Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Valtteri Viljanen

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Jack of Spades, 14.09.2014 klo 15.19.

 1. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Lainaus:
  Viime kaudella Ässien puolustajista Viljasen keskimääräinen peliaika oli viidenneksi korkein, toissa kaudella kuudenneksi korkein.
  Pidetään vähän faktoistakin kuitenkin kiinni.
   
 2. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Vastaavalla peliajalla, tasokkaammassa joukkueessa. Miksi ei? Enkä nyt tiedä voiko 17:49 peliaikaa kutsua "rajattomaksi vastuuksi".
   
 3. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Juuri näin. Itsellenikään Viljasen nousut eivät näyttäneet mitenkään hölmön rohkeita. Lätkässä, sen pitää hyökätä, kenelle se mahdollisuus avautuu. Ja kyllä, hyvällä liikkeellä se tila aukeaa monesti puolustajalle. Ässien joukkueessa on about kaikki hyökkääjät puolustusuuntaan aika nöyriä, eli kyllä sieltä varmasti aina varmistus näille nousuille tulee. Ja sitäpaitsi, Liigassa nyt about kaikki joukkueet kärsii maalinteko-ongelmista, eikä nää ripuliranteet saa meidän huppuveskan ohi kiekkoa läpiajosta kuin ehkä joku kerran kymmenestä. Ei siis hätää vaikka joskus joku vastahyökkäys tulisikin.

  Piti käydä oikein ruudusta väijymässä ottelun huippuhetket, että mitä sitä nyt on jäänyt huomaamatta. Koosteessa ei näkynyt muuta kuin tuo laidalta tehty nousu, mikä tosiaan johti maalipaikkaan ihan kuin tuo toinenkin mainitsemasi. Valitettavasti tuo keskeltä tehty nousu ei koosteessa näy, muistaako joku paljonko pelikello näytti suunnilleen tuossa tilanteessa, kun Viljanen pelasi kiekon takatolpalle Juholan lapaan?

  Onko teidän mielestä Viljasen kiekollisena tehdyistä nousuista tullut paljon läpiajoja toiseen päähän? Tässä nyt varmaankin oma pää sutii tyhjää, mutta itselleni ei muistu tälläisiä mieleen. Valtteri onnistuu noista muistaakseni ihan hyvällä prosentilla. Ne mitkä itselleni on pistänyt silmään ja mikä Viljasen pelissä on se isoin, joskin ei ylipääsemättömän suuri ongelmakohta, on turhan rohkeat haistelut puolustuspelaamisessa. Kun Viljasen hyökkääjänsielu ottaa vallan ja hän pelaa itsensä ulos, tai tekee muuta yllätyksellistä, se tekee muiden puolustavien pelaajien, erityisesti maalivahdin pelaamisen vaikeaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2016 klo 17.05
 4. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Ensimmäistä erää oli jäljellä 13:40, Ruudun tallenteessa kohdassa 27:34.
   
 5. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Ehkä pointti oli juuri siinä, että olisiko Viljanen saanut tasokkaamassa joukkueessa vastaavasti peliaikaa. Ja jos ei olisi saanut, olisiko silti tehnyt samat pisteet. Ässissäkin peliaika olisi voinut jäädä vähemmälle eri valmentajan alaisuudessa. Tuskin joka valmentaja olisi Uusitaloakaan katsomoon pistänyt.

  Lainaus:
  Ei ole minunkaan mielestäni tullut vastahyökkäyksiä Viljasen hyökkäysinnon vuoksi ainakaan tällä kaudella. Enkä minä tarttunut yhteen omiin silmiini liian riskialttiiseen nousuun siksi, että niistä olisi tullut paljon takaiskumaaleja tai edes hyökkäyksiä vaan koska pidin sitä osa-alueena jota Viljasen pelissä voisi kehittää. Jos Viljasen halutaan kehityyvän huippupakiksi niin pitää muistaa, että mitä korkeammalle tasolle mennään sitä vähemmän virheitä sallitaan. Maajoukkueessakin on vuositolkulla pyritty kurinalaisella pelillä pitämään vastustajan maalitilanteet vähissä. Tuo mainitsemasi hyökkääjänsielu on mielestäni Viljasen pelin isoin ongelma. Viljasella on taidot olla hyvä kiekollinen puolustaja. Pitäisi vaan saada ajatuksen tasolla siirryttyä lopullisesti hyökkääjästä puolustajaksi ja löytää se puolustajansielu.

  Hyökkäyspään virheet ovat siinä mielessä vähemmän pahoja kuin puolustusalueen virheet, että niitä joku voi vielä ehtiä paikkaamaan ja ainakin maalivahti ehtii hyvin reagoimaan. Puolustusalueen virheistä saataa verkko heilua ennen kuin edes maalivahti ehtii tilanteeseen mukaan. Kaikki virheet ja heikkoudet pitää kuitenkin pyrkiä poistamaan, jos haluaa kehittyä ja päästä uralla eteenpäin.

  Kovin tuntuu osa porukasta olevan herkkänä Viljasen suhteen. Jos tässä nyt ottaa esimerkin vuoksi jonkun yksittäisen tilanteen pelistä esiin ja antaa rakentavaa kritiikkiä niin ei se tarkoita, että välttämättä haluttaisi hänet katsomoon tai myyntiin. Kritiikki Viljaselle ja kehut Vainoselle tai "saunakavereille" tuntuu menevän osalla porukasta tunteisiin. Eikä tämä nyt ollut kohdistettu erityisesti keneenkään. Ihan yleinen toteamus ilmapiiristä.
   
 6. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Iso kiitos tästä!

  Lainaus:
  No onhan tuo ns kritiikkiherkkyys ihan ymmärrettävää, vaikka se ei aina olisikaan kovinkaan järkevää. Sekin on pakko sanoa, että melestäni se on monesti vähintään osittain lukijan virheellistä tulkintaa. 1 ihminen kertoo asian = mielipide, 10 ihmistä kertoo samanmielisesti asiasta = yliherkkyys / porukka repii pelihousuja. Ihan kuin se mielipiteen voimakkuus nousisi siitä, kun useat ovat samaa mieltä. Ainakin joskus on hyvä muistaa, että jakoajan keskustelupalsta ei ole yksi henkilö.

  Nyt kun Pratun ohjeistuksella sain katsottua pariin kertaan tuon toisenkin nousun, niin selässä olisi ollut vaikka numero 29, niin kuola suussa hehkutettaisiin tuota peliä yli seurarajojen :D. Mielestäni Viljanen käyttää liikettän tuossa äärimmäisen fiksusti ja rohkeasti. Eihän tuossa vauhdissa noit pari seisovin jaloin puolustavaa pelaajaa ole mitään muuta kuin kierrettäviä keiloja. Juuri rohkeaa pelaamista ja loistavaa tilanteen tunnistamista me tarvitaan, että saadaan vähän enemmän maaleja aikaiseksi. Ja näitä tarvitaan nimenomaan Viljaselta erityisen paljon, kun en usko, että hän ikinä pelaavaan kuusikkoon puolustusalueen pelaamisen ansioilla mahtuu.

  Ja mikä tuossa olisi ollut se pahin skenaario? Koko Lukon joukkue on seisovin jaloin, tai valumassa omaa maalia kohti. Ässähyökkääjät samassa tilanteessa.

  "Kaikki virheet ja heikkoudet pitää kuitenkin pyrkiä poistamaan, jos haluaa kehittyä ja päästä uralla eteenpäin." Kyllä, mutta ei vahvuuksien kustannuksella.
   
 7. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Eihän tuossa ole mitään pointtia. Tai ainakaan mitään sellaista mikä ottaisi Viljaselta mitään pois. Olisiko Viljanen kyennyt pitämään tasonsa vastaavalla peliajalla Lukossa?
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2016 klo 12.36
 8. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Hyvin perusteltu ja samaa mieltä. Viljanen tuli hyvällä vauhdilla suorilla jaloilla seisovia jannuja vastaan. Verrataan sitä Bertrandin tilanteeseen, jossa yritti puskea kuljettamalla viiden miehen trapin läpi keskeltä.
   
 9. mjarkko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Ei olisi, koska teki paljon pisteitä juuri Lukkoa vastaan.
   
 10. Padas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Tällä Lukko-vertauksella tarkoitin, että olisi ollut viime kauden joukkueessa nipin napin 7.pakki. Ässillä on ollut pari viime kautta niin kapea puolustusarsenaali, että Rocky heitti hänet A-junnuista suoraan isoon rooliin edustukseen. Vielä kun muistaa miten Ude oli kaulastaan köytetty koirankoppiin pysyvästi kiinni, niin kiekon ylöstuojaa ei Valtterin lisäksi ollut. Nyt on Viljasen tontille kilpailua ja hyvä niin, koska pelannut erittäin hyvin näkemäni ottelut.
   
 11. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
 12. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Hyvä esimerkki siitä, miten se itseluottamus saadaan muutaman kuukauden aikana nmuorella miehellä taivaista maahan. Samaa on ollut havaittavavissa Wallin kohdalla. No nää on näitä. Marginaalijuttuja. Ihmetys ainakin meikäläisellä oli harjoituskaudella suuri tai oikeastaan jättimäinen. Meikäläisen harmaisiin aivosoluihin ei mennyt mitenkään jakeluun se, että miten Vehmanen meni näistä kahdesta suvereenisti ohi vieden ne arvokkaat muutamatkin minuutit muilta. Kyllähän tuo oli tiedossa ja nähtävissä jo treeneistä, ettei se jalka riitä mihinkään, mutta silti...
   
 13. Padas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Vehmasen kanssa tuskin oli missään vaiheessa tarkoitus tehdä sopimusta. Sen näki varmasti koko ässäjohto ensimmäisissä höntsäpeleissä. Viljasesta sensijaan leivotaan vastuunkantajaa tulevaisuuden ässäpakistoon. Aho teki hänelle varmaankin selväksi, mitä se vaatii. Kuten V itsekin sanoi, on puolustusalueella kiekottomassa pelaamisessa hurjasti kehitettävää. Syksy on ollut Viljaselle kasvun aikaa. Tuskin tässä mistään sadistisesta koulukiusaamisesta tai Pori-vihasta on ollut kyse, vaan siitä että Aho näkee hänessä talenttia maajoukkuoelaajaksi ja haluaa reippain ottein kehittää häntä kohti ammattilaisuutta.
   
 14. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Riippuu pitkälti siitä, miten Viljanen käsittelee "koulunsa" ja miten kausi etenee. Oliko itseluottamuksen tuhoaminen heti harjoituskauden alkajaisiksi välttämätöntä, että päästiin asioissa eteenpäin.
   
 15. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Miten Viljasen itseluottamus "tuhottiin"?

  Valmentaja kertoi kehittämis kohteet ja vaati työntekoa. Tämä on käsittääkseni normaalia pelaajan kehittämistä, on pelaajasta kiinni miten hän asian käsittelee.

  Mielestäni muutamat fanit, paikallinen media ja Viljasen taustaryhmä on nostanut asiasta turhan myrskyn.
   
 16. frodo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Lukkoa vastaan vaikutti siltä että Valtterin itseluottamus on ihan kunnossa. On nämä melkoisia juttuja. Jyrki "itseluottamuksen tuhoaja" Aho.
   
 17. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Voisiko vaan olla niin, että vaatimustaso on noussut ja uuden valmentajan kanssa kun ollaan lähdetty puhtaalta pöydältä, niin Viljanen olisi hieman liikaa tuudittautunut viime kauteen? Nyt kuitenkin ottamassa paikan kovan työn kautta ja ehkä tämän kaiken jälkeen pelaa vielä paremman kauden kuin viime vuonna kokonaisvaltaisesti. All hail Jyrki, jos näin.

  Itku ennen kauden alkua jo oli silti koomista luettavaa.
   
 18. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Mikähän oli se Viljasen rooli harjoitusottelusta nro. 1 lähtien. Kokoonpanon ulkopuolelle jättäminen ja muutama hajavaihto/ottelu tuhoaa luonnollisesti itseluottamuksen alta aikayksikön. Riippumatta siitä, kuinka tietoinen Viljanen oli puutteistaan ja kuinka nöyrästi otti tilanteen vastaan. Eihän tuossa pitäisi olla mitään epäselvää.
   
 19. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Mistä luulet tämän johtuvan. 1+1= ?
   
 20. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Näin asiat hoidettiin vanhassa Neuvostoliitossa.

  Kenen päätöksellä muuten Melina Niemi lähti Ässistä viime kauden päättääksi? Melinan itsensä, organisaation vai Ahon?Ja kuka nykyisin hoitaa Ässien menttaalivalmennusta?
   
 21. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Just joo...

  Eli jos Aho oli tyytymätön Viljasen puolustuspelaamiseen, hänen olisi pitänyt tästä huolimatta peluuttaa Viljasta? Missä vaiheessa Aho olisi saanut puuttua asiaan?
   
 22. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Millä kuvittelet pelaamisen tason paranevan? Harjoittelemalla? Heh.
   
 23. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  En tiedä kuka tämä Niemi on, joten minun on mahdotonta asiaa kommentoida.

  Miksi muuten viime kaudella ei noussut vastaavaa kansanliikettä Vuorisalon puolesta, kun Vainonen vei hänen paikkansa ylivoimassa?
   
 24. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kyllä, toistojen avulla.
   
 25. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Toistot harjoituksissa kehittää pelaajaa yhtä nopeasti kuin jäätikkö sulaa.