Vancouver Canucks 2006-07

  • 198 340
  • 1 444

Nolan

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues ja TPS + Dougie
Chip Whitley kirjoitti:
Nyt huhutaan että Canucks olisi tehnyt 2-vuotisen pahvin viime kaudella St. Louis Bluesissa pelanneen Scott Youngin kanssa. Saa nähdä pitääkö paikkansa.

No niin, palailen tästä takaisin kirjottamaan jatkoaikaan pienen tauon jälkeen, ja kun luin tämän jutun, niin todella hieno juttu (jos) näin on käynyt. :)

Scott Young on loistava ylivoima pelaaja, ja häntä peluutetaan pakin paikalla ylivoimassa, koska kuti on järkyttävän kova. Hän on aina kuulunut lempi pelaajiini ja tässä iski pelko että saako hän enää lainkaan työn antajaa, kun hän vapaana agenttina ollut aika kauan. Mihin kenttään te Canucks fanit hänet sijoittaisitte, jos hän joukkueeseen liittyy?

Ylivoimaa ainakin paljon :)
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Nolan kirjoitti:
. Mihin kenttään te Canucks fanit hänet sijoittaisitte, jos hän joukkueeseen liittyy?

Ylivoimaa ainakin paljon :)

Vaikuttaisi siltä että ei tarvitse sijoitella mihinkään, Youngin signaus ainakin tämän ketjun perusteella vaikuttaa ns. Häräneritteeltä. http://forum.canucks.com/viewtopic.php?t=120689&postdays=0&postorder=asc&start=150

Mies kyllä teki ihan ok pisteet viime kautena, mutta hänen tulonsa kyseenalaistaisi Jan Bulisin tarpeellisuuden joukkueessa. Scott Young kuitenkin kuuluu hyökkäävään rooliin. Puolustavia kavereita meillä riittää.

Eliyhteenvetona: Tuskin on tulossa
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Norosen lähtö Canuckseista oli odotettavissa. En kyllä tiedä haluaako kukaan antaa hänelle yksisuuntaista sopimusta Venäjällä vietetyn vuoden jälkeen, jos hän ei sellaista olisi nytkään saanut mistään.

Aika paljon on ilmaa TSN:n (vaiko agentin?) palkka arviossa: "Noronen had yet to sign a new contract with the Canucks. He'd be in line for at least $1.5 million US in a new NHL contract..." Norosen QO oli ilmeisesti 0,73 tuskin tupla summaa siihen nähden olisi mistään irronnut.
--
Weinrich lopettaa:
http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=173285&hubname=
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
TOJ kirjotti Katsaus venäjän superliigaan - ketjussa:

"- Lokomotiv Jaroslavin kanssa ovat tehneet sopimuksen seuraavat pelaajat: Jevgeni Artjuhin, Sean Bergenheim, Denis Grebeshkov, Marc Chouinard ja Fedor Fedorov."

Onkohan tässä jotain häikkää Jagsin puolelta vai missä mennään? Tämä kuitenkin taitaa olla se sama Chouinard joka teki 2-vuotisen sopimuksen Canucksin kanssa aikaisemmin tänä kesänä. Vai onko soppari purettu ja hän siirtyy Venäjälle?

Edit: Mitä Noroseen tulee, kyllä vähän harmittaa. Ei siinä mielessä etteikö Flaherty pystyisi hänen paikkaa ottamaan, vaan lähinnä turhaan luovutettu 2. kierroksen varausvuoro. Noronen taisi pelata 2 ottelua alusta loppuun Canucksin paidassa viime kaudella, tästä toisen kierroksen varausvuoro on mielestäni aika paljon.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
nuck kirjoitti: No, vakavasti puhuen, Thornton on omalla paikallaan yhtä lähellä liigan kärkeä kuin Luongo omallaan.

Ei kun Joe Thornton oli koko liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu pelaaja, kaikilta pelipaikoilta. Ja tuon valinnan tekivät arvovaltaiset, arvostetut ja asiantuntevat henkilöt. Thornton voitti myös koko runkosarjan pistepörssin, joka puolestaan auttoi valtavasti omaa joukkuetta pääsemään edes pudotuspeleihin, joissa pudotettiin jälleen kerran myös toinen joukkue jatkosta, Thorntonin ansiosta sekin tapahtui. Joe Thornton vei myös mahtavasti oman joukkueensa San Josen pudotuspeleihin, johon Sedinit ja Näslund eivät pystyneet. Joe oli muuten pudottamassa viimeisillä runkosarja-kierroksilla juuri Canucksia jatkopeleistä. Thornton syötti myös runkosarjassa niin monta maalia, että Sedinit eivät sellaisista lukemista voisi ikipäivänä edes päiväunelmoida. Ja ne, ketkä seurasivat Sharksin pudotuspelejä katsomalla, tietävät, että Joe Thornton oli joukkueensa parhaita pelaajia lähes joka ottelussa. Vierasotteluissa Thornton hävisi paljon aloituksia, mutta hän loi jatkuvasti kaikissa ottelusarjoissa maalipaikkoja, ja sai niitä myös itse. Kiekko on kuitenkin kaikille sama lätty, ja tällä kertaa se ei mennyt tarpeeksi montaa kertaa Sharksin kannalta maaliin.

Joe Thornton takaa kuitenkin Sharksille paljon paremmat mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin, kuin Sedinit ja Näslund tuossa kokoonpanossa Vancouverille. Ja Joe Thorntonissa on enemmän potentaalia pudottaa myös vastustajia pudotuspeleissä, kuin Sedineissä. Ylivoimaa kun pelataan nykyään esimerkiksi valtavia määriä, ja sen merkitys korostuu. Myös hänen taitonsa ja voimatasonsa sekä paineensietokykynsä ovat parempaa luokkaa kuin Sedineillä. Sharksin ongelmaksi muodostui eräiden puolustajien virheet, ja jopa kokemattomuus viime kauden pudotuspeleistä, epäonnistujina ratkaisuhetkillä mainitsen Carlen, ja Preissingin. Myös Hannan teki parissa viimeisessä matsissa virheitä. Joe Thorntoniin luotto oli koko ajan valmennuksella huipussaan, mies pelasi erinomaisesti nämä pudotuspelit, ja on ensi kaudella taatusti vielä vakuuttavampi. Lisäksi Sharksilla on Marleau, joka pelasi parhaan kautensa, niin pudotuspeleissä, kuin runkosarjassakin. Joten Sharksilla on varaa myös loukkaantumisiin. Sedineillä ei kuitenkaan ole varaa menettää toisiaan, eikä Vancouverilla kumpaakaan heistä, toisen peli kärsii heti, kun toinen loukkaantuu. Ja loukkaantumisherkkä Näslund olisi myös valtava menetys ylivoimista. Myös maalivahti osastolla Sharks kestää paljon paremmin loukkaantumiset kuin Vancouver, jos Luongo kupsahtaa, tulee probleema isolla B:llä. Sharsilla on Toskala ja Nabokov. Ja lisäksi vielä nuoria maalivahteja maailman parhaassa maalivahtivalmennuksessa (eräälle heistä häviäminen NHL:ssä pelaamissaan otteluissa on erittäin vieras käsite).

Yksi tärkein tekijä koko hommassa on kuitenkin valmennus. Sharksilla on nyt monta vuotta putkeen koutsannut Wilson peräsimessään, kun taas Canucksilla ensikertalainen Vancouverin ykkösjoukkueen takana. En näe mitään mahdollisuuksia Canucksille Stanley cupista taisteluun, tuolla kokoonpanolla, ja valmentajalla, jonka pitää maksaa oppirahoja, ja tehdä tiettyjä virheitä tällä ensimmäisellä kaudella (uuden joukkueen takana). Sedineille on kuormitettu liikaa vastuuta ensi kaudelle. Jos minun pitäisi valita kummat haluaisin omaan joukkueeseeni taistelemaan pudotuspelipaikoista, J.Thorntonin ja Marleaun, vai Sedinit, valitsisin J.Thorntonin ja Marleaun. He tekivät sen viime kaudellakin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mr Scarface kirjoitti:
Joe Thornton takaa kuitenkin Sharksille paljon paremmat mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin, kuin Sedinit ja Näslund tuossa kokoonpanossa Vancouverille.

Eipä ole näin makeita nauruja taas saanut aikoihin, kiitti Scarface. Sillähän ei sitten ollut mitään väliä vaikka teksti oli huuhaata ja Canucks dissausta, siihen on jo totuttu. Ei me päästä ens kaudella pleijareihin edes, taitavat tiputtaa meidät ECHL-liigaan, nyyh.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Canucks on tehnyt puolustaja Kevin Bieksan kanssa 2-vuoden sopimuksen. Ensimmäisestä vuodesta Bieksa saa 500.000 ja toisesta 550.000, eli caphit on 525.000. Sopimus on yksisuuntainen. Linkkiä en tähän hätään löytänyt.

Edit: Tässä artikkeli Vancouver Sunista:

Vancouver Sun kirjoitti:
Canucks looking for loyal backup for Luongo
Noronen parts ways with club after airing complaints
Brad Ziemer, Vancouver Sun and CanWest News Service
Published: Saturday, August 05, 2006
NHL: The Vancouver Canucks are in the market for a backup goaltender. Only loyal soldiers need apply.

The Canucks have parted ways with Mika Noronen, who apparently did not fall into that category. Noronen, who earlier this summer had expressed unhappiness at the prospect of spending most of his time on the bench watching Roberto Luongo play 65 or 70 games this season, has signed with Ak Bars Kazan of the Russian Elite League.

A brief statement released Friday by Canuck general manager Dave Nonis seemed to indicate that the team had decided it did not want Noronen back.

"After lengthy consideration, we felt it was in the best interests of both parties for Mika to move on," Nonis said.

The club was not happy when Noronen complained about what he figured was going to be a reduced role this season. Nonis does not want any friction on the team, especially from a backup goalie who only figures to play 15 games. From Noronen's perspective, he is just a year away from unrestricted free agency and wanted to be able to showcase his abilities.

The Canucks gave up a second-round draft pick at the trade deadline in March when they acquired the 27-year-old Finn from Buffalo. Noronen, who was Buffalo's first-round pick in 1997, was 1-2 with a .844 save percentage and 4.27 goals-against average with the Canucks.

His agent, Jay Grossman, did not return a message on Friday.

The Canucks may look to veteran Wade Flaherty to fill the backup job. Flaherty, 38, has been outstanding the past two seasons with the Manitoba Moose and would welcome the opportunity to back up Luongo in Vancouver. He re-signed with the Canucks earlier this summer.

Steve Shields, another veteran who backed up Luongo in Florida during the 2003-04 season, is also looking for work. Shields played just five games with Atlanta last season before missing most of the season with an injury.

The Canucks will most certainly sign at least a couple of goalies between now and training camp. Maxime Ouellet, who finished the year in Manitoba, is an unrestricted free agent and the Canucks will not be bringing him back.

The Canucks have re-signed defenceman Kevin Bieksa to a two-year deal that is worth $500,000 this year and $550,000 next season. It's a one-way deal. Bieksa, 25, played 39 games for the Canucks last season. He had six assists and 77 penalty minutes. He also played 23 games with the Manitoba Moose, collecting three goals and 20 points.
 
Viimeksi muokattu:

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Olin tismalleen oikeilla jäljillä, kun analysoin Luongon olevan yliarvostettu maalivahti NHL:ssä. Eräs amerikkalainen NHL-kolumnisti on myös (minun jälkeeni) kirjoittanut, että Luongo ei pystynyt viemään Floridaa kertaakaan pudotuspeleihin, miksi hän onnistuisi nyt tässä kokoonpanossa Vancouverissakaan. Ja miten hän kestää Kanadassa paineet mahdollisissa pudotuspeleissä, jos sinne astikaan jälleen edes päästään? Luongo on yliarvostettu maalivahti, miehen palkka on liian suuri, niin on monella muullakin pelaajalla, mutta heillä on sentään kokemusta ja näyttöjä pudotuspeleistä, jonne asti ovat vaivalla ja hermopaineessa päässeet. Täällä naurettiin minun pitkille analyyseilleni Luongosta, Floridan ilmapiiristä, ja Kanadassa nyt pelaamisesta. Muualla ei, osaava asiantuntija Amerikan puolelta saa minulta pisteet. Ja Sedinien karakteri ei kestä tuollaisia vastuita, joita heille on vyörytetty. Tällä kokoonpanolla ei Stanley Cupista vielä voida taistella, etenkään kun se roster yhdistetään valmentajaan, joka ei tunne vielä pelaajiaan täydellisesti, sekin vie aikaa, siitä on näyttöjä, sekä todisteita.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mistäs päin nyt tulee? Liikaa aurinkoa? Katsotaanko nyt kuitenkin kuinka pelit lähtevät kulkemaan Vancouverilla ja Luongolla. Viestisi on mennyt varmasti kaikille perille, että hellitä nyt hyvä mies. Kolumnisteja ja mielipiteitä riittää joka lähtöön, että odotetaanko nyt maltilla mitä todellisuus tuo tullessaan?
 

Rocco

Jäsen
Mr Scarface kirjoitti:
Eräs amerikkalainen NHL-kolumnisti on myös (minun jälkeeni) kirjoittanut, että Luongo ei pystynyt viemään Floridaa kertaakaan pudotuspeleihin, miksi hän onnistuisi nyt tässä kokoonpanossa Vancouverissakaan. Ja miten hän kestää Kanadassa paineet mahdollisissa pudotuspeleissä, jos sinne astikaan jälleen edes päästään? Luongo on yliarvostettu maalivahti, miehen palkka on liian suuri, niin on monella muullakin pelaajalla, mutta heillä on sentään kokemusta ja näyttöjä pudotuspeleistä, jonne asti ovat vaivalla ja hermopaineessa päässeet.
On se aika ihme että tämä yliarvostettu maalivahti, joka kelpaa ainoaksi maalivahdiksi maailman kovimman jääkiekkomaan (Kanada) ykkösmaalivahdin (Brodeur) uhkaajaksi... Kerro vielä miksi Kanadan maajoukkueessa mies saa pelata ja paikoitellen ollaan miestä jopa maan ykköseksi nostamassa. Aika hyvin hän on Kanadan maalilla kestänyt kun on vain koko maan odotukset harteilla. Oikeasti, ei Luongon ajan Floridaa saisi hinattua pudotuspeleihin kukaan. Se että Luongo ei ole siinä onnistunut ei kerro mitään siitä onko mies yli-, ali- tai mitä tahansa-arvostettu. Jääkiekko on joukkuelaji ja paskassa joukkueessa ei yksi pelaaja saa aikaan juuri mitään yksin.
Mr Scarface kirjoitti:
Muualla ei, osaava asiantuntija Amerikan puolelta saa minulta pisteet.

Kyllä Suomessakin joku on Jari Porttilan kanssa samaa mieltä.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Mr Scarface kirjoitti:
Olin tismalleen oikeilla jäljillä, kun analysoin Luongon olevan yliarvostettu maalivahti NHL:ssä. Eräs amerikkalainen NHL-kolumnisti on myös (minun jälkeeni) kirjoittanut...


Täytyy kyllä vain ihailla sinun lujaa uskoasi omiin laukauksiisi. Oletko siis aivan tosissasi että täytyy erikseen tulla uhoamaan kun YKSI mies koko POHJOIS-AMERIKASSA on kanssasi samaa mieltä. No, pelastit mun päiväni ainakin.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mr Scarface kirjoitti:
Olin tismalleen oikeilla jäljillä, kun analysoin Luongon olevan yliarvostettu maalivahti NHL:ssä. Eräs amerikkalainen NHL-kolumnisti on myös (minun jälkeeni) kirjoittanut, että Luongo ei pystynyt viemään Floridaa kertaakaan pudotuspeleihin, miksi hän onnistuisi nyt tässä kokoonpanossa Vancouverissakaan. Ja miten hän kestää Kanadassa paineet mahdollisissa pudotuspeleissä, jos sinne astikaan jälleen edes päästään? Luongo on yliarvostettu maalivahti, miehen palkka on liian suuri, niin on monella muullakin pelaajalla, mutta heillä on sentään kokemusta ja näyttöjä pudotuspeleistä, jonne asti ovat vaivalla ja hermopaineessa päässeet. Täällä naurettiin minun pitkille analyyseilleni Luongosta, Floridan ilmapiiristä, ja Kanadassa nyt pelaamisesta. Muualla ei, osaava asiantuntija Amerikan puolelta saa minulta pisteet.

Koska tämä kokoonpano on laadukkaampi?

Huraa. Eli siis sinä koet olevasi oikeassa, kun joku muu yhtyy sinun mielipiteeseesi? No, onhan kaksi aina parempi kuin yksi. Ja mitä Luongon hermoihin tulee, moneen kertaan tässäkin ketjussa on todettu että mies on osoittanut pärjäävänsä paineen alla. Tähän nykyajan palkkaukseen nähden Luongon 6.75mil/yr ei kuulosta ollenkaan pahalta, ottaen huomioon että hänet on sainattu neljäksi vuodeksi. Ja onhan se parempi, ettei vielä ole playoff-kokemusta, kuin se, että olisi varma floppi pleijareissa (lue: J. Thornton).

Luongon NTC astuu voimaan vasta heinäkuun ensimmäinen päivä. Niinpä jos (Mr. Scarface: kun) hän playoffeissa floppaa, hänet voi vielä treidata.

Mr Scarface kirjoitti:
Ja Sedinien karakteri ei kestä tuollaisia vastuita, joita heille on vyörytetty. Tällä kokoonpanolla ei Stanley Cupista vielä voida taistella, etenkään kun se roster yhdistetään valmentajaan, joka ei tunne vielä pelaajiaan täydellisesti, sekin vie aikaa, siitä on näyttöjä, sekä todisteita.

Sedinien peliaika ei varmaan kovinkaan paljoa nouse, lähinnä vain hyökkäysminuutit kasvavat viime kauteen verrattuna. Minuutit saattavat kokonaisuudessaan hiukan nousta, mutta - kuten sanoin - suurin ero tapahtuu alivoimaminuuttien siirrosta ylivoimaan ja tasakentillä pelaamiseen. Näslund ja Morrison ovat vielä joukkueessa, ja heitä peluutetaan ensi kaudella vähintään yhtä paljon kuin Sedineitä, näin uskaltaisin sanoa.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Chip Whitley kirjoitti: Tähän nykyajan palkkaukseen nähden Luongon 6.75mil/yr ei kuulosta ollenkaan pahalta, ottaen huomioon että hänet on sainattu neljäksi vuodeksi. Ja onhan se parempi, ettei vielä ole playoff-kokemusta, kuin se, että olisi varma floppi pleijareissa (lue: J. Thornton).

Joe Thornton pelasi parhaat pudotuspelinsä menneellä kaudella, vielä parempaa voi odottaa ensi kauden playoff-otteluissa. Nyt ei ole Ekmankaan huitomassa kiekkoja ohi maalin, vaan ykkösketjuun istutetaan joko Bell, tai jopa Bernier myöhemmässä vaiheessa. Joe Thornton oli Sharksin paras pelaaja viime kauden pudotuspeleissä. Herra loi jatkuvasti tarpeeksi maalipaikkoja, ja sai niitä myös itse. Kiekko ei mene aina maaliin, vaikka niin haluaisi. Tosin kiekot menivät ja menevät maaliin runkosarjassa Thorntonin kautta. Ja sen takia Joe Thornton on paljon parempi pelaaja ja hankinta kuin Luongo, hän nimittäin saa vietyä sen oman joukkueensa sinne pudotuspeleihin, siitä on näyttöjä. Vain kaksi joukkuetta pääsee kuitenkin aina Stanley Cup finaaleihin asti, Joen vuoro on kenties tulevaisuudessa, etenkin kun Marleau pelasi myös parhaat pudotuspelinsä nyt menneellä kaudella. Katso kaksi viimeistä Edmonton - San Jose ottelua kovalevyltä tai jostain, Joe on parempi kuin Marleau viimeisissä peleissä, hän (Joe) ottaa vastuuta kentällä paremmin, haluaa sitä lättyä.

Chip Whitley kirjoitti: Minuutit saattavat kokonaisuudessaan hiukan nousta, mutta - kuten sanoin - suurin ero tapahtuu alivoimaminuuttien siirrosta ylivoimaan ja tasakentillä pelaamiseen. Näslund ja Morrison ovat vielä joukkueessa, ja heitä peluutetaan ensi kaudella vähintään yhtä paljon kuin Sedineitä, näin uskaltaisin sanoa.

Minuutit ja minuutit, heille (Sedineille) kuormitetaan valtavasti odotuksia ja vastuuta muuta kautta. Heidän odotetaan nyt kantavan tämä Vancouverin kokoonpano pudotuspeleihin, karakterinsa ei riitä. Bertuzzin lähdön myötä erityisesti toiselta Sediniltä odotetaan aivan liikaa. Sedinit ovat liian riippuvaisia toisistaan, niin kentällä kuin siviilissäkin. Ja Näslund on liian pehmeä pudotuspeleissä, sekä loukkaantumisaltis. Luongolla ei ole mitään kokemusta pudotuspeleistä, ei ole koskaan saanut hinattua joukkuettaan edes sinne asti, erittäin yliarvostettu. Ja mitä jos/kun Luongo loukkaantuu, onko edes menetys? John Vanbiesbrouck vei kyllä Floridan joukkueen finaaleihin asti, muistan ne pelit erittäin hyvin.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mr Scarface kirjoitti:
Joe Thornton oli Sharksin paras pelaaja viime kauden pudotuspeleissä. Herra loi jatkuvasti tarpeeksi maalipaikkoja, ja sai niitä myös itse. Kiekko ei mene aina maaliin, vaikka niin haluaisi. Tosin kiekot menivät ja menevät maaliin runkosarjassa Thorntonin kautta. Ja sen takia Joe Thornton on paljon parempi pelaaja ja hankinta kuin Luongo, hän nimittäin saa vietyä sen oman joukkueensa sinne pudotuspeleihin, siitä on näyttöjä.

Kun katsotaan BigJoen tehoja runkosarjassa, ja verrataan niitä pleijareiden tehoihin, voidaan sanoa ettei hänen pelinsä ollut samalla tasolla. En kuitenkaan väitä että hän olisi ollut huono playoffeissa (en nähnyt yhtään kokonaista ottelua, ja tilastojen perusteella on ehkä hieman huono tehdä analyyseja), mutta mielestäni J. Thornton kuitenkin loppuen lopuksi elää pisteistä. Ehdoton ykköskentän sentteri ja ylivoima-aikaa vaikka kuinka paljon pelissä. Tämän hän käytti runkosarjassa erittäin hyvin hyödykseen, ollen NHL'n paras keskushyökkääjä, ehkä jopa viime kauden paras pelaaja. Ja toki, playoffeissa tehojen kerääminen ei ole niin helppoa kuin runkosarjassa, mutta yli 25 minuuttia pelissä kun keskimäärin pelaa (paljon ylivoimaa), pitäisi enemmän tehoja saada aikaiseksi.

Kärjistetysti sanottuna hän tiputti Canucksin yksin playoffeista, syöttäen kauden lopussa pelatuissa back-to-back peleissä yhteensä 7 maalia. Hän syötti 11 playoff-ottelussa yhteensä 7 maalia. Hänen runkosarjansa oli niin erinomainen että samalla tasolla pysyminen playoffeissa on kenelle tahansa pelaajalle erittäin vaikeaa. Olen silti kuitenkin sitä mieltä, että hän olisi voinut ne kiekot useammin sisään laittaa.

Mr Scarface kirjoitti:
Minuutit ja minuutit, heille (Sedineille) kuormitetaan valtavasti odotuksia ja vastuuta muuta kautta. Heidän odotetaan nyt kantavan tämä Vancouverin kokoonpano pudotuspeleihin, karakterinsa ei riitä. Bertuzzin lähdön myötä erityisesti toiselta Sediniltä odotetaan aivan liikaa.

Odotukset ovat kieltämättä kovat erinomaisesti sujuneen viime kauden jälkeen. Bertuzzin ja Carterin lähdön myötä se paine siirtyy enemmänkin oikealle laidalle. Jos Näslund olisi lähtenyt/lähtee niin paineet olisi siirtyneet/siirtyy Danielille. Jätetään nyt se karakteri jo vähitellen lokeroonsa, pääasia että taidot riittää.

Mr Scarface kirjoitti:
Sedinit ovat liian riippuvaisia toisistaan, niin kentällä kuin siviilissäkin. Ja Näslund on liian pehmeä pudotuspeleissä, sekä loukkaantumisaltis. Luongolla ei ole mitään kokemusta pudotuspeleistä, ei ole koskaan saanut hinattua joukkuettaan edes sinne asti, erittäin yliarvostettu. Ja mitä jos/kun Luongo loukkaantuu, onko edes menetys? John Vanbiesbrouck vei kyllä Floridan joukkueen finaaleihin asti, muistan ne pelit erittäin hyvin.

Olen 100% varma, että jos Joe Thornton olisi pelannut Floridassa, hän ei olisi sitä ryhmää viime vuosina saanut pudotuspeleihin asti hilattua. Edes St. Patrick ei olisi vienyt Panttereita playoffeihin. Ja kuten joku jo sanoi, Ovechkinkaan ei ole saanut Capseja playoffeihin, hän on erittäin yliarvostettu pelaaja.

Mille joukkueelle ykkösmaalivahdin loukkaantuminen ei olisi menetys?

Aivan, 10 vuotta sitten?

---

Näin Canucks-prospectin Nicklas Danielssonin eilen HIFK - Djurgården ottelussa (syy minkä takia sinne menin =)), ja erittäin hyvältä pelimieheltä vaikutti. Nopeus ja tasapaino ovat aivan huippuluokkaa, kiekonkäsittelytaito myös todella vakuuttavan hyvällä tasolla, kaiken kaikkiaan mies olisi "dynamiittia" "uuteen änäriin". Tomas Gradin on mielestäni sanonut jossain haastattelussa että oli pahoillaan kun Danielsson päätti jäädä Ruotsiin pelaamaan täksi kaudeksi, vaikka Canucks oli sopimusta tarjonnut ja mahdollisuus oli tulla Pohjois-Amerikkaan pelaamaan. Ajattelin alun perin että Danielssonin suurin miinus on fyysinen peli ja kaikki siihen liittyvät osa-alueet, mutta olin tässäkin suhteessa positiivisesti yllättynyt.

Hän meni kulmiin rouhimaan, otti taklauksia vastaan, ja pelasi sillä tavalla fyysistä peliä. Ei hän juuri kuitenkaan taklannut, eikä tämä hänen tehtävänään kuitenkaan ollut. Hän pelasi neloskentässä oikealla laidalla yhdessä keskushyökkääjä Morten Askin ja vasemman laiturin Christian Eklundin(?) kanssa. Tämä kenttä oli mielestäni ehdottomasti Djurgårdenin paras kenttä, vaikka ei juuri erikoistilanteita pelannutkaan (muutama hajavaihto ylivoimassa). Aina kun he pääsivät kentälle, peli pyöri HIFK'n päädyssä, laukauksia ja maalintekopaikkoja saatiin aikaiseksi.

Tämän kentän peliä sotki hieman Danielssonin saama 10 minuutin käytösrangaistus kulmahässäkästä, mikä alkoi Karalahden kovasta taklauksesta, kohteena Danielsson. Tämän taklauksen jälkeen peli jatkui ihan normaalisti muutamat sekunnit minkä jälkeen Karalahti ajoi uudestaan Danielssonia, tällä kertaa jäähyn arvoisesti. Taklaus oli mielestäni puhdas, eikä Danielssonin pääkään ollut kovinkaan matalalla, ongelmaksi muodostui vain Karalahden ja Danielssonin välinen kokoero. Tästä taklauksesta seurasi pienimuotoiset markkinat, minkä seurauksena Jere sai 2+2 (ensimmäinen ryntäämisestä ja jälkimmäinen väkivaltaisuudesta), kun taas Nicklas sai 10 minuutin käytösrangaistuksen suun soittamisesta.

Joka tapauksessa, erittäin vakuuttavalta näytti miehen (koko 4. kentän) peli, vaikka ei paljoa peliaikaa siunaantunutkaan.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Mr Scarface kirjoitti:
Sedinit ovat liian riippuvaisia toisistaan, niin kentällä kuin siviilissäkin.

Tämä on jopa Mr Scarfacen mittapuullakin erittäin huvittava kommentti. Oletko kenties Sedinien junnukavereita Ruotsista vai mihin perustat tämän näkemyksesi? Vai oletko kenties joku spiritual leader tahi shamaani joka teltassaan näkee näkyjä valtameren takaisista asioista? Sinä olet täällä useasti kommentoinut jopa Canucksien pukuhuoneen sisäisiä asioita. Sinulla on kyllä jotain suorastaan maagisia kykyjä mikäli pystyt tuollaisia asioita tietämään. Nimittäin sen verra mitä olen joukkuepelejä seurannut niin edes juokkueen korkeammalla johdolla ei ole tietoa pukukopin sisäisistä asioista. Ne ovat joukkueen sisäisiä asioita joista tulee tietää vain mahdollisimman harva.

Ja kyllä sinä sitten kääntelet ja vääntelet näitä "faktojasi" omiin tarkoitusperiisi sopiviksi. Kun on kyseessä kahden suosikkipelaajasi yhteispeli niin puhut tutkaparista, mutta kun on kyseessä vain Sedinit niin ei kyseessä suinkaan ole tutkapari vaan he ovat vain riippuvaisia toisistaan.

Ja vaikka olet kaikkine spirituaalisine kykyinesi meidän muiden yläpuolella niin voisitko määrittää tuon karakteri sanan meille vähäpätöisille?
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Ja kyllä sinä sitten kääntelet ja vääntelet näitä "faktojasi" omiin tarkoitusperiisi sopiviksi. Kun on kyseessä kahden suosikkipelaajasi yhteispeli niin puhut tutkaparista, mutta kun on kyseessä vain Sedinit niin ei kyseessä suinkaan ole tutkapari vaan he ovat vain riippuvaisia toisistaan.

Mitkäs olikaan Cheechoon tehot ennen Joen saapumista? Voisin sanoa että Cheechoo on erittäin riippuvainen Thorntonin panoksesta, niin siviilissä kuin kentälläkin.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Ja vaikka olet kaikkine spirituaalisine kykyinesi meidän muiden yläpuolella niin voisitko määrittää tuon karakteri sanan meille vähäpätöisille?

Minäkin mielelläni näkisin tuohon vastauksen.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Chip Whitley kirjoitti: Mitkäs olikaan Cheechoon tehot ennen Joen saapumista? Voisin sanoa että Cheechoo on erittäin riippuvainen Thorntonin panoksesta, niin siviilissä kuin kentälläkin.

Cheechoon tehot olivat alhaisemmat, ennenkuin NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Joe Thornton saapui San Joseen. Joe Thorntonilla on kyky saada ympärillään pelaavat pelaajat paremmiksi pelaajiksi. Sitä taitoa ja kykyä ei ole juuri kenelläkään pelaajalla, etenkään noissa sfääreissä ja lukemissa, katsokaa itse faktaa Cheechoon lukemista ja tilastoista sen jälkeen, kun Joe saapui. Joe Thornton on tehnyt ympärillään luistelevista pelaajista paremman oloisia pelaajia, missä tahansa hän sitten onkaan pelannut liigatasolla, Euroopassa, Bostonissa, tai San Josessa. Onpa unohtumaton pelaaja tämä Joe Thornton.

Ja Sedinit ovat riippuvaisia toisistaan niin siviilissä, kuin kentälläkin. Mengelekin on tehnyt tutkimuksia kaksosista. On olemassa todisteita ja näyttöjä siitä, että kaksoset aistivat toistensa ongelmia, vaikka eivät olisi edes samassa paikassa samaan aikaan. Jos/kun toinen Sedin loukkaantuu, mitä tekee toinen, hänen pelinsä kärsii jollain tasolla taatusti. Ja on ollut helppo aistia jo siitä asti kun Sedinit saapuivat taalaliigaan, että heissä ei ole ollut havaittavissa pytyn nostamiseen asti vaadittavaa karakteria. Karakteri on teillekin Hiisi ja Chip taatusti aistittavissa oleva elementti, katsotte vaan tulevaisuudessakin Sedinien otteita ja eleitä kentällä ja sen laidalla. On helppo entisenä pelaajana huomioida niitä pieniä juttuja, kun joku sanoo tai tekee jotain. Edelleenkään en usko, että tällä kokoonpanolla ja tuoreella valmentajalla Canucks taistelee missään tapauksessa pytystä ensi kaudella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nähtävästi Scarface on jo tässä vaiheessa Canucksin ensi kauden vaarallisuudesta sekaisin, kun hänen tarvitsee tulla tänne näin usein kertomaan faktojaan Luongosta, Sedineista ja Näslundista. Heikko vastustaja ja huonot pelaajat kun tuskin herättäisivät näin kovaa ääntä?
Mr Scarface kirjoitti:
Joe Thornton oli Sharksin paras pelaaja viime kauden pudotuspeleissä. Herra loi jatkuvasti tarpeeksi maalipaikkoja, ja sai niitä myös itse. Kiekko ei mene aina maaliin, vaikka niin haluaisi. Tosin kiekot menivät ja menevät maaliin runkosarjassa Thorntonin kautta. Ja sen takia Joe Thornton on paljon parempi pelaaja ja hankinta kuin Luongo, hän nimittäin saa vietyä sen oman joukkueensa sinne pudotuspeleihin, siitä on näyttöjä.
Ehdottomasti Thornton oli Sharksin parhaita pelaajia pudotuspeleissä, vaikka maaleja ei tullutkaan kuin kaksi ja laukomaankin hän pääsi keskimäärin vain kaksi kertaa ottelussa. Toisaalta joukkueen johtavalta pelaajalta voisi myös odottaa enemmän tehoja ja ratkaisevia maaleja. Ilman laukauksia ratkaisevia maaleja ei kuitenkaan tule ja myös maalipaikat ovat melko kortilla, jos laukoo vain kaksi kertaa ottelussa.

No, itse asiassa minulla ei ole halua, eikä tarvetta kritisoida Thorntonia sen enempää. Olen aina arvostanut Thorntonia korkealle ja hän kuuluu omassa tämän hetken sentteri-rankingissani kolmen parhaan NHL-keskushyökkääjän joukkoon. Menneen kauden Hart Trophykin tuli mielestäni täysin ansioista.

Canucks-pelaajiin palatakseni, en oikein ymmärrä, miksi sinun mielestäsi Markus Näslund on liian pehmeä pudotuspeleihin, enkä ymmärrä sitäkään, miksi Näslund olisi jotenkin loukkaantumisaltis pelaaja. Kumpikaan (näistäkään) väitteistäsi ei nimittäin pidä paikkaansa.

Jos Näslundin edellisiä pudotuspelejä katsotaan tarkemmin, niin miehen tekemät 23 pistettä edellisissä 21 pudotuspeliottelussa ovat itse asiassa erittäin hyvät lukemat. Edellisen kerran kun Näslund pelasi pudotuspeleissä (keväällä 2004 puolustamisen ja maalivahtipelin huippujoukkuetta Calgarya vastaan), Canucks-kapteeni teki ilman Bertuzzia seitsemässä ottelussa yhdeksän pistettä ja laukoi keskimäärin viisi laukausta ottelussa.

Näslund on myös pelannut hyvinkin ehjän uran. Hän on istunut loukkaantumisten vuoksi edellisissä 710 Canucksin paidassa pelaamissaan otteluissa vain 26 ottelua katsomossa. Menneellä kaudella Näslund toki kärsi loukkaantumisista, eikä tehnyt "kuin" 32 maalia ja 79 pistettä, mutta nämä pisteet tehtiin kahden ykkösketjun pelaajan (sentteri Morrison kärsi myös loukkaantumisista) loukkaantumisten varjostaessa koko kauden jälkimmäistä puolikasta.

Ja Luongoon palatakseni, omasta mielestäni Roberto Luongo on kolmen parhaan maalivahdin joukossa ja lisäksi pelin paras nuori maalivahti. Kun Canucks-manageri Nonisilta kysyttiin menneen kauden aikana, kenet tämä ottaisi joukkueeseen, jos saisi valita koko NHL:stä vapaasti yhden pelaajan, hänen vastauksensa oli juuri Luongo.

Itse olin Nonisin kanssa pitkälle samoilla linjoilla tässä asiassa. Maalivahti, joka on vasta pari kautta sitten astunut huipulle ja jonka parhaat vuodet ovat uskoakseni juuri tämä hetki ja tulevaisuus, on ehkä juuri se paras yksittäinen kivijalka, jonka ympärille mitä tahansa joukkuetta on erittäin hyvä rakentaa.

Pidä sinä vaan Luongoa yliarvostettuna ja kerro, että hän ei ole onnistunut kansainvälisellä tasolla, mutta mieti myös sitä, kuinka yliarvostettu pelaaja voidaan valita NHL:n kakkostähdistöön (2003-04) ja Lesterin finalistiksi (2003-04) sekä sitä, kuinka kaksi MM-kultaa voittaneesta maalivahdista saadaan sinun kristallipallossasi leivottua maalivahti, joka ei ole onnistunut kansainvälisellä tasolla.

Mieti myös sitä, mitä nimimerkki Rocco tässä ketjussa sinulle aiemmin kertoi. Kuinka yliarvostettu Luongo onkaan voinut olla viime kausina jatkuvasti maailman parhaan jääkiekkomaan maalivahtina maan ykkösvahdin (Brodeur) periaatteessa ainoa todellinen uhkaaja ja maalivahti, jota suunnitellaan Kanadan tulevaisuuden todelliseksi ykkösmaalivahdiksi.

Ovatko Kanadan maajoukkeen valitsevat ammattilaiset todella näin sokeita, että valitsevat (sinun sanoillasi) "yliarvostetun" ja "heikosti aikaisemmin onnistuneen" maalivahdin aina uudelleen maajoukkueeseen?

Mr Scarface kirjoitti:
Minuutit ja minuutit, heille (Sedineille) kuormitetaan valtavasti odotuksia ja vastuuta muuta kautta. Heidän odotetaan nyt kantavan tämä Vancouverin kokoonpano pudotuspeleihin, karakterinsa ei riitä.
Mikä ihmeen karakteri? Mikä tämä sinun laajalti viljelemä ihmesana on käytännössä?

On melko luonnollista, että Sedineille kuormitetaan valtavasti vastuuta tulevaisuuden Canucks-joukkueessa, sillä kaksoset ovat parantaneet peliään NHL:ssä kausi kauden jälkeen, he ovat vasta tulleet parhaaseen peli-ikäänsä ja he pelasivat menneellä kaudella erittäin hyvin omaa kahden suunnan peliään. Pelkästään heidän ylivoima-aikaansa pystyy helposti nostamaan ensi kaudelle jopa parilla minuutilla ottelua kohden ja tätä kautta tehoja voi myös hyvällä syyllä odottaa.

Mr Scarface kirjoitti:
John Vanbiesbrouck vei kyllä Floridan joukkueen finaaleihin asti, muistan ne pelit erittäin hyvin.
Niin minäkin. Ja samalla kysyisin sinulta, olikohan näissä kahdessa Floridan joukkueissa mitään muuta eroa kuin maalivahtipeli?
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
nuck kirjoitti: Canucks-pelaajiin palatakseni, en oikein ymmärrä, miksi sinun mielestäsi Markus Näslund on liian pehmeä pudotuspeleihin, enkä ymmärrä sitäkään, miksi Näslund olisi jotenkin loukkaantumisaltis pelaaja. Kumpikaan (näistäkään) väitteistäsi ei nimittäin pidä paikkaansa.

Molemmat väitteeni pitävät paikkansa. Näslundista kirjoitin, että hän on liian pehmeä nostaakseen pyttyä. Jos nakuttaa pisteitä pudotuspeleissä, ei se välttämättä riitä Stanley Cupin voittamiseen asti, muitakin asioita kun pitäisi sen eteen tehdä. Joe Thorntonilla on paljon paljon muutakin tarjottavaa joukkueelleen, kuin pisteitä ja maaleja ja syöttöjä. Joe onnistuu vetämään itseensä vastustajan pelaajia, ja se avaa muille pelaajille mahdollisuuksia maalintekoon yms. Minua eivät kiinnostaneet pätkääkään Joe Thorntonin pisteet ja tilastot viime kauden pudotuspeleissä, minua kiinnosti vaan se, miten hän esiintyi ja pelasi jäällä, eli ollen Sharksin paras pudotuspelipelaaja. Ja viime kaudella Näslundin peli kärsi nimenomaan loukkaantumisesta, se oli helposti aistittavissa. Kun ikää alkaa tulla, loukkaantumisriskit kasvavat tietyillä pelaajilla valtavasti. Näslund ei ole kuulemani mukaan mikään intohimoinen harjoittelija, joten en näe hänelle välttämättä ehjää ensi kauttakaan. Ja jos joku väittää jatkoajalla, että Näslund ei ole pehmeä pelaaja, niin on väärässä, amerikkalaiset kolumnistit ovat tässäkin asiassa samaa mieltä kanssani.

Luongoa on taas valittu pari kertaa maajoukkueeseen itseäni ihmetyttäneesti. Parilla kerralla olisin valinnut itse kokeneemman ja paremmat näytöt tiukoista peleistä antaneen maalivahdin hänen tilalleen. Mutta Kanadan tekijät valitsevat ketä tahtovat, kannatti jättää se Marleaukin valitsematta olympialaisiin. Niin kauan kun Luongo ei ole pelannut NHL:n pudotuspelejä, on hän yliarvostettu. Olen samoilla linjoilla edelleen Amerikkalaisen kirjoittajan kera, miksi Luongo nytkään onnistuisi taatusti viemään tämän kokoonpanon pudotuspeleihin, jos hän ei siinä aiemminkaan ole onnistunut? Floridan ilmapiirissä oli edelleenkin helpompi ja vapautuneempi pelata, entä nyt Kanadan puolella? Ja lyhyet kansainväliset turnaukset ovat myös helpompia Kanadankin pelaajille, kuin pitkät kaudet NHL.ssä, joissa palkan maksajat vaativat myös tuloksia ja näyttöjä. Luongo ei niitä kunnon tuloksia ole onnistunut esittämään pitkien runkosarjojen aikana, ei ole pudotuspeleihin asti päästy kertaakaan.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mr Scarface kirjoitti:
Cheechoon tehot olivat alhaisemmat, ennenkuin NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Joe Thornton saapui San Joseen. Joe Thorntonilla on kyky saada ympärillään pelaavat pelaajat paremmiksi pelaajiksi.

Mitä tapahtuu jos Joe Thornton loukkaantuu ensi kaudella? San Josen ykköskenttä häviää täysin.

Mr Scarface kirjoitti:
Jos/kun toinen Sedin loukkaantuu, mitä tekee toinen, hänen pelinsä kärsii jollain tasolla taatusti. Ja on ollut helppo aistia jo siitä asti kun Sedinit saapuivat taalaliigaan, että heissä ei ole ollut havaittavissa pytyn nostamiseen asti vaadittavaa karakteria. Karakteri on teillekin Hiisi ja Chip taatusti aistittavissa oleva elementti, katsotte vaan tulevaisuudessakin Sedinien otteita ja eleitä kentällä ja sen laidalla.

Kenen peli ei kärsisi, kun yksi tärkeä palanen ykköskentästä loukkaantuu? Ja Canucksia enemmän seuranneena voin sanoa, että viime kaudella D. Sedinin pienimuotoisen kuivan kauden aikana Hank paukutti pisteitä samalla, ehkä jopa kovemmalla tahdilla.

Niin, ja en todellakaan ymmärrä mitä tämä karakterisi tarkoittaa. Voisitko selventää, antamalla vaikkapa jonkin esimerkin?

Mr Scarface kirjoitti:
Näslundista kirjoitin, että hän on liian pehmeä nostaakseen pyttyä. Jos nakuttaa pisteitä pudotuspeleissä, ei se välttämättä riitä Stanley Cupin voittamiseen asti, muitakin asioita kun pitäisi sen eteen tehdä. Joe Thorntonilla on paljon paljon muutakin tarjottavaa joukkueelleen, kuin pisteitä ja maaleja ja syöttöjä. Joe onnistuu vetämään itseensä vastustajan pelaajia, ja se avaa muille pelaajille mahdollisuuksia maalintekoon yms.

Canucksilla on siinä mielessä hyvä tilanne rosterissaan, että Näslundin ei tarvitse keskittyä fyysiseen peliin, vaan saa keskittyä siihen mitä parhaiten osaa, eli pisteiden nakuttamiseen. Ja jopa sinun on turha väittää, etteikö vastustajajoukkue keskittyisi Näslundin pitoon enemmän kuin "normaalipelaajan" pitoon. Tämä (ja Sedinien kehitys) tekeekin Canucksista ensi kaudella entistä vaarallisemman joukkueen, koska nyt meillä on 2 hyvää hyökkäävää kenttää, ja vastustajan on vaikempi päättää kumpaa kenttää vastaan he peluuttavat ykköspuolustajaparia, ja parasta karvauskenttäänsä.

Mr Scarface kirjoitti:
Ja viime kaudella Näslundin peli kärsi nimenomaan loukkaantumisesta, se oli helposti aistittavissa. Kun ikää alkaa tulla, loukkaantumisriskit kasvavat tietyillä pelaajilla valtavasti. Näslund ei ole kuulemani mukaan mikään intohimoinen harjoittelija, joten en näe hänelle välttämättä ehjää ensi kauttakaan. Ja jos joku väittää jatkoajalla, että Näslund ei ole pehmeä pelaaja, niin on väärässä, amerikkalaiset kolumnistit ovat tässäkin asiassa samaa mieltä kanssani.

Mielenkiinnolla kysyn, montas Canucksin peliä viime kaudella näit, kun voit tehdä näinkin varmoja analyyseja? Ei kai kukaan väitäkään, että Näslund olisi kova ja fyysinen pelaaja, jos väittää niin väärässä on. Kysyn vain, kuinka moni ykköskentän pienikokoinen, (melkein) varma 100 pisteen sniper-pelaaja ei ole pehmeä, mitä fyysisyyteen tulee? Amerikkalaisten kolumnistien tietotason ymmärtää, jos he eivät tätä seikkaa ole huomioon ottaneet.

Mr Scarface kirjoitti:
Luongoa on taas valittu pari kertaa maajoukkueeseen itseäni ihmetyttäneesti. Parilla kerralla olisin valinnut itse kokeneemman ja paremmat näytöt tiukoista peleistä antaneen maalivahdin hänen tilalleen.

Onneksi olkoon, olet ainoa. Kenet olisit sitten ottanut Brodeurin ohella Kanadan maalivahdiksi, sanotaan vaikka 04 World Cupissa?

Mr Scarface kirjoitti:
Niin kauan kun Luongo ei ole pelannut NHL:n pudotuspelejä, on hän yliarvostettu. Olen samoilla linjoilla edelleen Amerikkalaisen kirjoittajan kera, miksi Luongo nytkään onnistuisi taatusti viemään tämän kokoonpanon pudotuspeleihin, jos hän ei siinä aiemminkaan ole onnistunut?

Viekö mikään maalivahti joukkuettaan pudotuspeleihin varmuudella? Ei vie. Luulisi sinun, entisen kiekkoilijan, tietävän tälläisen perusfaktan. Ja haluan että vastaat tähän kysymykseen: Onko sinun, Mr Scarfacen, mielestäsi Alexander Ovechkin ja Sidney Crosby yliarvostettuja pelaajia (jos et tiedä, he eivät ole playoffeissa koskaan pelanneet)?

Mr Scarface kirjoitti:
Luongo ei niitä kunnon tuloksia ole onnistunut esittämään pitkien runkosarjojen aikana, ei ole pudotuspeleihin asti päästy kertaakaan.

Tämä todistaa, että et tiedä jääkiekosta mitään. Tämän kommenttisi perusteella voisi sanoa, että et ole seurannut NHL'ää tällä vuosituhannella ollenkaan (lukuunottamatta tuota Florida-ei-playoffeissa-faktaa).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
nuck kirjoitti:
Ja Luongoon palatakseni, omasta mielestäni Roberto Luongo on kolmen parhaan maalivahdin joukossa ja lisäksi pelin paras nuori maalivahti. Kun Canucks-manageri Nonisilta kysyttiin menneen kauden aikana, kenet tämä ottaisi joukkueeseen, jos saisi valita koko NHL:stä vapaasti yhden pelaajan, hänen vastauksensa oli juuri Luongo.

Kyllähän tuon tajuaa kuka tahansa NHL:ää edes vähän seuraava, ehkä yhtä pientä poikkeusta lukuunottamatta.

Säälittää nykyisin lukea mahtavaa ja mielenkiintoista Vancouver -ketjua, kun siellä joudutaan nykyisen tasoiseen asioiden toisteluun ja hyvin pelaajien puolusteluun (Sedinit, Luongo, Naslund...). Jää vähemmälle nuckin ja muiden hyvät analyysit joukkueesta ja sen ympärillä tapahtuvista asioista.

Välillä voisi tulla taas arvettomia kuukausia...

Sitten itse asiaan: Kohta pitäisi saada lisää sopimuksia. Omasta mielestä (mikäli uutiset eivät ole hukkuneet paskaan) vielä on Kesler, Krajicek, Linden ja Burrows ilman soppareita. Lisäksi luulisi muutama tai ainakin yksi uusikin pelaaja vielä tulevan. Onko näistä kenelläkään kuulumisia?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr Scarface kirjoitti:
Molemmat väitteeni pitävät paikkansa.
Niinpä tietysti. Koskaan sinä et ole väärässä ollutkaan?

Mr Scarface kirjoitti:
Näslundista kirjoitin, että hän on liian pehmeä nostaakseen pyttyä. Jos nakuttaa pisteitä pudotuspeleissä, ei se välttämättä riitä Stanley Cupin voittamiseen asti, muitakin asioita kun pitäisi sen eteen tehdä. Joe Thorntonilla on paljon paljon muutakin tarjottavaa joukkueelleen, kuin pisteitä ja maaleja ja syöttöjä. Joe onnistuu vetämään itseensä vastustajan pelaajia, ja se avaa muille pelaajille mahdollisuuksia maalintekoon yms.
Ja mitä muita asioita? Väitätkö, ettei NHL:n viime kausien ehkä paras maalintekijä (jos otetaan tämä loukkaantumisista kärsitty kausi pois laskuista) vedä puoleensa vastustajia? Vai yritätkö kertoa, että menneellä kaudella 33 taklausta ja 23 blokkia suorittanut Thornton olisi jotenkin poikkeuksellisen edellä Näslundia edes fyysisessä pelissä. Vai yritätkö kertoa, että Canucks-kapteenilla ei olisi joukkueeseen henkisellä puolella annettavaa?

Thornton on toki huomattavasti kookkaampi pelaaja kuin Näslund ja hän pitää luonnollisesti sentterinä kiekkoa maalintekijä-laituria (Näslund) enemmän, mutta hän ei pelaa jäähyistä huolimatta mitenkään merkittävästi Näslundia kovampaa. Molemmat pelaajat tulevat menestymään riittävän hyvin nykyisellä tavalla pelatessa, molemmat pelaajat menestyivät hienosti vanhoilla säännöillä pelatessa ja pelaajista etenkin pitkäaikaisella kapteenilla Näslundilla on annettavaa joukkueelleen paljon myös henkisellä puolella.

Mr Scarface kirjoitti:
Minua eivät kiinnostaneet pätkääkään Joe Thorntonin pisteet ja tilastot viime kauden pudotuspeleissä, minua kiinnosti vaan se, miten hän esiintyi ja pelasi jäällä, eli ollen Sharksin paras pudotuspelipelaaja.
Minuakin kiinnostaa luonnollisesti enemmän otteet kentällä kuin tilastot. Ja Näslund on ollut Canucksin paras pudotuspelipelaaja kaksien edellisten pudotuspelien aikana. Samalla kun esimerkiksi entisen ketjukaverin Todd Bertuzzin pudotuspelit ovat yskineet välillä pahastikin, Näslund on vienyt Canucksia eteenpäin. Pitkälle meneviä onnistumisia joukkueelle ei ole tosin tullut, mutta Näslund on kuitenkin noussut esiin kovassa paikassa ja ollut joukkueen pelillinen johtaja aina kun Canucks on pudotuspelejä pelannut.

Mr Scarface kirjoitti:
Ja viime kaudella Näslundin peli kärsi nimenomaan loukkaantumisesta, se oli helposti aistittavissa. Kun ikää alkaa tulla, loukkaantumisriskit kasvavat tietyillä pelaajilla valtavasti. Näslund ei ole kuulemani mukaan mikään intohimoinen harjoittelija, joten en näe hänelle välttämättä ehjää ensi kauttakaan.
Viime kaudellakin? Koska viimeksi Näslundin pelin taso on ennen tätä pudonnut loukkaantumisten vuoksi? Ikä saattaa olla luonnollisesti yksi loukkaantumisiin vaikuttava tekijä, mutta pitää muistaa, että Näslund ei ole kärsinyt urallaan loukkaantumisista ja näin hänen kroppansa ei ole loukkaantumistaustan vuoksi poikkeuksellisen kulunut.

Mitä tulee tuohon harjoitusmotivaatioon, jos olet näin kuullut, suosittelen sinulle englannin tai Ruotsin kieliopin uusimista. Näslund ei olisi pelannut yhtä ehjää ja pitkää NHL-uraa jos hän olisi laiska pitämään itsensä kunnossa. Tuskin hän olisi edes joukkueensa esimerkkiä näyttävä kapteeni, jos hän olisi laiskanpulskea järvediläinen.

Sitä paitsi, Näslund on nuorempi kuin sinun monesti mainostama Sundin.

Mr Scarface kirjoitti:
Ja jos joku väittää jatkoajalla, että Näslund ei ole pehmeä pelaaja, niin on väärässä, amerikkalaiset kolumnistit ovat tässäkin asiassa samaa mieltä kanssani.
Vai ovat kolumnistit tässäkin asiassa samaa mieltä kanssasi? Näslund ei ole missään nimessä kova pelaaja siinä mielessä, että hän taklaisi paljon tai menisi edes kovin ahkerasti kulmiin, mutta hän on kuitenkin riittävän fyysinen pelaaja saadakseen liigan muilta pelaajilta arvon, joka menee pelaajien keskuudessa varmasti kaikkein korkeimmalle yksittäisistä palkinnoista. Hän oli myös riittävän fyysinen pelaaja jo vanhoilla säännöillä pelatessa saadakseen valinnan NHL:n ykkös- ja kakkostähdistöön ennen työsulkua.

Mr Scarface kirjoitti:
Luongoa on taas valittu pari kertaa maajoukkueeseen itseäni ihmetyttäneesti. Parilla kerralla olisin valinnut itse kokeneemman ja paremmat näytöt tiukoista peleistä antaneen maalivahdin hänen tilalleen. Mutta Kanadan tekijät valitsevat ketä tahtovat, kannatti jättää se Marleaukin valitsematta olympialaisiin.
Ja kannatti valita se Luongo MM-ryhmiin, kun tuloksena oli kaksi peräkkäistä MM-kultaa.

Mr Scarface kirjoitti:
Niin kauan kun Luongo ei ole pelannut NHL:n pudotuspelejä, on hän yliarvostettu.
Samalla ajatuksella yliarvostettuja pelaajia ovat myös mm. herrat Ovechkin, Crosby, Nash ja Kovalchuk. Suomalaisistakin Olli Jokinen on yliarvostettu. Ja kuitenkin harvassa löytyvät ne joukkueet, joihin tätä viisikkoa ei haluttaisi.

Mr Scarface kirjoitti:
Olen samoilla linjoilla edelleen Amerikkalaisen kirjoittajan kera, miksi Luongo nytkään onnistuisi taatusti viemään tämän kokoonpanon pudotuspeleihin, jos hän ei siinä aiemminkaan ole onnistunut?
Minä olen puolestaan samoilla linjoilla kuin moni arvostamani Pohjois-Amerikkalainen kiekkokirjoittaja: Luongon hankinta oli parasta, mitä Canucks on tehnyt pitkään aikaan. Pudotuspelipaikasta tai Stanley Cupista en puhu vielä mitään, mutta tämä tuskin tulee jäämään ainakaan Luongosta kiinni. Luongo on näyttänyt urallaan kovissa peleissä paineensietokykynsä ja hermonsa. Se, että hän ei Floridaa vienyt pudotuspeleihin, ei kerro vielä mistään.

Mr Smith kirjoitti:
Sitten itse asiaan: Kohta pitäisi saada lisää sopimuksia. Omasta mielestä (mikäli uutiset eivät ole hukkuneet paskaan) vielä on Kesler, Krajicek, Linden ja Burrows ilman soppareita. Lisäksi luulisi muutama tai ainakin yksi uusikin pelaaja vielä tulevan. Onko näistä kenelläkään kuulumisia?
Ei ole kuulunut mitään. Odotellaan siis kärsivällisesti.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
nuck kirjoitti:
Minä olen puolestaan samoilla linjoilla kuin moni arvostamani Pohjois-Amerikkalainen kiekkokirjoittaja: Luongon hankinta oli parasta, mitä Canucks on tehnyt pitkään aikaan. Pudotuspelipaikasta tai Stanley Cupista en puhu vielä mitään, mutta tämä tuskin tulee jäämään ainakaan Luongosta kiinni. Luongo on näyttänyt urallaan kovissa peleissä paineensietokykynsä ja hermonsa. Se, että hän ei Floridaa vienyt pudotuspeleihin, ei kerro vielä mistään.

Se, onko Luongo sitten play-offseissa voittava veskari selviää varmaankin seuraavien viiden kauden aikana, mutta tuon tason veskaa Canuckseilla ei liene miesmuistiin ollut. Joten oikea askel sillä sektorilla. Omissa papereissani Canuckseilla on liikaa kysymysmerkkejä sitten muutamien pitempään joukkueessa olevien pelaajien kyvystä olla hyviä play-off-pelaajia, ja yksi suurimmista on kyllä kaikista nuckin vakuutteluista huolimatta Näslund.

Vaikka Näslundilla on hyviäkin pelejä ja sarjoja ehkä alla, todellinen suuruus syntyy siitä, että pystyy viemään joukkueensa loppuun saakka. No, ehkä finaaleihinkin pääseminen riittää. Sillä että on joukkueensa kapteeni ja takoo pisteitä vuodesta toiseen saavutetaan hyvän pelaajan status. Todelliset timantit ovat sitten ne kaverit joiden nimi lukee pytyn kyljessä: Messier, Kurri, Tikkanen, Gretzky, Lidsdtröm, Stevens, Lemieux, Forsberg etc.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Pahoittelen, että en ehtinyt piakkoin keskusteluun mukaan, oli paljon työkiireitä täällä Göteborgissa päin. Mutta jatketaan nyt ainakin hetken.

nuck kirjoitti: Minä olen puolestaan samoilla linjoilla kuin moni arvostamani Pohjois-Amerikkalainen kiekkokirjoittaja: Luongon hankinta oli parasta, mitä Canucks on tehnyt pitkään aikaan. Pudotuspelipaikasta tai Stanley Cupista en puhu vielä mitään, mutta tämä tuskin tulee jäämään ainakaan Luongosta kiinni. Luongo on näyttänyt urallaan kovissa peleissä paineensietokykynsä ja hermonsa. Se, että hän ei Floridaa vienyt pudotuspeleihin, ei kerro vielä mistään.

Sinä ja moni arvostamasi kiekkokolumnisti olette väärässä. Olympialaisissa ja MM-kisoissa on erittäin paljon helpompi pelata kuin NHL.ssä, etenkin Kanadan, USA.n, Suomen ja vaikkapa Ruotsin ja Tshekin maalivahtina, puolustajat ovat maailman eliittiä, etenkin ainaisen huippuvahvalla Kanadalla. Jos Kanadan joukkueessa joskus joku maalivahti onnistuu, se ei ole todellakaan mikään kova saavutus tai suoritus. Kanadalla on maailman parhaat ja vahvimmat puolustajat, jotka ovat jo vuosikymmeniä siivonneet parhaiten maalinsa edustan. Luongo on kaiken lisäksi näissä kansainvälisissäkin otteluissa päästänyt myös helppoja maaleja, yllättävissäkin tilanteissa. Se, että onnistuu viemään Suomen, Kanadan tai Tshekin pitkälle Olympialaisissa tai MM-kisoissa, ei ole useinkaan(juuri ikinä) huippusuoritus, ja se ei tarkoita, että kyseinen maalivahti, joka saa vietyä maansa pitkälle, onnistuisi viemään NHL-joukkueen pudotuspeleihin pitkässä runkosarjassa, jossa paineet ehtivät kerääntyä paljon kovemmiksi, kuin lyhyessä parin viikon turnajaisessa. MM-kisoja jotkut pelaajat eivät edes arvosta tarpeeksi, tulevat lomailemaan ja relailemaan vaan Euroopan kisoihin, siitä on vahvoja todisteita ja näyttöjä. Roberto Luongo ei ole pystynyt siellä, missä palkat maksetaan, viemään omaa joukkuettaan edes pudotuspeleihin, se kertoo paljon hermopaineessa pelaamisesta. Ja viime kaudella, uusilla säännöillä Luongolla oli ajoittain suuriakin ongelmia tekniikassaan, jota tässä ketjussa muutkin kirjoittajat ovat viisaasti analysoineet. Tämäkin tarkoittaa sitä, että tuolla palkalla en soisi miehen pelaavan, ei ole tarpeeksi huippunäyttöjä vielä NHL.stä, jossa se miljoonapalkkakin maksetaan. On monia muitakin maalivahteja, jopa Suomalaisia, jotka ovat onnistuneet unelmahyvin kansainvälisissä turnajaisissa, mutta eivät koskaan NHL:ssä. Luongolla on vielä paljon todistettavaa ja näytettävää, jotta hän ei enää olisi yliarvostettu maalivahti. Ei mikään ole varmaa, ei edes se, että Roberto Luongo olisi parasta, mitä Vancouver Canucks on hankkinut pitkään aikaan, eihän Luongo ole tosiaan vielä onnistunut huippuhyvin NHL-liigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös