Niin, se on mielenkiintoista että Suomessa juuri ympäristöjärjestöt pyrkivät estämään investoinnit kuin investoinnit.
Onneksi yrittävät. Julkinen ympäristönsuojelupuhe on keskittynyt aivan liiaksi ilmastopäästöihin, vaikka näyttää ilmeiseltä, ettei ilmaston lämpenemistä pystytä enää estämään. Peli on hävitty. Siitä pitävät huolen maailman köyhemmät nousevat alueet, jotka tuottavat energiaa halvimmilla mahdollisilla tavoilla omista eduistaan tinkimättä.
Sen sijaan ajamalla kulutus alas ja pyrkimällä niukkuuteen ja paikallisuuteen pystytään suojelemaan lähiluontoa.
Joka ikinen taloudellinen hanke on ympäristötuhoa. Ei meidän pitäisi ensisijaisesti saada lisää vihreää energiaa, joka käytetään kulutuksen tukemiseen, vaan päästä energiankulutuksesta ja tuotannosta eroon ja oppia elämään köyhästi.
Usein väitetään, että kaikki puolueet ovat vihertyneet, minkä vuoksi vihreät ovat menettäneet asemansa. Se on paskapuhetta. Edes vihreät itse eivät ole kiinnostuneita ympäristönsuojelusta, jos se uhkaa länsimaista elämyskeskeistä elämäntapaa. Muita puolueita todellinen luonnonsuojelu kiinnostaa vielä vähemmän.
Ilmastonmuutoshuolikaan ei perustu ensisijaisesti luonnon itseisarvoon vaan pelkoon siitä, että muutos uhkaa länsimaisen ihmisen kulutuskeskeistä hyvinvointia.
On eri asia suojella ympäristöä ympäristön itsensä vuoksi kuin nähdä suojelu välineenä ihmisten hyvinvoinnin pönkittämiseen. Näiden lähtökohtien välillä on jättimäinen kuilu. Länsimainen ympäristönsuojelu ei ole todellisuudessa ympäristönsuojelua vaan pyrkimystä käyttää resursseja sillä tavalla, ettei siitä ole liiaksi haittaa ihmiselle.
Todellisessa ympäristönsuojelussa ihmisen hyvinvointi materiaalisesti ja elämyksellisesti heikkenee, koska meitä on tällä pallolla niin hirvittävä määrä, ettei koskematon luonto ja ihminen mahdu samalle läntille, jos ihmiset eivät ala elää niukkaakin niukemmin.
Ympäristönsuojelu vaatii ukrainalaisen sotilaan asenteen. Hän on valmis ottamaan riskin henkensä menetyksestä tai vakavasta vammautumisesta, koska kokee isänmaansa ja sen ihmiset omaa hyvinvointiaan arvokkaammiksi. Sama asenne pitäisi olla ympäristönsuojelussa. Ei suojelu voi olla ihmis- ja nautintolähtöistä, vaan siinä täytyy pystyä nostamaan muut arvot oman hyvinvoinnin edelle.