring, but we're playing good defence and that will win us games down the stretch. There's still a good feeling in the locker room."

Minun mielipide tähän asiaan on ihan samanlainen. Joukkue voitti viime kaudella tähän mennessä tätä hetkeä enemmän, mutta jotenkin ryhmässä näkyi liikaa haavoittuvaisuutta heikon puolustamisen vuoksi. Nyt Canucks vaikuttaa olevan tiiviimpi joukkue ja tälläisen joukkueen tulevaisuuteen on mielestäni helpompi uskoa, vaikka maaleja ei paljon tulisikaan.

Ehkä tämä nykyinen pelitapa on sitten tylsempi. Vanha joukkue oli myös sikäli kiinnostavampi, että pelaajat olivat kasvaneet yhdessä joukkueeksi ja yleisö otti tämän täydellisesti vastaan - Vancouverissa olikin eräänlainen iso, yhdessä kasvanut kiekkoperhe. Mutta minun mielestäni yltiöpäisen hyökkäävän kiekon aika on Vancouverissa vähäksi aikaa nähty ja kun pudotuspelimenestystä ei kertaakaan saatu, nyt on uuden pelitavan aika.

Vastoin HF-Boardsmaisen perusnäkemyksen ja paniikkinappuloiden painamisen, minä jaksan odottaa vielä kauan ennen toivonmenetystä nykyiseen joukkueeseen. Kokonaisuutena joukkue ei ole pelannut kuitenkaan mitenkään onnettomasti viime aikoinakaan. Mikäli Canucks olisi voittanut viimeisimmän Oilers-pelinsä, joukkue olisi noussut Luoteisen divisioonan kärkeen. Lisäksi Viimeisistä 10 ottelusta kasassa on viisi voittoa ja viisi tappiota. Näiden pelien sisällä on mm. kaksi kertaa Detroit, kerran Nashville (vieraissa), kerran Anaheim sekä oman divisioonan aina vaikeat Colorado (kaksi kertaa, voitto ja tappio) sekä Edmonton.

--

Vigneault muokkasi ketjuja uusiksi Pyattin loukkaantumisen, ja viime pelien tehottomuuden jälkeen:

http://www.canada.com/topics/sports...=230bc1f7-11eb-4098-95b0-178c6fd3a1e0&k=97745

Sedin - Sedin - Kesler
Bulis - Morrison - Näslund
Cooke - Santala - Linden
Burrows - Chouinard - Bouck

"Vigneault feels he has to find a way to ignite what is a very long list of underachieving forwards. He's clearly hoping that Naslund might be able to help Morrison and Bulis -- who has gone 13 games without a point -- snap out of their offensive doldrums. The same goes for Kesler (three goals and five points in 28 games) moving up to play with the Sedins."
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
nuck kirjoitti:
Farmin pelaajista puhuttaessa, alkukauden loukkaantuneena ollut puolustaja Yannick Tremblay on palannut kentille ja ollut yllättävän hyvässä kunnossa loukkaantumisen jälkeen. Seitsemän pelin jälkeen Tremblayn tilillä on kuusi (3+3) pistettä. Viime yönä Tremblay teki tehot 1+1, kun Moose kaatoi vieraissa Philadelphian maalein 3-1.
Farmissa tehopisteiden valossa viime aikoina hyvin pelannut Tremblay nostettiin ylös paikkaamaan Sami Salon jättämää aukkoa:

http://www.moosehockey.com/news/press_releases2.php?press_id=987
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Sedin - Sedin - Kesler
Bulis - Morrison - Näslund
Cooke - Santala - Linden
Burrows - Chouinard - Bouck

Tällä hetkellä kokoonpano ensi yön otteluun vaikuttaisi tältä:

Sedin - Sedin - Bulis
Cooke - Morrison - Näslund
Burrows - Kesler - Linden
Bouck - Chouinard - Santala

Öhlund - Salo
Mitchell - Krajicek
Edler - Bieksa

Ylivoimissa on kokeiltu tällaisia järjestelmiä:

Sedin - Sedin - Linden
Öhlund - Bieksa

Näslund - Chouinard - Bulis
Morrison - Tremblay

Hyvä että Lindenille annetaan aikaa ylivoimalla (mikäli annetaan), hän on pelannut viimeiset 5 ottelua todella hyvin.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Pistetään nyt eri viestiin kun on täysin eri asiasta kyse. Eli siis rakas vihollisemme Minnesota Wild on laittanut Sedinien rinnalla menestyksekkäästi monet vuodet pelanneen Mattias Weinhandlin waiver-listalle.

Mitäs mieltä olette, olisiko Nonisin järkevä poimia hänet Canucksiin? 26-vuotiaana vielä suhteellisen nuori, ja pelannut monta hyvää kautta (mm. työsulku) Sedinien ketjussa toisena laiturina. Palkkakaan ei kova ole, 800k. En näistä palkanmaksuista tiedä kun waivereista pelaaja poimitaan, mutta sen tiedän, että katossa riittää varmasti tilaa tuolle palkalle. Ja sitä paitsi, ei hänestä mitään haittaa voi ainakaan olla kun nykyisiä maalintekolukuja katsotaan. Jos olisin Nonis, Weinhandl pelaisi jo la-su yönä Calgaryssä Canucks-nuttu päällään.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Chip Whitley kirjoitti:
Mitäs mieltä olette, olisiko Nonisin järkevä poimia hänet Canucksiin? 26-vuotiaana vielä suhteellisen nuori, ja pelannut monta hyvää kautta (mm. työsulku) Sedinien ketjussa toisena laiturina. Palkkakaan ei kova ole, 800k. En näistä palkanmaksuista tiedä kun waivereista pelaaja poimitaan, mutta sen tiedän, että katossa riittää varmasti tilaa tuolle palkalle.

Niin, itse asiassa katossa ei riitä varaa edes tuohon Weinhandelin palkkaan, sen verran tiukilla ollaan capin kanssa. Weinhandl on ollut huono NHL:ssä ja siihen ei auta työsulku-kausikaan. Hyvin toki meni Ruotsissa se kausi, mutta sen jälkeen suurten odotusten saattelemana jopa 5 maalia lähes 80 ottelussa NHL:ssä. Jotkut pelaajat eivät vain sopeudu NHL:ään. Toki jälki Sedinien rinnalla voisi olla kohtuullista, mutta itse en usko siihen.

Jos hankitaan jotain, niin olkoon se hyvää, ei mitään toivotaan-toivotaan.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
VAN-CAR

En matsia mistään seurannut vaan katoin nhl.comista maalit. Hyvin ainakin YV toimi jos ei muuta, kaikki Canucksien maalithan syntyi YV:llä. Ja tuli sieltä sentään myös ne 2 pojoo.

Saisko matsista lisä-informaatiota? (nuck?)

EDIT: Eiköhän nuck tuttuun tapaan ole sitä raporttiaan vääntämässä, turhaan edes pyysin infoa. :)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Minne menet Vancouver Canucks?

Et yhtään minnekään.

Mutta laitetaan tästä huolimatta viikonlopun peleistä pientä koostetta.

nuck kirjoitti:
Nyt olisi edessä viiden kotiottelun jakso. Ja kuten niin tuttua, nämäkin viisi ottelua ovat etukäteen tiukkoja vääntöjä, sillä Canucks kohtaa mm. juuri valmentajaa vaihtaneen, ja viime yön ottelussa Minnesotasta voiton ottaneen Columbuksen, edellisessä pelissä Vancouverin jyränneen Anaheimin, oman divisioonan aina haastavat joukkueet Coloradon ja Edmontonin sekä viime kauden mestarin ja tässä kuussa hyvin pelanneen, puolustavan mestarijoukkue Carolinan.

Tulevista kovista peleistä pitäisi jollakin tavalla puristaa nyt vähintään seitsemän pistettä, jotta joukkue säilyttäisi asemiaan kovassa taistelussa Luoteisessa divisioonassa.
Canucks voitti viimeisessä kotiottelussaan puolustavan Stanley Cup -mestari Carolinan jatkoajalla, joten joukkue jäi viiden ottelun kotiputkessa kolmeen voittoon ja kuuteen pisteeseen. Seitsemää pistettä hain ennakkoon positiivisissa toiveissani, joten täysin tyytyväinen ei voi tähän nähden olla.

Carolinaa vastaan joukkueen ykköspelaaja oli kolme syöttöä antanut ja aloitukset 68%:n teholla vienyt Brendan Morrison. Maalilla Luongo pelasi hyvän pelin ja puolustuksessa etenkin päälle 26 minuuttia pelanneen Willie Mitchellin merkitys oli suuri. Ensimmäisen pelinsä Canucksin paidassa pelannut Yannick Tremblay aloitti puolestaan uransa Vancouverissa hienosti ja teki tehot 1+2.

Kokonaisuutena joukkueen pelillinen ote tämän kotiputken aikana oli suhteellisen hyvä, vaikka Oilers-ottelu oli jälleen heikko esitys. Siinäkin pelissä Canucks toki loi enemmän maalipaikkoja ja laukoi tasan puolet enemmän, mutta kun omista kimpoili Luongon taakse kaksi maalia ja hyökkäyspäässä ei puolestaan saatu mistään sisään, 0-4 vierasvoitto meni ansaitusti Oilersille.

Myös Anaheimia vastaan tulleesta tappiosta ei selittelyille jää juuri sijaa. NHL:n tämän hetken paras joukkue kukisti Vancouverin pelaamalla kokonaisuutena parempaa kiekkoa kuin Canucks - ottelusta jäi tosin vähän huono maku siinä mielessä, että Ducks voitti pelin vain maalilla ja teki tämän voittomaalinsa ylivoimalla, kun Luongo oli ampunut lavassa pyörineen kiekon oman maalin takaa katsomoon.

Kotiputken surkeinta peliä nähtiin siis Oilersia vastaan ja ehkä paras esitys puolestaan Columbusta vastaan, vaikka Canucks voittikin tuon pelin vain 1-0. Oilersia vastaan pelin ikävin jälkipyykki ei kuitenkaan ollut itse tappio, vaan joukkueen loukkaantumiset. Sami Salon loukkaantuminen jätti puolustukseen pariksi viikoksi ison aukon ja Taylor Pyatt on ollut puolestaan joukkueen paras maalineduspelaaja - Pyatt on sivussa pahimmassa tapauksessa kuukauden päivät.

Rick Rypienin loukkaantuminen harmittaa puolestaan ihan pelaajan kannalta - joukkueen menestykselle tällä ei niin isoa merkitystä ole. Viime kaudella Rypien taisteli ensin paikkansa NHL:ään ja saatuaan tämän, meni loukkaantumaan heti viiden pelin jälkeen. Tällä kaudella tämä entinen Regina Patsien kapteeni teki samanlaisen nousun NHL:ään, pelasi ensimmäisen pelinsä hyvin, mutta loukkaantui nyt heti toisessa pelissään ja on sivussa ehkä kaksikin kuukautta. Turhauttavaa epäonnea.

Kotiotteluiden jälkeen ehdittiin pelata viikonloppuna vielä yksi tärkeä ottelu, kun Canucks kohtasi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oman divisioonan Calgaryn. Edellisillan Carolina-peli tuntui painavan tuon ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä aika paljon pelaajien jaloissa ja Canucks jäi järjestäen tilanteissa jälkeen - tuloksena ensimmäisessä erässä kuusi kakkosta Canucksille ja kaksi ylivoimaosumaa Flamesille.

Kolmannessa erässä Canucks sai jalkansa liikkumaan paremmin ja nousikin aina maalin päähän Bulisin (kauden 5. maali) ja Bieksan (5.) maaleilla, mutta Flames iski lopullisen niitin tyhjiin ja otti kauden toisen voittonsa Vancouverista kauden toisessa keskinäisessä ottelussa. Voitto oli Calgarylle jo peräti yhdeksäs peräkkäinen kotivoitto, joten heikolle kotijoukkueelle Canucks ei hävinnyt.

Flamesin kovasta kotikunnosta, ja Canucksin ottelun alun väsymyksestä huolimatta, nämä Luoteisen divisioonan sisäiset pelit näyttävät olevan jälleen Vancouverille ihan liian hankalia. Tämän kauden saldo näistä peleistä on toistaiseksi masentavat kaksi voittoa ja yhdeksän tappiota (tässä suurin syy myös sille, miksi niin monet Canucks-fanit ovat närkästyneitä joukkueen esityksistä).

Vaikka noin puolet näistä oman divarin sisäisistä peleistä ollaankin toistaiseksi pelattu vieraissa, tämä saldo on joukkueelta todella huolestuttavaa. Vielä enemmän huolestuttaa se, että esimerkiksi tässä kuussa näitä pelejä on luvassa 66% kaikista Vancouverin peleistä. Jotenkin joukkueen olisi pakko saada tämä suunta käännettyä paremmaksi, jotta Canucks voisi taistella itsensä pudotuspeleihin.

Canucks on voittanut oman divisioonan ulkopuolisista peleistä toistaiseksi noin 70% kaikista peleistään, mutta nämä oman divarin sisäiset pelit näyttelevät nykyisin niin suurta merkitystä, että näillä ratkotaan tiukassa sarjassa pudotuspelipaikkoja. Jos jotain positiivista näistä oman divarin sisäisistä peleistä pitäisi hakea, niin se on ainakin positiivista, että Vancouverilla on onneksi edelleen mahdollisuus korjata tätä toistaiseksi surkeaa saldoaan. Neljästä seuraavasta pelistä kolme pelataan oman divarin joukkueita vastaan.

--

Canucksin CHL-pelaajista sen verran, että viikonlopun Canucks-prospecti oli Spokanen riveihin loukkaantumisen jälkeen palannut itävaltalaissniper Michael Grabner, joka teki kahdessa ottelussa kolme maalia. Yhteensä tämä viime kesän Canucksin ykkösvaraus on tehnyt rikkonaisesta alkukaudesta huolimatta 18 pelissä 11 osumaa.

Myös Brandonin WHL-tulokas Juraj Simek jatkaa vahvaa alkukauttaan. Viime yönä Simek teki tehot 1+1, kun Brandon hävisi Moose Jaw'lle maalein 3-4. Simek valittiin ottelun kakkostähdeksi. Tätä edeltävässä ottelussa Simek teki Brandonin ainoan maalin, kun joukkue hävisi oman East-divisioonan pahalle kilpakumppanille Swift Currentille maalein 1-2. Yhteensä Simek on pelannut 32 ottelua ja tehnyt näissä 22+18=40 pistettä.

Monctonissa pelaava Luc Bourdon antaa sen sijaan parhaillaan näyttöjä Kanadan nuorten maajoukkueen harjoitusleirillä. Bourdonin pelit Monctonissa ovat menneet alkukauden osalta hyvin ja tilastoissa on 13 ottelun jälkeen tehot 3+11=14 sekä 28 jäähyminuuttia. Tehopörssissä Bourdon on selvästi joukkueensa paras +17 lukemalla.

Boston Collegessa pelaava yliopistovahti Cory Schneider (Vancouverin ykkösvaraus vuoden 2004 draftista) on hänkin aloittanut kauden hyvin. Joulukuun alussa tuli kauden kolmas nollapeli ja kauden toinen valinta viikon parhaaksi puolustavaksi Hockey East -pelaajaksi, kun Boston College voitti Boston Universityn 1-0 (Schneiderille 34 torjuntaa). Schneider on pelannut Boston Collegen kaikki alkukauden pelit. Hänen torjuntaprosenttinsa on 92.2% ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.25 maalia ottelussa. Schneider jäi joukkueensa kanssa juuri joulutauolle ja jatkaa pelejään vasta tammikuun alussa.

--

Edit:

Tehdäkö pelaajakauppoja vai ei?

http://www.canada.com/theprovince/news/sports/story.html?id=8f0244ff-02c5-401d-b8c3-bed841bc99b8
 
Viimeksi muokattu:

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Mielenkiintoinen ottelu alkaa parin tunnin päästä. Vanha kunnon Ed-boy saapuu Vancouveriin, saapa nähdä minkälaisin suosionosoituksin yleisö ottaa hänet vastaan kentälle.

Mutta tässä on nyt vastakkain kaksi liigan ehkä vähämaalisinta joukkuetta. Tosin Phoenix ottaa niitä yli 20 maalia enemmän omiinsa kuin Canucksit. Ja varmasti tuo Jovanovskin pelaaminen vaikuttaa Canucksien peliin. Ehkä enemmän positiivisessa mielessä kun pojat pääsee pelaamaan kerranki "omaa" huippupuolustajaansa vastaan ja pelistä tulee ehkä hieman leikkimielinenkin taisto tietyillä henkilöillä ja täten suht. rento meininki voisi näin yleisesti ottaen olla (mm. Morrison ja ruotsalaiset). Tai sitten voi käydä niinkin huonosti että Jovo niittaa kaikki lasarettiin ja tekee siinä vielä pari lämärimaalia siniviivalta.

Veikkaukseni on että tästä matsista menee pisteet Canuckseille tuloksella 4-1 joista 3 on YV-maaleja.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Noniin Canucks voitti Coyotesin kotonaan 5-2 ja onnistui tekemään ensimmäistä kertaa yli neljä maalia kotonaan tällä kaudella. Vieras ottelutkin mukaan lukien tämä oli toinen ottelu, jossa tehtiin enenmän kuin neljä maalia (ensimmäinen oli 25.10 Chicagossa 5-0 ottelussa).

Maalintekijöinä kunnostautuivat Morrison, Bieksa, Bulis, Öhlund ja Kesler. Vaikka tämän kauden tehottamalla joukkueella on melkein sama kuka maalit tekee niin täytyy sanoa, että varsin mieluisille kavereille tuli onnistumisia. Kaikilta maalin tehneiltä hyökkääjiltä on kaivattu onnistumisia ja tietysti on myös hyvä, että puolustuspäästä löytyy myös onnistujia myös maalien saralla.

Erityisen huomattavaa on se, että Bulisille tässä ottelussa tehty maali oli osuma jo kolmannessa ottelussa peräkkäin, joka todellakin on hyvä merkki, kunhan vaan pysyisi tahti yllä, jota vaatisin myös koko Canuckseilta.

Ainakin tilastojen ja myös raadin mukaan ottelun ykköstähti taisi kuitenkin olla Kevin Bieksa, joka yhden maalin ja maalisyötön lisäksi taklasi ja laukoi 7 kertaa ja blokkasi laukaksen 2 kertaa ja oli jäällä neljän Canucks ja sai Canucksien ja samalla koko ottelun parhaan +/- saldon +4. Lisäksi Bieksa pelasi kenttäpelaajista toiseksi eniten, vain Michalek Phoenixista pelasi enenmän.

Lopuksi toivomus Länsi-Kanadaan: Pelatkaa pojat jatkossa vähän tasaisemmin.

Ps. Miksi Canucks ketju on aina niin perin hiljainen voitto matsien jälkeen (toki se Canal taika vaikuttaa, mutta silti)?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös