Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Valtteri Viljanen

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Jack of Spades, 14.09.2014 klo 15.19.

 1. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Koska Vuorisalo ei omaa lähellekään vastaavaa potentiaalia.
   
 2. Ribals Jäsen

  Lainaus:
  Tästä olen erimieltä. Ominaisuuksia löytyy olla Viljasta parempi kiekollinen pakki.
   
 3. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Minusta sinä dramatisoit koko juttua vähän liikaa. Pelaajan itseluottamuksen voi tuhota yhtä lailla myös liialla peluuttamisella enkä ylipäätään usko että itseluottamus on asia joka nousee ja laskee parissa kuukaudessa ääripäästä toiseen peliminuuttien mukana. Sami Hyypiä sanoi joskus Valioliiga - studiossa että haki itseluottamusta pelaamiseen harjoittelusta. Kun peli ei kulkenut, hän yritti harjoitella paremmin. Huippu - urheilun yksinkertaista matematiikkaa.

  Täällä palstalla kukaan ei tiedä mitä Aho on vaatinut Viljaselta ja miten Viljanen käsitellyt tilanteen. Sen sijaan näyttäisi että jotkut ovat projisoineet omia pettymyksen tunteitaan Viljaseen ja esittäneet tältä pohjalta ties mitä oletuksia. Kun itsellä on huono fiilis, on Viljasen itseluottamus maissa ja sama kääntäen. Taas kerran, normaalia huippu - urheilun matematiikkaa: nuori, vielä osin itseään hakeva pelaaja ja tälle uusi, edellisestä poikkeava valmentaja. Ei ole mitään ihmeellistä siinä, että yhteisen taipaleen alussa voi olla erilaisia prosesseja.

  En kaiken kaikkiaan vieläkään käsitä miksi tästä kaikesta tehtiin niin saatanallinen numero, mutta pääasia että Viljanen nyt pelaa, pysyy vesilasi rauhallisena.
   
 4. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Koskeeko tämä muitakin kuin Viljasta?
   
 5. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ok, mielenkiintoista katsoa mitä tapahtuu. Viljanen sai vapaan roolin ja peliaikaa, kun taas Vuorisalo on ollut kaksi viimeistä kautta normaalissa nuoren pelaajan roolissa. Nyt tilanne on tasottunut, molemmilla on mahdollisuus.

  Viljasen suurin heikkous on pieni koko, se pitää kompensoida älykkäällä pelaamisella ja hyvällä fysiikalla. Vuorisalo on hitaampi, mutta veto on taas selvästi parempi.

  Lähtökohdiltaan Vuorisalo ja Viljanen olivat tasoissa, toinen sai vaan peluutus edun.
   
 6. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Älä lähde kommentoimaan asioita, joista sinulla ei selkeästi ole minkään näköistä käsitystä. Harjoittelulla automatisoidaan toiminta peleissä, pelaamalla kuntoon on menneisyyttä.
   
 7. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Kiitti nauruista. Eli harjoittelet jonkun asian ja se sitten toimii automaattisesti itse pelissä? xD XD Meinaatko että esim. Viljanen oppii sijoittumaan paremmin harjoittelemalla kuin pelaamalla?
   
 8. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Tiedät varsin hyvin.
   
 9. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kyllä, harjoituksissa opetellaan oikea tapa ja poisopitaan väärästä. Tämä on vaikea prosessi, mikä vaatii oikean tavan toistoja suuret määrät. Kun oikeatapa siirtyy pelaamiseen, pelaamisen itseluottamus kasvaa.

  Ymmärrätkö, että kirjoituksillasi nollaat harjoittelun merkityksen?? Kannattaa kuunnella vaikka Pasi Kaukorantaa harjoittelun merkityksestä. Muistaakseni hän puhui sadasta harjoitteesta pelitavan kohdalla.
   
 10. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Harjoituksissa harjoitellaan oikeaa tapaa ja pelaamalla poisopitaan väärästä.
   
 11. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  En todellakaan tiedä. Olit käsittääkseni sitä mieltä että harjoittelu ei kehitä joten kai minulla on sitten kysyä että tarkoitatko tällä nyt kaikkia pelaajia vai pelkästään Viljasta, onko hän kenties niin paljon muiden pelaajien yläpuolella että hänen ei tarvitse harjoitellakaan, pelkästään pelata ja mielellään niin paljon, ettei kenelläkään nyt vaan tule paha mieli ja Viljasen itseluottamus tuhoudu?

  Miten on? Koskeeko kaikkia vai ei?

  Minusta tuo koko kommenttisi oli hyvä esimerkki tätä keskustelua vaivaavista ongelmista, siitä että tunteet sekoittuvat kannanottoihin jo liikaakin. Se johtaa kärjistyksiin joita tuskin allekirjoitat itsekään jälkeenpäin.

  Lainaus:
  Automaatio on huono sana, nähdäkseni pointti oli siinä että riittävä määrä toistoja luo pohjan sille, että tositilanteessa tekeminen tulee selkäytimestä. Kun puhutaan selkäydinpelaamista, siinä on aina taustalla toistoja, ei se hyvä peli vain ilmesty pelaajaan jostakin.

  Mitä itse sijoittumiseen tulee, niin kyllä sitä nähdäkseni voi tarvittaessa harjoitella. Peleissä tempo ja epäonnistumisen paine on kova, yleisö katsoo koko ajan ja niin edelleen. Pelit ovat huono paikka lähteä harjoittelemaan ja pelaamalla kehittyminen pelkkä myytti ilman laadukasta valmennusta ja harjoittelua.
   
 12. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Antaa olla, turha tästä on vääntää. Mielenkiintoista seurata, miten Viljasen ja Vuorisalon käy.
   
 13. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Niin pelaat kuin harjoittelet. Pelissä toimitaan harjoituksissa opitulla tavalla. Luistelemaankin oppii harjoittelemalla harjoituksissa. Ilman pelejä. Miksei sijoittumista oppisi pelinomaisessa harjoitelussa? Miksi yleensäkin urheilijat harjoittelevat?
   
 14. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Ei siinä määrin kuin pelaaminen.

  Lainaus:
  Harjoittelun avulla tiedetään mihin pitäisi pyrkiä. Toistot tositilanteessa johtaa selkäydinpelaamiseen.
   
 15. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Mikä siinä aidossa pelitilanteessa sitten on niin paljon parempaa kuin harjoituksessa? Pelissä pakin kohdalle voi tulla esim. yhden kerran tiettyä sijoittumista vaativa pelitilanne. Harjoituksessa voidaan luoda sama tilanne 20 kertaa. Eivätkö nuo 20 toistoa vastaa vähintään sitä yhtä pelissä tehtyä toistoa? Harjoituksessa valmentaja voi myös tarvittaessa korjata suoritusta parempaan suuntaan kunnes oikea tapa löytyy.
   
 16. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Niemi toimi Ässien menttaalivalmentajana edelliset viisi kautta. Saanut monesti ylistäviä kommentteja mm. Antti Raannalta, Aleksi Saarelalta ja monelta muulta, sekä tietysti Karri Kiveltä. Ässien ohella kuului myös Suomen U20 joukkueeseen. Suomen mestaruus ja pari MM-kultaa ihan ok saavutukset.

  Erikoista kun olet kuitenkin Ässiä seurannut, ettet tiennyt kuka Melina Niemi on. Toisaalta ymmärrettävää, koska hyvin vähän nostettiin julkisuudessa esille.
  Iso menetys Ässille. Täyden hyödyn saaminen menttaalivalmennuksesta edellyttää tosin tietysti saumattomasti toimivaa yhteistyötä valmennuksen kanssa.

  Henkisestä valmennuksesta olisi tänä kesänä/syksynä voinut olla suurta apua Aholle esimerkiksi juuri Viljasen, Ruotsalaisen, Wallin, Vuorisalon jne. kanssa.
   
 17. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Ei se nyt ihan näinkään ole, harjoitustilanteessa ohjattuja toistoja ja toistoja ylipäätään on aivan järjettömästi enemmän. Jääkiekko on nopea peli jossa ratkaisut pitää välillä pystyä tekemään samaan tahtiin kuin ponnistaminen mäkihypyssä. Joku mäkihyppääjä sanoi joskus että tehtyään kymmenen harjoitushyppyä hyppääjä on treenannut ponnistamista sekunnin. Mitä veikkaat, miten varmistetaan että tosipaikassa eli kilpailussa ponnistus on juuri sellainen kuin pitääkin?

  Se on toki totta että pelaaminen kehittää pelaajaa kun huomaa tekevänsä kentällä oikeita ratkaisuja ja saa niistä kiitosta. Samoin virheet voivat kehittää jos niistä saa oikeanlaista palautetta jonka pystyy sisäistämään. Mutta jos pelaamisessa on oikeasti perustavanlaatuisia ongelmia jotka tapahtuvat toistuvasti, en näe mitään väärää siinä, että valmentaja ottaa pelaajan syrjään ja työstää asioita erikseen vaikka harjoituksissa. Yleisön edessä mokaaminen kun ei pitkän päälle kehitä ketään.

  Eikä se katsomossa istuminenkaan ole aina maailmanloppu. Oliko Tapio Sammalkangas joka joskus sanoi että vietettyään yhdellä kaudella kolme kuukautta loukkaantuneena, hän oppi katsomaan pelejä eri tavalla ja tajusi kuinka usein hätäili tarpeettomasti kentällä. En tiedä miten Viljanen on näitä asioita käsitellyt, esimerkkinä siis vain tämä.
   
 18. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Ahon syytä siis tämäkin?

  Tulikos tämä Niemi aikanaan Rockyn aloitteesta Ässiin?
   
 19. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Valmentaja valitsee oman tiiminsä. Kuka nyt toimii Ässien mentaalivalmentajana?
   
 20. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  En tiedä. Toimiiko kukaan?
   
 21. Mondie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porilainen brändikiekko
  Lainaus:
  Ei ainakaan julkisuuteen ole kerottu kenekään tulleen tilalle. Kauanko Niemi muuten edes oli mukana, omien muistikuvien mukaan kauden tai korkeintaan kaksi?
   
 22. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Ponnistamalla tosipaikan aiheuttamassa psyykkisessä paineessa useaan otteeseen. Kokemuksen myötä. Simulaatiossa niitä paineita ei ole. Mutta niin, eiköhän mennä jo eteenpäin.
   
 23. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Ei hajuakaan Ahon mielipiteestä asiasta. Jos ei sovi Ahon tyyliin toimia, niin ei sitten sovi. Ei kai siitä silti syyttää miestä tarvitse.

  En tiedä kenen aloitteesta alunperin tuli, mutta Kiveä epäilisin. Ainakin Kivi vei Niemen niin maajoukkueeseen kuin nyt Ilvekseenkin.
   
 24. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Viisi kautta, 2011-2016.
   
 25. Mondie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porilainen brändikiekko
  Lainaus:
  Olikos se tosiaan niin kauan, no mun muisti on mikä on. Toivottavasti löytävät tilalle pätevän henkilön, saattaa olla mentaalipuolella korjattavaa jos Kyrpä-Jykä sattuu pahalle päälle.

  Palataan toki otsikon aiheeseen.