STM on vastaan, ja kummallisin perustein: ”STM vastustaa viinien tuomista ruokakauppoihin, koska sen mukaan alkoholi on kansanterveyden suurin yksittäinen uhkatekijä ja haitat ovat lisääntyneet sen jälkeen, kun vahvat oluet ja limujuomat sallittiin kaupoissa”.
Alkoholin kokonaiskulutus on ollut vähenemään päin Suomessa sinä aikana, kun 5,5 % alkoholia sisältäviä juomia on ollut myytävänä päivittäistavarakaupoissa. Näin oli jo ensimmäisenä vuotena ao. juomien markettimyynnin vapauduttua. Miten STM oikein osaa päätellä, että alkoholin haittojen väitetty lisääntyminen johtuisi mainitusta asiasta? Vai johtuuko väite siitä, että STM käyttää perustelunsa tukena samoja kalvoja, jotka olivat heillä käytössä ennen edellistä lakimuutosta? Silloin ministeriön ennuste oli se, että teinit menevät limuviinoista tärviölle, ja ojanpenkoilta joudutaan keräämään 5,5 % ohrajuomaan kuolleita.