Itse en ählämipizzoja tai kebukoita nykyään jaksa harrastaa, niiden kiintiö on yksinkertaisesti jo täyttynyt, mutta Jyväskylästä on jäänyt pari muistamisen arvoista paikkaa annoksineen mieleen. Väinönkadulla sijaitseva Pasargad (liekö enää olemassa?) tarjoili meikäläiselle parhaan rullakebabin ikinä, ainakin näin Suomen oloissa. Koko, koostumus, mausteet ja etenkin se päältä aavistuksen rapsakka taikinakuori löivät laudalta kaikki silloiset kilpailijat kevyesti. Tuohon aikaan noin 2005-2015 kebuloiden appeet muodostivat verrattain aika merkittävän osan ruokavaliotani, joten myös vertailukohtia riitti ja sikäli tämä ei olekaan mikään ihan pieni tunnustus. Sitten siinä kävelykadun aika alapäässä on kai edelleen piskuinen Troija, jonka suojassa sisäistin kebabia kera perunamuusin moneen otteeseen. Kuulostaa ehkä jotenkin perverssiltä yhdistelmältä, mutta toimii ihan saakelin hyvin! Tämä mesta ei ymmärtääkseni ollut taustaltaan edes mikään türkkilaisten pitämä, mutta kebabliha on siellä tosi hyvää.
Tätä nykyä jos iskee laiskuus ja toisaalta mätön himo, niin menen ihan perus grillille ja haen makkaraperunat tai jonkun grillihampparin. Välillä oli sekin vaihe elämässä, etten oikein voinut sietää näitä raswanhajuisia grilliputkia, mutta jotenkin sitä vanhemmiten saa taas hyvää omaatuntoa siitä, kun auttaa vähillä rahoillaan näitä katoamaan päin olevia nostalgiamestoja. Lähinnä se tosin on symbolista, kun käynnit ovat aika harvakseltaan. Eipähän muutu naamaltaan Hedbergin näköiseksi.