Mainos

Vancouver Canucks 2005-2006

  • 103 479
  • 872

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Prospect päivitystä

Viime yö oli Canucks prospectien osalta kiireinen ja myös onnistunut. Kasataan WHL ja QMJHL prospectien otteita:

- Q:n Val D'Orissa pelaava Luc Bourdon jatkaa vahvaa peliään. Viime yönä hänen joukkueensa - kuinkas muutenkaan - "yllättäen" hävisi pelinsä Chicoutimille maalein 3-4. Bourdonille merkittiin tappiopelissä kaksi syöttöä, päälle 30 minuuttia peliaikaa (joista suurimmat minuutit Chicoutimin ykköstä Marek Zagrapanin ketjua vastaan), tehopörssiin -1 ja viisi taklausta.

Bourdon johtaa Q:n puolustajien taklauspörssiä ja koko liigan sisällä hän on tällä hetkellä kolmas. Pelattuihin otteluihin nähden (Bourdon pelasi vielä Canucksien riveissä kun Q:n runkosarja oli jo alkanut) Bourdon johtaa taklaustilastoa ylivoimaisesti. Bourdon on taklannut keskimäärin 6.4 taklausta ottelua kohden kun liigan seuraavilla (Mark Tobin, Renaud Des Alliers) on noin 4.3 taklausta pelissä.

Bourdonin vastustajana viime yönä olleen Chicoutimin maalilla pelasi Canucksin kesän 2005 varaus Alexander Vincent. Vincent - joka johtaa Q:n maalivahtitilastoa torjuntaprosenteissa - on ollut loukkaantuneena ja tämä oli hänen ensimmäinen pelinsä loukkaantumisen jälkeen. Pelissä Vincent otti 28 laukausta kiinni ja päästi kolme maalia, joista kaksi syntyi ylivoimalla. Vincentilla on kasassa viisi ottelua ja näistä neljä voittoa.

Viime kaudella Q.n parhaana maalivahtina palkittu Julien Ellis taistelee pystistä tänäkin vuonna vahvasti. Viime yönä Ellisin Shawinigan otti 4-0 voiton Victoriavillesta ja Ellis pelasi kauden toisen nollapelinsä. Ellisille kirjattiin voitossa 34 torjuntaa ja hänet palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

WHL:n puolella Canucksin tanskalaisprospecti Jannik Hansen (jonka oikea alkuperäinen nimi on muuten Hrothgar Hansen) on aloittanut kautensa yllättävän hyvin Portlandissa. Viime yönä Hansen iski tehot 1+1, kun Portland hävisi jatkoajalla Spokanelle maalein 4-5. Tappiosta huolimatta Hansen palkittiin ottelun ykköstähtenä. Hänellä on kasassa 10 pelissä 14 (6+8) pistettä.

WHL:n puolustajien pistepörssiä johtaa edelleen (jaetulla ykköspaikalla) Canucksin kesän 2004 kolmannen kierroksen varaus Alexander Edler. Pohjois-Ruotista kotoisin olevalla Edlerilla on kasassa 16 pelistä 18 pistettä. Viime yönä Edlerilla ei ollut peliä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Baumgartnerin synkkä ilta

Viime yön pelissä Avalanchea vastaan Canucksin ykkösmaalivahti Dan Cloutier sai aivotärähdyksen ja jouduttiin viemään sairaalaan tutkimuksiin. Sinällään tämä sairaalaan lähettäminen ei kerro mistään vakavammasta. Kyseessä oli pelkästään tarkastustoimenpide siitä, minkä tasoinen tuo aivotärähdys on. Päävammoihin kun pitää aina suhtautua mahdollisimman varovasti. Vamman vakavuutta ei vielä tiedetä, mutta jotkut ovat kertoneet tämän olleen lievä aivotärähdys ja mitään pidempää lomaa maalivahti ei näin ollen saa. Hän joutuu ottamaan Nolan Baumgartnerin syöksyjä jatkossakin vastaansa.

Cloutierin aivotärähdykseen johtanut tilanne oli Canucks pakki Nolan Baumgartnerilta ala-arvoinen suoritus ja osoitti sen, että farmisarjoissa kouliintunut puolustaja ei ole tottunut siihen, että NHL:ssä tilanteet tulevat ja menevät farmia nopeammin. Siinä kun mies saa hautoa Moosessa pelatessaan monessa tilanteessa kiekkoa sen puolikkaan sekuntia pidempään, NHL:ssä hän joutuu heti poikittaisen mailan uhriksi ja häneltä viedään kiekko lavasta. Nöyryyttävää ja toivottavasti jotain opettavaa.

Tuossa mainitussa tilanteessa Mattias Öhlund syötti kiekon omalta puoleltaan kentän vasemmalle laidalle Baumgartnerille, joka otti syötön vastaan ja jäi katsomaan avauspaikkaa. Koska Colorado oli ehtinyt laittamaan palikkansa järjestykseen, Baumgartner ei löytänyt nopeasti syöttöpaikkaa. Kiekollinen puolustaja on kiekollinen puolustaja näissäkin tilanteissa ja mitään oman alueen varmaa puhdistusta ei tullut herralle mieleen. Takaa tullut Marek Svatos löi Baumgartneria poikittaisella (jostain syystä tästä ei tullut jäähyä) ja järjesti joukkueelleen kiekonriiston hyökkäyssinisellä.

Svatos ja Andrew Brunette pääsivät 2-1 hyökkäykseen ja Brunette teki pelin tärkeän avausmaalin. Baumgartner yritti paikata karkeaa virhettään ja syöksyi Brunetten päälle sillä seurauksella, että niin Brunette kuin Baumgartnerkin törmäsivät Cloutieriin. Cloutier löi törmäyksessä päänsä maalin tolppaan ja ei jatkanut peliä. Illan kädetön ja jalaton antisankari Baumgarner puolestaan - ikävä kyllä - jatkoi. Melkoinen saavutus Nolanilta; Yhden vaihdon aikana järjestää vastustajalle pelin avausmaalin ja saattaa maalivahdilleen aivotärähdyksen. Tätä tilannetta uudelleen ja uudelleen katsoneena tulee todellinen ikävä alkukaudella erinomaista kiekkoa pelanneen Bryan Allenin suhteen.

No, vaikka Baumgartner olikin tuossa tilanteessa pahemman kerran hukassa ja miehen virhe oli erittäin kallis, totuuden nimissä on sanottava se, että hänen alkukautensa on ollut hyvä. Jopa yllättävän hyvä. Uudet estämissäännöt sopivat tilanteita yleensä hyvin lukevalle puolustajalle hyvin ja kun häntä ei voi enää kahvauksen poistuttua kritisoida siitä, että vastustajat eivät pysy kurissa (kahvauksella), hänen paikkansa pelaavasta kokoonpanosta on ollut oikeutettu. Kuten sanottua, toivottavasti tämä tilanne kuitenkin opettaisi miehelle jotain pelin avaamisesta. Tällä tasolla yhden vaihdon aikana tehty näin iso virhe ei mairittele miestä.

Jotta kaikki ei olisi pelkkää narinaa, pitää antaa vähän kiitostakin. Toisessa Avalanche ottelussa Canucks joukkueesta erottuivat etenkin Alex Auld ja Todd Bertuzzi. Näistä etenkin Auld on pelaamassa vahvaa kautta ja alkukausi antaa merkkejä siitä, että hänestä saattaisi kehittyä jopa joukkueen tulevaisuuden maalivahti. Auld ei ole hävinnyt vielä yhtään peliä, jonka mies on saanut aloittaa ja eilenkin hän otti kiekkoja varmasti kiinni. Mikäli Cloutier joutuu olemaan peleistä sivussa muutaman ottelun, Auld saa todellisen näyttöpaikan joukkueen maalilla.

Bertuzzi pelasi puolestaan eilen kauden parhaan pelinsä. Vaikka maaleja ei tullutkaan, hän oli koko pelin ajan vaarallinen. Bertuzzi teki loistavan esityön Canucksin ensimmäiseen maaliin. Hän harhautti yhden Avs pelaajan pihalle, veti tämän jälkeen kaksi puolustajaa yhteen b-pisteen kaarella ja laukoi polvillaan ollessaan hyvän laukauksen, jonka reboundista Matt Cooke iski pelin tasoituksen. Bertuzzi lopetti pelin neljään laukaukseen, aiheutti muutaman kiekon riiston taklauksillaan ja oli aiempaan verrattuna paljon aggressiivisempi kulmissa ja maalin edessä.

Alex Auld kehui Bertuzzia pelin jälkeen seuraavasti; "I thought he was fantastic. That goal he set up there, he was really asserting himself and it's a huge step for him.".. ja Markus Näslund jatkoi tätä sanomalla; "He has really picked up his game and it's great to see. He probably just needs more time than a lot of guys who didn't play. Tonight was a great sign."
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Keanesta suurin sarvipää

Entinen Montreal kapteeni, Moose Jaw Warriors kapteeni ja kolmen Stanley Cupin haltija Mike Keane äänestettiin pelaajien toimesta Manitoba Moosen kapteeniksi. Craig Darby ja Sven Butenschon kantavat varakapteenin kirjainta ja edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi oleva Kevin Bieksa on varojen vara. Moosella ei ollut alkukaudesta ollenkaan virallista kapteenia kun joukkue halusi kartoittaa sarvipäänsä rauhassa.

http://www.moosehockey.com/news/press_releases2.php?press_id=666

"Mike will be good to work with. Three Stanley Cups, you can't ask for a better role model for our younger players." - valmentaja Alain Vigneault sanoi Keanesta Winnipeg Sunille.

Moose otti muuten viime yönä 4-0 voiton Clevelandista. Wade Flaherty pelasi maalissa ja otti kiinni 27 laukausta. Moosella oli pelissä erittäin hyvä alku. Joukkue meni jo kahden minuutin kohdalla 2-0 johtoon Josef Balejn ja Alexander Burrowsin maaleilla. Ensimmäisen erän puolessa välissä Josh Green lisäsi kotijoukkueen johdon 3-0 lukemiin kauden neljännellä maalilla. Toinen erä oli maaliton. Kolmannen erän puolenvälin jälkeen Jesse Schultz teki pelin loppulukemiksi 4-0 kauden kolmannella maalilaan.

Voitto oli Manitoban toinen peräkkäinen. Joukkue pelasi neljä kotipeliä putkeen ja otti näistä kolme voittoa maalierolla 15-9. Nyt hirvet lähtevät peräti seitsemän peliä kestävälle vieraskiertueelle. Alkukaudesta Moosen vieraspelit ovat menneet joukkueen onneksi hyvin, sillä Moose voitti juuri ennen kotiputkeaan kolme peräkkäistä vieraspeliä. Nyt edessä oleva maratonsarja on kuitenkin sen verran pitkä, että raskaaksi käy mikäli Moose aikoo kerätä pisteitä edes 50% teholla. Toisaalta näillä pitkillä putkilla saattaa olla joukkuehenkeä tiivistävä vaikutus, mikäli nämä käytetään hyvin. Joukkueen kannalta positiivinen uutinen on se, että puolustaja Kevin Bieksan pitäisi päästä pelaamaan lähiaikoina. Bieksa on ollut jo Moosen harjoituksissa, mutta käyttänyt punaista paitaa (ei kontakteja).

Hirvijoukkueen sisäistä pistepörssiä johtavat herrat Josh Green ja Alexander Burrows. Molemmilla on kasassa yhdeksästä pelistä 10 pistettä. Josef Balej on kolmantena (kahdeksan peliä ja 3+3) ja häntä seuraavat Craig Darby (yhdeksän peliä, 3+2) ja Nathan Smith (yhdeksän peliä, 3+1). Jäähypörssiä johtaa yllättäen Smith, jolla on kasassa 44 minuuttia. Häntä seuraavat tosi-tv sankari James DeMone (25 minuuttia) ja Burrows (21 minuuttia). Joukkueen parhaat tehopörssimiehet ovat Burrows (+5) ja Sven Butenschon (+4). Wade Flahertylla on kasassa neljä voittoa, kaksi tappiota, päästettyjen maalien keskiarvo 1.74 ja torjuntaprosentti 94.3%. Robert McVicarilla lukemat ovat puolestaan kaksi voittoa, yksi tappio, päästettyjen maalien keskiarvo 2.25 ja torjuntaprosentti 91.9%.

Koko AHL:n pistepörssi löytyy täältä:

http://ahl.leaguestat.com/stats/statdisplay.php?type=top_scorers
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Gunners kirjoitti:
Jep, mukavaa luettavaa, laita ihmeessä jatkossakin näitä linkkejä. Minä ainakin luen ne aina.

Onhan näille sitten ainakin yksi lukija ja puhe ei ole yksinpuhelua, joten voinen jatkaa valitsemallani tiellä. ;)
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Itse käyn täällä lukemassa joka päivä uusia viestejä. Aina kun saavun näille foorumeille niin toivon että nuck olisi kirjoitellut jotain. Erittäin mielenkiintoista ;D.

Jatka siis samaan malliin!!
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Chip Whitley kirjoitti:
Itse käyn täällä lukemassa joka päivä uusia viestejä. Aina kun saavun näille foorumeille niin toivon että nuck olisi kirjoitellut jotain. Erittäin mielenkiintoista ;D.

Jatka siis samaan malliin!!

Peesaan Chip Whitleytä käyn itsekkin lukemassa pistämiäsi linkkejä sekä kirjoittamiasi tekstejä prospekteista sekä tietysti muistakin aiheista. Syy miksi en yleensä kommentoi on yksikertaisesti se, että minulla ei ole näistä prospekteista enää mitään lisättävää kattavien raporttien jälkeen. Ilman raporttejasi en olisi varmaan kuullutkaan koko Aleksander Elderistä ja itse olen niin laiska/huono etsimään tietoa, että on erittäin mukavaa, että joku pistää pelaajista linkkejä tai omia kirjoituksia. Ja minäkin käyn usein ensitöikseni päästyäni nettiin katsomassa onko tähän ketjuun tullut uutta tekstiä.

Joten kiitoksia kattavista raporteistasi ja linkeistäsi ja jatka vaan samaan tahtiin...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ohhoh..

Nyt joudun laittamaan naamarini punaiseksi Hiisi van Holtenin ja Chip Whitleyn kommenttien jälkeen. Kiitos näistä. Mukava huomata, että täällä suomalaisessa kiekkokeskustelussa jopa ruotsalaisen prospectin esitykset kiinnostavat.

Kuitenkin sitä toivoisi aina enemmän keskustelua. Kesällä keskustelua nähtiin mielestäni tässä ketjussa hyvin, mutta jotenkin nyt viime aikoina on ollut hiljaista, vaikka kausi on pyörähtänyt käyntiin ja joukkueemmekin vielä menestyy.

No, se on ainakin hyvä tietää, että lukijoitakin löytyy, joten höpisen omiani täällä jatkossakin, enkä tyydy pelkästään noihin netin muihin Canucks keskusteluihin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
nuck kirjoitti:
Viime yön pelissä Avalanchea vastaan Canucksin ykkösmaalivahti Dan Cloutier sai aivotärähdyksen ja jouduttiin viemään sairaalaan tutkimuksiin. Sinällään tämä sairaalaan lähettäminen ei kerro mistään vakavammasta. Kyseessä oli pelkästään tarkastustoimenpide siitä, minkä tasoinen tuo aivotärähdys on. Päävammoihin kun pitää aina suhtautua mahdollisimman varovasti. Vamman vakavuutta ei vielä tiedetä, mutta jotkut ovat kertoneet tämän olleen lievä aivotärähdys ja mitään pidempää lomaa maalivahti ei näin ollen saa. Hän joutuu ottamaan Nolan Baumgartnerin syöksyjä jatkossakin vastaansa.

Todennäköisesti ainakin viikko sitä pakkolepoa Cloutierille kuitenkin napsahti:

http://www.canada.com/vancouver/van....html?id=bda25df6-4423-4e39-aea9-ebd5f6584a0f

Rob McVicar nousee kakkoseksi, sillä farmin ykkösmaalivahtia Wade Flahertya ei voi nostaa ylös ilman waivereissa käymistä. No, onhan McVicarkin parempi korvaaja kuin kaudella 2003-04 vaihtopenkillä varamaalivahtina käväissyt Chris Levesque. Toivottavasti McVicar ei kuitenkaan erääkään pelaa, sillä olisi melkoinen kauhutarina nähdä Canucks maalilla maalivahti, jolla ei ole erääkään NHL kokemusta ja joka on vasta tälle kaudelle nostettu ECHL.stä AHL:aan.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Heitäs pari linkkiä missä seuraat/kommentoit muita Canuckseihin liittyviä keskusteluja. On aina parempi mitä enemmän on lähteitä ja uskon että kyseessä on Khänädäläiset foorumit, joten sieltä saattaa myös löytää sellaista tietoa mitä et tänne jaksa kommentoida :D.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Heitäs pari linkkiä missä seuraat/kommentoit muita Canuckseihin liittyviä keskusteluja. On aina parempi mitä enemmän on lähteitä ja uskon että kyseessä on Khänädäläiset foorumit, joten sieltä saattaa myös löytää sellaista tietoa mitä et tänne jaksa kommentoida :D.

Tässä joitakin foorumeita joita tulee seurattua enemmän:

http://hfboards.com/forumdisplay.php?forumid=36

http://www.canuckscentral.com/forums/index.php?act=idx

http://forum.canucks.com/

http://www.canuckheaven.com/forums/index.php?

http://www.moosehockey.com/fancentre/forum/index.php
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Joo kiitoksia paljon. Vielä muutama kysymys: Kun Bryan Allen loukkaantui muutama peli sitten ja Wade Brookbank on tuurannut häntä, niin tiedätkö kuinka kauan Allen on poissa peleistä??

Hän on ollut sentään tärkeä osa Canucksien puollustuksessa, todella paljon kehittynyt vaikka uudet säännöt ei ole ehkä parhaat Allenin tapaiselle puolustajalle.

Ja toinen kysymys: Oletko alunperin alkanut kannattamaan Canuckseja sen takia että Jyrki Lumme pelasi siellä (ja hyvin pelasikin) ?? :D
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Joo kiitoksia paljon. Vielä muutama kysymys: Kun Bryan Allen loukkaantui muutama peli sitten ja Wade Brookbank on tuurannut häntä, niin tiedätkö kuinka kauan Allen on poissa peleistä??

Hän on ollut sentään tärkeä osa Canucksien puollustuksessa, todella paljon kehittynyt vaikka uudet säännöt ei ole ehkä parhaat Allenin tapaiselle puolustajalle.

Allenilla on kipua polvessa. Hän loukkaantui Minnesota ottelussa blokatessaan laukausta. Sairasloman pituudesta ei ole tarkkaa tietoa. Vamma on day-to-day, eli sitä tarkastetaan päivittäin. Hän voi pelata jo seuraavassa Minnesota ottelussa, mikäli kaikki menee hyvin. Toisaalta tällainen vamma saattaa äityä pahaksi ja sairasloman pituus voi olla pidempikin. Joidenkin asioista perillä olevien ihmisten mukaan hän olisi voinut olla pelikuntoinen jo molemmissa Colorado otteluissa, mutta Canucks ei halunnut riskeerata mitään ja mies huilasi nämä pelit.

Allen on tosiaan ollut joukkueelle erittäin tärkeä puolustaja alkukaudesta. Hän on isokokoinen puolustaja (195 senttinen ja reilusti päälle 100 kiloinen nykyisin) ja taklaa todella hyvin. Työsulkukaudella Allen sai rauhassa treenata voimapuolta ja tämä näkyy miehessä. Vancouver Province kirjoitti ennen kautta, että Canucksilla on Allenissa oma Georges Laraquensa. No, tässä vertauksessa oli omaa fanitusta mukana, mutta kieltämättä Allenin fyysinen paketti alkaa olemaan siinä pisteessä, että mikäli olisin vastustaja, pelkäisin tämän puolustajan taklauksia.

Allen on ollut tällä kaudella NHL:n 30 ahkerimman pelaajan joukossa niin taklauksissa kuin laukausten blokkaamisessakin. Taklauksissa hän olisi jossain top 15 paikkeilla jos lasketaan pelatut ottelut mukaan. Peliaikaa mies on kellottanut noin 19 minuuttia, mutta nämä minuutit ovat olleet puolustuksen kannalta ajateltuna pelien ratkaisukohdissa pelattuja minuutteja. On selvää, että tällaisen puolustajan poissaolo heikentää olennaisesti Canucks puolustusta. Joukkueen puolustus on täysin erinäköinen Allenin kanssa kuin ilman häntä.

Tilalle nostettu Wade Brookbank on itse asiassa parempi hyökkääjänä kuin puolustajana. Brookbank on (edelleen) seisovilla jaloilla varustettu pelaaja, eikä häntä uskalla peluuttaa suuria minuutteja. Tämän kauden kolmessa pelissä Brookbank on pelannut keskimäärin noin seitsemän minuuttia. Varsin vajavaisesta täytepelaajasta johtuen Canucks on joutunut ylipeluuttamaan Allenin poissa ollessa niin Nolan Baumgartneria kuin Steve McCarthya. Niin paljon kuin minä henkilökohtaisesti pidänkin esimerkiksi McCarthysta, totuuden nimissä on sanottava, että hän hakee vielä joukkueen pelisysteemiä, eikä ole toisessa Colorado ottelussa pelattujen 19 minuutin arvoinen puolustaja.

Itse asiassa toinen Avs peli ratkesi osittain näiden kahden ylipeluutetun puolustajan virheisiin. Nolan Baumgartnerilla oli varsin merkittävä rooli Avsien 1-0 maalissa, kun mies jäi miettimään avaussyöttöä liian kauaksi aikaa. Steve McCarthyn pelinlukuvirhe jatkoajalla tuotti puolestaan pelin voittomaalin. McCarthy ja Baumgartner olisivat erittäin hyviä 15 minuuttia pelaavia puolustajia tällä hetkellä, mutta niin kauan kuin Allen on poissa, kaksikkoa joudutaan ylipeluuttamaan. Toisaalta näiden kahden herran puolustukseksi on sanottava se, että ei ole maailman helpoin asia, kun laatupeliaikaa lisätään yhtäkkiä neljällä minuutilla.

Mitä tulee Allenin sopeutumiseen "uusien sääntöjen" alle, niin itse en epäillyt tätä kauden alla. Onhan hän toki erittäin fyysinen pelaaja ja joku voisi sanoa, että tällaiset puolustajat eivät ole parhaimmillaan "uusilla säännöillä" pelatessa, mutta toisaalta Allen pelaa puhtaasti ja hänellä on riittävä liike tähän. Allenin pelin tasosta kertoo paljon se, että vaikka mies pelaa illasta toiseen erittäin fyysisesti puolustavan puolustajan roolia, hän on saanut tähän mennessä vain kahdeksan minuuttia jäähyjä. Tämä on suorastaan hämmästyttävän vähän siihen nähden, kuinka paljon mies laittaa kroppaansa peliin.

Chip Whitley kirjoitti:
Ja toinen kysymys: Oletko alunperin alkanut kannattamaan Canuckseja sen takia että Jyrki Lumme pelasi siellä (ja hyvin pelasikin) ?? :D

Lumpeen siirrolla oli aikanaan varsin merkittävä asema omassa kannatuksessani. Seurasin toki jo Petri Skrikoa ennen häntä, mutta sanotaanko, että Lumpeen tulo ainakin varmisti suosikkijoukkueeni yhdeksi ja ainoaksi.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Tuli tuosta Pavel Bure keskustelusta mieleen, että viitsisitkö nuck kertoa hieman Canucksien tärkeimmistä treideistä 90-luvulla (jos jaksat niin myös 2000-luvulla). Elikkä ketä on lähtenyt ja ketä on tullut tilalle. Tiedän esimerkiksi, että Bertuzzi on tullut New York Islandersseista ja Brendan Morrison New Jersey Devilsseistä (ainakin luulen tietäväni :D). Mutta olin kuulevinani että Chicagon tämän kauden venäläis-tykki Vorobiev on Canucksien varauksia? Myös Bryan McCaben ja Alexander Mogilnyn kohtalot kiinnostavat...

Olen itse vasta muutaman vuoden ajan fanitellut Canuckseja, enkä tiedä 10 vuotta sitten tapahtuneita asioita. Sellainen "lyhyt" tiivistelmä ei olisi pahitteeksi.

Kiitos jo etukäteen!!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Tuli tuosta Pavel Bure keskustelusta mieleen, että viitsisitkö nuck kertoa hieman Canucksien tärkeimmistä treideistä 90-luvulla (jos jaksat niin myös 2000-luvulla). Elikkä ketä on lähtenyt ja ketä on tullut tilalle. Tiedän esimerkiksi, että Bertuzzi on tullut New York Islandersseista ja Brendan Morrison New Jersey Devilsseistä (ainakin luulen tietäväni :D). Mutta olin kuulevinani että Chicagon tämän kauden venäläis-tykki Vorobiev on Canucksien varauksia? Myös Bryan McCaben ja Alexander Mogilnyn kohtalot kiinnostavat...

Olen itse vasta muutaman vuoden ajan fanitellut Canuckseja, enkä tiedä 10 vuotta sitten tapahtuneita asioita. Sellainen "lyhyt" tiivistelmä ei olisi pahitteeksi.

Kiitos jo etukäteen!!

Yritän ehtiä laittamaan huomenna tai lähipäivinä jonkinlaista yhteenvetoa näistä tärkeimmistä treideistä. Tänään ei valitettavasti ehdi. Mutta sen verran, että Vorobjev ei ole Canucksin varauksia, vaan Chicagon omia varauksia vuodelta 2000. Vorobjevhan on muuten syntyjään Kazakhstanista.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Yritän ehtiä laittamaan huomenna tai lähipäivinä jonkinlaista yhteenvetoa näistä tärkeimmistä treideistä. Tänään ei valitettavasti ehdi. Mutta sen verran, että Vorobjev ei ole Canucksin varauksia, vaan Chicagon omia varauksia vuodelta 2000. Vorobjevhan on muuten syntyjään Kazakhstanista.


Joo, ei ole mitään kiirettä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
nuck kirjoitti:
Chip Whitley kirjoitti:
Ja toinen kysymys: Oletko alunperin alkanut kannattamaan Canuckseja sen takia että Jyrki Lumme pelasi siellä (ja hyvin pelasikin) ?? :D

Lumpeen siirrolla oli aikanaan varsin merkittävä asema omassa kannatuksessani. Seurasin toki jo Petri Skrikoa ennen häntä, mutta sanotaanko, että Lumpeen tulo ainakin varmisti suosikkijoukkueeni yhdeksi ja ainoaksi.

Täytyy sanoa, että vaikka kysymys onkin esitetty Nuckille otan vapauden vastata tähän kysymykseen. Itse tulin Canucksien kannattajaksi osalta kiitos isosiskoni sillä hän leikkasi lehdistä Lumme ja Canucks aiheisia lehtileikkeitä. Hän ei ollut innokas NHL seuraaja vaan hän oli sitäkin innokkaampi Ilveksen kannattaja ja hän seurasi sen takia eritoten Lummetta ja Canuckseja. Ja sitten aloin ikään kuin vai vihkaa Canucksien kannattajaksi. Itse olen ollut siitä lähtien suuri Lumme fani ja todellakin hänellä on suuri vaikutus miksi kannatan Canuckseja. Ja Chip Whitleylle vasta kysymys onko mr. Ruudun pelaamisella Canuckseissa merkitys suosikkijoukkueen valinnalle?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Täytyy sanoa, että vaikka kysymys onkin esitetty Nuckille otan vapauden vastata tähän kysymykseen. Itse tulin Canucksien kannattajaksi osalta kiitos isosiskoni sillä hän leikkasi lehdistä Lumme ja Canucks aiheisia lehtileikkeitä. Itse olen ollut siitä lähtien suuri Lumme fani ja todellakin hänellä on suuri vaikutus miksi kannatan Canuckseja.

Vastataan nyt itsekin tähän nuckin vastausta odotellessa. Itsellä tuo Vancouver tuli suosikiksi 1990-luvun alussa tai 80-luvun lopussa. Valintaan taisi olla monta syytä: hieno paita ja logo (http://www.sportslogos.net/Site/logo.php?lo=281), loistavat pelaajat (Linden, McLean, Greg Adams), Ilveksestä tuttu Jyrki Lumme... Pavel Buresta tuli sitten suosikkipelaaja heti 91-92 kaudesta alkaen. Ja tietysti kun WGHII-lätkäpeliä (myöhemmin EAsportsin NHLxx) tuli tahkottua niin Canucks tuli tutuksi ja omaksi joukkueeksi.

Chip Whitley kirjoitti:
kirjoitti:
Tuli tuosta Pavel Bure keskustelusta mieleen, että viitsisitkö nuck kertoa hieman Canucksien tärkeimmistä treideistä 90-luvulla.

Vastataan tähänkin lyhyesti omalta osalta. Itse pidän kauden 90-91 treidejä Canucks historian merkittävimpinä, ainakin tuon SC-finaali kauden osalta.

Tulleet <-> lähteneet

Gerald Diduck <-> 4th round (V.Vujtek)
Geoff Courtnall, Cliff Ronning, Sergio Momesso, Robert Dirk <-> Dan Quinn, Garth Butcher
Dana Murzyn <-> Ronnie Stern, Kevan Guy

Hieman myöhemmät treidit:

Dave Babych <-> Tom Kurvers (1991)
Murray Craven, 5th round <-> Robert Kron (1993)

Kyseisillä treideillä saadut pelaajat olivat ratkaisevissa rooleissa kaudella 93-94. Ehkäpä tuohon voisi vielä lisätä kesken kauden 93-94 hankitut Jeff Brown, Bret Hedican (Brown, Hedican, Lafayette <-> Janney) ja Martin Gelinas (waivers), jotka playoffeissa olivat isoissa rooleissa.

Myöhempiin kauppoihin nuck varmaan vastaa tyhjentävästi, mutta kolme kauppaa nousee omiin muistoihin yli muiden.

Markus Naslund <-> Alek Stojanov (1996)
Kyseinen kauppahan oli täysi ryöstö Vancouverin osalta ja vaikuttanut nyky Canucksiin ehkäpä eniten.

Bryan McCabe, Todd Bertuzzi, 3rd round (J.Ruutu) <-> Trevor Linden (1998)
Tämä kauppa ei aikanaan paljoa iloa aiheuttanut, kun Canucks legenda Linden treidattiin pois. Myöhemmin kauppaahan voidaan pitää jopa hyvänä.

Ed Jovanovski, Dave Gagner, Mike Brown, Kevin Weekes, 1st round <-> Pavel Bure, Bret Hedican, Brad Ference, 3rd round (1999)
Tämä kauppa se vasta järkyttikin aikoinaan. Bure treidataan pois ja tilalle saadaan pelkkää kuraa?? No kuraksi osoittautui muut paitsi eräs Jovanovski...
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Ja Chip Whitleylle vasta kysymys onko mr. Ruudun pelaamisella Canuckseissa merkitys suosikkijoukkueen valinnalle?

Odotinkin jo tuota kysymystä jonkun aikaa :D.
Ei ole mitään merkitystä, tietysti aina ylimääräistä plussaa mutta ei sen kummempaa. Eikä Sami Salonkaan olemassaolo ole missään nimessä vaikuttava tekijä, hän on sentään tupsin miehiä jos en ihan väärin muista ;).

Kannatukseni on lähtenyt muista syistä liikkelle. Suurimpana syynä on tuttujen asuminen Vancouverissa.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Matt Cookelta leuka murtunut kertoo:

Canucksien sivut


Myös Cloutier on poissa kuten aikaisemmin jo todettiin. Hän on ainakin 3 ottelua poissa Vancouverin kokoonpanosta. Ja Cooken poissaolosta ei ole sen enempää infoa, että kuinka kauan hän on poissa. Onko muuten kenelläkään tietoa pelaako Bryan Allen ensi yöna?
Jason King ja Tyler Bouck ovat myös loukkaantuneina. Olin lukevinani että Bouck tulee takaisin tämän vuoden puolella, mutta entäs King??
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucksin vuoden 1994 Cup joukkueen rakentamisesta. 1. osa.

Kirjoitetaan nyt näistä treideistä jotain kun työkiireet vähän helpottivat. Mr. Smithin esiin ottamat treidit kattavat kyllä hienosti Canucksin tärkeimmät 90-luvun treidit, joten näihin ei ole kovin paljon lisättävää. Tarinaa Canucksin vuoden 1994 Stanley Cup finaalijoukkueen rakennustyöstä voi kuitenkin laittaa (koska teksti minkä kirjoitin, ei mahdu yhteen viestiin, laitan tämän kaksiosaisena):


Oikeastaan tuon vuoden 1994 Stanley Cup finaaleihin kasatun joukkueen rakentaminen alkoi jo kesällä 1987, kun Canucksiin manageriksi tullut Pat Quinn teki Canucks-manageri uransa ensimmäisen siirtonsa New Jerseyn kanssa. Canucks antoi Devilsiin taitavan ruotsalaishyökkääjän Patrik Sundströmin ja sai tilalle kaksi tulevaisuutensa avainpelaajaa, maalivahti Kirk McLeanin ja hyökkääjä Greg Adamsin. Tämä kauppa on edelleen yksi kaikkien aikojen parhaista joukkueen historiassa.

Seuraava pohja tulevalle menestykselle luotiin vuoden 1988 Draftissa, jossa Canucks sai varata Draftin toisena ja otti laitahyökkääjä Trevor Lindenin, joka nousi nopeasti yhdeksi joukkueen johtajista. Seuraava menestysvaraus oli seuraavan vuoden Draftissa 1989 neljännellä kierroksella varattu Pavel Bure, jonka varauskelpoisuutta ei yleisesti edes tiedetty, mutta Quinnin luottomies, joukkueen varaustoiminnasta vastaava Mike Penny hankki ottelupöytäkirjoja, jotka kertoivat Buren pelanneen varaukseen oikeuttavan määrän pelejä Neuvostoliitossa.

Quinn jatkoi hyviä kauppojaan tekemällä kauden 1989-90 siirtorajalla kaupan Montrealin kanssa. Canucks antoi Habsiin toisen kierroksen varausoikeuden, jonka seura oli saanut siirtorajalla St. Louisilta legendaarisen Canucks
puolustaja Harold Snepstsin kaupassa ja sai tilalle Jyrki Lumpeen. Tämä kauppa toi joukkueelle tulevaisuuden avainpuolustajan. Montreal varasi muuten tuolla toisen kierroksen varauksellaan Craig Darbyn, joka siirtyi täksi kaudeksi Canucksin farmijoukkueeseen Manitoba Mooseen.

Vancouverin rakennustyö jatkui kesällä 1990, kun NHL Entry Draft pidettiin kaupungissa ennätysyleisön edessä ja Canucks sai varata Draftin toisena joukkueena. Tuo varaustilaisuus oli kaiken kaikkiaan lopulta pettymys Canucksille, sillä joukkue otti Draftin kakkosvarauksenaan Petr Nedvedin, kun
joukkue olisi voinut varata myös mm. Jaromir Jagrin tai Keith Primeaun. Toisaalta Nedvedilla saatiin myöhemmin St. Louisilta kolmikko Jeff Brown, Nathan Lafayette, Brett Hedican ja Canucks onnistui muuten Draftissaan hyvin, saaden mm. Shawn Antoskin (olisi ollut kyllä tarjolla myös mm. Martin Brodeur ja Keith Tkachuk..), Gino Odjickin sekä ex-Canucks-puolustaja Jiri Bublan pojan Jiri Slegrin.

Kauden 1990-91 tapahtumiin lukeutui alkukaudesta pitkän linjan Canucks hyökkääjän Petri Skrikon treidi Bostoniin. Bostonista Canucks sai toisen kierroksen varausoikeuden vuoden 1992 Draftiin, jolla varattiin myöhemmin Mike Peca. Canucks pelasi kauden huonosti ja Quinn teki maaliskuussa Mr. Smithin mainitseman suuren treidin St. Louisin kanssa, jossa Vancouver antoi (allekirjoittaneen syntymäpäivänä kaiken lisäksi! ;)) Dan Quinnin ja Garth Butcherin pois ja sai tilalle myöhemmän menestyksen runkonelikon Geoff
Courtnall, Cliff Ronning, Sergio Momesso ja Robert Dirk. Tällä treidilla oli tulevaisuuteen erittäin suuri merkitys.

Samoihin aikoihin nähtiin vielä myös tulevaisuuden avainpuolustajan Dana Murzynin siirto Calgarysta, jonne lähetettiin Ronnie Stern ja Kevan Guy sekä toisen tulevaisuuden avainpuolustajan Gerald Diduckin treidi Montrealin kanssa, jossa Habsiin annettiin neljännen kierroksen varaus vuoden 1991 Draftista (Vujtek). Montrealilta joukkue oli saanut näin sekä Jyrki Lumpeen, että Gerald Diduckin ja toiseen suuntaan oli annettu vain pari varausvuoroa.

Canucksin tulevaisuuden avainketju löydettiin tuolla kaudella ja ketju oli mallia Ronning-Linden-Courtnall. Tämä ketju sai lempinimen "Life line" - heikon alkukauden pelannut Canucks meni lopulta tämän ketjun ansiosta playoffeihin. Canucks kohtasi tuolla kaudella playoffien ensimmäisellä kierroksella Wayne Gretzkyn Los Angelesin, joka oli kerännyt runkosarjassa 39 pistettä Vancouveria enemmän. Etukäteen sarja oli selvä, mutta Canucks laittoi sarjan tiukaksi juuri "Life Linen" ansiosta. Lopulta Canucks hävisi pelit, mutta joukkue oli antanut lupauksia tulevasta.

Seuraavalla kaudella 1991-92 Canucks sai "Life Linen" lisäksi mukaansa kohutun hyökkääjän Pavel Buren. Canucks teki myös kesällä 1991 Minnesotan kanssa puolustajakaupan, jossa Vancouveriin matkasi Winnipegissa ja Hartfordissa aiemmin hienolla menestyksellä pelannut Dave Babych ja toiseen suuntaan Quinn antoi puolustaja Tom Kurversin. Babych oli tuohon aikaan erittäin hyvä NHL puolustaja ja Canucks saikin miehen monen mielestä halvalla (vaikkei Kurvers mitenkään huono NHL puolustaja ollut hänkään). Häneen sisältyi kuitenkin pieni loukkaantumisriski, sillä mies oli ollut koko edellisen kauden pelaamatta rannevamman jäljiltä.

Joukkueen kannalta huono asia oli se, että joukkueen kiekkoasioiden päällikkö ("Director of Hockey Operations") Brian Burke siirtyi kesällä 1991 Hartfordin manageriksi. Pat Quinn sai näin ollen vastuulleen valmentaja-, manageri- ja
seuran presidentin toimet. Uusien nimien kanssa pelanneelle Canucksille kausi oli erittäin menestyksellinen. Canucks teki oman ennätyksensä voittojen määrässä (42) ja voitti oman Smythe Divisioonansa kahdeksan pisteen erolla Los Angelesiin. Playoffeissa joukkue pudotti ensin Winnipegin ensimmäisellä kierroksella, mutta hävisi Smythe Divisioonan finaalin Edmontonille ja putosi jatkosta.

Joukkue oli kuitenkin rakennettu hyvillä kaupoilla menestyväksi ja siitä huomasi tuolloin selvästi, että sen suurimmat päivät olivat edessäpäin. Tuon ajan Canuckseista puhuttaessa, esiin nousee ennen kaikkea joukkueen kaksi
erinomaista ketjua; Ronningin, Courtnallin ja Lindenin muodostama "Life Line" sekä Larionovin, Buren ja Adamsin muodostama "BIG Line". Kaikkien aikojen Canucks ketjuista puhuttaessa, nämä kaksi ketjua kuuluvat mielestäni
nykyjoukkueen West Coast Express (WCE) ketjun kanssa kolmen kärkeen.

Joukkueella oli tuolloin myös hyvä puolustus, jonka runko oli kasattu parin edellisen vuoden aikana. Mukana oli kiekollisesti taitava Jyrki Lumme, puolustava ja fyysinen Dana Murzyn, kokenut ja varmaotteinen Dave Babych, fyysinen Gerald Diduck, isokokoinen ja fyysinen Robert Dirk sekä seuran oma kasvatti, pitkän linjan Canucks puolustaja, kiekollinen Doug Lidster. Kun myös maalilla pelanneesta Kirk McLeanista oli tullut yksi liigan parhaista maalivahdeista, joukkue oli kaikin puolin kunnossa. Kauden 1991-92 päätteeksi Canucks huomioitiin ympäri liigan hienosti; Kirk McLean valittiin ensimmäisenä Canucks-maalivahtina liigan All-Stars (kakkos all-stars) joukkueeseen, Pavel Bure voitti parhaan tulokaspelaajan Calder Trophyn ensimmäisenä- ja tähän mennessä ainoana Canucks-pelaajana, Pat Quinn voitti Jack Adams Awardin kauden parhaana valmentajana ja kokenut Ryan Walter palkittiin Bud Light NHL Man of the Year palkinnon työstään kaukalon ulkopuolella.

Kausi 1992-93 jatkoi edelliskaudelta tutuksi tullutta menestystä ja joukkue kasvoi entistä tiiviimmin yhteen. Paha menetys koettiin tosin alkukaudella, kun kolme kautta seurassa hienosti pelannut Igor Larionov päätti pelata kauden
Sveitsin liigassa Luganon joukkueessa. Joukkueen kauden 1990 ykkösvaraus Petr Nedved loisti kauden alussa. Nedved teki organisaation ennätyksen marras- ja joulukuussa, pelaamalla 15 peräkkäistä peliä pisteillä ja takomalla näiden otteluiden aikana yhteensä 24 pistettä. Kolme viimeisten vuosien aikana varattua nuorta pelaajaa, Pavel Bure, Trevor Linden ja Petr Nedved lupasivat joukkueelle hienoa tulevaisuutta.

Tammikuun lopussa 1993 Canucksilla oli mahdollisuuksia ottaa koko NHL:n piikkipaikka haltuunsa kotihallissaan Pacific Coliseumissa, mutta joukkue hävisi pelin, eikä enää tämän jälkeen taistellut koko liigan kärkipaikasta kuin kaudella 2003-04 (ja tällä kaudella). Maaliskuussa Canucks teki treidin Brian Burken vetämän Hartfordin kanssa. Vancouveriin Burke lähetti piste/ottelu tahdilla alkukauden pelanneen sentteri Murray Cravenin ja viidennen kierroksen varauksen, jolla myöhemmin varattiin nykyisin Nashvillessa pelaava fyysinen laitahyökkääjä Scott Walker. Hartfordiin Quinn lähetti puolestaan Robert Kronin, Vancouverin kolmannen kierroksen varauksen kesän 1993 Draftista (Marek Malik) ja tulevaisuudessa sovittavan korvauksen, joka myöhemmin selvisi Jim Sandlakiksi.

Canucks ei saanut runkosarjassa NHL:n piikkipaikkaa ja Petr Nedvedin alkukauden hurja meno laantui, mutta hienon kauden joukkue silti pelasi. Pavel Bure oli todellisissa liekeissä ja rikkoi ensimmäisenä Canucks pelaajana niin 100 pisteen- kuin 50 maalin rajankin. Kuusi joukkueen pelaajaa, Bure (110), Ronning (85), Courtnall (77), Murray Craven (77), Linden (72) ja Nedved (71), ylittivät lopulta 70 pisteen rajan. Näiden lisäksi Kirk McLeanista tuli kaikkien aikojen voittoisin Canucks maalivahti ja Gino Odjick rikkoi oman ennätyksenä Canucks joukkueen jäähymäärissä (370). Canucks keräsi runkosarjassa komeat 101 pistettä ensimmäisen kerran historiassaan.

Playoffeissa joukkue kohtasi jälleen Teemu Selänteen tähdittämän Winnipeg Jetsin. Vaikka Canucks olikin ollut runkosarjassa parempi kuin koskaan, Winnipeg pelasi Selänteen johdolla hienot playoffit ja pakotti Canucksin
seitsemännen pelin jatkoajalle. Tuolla jatkoajalla Greg Adams ratkaisi lopulta voiton Vancouverille. Divisioonan finaalissa kohdattiin Wayne Gretzkyn orkestroima Los Angeles ja Laa-Laan miehet pudottivat Canucksin lopulta jatkosta tiukkojen playoffien jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös