Daespoo kirjoitti:
Vika erä tuli katsottua BJsiä vastaan ja Canucks puolusti hyvällä asenteella ja vaikka välillä näytti että BJs tekee maalin niin Luongo hoiti varmasti kaikki tilanteet.
Luongo pelasi kauden toisen nollapelinsä ja joutui tosiaan venymään pariin kertaan hyvään torjuntaan. Fedorov pääsi toisessa erässä lähimmäksi maalia, kun hänen maalin edestä lähtenyt laukaus pysähtyi Luongon torjunnasta maaliviivalle. Tilanne katsottiin videolta, mutta tilanne oli selvä; kiekko ei onneksi maaliviivaa ylittänyt. Hyvä esitys Luongolta ja tästä hänelle myös ne isot rahat maksetaan.
Vancouverin viisikkopuolustus toimi myös koko pelin hyvin. Canucks piti hyvin Columbuksen pois toisista kiekoista ja ei päästänyt sinitakkeja kuin pari kertaa koko pelissä hyvälle maalipaikalle. Toiseen päähän Vancouver sen sijaan järjesteli useitakin hyviä paikkoja; Canucksilla oli pelissä tolppia, ylärimoja, muutamia 2-1 hyökkäyksiä ja hyviä ohjauksia maalin läheltä, mutta maalit jäivät edelleen puuttumaan.
Luulisi nyt, että joukkue onnistuisi edes vahingossa joskus, mutta jokaisen tehdyn maalin eteen pitää näköjään useimmissa peleissä laukoa ensin kerran tai kaksi tolppaan ja vasta sitten joukkue osuu. Toisaalta se on ihan sama, millä numeroilla peli voitetaan, kunhan se voitetaan, mutta rehellisyyden nimissä pitää sanoa se, että esimerkiksi eilisessä pelissä hyvä hyökkäävä joukkue olisi luultavasti tehnyt väkisin maalin tai kaksi ja tämä olisi riittänyt voittoon.
Vaikka Canucksilla ei olekaan paperilla NHL:n parhaita maalintekijöitä, nykykokoonpanossakin pelaa pelaajia, jotka ovat ainakin ennen saaneet samanlaisista paikoista sisään, mistä nyt ampuvat joko maalivahdin syliin, tolppaan tai vähän ohi/yli. En tiedä sitten, puristavatko pelaajat mailaa tekopaikoissa vähän liikaa ja yritykset jäävät vain yrityksiksi. Hyviä paikkoja joukkueella kuitenkin on riittänyt lähes jokaisessa pelissä ja paikkoihin nähden viimeistely-onnistuminen on ollut pienintä, mitä minä olen joukkueelta nähnyt ainakin yli vuosikymmeneen.
Daespoo kirjoitti:
Mielestäni Salo oli vikassa erässä selvästi varmempi kuin Öhlund mutta tämä kertoo ehkä enemmän Salosta kuin Öhlundinsta. Cooke on jotenkin aivan kassalla, ei oikein löydy mitään tsemppiä ja täytyykin ihmetellä mihin se on kadonnut.
Omasta mielestäni Salo ja Öhlund pelasivat molemmat hyvän ottelun ja vaikea sanoa, kumpi oli parempi. Öhlund pelasi jälleen joukkueen eniten ja taklasi eniten, mutta Salo sai enemmän erikoistilanne-aikaa, enemmän laukauksia ja enemmän blokkeja. Cooke on ollut tosiaan yössä koko alkukauden. Cooke on kyllä pelannut monissa otteluissa muuten ihan hyvin, mutta hän on ollut hyökkäystehojensa kanssa täysin pihalla; kasassa on nyt 25 pelin jälkeen yksi maali vastustajan päähän ja yksi omaan päähän.
Daespoo kirjoitti:
Bieksa jatkaa loistavia otteitaan, omassa rankingissä on jo mennyt heittämällä Krajicekin ohi monestakin syystä. Mitcheliltä kaipaisin enemmän fyysisyyttä, vähän tuntui jarruttelevan liikaa niiteissään. Liekö sitten tapaus Frantzen vähän säikäyttänyt.
Bieksa on ollut erittäin hyvä useimmissa tämän kauden peleissä. Hän aloitti kauden selvästi puolustavammassa roolissa, mitä on nyt viime aikoina pelannut, mutta sai jo alkukaudesta paikkoja. Tällä hetkellä Bieksa pystyy pelaamaan jo päälle 20 minuuttia hyvällä tasolla kahteen suuntaan. Hienoa on ollut nähdä mieheltä myös AHL:stä tuttuja nousuja koko vastustajan puolustuksen läpi.
Mies on ollut melkoisessa nousussa muutenkin Canucksin pakkikartalla viimeiset vuodet. Työsulkukaudella Moosessa erittäin hyvä kausi (AHL:n tulokkaiden tähdistössä, 39 pistettä ja noin 200 jäähyminuuttia), viime kauden lopussa hyvää NHL-peliä (ikävä vain, että hänen viime kauden alku oli rikkonainen loukkaantumisen vuoksi) ja tällä kaudella vakuuttavaa kahden suunnan peliä ja ilman mainittavia tason heilahteluita.
Bieksa on ollut selvästi Krajicekin edellä, mutta minun mielestä Krajicek pelasi eilen pitkästä aikaa parhaimman pelinsä Canucksin paidassa. Krajicekilla on kyllä lahjoja nousta tulevaisuudessa melko isoonkin rooliin Canucksin alakerrassa. Mitchell ei puolestaan useinkaan käytä taklausta edukseen, vaikka onkin halutessaan hyvä taklaaja. Hän on sen sijaan erinomainen sijoittuja, tekee erittäin vähän virheitä ja loistaa puolustuksessa mailansa kanssa. Pelaa fyysisesti sen mitä tarvitsee, mutta ei juurikaan muuta.
Mr. Smith kirjoitti:
Cooke ja Bulis ovat olleet itselle suurimmat pettymykset tällä kaudella. Näiltä kavereilta odotettiin (liikaakin) maaleja ja niitä ei ole saatu alkuunkaan. Samoin Morrisonin ja Keslerin harteille kasattiin suuria odotuksia, mutta ne eivät ole täyttyneet juuri ollenkaan. Linden, Green ja Burrows nyt eivät suuria odotuksia saaneet osakseen, mutta silti hekin saisivat edes joskus tehdä maalin-pari. Samoin nelosen sentterit Chouinard/Santala ovat tehottomuuden ilmentymät.
Cooke ja Bulis ovat olleet ihan pihalla hyökkäyksen kanssa. Itse en kummaltakaan odottanut mitään mahdottomia, mutta uskoin kyllä, että kaksikko tekee yhteensä noin 25-30 maalia, kun ainakin toisella on mahdollisuus kakkoseen. Tämän hetken tilanne näyttää kuitenkin siltä, että kaksikko tulisi tekemään yhteensä 12-14 maalia, joten aika kaukana tästä "tavoitteesta" ollaan. Onneksi kautta on vielä paljon jäljellä ja tuskin tämän kaksikon maalimäärät ainakaan enää alaspäin voivat mennä.
Morrisonilta odotettiin paljon enemmän pisteitä, mutta hänkin on ollut paria peliä lukuun ottamatta pimennossa. Morrison on pelannut useissa otteluissa ihan hyvää peruspeliä, mutta hyökkäystehot ovat jääneet muun hyökkäyksen kanssa jonnekin. Keslerilta sen sijaan odottelin hyökkäyssuuntaan pientä parannusta viime kauden 10 maaliin (noin 15 maalia) ja tämän hetken tilanne näyttäisi siltä, että Kesler tulisi tekemään (tällä vauhdilla) aika tarkasti tämän viime kauden määrän 10 maalia. Pientä parannusta siis kaivattaisiin, mutta muuten Kesler on ollut kyllä joukkueelle tärkeä hyökkääjä.
Muista hyökkääjistä Burrowsilla on ollut hyviä paikkoja kolmosessa samaan kuin Pyattilla, mutta hänen osalla on näkynyt koko joukkueen suurin maalintekemisen tuska. Se, että Burrowsin maalisarake näyttää edelleen nollaa, on hänen hyviin paikkoihin nähden suoranainen ihme. Maali on roikkunut esimerkiksi viime otteluissa jo pitkään ilmassa, mutta jostain syystä hän ei vain ole saanut mistään kiekkoa sisään.
Chouinard on ollut täysi turhake Canucksissa. Viime kaudella hän teki Minnesotassa selkeästi puolustavassa roolissa 14 maalia ja 30 pistettä. Nyt on kasassa 17 ottelun jälkeen tehot 0+1=1. Suuri ero näkyy viime kauteen jo laukauksissakin; viime kaudella 112 laukausta, nyt tasan neljä (!) kutia. Onneksi hän on meillä kaksivuotisella 1.1 miljoonan kausikohtaisella sopimuksella...
EDIT: Columbus-pelista vielä sen verran, että Schultz pelasi mielestäni varsin hyvin. Toinen positiivinen nuori onnistuja oli jälleen kerran Edler, joka tekee ikäisekseen hyvin vähän virheitä. Mielestäni tähän astisilla näytöillä jo nyt täysin paikkansa pitävä NHL-tason puolustaja.