Uusi jäähalli!

 • 645 818
 • 3 855

hege

Jäsen
Jotenkin ulkopaikkakuntalaisena voisi kuvitella, että olisi mahdollista löytää synergiaa hallin ja torikauppiaiden kesken jos ne kauppiaat ovat jäämässä hallin lähettyville.
Varmaan jollekin voi löytyä toimipiste hallin"kivijalasta" ja toiselle varasto tms. tilaa. Ja hallilla kävijöistä voisi kuvitella saatavan hyvää lisävoluumia minkä avulla voisi jotain iltatoreja pyörittää ja ehkä jonkinlainen joulutorikuviokin voisi olla toimiva jos siitä haahuilee ohi riittävästi porukkaa peli-iltoina/päivinä.
 

emz1

Jäsen
Jotenkin ulkopaikkakuntalaisena voisi kuvitella, että olisi mahdollista löytää synergiaa hallin ja torikauppiaiden kesken jos ne kauppiaat ovat jäämässä hallin lähettyville.
Näin se menisi normaalissa maailmassa, jos riisuttaisiin asenteellisuus, jääräpäisyys ja "näin on aina ollut" ajattelu pois. Nyt kokeillaan näitä muita vaihtoehtoja kuitenkin ensin. Surullista, mutta totta.
 

Mustakulkkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Jokerit, Suomen maajoukkue
Näin se menisi normaalissa maailmassa, jos riisuttaisiin asenteellisuus, jääräpäisyys ja "näin on aina ollut" ajattelu pois. Nyt kokeillaan näitä muita vaihtoehtoja kuitenkin ensin. Surullista, mutta totta.
Ei nykyiset ihmiset, kymmenen vuoden päästä, osaa kalahalleissa asioida. Kala- ja kauppahallit alkavat olla sellainen historiallinen jäänne, joita ei enää arvosteta samassa määrin kuin ennen ja suurta bisnesideaa ne eivät enää edusta..
 

ahal

Jäsen
Ei nykyiset ihmiset, kymmenen vuoden päästä, osaa kalahalleissa asioida. Kala- ja kauppahallit alkavat olla sellainen historiallinen jäänne, joita ei enää arvosteta samassa määrin kuin ennen ja suurta bisnesideaa ne eivät enää edusta..
Valitettavasti näin on tilanne. Ensimmäiset sodan jälkeiset sukupolvet osaavat vielä arvostaa kauppahalleja, mutta nuoremmille ne ovat jo aika eksoottisia, ulkona arjesta. Marketit, tavaratalot ja ravintolamaailma ovat sysänneet torimyyjät ja hallikauppiaat sivuun. Silti voisi olla pikantti ekstra, jos uuden areenan yhteydessä toimisi peli- ja tapahtumapäivinä muutamia paikallisia tuottajia. Toki sekin voisi saada riidan aikaan, ketä sinne kelpuutettaisiin. Huoh.
 

aintg

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: Jukurit
Lappeenrannan Facebook-ryhmässä tiedotetaan, että tekeillä on adressi torin ja kauppahallin säilyttämisen puolesta. Siitä adressista saa varmasti hyvän koosteen kehityksen jarruista.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Lappeenrannan Facebook-ryhmässä tiedotetaan, että tekeillä on adressi torin ja kauppahallin säilyttämisen puolesta. Siitä adressista saa varmasti hyvän koosteen kehityksen jarruista.
Nyt vasta? Eikös tällainen joku jo ollut aiemminkin? Eihän tästä nyt ylläty kukaan. Ja varmasti näitä tulee lisääkin.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Tullaan siis näkemään, optimoiko Lappeenranta torikojuja ja kauppahallia parhaaseen paikkaan vai tapahtuma-areenaa, toria ja kauppahallia kokonaisuuden kannalta parhaisiin paikkoihin.

Pyysingille ja muille menneisyyteen haikailijoille loppuun kuunteluehdotus (Linkki youtubeen erään kotkalaisen vanhaan kappaleeseen):
(Ja nimenomaan se torilla kalan myyminen on jäämässä historiaan vuorostaan.)
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Haista sinä Logan pitkä paska, ei kaikki vanhat sitä toriarenaa vastusta, minä esimerkiksi haluan sen ehdottomasti suunnitellulle paikalleen.
No mikäs nyt noin suututti? Sanoin vaan että ymmärrän eriäviä mielipiteitä koska ihmiset muuttavat asenteitaan oman tilanteen mukaan. Oman keskusta-areenan kannatuksen olen tuonut ilmi, mutta koska en Lappeenrannassa enää asu niin en ole henkilö siitä meteliä pitämään.

Mikä viestissä aiheutti tuon haukkumisen? Usko tai älä, mutta Lappeessa asuu ihmisiä joita ei koko SaiPa tai keskustan elävöittäminen kiinnosta vittuakaan.

Ikä asian otin esiin, koska se vaikuttaa myös siihen mitä halutaan/toivotaan.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
YLE 8.5.2023: "Lappeenrannan kaupunki aikaistaa sisäliikuntahallin rakentamisaikataulua. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta kokouksessaan maanantaina. Rakentaminen alkaa jo ensi vuonna, sillä alueen asemakaavasta tehtyjen valitusten käsittely sujui odotettua nopeammin korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Alunperin rakentamisen oli määrä alkaa vuotta myöhemmin. Kaupunki myös siirtää Amiksen tekonurmikenttää, jotta sisäliikuntahalli mahtuu alueelle. Kaupunki hakee sisäliikuntahallin rakentamiseen valtionavustusta.

Kaupunginvaltuusto päätti siirtää Kisapuistoon suunniteltavan uuden jäähallin toteutusta vuodella eteenpäin vuoteen 2025. Projektijohtaja Ilkka Oksman Lappeenrannan toimitiloista kertoi ettei isoja hankkeita kannata aloittaa samana vuonna valtionavustusten takia. Lähtökohtaisesti kunnat voivat saada valtionavustusta yhteen isoon rakennusurakkaan vuodessa."

Jos kuvitellaan, että sisäliikuntahallin rakentaminen alkaa 2024, niin se valmistuu (ehkä) 2025. Uuden jäähallin rakentaminen Kisapuistoon alkaisi tällöin 2026 alussa ja olisi valmis 2027 lopussa. Kaudella 2028-2029 Lappeenrannassa pelattaisiin näin ollen uudessa jäähallissa. Viisi kautta pitäisi kituuttaa Kisapuiston vanhassa hallissa, jos uusi halli rakennettaisiin samalle alueelle.

Jos uusi halli rakennetaan keskustaan, niin tuohon aikatauluun voidaan helposti minimissään lisätä viisi vuotta, kaavaan liittyvien valitusten ja huomattavasti suurempien infratöiden vuoksi.

Tässä on minusta torimyyjiäkin paljon suurempi kysymys, eli selviääkö SaiPa taloudellisesti tuon 10-vuotta, kun nytkin on viimeiset 5 vuotta tullut yhteensä yli miljoona kumulatiivisesti turskaa. Toinen vähintään yhtä merkittävä kysymys on, missä sarjassa SaiPa pelaa kaudella 2033-2034. On aivan päivän selvää, että ainakin Kiekko-Espoo nostetaan Liigaan parin vuoden sisällä ja jos Helsinki Areenan myynti nytkähtää eteenpäin, niin Jokerit myös. Siinä vaiheessa, kun Kiekko-Espoo ja Jokerit nostetaan Liigaan, niin taatusti kiihtyy keskustelu sarjajärjestelmästä (A-Liiga, B-Liiga tai jotain muuta). Nyt kun SaiPa on rämpinyt jo vuosia Liigan häntäpäässä, niin sarjauudistuksen yhteydessä SaiPa on varmasti yksi ensimmäisiä mikä on liipasimella, jos/kun mietitään Liiga B:n joukkueita tai jos Jokerit/Kiekko-Espoo joutuvat nousemaan karsimalla Liigaan. Jos seuran valinta on keskusta-areena, niin silloin pitäisi pystyä 10 vuotta menestymään nykyisillä fasiliteeteilla kentällä sekä toimistolla, jotta keskusta-areenassa olisi järkevä.
 

emz1

Jäsen
Nyt kun SaiPa on rämpinyt jo vuosia Liigan häntäpäässä, niin sarjauudistuksen yhteydessä SaiPa on varmasti yksi ensimmäisiä mikä on liipasimella, jos/kun mietitään Liiga B:n joukkueita tai jos Jokerit/Kiekko-Espoo joutuvat nousemaan karsimalla Liigaan. Jos seuran valinta on keskusta-areena, niin silloin pitäisi pystyä 10 vuotta menestymään nykyisillä fasiliteeteilla kentällä sekä toimistolla, jotta keskusta-areenassa olisi järkevä.
Omasta mielestäni tuo ei ole jäähallin sijoituspaikan kannalta niin suuri kysymys, koska pidän todennäköisenä, että SaiPa ei tule kestämään keskikastin tai ylemmän keskikastin kyydissä jos pelkkä jäähalli rakennetaan Kisapuistoon. Se on menneisyyden hanskat tiskiin vaihtoehto jolla ei saada edes mahdollisuutta hakea minkäänlaista liiketoiminnallista kilpailuetua muihin.

Keskusta-Areenasta kiinni pitäminen on ainoa järkevä oljenkorsi, mutta ei toki kovin paksu sellainen. Tuleva sarjajärjestelmä määrittää kaikesta huolimatta ison osan SaiPankin tulevaisuudesta ja niin kauan kun ei tiedetä tulevasta järjestelmästä mitään niin ennustaminen on mahdotonta. Pelaa SaiPa sitten A:ssa, B:ssä tai missä vain niin oma toive on, että koko suomalaisen jääkiekon kannalta tuo "B" tullaan tekemään mahdollisimman elinvoimaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Liigan Häpeäpilkku
No sanotaan taas nyt täälläkin, että KAIKKI kivet täytyy kääntää, että tämän seutukunnan elinvoimaisuutta, vetovoimaa, houkuttelevuutta, dynaamisuutta ja yleistä positiivista näkyvyyttä jokaisella ihmiselon ja yhteiskunnan osa-alueella aktiivisesti kehitetään. Taustalla se, että yhteiskuntarakenne kehittyy sen sijaan, että luisuisimme kuihtuvaksi, luotaantyöntäväksi ja väestörakenteeltaan "lähiöityneeksi" kakkos- tai kolmoskorin alueeksi. Ja siten olisimme alttiimpia erinäiselle hybridivaikuttamiselle.
Se joku Mika Aaltola sieltä jostain instituutista sanoi jotenkin hienosti tästä asiasta...
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minulle SaiPa on tärkeä vaikka Lappeenranta ei merkitse minulle varsinaisesti mitään. SaiPalle toivon toki parhaat mahdolliset olosuhteet, mutta ymmärrän täysin vastustuksen. Luulen kuitenkin, että perinteisten jäähallien aika on ohitse ja nimenomaan erilaiset monitoimiareenat edustavat tulevaisuutta. Samoin kaikessa rakentamisessa kannattaa panostaa saavutettavuuteen ilman omaa autoa. Sikäli keskusta olisi sijainnin kannalta paras.

Mutta sitten tosiaan suurempi asia on koko seuran tulevaisuus. Ihan rehellisiä jos ollaan, noin SaiPa ei edes ansaitsisi olla liigassa. Ollaan kaikilla mittareilla surkea seura ja ei enää edes sympaattinen seura vaan enemmänkin vitsi. Mielestäni on jopa näin SaiPan kannattajana vaikea perustella miljoonien panostusta mahdollisesti uppoavaan laivaan. Toisaalta huonot olosuhteet ovat yksi syy siihen miksi SaiPa on surkea.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
On tuo toriyhdistys kyllä vekkulia porukka. Vielä 2016 yhdistyksen pj Pyysing on siis ollut mukana Toriselvitys-työryhmässä, joka mietti torin kehittämistä. Siellä oli eri skenaarioita, ja lopulta päädyttiin esittämään mallia, jossa osa nykyisestä kauppatorista rakennetaan ja tori pienenee.

Nyt kun juuri tuota ollaan tekemässä, onkin Toriyhdistys barrikadilla. Amatöörien puuhastelua sanon minä.

Ja nuo argumentit torin puolesta vasta ovatkin koomisia. Pj muun muassa väitti julkisesti, että kauppatori on Lappeenrannan ainoa talvinähtävyys. Siis se asfalttikenttä, missä talvikuukausina liikkuu vain viima? Mihin jäivät linnoitus? kirkot? museot? Jännä juttu, että Lappeenrannan kaupunki ei omilla nettisivuillaan nähtävyysluettelossa edes mainitse Kauppatoria: https://www.visitlappeenranta.fi/fi/Nae-ja-koe/Nahtavyydet-ja-historia
 
Viimeksi muokattu:

Jakenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kylläpä oli taas laadukas mielipidekirjoitus Etelä-Saimaassa koskien areenaa. Hyvä paikka sille kuulemma olisi vesitornin takana, kauppatorin siirtämisellä olisi kuulemma negatiivisia talousvaikutuksia kaupungille, elinvoima heikkenee, kaupungin matkailu kärsii ja toriyrittäjien liiketoimintamahdollisuudet heikkenevät jne.

Estareita aiheesta en edes viitsi lukea.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ilman nykyistä hallitusta, Suomi, KTP
Kukaan, ei edes kaupunginvaltuustossa, toriyrittäjistä puhumattakaan, tiedä kuinka vilkas tori oikeasti on. Tai ainakaan mittareita sen tarkasteluun ei ole olemassa.


Laaja soittokierros paljasti, että varmaa tietoa kauppatorin kävijämääristä ei ole kenelläkään.

– Kävijämäärää ei ole mahdollista seurata, ainoastaan silmämääräisesti voimme arvioida sitä. Tori on kuitenkin avoin tila, josta on vaikea laskea kävijöitä, sanoo yrityspalvelupäällikkö Eeva Pihlajaniemi Lappeenrannan kaupungin elinvoimapalvelu Wirmasta.

Torivalvoja Mari Kultasella on työpaikka torin kulmalla, kauppahallin päädyssä. Sieltä hän on katsonut torielämää 17 vuoden ajan. Kuinka vireänä hän pitää Lappeenrannan kauppatoria?

– Aktiivisuus menee täysin vuodenaikojen mukaan. Emme ole Keski-Euroopassa ja meillä on kylmä sää. Kun marjakausi alkaa heinä- ja elokuussa, meillä on myyjiä ja tori on vilkas, torivalvoja Mari Kultanen kuittaa.
 

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC
Kukaan, ei edes kaupunginvaltuustossa, toriyrittäjistä puhumattakaan, tiedä kuinka vilkas tori oikeasti on. Tai ainakaan mittareita sen tarkasteluun ei ole olemassa.

Kuulostaa nimenomaan torin hiljaisuuden peittelyltä.
 
Kukaan, ei edes kaupunginvaltuustossa, toriyrittäjistä puhumattakaan, tiedä kuinka vilkas tori oikeasti on. Tai ainakaan mittareita sen tarkasteluun ei ole olemassa.

Jep. Epäilen että tämäkin "kesäkukkien myynti ja marjan osto" voi tapahtua nykyisten esitysten perusteella muutama satametriä vasempaan tai oikeaan nykyiseltä torilta. Sen verran tilaa pitää olla että vetymarkkinat kioskeissa ja syys/kevät markkinat mahtuu yhtäaikaa aukiolle.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Jep. Epäilen että tämäkin "kesäkukkien myynti ja marjan osto" voi tapahtua nykyisten esitysten perusteella muutama satametriä vasempaan tai oikeaan nykyiseltä torilta. Sen verran tilaa pitää olla että vetymarkkinat kioskeissa ja syys/kevät markkinat mahtuu yhtäaikaa aukiolle.

Kävin kevätmarkkinoilla, lähes neljäsosa myyntipaikoista tyhjänä ja takaosassa 3-4 kappaletta ulkomaalaisia rättikauppiaita täytti alueen, asiakkaita ei näyttänyt ruuhkaksi asti olevan missään päin toria.
Taitaa olla kuolevaa toimintaa markkinat?
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jussi Markkanen
Käväsin äsken kauppatorilla vetylounaalla. Kiskan tiskissä oli addressivihko auki torin säilyttämisen puolesta. Useampi sivu näitti olevan nimmareita jo haalittu.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
Ilves vs SaiPa
 • 1.15
 • 9.25
 • 11.50
Jukurit vs Lukko
 • 1.96
 • 4.25
 • 3.15
Pelicans vs Kärpät
 • 1.80
 • 4.30
 • 3.65
Sport vs Tappara
 • 3.00
 • 4.10
 • 2.06
TPS vs JYP
 • 1.63
 • 4.60
 • 4.30
HIFK vs KooKoo
 • 1.63
 • 4.60
 • 4.30
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös