Eiköhän se uskonnonhistoria ole lähes verrannollinen nykyisin käytettävään sanaan politiikka? Ehkä ongelmana monille on se, ettei tiedetä, että mistä esim. kristinuskossa on kyse. Tässä niin sanottu historiallinen otos kristillisestä uskonnonhistoriasta by harhaanjohtaja Metsästäjä. En minä sen suuremmin kristinuskosta perusta. Onhan ne kirkot upeita, mm. Upsalan tuomiokirkko mahtavasti huokuu historian havinaa. Paljon on puhuttu raamatusta pois jätetyistä ns. testamenteista ja Rooman kirkon tietyistä tarkoituksellisista väännöksistä. Toisaalta paljon on virheellistä juttua tuotu päivän valoon totuutena. Toisaalta on ollut perin vanhoja paperikääröjä saatu päivän valoon viime vuosina, että ihan humpuukkiakaan kristillisen kirkon historia ei ole. Muistettakoon se, että maailman ensimmäinen kirjoitustaitoinen sivilisaatio oli Sumerit ja tuolloin vielä Abrahamit kertoilivat leiritulillaan tarinoitaan paimentolaisina. Mikäli oikein väännetään juttua lisää, niin noin 2700 eKr Marin valtionkirjaston "sijaitsi pohjoisosassa Tigris tai Eufrat jokialuetta" arkistoista on löytynyt viitteitä juutalaisiin paimentolaisiin. Sieltä löytyneiden vinkkien perusteella esim. Benjamin olisi ollut koko paimentolaisheimon nimi. Niin tai näin! Sellaista olen lukenut.
Kristittyyn uskonnon historiaan oleellisesti liittyy Mesopotamia tai sumerilaisuus, miten vain. Eikö Abraham aikoinaan juuri Tigris ja Eufrat jokien varsilta tullut Israeliin? Siispä sumerilaisten perintönä kristinuskoon on otettu tai lainattu runsaasti juttuja. Sumerilaisesta kulttuurista ja vanhasta raamatusta voidaan löytää runsaasti yhtäläisyyksiä: maailman luominen, ihmisen luominen, luomistapa, paratiisi, kielletty hedelmä teema, vedenpaisumus (huom. sumerilaisten Gilgames tarusto), Kain-Aabel yhtäläisyys, Baabelin torni, pyhä kansa teema, henkilökohtainen suojelushenki -->enkeltarusto, lakien yhtäläisyys, moraaliarvojen yhtäläisyys, Jumalan kosto ajatus, vitsaus ajatus: Inannan ja Sukullitudalla samanlainen kuin Israelilaisilla Egyptissä, kuolema, paratiisi ja manala.
Alkukirkosta 200-luvulla ja etenkin sen seurakunnista oli tullut mahtitekijöitä ja niistä oli tullut yhtä suvaitsemattomia kuin vihollisensa olivat olleet aiemmin.
Katolinen kirkko katsoi perustajansa olleen Pyhän Pietarin ja päätti 300-luvulla vaatia itselleen johtavaa asevaa kirkkomaailmassa, siispä vahvistettiin ja säädettiin laki, jonka mukaan kristinusko on Rooman kansalaisuuden ehto. Rooman piispat keksivät alkaa käyttämään itsestään Paavi nimitystä. Rooman kirkon mukaan Pyhä Pietari oli antanut heille tehtäväksi uskonnollisen johtajuuden ylläpitämisen. Ensin käännettiin uusi testamentti kreikasta latinaksi. Hieronymus niminen mies saatuaan tämän tehtävän valmiiksi, sai seuraavana käskyn kääntää vanha testamentti hebreasta latinaksi. Näitä samoja raamatun käännöksiä käytetään yhä katolisessa kirkossa. Lopulta Roomassa määrättiin kaikkien kirkkojen tehtäväksi totella paavia, joka oli Pyhän Pietarin seuraaja. Lähetystyö tehostui ja paavista tuli maallisten valloitusten etuvartija ja oli syntynyt uusi Rooman keisarikunta.
Niin tai näin! Näin se raamatunhistoria menee :D jotakuinkin minusta. Kuka uskoo ja kuka ei, se onkin jo toinen juttu.