Vancouver Canucks 2006-07

  • 196 595
  • 1 444

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Koskien ylläolevaa kirjoitusta, Hra Jatkoajalle tiedoksi: se on "pudotuspelien", ei "pudotuspelejen".

Ja Ron Hextall on huono esimerkki voittajatyypistä, erityisesti samassa lauseessa Patrick Roy:n kanssa. Hextall oli kaksi kertaa urallaan finaaleissa häviten molemmilla kerroilla.

Edit: no tietysti meni eri sivulle. Eli viime sivun viimeiseen viestiin viittasin.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mr Scarface kirjoitti:
Maalivahdeista Patrick Roy ja Ron Hextall esimerkiksi omasivat karakteria, jolla taisteltiin Stanley Cup voitoista. Roy rääkyi muiden pelaajien naamojen edessä, ja tappeli itsensä läpi vastustajista, hän omasi silti jo nuorenakin poikkeuksellisen individual-osaamisen lomessa suurta karakteria nousten voittajaksi jo Montrealissa. Hextall taisteli myös voittojen eteen ja teki odottamattomia ja tarpeettomiakin asioita suurella karakterilla. Hextallin poikkeuksellisesta karakterista osoituksena Conn Smythe Trophy Stanley cup finaalin hävinneen osapuolen maalivahtina. Hextall olisi tehnyt mitä vain voittojen eteen, vaikka oli maalivahti.

Royn vetäminen tähän tuntuu hieman oudolta, sillä hän on kaikkien aikojen paras maalivahti(?), ainakin tähän mennessä. Toki, hänestä muodostui "paras", kun osasi liittää taidon ja "karakterin" toisiinsa toimivaksi kokonaisuudeksi. Mutta tässä tapauksessa ainakin minä saan sellaisen kuvan tekstistäsi, että maalivahtien karakteri mitataan fyysisyydellä, tai sillä kuinka paljon maalivahti osallistuu (henkisesti tai fyysisesti) muihin pelin osa-alueisiin, kuin itse siihen maalin vartioimiseen.

Canucksin viime vuosien ykkönen, Dan Cloutier, oli maalivahti joka pelasi kiekkoa todella tunteella. Häntä syytettiin monesti turhista jäähyistä, ja playoffeissa hänen henkiset romahdukset yleensä laitettiin juuri tämän tunteiden kuohunnan syyksi. Ajan myötä hän oppi keskittymään olennaiseen, mistä syystä hänen viimeiset playoff-ottelut Canucks-paidassa sujuivat hyvin (kaudella 03-04), ennen loukkaantumista. Nyt syksyn training-campille kutsuttu Dustin Slade omaa samanlaiset piirteet kuin Cloutier, hänkin vain oppi pitämään tunteensa kurissa jo viime kaudella. Tulokset tästä kehittymisestä tiedämme.

Royn tyyliset maalivahdit ovat harvassa, koska jo junioreissa maalivahteja opastetaan pitämään keskittymisensä siinä itse omassa pelissä, ei muissa kentän tapahtumissa. Esimerkiksi Roy ei menettänyt keskittymistään vaikka ympärillä pörräsi pelaajia ja fyysistä kontaktia tapahtui, hän vain ammensi siitä lisää energiaa ja tahtoa pitämään maali puhtaana. Hän oli kaikin puolin täydellinen maalivahti, ja sellaisia tuskin enää tulee.

Mr Scarface kirjoitti:
On selvää siis varmasti jo teillekin, että voittamiseen tarvitaan kunnioitusta herättävää pelaajaa, luonnetta eli karakteria pelaajilta. Pointtina tämän keskustelun aloittamiseen silloin oli se, että Canucksin joukkue on tällä hetkellä rakennettu liikaa Sedinien varaan, heissä en näe tällaista karakteria, luonnetta, jolla pyttyjä nostetaan. Loppuun totean, minusta karakterin omaaminen on aivan selvä edellytys voittojen saavuttamiseksi, ei se mikään edellä mainittu ihmesana ole. Karakteria, luonnetta tarvitaan joukkueessa tietyssä määrin, jotta Lordi Stanleystä voitaisiin edes taistella.

Ymmärrän pointtisi Arpinaama, ja mielestäni Canucksilla tätä luonnetta ja karakteria on riittävästi. Ei missään nimessä yhtä paljoa kuin viime kaudella (Ruutu, Jovanovski), mutta riittävästi. Minun papereissani esimerkiksi Brendan Morrison omaa tarvittavan karakterin pytyn voittamiseen, jos katsotaan näitä "scoring line" pelaajia. Hän elää unelmaansa pelaten kotikaupungin joukkueessaan, ja on valmis tekemään mitä tahansa voittaakseen. Kolmos- ja neloskentät ovat taas täynnä "Ville Niemisiä" Canucksillakin, ja jos tämä riittää sinun mielestäsi tarvittavaan karakterin määrään, meillä ei ole mitään hätää.

Itse asiassa, jos sinun mielestäsi Canucksin suurimmat ongelmat ovat karakterin puute, Sedinien liikavastuu ja maalivahtipeli, monen muun kirjoittajan mielestä voitamme ensi kaudella Stanley Cupin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Herra individual-osaajalle tiedoksi myös se, että Canucksin joukkueesta kyllä löytyy pelaajia, jotka ovat nostaneet tasoaan kovissa peleissä - ei tämä taito ole yksin San Josen uskomattoman lahjakkaiden ja karakteria omaavien pelaajien näpeissä (jotka eivät hekään ole kuitenkaan suurimmaksi osaksi voittaneet mitään).

Brendan Morrisonilla on taipumus venyä kovissa paikoissa. Matt Cooke nostaa tasoaan aina pudotuspeleissä. Ryan Kesler on pelannut lyhyen uransa parhaat ottelut pudotuspeleissä. Markus Näslundin viimeisten 21 pudotuspelin pistemäärä 23 pistettä on erittäin kova lukema ja esimerkiksi viimeisimmässä pudotuspelisarjassa ei ollut suinkaan Näslundin vika, jos päälle piste/ottelussa tekevän hyökkääjän vuoksi Calgary pudotti Canucksin jatkosta - ei etenkään, kun Näslund kuitenkin syötti seitsemännessä ottelussa kuusi sekuntia ennen peliajan loppua Canucksin jatkoajalle vieneen tasoitusmaalin.

Muista pelaajista Mattias Öhlund, Willie Mitchell ja Kevin Bieksa ovat menestyneet hienosti pudotuspelisarjoissa (Bieksa tosin vasta AHL:n pudotuspeleissä). Alexander Burrowsilla on järkyttävä määrä karakteria ja individual-osaamista. Myös kokeneelta Trevor Lindenilta löytyy karakteria ja individualia ja Taylor Pyatt on todellinen karakterin ilmentymä. Marc Chouinardilla ja Jan Bulisilla on puolestaan individual-osaamista.

Lisäksi; vaikka olen saanut jo useaan kertaan sinulta mielipiteen Luongosta ja hyvin tiedän, että sinun päätäsi ei käännetä edes ruuvipenkissä, kerron kuitenkin sen, että Luongo on pelannut parhaat pelinsä arvokisoissa silloin, kun hän on pelannut ison ja mahdollisimman haastavan pelin (kuten World Cupin semifinaalissa 2004 tai MM-finaalissa 2003). Tietenkään NHL:ssä pudotuspelejä ei ole tullut Floridan joukkueen heikon kokoonpanon vuoksi, joten sikäli Luongo on vielä testaamatta (ja siksihän hän on myös yliarvostettu).

Onko Sharksilla jotenkin parempi tilanne?

Kolmanneksi, toisin kuin herra karakteri väittää, Canucksin joukkuetta ei olla rakennettu liiaksi Sedinien varaan. Canucksin joukkueen peruskivi tulevalla kaudella on maalivahti Luongo ja hyökkäyspäässä joukkue luottaa kahteen maaleja tekevään ketjuun, joista kaksikolla Morrison-Näslund on mahdolliseen menestykseen yhtäläinen merkitys kuin Sedinin kaksosilla.

Vancouverin kolmos- ja nelosketjut ovat paperilla merkittävästi mennyttä kautta kovempia ja tällä osastolla huomataankin selvimmin joukkueen panostus puolustavampaan suuntaan. Manageri Nonisilla olisi ollut mahdollisuus hankkia individual-osaamista kärkiketjuihin Anson Carterin muodossa, mutta hän päätti sen sijaan vahvistaa (täysin oikein) joukkueen puolustavia ketjuja. Hänellä olisi ollut myös mahdollisuus hankkia puolustukseen yksi hyökkäävän individual-osaamisen tekijä Jovanovskin tilalle, mutta sen sijaan Nonis hankki puolustavan puolustajan Willie Mitchellin. Nämä hankinnat kuvaavat hienosti Canucks-joukkueen ensi kauden rakennetta.

Maalivahti Luongon ympärille manageri Nonis on siis kuitenkin rakentanut talonsa ja hänen apunaan Canucksilla on kokonaisuutena erittäin hyvin puolustavia hyökkääjiä ja muutama varma puolustava puolustaja (kuten Öhlund ja Mitchell). Sedinin kaksoset ovat hyviä kahden suunnan hyökkääjiä, Brendan Morrison on vahva kahden suunnan hyökkääjä, Matt Cooke, Ryan Kesler, Marc Chouinard, Taylor Pyatt, Trevor Linden ja Jan Bulis ovat kaikki hyviä puolustavia hyökkääjiä. Alexander Burrows on opettelemassa kahden suunnan peliään ja Tommi Santala pelasi ainakin Chicagon AHL-joukkueessa hyvää kahden suunnan peliä.

Hyökkäyspäässä joukkueen ongelmat ovat oikealla puolella kahdessa ensimmäisessä ketjussa. Tosin välttämättä nämä eivät ole kuitenkaan sen suurempia ongelmia, vaan tällä hetkellä enemmänkin kysymysmerkkejä. Kuten olen tähänkin ketjuun aikaisemmin kirjoittanut, minulla on uskoa siihen, Sedineiden ympärille on hyvin helppo kasata pisteisiin pystyvä ketju. Näslund-Morrison kaksikko on puolestaan toinen hyvä parivaljakko ja heidän kanssaan esimerkiksi Matt Cooke on äitynyt aiemmin pisteiden makuun.

Canucksin mahdollinen menestys lähtee kuitenkin aikaisemmista kausista poiketen ensi kaudella pääosin puolustuksen kautta. Joukkueella on yksi liigan parhaista maalivahdeista, jonka ympärille taloa on hyvä rakentaa. Joukkue tulee pelaamaan puolustavaa ja energistä kahden suunnan peliä koko joukkueen voimin ja luottaa siihen, että joukkueen ylivoimat (Sedin-Sedin-Bulis/Schultz/King-Salo-Krajicek / Näslund-Morrison-Bulis/Cooke-Öhlund-Tremblay/Bourdon/Bieksa) onnistuvat ylivoimilla sekä ovat riittävän tehokkaita tasakentin.
Aikaisemmista kausista tuttuja puolustuksen nousuja, joilla joukkue onnistui usein sekoittamaan vastustajan peliä, mutta joiden vuoksi myös omaan päähän syntyi usein paniikkitilanteita, ei tulla uskoakseni näkemään yhtä paljon kuin aiemmin. Kokonaisuutena joukkue tulee pelaamaan siis huomattavasti puolustavampaa peliä, mutta edelleen joukkueessa on riittävästi Juhani Tammisen (?) mainostamaa individual-osaamista. Saapa nähdä, mitä tämä puolustavampi resepti sitten tekee joukkueen menestykselle.
 
Viimeksi muokattu:

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Chip Whitley kirjoitti: Minun papereissani esimerkiksi Brendan Morrison omaa tarvittavan karakterin pytyn voittamiseen, jos katsotaan näitä "scoring line" pelaajia.

On hieno asia, että Morrison tosiaan elää tuota unelmaansa, mutta häntä en taas pidä tarpeeksi loistavana jääkiekkoilijana, jotta Näslund saisi toteuttaa itseään. Näslund sopisi paremmin erilaisten pelaajien vierelle. Tämä on yksi ongelma, ja kun Sedineillä on vielä se liian suuri vastuu. Eli Morrisonilla aistin tuota karakteria kyllä riittävän, mutta kun samalla pitäisi pelata huipputason jääkiekkoa, Morrison ei ole huippukiekkoilija. Olen alusta asti ollut sitä mieltä, että Canucksin kaksi maalintekoon pyrkivää ketjua eivät ole tarpeeksi kovia ja karrakteria omaavia pudotuspeleihin. Karakter ja huippuosaaminen pitäisi saada yhdistettyä ja koottua samaan pakettiin, siinä eivät kohtaa Sedinit, Näslund ja Morrison. Ja pakkohan minun oli edelliselle sivulle määritellä tuo karakter termi, kun sitä niin paljon muka hämmästeltiin.
nuck kirjoitti: Brendan Morrisonilla on taipumus venyä kovissa paikoissa.

Samaa mieltä. Mutta kun Morrison tosiaan tekee väärin asioita liikaa jäällä. Hän ei ole tarpeeksi hyvä kiekkoilija Näslundin ketjuun. Ja tuosta Lindenistä olen erittäin paljon samaa mieltä, Lindenin karrakteria kunnioitetaan, ja hänellä on luonnetta=karakteria pytyn nostamiseen. Tässä on sama probleema, Linden ei ole lähellekään yhtä huikea pelaaja, mikä hän oli 93-94. Lindenin olisi pitänyt ottaa se oma sormuksensa jo, Messierin karakteri riitti pidemmälle.
nuck kirjoitti: Canucksin joukkueen peruskivi tulevalla kaudella on maalivahti Luongo ja hyökkäyspäässä joukkue luottaa kahteen maaleja tekevään ketjuun, joista kaksikolla Morrison-Näslund on mahdolliseen menestykseen yhtäläinen merkitys kuin Sedinin kaksosilla.

Luongoon älkää asettako liikaa odotuksia. Kokemus pudotuspeleistä puuttuu, odotukset Vancouverissa ovat liian kovat, ja ei ole onnistunut viemään joukkuettaan aiemminkaan palkanmaksajien iloksi pudotuspeleihin. Viime kaudella Luongolla oli myös teknisesti ongelmia pelaamisessaan, en ihmettele lainkaan, että Iron-Mike hankkiutui hänestä eroon.
kirjoitti: Canucksin mahdollinen menestys lähtee kuitenkin aikaisemmista kausista poiketen ensi kaudella pääosin puolustuksen kautta.

Pidän muuten siitä, että Canucks on koottu ensi kaudeksi tosiaan defensiivisesti orientoituneeseen suuntaan enemmän, mutta kun sen kaavan tulokset näkyvät ja tuntuvat paremmin vasta pidemmän ajan kuluttua. Ei ensi kaudella vielä, uusi valmentaja, uuden opit ja oppimiset erityisesti koutsille itselleen. Ensi kaudella ei vielä Stanley Cupista taistella tuolla kokoonpanolla ja uudella valmentajalla.

Ja Willie Mitchellin hankinta oli muuten todellakin loistava, pappa Lemairen ei olisi pitänyt luopua hänestä sitten millään. Paholainen itsekään ei voi aina onnistua. Mitchellkään ei kuitenkaan riitä vielä mihinkään, puutteet muualla ja kokoonpanossa ovat aivan liian näkyvät ja helposti aistittavissa.
 
Viimeksi muokattu:

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Mr Scarface kirjoitti:
Luongoon älkää asettako liikaa odotuksia. Kokemus pudotuspeleistä puuttuu, odotukset Vancouverissa ovat liian kovat, ja ei ole onnistunut viemään joukkuettaan aiemminkaan palkanmaksajien iloksi pudotuspeleihin. Viime kaudella Luongolla oli myös teknisesti ongelmia pelaamisessaan, en ihmettele lainkaan, että Iron-Mike hankkiutui hänestä eroon.

http://jatkoaika.com/nhl.php?pelaaja=375
Kaikki ovat varmaan lukeneet jatkoajan pelaajaprofiilin, joten kysynkin että onko jatkoajan kirjoituksiin sitten epäilemisen aihetta kun vertaan sinun kantaasi? Itse ainakin pidän jatkoaikaa suomen johtavana ammattilaisjääkiekko sivustona!

Mielestäni joukkueemme on nyt erittäin hyvällä alustalla, kiitos Luongon. Ainoa asia mikä vähän askarruttaa on se että kun Jovo puuttuu niin riittääkö nykyisellä puolustuksella rahkeet hypätä sen isoihin saappaisiin?
Hyökkäyskin tuntuu hyvältä, toivon vain että Bulis onnistuu siinä missä muidenkin pitäisi. Uskoisin että Sedinit naputtaa pisteitä vähintäänkin samaan tahtiin kuin menneellä kaudella.

Se mikä nyt Bertin, Allenin ja Ruudun poistuessa hävittiin saatiin takaisin Luongon ja Mitchellin tullessa joukkueeseen. Tarkoitan että tässä tilanteessa tuntuu aivan loistavalta Nonisin työltä, vaikka kaikki ovat omalla huippuosaamisellaan omaa luokkaansa.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Mr Scarface kirjoitti:
Luongoon älkää asettako liikaa odotuksia. Kokemus pudotuspeleistä puuttuu, odotukset Vancouverissa ovat liian kovat, ja ei ole onnistunut viemään joukkuettaan aiemminkaan palkanmaksajien iloksi pudotuspeleihin. Viime kaudella Luongolla oli myös teknisesti ongelmia pelaamisessaan, en ihmettele lainkaan, että Iron-Mike hankkiutui hänestä eroon.

Luongolla ei ole kokemusta pudotuspeleistä ja sitähän korostetaan yli kaiken myös pohjoisamerikkalaisissa kiekkomedioissa aina runkosarjan päättyessä. Kuitenkin, jokainen Stanley Cupin voittanut ja hävinnyt veskari on sen ensimmäisen pudotuspeliottelunsa joskus pelannut. Ensi keväänä voisi käydä niin, että Luongo nostaa pytyn ylös ensimmäisissä Stanley Cupin pudotuspeleissään.

Toiseksi, Mr. Scarface, voisit joskus ottaa toki kantaa myös muiden joukkueiden edesottamuksiin tämän kesän ja ensi kauden osalta. Myös oman suosikkijoukkueesi, jota olet vain ylistänyt sivulausessa Vancouver Canuks-aiheisessa ketjussa...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr Scarface kirjoitti:
Mutta kun Morrison tosiaan tekee väärin asioita liikaa jäällä. Hän ei ole tarpeeksi hyvä kiekkoilija Näslundin ketjuun.
Niin siis mitä vääriä asioita?

Brendan Morrisonin tehtävänä on ollut vuodesta 2001 lähtien pelata Canucksin ykkösessä kahden yhteen suuntaan pelaavan pelaajan (Näslundin ja Bertuzzin) keskellä puolustavaa kiekkoa ja tämän Morrison on tehnyt erinomaisella tasolla. Laidoilla pelanneet hyökkäävät ovat saaneet toteuttaa itseään hyökkäyspäässä melko vapaasti, kun ketjun sentteri on hoitanut tunnollisesti puolustamisen. Olen kuitenkin varma siitä, että ilman tätä työtä ketju ei olisi ollut aikanaan ehkä NHL:n paras ketju.

Morrisonin yleiselle arvostukselle tällä miehen roolilla on ollut melko suurtakin merkitystä. Canucks-fanien keskuudessa miehelle osataan antaa hänen ansaitsema arvo ja häntä arvostetaan hyvin korkealle, mutta jälleen tuota sinun viestiä lukiessa tuli mieleen ne keskustelut monen vääräuskoisen kanssa. Eipä siinä sinällään mitään yllättävää ole, että sain lukea tämän syvästi pohditun faktan; "Morrison ei ole tarpeeksi hyvä kiekkoilija Näslundin sentteriksi".

Olen joskus miettinyt, millainen ura entiselle Hobey Baker voittajalle olisikaan tullut jossain toisessa paikassa. Vancouverin aikoina kun oikeastaan ainoa hetki, jolloin Morrison on saanut pelata hyökkäävää roolia ykkösessä, tuli keväällä 2004 Todd Bertuzzin pelikiellon jälkeen. Tuon kauden runkosarjan lopussa Morrison teki kuudessa viimeisessä ottelussa kahdeksan pistettä ja sai näiden pelien aikana +/- luvukseen +10.

Ja itse asiassa, vaikka nämä luvut olivatkin kovia, kentällä Morrisonin ketju (Näslund ja Cooke laidoilla) oli vielä näitä lukuja vaarallisempi. Ketju painoi lähes joka vaihdossa pelin vastustajan päätyyn ja olisi voinut vähän paremmalla onnella saada huomattavasti enemmänkin pisteitä. Morrisonin peliin vaikutti tuolloin paljon Bertuzzin poissaolo. Kun muuten Morrisonin tehtävänä oli perinteisesti paitsi tappaa jäähyjä, myös pelata omaa päätä ja antaa Näslundille ja Bertuzzille kiekkoa, Bertuzzin pelikiellon jälkeen Morrison otti itse enemmän vastuuta kiekollisesta pelistä ja kasvaneen kiekollisen vastuun kautta hän pääsi peliin aiempaa paremmin mukaan hyökkäyspäässä.

Mr Scarface kirjoitti:
Ja tuosta Lindenistä olen erittäin paljon samaa mieltä, Lindenin karrakteria kunnioitetaan, ja hänellä on luonnetta=karakteria pytyn nostamiseen. Tässä on sama probleema, Linden ei ole lähellekään yhtä huikea pelaaja, mikä hän oli 93-94. Lindenin olisi pitänyt ottaa se oma sormuksensa jo, Messierin karakteri riitti pidemmälle.
Niin, valitettavasti Lindenin tekemät kaksi maalia vuoden 1994 finaalin seitsemännessä ottelussa eivät olleet aikanaan riittävästi. Kunnioitusta miestä kohtaan näkyy koko liigassa ja uskon, että mennyt kausi oli miehelle erittäin raskas pelaajayhdistyksen presidentin tehtävien hoitamisen vuoksi työsulkukaudella. Nyt kun näitä ei ole enää jäljellä, Linden saattaa vielä yllättää monet ensi kaudella. Iältään hän ei ole kuitenkaan esimerkiksi Rod Brind'Amouria tai Joe Sakicia vanhempi. Ei hänestä toki ole tietenkään samaan kuin Sakicista ja parhaat vuodet ovat tietysti takana, mutta edelleen hän voi olla pelaaja, joka nostaa pelinsä panoksia kun pelit ovat kovimmillaan.

Mr Scarface kirjoitti:
Luongoon älkää asettako liikaa odotuksia. Kokemus pudotuspeleistä puuttuu, odotukset Vancouverissa ovat liian kovat, ja ei ole onnistunut viemään joukkuettaan aiemminkaan palkanmaksajien iloksi pudotuspeleihin. Viime kaudella Luongolla oli myös teknisesti ongelmia pelaamisessaan, en ihmettele lainkaan, että Iron-Mike hankkiutui hänestä eroon.
Luongon ns. tekniset ongelmat (jos näistä voidaan edes puhua) taisivat kuitenkin olla enemmän henkisellä (mm. sopimuskiistat) puolella, kuin taitojen yht'äkkisessä katoamisessa. Luongo on kuitenkin huippuluokan maalivahti niin tekniikaltaan, kooltaan kuin nopeudeltaan ja hän on pelannut Floridassa aina hyvin korkealla tasolla.

Iron-Mike on hankkiutunut aikaisemmin eroon mm. myöhemmin urallaan Hart Trophyn voittaneesta Chris Prongerista, joten miehen näkemyksille en nyt välttämättä kovin isoa painoarvoa laittaisi. Keenan tiesi Luongon halun siirtyä muualle ja toisaalta Keenan on aina arvostanut Bertuzzia, jota Canucks puolestaan kauppasi menneen kauden jälkeen pois. Joukkueiden tarpeet ja halut yksinkertaisesti kohtasivat toisensa.

Mr Scarface kirjoitti:
Pidän muuten siitä, että Canucks on koottu ensi kaudeksi tosiaan defensiivisesti orientoituneeseen suuntaan enemmän, mutta kun sen kaavan tulokset näkyvät ja tuntuvat paremmin vasta pidemmän ajan kuluttua. Ei ensi kaudella vielä, uusi valmentaja, uuden opit ja oppimiset erityisesti koutsille itselleen. Ensi kaudella ei vielä Stanley Cupista taistella tuolla kokoonpanolla ja uudella valmentajalla.
En minäkään olisi uskonut Carolinaan ennen mennyttä kautta, joten nämä ennustus-puheet noin suoraan sanottuna ovat joka kirjaimeltaan täysin turhia tässä vaiheessa.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
nuck kirjoitti: Luongon ns. tekniset ongelmat (jos näistä voidaan edes puhua) taisivat kuitenkin olla enemmän henkisellä (mm. sopimuskiistat) puolella, kuin taitojen yht'äkkisessä katoamisessa. Luongo on kuitenkin huippuluokan maalivahti niin tekniikaltaan, kooltaan kuin nopeudeltaan ja hän on pelannut Floridassa aina hyvin korkealla tasolla.

Kyllä Luongolla oli vaikeuksia teknisestikin, sivuttaisliike ei ollut aina vakuuttavaa. Uusi tuomarilinja ja säännöt vaikeuttivat myös Luongon tekemisiä viime kaudella, se paistoi joissakin otteluissa aivan selvästi herran otteista. Luongokin yllättyi uudesta vaikeammasta NHL.stä maalivahdeille, enää ei pelaajia pysäytetä mailakoukuilla ja kahvaamisella. Luongo saattaa olla entistä enemmän liikaa yliarvostettu kun kausi pääsee hieman vauhtiin. Ja kuten hienosti totesit, henkisellä tasolla ei Luongo ole aina vakuuttanut, siitä on tosiaan näyttöjä viime kaudeltakin. Kanadassa odotukset ovat valtavat, etenkin verrattuna Floridaan.

nuck kirjoitti: En minäkään olisi uskonut Carolinaan ennen mennyttä kautta, joten nämä ennustus-puheet noin suoraan sanottuna ovat joka kirjaimeltaan täysin turhia tässä vaiheessa.

Viime kaudella lähdettiin niin ennalta-arvaattomassa tilanteessa kauteen, niin katsojien kuin pelaajien osalta, että oli järkeväkin antaa Carolinalle, Torontolle ja Minnesotalle yllätysmomentti nostaa pyttyä. Itselläni osui Stanley-cup veikkaus kohdalleen, tosin minulla olisi ollut Oilerskin kiinni, joten toivoin paremmalla kertoimella heidän kiinnitystään cuppiin. Nyt on kuitenkin vielä helpompi aistia, mitkä joukkueet ovat vahvoilla tulevalla kaudella, kun säännöt ja linja ovat alusta asti kaikille aivan täysin selvät. Tottakai viime kaudella oli Carolinalla, Oilersilla ja muilla mahdollisuudet pyttyyn. Tällä tulevalla kaudella jotkin joukkueet ovat sellaisessa tilanteessa, että niillä rostereilla ja valmennuksilla ei voida taistella edes pytystä, ainakaan vielä tällä alkavalla kaudella.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Mr Scarface kirjoitti:
Itselläni osui Stanley-cup veikkaus kohdalleen, tosin minulla olisi ollut Oilerskin kiinni, joten toivoin paremmalla kertoimella heidän kiinnitystään cuppiin.

Niin kyllähän se osuu, kun kaikkia veikkaa.

Eipä minulla muuta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr Scarface kirjoitti:
Kyllä Luongolla oli vaikeuksia teknisestikin, sivuttaisliike ei ollut aina vakuuttavaa.
Tätä samaa olin aistivinani NHL:n jokaisesta maalivahdista jossain vaiheessa kautta. Sivuttaisliike ei ollut kenelläkään koko ajan vakuuttavaa.

Mr Scarface kirjoitti:
Uusi tuomarilinja ja säännöt vaikeuttivat myös Luongon tekemisiä viime kaudella, se paistoi joissakin otteluissa aivan selvästi herran otteista. Luongokin yllättyi uudesta vaikeammasta NHL.stä maalivahdeille, enää ei pelaajia pysäytetä mailakoukuilla ja kahvaamisella. Luongo saattaa olla entistä enemmän liikaa yliarvostettu kun kausi pääsee hieman vauhtiin.
Tottakai peli muuttui sääntöjen muuttuessa. En kuitenkaan millään näe, että Luongo olisi kärsinyt uusista tulkinnoista mitenkään poikkeuksellisen paljon muihin maalivahteihin verrattuna. Jos olisi nimittäin kärsinyt, hän olisi tuskin pelannut NHL:n kolmanneksi eniten minuutteja.

Tokikaan Luongon kausi ei ollut menneellä kaudella yhtä loistelias kuin kaudella 2003-04 (jolloin hänet valittiin liigan toiseen tähdistökentälliseen), mutta tämä ei vielä tarkoita sitä, että hän olisi yliarvostettu tai sitä, että hänellä olisi suuria ongelmia uusien sääntöjen kanssa. Edelleen hän on useiden asiantuntijoiden mielestä pelin paras ns. nuori maalivahti.

The Hockey News valitsi Luongon NHL:n parhaiden pelaajien listalla koko liigan kolmanneksi parhaaksi maalivahdiksi tuoreessa kausikirjassaan, joka pohjautui suurelta osin menneen kauden otteisiin. Olen pitkälle kiekkoraamatun kanssa tästä samaa mieltä ja uskon, että Vancouverissa pelatessa Luongon sijoitus tulee nousemaan ensi kauden aikana entisestään.

Mr Scarface kirjoitti:
Ja kuten hienosti totesit, henkisellä tasolla ei Luongo ole aina vakuuttanut, siitä on tosiaan näyttöjä viime kaudeltakin. Kanadassa odotukset ovat valtavat, etenkin verrattuna Floridaan.
Tarkoitin kyllä (sinua lainatessa), että aistin Luongon kaudesta tulevan kautta 2003-04 vaikeamman sen jälkeen, kun Florida oli vetänyt tähtimaalivahtinsa kautta aikain ensimmäisenä pelaajana välimieskäsittelyyn ja jonka Luongo hävisi. Tämän jälkeen Roberto antoi seuran toiminnasta katkeran kuuloisia lausuntoja ja mielestäni täysin syystä, sillä hän oli sitä edellisellä kaudella NHL:n ehkä toiseksi parhaana maalivahtina liigan 29. parhaiten palkattu maalivahti ja seura palkitsi miehen erinomaiset otteet tämän jälkeen näin. Toki bisnesmaailmassa seuran teot tietysti ymmärsi, mutta mielestäni seuran tähtiä pitää kohdella niin reilusti, että nämä haluavat jatkaa seurassa, eikä kiristää jokaista penniä tähdiltä pois.

Mitä odotuksiin tulee, ne voi kääntää myös voimavaraksi, eikä suomalaisittain (anteeksi kärjistys) pelätä epäonnistumisia.

Mr Scarface kirjoitti:
Nyt on kuitenkin vielä helpompi aistia, mitkä joukkueet ovat vahvoilla tulevalla kaudella, kun säännöt ja linja ovat alusta asti kaikille aivan täysin selvät. Tottakai viime kaudella oli Carolinalla, Oilersilla ja muilla mahdollisuudet pyttyyn. Tällä tulevalla kaudella jotkin joukkueet ovat sellaisessa tilanteessa, että niillä rostereilla ja valmennuksilla ei voida taistella edes pytystä, ainakaan vielä tällä alkavalla kaudella.
Onnea vaan sinulle voittosi johdosta. Pakko myöntää, että itse en olisi veikannut samaa (en olisi kyllä veikannut Minnesotaakaan, joka löytyi myös sinun lapuistasi).

Sinä varmaankin osasit odottaa myös kaudella 2003-04, että finaalissa pelaavat Calgary ja Tampa Bay, kun tuolloinkin liigan voimasuhteita oli ns. helpompi veikata kuin viime kesänä. Koska tiedän jo nyt vastauksesi tähän, onnittelen sinua voitostasi myös tuon kauden suhteen. Olit tuolloinkin varmasti ainoa NHL:ää seuraava suomalainen (kai sinä kuitenkin seuraat?), joka osui, sillä esimerkiksi Hockey News arvioi Tampan Idässä sijalle kuusi ja Calgaryn Lännessä sijalle 12.

Niin, menneellä kaudella esimerkiksi Hockey News listasi Carolinan Idässä sijalle 14 ja Edmontonin Lännessä sijalle kahdeksan.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
nuck kirjoitti: The Hockey News valitsi Luongon NHL:n parhaiden pelaajien listalla koko liigan kolmanneksi parhaaksi maalivahdiksi tuoreessa kausikirjassaan, joka pohjautui suurelta osin menneen kauden otteisiin. Olen pitkälle kiekkoraamatun kanssa tästä samaa mieltä ja uskon, että Vancouverissa pelatessa Luongon sijoitus tulee nousemaan ensi kauden aikana entisestään.

The Hockey news ei uskalla tehdä aina oikeita valintoja. He tekevät turvallisia valintoja suuren kiekkoyleisön silmille. Hockey news kaipaisi mielestäni myös uusia tuulia, ja uudistuksia. Varautukaa siihen, että sama tendenssi jatkuu ensi kaudella, ja Luongo pelaa omalla tasollaan, pudotuspelejen ulkopuolella. Jos Canucks menee pudotuspeleihin, Luongon hermopaineessa pelaamisesta palkanmaksajien vahtimissa peleissä ei kenelläkään ihmisellä ole vielä todisteita. Kiekkoraamattuna en tätä lehteä pidä, sillä ovat tehneet virhelausuntoja ja väärillä jäljillä olevia kolumneja aiemminkin. Joitakin hyviä juttujakin lehdestä olen kyllä aikanaan lukenut, silloin kuin se oli vielä originaalimman ja aidomman tuntuinen.

nuck kirjoitti: Sinä varmaankin osasit odottaa myös kaudella 2003-04, että finaalissa pelaavat Calgary ja Tampa Bay, kun tuolloinkin liigan voimasuhteita oli ns. helpompi veikata kuin viime kesänä.

En Tampa Baytä. Harmitusprosentin voit kuvitella, kuin näin herra Tortorellan nostavan pyttyä. Mutta finaalien aikana onnistuin takomaan taaloja tietysti Tampan tulosvetojen kautta, olihan minulla backup-planina kokoajan Calgaryn mestaruuslappu takataskussa. Yllätysmomentumin Flamesissä näin sen kauden alkaessa ja kertoimet olivat kohdillaan. No, Tampa vei mestaruuden. Silloin minulla oli kolmen joukkueen nimet lipukkeissani, viime kaudella seitsemän.

nuck kirjoitti: Tokikaan Luongon kausi ei ollut menneellä kaudella yhtä loistelias kuin kaudella 2003-04 (jolloin hänet valittiin liigan toiseen tähdistökentälliseen), mutta tämä ei vielä tarkoita sitä, että hän olisi yliarvostettu tai sitä, että hänellä olisi suuria ongelmia uusien sääntöjen kanssa. Edelleen hän on useiden asiantuntijoiden mielestä pelin paras ns. nuori maalivahti.

Niin kauan kuin maalivahti pelaa tuollaisilla miljoonapalkoilla, ja ei ole pelannut yhtään pudotuspeliottelua, eikä ole pystynyt viemään joukkuettaan playoffseihn asti, on hän yliarvostettu maalivahti. Ja myös Luongolla oli aivan selvästi hieman ongelmia uusien sääntöjen kanssa, uusi NHL on vaikeampi maalivahdeille, kenelläkään ei ole todisteita, että Luongo pärjäisi huippuhyvin ja palkkansa arvoisesti nykysäännöillä, viime kausi ei ollut loistelias, kuten itsekin huomioit.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr Scarface kirjoitti:
The Hockey news ei uskalla tehdä aina oikeita valintoja. He tekevät turvallisia valintoja suuren kiekkoyleisön silmille. Hockey news kaipaisi mielestäni myös uusia tuulia, ja uudistuksia.
Niin, onhan se tylsää kun lehden parhaiden pelaajien lista koostuu aina samoista iginloista, lidströmeistä, prongereista, kiprusoffeista, brodeureista, thorntoneista, niedermayereista ja jagreista. Maalivahdeissakin lehti luottaa vain turvallisiin valintoihin kuten Brodeur, Kiprusoff tai Luongo. Me vaadimme enemmän yllättäviä valintoja, kuten Ville Nieminen, Mike Grier tai Vesa Toskala!

Vai hetkinen, olisiko kyse sittenkin siitä, että Hockey Newssin asiantuntijapaneelissa Luongon kaltaiset laadukkaat pelaajat saavat nimensä esille ja siksi näiltä yllätyksiltä vältytään.

Minä muuten arvostan The Hockey Newssin asiantuntemusta korkeammalle kuin yhdenkään toisen kiekkomedian. Tottakai on selvää, että hutejakin välillä tulee - kenellepä ei näitä tulisi.

Mr Scarface kirjoitti:
Varautukaa siihen, että sama tendenssi jatkuu ensi kaudella, ja Luongo pelaa omalla tasollaan, pudotuspelejen ulkopuolella.
Eiköhän se ole ollut Floridan joukkue, joka on pelannut pudotuspelien ulkopuolella, ei ainoastaan joukkueen paras pelaaja.

Mr Scarface kirjoitti:
Jos Canucks menee pudotuspeleihin, Luongon hermopaineessa pelaamisesta palkanmaksajien vahtimissa peleissä ei kenelläkään ihmisellä ole vielä todisteita.
Luongon pudotuspeli-onnistumisesta on yhtä vähän todisteita kuin Joe Thorntonin pudotuspelien ratkaisumaaleista.

Mr Scarface kirjoitti:
En Tampa Baytä. Harmitusprosentin voit kuvitella, kuin näin herra Tortorellan nostavan pyttyä.
Ja tuolloinkin mestari oli siis helposti ennustettavissa...

Mr Scarface kirjoitti:
Niin kauan kuin maalivahti pelaa tuollaisilla miljoonapalkoilla, ja ei ole pelannut yhtään pudotuspeliottelua, eikä ole pystynyt viemään joukkuettaan playoffseihn asti, on hän yliarvostettu maalivahti.
Jos sinä pidät tätä pudotuspelikokemusta jonkinlaisena huippuluokan maalivahdin mittarina, Luongo ei ole kauaa sinunkaan papereissasi yliarvostettu maalivahti.

Mr Scarface kirjoitti:
Ja myös Luongolla oli aivan selvästi hieman ongelmia uusien sääntöjen kanssa, uusi NHL on vaikeampi maalivahdeille, kenelläkään ei ole todisteita, että Luongo pärjäisi huippuhyvin ja palkkansa arvoisesti nykysäännöillä, viime kausi ei ollut loistelias, kuten itsekin huomioit.
Tottakai uusi NHL muuttaa maalivahtienkin peliä ja Luongolla oli ajoittain surkean joukkueen takana joitakin ongelmia, en minä sitä kiellä. Uusien sääntöjen kanssa en huomannut juuri Luongon tuskailleen mitenkään erikoisen paljon.

Menneen kauden työpaikka D-luokan puolustuksen takana ei vain ollut mitenkään kadehdittava. Vaikka Luongon pelistä tätä ei ole huomannutkaan, voisi noin yleisesti kuvitella, että pelimotivaatio kärsii samassa joukkueessa pelatessa helpostikin tappioiden seuratessa toisiaan vuodesta toiseen, kun itse haluaisi menestyä uralla. Nyt hänellä on siihen ensimmäistä kertaa todelliset mahdollisuudet.

Luongon mennyt kausi ei ollut yhtä loistelias kuin edellinen kausi, mutta harva NHL-maalivahti kuitenkaan paremminkaan pelasi. Odotukset Luongon suhteen ovat joka kausi vain niin korkealla, että hänen pitää pelata NHL:n yleiseen tasoon nähden loistava kausi, jotta hänestä puhutaan maalivahtina, joka pelasi edes normaalitasollaan.
 
Viimeksi muokattu:

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Luongon ainut heikkous on poikittaisliikkeet, se on vaivannut miestä kansainvälisissä kaukaloissa pelattavissa arvokisoissa, jolloin välillä on muutama helpompi livahtanut sisään. Ns. useampia syöttöjä tilanteessa jossa NHL:ssä jo lauottaisiin.

Niin kauan kun NHL:ssä pelataan kapeassa kaukalossa niin Luongon taso ei tule radikaalisti tippumaan.

Onko maalivahdin vika jos puolustus ei puolusta ja hyökkääjät eivät tee tarpeeksi maaleja. Luongo kumminkin torjui yli 50 koppia todella useassa pelissä viime kaudellakin. Pelkkä supermaalivahti ei voi johtaa joukkuette playoffseihin, jos muu joukkue ei pysty pelaamaan tietyllä tasolla illasta toiseen. Esim Kipperin edessä pelasi 2004 tiivis joukkue joka puolusti hyvin ja napsi riparit pois ja Iginla ja Gelinas tekivät maalit.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Huhuja

Rochesteriläislehden mukaan Rory Fitzpatrick on lääkärintarkastusta vaille Canucksien mies ensi kaudella.

http://www.democratandchronicle.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060815/SPORTS/608160334/1007

Olisiko tuossa nyt sitten kaipaamani puolustava seiskapakki tyyliin Sean Brown…

Maalivahti Steve Shields on ilmaissut kiinnostuksensa Luongon kakkosena pelaamisesta ja olisi kuulemma valmis kaksisuuntaiseen sopimukseenkin. Canucksien puolelta asiaa ei ilmeisesti ole kommentoitu.

Leiri vahvuuteen liittyy Gordie Dwyer ja Valeri Burekin on ilmeisesti kutsuttu mutta Bure ei ole tainnut vastata leirikutsuun.

Ja Scarface, en minäkään ihmettele, että Iron-Mike hankkiutui Luongosta eroon. Hankkiutuihan Keenan Hasekistakin eroon hieman ennen kuin Dominik voitti jotain viitisen vezinaa ja pari harttia. Eikä muuten tuona aikana nostanut Hasekki yhtään cuppia koska oli niin susipaska veska ettei ollut karakteria viedä joukkuetta yksin loppuun asti, ennenkuin sitten vasta helpossa paikassa ja liian hyvässä joukkueessa.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Moustache Dave #44 kirjoitti:
Rochesteriläislehden mukaan Rory Fitzpatrick on lääkärintarkastusta vaille Canucksien mies ensi kaudella.

http://www.democratandchronicle.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060815/SPORTS/608160334/1007

Olisiko tuossa nyt sitten kaipaamani puolustava seiskapakki tyyliin Sean Brown…

Maalivahti Steve Shields on ilmaissut kiinnostuksensa Luongon kakkosena pelaamisesta ja olisi kuulemma valmis kaksisuuntaiseen sopimukseenkin. Canucksien puolelta asiaa ei ilmeisesti ole kommentoitu.

Leiri vahvuuteen liittyy Gordie Dwyer ja Valeri Burekin on ilmeisesti kutsuttu mutta Bure ei ole tainnut vastata leirikutsuun.

Ja Scarface, en minäkään ihmettele, että Iron-Mike hankkiutui Luongosta eroon. Hankkiutuihan Keenan Hasekistakin eroon hieman ennen kuin Dominik voitti jotain viitisen vezinaa ja pari harttia. Eikä muuten tuona aikana nostanut Hasekki yhtään cuppia koska oli niin susipaska veska ettei ollut karakteria viedä joukkuetta yksin loppuun asti, ennenkuin sitten vasta helpossa paikassa ja liian hyvässä joukkueessa.


No jaa-a kyllä hyvä pointti, mutta Hasekissa oli sen verran karakteria että vei Buffalon NHL-finaaleihin Dallasia vastaan lähes yksin. "Minä kyllä torjun, tehkää te maalit". Ja muutenkin aina on ilmiömäisiä ja harvinaisia poikkeuksia, itse vaahtosin ettei loukkaantumisaltis ykkössentteri voi viedä joukkuetta pitkälle mutta Lemieux vei ja Hasek taas käy vertailuun maalivahdista. Poikkeuksia on aina, jos on jotain poikkeuksellista taitoa (Hasek, Lemieux).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Moustache Dave #44 kirjoitti:
Rochesteriläislehden mukaan Rory Fitzpatrick on lääkärintarkastusta vaille Canucksien mies ensi kaudella.

http://www.democratandchronicle.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060815/SPORTS/608160334/1007

Olisiko tuossa nyt sitten kaipaamani puolustava seiskapakki tyyliin Sean Brown…

Maalivahti Steve Shields on ilmaissut kiinnostuksensa Luongon kakkosena pelaamisesta ja olisi kuulemma valmis kaksisuuntaiseen sopimukseenkin. Canucksien puolelta asiaa ei ilmeisesti ole kommentoitu.

Leiri vahvuuteen liittyy Gordie Dwyer ja Valeri Burekin on ilmeisesti kutsuttu mutta Bure ei ole tainnut vastata leirikutsuun.

Ei helvetissä Roryä tänne! Omasta mielestä Buffalon ylivoimaisesti surkein pakki viime kaudella. Korkeintaan Manitobaan voisi miehen heittää. Rory on kumminkin jo 31 v, eikä ole pelannut koskaan hyvää NHL-kiekkoa, vaan lähinnä ollut AHL-tason pelaaja alhaisella NHL-varauksella. Sean Brown näyttäis tämän rinnalla todella hyvältä...

Ja Shieldsiin samat sanat. Ei kiitos. Flaherty tuntuu itsestä hyvältä vaihtoehdolta kakkoseksi.

Gordie Dwyer onkin sitten hieman erilainen tapaus. Hanskausosasto on Vancouverissa täysin puutteellinen ja tähän Dwyeristä olisi hieman apua. Tosin mikään todellinen heavy weight Dwyer ei ole, mutta kumminkin pudottaa hanskat tarvittaessa. Leirille vaan näyttämään nykykuntoaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Moustache Dave #44 kirjoitti:
Rochesteriläislehden mukaan Rory Fitzpatrick on lääkärintarkastusta vaille Canucksien mies ensi kaudella.

http://www.democratandchronicle.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060815/SPORTS/608160334/1007

Olisiko tuossa nyt sitten kaipaamani puolustava seiskapakki tyyliin Sean Brown.
Edelleen haluaisin joukkueeseen top 4 puolustajaa, mutta tälläistä ei taida sitten tulla tämän siirron jälkeen.

No, Fitzpatrick voisi olla ihan kelvollinen kuutos-seiskapakki Canucksiin. Menneellä kaudella Fitzpatrick pelasi Buffalossa ottelua kohden keskimäärin vain noin puolitoista minuuttia vähemmän kuin Jay McKee ja suunnilleen samoja minuuttimääriä kuin Dmitri Kalinin. Hän oli Sabresille seiskapakki, mutta peliajoissa mitattuna kuitenkin varsin niukasti.

Jos Fitzpatrickin menneen kauden tilastoja katsoo ja vertaa näitä Sabresin puolustuksen sisällä muiden pakkien tilastoihin, niin pisteissä hän oli Sabres puolustuksen seiska, taklauksissa kolmas ja blokeissa viides, mutta tahopörssissä joukkueen heikoin surkealla -18 lukemalla. Tämä lukema saattaa tulla siitä, että Fitzpatrick on parhaimmillaan puolustuspelissä ja Ruff on peluuttanut häntä aika paljon vastustajien kärkiketjuja vastaan.

Seuraavasta NHL.comin jutusta parin vuoden takaa saa hyvin lisätietoa Fitzpatrickista:

http://www.nhl.com/intheslot/read/lunchpailers/fitzpatrick122203.html

Jay McKee, joka pelasi Roryn kanssa jo aikoinaan Sudburyssa (OHL), antaa jutussa ihan positiivista kuvaa Fitzpatrickista:

"I learned a lot back then from Rory, who was just a little older than I was. Back in junior hockey, Rory was a solid, two-way defenseman. He was used on the power play and used on penalty kills. He was on the ice when you were down by a goal and needed one. He was on the ice when you were up by a goal and trying to defend your lead.

"He's a solid, all-round defenseman. I just don't think he's ever gotten the opportunities to show what he's got. But he's gotten the opportunity here in Buffalo and he's made the most of it."

"He's a quiet leader and he works hard on and off the ice. He gets the job done and he does a solid job doing it. Rory is a real strong character type guy off the ice as well. He's a very humble person. He's very low key."

Maalivahti Martin Biron jatkaa jutussa Roryn kuvailua seuraavasti;

Rory communicates very well with the goalies when the game is going on. And he has a habit of making some big, game-breaking plays when he's on the ice. They may not seem like a lot to the average fan. But to those of us playing, Rory is solid on defense. He just brings confidence on the ice when he's out there.

"Rory is a very mature individual. He's married and is a family man. He's quiet both on and off the ice."

Ja samoilla linjoilla tuntuu olevan myös Adam Mair;

"Sometimes it's tough when a guy gets labeled as a player who has played a lot of years down in the minors. But he's never quit and he's battled all the way through."

"For his efforts, Rory has been one of our steadier defensemen this year. And he's getting his share of playing time, both regular shifts, power play and penalty kills. He has a lot of respect in the dressing room."

Entinen Sabresin puolustaja Craig Muni kuvaili Fitzpatrickia puolestaan seuraavasti;

"I think Rory has become a pretty steady influence on the ice for the Sabres since coming up from Rochester last year," remarked former Sabres defenseman Craig Muni, now a pro scout with the Florida Panthers. "He's proven that he belongs in the NHL. Rory is not a flashy player. He stays at home. The only time you ever notice a defenseman like that is when he makes a mistake.

"It's not hard to believe that Rory probably doesn't have too many nights where the fans notice him. He's that solid."

EDIT: Fitzpatrickista tuskin tulisi mitään joukkueen pelastajaa, mutta jotain hyvää miehessä pitää väkisinkin olla, kun Sabres piti häntä organisaatiossa vuodesta 2001 lähtien.

Moustache Dave #44 kirjoitti:
Ja Scarface, en minäkään ihmettele, että Iron-Mike hankkiutui Luongosta eroon. Hankkiutuihan Keenan Hasekistakin eroon hieman ennen kuin Dominik voitti jotain viitisen vezinaa ja pari harttia. Eikä muuten tuona aikana nostanut Hasekki yhtään cuppia koska oli niin susipaska veska ettei ollut karakteria viedä joukkuetta yksin loppuun asti, ennenkuin sitten vasta helpossa paikassa ja liian hyvässä joukkueessa.
Niinpä. Hasekilla ei ollut Keenanin silmissä varmaan tarpeeksi karakteria ja hän joutui lähtemään jokaisen tietämin tuloksin.
 
Viimeksi muokattu:

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Iron-Mike on jo voittanut tarpeeksi. Miksi Miken pitäisi voittaa lisää, hän voi vilauttaa sormustaan Luongolle kun seuraavan kerran tapaavat. Joistakin pelaajista ja maalivahdeista on hankkiuduttava joskus ja jossain vaiheissa eroon, sitä elämä on. Ja aina ei voi tietää, mitä on tapahtunut Miken ja Dominikin grillijuhlilla tai joukkueen kokouksissa, kun ovat kohtailleet. I don`t wanna be like Mike, i`d rather be like Christ. Mike on tehnyt niin paljon hienojakin siirtoja urallaan, että monia hirvittää, ainakin Canucksin kannattajat jotka hehkuttivat ja puolustivat turhaan Bertuzzia viime kaudella, ovat nyt varmasti murheen murtamia hänen lähtönsä jälkeen. Bertuzzin poikkeuksellinen individual-osaaminen tulee paljon paremmin esille, kuin maalilla pelaavan maalivahti Luongon, katsokaa vaikka jääkiekko-otteluita taas ensi kaudella. Bertuzzi tulee olemaan tärkeämpi Floridalle, kuin Luongo Vancouverille. Joten Mike onnistui jälleen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr Scarface kirjoitti:
Joistakin pelaajista ja maalivahdeista on hankkiuduttava joskus ja jossain vaiheissa eroon, sitä elämä on.
Et voi siis myöntää, että tämä kauppa oli Keenanilta surkea? Vahvinkin "karakteri" ja "individual-osaaminen" kääntyy joskus tappioksi, sitä elämä on.

Mr Scarface kirjoitti:
ainakin Canucksin kannattajat jotka hehkuttivat ja puolustivat turhaan Bertuzzia viime kaudella, ovat nyt varmasti murheen murtamia hänen lähtönsä jälkeen.
Minä en ole Bertuzzin lähdöstä enää ollenkaan harmissani, sillä hänestä saatiin tilalle joukkueelle tärkeämpi pelaaja (maalivahti), josta on enemmän hyötyä tulevaisuudessa. Luongo on lähtökohtaisesti ajatellen Canucksin kaikkien aikojen lahjakkain maalivahti - tämä on paljon joukkueelle, jolla on ollut lähes koko historiansa aikana ongelmia maalilla.

Hyökkäysvoimaa Canucksilla on edelleen mielestäni riittävästi ja tätä on aina mahdollista hankkia lisää, mutta urallaan parhaassa peli-iässä olevia huippumaalivahteja, joilla on vielä edessään uransa parhaat vuodet, joukkueet harvoin kauppaavat, sillä he tietävät näiden merkityksen seuralle. Vapaiden agenttien markkinoilta tulee löytämään jatkossakin helpommin Bertuzzin kuin Luongon.

Toivottavasti Todd kuitenkin palaa huipulle Floridassa. Se ei ole meiltä ollenkaan pois ja miestä pitkään fanittaneena hänen otteitaan tulee seurattua luonnollisesti jatkossakin.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
nuck kirjoitti:
...tahopörssissä joukkueen heikoin surkealla -18 lukemalla. Tämä lukema saattaa tulla siitä, että Fitzpatrick on parhaimmillaan puolustuspelissä ja Ruff on peluuttanut häntä aika paljon vastustajien kärkiketjuja vastaan.

Tuo ei pidä ihan paikkaansa. Tallinder-Lydman oli koko kauden se pakkipari joka pelasi vastustajan ykkösiä vastaan.

Fitzpatrickin heikot teholukemat johtui lähinnä vauhdin puutteesta (jos verrataan muihin pakkeihin).

Muistaakseni useimmiten Fitzpatrick oli paritettuna McKeen kanssa jolloin molemmat pakit oli jokseenkin kankeita, ja usein myös pulassa mikäli vastustaja pääsi nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Oma käsitykseni Fitzpatrickista oli että turhan usein pääsi oma mies karkaamaan maalipaikkoihin jonka seurauksena sitten miinuslukematkin kasvoivat.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mitäs mieltä olette muuten Canucksin kapteenistosta? Kauden jälkeen oli puhetta että Näslund "luovuttaisi" kapteenin viitan pois. Oma mielipiteeni on Näslundin kapteenin viran jatkon kannalla, mielestäni hän on sen arvon ansainnut, niin pelillisellä osaamisella kuin kaukalon ulkopuolisellakin.

Jos nyt kuitenkin tapahtuu niin että Näslund ei ensi kaudella kapteenina joukkueessamme jatka, ketkä olisivat teidän mielestänne hyvät vaihtoehdot kapteeniksi, ja varakapteeneiksi? Itse antaisin Brendan Morrisonille kapteenin C-kirjaimen, ja A-kirjaimet menisi Näslundille, Öhlundille ja Lindenille. Lindenin mahdollisen uran lopetuksen jälkeen (ensi kauden jälkeen), siirtäisin hänen varakapteenin viran Mitchellille, riippuu toki tietenkin ensi kaudesta ja Willien otteista.

Mitä Fitzpatrickiin tulee, ihan peruspakin roolissa tulee pelaamaan (jos edes pelaa Canucksissa). Loukkaantumisten sattuessa on hyvä olla tällainenkin mies varalla, toki olisin mielelläni ottanut paremman tason pelimiehen, esimerkiksi Lukowichin. Tämä vaikuttaa yhä enemmän siltä että Bourdon pelaa Canucksissa ensi kaudella, ottaen tuon 4 tai 5 pakin roolin kauden alkaessa. Öhlundin, Mitchellin ja Salon ollessa top 3, Krajicek & Bourdon kamppailevat 4 pakin roolista, Bieksalle jää 6 pakin rooli. Jos joku näistä kokemattomista puolustajista ei pärjääkään, meillä on heittää tilalle joko Fitzpatrick tai Tremblay, molemmat suht kokeneita varmoja peruspakkeja. Minulla on kuitenkin vahva usko että ainakin Bieksa ja Krajicek pärjäävät hyvin, heitähän ei edes pysty farmiin lähettää ilman waiwereita(?), sillä uskon kuitenkin että Krajicekille yksisuuntainen pahvi sorvataan.

---

Ja nyt paremman tekemisen puutteessa voisin jatkaa, sanan varsinaisessa merkityksessä minisarjaa, Canucksin livenä nähdyistä prospecteista. Viime kerralla, sarjan ensimmäisessä osassa oli vuorossa Eläintarhan Nicklas Danielsson, hän osoittautui erittäin hyväksi pelimieheksi. Tällä kertaa, sarjan toinen jakso keskittyy Metallurg Magnitogorskin oikeaan laituriin, Evgeni Gladskikhiin. Olin siis viime perjantaina Blues - Magnitogorsk-ottelussa, enkä tiedä olenko koskaan nähnyt surkeampaa jääkiekko-ottelua näin pelitasoltaan. En tiedä mistä johtui, osasyy venäläisten pelin huonosta tasosta saattoi olla tämä Jatkoajan foorumeillakin pienimuotoista keskustelua herättänyt Malkinin loikka. Tämän koko ottelun huono taso tietenkin vaikutti myös Gladskikhin peliin, ja onkin hieman vaikea tehdä mitään syvempää analyysia miehen taidoista näinkin huonon pelin perusteella. Yritetään kuitenkin.

Mitä tulee ensimmäisenä mieleen venäläisestä jääkiekkoammattilaisesta? Aivan, taito, nopeus, laukaus, asennevammat ja sanoinko jo, taito. Gladskikh täyttää nämä "kriteerit" hyvin (asennevammasta en tosin tiedä =)). Ei hän mikään P. Bure tai I. Kovalchuk luistimillaan ole, mutta tarpeeksi nopea kuitenkin. Hänen alkunopeus, eli kiihdytys ei mielestäni ollut mitenkään kovin räjähtävä, mutta vauhtiin päästyään hän pärjää hyvin kaikenlaisissa vertailuissa ja pystyy haastamaan pakkeja.

Mailatekniikka oli todella sulavaa, one-on-one tilanteissa pärjäsi hyvin. Ja mikä eniten pisti silmään, oli miehen syöttötaito. Ei lähtenyt lepakoita, lätyt napsahteli lapoihin todella tarkasti. Näki kentän todella hyvin, ja syöttö lähti sinne missä tilaa ja oma ketjukaveri oli, tarkasti. Hän ei myöskään välttänyt kulmavääntöjä. Parikin kertaa hän sai kiekon kulmassa, erittäin hyvän mailatekniikkansa ja nopeiden käsien avulla veivasi tiensä kulmasta ulos, ja pisti tarkan syötön maalintekosektorille mistä saatiin laukaus aikaiseksi. Hänellä oli itsellään myös pari maalintekopaikkaa hyvistä sektoreista, ei vain tällä kertaa uponnut. Laukaus vaikutti voimakkaalta ja tarkalta, lähtien myös nopeasti lavasta.

Omalla alueella miestä ei juuri nähty, muutaman kerran jaksoi takakarvata hyvin. Eipä tämä hänen tehtävänään kuitenkaan ollut, sillä Magnitokorskin taktiikka (ainakin Gladskikhin kentän) oli oikean laiturin kärkkyminen vastustajan sinisellä, ja kaverin painostaessa omalla siniviivalla odottelemassa läpisyöttöä.

Summasummarum, hyvältä vaikutti. Odotan hänen saapumistaan Canucksiin todella mielenkiinnolla (jos hän koskaan Venäjän liigasta lähtee?). Pakko kuitenkin sanoa, että Djurgårdenin Danielsson vaikutti paremmalta pelimieheltä. Tässä toki muistetaan koko joukkueiden peliesitysten ero.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
CorporalSyd kirjoitti:
Tuo ei pidä ihan paikkaansa. Tallinder-Lydman oli koko kauden se pakkipari joka pelasi vastustajan ykkösiä vastaan.
Näin varmasti olikin, kun puhutaan pakkiparista, joka pelasi ottelua kohden joukkueen eniten. Minulle jäi lähinnä kuva, että Fitzpatrick pelasi mahdollisista liike-ongelmistaan huolimatta kuitenkin pääosin puolustavaa peliä vastustajan kärkiketjuja vastaan ja antoi lepotaukoa Tallinderille ja Lydmanille.

CorporalSyd kirjoitti:
Oma käsitykseni Fitzpatrickista oli että turhan usein pääsi oma mies karkaamaan maalipaikkoihin jonka seurauksena sitten miinuslukematkin kasvoivat.
Luotan näkemykseesi Buffalo Sabresista enemmän kuin omaani ja tämän perusteella Fitzpatrick ei vaikuttaisi puolustajalta, jota välttämättä kannattaa seiskapakiksi hankkia. Toisaalta kokenut ja raporttien mukaan hyvä joukkuepelaaja olisi sitä, mitä Canucks kaipaisi tälle osastolle ja kun halvalla ei saa kuitenkaan erittäin hyvää, voisin ihan mielenkiinnosta katsoakin tämän kortin.

Edelleen ykkösvaihtoehtona olisi kuitenkin se, että en alkaisi säästelemään taaloja puolustajien kanssa, vaan hankkisin puolustukseen pelaajan, jolta voisi hyvällä syyllä odottaa top 4 roolia kokemattomassa, mutta suhteellisen lahjakkaassa puolustuksessa.

Chip Whitley kirjoitti:
Jos nyt kuitenkin tapahtuu niin että Näslund ei ensi kaudella kapteenina joukkueessamme jatka, ketkä olisivat teidän mielestänne hyvät vaihtoehdot kapteeniksi, ja varakapteeneiksi? Itse antaisin Brendan Morrisonille kapteenin C-kirjaimen, ja A-kirjaimet menisi Näslundille, Öhlundille ja Lindenille. Lindenin mahdollisen uran lopetuksen jälkeen (ensi kauden jälkeen), siirtäisin hänen varakapteenin viran Mitchellille, riippuu toki tietenkin ensi kaudesta ja Willien otteista.
Näslund on itsestään selvä kapteeni halutessaan jatkaa kapteenina ja uskon, että Markus tämän roolin tulee ottamaan. Jos jostain syystä käy kuitenkin niin, että kapteenin rooli menee vaihtoon, Trevor Linden on mielestäni yhtä selvä jatkaja. Varakapteeneiksi valitsisin Morrisonin, Öhlundin ja joukkueen tulevaisuuden kapteenin Keslerin.

Chip Whitley kirjoitti:
Tämä vaikuttaa yhä enemmän siltä että Bourdon pelaa Canucksissa ensi kaudella, ottaen tuon 4 tai 5 pakin roolin kauden alkaessa. Öhlundin, Mitchellin ja Salon ollessa top 3, Krajicek & Bourdon kamppailevat 4 pakin roolista, Bieksalle jää 6 pakin rooli.
Niin vaikuttaa, enkä ole tähän asetelmaan ollenkaan tyytyväinen. Mikään ei tietenkään olisi hienompaa kuin se, että Luc pystyisi kantamaan joukkueessa top 4 puolustajan roolin, mutta minulla on vain omat epäilykseni sen suhteen (jotka pohjautuvat tosin täysin junioriotteluihin), että hänen pelinlukemisensa ei ole vielä NHL-tasolla top 4 puolustajan luokkaa. Omasta mielestäni hän tarvitsisi lisää kokemusta ja kokemuksen tuomaa näkemystä pelkästään siitä, koska kannattaa ottaa alakerrassa riski ja lähteä taklaamaan ja koska olisi hyvä pelata tyynesti vain omaa aluetta.

Menneen kauden otteiden perusteella (junioreissa) Bourdon on mielestäni liiankin aktiivinen taklausten hakemisten suhteen ja mikäli tämä linja jatkuu NHL:ssä, tämä saattaa näkyä miehen peliajassa ja tätä kautta kehityksessä. On mielestäni erikoista, että vaikka Bourdonilla ei ole vielä mihinkään kiire, Canucks tekee kuitenkin siirtorintamalla kaikkensa sen eteen, että hänellä olisi kiire.

Mitä joukkueen puolustukseen tulee, näkisin puolustuksen depth chartissa nelospakin paikalla Krajicekin, vitospakin paikalla Bieksan ja kutospakin paikalla joko Fitzpatrickin (?) tai Bourdonin. Tremblay on minunkin papereissani puolustaja, joka saattaa vain yllättäessään ottaa paikan pelaavasta kokoonpanosta. Toinen ns. riskipakki (minulle) on Krajicek, sillä en ole nähnyt häneltä riittävästi pelejä, jotta voisin arvostella häntä riittävän hyvin. Joka tapauksessa en voi nähdä Bourdonia tällä hetkellä millään Kevin Bieksan edellä ja tämä tarkoittaa ainakin minun silmissä sitä, että mikäli Krajicek osoittautuu nelospuolustajaksi, Bourdon lähtee kauteen kuutospaikalta (joka ei ole puolestaan välttämättä hyvä paikka kehittyä).

Mitä Gladskikhiin tulee, niin tuo sinun raporttisi pitää hyvin pitkälle paikkansa. Itse olen nähnyt häneltä jo useita pelejä (eilen viimeisimmän) ja näiden perusteella en voi kuitenkaan pitää häntä NHL-tason lupauksena. Hän on selvä kahden ensimmäisen ketjun hyökkääjä ja mikäli hänen tasoisensa pelaaja (anteeksi vain arvon Metallurg-fanit) saa kahden ensimmäisen ketjun pelipaikan, Canucks taistelee tässä vaiheessa ykkösvarauksesta tosissaan.

Gladskikh on toki Eurooppaan hyvän tason kahden ensimmäisen ketjun pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
nuck kirjoitti:
Näslund on itsestään selvä kapteeni halutessaan jatkaa kapteenina ja uskon, että Markus tämän roolin tulee ottamaan. Jos jostain syystä käy kuitenkin niin, että kapteenin rooli menee vaihtoon, Trevor Linden on mielestäni yhtä selvä jatkaja. Varakapteeneiksi valitsisin Morrisonin, Öhlundin ja joukkueen tulevaisuuden kapteenin Keslerin.

Minulle Trevor on aina ollut Vancouverin "The Captain", joten hän saa kyllä minun ääneni vaikkei Näslund edes olisi vakavissaan luopumassa viitastaan. Harvemmin kuitenkin aktiivikapua lähdetään joukkueessa vaihtamaan, varsinkaan tapauksissa jossa kapteeni on vielä joukkueensa ykkös(kenttä)peluri.

Itse näkisin kirjaimia rinnassaan herrat Linden (C), Näslund (A), Öhlund (A). Kesler kantakoon vaikka kirjainta B merkkinä siitä että on seuraavana jonossa =)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös