RKPssä vaikuttaa isosti kuka on puolueen puheenjohtaja, ei niinkään pääministeri. Vaikuttaa toki muissakin puolueissa mutta ei Anna-Maijan (Ana-Maja på svenska) aikana olla suurta liikehdintää nähty.Sen verran eri mieltä, että Rkp on kovin mukautuvaa sorttia sen suhteen keiden kanssa kulloinkin ovat hallituksessa.
Riittääkö eduskuntapaikat enemmistöön, jos persujen tilalle tulee demarit neuvotteluihin?
Jos ei, niin vaikeaksi menee sillä Keskusta ja tuskin Vihreätkään lähtevät hallitukseen. Vasemmisto voisi lähteäkin, mutta näkemyserot leikkauksista Kokoomuksen kanssa lienevät liian isot.
Mutta sieltä se edelleen Ylen sivuilta löytyy. Ei päästy vielä persufantasiaan ja määrittelemään Ylen tekemisiä.
Ei onneksi kun kansa äänesti vasemmistoliiton pois vallasta ja tämä Li:n fantasioima vaarallinen kehitys kohti kommunistista diktatuuria pysähtyi. Onneksi ihmisarvo pelastui.Mutta sieltä se edelleen Ylen sivuilta löytyy. Ei päästy vielä persufantasiaan ja määrittelemään Ylen tekemisiä.
Kaikkee täällä palstalla saakin lukea. Huomaa et kaikki on omissa kuplissaan ja toinen laita on suorastaan täynnä demoneita jotka ajaa Suomea joko kohti kommunismia tai fasismia riippuen puoluenäkökannasta.Ei onneksi kun kansa äänesti vasemmistoliiton pois vallasta ja tämä Li:n fantasioima vaarallinen kehitys kohti kommunistista diktatuuria pysähtyi. Onneksi ihmisarvo pelastui.
Purralla ei ole puolue näpeissä, mikä ei kyllä yllätä lainkaan. Facessa joku aiheellisesti totesi, että kun neuvottelijana on Oxford-Puiston sijasta peruskoulu-Peltokangas, saa sitä mitä tilaa.RKP:ssä ei ole katsottu persujohdon kommentointia hyvällä.Tunnelma tiivistyi Säätytalolla – Orpo: ”Kerrattiin pelisäännöt ja nyt minulla on hyvä mieli”
Hallitusmuodostaja Petteri Orpo (kok) uskoo, että maanantaina aamupäivällä käyty pelisääntökeskustelu rauhoitti tilanteen PS:n ja RKP:n välillä.www.iltalehti.fi
Kun Suomessa vielä on vapaa tiedonvälitys niin sen tehtävä on kertoa tärkeistä asioista, vaikka Purra ei siitä pitäisikään.
Tai ainakin paijaavat populistien päitä. Mutta onko lopputulos lopulta "maan etu"?Ajavat oman maansa etua. Ihme porukkaa.
Ylen kohdalla ongelma on tosiaan itsesensuuri, joitakin asioita se ei uutisoi poliittisin ja ideologisin perustein. Samalla tavalla oma ideologia korostuu valituissa aiheissa. Tämä nyt ei kosketa esim. puoli yhdeksän uutisia, mutta esim. nettiuutisia. Myös PSn kohtelu oli aikanaan melko asiatonta, tai vähintäänkin ennakkoluuloista. Ei ole ihme, että tuosta on jäänyt hampaan koloon. Ihan hyvä keskustella voiko tätä rahoittaa verorahoilla. Lyhyt vastaus on, että näin ei voi jatkua.Paitsi silloin, kun edellinen pääministeri vaihtoi bilevaihteelle, niin teidän mielestänne medialta turhaa kirjoittelua tuommoinen.
Ajattelin, että viestini sarkasmi ei kaivannut alleviivausta. Kyse oli siis sarkasmia liittyen näihin Tynkkysen ja Purran lausuntojen ylireagointeihin.Kaikkee täällä palstalla saakin lukea. Huomaa et kaikki on omissa kuplissaan ja toinen laita on suorastaan demoneita jotka ajaa Suomea joko kohti Kommunismia tai Fasismia riippuen puoluenäkökannasta.
Eikö näillä ruotsidemokraateillakin ole ideana saada Ruotsi pois EU:sta? Tämähän on siis heille ihan täydellinen tilanne. Bensan hinta saataisiin kyllä alas, mutta paha EU on heti laittamassa kapuloita rattaisiin.Tai ainakin paijaavat populistien päitä. Mutta onko lopputulos lopulta "maan etu"?
Dieselin hintaa päätettiin alentaa 50 sentillä per litra – SvD: EU:lta tulossa miljardilasku
EU-säännöt pakottavat Ruotsin maksamaan päätöksestään.www.is.fi
No se ehkä kertoo nykyisestä huuhtelusta ettei enää tiedä onko sarkasmia vai ei.Ajattelin, että viestini sarkasmi ei kaivannut alleviivausta. Kyse oli siis sarkasmia liittyen näihin Tynkkysen ja Purran lausuntojen ylireagointeihin.
En pelkää äärioikeistoa enkä äärivasemmistoa.
Ei kai siinä mitään että kerrotaan mielipiteitä asioista ja saavat niin tehdä. Onko sitten kuitenkaan järkevää ehkä muutaman naukun jälkeen alkaa vittuilemaan niille puolueille joiden kanssa meinaa tehdä yhteistyötä hallituksessa? Tai huudella muutenkaan ihan mitä tahansa asioita sosiaalisessa mediassa.PS on tutkitusti ylivoimaisesti aktiivisin somessa. Pidän vähän ongelmallisena sitäkin, että kiellettäisiin kansanedustajia mielipiteitään kertomasta. Tai ei se kokonaan ongelmatonta ole, kun kansanedustajalla pitäisi olla laaja sananvapaus. Tämän sanottuani, tokihan keskeneräisistä asioista ei pitäisi huudella. Toisaalta jos tämä on kynnyskysymys, niin melko turhaa on yrittääkään hallitusta kasata.
Toinen puoli on sitten se, että perinteisesti kokoomus on vuotanut asiat keskenkaiken mediaan, ja käytti julkisuutta härskisti hyväkseen 2015 neuvotteluissa. Pitäisi varmaankin pidättäytyä myös tästä.
PS on tutkitusti ylivoimaisesti aktiivisin somessa. Pidän vähän ongelmallisena sitäkin, että kiellettäisiin kansanedustajia mielipiteitään kertomasta. Tai ei se kokonaan ongelmatonta ole, kun kansanedustajalla pitäisi olla laaja sananvapaus. Tämän sanottuani, tokihan keskeneräisistä asioista ei pitäisi huudella. Toisaalta jos tämä on kynnyskysymys, niin melko turhaa on yrittääkään hallitusta kasata.
Saksa korvasi vähän aikaa sitten ydinvoimalat lisäämällä kivihiilen käyttöä.
Eihän se järkevää ole, mutta voiko sitä kieltää? Luulisi porukan ymmärtävän, että mölyt pitää pitää mahassa, kun yritetään sopia yhteistyöstä. Mutta toisaalta jokainen ymmärtää että kitkastahan nuo kertovat. Ei ole helppoa kasata hallitusta, kun keskusta ei ole mukana, vaihtoehdot ovat vähissä. Varmasti RKPn neuvotteluja edeltäviä lausuntoja on pidetty PSn puolella loukkaavia, ja osalle se näyttää olevan kipukohta.Ei kai siinä mitään että kerrotaan mielipiteitä asioista ja saavat niin tehdä. Onko sitten kuitenkaan järkevää ehkä muutaman naukun jälkeen alkaa vittuilemaan niille puolueille joiden kanssa meinaa tehdä yhteistyötä hallituksessa? Tai huudella muutenkaan ihan mitä tahansa asioita sosiaalisessa mediassa.
Koska olet viime aikoina toistanut tätä tässä ketjussa ja jossakin muussakin nyt lukuisia kertoja, niin asiaa lienee hyvä selventää väärinkäsitysten välttämiseksi. Vaikka et ehkä sitä tarkoita, voi viesteistäsi nyt helposti saada käsityksen dramaattisesta fossiilienergian käytön lisääntymisestä.
Saksassa ydinvoimaloita on lakkautettu pitkällä aikavälillä. Mitä viime aikoina tapahtui, lakkautettiin viimeiset käynnissä olevat (Isar, Neckarwestheim ja Emsland). Ne olivat alkuperäiseen suunnitelmaan nähden jokusen kuukauden "yliajalla" Venäjän aloittaman hyökkäyssodan aiheuttaman hintastabilisaatiotarpeen takia.
Sinä aikana, kun Saksa on vähentänyt ydinvoimantuotantoa, on Saksassa vähentynyt myös rusko- ja etenkin kivihiilen käyttö voimakkaasti. Yksittäisten ydinvoimaloiden lakkauttamisten myötä on toki syntynyt väliaikaisia "piikkejä" hiilen energiakäytössä, mutta trendi on ollut ja on voimakkaasti laskeva.
Ydinvoimaa ei siis ole "korvattu lisäämällä kivihiilen käyttöä", vaan ydinvoima on korvattu asumisen ja etenkin teollisuuden energiatehokkuuden paranemisen myötä vähentyneellä sähköenergian kokonaistarpeella sekä erittäin voimakkaalla uusiutuvan energian lisäämisellä. Jälkimmäistä kuvaa osin myös se, että Saksassa käytetään sähköntuotannossa jo enemmän aurinko- kuin tuulivoimaa - ja se on noussut tuulivoiman edelle tärkeimmäksi sähköntuotannon lähteeksi.
Ydinvoimasta luopumisen ongelmana ei ole siis ollut missään vaiheessa fossiilisten polttoaineiden käytön lisääntyminen sinällään. Se on vähentynyt. Ydinvoimasta luopumisen hyvänä puolena voidaankin pitää sitä, että teollisuus on panostanut energiatehokkuuteen hintapaineen takia. Typerää kuitenkin on se, että Saksa olisi voinut luopua fossiilisista sähköenergiantuotannossa jo kokonaan, jos se olisi päättänyt priorisoida sitä ennen ydinvoimasta luopumista.
Tilastot löytyy täältä:
Germany’s energy consumption and power mix in charts
Key facts on the status of Germany’s energy mix, as well as developments in energy and power production and usage since 1990 - charts and data links.www.cleanenergywire.org
"Minusta kokoomus tekee jättimäisen virheen, jos se suostuu perussuomalaisten vaatimukseen tukkia Ylen suu.
No, katsotaan miten brutaalit ne leikkaukset ovat. Jos ovat erittäin kovat niin eiköhän viesti mene selkeästi perille Ylen suuntaan. Voisikohan Tynkkynen ottaa vastuulleen hallituksessa? Hymiö."Minusta kokoomus tekee jättimäisen virheen, jos se suostuu perussuomalaisten vaatimukseen tukkia Ylen suu.
Riippumaton tiedonvälitys on ollut kaikkien kansalliskonservatiivisten puolueiden hampaissa. Toivon, ettei kokoomus liity tähän joukkoon. Kun Erdoganin ajattelulle antaa pikkusormen, se vie koko käden."
Eikö tuossa ole mielestäsi yhtään liioittelua?
Noh. Jos leikkausten jälkeen Ylen rahoitus on samalla tasolla kuin BBC:n rahoitus tai Ruotsin yleisradion (per capita), niin ollaan varmaan lähempänä brittejä tai Ruotsia kuin Turkkia.No, katsotaan miten brutaalit ne leikkaukset ovat. Jos ovat erittäin kovat niin eiköhän viesti mene selkeästi perille Ylen suuntaan. Voisikohan Tynkkynen ottaa vastuulleen hallituksessa? Hymiö.