Vancouver Canucks 2005-2006

  • 103 092
  • 875
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Ja kun Anahaimia vastaan saatin homma kulkemaan niin nyt on jo putki päällä Canucks kaatoi Calgaryn 4-2. Maalintekijäinä kunnostautuivat: Lee Goren, Daniel Sedin kahdesti ja Markus Näslund. Lisäksi Henrik Sedin ja Brendan Morrison kunnostautuivat merkkauttamalla kaksi syöttö pistettä. Lisäksi kohu puolustaja Luc Bourdon keräsi jälleen tililleen syöttöpisteen. Maalissa pelasi Alexander Auld, joka torjui 28 laukausta. Poissa kokoonpanosta olivat:
MV – Dan Cloutier. P - Jason Doig, Kevin Bieksa, Mattias Ohlund, Ed Jovanovski ja Nolan Baumgartner. H – Jason King, Matt Cooke, Jarkko Ruutu, Fedor Fedorov ja Todd Bertuzzi.

Rankkukisoissa onnistuivat Ryan Kesler ja Anson Carter. Muutamia haja huomioita harjoitusotteluista:

+Sedinit ovat kovassa vireessä
+Näslund on myös tehnyt kivasti maaleja
+Luc Bourdon on yllättänyt ja osoittanut, että on ollut hyvä valinta kesän draftissa. Toivoisin, että mies pelaisi ylhäällä ensikauden. Canucksien sivuilla on äänestys, jossa kysytään kenet toivoisit näkeväsi ylhäällä kauden avauksessa (vaihtoehdot: Bourdon, McCarthy, Fedorov, Baumgartner ja Goren) Bourdon on saanut äänistä yli 40 prosenttia, joten fanien tuki on kova.
+Molemmat varamaalivahdit saivat tililleen voiton.
+Steve McCarthy on ollut myös vakuuttava.
+Ylivoima maaleja on tullut paljon.
-Näslund on ollut heikko rankkareissa.
-Omiin on mennyt liikaa maaleja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pientä kommenttia;

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Muutamia haja huomioita harjoitusotteluista:

+Sedinit ovat kovassa vireessä.

Melko lailla odotettua Sedineiden peli on tosiaankin ollut. Kaksoset ovat harjoitelleet hyvin ja tulivat leirille paremmassa fyysisessä kunnossa kuin koskaan. Uudet sääntömuutokset sopivat Sedineille hienosti. Niin kauan kun tilaa riittää ja paidoissa ei roikuta miesten pelatessa omaa tavaramerkiksi noussutta rullauspeliään kulmissa, tehoja syntyy.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
+Luc Bourdon on yllättänyt ja osoittanut, että on ollut hyvä valinta kesän draftissa. Toivoisin, että mies pelaisi ylhäällä ensikauden. Canucksien sivuilla on äänestys, jossa kysytään kenet toivoisit näkeväsi ylhäällä kauden avauksessa (vaihtoehdot: Bourdon, McCarthy, Fedorov, Baumgartner ja Goren) Bourdon on saanut äänistä yli 40 prosenttia, joten fanien tuki on kova.

Bourdon on tosiaankin yllättänyt kaikki ja Noniskin kertoi, että ei olisi uskonut 18-vuotiaan tulokaspuolustajan roikkuvan näin kauan mukana. Hän on ollut leirillä useiden raporttien mukaan parempi kuin kokeneet AHL puolustajat Sven Butenschon ja Nolan Baumgartner. Todella harvat puolustajat pystyvät pelaamaan samalla lailla heti varauksensa jälkeen, mutta Bourdonilla on kaikki lahjat nousta todelliselle huipulle.

En kuitenkaan oikein tiedä, kummalle kannalle (jäämisen suhteen) minä asettuisin. Mikäli hän palaisi junioreihin ja pelaisi siellä 30 minuuttia pelissä (+nuorten kisat) kehitystä tulisi sitäkin kautta. Bourdonin joukkue Foreurs on niin huono tälläkin kaudella, että mies saisi ainakin suuren vastuun ja paljon pahoja tilanteita vastaansa. Toinen asia on sitten se, kuinka paljon miehen kokonaiskehitystä helpottaisi jatkuva ylivoimahyökkäysten vastaanotto ja pakostikin näistä tulleet takaiskumaalit.

AHL olisi paras vaihtoehto, mutta siellä hän ei saa pelata.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
+Molemmat varamaalivahdit saivat tililleen voiton.

Brent Johnson on pelannut hyviä harjoituspelejä ja ollut vakuuttava leirillä, mutta tällä hetkellä myös onnistuneita pelejä pelannut Auld on erittäin vahvasti kiinni kakkosmaalivahdin paikassa sopimuksensa (yksisuuntainen) johdosta. Mikäli molemmilla herroilla olisi kahden suunnan sopimukset, valinta olisi varmasti vaikea, mutta nyt uskon Auldiin. Manitoba Moosella onkin sitten AHL:n selvästi kokenein maalivahtikaksikko Wade Flahertyssa ja Brent Johnsonissa. Valitettavaa on se, että Moosen leirillä onnistunut Rob McVicar ei saa tälläkään kaudella pelipaikkaa farmista.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
+Steve McCarthy on ollut myös vakuuttava.

McCarthy on hyvin peliä lukeva ja hyvin sijoittuva puolustaja, joten uudet sääntömuutokset suosivat erityisesti hänen tyylisiä pelaajia. Hyvä hankinta Nonisilta. Nyt McCarthylle on tullut myös hyvin vastuuta kun Mattias Öhlund, Kevin Bieksa ja Jason Doig eivät ole olleet kilpailemassa pelipaikoista.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
+Ylivoima maaleja on tullut paljon.

Canucksilla on ollut tosiaankin yksi harjoituspelien parhaista ylivoimista. Vaikka ylivoimaa on myös pelattu paljon, erityisen positiivista on onnistuminen siellä. Runkosarjassa hyvällä ylivoimalla ratkotaan paljon pelejä.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
-Näslund on ollut heikko rankkareissa.

Niin on ja koko joukkue on ollut todella surkea näissä kahta viime peliä lukuun ottamatta. Tämä ei onneksi kerro mitään, sillä nämä ovat arpapeliä ja yksittäisten pelaajien onnistumiset vaihtelevat paljonkin. Vihaan näitä sitten aikanaan kun näillä aloitetaan ratkomaan sijoituksia tosissaan. Tällä hetkellä nämä ovat pelkkää kosmetiikkaa, joita joudutaan katsomaan jokaisen pelin jälkeen ja yritykset ovat olleet usein tämän mukaisia.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
-Omiin on mennyt liikaa maaleja.

Puolustus on pelannut oikeastaan vain kolmella tai neljällä vakipakilla kaikki harjoituspelit ja tärkeimpiä pakkeja ollaan lepuutettu osin loukkaantumisten, osin kuudennen paikan taistelun johdosta. Joukkuepeli on hakenut tämän seikan ja lisäksi uusien sääntömuutosten johdosta vielä itseään paljonkin, mutta koko ajan ollaan menty parempaan suuntaan.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Ja kun putki on saatu kulkemaan niin jatketaan vaan sillä tänään Canucksien vireen sai kokea numeroin 6-2 nöyrtynyt Edmonton. Nucksien sankareina esiintyivät tehot 1+2 saanut Daniel Sedin, joka pisteiden lisäksi pisti kiekon reppuun myös rankkareissa, sekä 1+1 tehot merkkauttaneet Anson Carter ja Ed Jovanovski. Ja kun edellisessä viestissäni mainitsin, että molemmat varamaalivahdit saivat tililleen voiton, niin nyt ykkösmaalivahti Dan Cloutierkin sai voiton alle ennen kautta. Huomattavaa ottelussa oli etenkin Nucksien puolustus parit:
Tomas Mojzis-Jason Doig
Luc Bourdon-Nolan Baumgartner
Wade Brookbank-Ed Jovanovski

Ja kun vielä sanotaan, että Markus Näslundkin puuttui hyökkäyksestä niin tulos oli vähintäänkin tyydyttävä. Ja paljon puhuttu Luc Bourdon ei tänään merkkauttanut pisteitä, mutta Canucksien sivut kirjoittavat miehestä näin:
Bourdon again showed why he was a steal at 10th overall in this year’s entry draft. The 18 year-old took 6-foot-3, 245-pound Georges Laraque into the end boards hard in the third period and pinned him there while his partner came in and fished out the puck.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Onnistuneet harjoituspelit

Joukkueen harjoituspelit menivät lopulta yllättävänkin hyvin, vaikka alku näyttikin vaikealta. Joukkue paransi koko ajan ja vaikka se hävisi neljä ensimmäistä peliä putkeen, kolmessa viimeisessä tuli voitto. Olen usein sanonut, että harjoituspeleillä ei ole minkäänlaista merkitystä kokonaisuudelle, mutta tänä vuonna niillä todellakin on merkitystä - ainakin runkosarjaan. Joukkueet ovat olleet pelaamatta vuoden ja NHL menee uusillä säännöillä, joten on hyvin tärkeää saada viisikkopeli ja erikoistilannepelaaminen kuntoon jo tässä vaiheessa. Canucksilta näyttää onnistuvan juuri nyt molemmat hienosti.

Edmontonia vastaan erikoistilanteiden onnistumisesta saatiin jälleen hyvä näyttö kun ylivoima teki toisessa erässä kolmesta ylivoimasta kolme maalia ja koko ottelussa saatiin neljä maalia kahdeksesta ylivoimasta. Alivoima oli sekin kunnossa ja Oilers pidettiin kuuden alivoiman aikana maaleitta. Alivoiman ykköstähtinä peluutettiin hyökkäyksen osalta kaksikkoa Ryan Kesler - Matt Cooke ja tällä parilla mennään varmasti kauden alussakin. Mielenkiintoinen kaksikko fyysisyyden, nopeuden ja pelinlukutaidon ansiosta.

Kakkosketjussa Sedineiden ja Anson Carterin peli näyttää saaneen jo nyt kemian kohdalleen. Viimeisessä kahdessa harjoituspelissä kolmikko teki hienot 11 pistettä. Ketju oli ylivoimissa terävä ja vei tasakentin peliä jatkuvasti Oilers päätyyn. Mikäli harjoituspeleistä, kaksosten kunnosta ja uusista sääntömuutoksista voi jotain lukea, ensi kaudella saattaa tapahtua isoja asioita Sedinin kaksosten suhteen.

Puolustuksessa Ed Jovanovski on ollut odotetun vahva jo nyt. Viime yönä maali ja syöttö ja näin miehen kokonaispisteet harjoituspeleistä nousivat seitsemään pisteeseen viidessä pelissä. Liikkuva, isokokoinen ja taitava mies pelaamassa sopimuskauttaan...odotettavissa hyvää jälkeä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bourdon matkaa Foreursiin

Canucks julkisti harjoitusleiriltä lähtijöiden listaa ja leikkasi joukkueensa 24 pelaajan kokoiseksi. Farmijoukkueeseen Manitoba Mooseen lähtivät Tomas Mojzis ja Kevin Bieksa. Mojzis pelasi hyviä leiripelejä ja Crawford kehui miehen luistelua, mutta ei kuitenkaan kelpuuttanut häntä kuuden puolustajan joukkoon. Kovaa kesällä harjoitelleen Bieksan leiri meni nilkkavamman vuoksi pieleen. Hän voi kuitenkin kauden aikana palata ylös helposti kun hänen ei tarvitse mennä waivereiden kautta (pelaa Mojzisin tavoin tulokasopimustaan).

Farmijoukkue Manitoba Mooseen lähetettiin waivereiden kautta puolestaan maalivahti Brent Johnson, puolustaja Sven Butenschon sekä hyökkääjä Josh Green. Greenin olisin toivonut näkeväni jopa Canuckseissa NHL kokemuksen johdosta. Hän olisi ollut varmasti pätevä nelosketjun pelaaja isokokoisena ja hyvänä kahden suunnan hyökkääjänä.

Nuori kohupuolustaja Luc Bourdon lähetetään Val D'Orin joukkueeseen QMJHL:aan. Varmaankin ihan järkevä ratkaisu kehityksen kannalta ja toisaalta mielenkiintoista seurata nuorukaisen pelejä Kanadan nuorten MM joukkueessa. Toinen puolustaja Jason Doig ei sen sijaan jatka joukkueessa. Doigin harjoitusleiri meni pieleen loukkaantumisen vuoksi ja Canucks ei tehnyt miehen kanssa sopimusta. Nyt hän on vapaa tekemään sopimuksen mihin tahansa.

Näin ollen viime kaudella Manitobassa pelanneista pelaajista Ryan Keslerin ja Alex Auldin lisäksi ylhäällä jatkavat vielä Lee Goren ja Nolan Baumgartner sekä viime kaudella TPS:ssa pelannut Tyler Bouck. Fedor Fedorovin kanssa joukkue ei ole tehnyt päätöstä, mutta en keksi itse yhtään syytä, miksi joukkue tekisi miehen kanssa sopimuksen.

Tässä vielä Steve McCarthyn pari päivää sitten blogiin kirjoittamat kuulumiset harjoituspeleistä:

Steve McCarthy kirjoitti:
Hey everyone! Sorry I haven’t gotten around to making a post until now, but it’s been a pretty busy week. We just got back from the road, and overall it was a great time.

We struggled a little in Calgary, but considering Calgary pretty much had their whole team dressed, I don’t think we did all that bad. In Anaheim though, I think we really hit our stride. We got some great goaltending which helped us out a lot and played a solid 45min. Hopefully we can bring that up to 60 in the next couple of games. It was certainly nice to finally get that first win and for me personally it was nice to contribute offensively. I managed to get a goal and an assist in the game against Anaheim. I happened to be at the right place at the right time and I got lucky. It really was just a flukey goal. I was just trying to put as many pucks as I could close to the net and hope that one went in. I didn’t really know where I was going to go with the shot which worked to my advantage because the goalie didn’t know either.

My game really is rounding into shape now with both my offense and defense coming around. I think my role will be to not necessarily lead the rush but getting in there, and picking the right spots to go in. I think we’ve got some skilled forwards who will find us if needed, otherwise it will be my job to play defense and take care of my own end.

In Anaheim I got the chance to play with Luc Bourdon. He’s a great player, and clearly his work so far speaks for itself. He is a bit quiet, but after getting to know him a lot better I can see that he’s got a lot of confidence especially considering his only eighteen. Luc is already a tremendous player and he’s only going to get better, which is a little scary. I had a great time playing with him in the last game; it was just like playing with any of the veterans. We got into a bit of trouble but overall I though we played a solid game.

I am playing tonight in the game against Calgary but I haven’t been told yet who I’ll be playing with. I don’t mind the suspense, last game we had seven defensemen dressed, so I am just happy to be playing, regardless of who it’s with.

Just a quick personal update. I’ve just settled in to my new house in Kitsilano. My wife is getting in on Sunday so I’m looking forward to both seeing her and getting a nice home cooked meal for a change. Well that’s all for now, I’ll catch up with you next time.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mr. Smith kirjoitti:
Luc Bourdon on esittänyt vakuuttavia otteita, mutta en siltikään usko hänen saavan vielä paikkaa NHL:stä. Kevin Bieksa ja Thomas Mojzis matkannevat takaisin AHL:ään. Viimeiset paikat ratkeaa siis Doig/Brookbank/Baumgartner/Butenschon akselilla. Oma veikkaus on että Brookbank jää ylös, toisena ylös jää Baumgartner.

Yuri Moscevsky ja Josh Green ovat melko selvät farmiin menijät. Viimeinen tippuja lienee kolmikosta Goren/Fedorov/Bouck ja itse laittaisin Bouckin farmiin, mutta epäilen että Goren sinne farmiin menee.

Aika hyvin tuli aavisteltua nuo lähtijät. Hyökkäyksessä ennakoin Fedorovin jäämistä, mutta eipä hänen kanssaan juuri tarvetta ole sopimusta tehdä.

Eniten tyytyväisyyttä toi Gorenin jääminen ylös. Hän pelasi hyvät harkkamatsit, alla on loistava kausi AHL:ssa ja kaveri on parhaassa iässä (27 v). Tähän kun lisätään vielä suhteellisen suuri koko ja rightin kätisyys niin ihan hyvä että annetaan kaverille mahdollisuus NHL:ssä.

Veikkaanpa, että Brent Johnson matkaa seuraavaan NHL-seuraan näillä näytöillä. Sinänsä harmi, mutta enpä kyllä tajunnut muutenkaan hänen sopimustaan, kun maalivahteja on jo riittävästi. Luulisi esim Los Angelesin olevan kiinnostunut Johnssonista. Losilla on varsin kokematon maalivahtiosasto (Garon, Labarbera, Hauser), joten tuonne Johnsson toisi kokemustakin. Eikös Vancouver joudu maksumieheksi, jos joku tiimi ottaa waiveriltä äijän?

Heitätään vielä veikkaus noista ketjuista. Onko muuten Jason Kingin tilanteesta tietoa? No, oletetaan että kaveri on IR-listalla.

1.Ketju
Näslund - Morrison - Bertuzzi

2.Ketju
Sedin - Sedin - Carter

3.Ketju
Cooke - Kesler - Goren

4.Ketju
Ruutu - Linden - Park

13. hyökkääjä Bouck

Pakkipareja onkin vaikeampi ennustaa. Laitetaan nyt kumminkin jotain veikkausta kehiin.

Jovanovksi - Ohlund
Salo - McCarthy
Baumgartner - Allen
Brookbank
 
Tuossa silmäillessäni ketjuja aloin miettimään edellistä kautta. Bertuzzin temppujen jälkeen liigan vaarallisin ketju meni uusiksi. En vain saa millään päähäni kuka silloin istutettiin Morrisonin ja Näslundin vierelle? Entä silloin kun Näslund oli loukkaantuneena?

Mietin tätä vain, sillä jos vaikka Tuzzilla naksahtaa uudestaan, niin silloinhan on syytä olla pätevä Plan B valmiina siltä varalta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mängimies kirjoitti:
Tuossa silmäillessäni ketjuja aloin miettimään edellistä kautta. Bertuzzin temppujen jälkeen liigan vaarallisin ketju meni uusiksi. En vain saa millään päähäni kuka silloin istutettiin Morrisonin ja Näslundin vierelle? Entä silloin kun Näslund oli loukkaantuneena?

Mietin tätä vain, sillä jos vaikka Tuzzilla naksahtaa uudestaan, niin silloinhan on syytä olla pätevä Plan B valmiina siltä varalta.

Matt Cooke pelasi 10 viimeistä runkosarjaottelua ja playoffit ykkösessä ja hyvin pelasikin (kahdeksan pistettä runkosarjan lopussa 10 ottelussa ja esimerkiksi playoffien seisemännessä ottelussa kaksi maalia).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mr. Smith kirjoitti:
Veikkaanpa, että Brent Johnson matkaa seuraavaan NHL-seuraan näillä näytöillä. Sinänsä harmi, mutta enpä kyllä tajunnut muutenkaan hänen sopimustaan, kun maalivahteja on jo riittävästi. Luulisi esim Los Angelesin olevan kiinnostunut Johnssonista. Losilla on varsin kokematon maalivahtiosasto (Garon, Labarbera, Hauser), joten tuonne Johnsson toisi kokemustakin. Eikös Vancouver joudu maksumieheksi, jos joku tiimi ottaa waiveriltä äijän?

Sinnehän se Johnson meni sitten. Onkos tuosta maksusta nyt käsitystä, maksaako Canucks jotain? Jos maksaa niin olipa tosi kannattava signaus. Oli kyllä hieman yllättävää, että Washington nappasi miehen. Siellä on sentään jo kokenut ykkösmoke ja muutenkin seura on rakennusvaiheessa. Olisi luullut nuorten veskareiden saavan matseja kakkosena.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr. Smith kirjoitti:
Sinnehän se Johnson meni sitten. Onkos tuosta maksusta nyt käsitystä, maksaako Canucks jotain? Jos maksaa niin olipa tosi kannattava signaus. Oli kyllä hieman yllättävää, että Washington nappasi miehen. Siellä on sentään jo kokenut ykkösmoke ja muutenkin seura on rakennusvaiheessa. Olisi luullut nuorten veskareiden saavan matseja kakkosena.

Canucks ei maksa puolta Johnsonin palkasta, vaikka jostain luinkin aiemmin, että waiversääntöjen mukaan niin alas kuin ylöskin lähetettävissä waiverpelaajissa tällainen sääntö olisi olemassa. Kuitenkin tämä sääntö menee luotettavan lähteen mukaan siten, että pelkästään ylöskutsuttavissa pelaajissa joukkue joutuu maksamaan puolet näiden palkasta, (mikäli joku toinen nämä ottaa). Lisäksi tämä 50% palkkaosuus tulee maksettavaksi ainoastaan siinä tapauksessa, että herrojen AHL palkka olisi päälle 75.000USD. Allekirjoittanut on ollut tässä asiassa aiemmin siis väärässä kun olen kuvitellut, että tämä 50% osuus tulisi kaikkien waivereissa olleiden pelaajien kohdalla kyseeseen.

Washingtonilta kuitenkin ihmeellinen osto siinä mielessä, että joukkueessa pelaa jo Kolzig ja Ouellet. Tämä herättää kysymyksen, mahtaako Kolzig olla kaupan?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Fedorov jr.

FEDOROV SEEKING TRADE.

VANCOUVER SUN: Brad Ziemer yesterday reported the agent for Canucks forward Fedor Fedorov is hoping the team will trade his client by week's end. The Canucks offered Fedorov a two-way contract but he has no desire to return to the AHL. If he's not traded, Fedorov is hinting he may play in the Russian Super League this season.

VANCOUVER PROVINCE: Ben Kuzma also reported Fedorov is seeking a trade, but that playing in the Russian Super League isn't in his plans.

http://www.spectorshockey.net/
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Bertuzzin paluusta:

Crowd cheers for Todd Bertuzzi in his first NHL game in 18 months



posted October 6 @ 2:50, EST

VANCOUVER (CP) - There's still some rust to be shaken off, but Todd Bertuzzi was happy and relieved after his first NHL regular-season game since a long suspension for viciously mugging an opponent.

"You know what, it was just good to get a win, good to be in the dressing room and fun to be in this atmosphere again," Bertuzzi said Wednesday after the Canucks' season-opening 3-2 victory over the Phoenix Coyotes. "I was a little rusty, felt a little bit behind but I expected that and I'll continue to work hard to get back to my game," said Bertuzzi who has been bothered by a sore back.

"Sitting on the bench or on the (penalty kill), sitting for five minutes doesn't really help."

The sellout crowd at GM Place went wild when he took to the ice. The roar reached playoff decibel levels when Bertuzzi's tape-to-tape pass to Markus Naslund at the Phoenix blue line resulted in a 2-0 Vancouver lead.

Bertuzzi's cheers on the goal were louder than those for Naslund, the popular Canuck captain.

http://www.sportsnet.ca/hockey/shownews.jsp?content=h100631A
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ensimmäisestä pelistä voitto, hieno homma. Pääosissa olivat pakit ykkösketjun lisäksi. Ohlund, Salo ja Baumgartner avasivat pistetilinsä. Ketjut ottelussa olivat lähes täysin sellaiset mitä itse olin ajatellut, ainoana erona Gorenin ja Parkin paikat.

Markus Naslund - Brendan Morrison - Todd Bertuzzi
Daniel Sedin - Henrik Sedin - Anson Carter
Matt Cooke - Ryan Kesler - Richard Park
Jarkko Ruutu - Trevor Linden - Lee Goren

Pakkipareista Salo-McCarthy oli helppo aavistaa, mutta loput parit hieman yllättivät. Vieläkään ei laitettu Jovonovskia ja Ohlundia samaan pariin, tuskin laitetaankaan. Peliajat jakautuivat varsin epätasaisesti ykköspakkiparia lukuunottamatta. McCarthy sai vain 14 minuuttia, kun Salo sai 26 minuuttia. Samoin Baumgartner 13 minuuttia ja Ohlund 20 minuuttia. Tähän tietysti vaikutti ottelun tasaisuus ja halu voittaa ensimmäinen peli. Allen näyttäisi kyllä saavuttavan viimeinkin tuon 20 minuutin peliajan, pitkälti sen takia että alivoima aikaa on luvassa runsaasti, kun Baumgartner ja McCarthy eivät sitä juuri pelanne.

Bryan Allen - Ed Jovanovski
Mattias Ohlund - Nolan Baumgartner
Steve McCarthy - Sami Salo

Manitoba sai kokeneen vahvistuksen joukkueeseensa, kun Mike Keane liittyi porukkaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ferris kirjoitti:

Ja juhlat pystyyn! Balej ei tosin minua sytytä suuriin hurraa-huutoihin, mutta onhan mies kuitenkin hyökkäyspelissä asennevammaista ja ylihypetettyä baarikärpästä Fedor Fedorovia lahjakkaampi pelaaja ja hänellä saattaa olla mahdollisuuksia jopa Canucksiin tällä kaudella. Fedorin mahdollisuudet menivät aikanaan siihen kun mies ymmärsi olevansa supertähden pikkuveli.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr. Smith kirjoitti:
Ensimmäisestä pelistä voitto, hieno homma. Pääosissa olivat pakit ykkösketjun lisäksi. Ohlund, Salo ja Baumgartner avasivat pistetilinsä. Ketjut ottelussa olivat lähes täysin sellaiset mitä itse olin ajatellut, ainoana erona Gorenin ja Parkin paikat.

Markus Naslund - Brendan Morrison - Todd Bertuzzi
Daniel Sedin - Henrik Sedin - Anson Carter
Matt Cooke - Ryan Kesler - Richard Park
Jarkko Ruutu - Trevor Linden - Lee Goren

Näistä ketjuista sen verran, että itse asiassa tuota nelosen oikean laidan paikkaa suunniteltiin energiapelaaja Tyler Bouckille, mutta mies loukkaantui tiistaina ja tämä varmisti Gorenin pääsyn pelaavaan kokoonpanoon. Canucks kasasi uuden kolmosen harjoituspeleissä, joissa Richard Park oli niin hyvä (vaikkei kovin paljon pisteitä tehnytkään), että miestä ei yksinkertaisesti voitu laittaa neloseen. Uudet estämissäännöt sopivat tälle pienikokoiselle, mutta erinomaiselle luistelijalle loistavasti.

Kokonaisuudessaan tämä uusi Canucksin kolmonen on varsin mielenkiintoinen ketju jos mietitään pelaajien luistelutaitoa ja puolustustaitoa. Melkoinen pikaluisteluosasto on nimittäin kasassa. Kun Matt Cooke tuo tähän ketjuun vielä pelaajan, joka on hanakka ja hyvä taklaaja sekä osaa laittaa kiekon maaliinkin, ketjulta voi odottaa paljon.

Tietysti ikuisena Trevor Linden fanina itseäni vähän harmittaa miehen jääminen neloseen, mutta vaikka hän onkin parhaimmillaan laidalla ja hän pystyisi varmasti pelaamaan vielä kolmosessa, Canucks on kasannut uuden kolmosen nimenomaan näiden uusien estämissääntöjen puitteissa ja pakko myöntää, että kolmikko Kesler, Cooke ja Park sopii uusien estämissääntöjen alle ehkä paremmin kuin Linden.

Trevor Lindenista on tullut nimittäin kokemuksen myötä yhä enemmän ja enemmän puolustava hyökkääjä ja Linden onkin parhaimmillaan laitojen vieressä, jossa mies voi isona ja vahvana pelaajana vääntää kiekkoja omille. Hän käyttää laitojen lähellä kaksinkamppailuissa kuitenkin normaaliin tapaan paljon käsiään ja mailaansa, mutta ongelmana on se, että uusiin estämissääntöihin tämä ei sovi. Lisäksi koska Park on nopeampi kuin Linden, kolmonen on oikea paikka hänelle.

Ryan Keslerin ensimmäinen peli tällä kaudella oli muuten aloitusten osalta niin hyvä, mitä mieheltä pystyi viime kauden perusteella odottamaan. Kesler otti Canucksin eniten aloituksia ja myös voitti nämä 58% tehokkuudella. Myös puolustuspelissä Kesler oli tapansa mukaan erittäin vahva, pelaten Brendan Morrisonin kanssa joukkueen hyökkäyksen selvästi suurimmat alivoimaminuutit.

Ykkösketjusta Markus Näslundin panosta ei voi tuttuun tapaan aliarvioida. Kaksi maalia kauden ensimmäisessä pelissä on vahva osoitus miehen taidoista ja nykykunnosta. Näslundin hieno peli saa lisäarvoa siitä, että harjoituspeleissä loukkaantunut Todd Bertuzzi ei ollut vielä täydessä pelikunnossa. Toisaalta Bertuzzin pelin viisi taklausta osoittaa kuitenkin sen, että mies haluaa tosissaan pelata edelleen fyysistä peliä.

Harjoituspelien paras Canucks ketju eli Sedinien ketju oli avauspelissä vaisu. Ylivoima-aikaa kolmikolle Sedin-Sedin-Carter tuli kaikille kolmelle päälle kolme minuuttia, mutta Carter ja Henrik Sedin jäivät kokonaan ilman laukauksia ja Daniel Sedinkin laukoi vain kerran. Usko tähän kolmikkoon on kuitenkin kova ja toivottavasti seuraavassa pelissä tulisi onnistumisia.

Mr. Smith kirjoitti:
Pakkipareista Salo-McCarthy oli helppo aavistaa, mutta loput parit hieman yllättivät. Vieläkään ei laitettu Jovonovskia ja Ohlundia samaan pariin, tuskin laitetaankaan. Peliajat jakautuivat varsin epätasaisesti ykköspakkiparia lukuunottamatta. McCarthy sai vain 14 minuuttia, kun Salo sai 26 minuuttia. Samoin Baumgartner 13 minuuttia ja Ohlund 20 minuuttia. Tähän tietysti vaikutti ottelun tasaisuus ja halu voittaa ensimmäinen peli. Allen näyttäisi kyllä saavuttavan viimeinkin tuon 20 minuutin peliajan, pitkälti sen takia että alivoima aikaa on luvassa runsaasti, kun Baumgartner ja McCarthy eivät sitä juuri pelanne.

Bryan Allen - Ed Jovanovski
Mattias Ohlund - Nolan Baumgartner
Steve McCarthy - Sami Salo

Allen-Jovanovski oli varsin odotettu kaksikko. Allenista on suunniteltu tämän vuoden marekmalikia/scottlachancea, eli Jovanovskin vierellä pelaavaa, selkeää puolustavaa puolustajaa, jonka tehtävänä on antaa hyviä avauksia ja pelata melko suuria minuutteja yksinkertaista peliä. Allenhan tuli harjoitusleirille erittäin hyvässä kunnossa ja kun mies on ollut myös aina fyysisempi kuin Marek Malik tai Scott Lachance, hän sopii tähän paikkaan hienosti. Avauspelissä Canucksin eniten alivoima-aikaa sekä pelin korkeimmat taklausmäärät, seitsemän taklausta. Vastustajien kannattaa pitää päätä ylhäällä pelatessa parivaljakkoa Jovanovski-Allen vastaan.

Öhlundin paluu oli loistava. Mies oli sivussa koko harjoitusleirin ja kaikki harjoituspelit ja tästä huolimatta tämä Canucks puolustuksen MVP pelasi päälle 20 minuuttia, teki Canucksin kauden avausmaalin, taklasi kolme kertaa ja keräsi saldon +2. Jatkossa miehen minuuttimäärät tulevat nousemaan paljon ja uskoisinkin, että mies tulee kellottamaan jälleen päälle 26 minuuttia - tärkeimmissä peleissä vielä enemmän.

Myös Sami Salon kauden avauspeli oli hyvä ja Salolla onkin jälleen suuri rooli joukkueessa. Salo kellotti 26:34, antoi yhden syötön, laukoi viisi kertaa, sai Öhlundin tavoin +2 tehomerkinnän ja taklasi kaksi kertaa. Salon parina pelaava McCarthy pelasi varmaa peruspeliä ja hyvin sijoittuvana sekä liikkuvana puolustaja hän antaa Salolle mahdollisuuden nousta hyökkäyksiin mukaan.

Mr. Smith kirjoitti:
Manitoba sai kokeneen vahvistuksen joukkueeseensa, kun Mike Keane liittyi porukkaan.

Tämä Keanen sopimus on muuten 25 pelin tryout sopimus, jossa on NHL pykälä. Urallaan kolme Stanley Cupia pelannut ex-Montreal kapteeni on luistellut ja harjoitellut viisi kuukautta ja kokeneen johtajan tavoitteena oli päästä vielä NHL kiekkoon käsiksi, mutta hän ei saanut sopimusta aikaiseksi.

Viime kaudella Keane yhdistettiin huhuissa Mooseen, mutta koska Moosella paukkui veteraanikiintiö muutenkin yli, mies ei joukkueessa pelannut. Sentteri Josh Greenillahan oli viime kaudella niin ikään 25 pelin tryout päällä ja tuolloin oli puhetta, että joukkue saattaisi luopua hyvin pelanneesta ja urallaan päälle 200 NHL ottelua pelanneesta Greenista nimenomaan Keanen vuoksi. Onneksi Green kuitenkin jatkoi seurassa, sillä miehellä oli loukkaantumisista huolimatta varsin suuri merkitys joukkueen loppukauteen.

Keanella oli viime kaudella kausikortti Moosen peleihin ja hän seurasikin kaikki kotipelit. Keanen hyvä ystävä Craig Heisinger on Moosen GM, Keane on kotoisin Winnipegista ja hän myös asuu siellä kauden ulkopuolella, joten ei ole mikään yllätys, että Keane joukkueen paidan ylleen vetää. Keane on joukkueelle tärkeä kokenut johtaja, josta saattaa hyvinkin olla vielä apua myös pisteiden valossa. Vaikka Keane ei tehnytkään Canuckseissa kaudella 2003-04 64 pelissä kuin 17 (8+9) pistettä, pitää muistaa miehen selkeä puolustava rooli. Moosessa rooli saattaa olla hieman hyökkäävämpi.

Moose sai muuten myös toisen mielenkiintoisen pelaajan, kun Canucksin harjoitusleirillä näytillä ollut ja viime NHL kaudella Washingtonissa pelannut, entinen Jets puolustaja Jason Doig liittyi joukkueeseen myös tryout sopimuksen kautta. Doig tuo joukkueen kiekollisesti taitavaan ja liikkuvaan alakertaan kovuutta. Urallaan AHL:ssa Doig on pelannut 253 ottelua ja tehnyt näissä tehot 15+89=104. Lisäksi isokokoinen puolustaja on napannut mukavat 707 jäähyminuuttia.

Mielenkiintoinen juttu Doigia koskien; Viime kaudella entiset Jets pelaajat pääsivät Winnipeg Sunissa muistelemaan parhaita aikojaan Jetseissa ja pari näistä muisti tapauksen, joka sattui kaudella 1995-96 kun Jets piti oman taitokisansa Winnipegilaisyleisölle. Doig osallistui laukauskisaan ja ampui kaksi kiekon kaksi kertaa maalin ohi kovuuslaukauskisassa. Joku kertoi, että tapaus oli pelaajien tekemää pilaa nuorelle puolustajalle. Doigin kaksi mailaa oltiin kuulemma sahattu osittain poikki.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
nuck kirjoitti:
Ja juhlat pystyyn! Balej ei tosin minua sytytä suuriin hurraa-huutoihin, mutta onhan mies kuitenkin hyökkäyspelissä asennevammaista ja ylihypetettyä baarikärpästä Fedor Fedorovia lahjakkaampi pelaaja ja hänellä saattaa olla mahdollisuuksia jopa Canucksiin tällä kaudella. Fedorin mahdollisuudet menivät aikanaan siihen kun mies ymmärsi olevansa supertähden pikkuveli.

Onnittelut. Loistokauppa.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Pho @ Van

Kyseisen pelin nähtyäni voin sanoa, että Vancouverin peli oli pirteää vaikka ottaa huomioon pelin ajankohdan. Yleensä kaudenalku on aina sitä-sun-tätä, mutta Canucksien peli oli energistä, paljon taklauksia(mm. Allen taklasi 7 kertaa ja Bertuzzi 5). Maalinteossa näkyi pieni pelaamattomuus, sillä mahdollisuudet useampaan maaliin oli(esim. Carter laukoi tolppaan ja McCarthy "sössi" suhtkoht hyvän paikan ihan maalin edestä).

Rangaistuksia nähtiin todella vähän verrattuna harjoitusotteluihin. Molemmat joukkueet saivat vain 4 jäähyä. Vancouver ei onnistunu yhdessäkään ylivoimassa kun taas Phoenix onnistui yhdessä ylivoimassa. Phoenixin ylivoimamaali tapahtui aivan ottelun lopussa, missä Coyotes pelasi ilman kassaria joten sekään ei ollut ihan tavallinen ylivoimamaali.

Kaiken kaikkiaan hyvä kauden avauspeli. Parempaa kummiskin odotellaan.
 

Maxell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Red Wings,HJK, Brad Norton fan club
Salo oli hirveässä vedossa viime yönä. tehot 1+2 ja yli 30 min peliaikaa kertoo siitä, että luottoa ja tehoja löytyy.

Jarkko Ruutu otti sitten Edmontonia vastaan 2 jäähyä, joista toinen tuli ehkä Jarkolle hieman "yllättävästi" sukeltamisesta. Hyvä Jake, youre the man! Sitten ne hymiöt perään :)
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Maxell kirjoitti:
Salo on hirveässä vedossa viime yönä. tehot 1+2 ja yli 30 min peliaikaa kertoo siitä, että luottoa ja tehoja löytyy.

Salo on tosiaan ollut kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä erittäin hyvä. Viime yönä mies pelasi puolet pelistä, oli jokaisessa vierasjoukkueen maalissa mukana ja laukoi peräti kahdeksen kertaa (ylivoimaisesti pelin korkein määrä). Muutenkin Canucks peluutti isoa kolmikkoaan (Öhlund, Jovanovski, Salo) suuria minuutteja. Jovanovski pelasi 31:08, Salo 30:02 ja Öhlund 27:39. Miesten peliminuutin nousivat näin korkeiksi siitä syystä, että pelissä pelattiin kaksi erää erikoistilanteita.

Canucks joukkueen neljänneksi eniten pelaava puolustaja oli viime pelissä seitsemän taklausta jakanut Bryan Allen. Nyt Allen taklasi vain kaksi kertaa, mutta molemmat näistä taklauksista olivat erittäin kovia ja toinen lopetti Ryan Smythin pelin. Allen oli lisäksi Canucks joukkueen ahkerin kiekkojen blokkaaja neljällä blokillaan. Muista Canucks puolustajista Steve McCarthy pärjäsi hienosti hyvin luistelleiden Oilers hyökkääjien kyydissä ja joukkueen kuudes puolustaja Nolan Baumgartner pelasi jälleen varsin tasaisen ja virheettömän pelin.

Hyvistä yksittäisten pelaajien suorituksista huolimatta muuten harmittaa tämä Oilers peli. Canucks nousi hienosti vieraissa kolmannessa erässä maalin tappioasemasta maalin johtoon, mutta kun Mattias Öhlund laukoi kiekon pelin viimeisellä minuutilla katsomoon vahingossa, Oilers pääsi uusien pelin viivyttämissääntöjen johdosta ylivoimalle, jossa joukkue sai tasoitusmaalin vain 28 sekuntia ennen peliajan loppua. Rankkareissa sitten arvottiin Oilersille voitto. No, harmittavasta lopputuloksesta huolimatta, pistekin on vieraista aina hyvä saldo.

Sen verran pitää kunnioittaa myös naapurin puolustusta, että erittäin isokokoinen nelikko Pronger, Ulanov, Cross ja Smith oli jatkuvasti kiekkojen tiellä ja blokkauksia tuli jatkuvalla syötöllä. Yhteensä Oilers teki pelissä peräti 25 blokkia. Vaikka Canucks laukoikin hyvät 31 kertaa, 25 kiekon blokkausta on liikaa ja paikoista ei ole mitään hyötyä jos vastustajan puolustajat torjuvat näitä kuin Murray Baron aikanaan. Kiekkoja pitää saada muurin läpi.

Marc Crawford: "I thought we had some great chances. But the Oilers did a great job blocking shots. We have to find a way to get those shots through.
 

Viljuri

Jäsen
Tämähän Van at Edm kohtaaminen oli jonkin verran normaalia runkosarjan kamppailua merkittävämpi divisioonan sisäinen kamppailu.

Tarkoitan yllä olevalla sitä, että siinä oli panosta ja intesiteettiä enemmän kuin normaalissa pelissä. Siksi ei jotenkin yllätä, että Cloutier maalissa pelasi hyvin, mutta ratkaisun tullessa ei juurikaan onnistunut auttamaan joukkuettaan.

Nythän kysymys ei ole ollenkaan siitä, että olisivatko maalit olleet torjuttavissa, vaan siitä, että Cloutierien "choking"-record on tunnettu tosiasia ja näytti itsestään merkkejä jälleen.

Jotenkin tuntuu, ettei Vancouver Cloutierien kanssa voita ikinä mitään...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viljuri kirjoitti:
Tämähän Van at Edm kohtaaminen oli jonkin verran normaalia runkosarjan kamppailua merkittävämpi divisioonan sisäisen kamppailu.

Tarkoitan yllä olevalla sitä, että siinä oli panosta ja intesiteettiä enemmän kuin normaalissa pelissä. Siksi ei jotenkin yllätä, että Cloutier maalissa pelasi hyvin, mutta ratkaisun tullessa ei juurikaan onnistunut auttamaan joukkuettaan.

Nythän kysymys ei ole ollenkaan siitä, että olisivatko maalit olleet torjuttavissa, vaan siitä, että Cloutierien "choking"-record on tunnettu tosiasia ja näytti itsestään merkkejä jälleen.

Jotenkin tuntuu, ettei Vancouver Cloutierien kanssa voita ikinä mitään...

Tähän mennessä ei ole tosiaan voittanut muuta kuin yhden playoff sarjan ja oman divisioonan mestaruuden kaudella 2003-04, mutta katsotaan nyt vielä yksi kortti. Cloutierin kohdalla mennään varmaankin tänä vuonna tulos-ulos periaatteella kaksivuotisesta sopimuksesta huolimatta. Tuo Oilers pelin tasoitusmaalihan tuli reboundista, joten Cloutieria ei tästä voi yksin syyttää, vaikka ihmiset joiden hampaisiin hän on joutunut syyttävätkin.

Aiemmin mies on kyllä runkosarjassa ollut hyvä myös näissä oman divisioonan peleissä ja eilenkin mies torjui pari erittäin hyvää paikkaa, joten minulta löytyy luottoa häneen ainakin runkosarjassa. Katsotaan nyt sitten keväällä miten miehen pää kestää. Kaudella 2003-04 playoffeissa Cloutier pelasi hyvin alun loukkaantumiseensa saakka ja torjui kiekkoja 92% tehokkuudella. Tuolloin minulla oli usko ja ennen kaikkea toive siitä, että hänestä olisi voittamaan, mutta sitten mies loukkasi nivusensa.
 

TML

Jäsen
Tuntuu että ihmiset muistavat Cloutieristä vain sen Lidströmin laukauksen playoffeissa 2002. Playoffeissa mies on tosiaan hapuillut mutta runkosarjassa kuuluu varmoihin maalivahteihin. Kuten nuck mainitsikin, tämä kevät ratkaisee paljon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Palttuilta

Kun laittaa 10 ruotsalaista samaan aikaan pelaamaan kiekkoa, yhden näistä palttukansan edustajista on lähes pakko nousta pelin ratkaisijaksi. Viime yönä tämä 'yksi' ei ollut Canucks kapteeni Markus Näslund, kuten Canucksin peleissä tänä vuonna on ollut tapana, vaan kakkosketjun sentteri Henrik Sedin. Sedin teki hyvin kauden aloittanutta Detroitia vastaan tehot 1+2, sai +3 tehosaldon ja voitti pelin lopussa olleen huipputärkeän aloituksen. Sedinin mailasta tuli ensin toisessa erässä Canucksin 1-2 johtomaali ja kolmannessa erässä miehen komea syöttö Anson Carterin maaliin tuotti pelin voittomaalin. Pelin viimeisillä hetkillä Sedin otti vielä mainitun oman pään aloituksen ja syötti kiekon Richard Parkille, joka teki loppunumerot 2-4 tyhjään Wings maaliin.

Canucksin kakkonenkin siis heräsi viimein kaksi ottelua kestäneestä työsulusta ja tämä ratkaisi pelin. Detroitin onnistuttua pitämään Canucksin ykkösen pisteittä, toisten oli pakko nousta esiin. Onneksi tänään kakkosketju teki sen mitä siltä kaivataan. Näissä kovissa peleissä yksi ketju kun harvemmin riittää. Detroitin onnistunut varjostuspeli ykköstä vastaan ensimmäisessä erässä pakotti Crawfordin sekoittamaan korttejaan toiseen erään ja toisesta erästä lähtien Markus Näslund pelasi Ryan Keslerin ja Richard Parkin kanssa, Morrisonin ja Bertuzzin saadessa ketjuunsa usein Matt Cooken. Hyvä, että valmennus oli hereillä ja vaihtoehtoja löytyy.

Richard Park oli Detroitia vastaan todella hyvällä pelipäällä, tuloksena kuusi laukausta kohti NHL:n yhtä parasta kakkosvahtia Manny Legacea. Matt Cooke pelasi myös kauden parhaan pelinsä ja hänen tärkeä keskialueen kiekonriisto Dan Clearylta toisessa erässä sekä tästä syntynyt läpiajomaali käänsi pelin. Ryan Kesler pelasi ensimmäisen ottelunsa synnyinseudulla (Kesler on kotoisin Livoniasta, Detroitista 20 minuutin matkan päästä) ja hänelläkin oli tärkeä osansa voitossa. Kesler otti aloitukset 60% tehokkuudella ja pelasi jälleen päälle kolme minuuttia alivoimaa. Mies oli muuten ostanut 100 lippua perheelleen ja ystävilleen tähän peliin, joten Detroitissa kannustettiin myös Vancouveria - ainakin yhtä joukkueen pelaajista.

Puolustuksessa Bryan Allen oli jälleen vahva. Hän sai jälleen peliaikaa noin 20 minuuttia, pelasi päälle 4 minuuttia alivoimalla, otti jälleen pelin korkeimmat laukausten blokkaukset, neljä blokkia, sai +1 tehosaldon ja taklasi Tomas Holmströmin Canucks.comin mukaan pelin hienoimmalla taklauksella. Allenista on kasvanut erittäin hyvä fyysinen puolustaja Ed Jovanovskin viereen. Canucks puolustuksen "iso kolmonen", Ed Jovanovski, Sami Salo ja Mattias Öhlund pelasi jälleen paljon. Salo kellotti 26:24, Jovanovski 26:08 ja Öhlund 21:59. Öhlund ja Salo saivat aikaan syötöt.

Maalilla alkukauden pelit pelannut Dan Cloutier oli tänään huilivuorossa ja hänen paikallaan pelasi kakkosvahti Alex Auld. Auld imi avauserässä Mikael Samuelssonin laukauksen maaliin helposti, mutta paransi tämän jälkeen selvästi ja pelasi hyvän pelin. Ihmeellinen maalivahti; ei mikään loistokausi AHL:ssa viime kaudella, mutta NHL:ssa mies tuntuu onnistuvan aina pelatessaan. Tietenkin puolustuksisssakin on eroja. Seuraavat pelit pelataan Minnesotaa vastaan vieraissa. Joutuukohan näissä jälleen nukkumaan, vai avaako Wildit peliään?

ESPN:n mukaan Canucksilla on muuten varsin kova otteluohjelma tulossa keskiviikkona:

http://sports.espn.go.com/nhl/schedule

Loppuun kysymys: Henrik Sedin oli viime yön Canucks sankari. Kuka mahtoi olla vastaavassa asemassa kaudella 2003-04 Detroitia vastaan yhden pelin neljällä maalillaan? Niinpä, Abba jaksaa soida näissä peleissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Rivalryt alkavat

Vancouver aloittaa tämän kauden rivalrysarjansa tänä yönä Minnesotaa vastaan vieraissa. Nämä kaksi joukkuetta pelaavat seuraavan ottelunsa heti perjantaina ja tällöinkin ottelu pelataan Wildien kotikentällä. Canucks on ennakkoon monen papereissa varmaankin suosikki joukkueiden välisissä otteluissa, mutta sitä se oli myös kaudella 2003-04. Tästä huolimatta Wild vei tuolloin joukkueiden väliset pelin nimiinsä ja aiheutti muuten hienon runkosarjan pelanneelle Canucks joukkueelle välillä isoja hankaluuksia.

Kauden 2003-04 ensimmäinen joukkueiden välinen ottelu pelattiin Minnesotassa 18.10 ja ottelussa päädyttiin 2-2 tasalukemiin. Canucksin maalintekijöinä olivat tuolloin Markus Näslund ja Henrik Sedin. Minnesotasta osuivat puolestaan ex-canucks Jim Dowd (1+1) ja gooni Matt Johnson. Seuraava ottelu pelattiin Vancouverissa 8.11 ja Canucks onnistui saalistaan tässä ottelussa Minnesotasta tuon kauden ainoan voittonsa maalein 4-3. Todd Bertuzzi iski kaksi maalia, Jason King ja Matt Cooke osuivat kerran.

Joukkueiden kolmas ottelu pelattiin heti perään 11. päivä marraskuuta Minnesotassa. Tuolloin Wildien maalivahti Dwayne Roloson masensi ottelua hallinneen Canucks joukkueen ottamalla 29 koppia ja pelaamalla nollan 1-0 lukemiin päättyneessä ottelussa. Minnesotan ainoan maalin ampui kolmennen erän 14 minuutilla edesmennyt Sergei Zholtok. Zholtokin maalin syötti nykyisin Canucksissa pelaava Richard Park.

Joukkueiden seuraava 6.12 Vancouverissa pelattu ottelu oli jälleen vähämaalinen ja päättyi tulokseen 1-1. Minnesota meni avauserässä Christoph Brandnerin maalilla 0-1 johtoon ja vaikka Canucksila oli paljon maalipaikkoja läpi pelin, joukkue sai tasoituksen vasta kolmannen erän 17 minuutilla Trevor Lindenin toimesta. Alkukauden neljä ensimmäistä peliä olivat siis menneet jo kaksi kertaa tasan.

Joukkueiden seuraava ottelu pelattiin Minnesotassa 29.2 ja tuolloin kotijoukkue vei pelin nimiinsä peräti maalein 6-2. Marc Chouinard iski kaksi maalia. Canucksin maalintekijöinä olivat tuolloin Todd Bertuzzi ja Mattias Öhlund. Minnesota oli ottanut joukkueiden välisissä peleissä johdon ja se pystyi tämän edun pitämään myös koko runkosarjan, sillä joukkueiden välinen kuudes ottelu päättyi jälleen tasan, tällä kertaa lukemin 1-1. Canucksin maalintekijänä juuri tullut uusi hankinta Geoff Sanderson ja Minnesotalta osui Andrew Brunette.

Näin ollen joukkueiden kuusi peliä menivät Minnesotalle otteluvoitoin 2-1. Peräti kolmessa pelissä pelattiin tasan. Huomion arvoista oli se, että tuota yhtä Minnesotan suurinumeroista voittoa (6-2) ja Canucksin ainoaa voittoa (4-3) lukuun ottamatta joukkueiden kaikki pelit olivat hyvin tasaisia ja vähämaalisia. Muuten hyvin maaleja tehnyt Canucks jäi Minnesotaa vastaan kerran nollille, teki kaksi kertaa vain yhden maalin ja onnistui tekemään kaksi maalia kaksi kertaa.

Nyt edessä on kuitenkin uusi kausi ja uudet kujeet. Minnesota voitti tämän kauden ensimmäisen pelinsä Calgarya vastaan maalein 6-3, mutta hävisi tämän jälkeen niin Phoenixille kuin Los Angelesillekin maalein 1-2. Minnesotan alkukauden tehomies on ollut pienikokoinen sentteri Pierre-Marc Bouchard, jolle NHL:n uusien sääntömuutosten pitäisi sopia hienosti. Alkukauden kolmessa pelissä Bouchardin mailasta on lähtenyt neljä syöttöä Wildien kahdeksaan maaliin. Muita Wildin iskussa olleita pelaajia ovat olleet Ottawasta tullut sentteri Todd White (1+2) ja isokokoinen Marc Chouinard (3+0).

Vancouver otti puolestaan ensimmäisestä pelistä Phoenixia vastaan 3-2 voiton, hävisi Edmontonille vieraissa rangaistuslaukauskisassa maalein 4-3 ja otti vierasvoiton Detroitista maalein 2-4. Joukkue on tällä hetkellä neljä peliä kestäneellä vieraspelimatkalla, kolme pistettä kahdesta pelistä keränneenä. Canucksin alkukauden onnistujiin pitää laskea joukkueen kapteeni Markus Näslund, jolla on kolmen pelin jälkeen kasassa tehot 4+1.

Canucksin tälle kaudelle muuttunut puolustus on onnistunut hyvin molemmissa päissä kenttää ja tästä kertovat myös puolustajien vähät jäähymäärät. Ed Jovanovski, Bryan Allen ja Nolan Baumgartner ovat toistaiseksi ilman jäähyjä, Sami Salolla on kolme kakkosta ja Mattias Öhlund sekä Steve McCarthy ovat selvinneet kahdella kakkosella. Joukkueen peräpäässä yhdelläkään puolustajalle ei ole ollut ongelmia uusien estämissääntöjen kanssa. Tämä kertonee hyvin puolustuksen vahvasta osa-alueesta, liikkeestä.

Minnesotasta vielä sen verran, että vaikka moni saattaakin ajatella, että puolustuspeliin keskittyvä joukkue tulisi kärsimään uusien estämissääntöjen ja avoimemman pelin kanssa, ainakin Canucksin ykkössentterillä Brendan Morrisonille on asiasta myös toisenlainen mielipide; "I think everyone thinks Minnesota won't be able to excel under the new system because of the style they play, but they have a real fast team. The new rules could work to their advantage because they just sit back and wait for teams to force long passes. They are so good in transition and you have to guard against that."

Saapa siis nähdä miten Canucksin kiekonhallintaan ja syöttelyyn perustuva pelityyli sopii uusien estämissääntöjen kanssa Minnesotan vastaiskuihin perustuvaa pelityyliä vastaan. Molemmilla joukkueilla on paljon nopeutta ja historiassa Minnesota on pystynyt passivoimaan Canucksin syöttöpeliä hyvällä liikkeellä. Uudet säännöt antavat tähän hyvän mahdollisuuden jatkossakin, joten helpolla Canucks ei tule pääsemään. Ennustetaan joukkueiden välisistä peleistä jälleen kovavauhtisia ja fyysisiä yhteenottoja.

Canucksin voittojen avaimet lepäävät järkevässä keskialueen pelissä ja asioiden yksinkertaisina pitämisessä. Wildit tulevat odottamaan Canucksin virheitä ja hyökkäävät keskialueelta järjestäytymätöntä puolustusta vastaan vauhdilla. Canucksin ylivoiman pitää myös toimia. Minnesota on pelannut tähän mennessä erittäin hyvin alivoimalla. Joukkue on laskenut omiin vain yhden alivoimamaalin kolmessa tämän kauden ottelussa.

Edit: Niin, se vastaus tuohon kysymykseen, johon kukaan ei ollut vastannut.. Daniel Sedin teki neljä maalia Detroitia vastaan helmikuun 24. päivä vuonna 2004 Canucksin 4-2 voittoon päättyneessä ottelussa. Kaikki Daniel Sedinin maalit syntyivät tasakentin ja näistä viimeinen tyhjään Wings maaliin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös