Re: re: Lapanen
Viestin lähetti mjr
Todella hienoa analyysiä edellä. Eihän liikkuvien äänestäjien "patrioottisuudessa" ole sinänsä mitään pahaa. Ymmärtääkseni he ovat ideologisesti lähinnä maltillisia - eli yhdysvaltalaisessa kontekstissa talouspoliittisesti suht. oikeistolaisia (joskin oudosti liittävät tähän myös tasapainotetun budjetin toisin kuin ystävämme George W.), mutta eivät mitään fundamentalisteja sosiaali- ja moraalikysymyksissä. Minusta vain on outoa, että isänmaallisuus saisi kannattamaan presidenttiä joka surkeudellaan on saattamassa sen isänmaan todella pahaan pulaan.
Nimenomaan patrioottienhan pitäisi olla etunenässä Bushia hylkäämässä. Päämääristä voidaan olla eri mieltä, mutta toteutuksen surkeuden suhteen ei kai kenellään ole osoittaa mitään vastaväitteitä...
Jep, patrioottisuudessa ei ole mitään pahaa. Kyseisen termin, vrt. isänmaallinen, tuppaavat vain hyvin usein itselleen omimaan piirit, joiden intresseissä on aivan muun kuin oman kansan enemmistön etu.
Bush on yksi suurimpia uhkia USA:n turvallisuudelle. Itseään patriootiksi kutsuvien juuri pitäisikin olla etunenässä potkimassa häntä pois.
USA:han on kuitenkin onnistuttu viime vuosina lietsomaan melko hyvin fiilis siitä että ollaan jatkuvasti suuren uhan alla. Tällaisissa tapauksissa ihmiset turvautuvat helposti istuvaan pressaan tai siihen ehdokkaaseen joka tuntuu jämäkämmältä ja uskottavammalta johtajalta. Uhka koetaan niin läheisenä ja konkreettisena ettei osata/haluta ajatella asioiden laajempia syy- seuraussuhteita.
Tämmöisessä tilanteessa myöskin mahdolliset erimielisyydet talousasioissa lentävät romukoppaan. Lyhytaikainen kansallinen, ja oma, turvallisuus nousee ykkösaiheeksi.
Viestin lähetti mjr
Onko liikkuvia äänestäjiä todella niin helppo manipuloida, että he uskovat helpommin poliittisiin mainoksiin kuin konkreettiseen ja vastaansanomattomaan uutisointiin? Itse epäilisin, että Euroopan kontekstissa aliarvioitu 9/11 on todella syvällisesti vaikuttanut amerikkalaiseen keskiverto-mentaliteettiin. Jollakin vaistomaisella tasolla äänestäjät ovat aidosti huolestuneita uusista terrori-iskuista joukkotuhoaseita käyttäen (ja toki tätä pelkoa on jatkuvasti lietsottukin) - ja epäloogisesti Bushiin todella luotetaan turvallisuuden takaajana ja jotenkin nähdään silmitön ryntäys Irakiin yhtenä osoituksena tästä "huolenpidosta", vaikka sitten miten ollaankin käytännössä juututtu painajaismaiseen ja ääri-islamilaista ja nationalistista vastarintaa nostattavaan miehitykseen.
Bushin ja kumppanien on erittäin helppo vakuuttaa äänestäjiä tällä hetkellä. Ajatellaan vaikka Bushin puheen osuutta konventissa, ei sanatarkka lainaus:
''USA on vapauttanut 50 miljoonaisen kansan diktaattorin vallasta, diktaattorin joka käytti joukkotuhoaseita omia kansalaisiaan kohtaan. Myöskin terroristien koulutusleirejä, joissa koulutettiin mm. 9/11 tehneitä terroristeja, on tuhottu Afganistanissa''.
Tuohan vaikuttaa aivan helkkarin vastaansanomattomalta argumentoinnilta. Lisäksi tuo kaikki on täysin totta. Se on toisarvoista että onko tilanne Irakissa nykyään tai viiden-kymmenen vuoden päästä yhtään sen parempi kuin olisi ilman Bushin juntan valloitusretkeä. Silläkään ei ole mitään väliä ettei joukkotuhoaseita löytynyt, kuten ei myöskään sillä ettei niitä itseasiassa uskottukaan löytyvän, retken vaikuttimet olivat aivan muualla.
Saddam on kuitenkin käyttänyt kaasua kurdeja vastaan 90-luvun alussa ja hän oli verinen diktaattori noin niinkuin muutenkin. USA:n sotaretki Irakiin on siis ollut menestys ja edistänyt vapautta. Helppo tuommoiseen ansaan on mennä.
Lisäksi Saddamin olematon yhteys islamisteihin osataan häivyttää puhumalla samassa yhteydessä Afganistanista, jonne sinnekin kai hyökättiin lähinnä kaasuputken rakentamisen vuoksi.
Ennen kaikkea tuo kaikkihan kertoo vahvasta johtajasta, sellaisesta joka on valmis ja kykenevä vaikka kuinka rajuihin toimiin vain ja ainoastaan suojellakseen omia kansalaisiaan. Juuri sellaista aivan helkkarin moni usalainen juuri nyt kaipaa.
Viestin lähetti mjr
Pelko eikä isänmaallisuus ajaa Bushin kannalle - Kerryn tulisi tehdä selväksi että hänen vaihtoehtonsa nimenomaan takaa turvallisuuden Bushia paremmin. Mutta siihen juuri tarvittaisiin sen selkeän vaihtoehdon esittämistä. No, se että Kerry luottaa konsultteihin enemmän kuin itseensä tosiaan kertookin jotain miehen luonteesta... Mutta vaikka kysymyksessä on miten jäykkä ja laskelmoiva pökkelö hyvänsä niin George W. on sentään osoittanut konkreettisilla toimillaan olevan inkompetentti ja tuhoisa presidentti. Se ettei tämä mene läpi äänestäjille on aika karu tilanne. Ehkä se sitten selviää neljän seuraavan vuoden aikana...
Kaikki mitä kirjoitat on täysin totta. Se ei kuitenkaan vastaa sitä todellisuutta jossa tulevat vaalit ratkaiseva joukko USA:n kansalaisia elää. Turha heille on mennä lässyttämään jostain USA:n toimien lisäämästä ääri-islamilaisuudesta.
Terrorismin huipentuma olivat WTC-iskut ja sen jälkeen vahva presidentti on menestyksekkäästi poistanut pahuutta maailmasta. Näin he sen näkevät. Nyt he lähinnä punnitsevat sitä että olisiko Kerry vähintään yhtä vahva johtaja.
Vaikka nykyhallinto olisi kenties tehnyt heidän mielestään virheitäkin, on tilanne nyt kuitenkin se mikä on ja lyhytjänteinen turvallisuus kaiken A ja O.
Tämmöiseen porukkaan vaikuttaakseen Kerryn on liikuttava niin kapealla kaistalla, ja oltava puheissaan todella varovainen mutta vakuuttava, että ei käy kyllä kateeksi. Henkilökohtainen karisma olisi se paras ase, se puuttuu ja sen mukana kaikki.