Uusi hallitus?

  • 409 196
  • 4 597

Uusi hallitus?

  • Kokoomus(pääministeri)/persut

    Ääniä: 290 60,0%
  • Kokoomus(pääministeri)/demarit

    Ääniä: 130 26,9%
  • Persut (pääministeri)/kokoomus

    Ääniä: 40 8,3%
  • Demarit(pääministeri)/kokoomus

    Ääniä: 12 2,5%
  • Joku muu, mikä?

    Ääniä: 11 2,3%

  • Äänestäjiä
    483
Tila
Viestiketju on suljettu.

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tämä -17 on muuten aika tavanomainen luku. Melkein jokaisessa nykypolitiikan vaalitilanteessa (so. sen jälkeen kun yleiset syyt poistuivat) on suurin piirtein tuon verran hallitus ottanut turpaan. Heiluriliikehän tämä meidän järjestelmämme on.

Yksi syy siihen, että Suomi ei kykene päätöksiä tekemään. Ja näyttää siltä, että voi mennä vieläkin haastavammaksi. Oikeistohallitus, reipas tappio 2027 jos sinne asti selviää, ja vasemmisto palaa valtaan. Ihan OK tämä sinänsä, mutta kun suurimpia asioita ei ainakaan enää kyetä näin hoitamaan. Elinkeinoelämä kaipaa myös jatkuvuutta mm. siksi, että voi investoida Suomeen.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Se ehkä alkoi niin Rinteen aikana, mutta sitten tuli rutto ja sota ja ties mitä niin tuota argumenttia ei ole oikeastaan kauhean paljon käytetty. Jotenkin luulen, että mahdollisessa Kok-PK -pohjaisessa hallituksessa tämä pointti kokisi sangen huomattavan renessanssin.

Kyllähän sitä alettiin lopussa taas käyttää, kun haluttiin löytää paskaakin paskempaa, eli kertoa kuinka sitä on velkaantumista ollut ennenkin (Katainen) ja köyhien määrän räjähdystä (Sipilä)

Muutenkin minua jaksaa aina ihmetyttää se, että yritetään päästä itse pois vastuusta sillä, että joku on hoitanut asioita vielä huonommin. Kannattaisi hankkia sitä kiristystä kärjestä, eikä mistään muualta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Persujen puoluesihteeri Luukkasen Hesarille haastattelussa sanoma lause, Keskustalle annettiin armonlaukaus, on jopa persun sanomaksi mauton ja osoittaa heidän olevan huonoja voittajia.

Jos noin sanoi, totta. Kok + PS johdot ei näytä ymmärtävän tilannetta. Onneksi meillä on sentään hyviä häviäjiä vihreiden joukossa varapuheenjohtajasta alkaen. Mutta vakavammin, odotan Orpolta fiksumpaa käytöstä. Ei tuollainen sovi hallitustunnusteluja ennen sivistysporvarille.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo on kyllä aivan pihalla. Kokoomus voitti, ja nämä selittää jotain maahanmuuttovastaisuudesta, euroskeptisyydestä ja äärioikeistosta. Eivät varmaan ole lainkaan tietoisia siitä, millainen puolue kokoomus on. Näkivät vaan että oikeisto voitti, ja vetivät hatusta jotain sontaa.

Ymmärtäisin ehkä analyysin, jos perussuomalaiset olisi voittanut jollain 30% kannatuksella. Mutta eihän tuossa kokoomuksen voitettua ole mitään järkeä.
Osaan jonkin verran espanjaa ja luin tuon alkuperäisen jutun. Kokoomusta kuvailtiiin konservatiiviseksi puolueeksi ja perussuomalaisia äärioikeistoksi.

Sikäläinen Partido Popular on konservatiivinen ja taloudessa kovan linjan oikeistoa Kokoomukseen verrattuna. Uudempi tulokas, oikeistopopulistinen Vox jopa ihailee jossain määrin Francon aikaa, joten nuo tulkinnat taitavat enemmänkin heijastella kirjoittajan näkemystä Espanjan politikasta. Siellä pelätään Voxin oikeasti nousevan isoksi puolueeksi ja PP:n ryhtyvän sen kanssa yhteistyöhön, joten Ruotsin ja Suomen esimerkit oikeistopuolueiden hallitusyhteistyöstä tuntuvat pelottavilta.

Oikeasti tekstissä ei väitetty Kokoomuksen olevan maahanmuuttokriittinen tai rasistinen, mutta euroskeptiseksi puoluetta kyllä nimitettiin. Mielenkiintoisesti artikkelissa kummasteltiin Suomen puoluekentän hajaantumista pieniin puolueisiin. Espanjassa oli pitkään käytännössä kaksipuoluejärjestelmä. Pienempien puolueiden kannatuksen kasvu on muuttanut Espanjan poliittista kulttuuria siten, että hallituksien muodostaminen on ollut huomattavan vaikeaa. Sikäläiset puolueet haluaisivat muodostaa yksipuoluehallituksia eikä koalitioihin ole totuttu. Tämäkään kirjoittaja ei ymmärrä, että suomalaisessa hallituksessa kaikki joustavat vähän. Hän taitaa yhä haikailla kaksipuoluemeiningin perään kotimaassaan.

Vähänkään liberaalimmille espanjalaisille kaikki oikeistopopulismiin viittaavakin tuo helposti mieleen Francon ja silloin paniikki on valmis. Äijä on kuollut kohta 50 vuotta sitten, mutta hänen haamunsa kummittelee politiikassa vielä paljon vahvemmin kuin meillä Kekkonen. Virhetulkintoja syntyy väkisin, kun toisten maiden politiikkaa lähdetään tulkitsemaan oman poliittisen kulttuurin linssin läpi.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kun täällä nyt spekuloidaan keskustan hallitukseen menolla, niin siis ihan oikeastiko niillä olisi vielä malttia hallitukseen, vaikka tyyliin kuut luvattaisiin heille taivaalta? Vuoden 2015 vaalien tuloksista paikkamäärät ovat tippuneet yli puolet (49 paikkaa -> 23 paikkaa).

Ja kun katsotaan sitä vaalipiirikarttaa, (joka muunmuassa löytyy tästä maikkarin jutusta ja linkkaan ko. jutun kuvan vielä erikseen tähän liitteeksi) niin miten ihmeessä he lähtisivät tässä tilanteessa mahdollistamaan perussuomalaisten politiikkaa (apupuolue asemasta)? Keskusta menetti "sydänmaansa" nimenomaan perussuomalaisilta, eikä noita alueita ole keneltäkään muulta takaisin otettavissa, kuin nimenomaan perussuomalaisilta.

Sitten on ne ruotsalaiset. Vaikka toki ovat porvaripuolue, niin siitä huolimatta mahtuivat tähän edelliseen hallitukseen "vihervasemmiston" kanssa. Sen sijaan ovat pitkään profiloituneet ikäänkuin porvarillisena vastavoimana nimenomaan perussuomalaisuutta vastaan (kokoomus ja keskusta ovat jo aikaisemminkin mahtuneet samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa). Ja kun RKP:n "core missio" on kaiketi turvata vähemmistön asemaa Suomessa, niin siihenkin isoon kuvaan mahtuisi heikosti yhteistyö puolueen kanssa, joka jos ei nyt sitten muka ole äärioikeistolainen, niin ainakin flirttailee sellaisten voimien kanssa. Mitä sellaista merkittävää hyötyä RKP voi lyhyellä tähtäimellä (seuraavan neljän vuoden aikana) saada hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa (jonka core missio "tiedät kyllä miksi" puolestaan tuntuu enemmänkin olevan vähemmistöjen potkiminen, kuin suosiminen), että saatavilla olevat hyödyt RKP:lle ylittäisivät mahdolliset haitat?

Ja kun RKP olisi tosiaan vähän niinkuin se enemmistön mahdollistaja tuollaisessa porvarihallitus ehdotuksessa, niin voisiko RKP tuollaisen ehdotuksen tullessa nokan alle ilmoittaa Orpolle, että porvarillisuudestaan huolimatta henkisesti mahtuisivat helpommin Kok-SDP-Vih-RKP kaltaiseen hallitukseen, kuin Kok-PS-RKP-KD hallitukseen?

Kyllähän tilanne tällä hetkellä varmaan Orpolle vaikeana näyttäytyy, kun täytyy jo julkisesti ääneen vedota, että kaikki puolueet lähtisivät hallitusneuvotteluihin avoimin mielin. Kun vaalien lopputulosta katsoo, niin eihän tuollainen edistä kuin kokoomuksen asiaa ja kyllä se varmaan muissa puolueissa ymmärretään.

Voidaankohan tässä päätyä jopa vähemmistöhallitukseen tai sellaiseen ratkaisuun, jossa pääministeri tulisi jostain pienemmästä puolueesta. Eikös tuollaisiakin hallituksia Suomen historiasta löydy?
 

Liitteet

  • vaalit2023.jpg
    vaalit2023.jpg
    36,3 KB · kertaa luettu: 89

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Orpon puheita seurataan näköjään ketjussakin. Orpolta hyvä kommentti, että hallitus hävisi ja se hävisi 17 paikkaa, koska kansa ei hallituksen politiikkaa tukenut. Mutta sinänsä ihan mielenkiintoinen näkemys, jonka mukaan SDP ryöväsi hallituskumppaninsa olisi voinut jäädä vain ajatuksen tasolle.

Orpo on pääministeriehdokas ja nyt pitäisi muistaa, että vaalit jo voitettiin ja ne ovat ohi. Vittuilut demareille voi jättää jatkossa väliin, jos samaan aikaan kantaa huolta, että kaikki puolueet osallistuisivat tosissaan hallitustunnusteluun.
Jos oli pakko vaan päästä sanomaan.

Tulevaisuus on varsin mielenkiintoinen. Sipilän hallituksen aikainen kiky-kyykyttäminen ei todennäköisesti tule tapahtumaan - ainakaan samalla tavalla, koska siitä on vielä sen verran vähän aikaa ja nykyään kyykyttäminen on hankalaa kaikkien somejen ja muiden halpatuotetun medioiden takia.

Sipilä pääsi hiukan vetoamaan, että kun nyt hiukan tsempataan, niin hyvä tulee. Hiukan hyväuskoisesti suurin osa liitoista hyppäsi mukaan ja alkoi naurettava pelleily työpaikoilla. 6 min enemmän työpäivään pituutta esim.

Ja kuitenkin sen tärkein, eli kaikkia koskeva kikyily ei sitten toteutunutkaan. Ja mikään muu ei harmitakaan niin paljon kuin tuollainen tilanne, jossa naapuri pyytää talkoisiin ja lupaa vastavuoroisesti auttaa sinua talon maalauksessa, eikä sitten koskaan tulekaan jeesaamaan.


Noh, miten tämä sitten liittyy uuden hallituksen tilanteeseen?


Ollaan kovin innoissaan säästämässä julkisesta hallinnosta, mutta konkretiaa ei kukaan tarjoa. Ei vielä ennen vaaleja eikä oikein vieläkään. Purra kertoi, että säästötavoitteet annetaan virkamiehille, jotka sitten leikkelevät sen minkä parhaaksi näkevät. Ts. ymmärrystä leikkauksista ei oikeasti ole.

Ainoat vaihtoehdot ovat palkkojen leikkaus, irtisanomiset ja asioiden lopettaminen jne.

Vastapallossa on taas suurien ikäluokkien ilmaantuminen vanhusten hoidon tasolle ja ollaan oikeasti jo tässäkin ihan kusessa.

Kun pitäisi oikeasti investoida niin lähinnä leikataan. Säästäminen on helppoa kun se ei ole itseltä pois.

Hyvinvointialueet ovat mielestäni niin suuret nyt ja vihdoinkin alkavat jotenkin pyöriä niin en niihin lähtisi koskemaan.

Summa summarum. Kukaan ei voi meitiä tästä paskasta pelastaa. Jos pien- ja keskisuuret yrittäjät kuvittelevat, että heille koettaa kissanpäivät niin epäilen Kyllä sitäkin. Toisaalta olen mielelläni väärässäkin.

Mutta mistä se sitten on pois jos verokertymää ei sieltä enää niin kerry?


Toisin sanoen, hallituksella on pirun veemäinen tilanne tulossa seuraavaksi neljäksi vuodeksi.. oli siellä sitten kuka vaan.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Onpa törkeän puolueellista vaali blokkaamista Orpolta että hän haluaa saada väkisin porvarihallituksen tueksi toisen ison Eduskuntavaalitappion kärsineen Keskustan joka täysin ymmärrettävästi haluaa nyt oppositioon.

Vielä kehtaa syyttää SDP:tä äänien varastamisesta. Se on törkeää äänestäjien aliarviomista jotka ovat omalla äänioikeudellaan antaneet äänensä SDP:lle.

Muistetaan nyt kuitenkin ketkä kaikki ovat vaalien voittajia ja yritetään muodostaa hallitus niiden vaihtoehtojen kanssa. Jokainen puolue vastaa loppujen lopuksi omasta vaaltuloksestaan, kukaan ei omista äänestäjiä ja tappiosta on ihan turha syyttää muita.

Aika priceless kommenttia vasemmistosta. Vasemmistosta, jonka näkyvin politiikko blokkasi jo ENNEN vaaleja yhden suuren puolueen pois omalta leikkikentältään.

Näin ne asiat koetaan.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Ainahan ne konkurssit viiveellä tulevat, nyt on yritysten puskurit syöty ja tuet loppu (ketä niitä saikaan), tähän päälle hintojen ja korkojen nousu sekä kiihtyvä inflaatio, etenkin kotimarkkinoiden kysyntä pysähtyy kuin seinään. Etenkin raksa- ja remonttialalle tulee tiukat ajat, jo nyt esim. taloyhtiöt peruvat sovittuja remontteja ja porukkaa on paljon lomautuksilla tai irtisanottu. Sikäli hölmöä, että nyt olisi ostajan markkinat, hintataso on tippunut reilusti, jos vertaa vaikka korona-ajan "buumiin".


Siis tämä on maaseudulla ihan helvetin iso ongelma jo nyt. Isoja urakoita ei vaan ole ja siitä ne ongelmat sitten hiljalleen alkavat.

Minusta nämä Orpon kommentit ovat ympäripyöreitä höpöttelyitä

"Se koostuu suorista säästöistä, eli leikkauksista. Se koostuu rakenteellisista uudistuksista, joilla julkisen sektori saadaan toimimaan tehokkaammin, eli käytetään veronmaksajien rahoja paremmin. Kolmanneksi se muodostuu oikeista työllisyyttä ja kasvua aikaansaavista reformeista, joiden minun mielestäni pitää olla VM:n verifioimia. Ei toivotaan, toivotaan -uudistuksia, vaan todellisia uudistuksia”, Orpo sanoi"

Hienoja sanoja ja periaatteessa ihan hienoa olisi, jos noin tapahtuisi, mutta esim. Julkinen puoli painaa jo sosiaali- ja terveyspuolelle niin vittumaisella tahdilla, että ihmisiä vaihtaa reippaasti alaa.

Jos sieltä nyt potkii pari välipomoa hevon hemmettiin, niin se on se ja sama suuressa kuvassa.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Niin, minusta tuo oli kyllä noin amoraalisesti ajatellen täysin hyvä suoritus. Nyt SDP on täysin kunniallisessa asemassa ja jos jää oppositioon niin on erittäinkin potentiaalinen pääministeripuolue ensi vaaleissa. En viitsinyt googlata, mutta koskahan viimein pääministeripuolue sai lisäpaikkoja vaaleissa?
Sorsan ja Lipposen hallitukset. Oisko ollut 80-luvulla sorsan ja 2000-luvun alussa Lipposen toinen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Voidaankohan tässä päätyä jopa vähemmistöhallitukseen tai sellaiseen ratkaisuun, jossa pääministeri tulisi jostain pienemmästä puolueesta. Eikös tuollaisiakin hallituksia Suomen historiasta löydy?

Löytyy - 50+ vuoden takaa. Ja erilaisen perustuslain ajalta.

Orpo on pääministeri ainakin 99 % todennäköisyydellä, ja pohja on enemmistöhallitus. Se vain saattaa hieman kestää muodostaa. Ja voi vaatia pari kierrostakin - tai sitten ei. Lopputulos on tällä vaalituloksella kuitenkin aika väistämättä tuo.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Ei toki.

Kokoomuksessa on hiffattu se jo kauan aikaa sitten, että valtiolle on hankittava rahaa joka puolelta, jotta niille köyhille voidaan sitä tukea antaa. Ei se Robin Hood-touhu toimi käytännössä kuin elokuvissa. Tunnen itsekin monta "rikasta", jotka nostavat kytkintä heti, kun on tarpeeksi tienattu säästöön. Ei heitä kiinnosta jäädä Suomeen maksamaan muiden elämistä, kun ovat itse omalla panoksellaan nuo rahat hankkineet.

Ja niiltä "rikkailta" ei kannata liikaa leikata, kun muuten ei ole ketään maksamassa niitä veroja, joilla ne "köyhät" ruokitaan.

Jos nyt hiukan huumori sallitaan, niin sehän on hyvä, että muuttavat ulkomaille. Avautuu sitten lisää hyväpalkkaisia duuneja.

Harvempi homma kuitenkaan on niin vaikeaa, etteikö siihen toista innokasta löytäisi.

Se on sitten taas sitä kaikkivoipaisajattelua, että oma homma on niin ainutlaatuista, että on ainoa oikea henkilö sitä pyörittämään.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Sorsan ja Lipposen hallitukset. Oisko ollut 80-luvulla sorsan ja 2000-luvun alussa Lipposen toinen.

Jep, Sorsa III jälkeen ja Lipponen I jälkeen, eli 1983 ja 2003. Ja nyt 2023. Seuraava sitten SDP ja 2043? :)
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell

Tästä vielä - yksikään piirijohtaja ei nosta esiin ongelmaa PSn maahanmuuttopolitiikkaa. Ja toisaalta miksi nostaisi, PSlle kelpaa suunnilleen Ruotsin ja Tanskan kaltainen tiukennettu malli, joka Tanskassa on vieläpä luotu demarivetoisesti.

Heikki Vestman toteaa vieläpä, että yleisesti asiakysymyksissä olisi todennäköisesti helpompaa löytää ratkaisut PS:n kanssa. Yksi piirijohtaja nimeää haasteeksi PSn EU-politiikan.

Yllättävän avoimesti PS otetaan vastaan, mielestäni. Toisaalta ymmärrettävää, koska KOK pohjaa ohjelman talouden tervehdyttämiseen ja takamatka SDPllä on valtava.

Ja oho. Kukaan piirijohtaja ei maininnut luontoarvoja. Iiris oli oikeassa, nyt tulee hallitus joka on täysin piittaamaton luontokadosta ja ihmisoikeuksista…
 

Byvajet

Jäsen
Toisin sanoen, hallituksella on pirun veemäinen tilanne tulossa seuraavaksi neljäksi vuodeksi.. oli siellä sitten kuka vaan.

Tämän vuoksi en yhtään ymmärrä demareiden hinkua hallitukseen. Se on kuin vapaaehtoisesti lähtisi ottamaan turpaan. Seuraava kausi näyttää hallitukselle kauhealta riippumatta siitä, mitä puolueita siellä on.

Demarit tekivät osin taktisen äänestämisen vuoksi poikkeuksellisen hyvän tuloksen suhteessa hallituskauden aikaisiin tapahtumiin. Juuri nyt olisi oikea hetki valua oppositioon ja antaa kokoomuksen ja persujen tehdä taikojaan.

On käynyt täysin selväksi, että sen enempää Purralla kuin Orpollakaan ei ole realistista suunnitelmaa kulujen leikkaamiseen. Kunhan vaativat leikkauksia tietämättä, mistä ne otetaan ja onko niitä realistista toteuttaa. Miksi lähteä tällaiseen hulabaloorumbaan, jolle voi jo ennalta ennustaa kaaosmaista lopputulosta?

Demarit nousi Marinin brändäyksen myötä takaisin pinnalle. Nytkö se aikoo mennä katkaisemaan vakaamman asemansa hallitukseen?

Voi tietenkin olla, että Orpo pelkääkin demareiden jäävän oppositioon. Hänen kun on hyvin vaikea lunastaa vaalipuheitaan, eikä kansakaan puheiden lunastuksen yritykseen todennäköisesti myönteisesti suhtaudu. Jos taisteluparina on vielä persut, jonka kannattajakunnasta osa on herkästi reagoivaa mölyapinaa ja salaliittoviljelijää, niin varmasti Orpo pelkää, että hallitus persujen kanssa on hyvin mahdollisesti hajoava hallitus.
 

Animal

Jäsen
Vähänkään liberaalimmille espanjalaisille kaikki oikeistopopulismiin viittaavakin tuo helposti mieleen Francon ja silloin paniikki on valmis. Äijä on kuollut kohta 50 vuotta sitten, mutta hänen haamunsa kummittelee politiikassa vielä paljon vahvemmin kuin meillä Kekkonen. Virhetulkintoja syntyy väkisin, kun toisten maiden politiikkaa lähdetään tulkitsemaan oman poliittisen kulttuurin linssin läpi.
Toisaalta ihan ymmärrettävästi, sillä siellä on edelleen Suomen valkoisten ja punaisten välistä sisällissotaa huomattavasti raaemman sisällissodan pesänselvitys edelleen kesken ja maan kuninkaana on sisällissodan voittajan, fasistidiktaattori Francon, valtaistuimelle nostamaan kuninkaan poika.

Hyvä teksti sinulta, siinä on hyvin kuvattuna miten Espanjassa ovat sisäisesti edelleen nuo oikeiston ja vasemmiston väliset haavat todella syvät ja sitä kautta heidän tulkintojaan muiden maiden politiikasta pitää katsoa tuon kontekstin kautta.
 

12961

Jäsen
KOK ja PS eivät taida löytää yhteistä linjaa. Ulospäin on aivan sama mikä on vaikkapa hiilineutraalisuustavoitteen vuosiluku, mutta ilmeisesti se on molemmille tärkeä. Vuosiluvuissa on se paha puoli, että ne ovat sen verran yksinkertaista informaatiota että ne jäävät kaikkien mieliin. Aika pieneen asiaan voi enemmistöhallitus kaatua. Luulisi, että talous on tärkeintä, mutta siitä taitaa olla helpointa sopia.
Tavio uskaltaa puhua Turun sanomissa PS valmiuksista joustaa ilmastopolitiikassa. Polttoaineen jakeluvelvoitteesta luopumisen ja maahanmuuttopolitiikan jättää kokoomukselle kompromissin paikaksi.

Kovin realistinen ja jopa kompromissihakuinen puheenvuoro muutenkin jo tässä vaiheessa tarkoittaa, että ministerwagenin takapenkki kyllä kiinnostaa. Mikä sitten on Tavion painoarvo puolueessaan?

Hänelle on kuulemma syntynyt kuva siitä, että KOK ja PS olisi yhteinen halu päästä demareiden politiikasta eroon, on vähän sellainen ilmapallo joka voi tarkoittaa ihan mitä vain.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos joka kerta, kun perussuomalaiset kertovat, että kaikki käy kunhan maahanmuuttopolitiikkaa kiristetään, saisin euron niin olisin miljonääri. Perussuomalaisten edesottamuksia seuratessa on ihan hauskaa, että moni heidän kannattaja suivaantuu, jos menee sanomaan yhden asian puolueeksi. Tavio, Purra, Halla-aho. Olisikohan jo kohta aika esittää ne muut asiat? Ei ole mitään muita asioita, on ainoastaan yksi asia. Kaikesta muusta löydetään kompromissi missä tahansa kokoonpanossa.

Tämä on nyt henkilökohtainen toive ja toivon, että siihen suhtaudutaan sellaisena. Toivon, että perussuomalaiset menevät hallitukseen ja heidän kannattajilleen oikeasti tulee näkyväksi, millaista politiikkaa perussuomalaiset oikeasti ajavat. Jos se tulisi viimein näkyviin niin ehkä suomalaiset muistaisivat sitten ainakin seuraavissa vaaleissa, etteivät nyt perussuomalaisille ääniä anna. Eikä lähdetä tästä nyt polarisoitumaan, koska tämä on tosiaan vain minun mielipiteeni. Eihän noin tule tapahtumaan, mutta toivoa saa :)
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jos joka kerta, kun perussuomalaiset kertovat, että kaikki käy kunhan maahanmuuttopolitiikkaa kiristetään, saisin euron niin olisin miljonääri. Perussuomalaisten edesottamuksia seuratessa on ihan hauskaa, että moni heidän kannattaja suivaantuu, jos menee sanomaan yhden asian puolueeksi. Tavio, Purra, Halla-aho. Olisikohan jo kohta aika esittää ne muut asiat? Ei ole mitään muita asioita, on ainoastaan yksi asia. Kaikesta muusta löydetään kompromissi missä tahansa kokoonpanossa.

Tämä on nyt henkilökohtainen toive ja toivon, että siihen suhtaudutaan sellaisena. Toivon, että perussuomalaiset menevät hallitukseen ja heidän kannattajilleen oikeasti tulee näkyväksi, millaista politiikkaa perussuomalaiset oikeasti ajavat. Jos se tulisi viimein näkyviin niin ehkä suomalaiset muistaisivat sitten ainakin seuraavissa vaaleissa, etteivät nyt perussuomalaisille ääniä anna. Eikä lähdetä tästä nyt polarisoitumaan, koska tämä on tosiaan vain minun mielipiteeni. Eihän noin tule tapahtumaan, mutta toivoa saa :)


Tämä kommenttisi on sitä populismia, josta PSää usein syytetään.

Tuolta voi lukea ohjelmat;


On muitakin asioita, joista ei kompromissia löydy. Ei he sentään mikään RKP ole, joka suljahtaa natsi tai kommarivetoiseen hallitukseen kuin kettu koloon temppareissa.

Ei PS näillä ohjelmilla mahdu Vihreidenkään kanssa samaan hallitukseen, vaikka maahanmuutto unohdettaisiin tai Vassareiden. Energia/ilmasto ja erityisesti talousasiat eivät mahdu yhteen. Ja erityisesti talouteen kaatuu myös kokonaisuus SDP:n kanssa, jonka vuoksi Kok tähyilee nyt PSn suuntaan, koska pitää löytää talouden tasapainotuksen kumppani.

Joten yksinkertaisuuden yksinkertaistaminen, niin se on vaan löyhää populismia.
 
Suosikkijoukkue
VAR
Onko kukaan vielä ehtinyt veikata uusia ministereitä?

Pistetääs oma arvaus pystyyn. Olin vielä vaalien jälkeisenä päivänä sillä kannalla, että hallituspohja on Kok, PS, Kepu mutta nyt veikkaan pohjaa Kok, PS, Rkp, Kd. Ehkä se Kepu sittenkään tällä kertaa ei petä (sanojaan) ja menee oikeasti sinne opposition. Tai sitten ei. Mutta ministeriarvaukseni tuolle Kahden isomman ja kahden pienpuolueen pohjalle ovat tässä. Joidenkin kohdalla mukana myös arvio sopivasta ministerisalkusta

Kok (7)
Petteri Orpo (pääministeri)
Antti Häkkänen
Elina Valtonen (ulkoministeri?)
Jarno Limnell (sisäministeri)
Saara-Sofia Siren (ympäristöministeri), tämä olis tosin ongelma koska sama vaalipiiri kuin Orpolla
Teemu Kinnari (maa- ja metsätalousministeri)
Mari-Leena Talvitie, "aluepoliittinen" valinta

PS (6)
Riikka Purra (valtiovarainministeri)
Sakari Puisto (sopisi monikin salkku)
Wille Rydman (sama kuin edellinen)
Lulu Ranne
Arja Juvonen (sosiaali- ja terveys)
Ville Tavio


Rkp (2)
Andres Adlercreutz
Anna-Maja Henriksson

Kd (1)
Sari Essayah
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Ja oho. Kukaan piirijohtaja ei maininnut luontoarvoja. Iiris oli oikeassa, nyt tulee hallitus joka on täysin piittaamaton luontokadosta ja ihmisoikeuksista…
Tälläinen mustavalkoinen Trump-Marin maailmankuva ei kyllä vastaa todellisuutta. Se, että nyt talous on Kokoomukselle tärkein teema, ei tarkoita kuitenkaan samaa, kuin että luonnon ja ilmaston tilasta ei piitattaisi. En jaksa uskoa, että Suomesta löytyy ihmisiä, jotka eivät haluaisi näitä parantaa.

Periaatteessa PS sopisi oikein hyvin KoK hallitukseen. Sehän ajaa maahanmuuttopolitiikan järkeistämistä muiden Pohjoismaiden tasolle ja ilmastotoimissa järkeistämistä muiden EU jäsenmaiden tasolle. Tähän voisi Kokoomus helposti lähteä mukaan. Ongelmana taitaa olla talouspolitiikka - ei niin etteikö yhteistä linjaa löydy - vaan SAKn ja AKTn pelko. Olisi helpompaa tylyttää työntekijöitä, jos demarit ovat mukana. Comme ci, comme ca.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Kokoomukselle PS on riskiarpa on hyvin todennäköistä että jälkimmäisen joukoissa on mukana taatusti oppositiosakkia jos ohjelma ei ole tarpeeksi miellyttävä ja silloin 109 paikalla toimiva enemmistö ei ole enään enemmistö.
 

molari

Jäsen
Kokoomukselle PS on riskiarpa on hyvin todennäköistä että jälkimmäisen joukoissa on mukana taatusti oppositiosakkia jos ohjelma ei ole tarpeeksi miellyttävä ja silloin 109 paikalla toimiva enemmistö ei ole enään enemmistö.

Vai olisiko kuitenkin niin, että PS:lle tämä on näytön paikka, että ovat uskottava ja luotettava toimija, jos mahdollinen hallitusvastuu menisi möngän puolelle, jatkossa tuskin hallitus kutsuisi (vaikka olisi suurinkin).

Marinille taas helppo ottaa Orvosta "niskaote", jos hallitusyhteistyö menisi reisille, näyttävä ero ja uhriutuminen -> kannatus nousuun ja uutta vasemmistohallitusta kasaamaan.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Vai olisiko kuitenkin niin, että PS:lle tämä on näytön paikka, että ovat uskottava ja luotettava toimija, jos mahdollinen hallitusvastuu menisi möngän puolelle, jatkossa tuskin hallitus kutsuisi (vaikka olisi suurinkin).

Marinille taas helppo ottaa Orvosta "niskaote", jos hallitusyhteistyö menisi reisille, näyttävä ero ja uhriutuminen -> kannatus nousuun ja uutta vasemmistohallitusta kasaamaan.

Näytön paikka joo, mutta kyllä mä siitä vedon uskallan lyödä että yhdistelmä Kok+PS-RKP-KD ei tule pysymään 109 paikkaisena enemmistönä neljää vuotta mikäli tällainen hallitus kasataan.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Näytön paikka joo, mutta kyllä mä siitä vedon uskallan lyödä että yhdistelmä Kok+PS-RKP-KD ei tule pysymään 109 paikkaisena enemmistönä neljää vuotta mikäli tällainen hallitus kasataan.
Joka vaalikaudella tapahtuu puolueen vaihtamista. Tässä kombossa riski on siinä mielessä hallinnassa, että loukkaukset voisivat hyvinkin olla KoK - PS välisiä, jompaan kumpaan suuntaan. Toisinaan kokoomuksesta on loikattu myös keskustaan, mutta ehkä se riski on nyt pienempi. Kristillisistä on myös loikattu Persuihin, toisenkin päin lienee mahdollista, ja edelleen hallinnassa tällä konklaavilla. Olisi melko erikoista, jos puoluetta olisi halukas vaihtamaan enemmän kuin yksi edustaja, kaksi olisi jo harvinaista. Suurin osa vaihdoista toki tapahtuu vaalien välissä, esim PSn Sara Seppänen oli edellisellä vaalikaudella KOK varaedustaja. Mutta tosiaan yksittäisiä vaihtoja tapahtuu melkein joka kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös