Ei kukaan ole väittänyt, että markkinatalous olisi kaikkivoipainen, joten mitä jos ei siirreltäisi maalitolppia vaan pysyttäisiin siinä aluperäisessä väitteessäsi, tai sitten myönnät ettet pysty todistamaan väitettäsi. Yksityinen ei myöskään ole aina parempi. Ei yksityinen hoitaisi esim oikeuslaitoksen roolia paremmin, koska sopivien insentiivien keksiminen on lähes mahdotonta.No valitettavasti tämä ei pidä paikkaansa, ja sehän on jo nähty moneekin kertaan, ja tosianakin ainoa tapa saada markkinatalous toimivaksi siten, että kaikki pysyvät mukana, on vahvistaa säääntelyä siellä missä se selkästikin on tarpeen, ettei toisten elämällle tule khtuuttomia kustannuksia. Mutta mä en olekaan mikään markkinataloususkovainen, jotea pidän yhtenä sururmånan vikanan meidän koulutuksessamme, joka vahvasti pyrkii poistamaan omat aivot käytöstä ja perustamaan toiminaan vahvana uskoon.
Ja vaikka tiedänkin mihin se itse kunkin päässä ajatuksien ja mielipiteiden suhteen johtaa, niin en näe mitään syytä edes jatkaa kinaamista aiheesta, sillä maialma on väärällään esimerkkejä siitä, että se vaan toimi ja markkinatalous ei ole mitenkään kaikkivoipianen siihen liittyvistä uskomuksista huolimatta, ja johan se aletaan melkoisen paljon kovemmisakin foruumeissa tunnustamaan, että suuntaa on vaihdettava, ja markkinatalous uudelleen luotava.
Ja en tosiaankana ole nähnyt kauheastikaan merkkejä siitä, että markkinataloudellinen ratkaisu olisi jotenkin nostanut tasoa korkeammalle, ja erityisestikään ei silloin kun puhutaan ihmisistä. Kyse on kai siitä, että miten sitä "voittamista" mitataan. Mä ehkä mittaan sitä eri asioita painottaen kuin vaikka sinä. Pidän siis kiinni sanomastani, ja en näe yksityisen olevan aina se parempi ratkaisu. Ja korostan nyt vielä, että kaikessa. Joissakin se sitä ehdottomasti on, mutta tämä tästä aiheesta, sillä kinaamista lienee turhaa jatkaa enempää.
Ah, muistaakseni mainitsin myös - tuossa alkuperäisessä viestissäni, että toimivammaksi, mutta voihan se olla että unohtui siitä, mutta en usko kuitenkaan.Ei kukaan ole väittänyt, että markkinatalous olisi kaikkivoipainen, joten mitä jos ei siirreltäisi maalitolppia vaan pysyttäisiin siinä aluperäisessä väitteessäsi, tai sitten myönnät ettet pysty todistamaan väitettäsi. Yksityinen ei myöskään ole aina parempi. Ei yksityinen hoitaisi esim oikeuslaitoksen roolia paremmin, koska sopivien insentiivien keksiminen on lähes mahdotonta.
Väite oli että yksityinen voittaa vapaassa kilpailussa. Valtiot eivät pysty tuottamaan ruokaa edullisemmin kuin yksityiset, ne eivät pysty valmistamaan yhtä laadukkaita ja edullisia autoja, kännyköitä tai tarjoamaan lentomatkoja. Se on nähty moneen kertaan: Sähkönmyynnin vapauttaminen, kännykkä-operaattorien hinnat, internet-operaattorien hinnat, you name it,
Kuulostaa siltä, että tässä ostajana on julkinen, mikä taas kerran todistaa pointtini. Kun kyseessä ei ole omat rahat, niin sen ei ole niin justiinsa mitä maksaa ja mitä sillä rahalla saa. Sen takia julkinen ei vapaassa kilpailussa pärjää.Osassa myytäviä/kautta kilpailutettuja "hyödykkeitä" onkin päädytty hassuun tilanteseen, jossa tilaaja on maksavinaan tuosta hyödykkeestä, ja tuottaja on sitä tuottavinaan, ja edelleen jatkumona -kposna ne voitot- tuottaja(työantaja) on maksavinaan tuon hyödykkeen tuottamisesta, ja edelleen työntekijä sitä tuottavinaan työnsä muodossa.
Tämä on tosiaan näin. Erittäin vaikea on keksiä mitään tuotteita tai palveluita jossa julkinen pystyisi vapaassa kilpailussa yksityisen voittamaan etkä sinäkään siihen varmasti pysty. Monopolit on sitten eri juttu.
Vanhusten hoito ei ole mikään helpoin mitattava ala ja siten kaikkein soveltuvin yksityisettäväksi, mutta varsin yksioikoinen on käsitys, että ainoastaan työn hinta on millä voidaan kilpailla. Kustannuksia tulee hoitohenkilöstön lisäksi niin hallinnosta, kiinteistöistä, materiaalihankinnoista, ruoka ja lääkehuollosta eikä varmasti teknisten apuvälineiden käyttö ole saavuttanut huippuansa. Nuo on kaikki osa-alueita, joita voidaan tuottaa itse, kehittää tai kilpailuttaa ulkopuolisilta toimijoilta.Tosin aika harva asia on täysin vapaan kilpailun piirissä. Esimerkiksi on ihmeellistä, että miten vaikka vanhustenhoidossa yksityinen voisi kilpailla kunnan kanssa. Oikeastaan ainoa, missä pitäisi voida kilpailla on työvoiman hinta ja onko se asia, mistä julkinen sektori sitten haluaa ostaessaan vähentää.
Tosin aika harva asia on täysin vapaan kilpailun piirissä.
Samaa mieltä.Erittäin vaikea on keksiä mitään tuotteita tai palveluita jossa julkinen pystyisi vapaassa kilpailussa yksityisen voittamaan etkä sinäkään siihen varmasti pysty.
Yhdistetään poliisi ja puolustusvoimat. Niin homma hoidettiin tuhansien vuosien ajan. Ja toisaalta Crassus sanoi että eihän mies ole rikas jos ei pysty armeijaa itselleen ostamaan.Samaa mieltä.
Olenkin jo odotellut milloin puolustusvoimat ja poliisi yksityistetään.
Poliisin voisi oikeastaan lakkauttaa tarpeettomana. Huolehdin itseni ja läheisteni turvallisuudesta riittävästi aseistautuneena.
Joo, tuli kieltämättä mieleen kattoessa, että on jonkin verran puolueellinen, mutta toisaalta taitaisi olla puolueellista esittää Trump hyvässä valossa. Naurattaa kyllä, mihin Bidenin kampanja tyssäsi 2007, kun vertaa mitä kaikkea Trump on puhunut.Trump vastaan Biden
Marraskuussa Yhdysvalloissa äänestetään presidentistä. Maa on jyrkästi kahtiajakautunut ja kilpa käydään demokraatti Joe Bidenin ja istuvan presidentin, Donald Trumpin välillä. Yli sataan haastatteluun perustuva raportti kertoo keitä nämä ikätoverit ovat. (2020)areena.yle.fi
Linkki vie Ylen Ulkolinja dokumenttiin. Ei, en tiedä dokkarin tekijöiden taustoja, mutta toivoisin etenkin näiden @Toejoen Veikko & al katsovan tämän dokkarin ja oikeasti miettivän mikä lienee tälle pallolle ja meille kaikille täällä ihmisrotua edustaville eduksi, oikeasti miettien...
Edit: Voitte yrittää ampua alas väitteellä, missä valossa asiat on esitetty, mutta nämä ovat faktoja, jotka historian kirjoihin on jo kirjoitettu. Historiallista filmimateriaalia todisteena käytetty, joten älkää yrittäkö puhua mustaa valkoiseksi tai paskaa konvehdiksi...
Ja Caius Iulius Caesar karjahti "Urea Iacta Es" kun Genitor laski kusilastinsa Rubikon-jokeen.Ja toisaalta Crassus sanoi että eihän mies ole rikas jos ei pysty armeijaa itselleen ostamaan.
Onko kukaan tutkaillu polleja ja virhemarginaaleja eli kuinka monen vaankieli osavaltion tulos on ihan arvailujen varassa?
Täytyy kyllä myöntää Trumpin suurena vastustajana, että Borat-elokuvassa ei kyllä nähty mitään pientä "lirkuttelua" suurempaa. Se hanskaamiskeissi on kyllä oikeasti paidan tunkemista housuun.
No tässä olisi se randilaisten toivoma yövartijavaltio. Kiinassa ja Venäjällä on jo täydessä käytössä. Kai nekin hallinnot ovat niitä ääriliberaaleja?Tämä oli tietysti hassuttelua, mutta varsin monet ääriliberaalit ja libertaaritkin sentään sen tosiasian tunnustavat, että väkivaltamonopolin pitää kuulua valtiolle ja lainvalvonta on käytännössä ainoa asia jota ei voida laskea yksityisen sektorin tuotettavaksi.
Pitääkö mun jokaiseen idooottimaisuuteen kantaa ottaa.No tässä olisi se randilaisten toivoma yövartijavaltio. Kiinassa ja Venäjällä on jo täydessä käytössä. Kai nekin hallinnot ovat niitä ääriliberaaleja?
Huhuu. @dana77
Ei kukaan ole väittänyt, että markkinatalous olisi kaikkivoipainen, joten mitä jos ei siirreltäisi maalitolppia vaan pysyttäisiin siinä aluperäisessä väitteessäsi, tai sitten myönnät ettet pysty todistamaan väitettäsi. Yksityinen ei myöskään ole aina parempi. Ei yksityinen hoitaisi esim oikeuslaitoksen roolia paremmin, koska sopivien insentiivien keksiminen on lähes mahdotonta.
Aika paljon selittää Bidenillä tuo puheen kehityksen häiriö tuota puhetta. Omalla pojalla on myös, joten tullut aika paljon tietoutta k.o asiasta. Siihen on liitännäisenä muunlaistakin oirehtimista (yksilöllisiä, mutta silti samankaltaisia juttuja puhekehityshäiriöisillä), tuli vain tuosta dokkarista mieleen. Kaikki sanoissa sekoilu/takertelu ei siis ole seniiliyttä, vaan ihan puhtaasti liittyy tuohon. Katsoin tuon debatin ja pari kertaa oli kieli vähän solmussa. Väsyneenä nämä takertelut korostuvat ja loppupuolella alkoi tätä näkymään. En siis missään nimessä sano tätä pahalla. Päinvastoin, arvostus vain nousi. Toivottavasti voittaa vaalit.
Kiitos kun jeesasit laiskaa.Arizona (B +3), Florida (B +3), Georgia (tasan), Iowa (tasan), Pohjois-Carolina (B +2), Ohio (T +1) ja Texas (T +2) on noita tiukimpia. Luvut 538:n keskiarvoista pyöristäen. Jos vaikka Trump onnistuisi voittamaan nuo kaikki (siis myös Arizonan ja Floridan, joissa on nyt 3 % perässä), mutta Biden voittaisi Michiganin (+8), Minnesotan (+8), Nevadan (+8), Pennsylvanian (+6) ja Wisconsinin (+6), niin Biden voittaisi koko kisan. Tosin aika niukasti.
Joo tuohan on ihan totta. Vähän tulee kieltämättä semmoinen fiilis että eihän tuota voi oikein edes kutsua demokratiaksi.Eli osavaltioiden ei tarvitse edes lähettää Electoral Collegeen popular voten mukaisia valitsijamiehiä, vai ymmärränkö jotain väärin? Ok, koko maan popular vote ei merkkaa mitään, mutta onko tuossa valtiossa oikeasti mitään edes demokratialta haiskahtavaa?
Ilmeisesti myös, jos republikaanit saavat tarpeeksi viivästettyä äänten laskemista esim. väitteillä vaalivilpistä tai jollain muulla verukkeella, postiääniä voi jäädä laskematta, tai kokonaan huomiotta?
Yleinen konsensushan lienee, että Teflon Don julistautuu äänestyspäivänä voittajaksi, kun todennäköisesti johtaa laskentaa sillä hetkellä. Tämän jälkeisinä viikkoina rebut sitten tekevät kaikkensa loppujen äänien mitätöimiseksi. Jos taas on tappiolla äänestyspäivänäkin, en usko että siltikään tunnustaa tappiota missään tapauksessa. Eletään "jänniä" aikoja.