Eli muutamia kuukausia sitten palstalla käytiin kiivassanaista ja monisivuista väittelyä historiallisesta Jeesuksesta. Mitä antiikintutkijat ja muut asiantuntijat asiasta ovat mieltä.
Vähän jotenkin itseäni ihmetyttää se, miten täällä nostellaan nykytiedemiehiä jollekkin jalustalle, lausumalla, että koska he ovat ateisteja, jumalaa ei ole olemassa.
Mikä arvo me annetaan nykytiedemiehelle, ja entisaikojen tiedemiehille? Mikä ero näissä on? Ovatko nykyihmiset jotenkin viisaampia? Tuskin.. Onko heillä enemmän tietoa käytettävissä? Kyllä, mutta onko enemmän oleellista tietoa? Entä ohjaako muun populaation ajassa liikkuvat käsitykset (eli muodit ja trendit) esimerkiksi uskonnoista, myös heidän ajatusmaailmaa? Aivan varmasti!
Kun täällä nyt on lähdetty tänne tiedemieslinjalle. Niin on varmasti paikallaan todeta myös se, että esimerkiksi nykyisten luonnontieteiden suurin kehittäjä Isaac Newton totesi aikanaan, että gravitaatiolain ja mekaniikan lakien mukaisesti toimiva maailmankaikkeus olisi mahdoton, ellei sitä pitäisi yllä Jumala, joka voi tarpeen vaatiessa puuttua maailmankaikkeuden toimintaan. Toinen suurmies René Descartes oli aikansa kovimpia matemaatikkoja, kunnes huomasi, että matematiikka ei juuri anna vastauksia mihinkään oleelliseen. Tämän jälkeen hän siirtyi filosofiaan, kunnes törmäsi taas seinään. Herran lopputuloksena oli filosofinen metafysiikka teos, jossa hän todistaa jumalan olemassaolon.
Mitä taas tulee jonkin Darwinin höpöhöpö evoluutioteoriaan: "mielipiteet, jotka eivät ole aivan varmoja ja epäilyksettömiä, pitää yhtä huolellisesti jättää hyväksymättä kuin ilmeisen epätodet" -René Descartes
Olisi ihan mielenkiintoista, jos jostain netistä löytyisi lista tiedemiehistä ja heidän teologisista kannoistaan (varmaan löytyykin). Jokainen voisi sitten itse tehdä näistä fantasiarostereita, ja kuvailla herrojen ominaisuuksia. Peli pelattaisiin luonnollisesti Nordiksella, jolloin kotijoukkue pelaisi punaisissa, ja vierasjoukkue valkoisissa. Näitä joukkueita voidaan leikkimielisesti kutsua vaikka HIFK (Helvetes Idrottsföreningen Kamraterna) ja JokEriT HC (Jokaiselle Erityispaikka Taivaaseen, Helvetin Centaurit) Leonardo da Vinci olisi selkeästi ykkössentteri, monipuolisuutensa ansiosta, kun taas Galileo Galilei todennäköisemmin sortuisi tehottomaan kulmissa pyörimiseen. Darwin taas tekisi Mosekset, haalisi kovat tehot runkkarissa, mutta hyytyisi tosipeleissä.