Hyviä kysymyksiä TaxMan. Nuo missä- ja milloin-kysymykset ovat sinänsä turhia, koska emme vielä tiedä mitä aika ja tila on. Monet fyysikot ovat mutu-tiedolla kirjoissaan pohtineet tuota ihmisen aikakäsitystä ja kyseenalaistanut, että onko ylipäätänsä aikaa olemassa. Niin järjettömältä kun se kuulostaakin, niin se kävisi järkeen tuon alkuräjähdyksen kanssa. Einsteinhän oli tätä mieltä, ja myös suhteellisuusteoria tukee sitä, että mennyt, tuleva, ja nykyhetki ovat kaikki jo olemassa.
Mitä se tapahtumien eteneminen sitten on, jos ei aikaa ?
Vallalla olevan mielipiteen mukaan ajantaju on ihmisaivoijen alkeellinen kyky ymmärtää neljättä ulottuvuutta. Neljäs ulottuvuus on taas sitä, että tila voi kaartua. Kuulitte oikein, tila kaartuu.
Se selittäisi myös itse "tilan", eli paljon universumissa on tilaa ja mihin se päättyy. Siinähän ei ole mitään järkeä, että universum on ääretön. Aina vain jatkuisi ja jatkuisi loputtomiin ? Eihän se käy järkeen ja näin tuskin on. Siinäkään ei ole järkeä, että universum johonkin päättyisi.. Seinä tulisi vastaan !? -Ei tolkkua.
Järkeenkäypä vaihtoehto sen sijaan on, että kun menee avaruudessa tarpeeksi ylöspäin, niin tulee lopulta alhaalta.. Näin se tila sitten kaartuu, mutta aisteilla sitä ei havaitse. Tällöin kaikkeus on samalla äärellinen, mutta kuitenkin jatkuva. Kaikessa järjettömyydessään tämä on ainoa mulle avautuva teoria aika-avaruudesta ja samalla ainoa järkeenkäypä vastaus aikaan ennen alkuräjähdystä. Kyseessä on tiedemiesten yleinen mutu, eikä siis mitään tekemistä tieteen kanssa. Tilalla kun ei voi tehdä kokeita. Ainoa selitys tälle on siis se, että emme vielä aistein pysty ymmärtämään tilan ja ajan todellista koostumusta. Samalla tavalla kun muurahainen joka kiertää omenaa ja ohittaa koko ajan saman paikan, mutta ei etene mihinkään. Se ei vaan ymmärrä, että se omena on perkele pyöreä !
Sori jos sekava teksti väsyneeltä ihmiseltä sekoitti jonkun pään... :D