Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Valtteri Viljanen

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Jack of Spades, 14.09.2014 klo 15.19.

 1. Jack of Spades Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
  Ässien 20- vuotias puolustajalupaus ansaitsee Jatkoaikaan oman threadinsa. Pienikokoiseksi puolustajaksi hän pärjää yllättävän hyvin. Vahvuudet ovat kiistatta hyõkkäyspäässä, ylivoimilla etc. Hänen pelikäsityksensä “hockeysense” on hyvää luokkaa, laukoo hanakasti paikan tullen ja Viljasessa on myös havaittavissa johtavan pelaajan ominaisuuksia.

  Wikipedia: "Viljanen on Porin Ässien oma kasvatti. Kaudella 2009–2010 hän toimi joukkueen C-nuorten varakapteenina ja oli Ässien tehokkain puolustaja sekä SM-karsinnoissa, runkosarjassa että pudotuspeleissä. Kaudella 2010–2011 Viljanen voitti pelipaikastaan huolimatta joukkueen B-nuorten sisäisen runkosarjan piste- ja maalipörssin tehoin 12+6=18. Kaudella 2013–2014 hän oli Ässien A-nuorten tehokkain puolustaja tehoilla 12+19=31, joilla Viljanen sijoittui koko A-nuorten SM-liigan puolustajien pistepörssissä neljänneksi ja maalipörssissä toiseksi. Hän toimi myös joukkueen kapteenina ja johdatti Ässät kauden päätteeksi A-nuorten SM-pronssiin."
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2014 klo 15.43
 2. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Wikipedia antaa hiukan virheellistä infoa. Viljanen siirtyi puolustajaksi vasta kauden 12-13 lopussa A-junnuissa, eli C- ja B-junnuissa pelasi hyökkääjänä.
   
 3. Jack of Spades Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
  Lainaus:
  Kiitokset Pratulle korjauksesta. Itse en Viljasen uraa noissa alemmissa junioreissa tunne ja kiinnitin häneen enempi huomiota vasta viimekaudella A- nuorissa. Otteista hyökkäyspäässä on kyllä nähtävissä, että Viljanen on pelannut hyökkääjänä.

  Osaatko Pratu tarkemmin kertoa, mikä sai Viljasen vaihtamaan pelipaikkaa hyökkääjästä puolustajaksi? Pakkien puute joukkueessa, vai oma päätös?
   
 4. Raimoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
  Pelasi vielä a-junnuissakin hyökkääjänä. Ei mielestäni ole sanonut, mikä sai vaihtamaan pakiksi. Johtajatyyppi, joka osaa omalla esimerkillään ohjata joukkuettaan.
   
 5. madeOFspade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tais lähteä vaihto hyökkääjästä pakiksi silloisen valmentajan ideasta.
   
 6. Zicco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Näin on muistaakseni jossain haastattelussa sanonut.
   
 7. Jan Koller Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät ♠
  Mielenkiinnolla katsoin ensimmäistä kertaa Viljasen peliä. Oli kyllä heikko esitys tänään. Taitoa näyttää olevan, mutta omassa päässä ja viivalla todella heikkoja ratkaisuja. No, se oli vain yksi peli ja luotan, että Rocky tietää mitä tekee, mutta tämän pelin perusteella Mestis -pelit voisivat olla hyvä paikka hakea kovuutta ja rutiinia.
   
 8. Jeppe_68 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Olisko ollut yliyrittämistä? Sen sorttisia virheitä, katse jo muualla kun pyyhkäisi pölyt kiekon päältä pari kertaa ja muuten vähän semmosta junnumaista höntyilyä. Eiköhän valmentaja puutu noihin ja anna vielä aikaa pari seuraavaa peliä. Lindellin tulon jälkeen varmaan tilanne arvioidaan uudelleen.
   
 9. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Vähän ihmetyttää miksi tänään ei ollut seiskapakkia matkassa (ainakaan lähetyksen mukaan) koska Viljasen olisi voinut laittaa penkin päähän. Virheet lienivät vain yliyrittämistä ja varmasti jonkinlaista väsymystä, mutta ehkä lepo joka toisessa vaihdossa olisi ollut ihan hyvä asia.
   
 10. Jack of Spades Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
  Lainaus:
  Kyllä tänään tuli Viljaselle virheitä varsinkin ottelun avauspuoliskolla, ei ollut nyt sitä Valtteria kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä. Ei ollut kuitenkaan ainut pakki, joka kämmäili. Esim. Sammalkangas teki myös virheitä. Onneksi virheet eivät kostautuneet ja Ässät voitti tänään. Virheitä tulee, mutta niistä pitää vain ottaa nuoren ja vanhemmankin pelaajan opiksi ja pelattava vahvuuksillaan.
   
 11. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ja valmennuksen pitää analysoida mistä virheet johtuvat ja puuttua syihin. Sammalkankaan ja Viljasen virheiden syyt eivät hoidu samalla palautteella.
   
 12. Jack of Spades Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
  Lainaus:
  Varmasti näin, mutta TosiFani ole hyvä vain ja tuo ilmi mielestäsi “oikea” palaute kummallekin jos olet analysoinut syyt. Eiköhän Rocky totea kummallekin, että katsokaa ettei vastaavat virheet toistu seuraavassa pelissä. Tämä peli nyt jokatapauksessa voitettiin, Smotherman nyt taisi kuitenkin ainakin olla kerran läpiajossa noista.
   
 13. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Mikäli Lindellin tullessa takaisin pakisto on terveenä, niin Viljaselle olisi hyvä juuri tuo seiskapakin rooli hetkeksi. Mitä luultavimmin nuo virheet johtuivat juuri yliyrittämisestä ja väsymyksestä. Kuormaa hieman keveämmäksi, asioiden läpikäymistä valmennuksen kanssa ja sitä kautta "raikkaampana" jatkoon. Jos ei muuten niin mestiksessä vaikka kymmenen pelin stuntti ei olisi pahitteeksi.

  Kyllä tästä kaverista huippupakki liigaan tulee lähes satavarmasti. On jo nyt aktiivisesti kentällä mukana pelissä ja pitää ketjukavereitakin hereillä äänellään. Mietitään kuitenkin, että on kaverin ekat kolme liigapeliä takana ja on välillä enemmän ajantasalla tapahtumista, kuin joukkueen kapteeni.
   
 14. kalma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Pelin alussa tuli virheitä kyllä, ylivoimalla kerran löi ihan suoraan kiekosta ohi ja sitten toisella kertaa kiekko karkasi syötön vastaanotossa pois alueelta, tiedä sitten oliko syöttö huono vai pelkästään Viljasen huonoutta. Muutama huonohko syöttö myös omalla alueella. Ei mitään kardinaalimokia, vaan aika hyvin sai itse tai pakkitoveri paikattua nuo, mutta ei tuollaisia mielellään näe.

  Väsymyksen piikkiin en kuitenkaan noita laittaisi, koska mitä pidemmälle peli eteni niin sitä paremmin Valtteri pelasi. Muutama upea pystysyöttö, joista yhden ansiosta Saarela pääsi puolittain läpiajoon, ja muutenkin jämäkkää peliä. Pelicans ei kyllä ollut mikään kummoinen, viikonlopun jälkeen tiedetään Viljasen kyvyt paljon paremmin.
  Tuleeko Lindell nyt sitten jo Tappara-peliin? Kai tuo yhden pakin paluu voi vaikuttaa pienenä jännityksenä nuorella puolustajalla, kun väkisinkin ajattelee, että riittääkö se oma taso sinne top6 joukkoon. Uskon Rockyn tietävän täsmälleen mitä seuraavaksi pitää Viljasen kanssa tehdä.
   
 15. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Ihmetytti hieman miksi Rocky peluutti Viljasta myös alivoimissa, ainakin yhdessä pitkässä ylivoimapyörityksessä Viljanen oli niin puhki että nippanappa jaksoi vaihtoaitioon raahautua. Etupäässä alivoimissa pitäisi aina olla Marttinen-Sammalkangas-Stafford-Uusitalo, joista Marttinen voi pelata eniten vaikka kahdessa parissa. Parkkonen ja Viljanen voivat keskittyä enemmin ylivoimiin joissa kiekollinen taito korvaa fyysisyyden vajaavaisuudet.
   
 16. vero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Itse asiassa Parkkonen on ihan hyvä alivoimapelaaja. Fyysisesti kokoisekseen vahva, hyvällä liikkeellä ehtii irtokiekkoihin ja teknisesti taitava pystyy purkamaan kiekkoja vähän ahtaammastakin tilasta. Vastaavasti Tapsa ja Ude on teknisesti paljon Parkkosta perässä ja tästä seuraa purkutilanteissa koomisia suorituksia, jossa kiekko ei lähde mihinkään tai tai kopsahtaa suoraan ensimmäisen vastustajan lapaan. Udelta tyylipuhdas esimerkki eilen kolmannen erän lopussa, jossa ensin selvässä paikassa puhdas huta ja sitten kiekon kuitenkin jäädessä karmealla tuurilla itselle pari metrin sneppi suoraan ekalle vihulaiselle. Ja Tapsalla tosiaan ihan samanlainen tilanne myöskin kolmannessa erässä, josta lopulta itselle jäähy.
   
 17. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Kunhan nyt Ude ja Tapsa ymmärrettäisiin pitää pois ylivoimista. Kaikki kiekosta jotain tietävät käsittävät, että heidän vahvuudet ei ole ylivoimissa. Sen sijaan Valtteria kannattaisi peluuttaa silloin tällöin kakkos yv:ssä, myös sen jälkeen, kun Lindell tekee paluun. Parissa harkkapelissä ja liigapelissä on tullut seurattua pelkästään Viljasta ylivoimissa. Hakee mielestäni hyvin paikkoja viivan ja b-pisteiden välissä. Sportia vastaan vikassa harkkapelissä otti päähän, kun #8 oli viivan ja pisteiden välissä maila valmiina one-timeriin, kun kulmassa ollut kiekollinen hyökkääjä imi Sportin kaverit itseensä. Päätti kuitenkin pelata päätyyn n. 3 kertaa tällaisen tilanteen ollessa päällä vaikka tuossa olisi ollut Valtterilla paikka joko pamauttaa suoraan vastapalloon tai nousta maalille asti.

  Sen nyt uskallan ainakin luvata, että jos Viljanen on viivassa ylivoimassa, niin enemmän vaaranpaikkoja tulee vastustajan maalille vs. Ude tai Tapsa pomputtelemassa ja hakkaamassa kiekkoa päätyyn. Luotan silti Rockyyn tässäkin tapauksessa. Kyllä siellä penkin takana on tietotaitoa, kuinka tällainen kaveri ajetaan sisään liigapakistoon.
   
 18. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Viljasen kohdalla voisi miettiä jotain marras/joulukuulle kestävää Mestis komennusta, jotta poika saisi enemmän rutiinia miestenpeleihin. Vielä tulee aivan liian paljon alokasmaisia virheitä (hei tottakai tulee koska kokemusta puuttuu mutta sitä voi hankkia myös alemmalta sarjatasolta) kiekonmenetyksiä, röntyilyjä omassa päässä ja eilen esimerkiksi IFK hyökkääjä vei pojua 100-0 1vs1 tilanteessa.

  Kaikista edellä mainituista pääsee eroon pelaamalla, mutta onko oikea paikka harjoitella nyt liigaringissä vai jossain muualla? Ongelmana lienee vain se, että jos Viljanen vuokrataan niin Ässät ei kestä pakistossa loukkaantumisia.
   
 19. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Liigarinki ehdottomasti oikea paikka. Mestiksestä ei taida löytyä kuin Tuton Lehkonen, jonka valmennukseen Ässä valmennus kehittyvän pelaajan laskisi. Eikä taida Tutokaan kovin kiinnostunut olla näistä lyhytkestoisista liigalainoista.

  Soisi kyllä faneillekkin samaa asennetta kuin valmennukselle, että kiinnitetään huomiota niihin pelaajien hyviin suorituksiin mahdollisten pikku virheiden sijasta. Hakemalla kun haetaan ja otetaan joku pelaaja silmätikuksi, niin kyllähän sieltä aina virheitä löytää niin halutessaan. Viljasellakin kuitenkin huomattavasti enemmän niitä hyviä kuin huonoja suorituksia.
   
 20. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Viljasella varmasti näkyy pelaamisessa tuo hyökkääjästä pakiksi siirtyminen. Ässät ei ole hävinnyt yhtään peliä Viljasen takia, joten ei tässä ketään olla ristiinnaulitsemassa. Lähinnä se että nuorella pojalla saattaa miestenpelien opiskeluun mennä kausi, pari aikaa ja nyt kun on pelaavassa kuusikossa ollut niin pitäisi olla joka ilta valmis huippusuoritukseen.

  Vähän sellainen fiilis tässä on, että paljon on tullut vähän liian nopiaan. Voin toki olla väärässäkin :)
   
 21. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Olen vieläkin sitä mieltä, että Viljasesta tulee liigatasolle kova tekijä. Se aika tosin koittaa näillä näkymin ensi kaudella. Paljon tulee virheitä, mutta toisaalta tekee myös nopeita ja hyökkäyksiä edistäviä liikkeitä monesti. Rutiinia ja fysiikkaa parempaan malliin, niin alkaa tapahtua. Se tosin taitaa mennä sinne ensi kaudelle tai vähintään ensi vuoden alkuun.

  Ennen kuin ristiinnaulitsisin lahjakasta tulokasta, niin katsoisin herrojen Lindell ja Uusitalo suorituksia. Lindell saa väsymyksestä anteeksi, mutta Udeen alkaa mennä oikeasti hermot. Mikä tuon koohottamisen lopettaisi? Relaksantit?
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:


  Pelejä hävitään aniharvoin yksittäisen pelaajan virheeseen, koska jääkiekkopeli kestää sen 60+ minuuttia ja sisältää lukemattomia erilaisia tapahtumaketjuja, joiden seurauksena olisi voinut tulla maali jompaan kumpaan päähän. Tästä huolimatta Tapparan kolmas maali meni täysin Viljasen piikkiin, joten periaatteessa Ässät hävisi tuon pelin Viljasen virheen seurauksena.

  Ehkä valmennus peluuttaa Viljasta tuloksesta riippumatta. Kivi toimi Taimen kanssa tähän tyyliin, samoin Lehkonen Niskalan kanssa. Tämä on yksi tapa kasvattaa uutta huippupuolustajaa, mutta siinä on omat riskinsä. Tämän seurauksen esim. Parkkonen istuu penkillä, eikä saa tilaisuutta vaikka toinen tekee millaisia virheitä.
   
 23. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Mikä helvetti tuossa Parkkosessa on niin uniikkia? Moni täällä haikailee miehen perään, mutta mitä hän on saanu aikaiseksi? Roikkunut vuositolkulla mukana eikä vieläkään ole vakiinnuttanut paikkaansa aloituskokoonpanossa.

  Kyllähän Parkkonen hyvin on pelannut. Mutta onko se jokin syy heittää oma juniori nurkkaan, että ihan ok pelaava kaveri pääsee pelaamaan? Varmasti Parkkonen saa vielä tilaisuutensa, koska Viljanen ei koko kautta varmasti pelaa aloituskokoonpanossa. Viimekausi meni koirankopissa, mutta kyllä jotain on vialla, jos 2-3 valmentajaa ei anna vieläkään tuon enempää vastuuta.
   
 24. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Niin, sanontahan menee että hyväksi pelaajaksi oppii vain pelaamalla, katsomo ei kehitä ketään. 7 pakkia kokoonpanossa antaa mahdollisuuksia pelin aikanakin tapahtuviin muutoksiin, parissa viime pelissä tätä korttia ei kuitenkaan ole käytetty...
   
 25. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:


  Parkkonen on lahjoiltaan hyvä kiekollinen pakki, ei mikään ok pelaaja. Mikäli kaverin pää on kunnossa, hän voisi olla jo tällä kaudella liigan johtavia pakkeja. Minua vaan ihmetyttää Ässien toiminta hänen kohdallaan, miksi kaveria pidetään rosterissa, jos hänelle ei nähdä käyttöä?

  Parkkonen olisi halunnut purkaa sopimuksena mestaruuskaudella ja siirtyä toiseen liigajoukkueeseen, mutta Toivola puhui hänet ympäri. Virta hankki Parikan ja laittoi Parkkosen koirankoppiin, nyt Kaukoranta toi Viljasen ja Parkkonen on taas siellä kopissa. Viljanen on nyt pelannut kolme heikkoa peliä, joissa hänelle on tullut useita junnumaisia virheitä, mutta hän jatkaa edelleen kentällä. Tämä alkaa vituttamaan niitä pelaajia, jotka odotavat mahdollisuuttaan ja aiheuttaa turhaa rutinaa kopissa.