nuck kirjoitti:
Pelistä odotettavissa tasaista ja hyvätasoista ottelua, joka kääntyy puoleen tai toiseen maalin tai kahden erolla. Veikataan kuitenkin tällä kerralla edellisen joukkueiden välisen ottelun hävinneen Nashvillen voittoa ja maalein 2-3.
Ja kerrankin veikkaus toteutuu, olisi tosin saanut jäädä toteutumatta.
Tiedä sitten, johtuiko Canucksin ottelun alku muutaman päivän lepopäivistä ja näiden päivien aikana pelatuista sisäisistä tähdistöotteluista ja muista kissan ristiäisistä vai mistä, mutta Canucks oli pelin ensimmäisessä erässä tällä kerralla huono.
Joukkue hävisi avauserän laukaukset 10-7, otti kolme turhaa jäähyä ja jäi pelissä heti alkuun kahden maalin takaa-ajo asemaan Nashvillen onnistuttua tehokkaasti ylivoimilla. Nashvillen ensimmäinen maali (Alexander Radulov) oli tosin onnekas pomppu, kun harmittomalta tilanteelta näyttäneessä maalissa maalille kulmasta sutaistu kiekko osui Mattias Öhlundiin ja kimposi Luongon olkapään yli.
Toisen erän alku oli vähän ensimmäisen erän kaltaista toisintoa (Canucks otti kaksi kakkosta erän ensimmäisten reilun viiden minuutin sisään), mutta näiden jäähyjen jälkeen joukkue sai pelistä koko ajan paremmin kiinni ja vei erän loppua. Canucksin parempi peli tuotti erän lopulla myös kavennuksen, kun Mattias Öhlund laukoi siniviivalta kovan lyöntilaukauksensa ohi maalilla koko pelin ajan kaatuilleen Tomas Vokounin.
Kolmannen erän puolenvälin paikkeilla Canucks tuli pelissä jo tasoihin Markus Näslundin tehtyä kauden kuudennen maalinsa. Ottelussa aloitukset 63%:n (12-7) teholla voittanut Brendan Morrison voitti hyökkäyspään aloituksen, kiekko jäi pyörimään kulmaan ja sieltä se pelattiin Näslundille b-pisteen kaarelle. Jan Bulis teki vahvaa maskia Vokounin eteen ja Näslundin laukaus meni maalivahdin ohi. Näslundin maaliin merkittiin syöttäjäksi Sami Salo.
Peli näytti jälleen kääntyvän Vancouverille, joka teki huonon alun jälkeen koko ajan yhä enemmän töitä ja joka oli noussut kahden maalin takaa tasoihin. Jan Bulisin heikko hyökkäyspään syöttö kolmannen erän 15. minuutilla löysi kuitenkin tiensä Jean-Pierre Dumontille ja tämä vapautti nopean Steve Sullivanin läpiajoon. Ottelussa jälleen kerran hienosti pelannut Luongo otti Sullivanin läpiajosta ensimmäisen laukauksen kiinni, mutta kokenut hyökkääjä sai nostettua toisella yrityksellään kiekon ohi Luongon.
Kolmannen erän voittomaalin epäviralliseksi syöttäjäksi merkitty Bulis manasi heikkoa ratkaisuaan pelin jälkeen;
"Yritin syöttää kiekon Mattias Öhlundille, joka oli tulossa tilanteeseen toisesta aallosta ja syöttöni oli riskisyöttö. Otan vastuun tästä maalista. Minun olisi pitänyt laittaa kiekko vain syvälle. Se oli epäonnekas maali minulle, sillä meidän maalivahtimme teki pelissä hienoja torjuntoja ja piti meidät pelissä (ottelun alussa). Tiedän, että valmentaja ei ollut kovin tyytyväinen ratkaisuuni, mutta tämä on liian myöhäistä tässä vaiheessa. Minun pitää vain ottaa opikseni".
Canucks-valmentaja Vigneault ei silitellyt Bulisin päätä lehdistön edessä;
"Jan tietää itsekin, että se ei ollut hyvä ratkaisu. Syöttäminen Mattiakselle tilanteessa, jossa hän ei ole vapaana, ei ole hyvä ratkaisu."
Bulisin riskipeli kostautui tällä kerralla Canucksille ratkaisumaalin arvoisesti ja ilman muuta kokeneen hyökkääjän olisi pitänyt myös tietää, että kolmannen erän lopulla, pelin ollessa tasan, tälläisiä riskejä ei voi NHL-tasolla ottaa. Mutta kuten Bulis medialle sanoi, tämän riskin kritisoiminen on tässä vaiheessa myöhäistä ja tästä pitää ottaa vain oppia.
Niin helppoa kun tällaisen maalin tappion jälkeen onkin syyttää sormella yhtä pelaajaa, niin pitää sanoa, että Canucks ei ansainnut ottelusta voittoa. Joukkue pelasi ensimmäisessä erässä niin heikosti, että vaikka ryhmä paransikin koko ajan, peli-esitys oli ensimmäisen erän latteuden jälkeen kokonaisuutena kaikkea muuta kuin tasainen ja vahva. Luongo piti Canucksia kahdessa ensimmäisessä erässä pystyssä välillä yksin ja tämä peli oli Vancouverilta mielestäni kauden heikoin esitys puolustuspäässä (viime kauden joukkueeseen verrattuna tämäkin olisi tosin ollut yksi parhaista).
Seuraavaksi Vancouver lähtee lyhyelle kahden pelin vieraspelimatkalle, jonka aikana joukkue kohtaa "rakkaat" kiistakumppaninsa Minnesotan (perjantai) ja Coloradon (sunnuntai).
--
Iain MacIntyren juttu Canucksin erinomaisesti alkukauden pelanneesta puolustuksesta;
http://www.canada.com/vancouversun/news/sports/story.html?id=3aa82e83-c143-4d8a-acb0-96e65f995cd9
"Vancouver has never been this good defensively."
"Last season, the Canucks were 16th and averaged 3.11 goals against. They haven't finished in the top-10 defensively since 1991-92, when they were fifth, matching the high-water mark from the 1982 Cinderellas."
--
Brendan Morrison vertaa Canucksin nykyistä valmentajaa Vigneaultia joukkueen entiseen valmentajaan Crawfordiin:
http://www.canada.com/theprovince/news/sports/story.html?id=ba499068-657a-4449-a49b-ee14419bcd30
"I think Crow was like that initially when he got here seven years ago, but as time went by he started deferring some of the coaching responsibilities to the other guys."
"In the past couple of years, Crow would preach to us, the players, to take more ownership of the team. But now we've gotten back to where the coach is back in control and making all the decisions."
Players said Vigneault is part micro-manager. He has his hands on almost every part of the daily running of the team. He wants to run all the video sessions. He likes to do all the pregame speeches. It's his team and he makes sure his players never forget it.