Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Valtteri Viljanen

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Jack of Spades, 14.09.2014 klo 15.19.

 1. mjarkko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Kaukoranta aloittaa KaMan menttaalivalmentajana. Ehkä joskus sitten Ässiin takaisin.
   
 2. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Niin, muistelin vaan että Rockyn aikaan kaudella 2010 - 2011 olisi ensimmäisen kerran käytetty mentaalivalmentajaa ja siksi kysyin, että oliko jo silloin sama henkilö. No, eipä siitä enempää. Varmaa on nyt ainoastaan se, että kukaan ei tiedä miksi ko. valmentajan palveluksia ei enää käytetä, joskin täysin mahdollista on, että tähän asiaan ei liity sen kummempaa dramatiikkaa. Tuollaisilla koutseilla on varmasti paljon muitakin työpaikkoja kuin Ässät.
   
 3. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Ei, vaan tehdään toistoja niin kauan että tosipaikassakaan ei tarvitse kokea psyykkistä painetta. Pätee myös jääkiekkoon vaikka pelitilanteessa on toki myös eroja suhteessa mäkihyppyyn ja ponnistukseen. En käsitä miksi ihmeessä jankutat tällaisesta, eivät pelaajat huvin ja urheilun vuoksi joka päivä harjoittele.
   
 4. Valkoinen Intiaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lahjattomat reenaa ja pelaamalla oppii pelaamaan ja mitä muita näitä ny oli..

  Tosiaan mitä hyötyä on pitää ensimmäisiäkään jääharjoituksia jos ne eivät kehitä? Kysymys ensisijaisesti XDXDXD MadSpadelle
   
 5. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Pitää ilmeisesti vastata tähänkin uudestaan kun ei mene jakeluun. Harjoittelun avulla tiedetään mihin pitäisi pyrkiä. Pätee niin yksilöön kuin pelitapaan.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2016 klo 12.35
 6. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Toistojen määrä simulaatiossa siis kellistää tositilanteen paineen? Hohhoijaa.. Harjoittelemalla opitaan suorittamaan teknisesti oikein(tiedetään mihin pitäisi pyrkiä). Niin ja tosiaan, lätkässä on henkisen puolen lisäksi tuhat muutakin muuttujaa tositilanteessa verrattuna harjoituksiin. Päivanselviä asioita.
   
 7. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Kyllä kentälle yleisesti ottaen on helpompi mennä jos on harjoitellut niin että tietää mitä tehdä missäkin tilanteessa ja uskoo pärjäävänsä. Tietenkään mikään ei korvaa tositilanteessa syntyvän onnistumisen tuomaa positiivista kokemusta, mutta kyllä harjoittelulla on iso merkitys siinä, onko tähän edellytyksiä vai ei. Eikä kysymys tietenkään ole vain henkisistä tekijöistä, mutta muuttajat ovat helpommin hallittavissa kun taustalla on riittävästi toistoa.

  Tämä nyt on sinänsä vähän ympäripyöreää keskustelua kun kukaan ei tiedä onko Aho laittanut Viljasen treenaamaan ekstraa vai ei. Mutta edelleen kummastelen näkemystä jossa Viljasen pitäisi vaan pelata, pelata ja pelata ja kehittyä sitä kautta ja kehittymisellä harjoittelun kautta ei muka olisi mitään merkitystä. Luulisi juuri Viljaselle tämän jälkimmäisen olevan erityisen tärkeää kun muistetaan ettei hän ole edes pelannut pakkina kuin vasta muutamia vuosia.
   
 8. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Osaaminen vähentää tositilanteen painetta ja osaamista saa toistoilla.
   
 9. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Nimenomaan. Sanoin tuon saman asian toisella tavalla. Mutta se mikä vie pelaajaa eteenpäin, on toistojen määrä tositilanteessa. Niihin muuttujiin et pääse käsiksi harjoituksissa.

  Viljasen kohdalla on saattanut olla jokin asia niin pahasti pielessä, että sitä on lähdetty ihan nollista rakentamaan uudestaan. Siinä tapauksessa voisin ymmärtää miksi asiat ovat edenneet nähdyllä tavalla. Toisaalta, mitään katastrofaalista ei Viljasen pelissä viime kaudellakaan ollut. Onhan siellä puutteita, mutta niin pahoja..
   
 10. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Poisoppiminen väärästä suoritustavasta on vaikeinta. Joensuu avasi tätä jossain vaiheessa, kertoessaan Islandersin luisteluvalmentajan vierailusta. Vaatii paljon toistoja.
   
 11. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Tätähän emme tiedä, mutta epäilen että kyse on ollut jostain vähemmän dramaattisesta. Valmentajat näkevät pelaajia ihan eri tavalla, puhuvat asioista eri tavalla, ja saattavat vaatia eri tilanteissa hyvinkin erilaisia asioita. Tätä tarkoitin kun kirjoitin aiemmin erilaisista prosesseista. Mielestäni koko tätä asiaa on dramatisoitu aivan liikaa ja esitetty ties mitä teorioita Ahon motiiveista.

  Lainaus:
  Joensuu on koko urakehityksellään loistava esimerkki siitä että pelaaminen ei todellakaan aina kehitä ja että harjoittelulla on merkitystä.
   
 12. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  No jos nyt puhutaan esim. luistelutekniikasta, kuten tässä Jessen tapauksessa, niin sitä harvemmin saa pelaamalla kuntoon. Kuten sanoin, harjoittemalla opitaan suorittamaan teknisesti oikein. Missään kohtaa en ole väittänyt, etteikö harjoittelulla olisi merkitystä.
   
 13. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Väitätkö edelleen ettei treeneissä tehdä pelinomaisia harjoitteita? Kannattaa käydä katsomassa mitä esim. Wallin kanssa hiotaan ja miettiä voisiko sen opin tuoda mukanaan kaukaloon Liigapelissä.
   
 14. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Ööh ja näin olen väittänyt missä kohtaa? Suurimmaksi osaksi siellä tehdään juurikin pelinomaisia harjoitteita. Eli harjoitellaan niitä asioita mihin tulisi pelitavallisesti ja yksilönä pyrkiä.
   
 15. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Nyt kannattaa lopettaa selittely ja lukea omat viestisi eiliseltä päivältä.

  Lainaus:
  Lainaus:
   
 16. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Lainaus:
  Jos palstamme oman elämänsä Chuck Norris ei tiedä Melina Niemeä, niin häntä ei ole olemassa.

  Tulee mieleen herran dissailut esim. Jussi Hirvosen osaamista kohtaan aikanaan. Ja eikös joku Isomäen nurkkapatrioottisakki tälle Islandersin luistelukoutsillekin naureskellut?

  Tämä on nyt jokseenkin väsynyttä vääntämistä. Kai harjoittelun merkitys nyt kaikille pitäisi selvää pässinlihaa olla? Mutta Viljasen kohdalla ihmetystä on vain herättänyt se, että kuitenkin aika kovat odotukset viime kauden perusteella hänelle oli ladattu ja ei nyt sitten meinannut mahtua kokoonpanoon. Ja parilla muullakin jannulla on ollut samaa probleemaa. Viljasen heikkoudet ja vahvuudet oli toki tiedossa, mutta kai hyvää kannattaa silti odottaa. Kai se hyökkääjätausta vielä vähän painaa takaraivossa.
   
 17. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Nyt kannattaa ottaa vain se oma luetun ymmärtäminen tarkasteluun. Pelaamisen taso= miten suoritat ottelun aikana. Tässä asiassa et pääse seuraavalle asemalle kuin pelaamalla. Harjoittelemalla hiot yksilötaitoja ja sisäistät pelitavallisia asioita.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2016 klo 14.56
 18. RaikkA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässässäsäsä
  Täyttä paskaa. Näillä esityksillä kyllä taas vilttiketju kutsuu ennen pitkää.

  Huonoin Ässäpuolustaja, taas kerran.
   
 19. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ei ollut! Vainonen oli paskin. Viljasella on olemassa se potentiaali, mikä monelta muulta puuttuu, joten kärsivällisesti vaan eteenpäin, kyllä se sieltä.
   
 20. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Viljasella on potentiaali hyökkäyssuuntaan, toivottavasti se realisoituu. Ilves peli oli heikko, liikaa ryntäilyä, joiden seurauksena pelasi itsensä muutamaan otteeseen ulos.
   
 21. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Huvittavin yksityiskohta Viljasen pelissä eilen oli se jossa hän samassa vaihdossa omasta päädystä 2 kertaa avasi riskillä ja molemmilla kerroilla Ilvespelaajalle. Vähän aiemmin pelissä Vainonen syötteli omassa päässä miten sattuu. Nämä eivät ole mitään taitokysymyksiä vaan puhtaasta huolimattomuudesta johtuvia. Varmasti Aho tätä nimenomaan pojille vaihtoaitiossa selvensi: huolellisuutta peliin!
   
 22. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Viljasen tarttisi olla Marttisen parina, silloin homma sujuu hyvin. Muiden kanssa ei näköjään suju tällä kaudella.
   
 23. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Edeltävästä viestistä näyttääkin olevan jo yli kuukausi, joten ainakin tällä palstalla Valtteri on saanut työrauhan ja sen paljon peräänkuulutetun näyttöpaikan Marttisen vierellä kakkosparissa.

  Omaan silmääni malttia on tullut lisää ja yltiöpäinen hyökkääminen on vähentynyt selvästi.

  En muista onko samaa ongelmaa ollut aikaisemmin, mutta viime viikkojen aikana on monesti pistänyt silmään heikot suoritukset hyökkäyksiin lähdöissä. Keskialueelle annetut avaussyötöt menevät käsittämättömän usein aivan liian eteen. Välillä taas syötön antaminen kestää jolloin hyökkääjät joutuvat hidastamaan ja syöttöpaikat kuivuvat kokoon. Syötön viipyminen on toisinaan johtanut myös siihen, että syöttö on tullut hyökkäjälle sellaisella hetkellä, kun hän ei oikeastaan enää ole hyvässä asemassa vastaanottamaan kiekkoa. Toisin sanoen hänelle ei enää kannattaisi syöttää. Jossain pelissä hyökkääjä jäi vaarallisen näköisesti vastustajan taklaamaksi, kun yritti vastaanottaa huonolla hetkellä annettua huonoa syöttöä.

  Kaksinkamppailutilanteissa Viljanen on edelleen huono. Jotenkin huteraa ja kompuroivaa vääntämistä. Pieni koko rajoittaa, mutta jos verrataan 1 cm pidempään Seppälään tai 4 cm lyhyempään Varttiseen niin kyllä Viljanen vaan on huono kaikessa vääntämisessä enkä usko sen puolen merkittävästi muuttuvan.
   
 24. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Muistelen, että viime kaudella Viljasen putki kulki paremmin ja teki enemmän kiekollisia nousuja. Onko nyt treenattu kovempaa ja paikat vielä jumissa vai onko koko hajatelma pelkkää alkavan dementian tuomaa harhakuvaa?
   
 25. Ainapata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Niin, kyllä hyökkäävän pakin pitäisi saada myös tehoja aikaan että voidaan olla tyytyväisiä suoritukseen. Tehot puuttuvat, rohkeus on kasvanut alkukauteen verrattuna sekä myöskin vastuu lisääntynyt. Hyvä siitä tulee kun vaan saisi vielä tehoja hyökkäyspäässä, puhutaan kuitenkin vielä nuoresta pelaajasta. Omissa sitten vaan pitää pystyä olemaan maalin ja miehen välissä. Liikkeestä homma ei jää kiinni, mutta koko kieltämättä asettaa hieman rajoitteita ja tuo haasteita oman pään peliin.