Vancouver Canucks 2006-07

  • 198 335
  • 1 444

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Bulisin "ongelmana" on se, että hän ampuu vasemmalta aivan kuten kärkihyökkääjistä Näslund, Morrison ja Sedinit. Lisäksi mies on pelannut urallaan sentteriä ja vasenta laitaa, mutta oikealla en muista häntä nähneeni. Hän on kuitenkin alunperin muistaakseni sentteri ja ainakaan vasemmalle laidalle hypääminen ei tuottanut hänelle tuskaa, joten voisi olla, että hyppy onnistuisi myös oikealle puolelle. Mailan lavan puolen vaihtaminen olisikin sitten vähän hankalampaa.

Mielestäni Sedinit tarvitsevat right-puolen pelaajan. He myös hoitavat puolustuspelinsä hyvin, ja tarvitsevat hyvän laukojan ketä käyttää laukaustaan usein. Bulis on myös tunnollinen puolustaja, minkä tarve on mielestäni suurempi Nazzyn ja Mo'n kentässä, eikä hän ole mitenkään tunnettu laukauksensa käytöstä. Näslundin ja Morrisonin kanssa vasemmalta puolelta laukova pelaaja toimii mielestäni paremmin. Näinpä minun kokoonpanot ensi kaudelle (tällä rosterilla):

Sedin - Sedin - Schultz/King (vaikka vasemmalta laukookin, on todistanut että tämä koostumus toimii) 3.575x2 + .450
Näslund - Morrison - Bulis 6 + 3.2 + 1.3
Cooke - Kesler - Pyatt 1.5 + .750 + .700
Burrows - Chouinard - Linden .450 + 1.1 + .750

Palkka: 7.6 + 10.5 + 2.95 + 2.3 = 23.35mil

Sedinit tarvitsevat oikealta laukovan laiturin/Kingin, farmari siihen paikkaan. Näslundille ja Morrisonille tekee hyvää kun vierellä pelaa puolustusvelvoitteensa paremmin hoitava pelaaja kuin Bertuzzi, ettei Morrisonin tarvitse yksin sitä tehdä. Cooken ja Pyattin paikkoja voidaan vaihtaa, riippuu siitä miten Pyatt suhtautuu oikealla pelaamiseen. Vigneault on sanonut että aikoo peluuttaa neljää kenttää tasaisesti, tällä järjestelmällä neloskenttämmekin taso olisi hyvä.

Öhlund - Bourdon 3.5 + .850
Mitchell - Krajicek 3.5 + .750
Bieksa - Salo .450 + 1.5
Tremblay .450

Palkka: 4.35 + 4.25 + 1.95 + 0.450 = 11mil

Luongo - Noronen 6.75 + .750 = 7.5mil

Yhteenlasketut palkat tällä hetkellä: 41.85mil

Tällä summalla oltaisiin hyvin tavoitteessa (noin 42mil), ja Cooke mukana rosterissa. Ei tarvitse tehdä salary dumppeja, ainoa huolenaihe on, jos Bourdon ei olekaan vielä valmis NHL-tasolle. Hänetkin voidaan tarpeen tullen korvata samanpalkkaisella pelaajalla (esimerkiksi Hill).
 

Ferris

Jäsen
Lisää hyökkääjiä sopparin alle

elikkäs Lee Goren on saanut jatkosopparin:

http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=172214&hubname=nhl

Taitaa olla Manitoban miehiä pääasiassa ens kaudella?

Mooseen on sainattu lisäksi seuraavat hemmot: Edler, Hansen, & Heshka. Näistä ainakin Edlerin soppari olikin jo tiedossa.

http://www.moosehockey.com/news/press_releases2.php?press_id=881

ESPN listaa ylläolevien lisäksi vielä Joe Rullierin nimen. Tälle en kyllä muualta löytänyt vielä vahvistusta.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ferris kirjoitti:
elikkäs Lee Goren on saanut jatkosopparin:

http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=172214&hubname=nhl

Taitaa olla Manitoban miehiä pääasiassa ens kaudella?
Farmissa isokokoinen Goren on hyvän luokan voimahyökkääjä, jolla on mahdollisuuksia 40 maaliin ja päälle 100 jäähyminuuttiin. NHL:ssä hänelle annettiin viime kauden alussa peliaikaa melko pienessä roolissa ja mies ei saanut itsestään oikein mitään irti. Ensi kaudella hänellä on kuitenkin farmista tuttu valmentaja, joten kuka tietää, vaikka Vigneault suunnittelisi Gorenille paikkaa pelaavasta kokoonpanosta. Itse lähden kuitenkin myös siitä ajatuksesta, että Winnipegista kotoisin oleva Goren pelaa "kotiseurassaan" Moosessa pääosan kaudesta ja NHL kutsunee lähinnä loukkaantumistapauksissa.

Ferris kirjoitti:
Mooseen on sainattu lisäksi seuraavat hemmot: Edler, Hansen, & Heshka. Näistä ainakin Edlerin soppari olikin jo tiedossa.

http://www.moosehockey.com/news/press_releases2.php?press_id=881

ESPN listaa ylläolevien lisäksi vielä Joe Rullierin nimen. Tälle en kyllä muualta löytänyt vielä vahvistusta.
Heshkan sopimuksesta on täällä ollut myös puhetta. Tämähän julkaisiin jo pari viikkoa sitten. Tanskalaishyökkääjä Hansen on Edlerin lisäksi hyvin mielenkiintoinen seurattava ensi kaudella Moosessa. Rullierista oli puolestaan huhua Moosen keskustelupalstalla joitakin päiviä sitten erään yleensä asioista perillä olevan kirjoittajan kautta, joten hänellä voi hyvin ollakin sopimus. Rullier toisi Moosen puolustukseen ainakin kovuutta ja tekihän hän viime kaudella AHL:ssä fyysiselle puolustajalle ihan mukavat 31 pistettä, joten joitakin odotuksia top 4 puolustajaksikin on olemassa.

Mitä Canucksin ketjuihin tulee, Chip Whitleyn ehdotus kuulostaa hyvältä. Sedineiden vierelle voisi kokeilla aiempien ehdotusten mukaisesti tosiaan joko Kingia tai Schultzia ja Bulisille voisi antaa paikkaa Näslundin ja Morrisonin ketjusta. Yksi kokeiltava vaihtoehto voisi olla myös sellainen, että Bulis pelaisi kolmosen keskellä ns. omalla paikallaan:

Sedin - Sedin - Schultz/King
Näslund - Morrison - Cooke
Pyatt - Bulis - Kesler
Burrows - Chouinard - Linden
Santala/Reid

Tässä vaihtoehdossa Canucksin keskusta olisi varsin kova ja top kuuden joukossa olisi Matt Cooken kaltainen energiapelaaja tuomassa kovuutta ja taklausvoimaa. Positiivista olisi myös tehojen jakautuminen laajalle ja esimerkiksi Ryan Kesler saisi laadukkaat ketjukaverit. Negatiivista olisi puolestaan se, että Kesler pelaisi laidalla ja minä näen hänessä kuitenkin Canucksin tulevaisuuden "joel otton", eli isokokoisen puolustavan sentterin, joka pelaa tulevaisuudessa joko kakkosessa tai kolmosessa tärkeässä kahden suunnan roolissa.

EDIT: Rullierin sopimus on varmistunut:

http://www.canucks.com/news/pressreleases.asp?sectionID=31&id=612
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Canucks
nuck kirjoitti:
Bulisin "ongelmana" on se, että hän ampuu vasemmalta
Chip Whitley kirjoitti:
Mielestäni Sedinit tarvitsevat right-puolen pelaajan.

Voisitteko valottaa miksi kätisyys olisi ongelma jos Bulis pelaisi oikealla tai miksi tämä vaikuttaisi erityisesti Sedineihin? Siksikö, että Carter ampui oikealta vai onko tälle joku muukin Sedinien peliin liittyvä selitys? Eikö juuri vasemmalta ampuvalla oikealla laiturilla ole parempi kulma maalille? One-timerit lähtee nopeammin, ei tarvitse kaivaa taakse jääviä syöttöjä lusikkapuolelta, helpompi ajaa keskelle kun saa pitää kiekkoa takana… Noita seikkoja osasi hyödyntää mm. muuan vasemmalta ampunut oikea laituri joka pelasi Canuckseissa joskus numerolla 10 tai 96 tai ehkä sittenkin taas numerolla 10. Bulis ei ehkä ole pelannut urallaan oikealla mutta onko päällimmäinen syy tähän todellakin kätisyys?

No mutta hyvä signaushan tämä oli. Bulis pelasi juuri miltei parhaan NHL kautensa ja työsulkukaudella tsekkiliigaa yli piste per peli tahtia. Minä ainakin odotan häneltä uransa parasta kautta, varsinkin jos saa hyökkäävämmän roolin.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
nuck kirjoitti:
Bulisin "ongelmana" on se, että hän ampuu vasemmalta..

Bulisin ongelmana on se, että hän ampuu liian usein joko ohi tai kohti maalivahtia. Ei kannattaisi välttämättä luotta Jan Bulisille ykkös-kakkosketjun laiturin paikkaa. Vauhtia ja asennetta pelaajalta kyllä löytyy. Toivottavasti pelaa huippukauden ja saa uutta nostetta uralleen.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
nuck kirjoitti: Negatiivista olisi puolestaan se, että Kesler pelaisi laidalla ja minä näen hänessä kuitenkin Canucksin tulevaisuuden "joel otton", eli isokokoisen puolustavan sentterin, joka pelaa tulevaisuudessa joko kakkosessa tai kolmosessa tärkeässä kahden suunnan roolissa.

Ei kai Kesler sentään aloituksia ottaisi siten, että tönää vastustajat päällään ja kropallaan aloituksessa "ulos tilanteesta"? Tällä osa-alueella ei taida muistuttaa legendaarista Joel Ottoa?

Ja eikö Linden enää muuten saa pelata keskellä? Katselin vain näitä ketjuehdotuksia. Chouinard osaa käsittääkseni myös kyllä tämän homman. Ja ainakin Montrealissa Bulis kämmelsi face-offseissa oikein urakalla ajoittain, vaikka sai aloittaa vaatimattompia kavereita vastaan vielä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Moustache Dave #44 kirjoitti:
Voisitteko valottaa miksi kätisyys olisi ongelma jos Bulis pelaisi oikealla tai miksi tämä vaikuttaisi erityisesti Sedineihin? Siksikö, että Carter ampui oikealta vai onko tälle joku muukin Sedinien peliin liittyvä selitys?
Minä en näe Bulisin kätisyyttä ongelmana niinkään yksinomaan juuri Sedineiden kohdalla, vaan kokonaisuutena. Mikäli Canucksin kahden ensimmäisen ketjun hyökkääjät olisivat Näslund, Morrison, Sedinit, Bulis ja Cooke, he olisivat kaikki kuusi vasemmalta ampuvia pelaajia. Omasta mielestäni kätisyyksiä olisi hyvä olla jaossa kärkiketjuissa vaihtelevammin, mutta tämä ei ole missään nimessä se tärkein asia, jonka kautta ketjuja tulisi miettiä. Tämän vuoksi laitoinkin ensimmäisessä ketjuvaihtoehto-kaaviossa Bulisin Sedineiden ketjuun.

Mikäli Vigneault tulisi pitämään Sedinit ja Bulisin yhdessä myös käytännössä, kasassa olisi uskoakseni vahva kahden suunnan ketju, joka pystyisi myös maalintekoon. Pitää muistaa se, että Henrik on ruokkinut suhteellisen hyvällä menestyksellä koko uransa ajan veljeään Danielia, joka laukoo myös vasemmalta. Samoin kaksosten ketjussa aiemmin pelannut Jason King oli vasemmalta laukova pelaaja. Anson Carter laukoi toki oikealta ja kaksosten peli klikkasikin Carterin kanssa hyvin yhteen - tässä varmaan suurin syy sille, miksi moni haluaisi kaksosten jatkavan oikealta laukovan pelaajan kanssa.

teemu_s kirjoitti:
Bulisin ongelmana on se, että hän ampuu liian usein joko ohi tai kohti maalivahtia. Ei kannattaisi välttämättä luotta Jan Bulisille ykkös-kakkosketjun laiturin paikkaa. Vauhtia ja asennetta pelaajalta kyllä löytyy. Toivottavasti pelaa huippukauden ja saa uutta nostetta uralleen.
No, katsotaan mitä tuleman pitää. Ellei Bulis näytä pelaajalta, jolta voisi odottaa esimerkiksi kaksosten ketjussa noin 30 maalia viime kauden 20 maalin sijaan, hänen paikkansa tulee olemaan kolmosketju. Tänne hän toisi puolestaan lisää käsiä ja huomattavan parannuksen esimerkiksi viime kauteen.

Mr Scarface kirjoitti:
Ei kai Kesler sentään aloituksia ottaisi siten, että tönää vastustajat päällään ja kropallaan aloituksessa "ulos tilanteesta"? Tällä osa-alueella ei taida muistuttaa legendaarista Joel Ottoa?
Ihan sama miten niitä aloituksia otetaan, kunhan ne voitetaan. Kesler on ikäisekseen voimakas ja suhteellisen isokokoinen puolustava sentteri, jolla on vahvat johtajantaidot ja hyvä asenne puolustamiseen - mahdollinen Canucksin tulevaisuuden kapteeni ja arvokas, kahden suunnan paljon vastuuta saava pelaaja.

Mr Scarface kirjoitti:
Ja eikö Linden enää muuten saa pelata keskellä? Katselin vain näitä ketjuehdotuksia. Chouinard osaa käsittääkseni myös kyllä tämän homman. Ja ainakin Montrealissa Bulis kämmelsi face-offseissa oikein urakalla ajoittain, vaikka sai aloittaa vaatimattompia kavereita vastaan vielä.
Miksei saisi? Laitoinhan minäkin hänet toiseksi viimeisessä ketjulotossa juuri sentteriksi. Omasta mielestäni isokokoinen ja hyvä laitapelaaja Linden on vain parempi laidalla kuin keskellä.

Bulis ei edes ottanut paljon aloituksia Montrealissa. Canucksissakin Bulis tulee ketjunsa kakkosaloittaja - missä sitten pelaakaan. Henrik Sedin, Kesler, Morrison, Linden ja Chouinard tulevat kantamaan päävastuun aloituksista. Chouinardin NHL-uran noin 54%:n aloitustehokkuus tuo Canucksin aloituksiin hyvän lisän ensi kaudelle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bulisista juttua Provincella:

http://www.canada.com/theprovince/news/sports/story.html?id=f57eb37e-4421-4c96-a02f-44f543e014d0

"Other teams would have given him more money but he said no because he wants to prove to everybody what kind of player he is. Whether he plays with the Sedins or with Markus Naslund, he's in his prime age now and he said, 'I want to play in Vancouver. I want to play with these guys because they are great hockey players. I am excited for that chance."

"I think David Nonis is a very smart GM. He had a long, long discussion with us when we couldn't decide where to sign. We had other offers on the table for more money. He went through all of our options and by the end of it we realized this was an opportunity on which we couldn't pass up."

- Bulis' agent Jiri Crha
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mr. Smith kirjoitti:
Onkos tuosta Tremblay palkasta varmuutta? Ilmeisesti soppari kumminkin on jo tehty.

Mielestäni tämä sopimus on ainakin jo varmistunut, palkka on aika varmasti tuo minimi. Onko hänellä yhden- vai kahdensuunnan sopimus? En ole varma onko hän tarpeeksi laadukas puolustaja edes 7. pakin paikalle. Mooseen hyvä lisä tosin, jos siellä pääsee pelaamaan.

TSN'n sivuilla hänet on liitetty jo Canucksiin:

http://tsn.ca/nhl/teams/players/bio/?id=399&hubname=nhl-canucks

Myös Tyler Bouckille on sorvattu sopimus (.495 ensi kaudesta), toivotaan että on kaksisuuntainen sopimus:

http://www.nhlpa.com/WebStats/PlayerBiography.asp?ID=6758

---

Nyt on myös vellonut huhuja 3-way treidistä Canucksin, Oilersin ja Sabresin välillä. Moni lähde on tästä informoinut, ei kuitenkaan kannata ottaa tätä minään "varmana" tietona.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Chip Whitley kirjoitti:
Nyt on myös vellonut huhuja 3-way treidistä Canucksin, Oilersin ja Sabresin välillä. Moni lähde on tästä informoinut, ei kuitenkaan kannata ottaa tätä minään "varmana" tietona.

Itse melko mielelläni näkisin diilin, jossa Briere ja Morrison vaihtaisivat paikkoja. Briere-Naslund kaksikko vaikuttaisi varsin tuhoisalta ja toisen laidan Bulis voisi hoidella puolustavampaa roolia sekä naputella sivussa sen 20+ maalia.

Vaikka Briere on pienikokoinen ja pelasi viimeksi vain 48 ottelua, on hän aiemmat kaksi kautta pelannut täydet kaudet. Toisaalta tuossa kaupassa kuluisi rahaa lisää lähes 2 miljoonaa.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mr. Smith kirjoitti:
Itse melko mielelläni näkisin diilin, jossa Briere ja Morrison vaihtaisivat paikkoja. Briere-Naslund kaksikko vaikuttaisi varsin tuhoisalta ja toisen laidan Bulis voisi hoidella puolustavampaa roolia sekä naputella sivussa sen 20+ maalia.

Vaikka Briere on pienikokoinen ja pelasi viimeksi vain 48 ottelua, on hän aiemmat kaksi kautta pelannut täydet kaudet. Toisaalta tuossa kaupassa kuluisi rahaa lisää lähes 2 miljoonaa.

Näkisin että jos tälläinen treidi tapahtuu, paikkoja vaihtaisi joku Buffalon välimieskäsittelyyn menneistä pelaajista, ehkä Canucksin 2. kierroksen varaus ensi kesän draftiin ja Cooke (ehkä Morrison tai Noronen), Oilersista ehkä prospecteja/varausvuoroja. Uskon että Buffalo pitää Brieren, vihdoinkin (sitten Hasekin) kun joukkue saa supertähden joukkueeseensa, miksi treidata se pois? 5mil ei kuitenkaan niin paljoa ole nuoresta, edelleen kehittyvästä ja "uuteen änäriin" paremmin kuin hyvin sopivasta pelaajasta. Itse ainakin jos olisin Buffalon GM, en pitäisi edes mahdollisuutena Brieren kauppaamista pois joukkueestani vaikka hän 5mil vuodessa tienaisikin. Ja tiedän että Briere on UFA ensi kauden jälkeen, mutta uskon että hän jatkaisi sopimustaan Sabresin kanssa.

Palkkakatto kun huomioidaan mukaan, Brieren survominen Canucksiin olisi melkein mahdotonta, eikä Sabres edes vaihtaisi Briereä Morrisoniin (en usko että Briere saataisiin vaikka kauppaan laitettaisiin mukaan Cooke ja varausvuoro). Ottaen huomioon vielä Buffalon halun saada takaisin pienemmän osan katosta vieviä pelaajia, en näe että Canucksilla on mahdollisuutta Briereen (Bourdon on koskematon).

En oikein tiedä, mielestäni Detroit olisi parempi vaihtoehto Edmontonin tilalla tässä kaupassa. Jos Red Wings olisi Oilersin tilalla, ehdotukseni olisi:

Canucks lähettää 2. kierroksen varauksen ensi kesän draftiin Detroitiin, ja Cooken ja Norosen Buffaloon. Detroit lähettää 1. kierroksen varauksen ensi kesän draftiin vaihdossa Bironiin, ja Buffalo lähettää Afinogenovin Canucksiin.

Bulisin hankinnan jälkeen, tämäkin tosin tuntuisi oudolta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Chip Whitley kirjoitti:
Jos Red Wings olisi Oilersin tilalla, ehdotukseni olisi:

Canucks lähettää 2. kierroksen varauksen ensi kesän draftiin Detroitiin, ja Cooken ja Norosen Buffaloon. Detroit lähettää 1. kierroksen varauksen ensi kesän draftiin vaihdossa Bironiin, ja Buffalo lähettää Afinogenovin Canucksiin.

Siis että Canucks antaisi 2. kierroksen varauksen, Cooken ja Norosen ja saisi peräti Afinogenovin? Afinogenoville yksi yli 40 pisteen kausi (viimekausi) ja nyt menossa huippukauden jälkeen arbitrationiin. Eipä taida Canucksien perse kestää tuollaista palkkaa mikä sieltä tulee sitten. Enkä muutenkaan olisi valmis antamaan tuosta Afinogenovista läheskään noin paljoa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Mielestäni tämä sopimus on ainakin jo varmistunut, palkka on aika varmasti tuo minimi. Onko hänellä yhden- vai kahdensuunnan sopimus? En ole varma onko hän tarpeeksi laadukas puolustaja edes 7. pakin paikalle. Mooseen hyvä lisä tosin, jos siellä pääsee pelaamaan.

TSN'n sivuilla hänet on liitetty jo Canucksiin:

http://tsn.ca/nhl/teams/players/bio/?id=399&hubname=nhl-canucks
Tämä tsn:n listaus on kyllä erikoinen, sillä missään uutisessa tätä ei olla julkistettu, eikä Nonis tätä itsekään myöntänyt kysyttäessä tämän päivän Provincessa:

"Not yet. You never know, but not now. We don't have a deal with anybody else other than the guys we're announced so far."

Tremblay ei jättänyt itsestään kyllä mitenkään kovin vakuuttavaa kuvaa pelatessaan Atlantassa, mutta kuten Nolan Baumgartnerin viime kausi osoitti, NHL on muuttunut niistä päivistä jonkin verran ja omat käsitykset joidenkin pelaajien kohdalla ovat muuttuneet.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mr. Smith kirjoitti:
Siis että Canucks antaisi 2. kierroksen varauksen, Cooken ja Norosen ja saisi peräti Afinogenovin? Afinogenoville yksi yli 40 pisteen kausi (viimekausi) ja nyt menossa huippukauden jälkeen arbitrationiin. Eipä taida Canucksien perse kestää tuollaista palkkaa mikä sieltä tulee sitten. Enkä muutenkaan olisi valmis antamaan tuosta Afinogenovista läheskään noin paljoa.

Jos ajatellaan joukkueen tarpeita (hyökkäysvoimaa puuttuu, Norosella ei ole tulevaisuutta Canucksissa ja Cooken pystyy melkein jo korvaamaan miljoonan halvemmalla Burrowsilla), tämä puoltaisi tätä treidiä. Tässä tapauksessa palkasta lähtisi noin 2.1-2.3mil, tähän Afinogenovin maksimissaan 3mil palkka(?), niin olisimme aika tasoissa aikaisempaan verrattuna. Toki jos Maximin palkka kohoaa 4 miljoonan paikkeille, tälle treidille voisi heittää hyvästit. Buffalo voisi vaikka antaa mukaan 4. kierroksen varauksen, niin tuntuisi reilummalta.

Mutta kuten sanoin jo, Bulisin hankinnan jälkeen tämä tuntuisi oudolta.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
nuck kirjoitti: Henrik Sedin, Kesler, Morrison, Linden ja Chouinard tulevat kantamaan päävastuun aloituksista. Chouinardin NHL-uran noin 54%:n aloitustehokkuus tuo Canucksin aloituksiin hyvän lisän ensi kaudelle.

Ajattelinkin, että kyllähän vanha kunnon Linden napsii vielä tulevaisuudessakin varmasti aloituksia. Ja myös tuota Chouinardin aloitusprosenttia muistelin kovaksi, 54 kotiin on todellakin sitä. Ja minua vaan alkaa huolestuttamaan, kun täällä jatkoajalla ja muuallakin henkilöt, jotka tietävät paljon kiekosta, asettavat sellaisia pelaajia keskelle, jotka ovat todellisuudessa tunareita (tärkeissä aloituksissa). Aloittaminen on yksi tärkeimpiä ominaisuuksia nykylätkässä, se nähtiin viime vuoden NHL-pudotuspeleissäkin. Pari joukkuetta ei taatusti halua samojen virheiden toistuvan ensi kaudella ratkaisun hetkillä (mukaan lukien Sharks). Smithilläkin oli Sharksissa paras aloitusprosentti (huikea 52%), mutta kuka huomioi ketä vastaan hän aloitti lähes koko kauden? Vastaus: Tunareita. Todellisuudessa Joe Thornton oli Sharksin ylivoimaisesti vakuuttavin aloittaja koko kaudella. No, Canucksilla ei tällä osa-alueella ole varmastikaan probleemia ainakaan ensi seasonilla, muilla osa-alueilla niitä sitten piisaakin oikein riittämiin. Luongo esimerkiksi on osoittanut mikä hän on miehiään, Kanadan paidassa (kunniasta pelaaminen), on ollut taakka, ja hän on ailahdellut usein tärkeissä kansainvälisissä matseissa. Analyysieni mukaan Luongosta ei koskaan ole sankariksi, ja Stanley cupin voittavaksi maalivahdiksi, hermopaineessa hän ei kestä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr Scarface kirjoitti:
No, Canucksilla ei tällä osa-alueella ole varmastikaan probleemia ainakaan ensi seasonilla, muilla osa-alueilla niitä sitten piisaakin oikein riittämiin. Luongo esimerkiksi on osoittanut mikä hän on miehiään, Kanadan paidassa (kunniasta pelaaminen), on ollut taakka, ja hän on ailahdellut usein tärkeissä kansainvälisissä matseissa. Analyysieni mukaan Luongosta ei koskaan ole sankariksi, ja Stanley cupin voittavaksi maalivahdiksi, hermopaineessa hän ei kestä.
Jälleen yksi huikea analyysi näppäimistöltäsi. Mutta ei se mitään, näihin on jo totuttu, enkä jaksa alkaa vääntää tästäkin asiasta kanssasi. Sinähän olet Jatkoaika ja kuningas.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Tuosta Luongon hermokontrollista olen eri mieltä. Mieleen muistuu World Cup ja välieräottelu Canada-Tshekki. Brodeurilla oli mennyt puolivälierässä Slovakiaa vastaan käsi huonoon jamaan ja silloin oli Luongon aika ottaa ykkösvahdin rooli. Muistan silloin haastatteluja katsellessani, kuinka toimittajat yrittivät kysyä pelaajilta, että miten Brodeurin pelaamattomuus vaikuttaa. Kaikki sanoivat, että ei mitenkään, kun lähes samantasoiset kaverit kyseessä. Itsekin hieman epäilin Luongon hermojen pitävyyttä, mutta se oli turhaa.

Tshekki pelasi tuossa pelissä uskomattomalla päättäväisyydellä ja Luongo oli työllistetympi kuin virkaveli Vokoun. Roberto otti monta gameseiveriä varsinaisella peliajalla ja etenkin jatkoajalla. Vai kuka muistaa vielä sen mistä Lecavalierin voittomaali sai alkunsa? Nimenomaan Luongon käsittämättömästä pelastuksesta, jonka muistaakseni Havlat missasi. Jos Luongo ei kestäisi painetta, peli olisi päättynyt viimeistään jatkoajalla.

Mutta Roberto Luongo oli uskomaton koko pelin ajan. Jos tuo ei kerro miehen hermokontrollista niin ei sitten mikään. Canucks ei tule kaatumaan maalivahtipeliin missään vaiheessa ensi kaudella, edes Stanley Cupin playoffeissa.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Lauri kirjoitti: Mieleen muistuu World Cup ja välieräottelu Canada-Tshekki.

Minun mieleeni muistuu monta muuta Kanadan ottelua, joissa herra ei todellakaan vakuuttanut. Ja tuolla NHL-playoff kokemuksella ei myöskään juhlita. Eräissä kansainvälisissä otteluissa Luongo tunaroi huikealla tavalla, ei ole missään tapauksessa hintansa väärti, yliarvostetuimpia maalivahteja koko liigassa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Mr Scarface kirjoitti:
Minun mieleeni muistuu monta muuta Kanadan ottelua, joissa herra ei todellakaan vakuuttanut.

Mutta pelasi kuitenkin hyvin? Ei vain sinua vakuuttanut.

Sehän on ihan selvää, että Roberto Luongo on liigan TOP3-maalivahti. Pitänyt vuosikaudet umpisurkeaa Panthersia pinnalla ja voittanut yksin enemmän pelejä kuin kukaan muu maalivahti.

Joe Thorntonilla ei kestäkään pää tosipaikassa. Nännäännäää!
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Grainger kirjoitti: Pitänyt vuosikaudet umpisurkeaa Panthersia pinnalla ja voittanut yksin enemmän pelejä kuin kukaan muu maalivahti.

Mutta vain John Vanbiesbrouck on pystynyt Florida Panthersin hinaamaan Stanley cup finaaleihin. Luongosta ei siihen ollut, eikä ole. Tästä on näyttöjä, ja todisteita.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mr Scarface kirjoitti:
Mutta vain John Vanbiesbrouck on pystynyt Florida Panthersin hinaamaan Stanley cup finaaleihin. Luongosta ei siihen ollut, eikä ole. Tästä on näyttöjä, ja todisteita.

Edes St. Patrick ei olisi vienyt viime kausien Panthersia Stanley Cupin finaaleihin, Playoff-paikkakin olisi ollut tiukassa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr Scarface kirjoitti:
Minun mieleeni muistuu monta muuta Kanadan ottelua, joissa herra ei todellakaan vakuuttanut. Ja tuolla NHL-playoff kokemuksella ei myöskään juhlita. Eräissä kansainvälisissä otteluissa Luongo tunaroi huikealla tavalla, ei ole missään tapauksessa hintansa väärti, yliarvostetuimpia maalivahteja koko liigassa.
Niin on. Yliarvostuksesta kertoi jo kauden 2003-04 ehdokkuus Lester B. Pearsoniin yhdessä Martin St. Louisin ja Joe Sakicin kanssa.

Ellet tarkoita kansainvälisillä otteluilla World Cupia, mahdatko tarkoittaa Suomessa pelattuja vuoden 2003 MM-kisoja? Niitä, joissa Kanada voitti Luongon johdolla kultaa ja niitä joissa Luongo otti finaalissa 37 torjuntaa kaikkiaan 39 laukauksesta. Niitä, joissa hän voitti kaikki neljä pelaamaansa ottelua ja sai päästettyjen maalien keskiarvokseen 1.98.

Vai tarkoitatko kansainvälisillä otteluilla vuoden 2004 MM-kisoja, joissa Kanada voitti niin ikään kultaa ja Luongo voitti viisi peliä ja hävisi vain yhden. Vai oliko tarkoituksesi kertoa viimeksi pelatuista Olympialaisista, joissa Kanada putosi 1.5 maalia ottelussa päästäneen Luongon vuoksi jatkosta? Vai tarkoitatko kansainvälisillä otteluilla kenties vuoden 1999 nuorten MM-turnausta, jossa Luongo valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi, kun Kanada voitti hopeaa.

Niin, Luongo on ollut kansainvälisissä otteluissa heikko. Kanada ei edes voittanut hänen kanssaan kultaa viimeksi pelatuissa Olympialaisissa, eikä Luongo vienyt Kanadaa voittoon myöskään aikanaan nuorten MM-turnauksessa. Lisäksi hän on päästänyt aikuisten tasolla kansainvälisellä tasolla jopa noin 1.9 maalia ottelua kohden.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Tässä otteita Mr Scarfacen kirjoituksesta viime vuoden Canucks topicista (kirjoitettu 16.4):

Mr Scarface kirjoitti:
Minä kirjoitin 11.11.2005 näin: Ja tulipahan sekin nähtyä ja lupaan että Canucks ei pelaa Stanley Cup voitosta tuolla joukkueella tänä vuonna. Ellei ainakin Bertuzzia kaupata muualle. Eivät nuo samat ihmiset ketkä esittivät tuollaista yöllä, kehity tai muutu kauden aikana psykologisesti lainkaan. Joukkue joka leijuu tuollatavalla edes kerran pari vuodessa ei ole voittaja joukkue.

Olin oikeassa tässäkin asiassa, näen tuon Bertuzzin pysymisen joukkueessa suurimpana virheenä Canucksien organisaatiossa tällä kaudella. Bertuzzin tapauksen seurakset paistavat ja heijastuvat useisiin useisiin eri asioihin. Stanley Cupista ei tuolla joukkueella taisteltu todellakaan, kuten aiemmin tiesin. Vancouverin kyvyt ja psykologiset ongelmat vaistosin ja aistin jo kuukausia sitten. Bertuzzista on ehdottomasti hankkiuduttava eroon kesän aikana, jos seuravalla kaudella halutaan menestyä.

Kirjoitit siis keväällä, että Bertuzzista on päästävä eroon hinnalla millä hyvänsä, että pystyttäisiin menestymään. Nyt kirjoitat kuitenkin:

Mr Scarface kirjoitti:
Eräissä kansainvälisissä otteluissa Luongo tunaroi huikealla tavalla, ei ole missään tapauksessa hintansa väärti, yliarvostetuimpia maalivahteja koko liigassa.

Ei hintansa väärti? Useimpien analyytikkojen mukaan Canucksien suurin ongelma alua oli juuri maalivahti peli ja sille paikalle hankittiin kova moke käytännössä hinnalla millä hyvänsä "ulostettavasta" Bertuzzista ja silti hinta oli liian kova?

Kuullostat minun korvaani aika ronkelilta? Mikä herralle olisi kelvannut? Brodeur? Silloin olisit takuulla sanonut, että liian vanha huippumokeksi ja liian kallis hinta...

Ps. Täytyy kyllä sanoa, että onneksi en useinkaan ole nuckia vastaan, sillä faktoja vastaan on paha tapella! Hienoa nuck!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös