USA:n presidentinvaalit 2008

  • 103 355
  • 750

Viljuri

Jäsen
Retzko ja Ayers ovat olleet pinnan alla monissa vähemmän levinneissä medioissa jo kuukausia, ja itse asiassa kummankaan henkilön osalta mahdolliset implikaatiot eivät ole substanssia vailla.

Chicagon korruptio on monella tapaa aivan omassa luokkaanssaan ja on tietysti äänestäjien asia, että minkä merkityksen he asialle ja Obaman altistumiselle sille haluavat antaa, ei siis tyhjäpäisten demokraattiblogien ja -toimittajien.

Voihan toki myös olla, että "community organizer" Obama pystyy jättämään tämän osan taustastaan omaan arvoonsa vastuiden ja tehtävien muuttuessa, mutta asia pitäisi ehdottamasti käsitellä avoimemmin myös eurooppalaisissa valtamedioissa.

Enemmän poliittis-filosofisluontoista on se, että mikä merkitys Obaman yhteyksille Ayersin kaltaisiin ihmisiin koulutuspoliittisten uudistushankkeiden yhteydessä pitäisi antaa. Ihailu Baader-Meinhofia kohtaan on eurooppalaisessa mediassa (esimerkiksi HS) suurta, mutta vaikka eriasteisesti terrorismiin osallistuneet tai sitä kannattaneet (Daniel Cohn-Bendit, Ulrike itse tai vaikkapa Saksan Joscha Fischer) ovat saaneet "synninpäästön", niin nämä yhteydet silti ansaitsevat jonkinasteista julkisuutta. Obama ja Ayershan ovat vaihtaneet mielipiteitä, eikä kysymys ole vain siitä, että Ayersin järjestön tekemät terroriteot tapahtuivat Obaman ollessa 8-vuotias.

Mielenkiintoista olisi myös arvioida myös eurooppalaisten tiedotusvälineiden sivuilla, että mitä merkitsee vai merkitseekö mitään Obaman toimiminen asiamiehenä ja lobbaajana ACORN:lle uransa aikaisemmissa vaiheissa.

Mikään tästä ei tee Obamaa epäsopivaksi presidentiksi, mutta näitäkään asioita ei pitäisi piilottaa puhtaan "propagandismin" alle edes eurooppalaisissa medioissa, mielestäni. On tietysti selvää, ettei tähän ole esimerkiksi HS:ssa minkäänlaisia edellytyksiä.
 

kovalev

Jäsen
Taas väiteltiin.
Eipä tuossa mitään ihmeellistä. Talous sai luonnollisesti pääpainon. McCain haluaa hirveästi verokevennyksiä kaikille. Obama painottaa kovasti sitä, että suuri keskiluokka pitää saada taas jaloilleen ja sitä kautta koko maan talous pyörimään. Obaman mukaan, muuttamalla maan energiapolitiikkaa, voitaisiin työllistää 5 miljoonaa amerikkalaista.

Niin ikään ulkopolitiikassa toisteltiin samaa. McCain yrittää vedota kovasti amerikkalaiseen isänmaallisuuteen ja velvollisuudentuntoon taistella pahuutta vastaan ympäri maailmaa. Hieman säälittävää kuinka McCainin täytyy joka debatissa toistaa hauskaa vitsiään "Katsoin Putinia silmiin ja näin kolme kirjainta - K - G - B".
Tuohan olisi toiminut ihan hyvin yhden kerran. Nyt Macilla näyttää olevan kauhea pelko siitä, että joku ei olisi mahdollisesti vielä kuullut sitä.

Jos vielä kävisi niin surullisesti, että McCain kuitenkin valittaisiin, on hän polttanut sillat aivan joka suuntaan ulkopoliittisten lausontojensa takia.
 

girlzilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuka todella haluaa tällaista?

Obama ja tulevaisuus, tulee elävästi mieleen Hitler Jugend ja pikku pioneerit Obama setä johtaa..

http://www.youtube.com/watch?v=FTm5rp8r6fE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=FTm5rp8r6fE&feature=related

Kuka vielä kiistää hurmoksen?

Haha ja tämä oli siis ihan tosissaan heitetty argumentti nyt sinulta Obamaa vastaan?

Hurmosporukkaa löytyy aina, mutta kyllä tämä nyt kertoo vain siitä että muutama aikuinen on mennyt vähän sekaisin ja ruvennut laulattamaan lapsia.

Jesus camp-dokkarissahan lapset palvoivat pahvista George W. Bushia... Mutta tosissaan, ei muutama sekopää nyt varsinaisesti kerro siitä mihin suuntaan Obama USA:ta on/olisi viemässä.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Haha ja tämä oli siis ihan tosissaan heitetty argumentti nyt sinulta Obamaa vastaan?

Hurmosporukkaa löytyy aina, mutta kyllä tämä nyt kertoo vain siitä että muutama aikuinen on mennyt vähän sekaisin ja ruvennut laulattamaan lapsia.

Jesus camp-dokkarissahan lapset palvoivat pahvista George W. Bushia... Mutta tosissaan, ei muutama sekopää nyt varsinaisesti kerro siitä mihin suuntaan Obama USA:ta on/olisi viemässä.

Nääh, ainahan minä vähintään pilke silmäkulmassa näissä nettikeskusteluissa olen.

Pointti oli lähinnä se, ettemme me äänioikeudettomatkaan täällä unohtaisi sitä, että musta kylki näillä ehdokkailla on kummallakin.

Tässä ketjussa kun noita Obama uskovaisia tuntuu olevan enemmän kuin kotitarpeiksi, niin tunsin tarvetta herätellä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Pointti oli lähinnä se, ettemme me äänioikeudettomatkaan täällä unohtaisi sitä, että musta kylki näillä ehdokkailla on kummallakin.

Tässä ketjussa kun noita Obama uskovaisia tuntuu olevan enemmän kuin kotitarpeiksi, niin tunsin tarvetta herätellä.

Tuota, mitä kampanjan sävyyn tulee, niin kyllä McCainin kylki lienee aika paljon mustempi. Jälleen kerran demokraattien kampanja on olennaisesti rationaalisempi ja enemmän empiirisiin faktoihin perustuva (vaikkakin myös sillä puolella on paljon tunteisiin vetoavaa ja perusteetonta pelottelua). Karuksi on mennyt meno siellä, mutta ehkä marraskuussa tulee ensimmäinen - lievä - käänne parempaan. Kauan sitä on ainakin odotettu. Loppuun hupaisa youtube, toivottovasti ei siellä satu Reichstag palamaan, voisi jälki olla pahaa...

http://www.youtube.com/watch?v=KjxzmaXAg9E
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuota, mitä kampanjan sävyyn tulee, niin kyllä McCainin kylki lienee aika paljon mustempi. Jälleen kerran demokraattien kampanja on olennaisesti rationaalisempi ja enemmän empiirisiin faktoihin perustuva (vaikkakin myös sillä puolella on paljon tunteisiin vetoavaa ja perusteetonta pelottelua). Karuksi on mennyt meno siellä, mutta ehkä marraskuussa tulee ensimmäinen - lievä - käänne parempaan. Kauan sitä on ainakin odotettu.

Enpä menisi arvioimaan kumpaakaan kampanjaa toista likaisemmaksi.

Vääristelyjä, suoranaisia valheita. Sähköpostiin murtautumista.. On ainakin factcheck työllistettynä.


Peli on niin kovaa, että jopa Suomessa kaivetaan luurankoja esiin saunan takaa...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Enpä menisi arvioimaan kumpaakaan kampanjaa toista likaisemmaksi.

No, tästä tuntuu kyllä vallitsevan jonkinlainen neutraali konsensus, että ero on tuntuva. Tämä johtuu pitkälti myös siitä, että Obamalla on äänestäjien piirissä etulyöntiasema, jos keskustelu keskittyy talousongelmiin eli siksi McCainin kampanja hinnalla millä hyvänsä pyrkii pitämään fokuksen henkilö-keskeisenä, josta klassisia esimerkkejä ovat George W:n kummatkin voitolliset kampanjat (vaikka ensimmäisen hän kyllä oikeastaan hävisi). Teemaksi ovat nousseet tässä yhteydessä Obaman "terroristi"-yhteydet. Toki nyt kaivattaisiin sitten Viljuria tähän todistamaan, ettei ole olemassa mitään objektiivista, ideologiasta irrallista empiiristä todellisuutta.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No, tästä tuntuu kyllä vallitsevan jonkinlainen neutraali konsensus, että ero on tuntuva. Tämä johtuu pitkälti myös siitä, että Obamalla on äänestäjien piirissä etulyöntiasema, jos keskustelu keskittyy talousongelmiin eli siksi McCainin kampanja hinnalla millä hyvänsä pyrkii pitämään fokuksen henkilö-keskeisenä, josta klassisia esimerkkejä ovat George W:n kummatkin voitolliset kampanjat (vaikka ensimmäisen hän kyllä oikeastaan hävisi). Teemaksi ovat nousseet tässä yhteydessä Obaman "terroristi"-yhteydet.


Toki on totta, että tilanteen ollessa tällainen McCainin on menestyäkseen hyökättävä Obaman henkilöä vastaan. Kun taas Obama voi käyttää talouskriisiä keppihevosenaan ja syyttää kaikesta republikaaneja(=McCain)

Mutta tarkasteltaessa kampanjoita, kertoo factcheck seuraavaa:

http://www.factcheck.org/elections-2008/the_whoppers_of_2008.html

Minusta tuossa ei ole merkittävää eroa.
 

Viljuri

Jäsen
Kissakin voi äänestää USA:n vaaleissa / IL

J.F.K:n osaltahan on puhuttu paljonkin siitä, että Chicagon mafia ja ammattiyhdistykset järjestivät hänelle voiton Richard Nixonista, eli monentasoinen narratiivi siellä on näiden asioiden osalta vallalla.

Tulevissa vaaleissahan Nevadassahan äänestämään oli rekisteröitynyt koko Dallas Cowboysin aloitus, mutta touchdown jäi tällä kertaa tulematta.

Onhan niitä Suomessakin joitakin tuomioita historian saatossa vaalien yhteydessä esiintyneistä epäselvyyksistä tullut, ja varmasti huomiota tulisi täälläkin erilaisesta järjestelmästä ja pienemmistä intohimoista riippumatta esimeriksi ns. "avustettuun äänestämiseen" kohdistaa ja mahdollisesti myös laitoksien yhteydessä tapahtuvaan, ei varsinaisilla äänestyspaikoilla tapahtuvaan äänestämiseen. Ihan varmuuden vuoksi.
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Onko kummaltakin puolelta heitetty lokaa? On, tämä on selviö. Onko McCainin kampanja keskittynyt loanheittoon enemmän kuin Obaman? On, tämä on myös selviö. Kuten sekin, että Bushin edellisen kampanjan tapaan McCain on keskittynyt paitsi vastustajan lokaamiseen myös äänestäjien pelotteluun (ellei sitten Obaman puolen harjoittamaa McCainin rinnastamista Bushiin myös lasketa pelotteluksi, hehheh).

McCainilla oli nähtävästi alkuperäisenä aikeena keskittyä pelkästään kunnon aiheisiin, mistä todisteena useat "we are going to run a honorable campaign focused on issues"-lausunnot vielä viime keväältä. Kun Mac sitten jumittui kesäkuun mittaan kyselyissä selvästi Obaman alapuolelle, hän myi sielunsa Roven porukalle ja aloitti perinteisen republikaanisen mustamaalaamiskampanjan.

Mutta ei Obamakaan ole mikään Ritari Nuhteeton ollut. Toisin kuin Kerry, jonka yritykset pysyä positiivisena ja poissa loanheittokisasta tulkittiin yleisön keskuudessa heikkoudeksi, Chicagon politiikassa kasvanut Obama on aina vastannut terävästi McCainin tempauksiin ja käynyt nopeasti kiinni McCainin leirin mokiin (kuten esim. "kuinkahan monta taloa minulla on"-sekoiluun). Obama ei kuitenkaan ole keskittynyt McCainin lyttäämiseen, vaan harrastanut sitä tarvittaessa keskittyessään pääasiassa vakaviin aiheisiin, pääosassa talous.

Talouskriisi tuli Obamalle taivaan lahjana, sillä nyt mikään ei vie yleisön fokusta pois siitä. Oma lompsa on aina lähinnä. McCainin epätoivoiset ayersterroristivaarallinenobamahuihui-riehunnat ja kulttuurisodan uudelleenlämmittelyt tuntuvat suuresta yleisöstä nyt törkeältä aliarvioinnilta.

Kaksi edellistä viikkoa Obama on pysytellyt kansallisissa kyselyissä tasolla 50-52, McCain luvuissa 41-45. Voi olla, että näihin jäädään. Samalla voiton kannalta ratkaisevat Florida ja Pennsylvania ovat lujittuneet Obamalle. Hävisi McCain kumman niistä tahansa, tappio tulee.

Mitä taas hurmoshenkeen tulee, niin eihän tuollaista jäyhä suomalainen mielellään katsele, pyörittelee päätään vain ja ihmettelee hulluja jenkkejä. Jos kuitenkin verrataan näiden kahden leirin hurmosta, niin perustavanlaatuinen ero on tämä: Obaman tilaisuuksien hurmos syntyy positiivisista mielleyhtymistä, ei jonkun yhteisen vihollisen vastustamisesta. McCainin ja Palinin kokoontumisissa porukka taas puhkuu suurta vihaa Obamaa, liberaaleja, muslimeja ja ties keitä kohtaan. Lienee turhaa mainita, minkä tyyliseen kiihkoon Hitlerin toimissa luotettiin.

Bottom line: on eri asia innoittaa ihmisiä positiivisesti kuin negatiivisesti. On hyvä, että yleensä niin apaattiset äänestäjät innostuvat politiikasta, joka nyt kuitenkin perustaltaan on sitä kuuluisaa yhteisten asioiden hoitamista. Jos siellä seassa on muutama seonnut fani, niin kyllä ne siellä vielä mukana menevät. Eri asia sitten, jos innostus muuttuu kokonaisvaltaisesti yksisilmäiseksi henkilöpalvonnaksi.

Muok: ja poliittinen lastenlaulattaminen on aina väärin. Olipas häiritsevä pätkä.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Toki on totta, että tilanteen ollessa tällainen McCainin on menestyäkseen hyökättävä Obaman henkilöä vastaan. Kun taas Obama voi käyttää talouskriisiä keppihevosenaan ja syyttää kaikesta republikaaneja(=McCain)

Mutta tarkasteltaessa kampanjoita, kertoo factcheck seuraavaa:

http://www.factcheck.org/elections-2008/the_whoppers_of_2008.html

Minusta tuossa ei ole merkittävää eroa.

Niin, olennaistahan olisi nähdä näiden harhautusten frekfenssi ja osuus kokonais-kampanjasta. Ymmärtääkseni painoarvoissa on olennainen ero, mutta sitä et taida kieltääkään? Myöskin näiden kysymysten ja harhaanjohtamisten painoarvoa voi vertailla (Factcheck taitaa muuten tehdä virheen tuossa Social Security -asiassa, McCainin ehdotuksella ilmeisesti tosiaan olisi jotain vaikutusta myös ennen 1950 vuotta syntyneiden tukiin) - muuten, tuossa ei taidettu mainita noista tällä hetkellä paljon puhutuista Obaman terroristi-yhteyksistä, pitävätköhän paikkansa?
 

Viljuri

Jäsen
On kuitenkin myös niin, että demokraattinen narratiivi vastustajan demonisointeineen on enemmän Adolf Hitlerin oppikirjasta kuin se suggestiolle altiimmille ihmisille avautuukaan.

Ei välttämättä ole kysymys pelkästään sattumasta, että syytökset vastapuolen jatkuvasta valehtelemisesta ovat demokraattien suosiman narratiivin pääosassa, esimerkiksi suorastaan kummitustarinat Karl Roven suorastaan saatanallisista kieroiluista vaalien voittamisessa yhdessä Dick Cheneyn kaltaisten poliittikkojen kaikenkattavan demonisoimisen kanssa. Tietyt piirteet tästä narratiivista tavoitellun uhriaseman saavuttamisen lisäksi vertautuvat varsin suoraan "juutalaisten" väitettyihin salaliittoihin viime vuosisadalta tai vaikkapa sosialismissa suosittuihin "luokkavihollisiin ja jatkuvan vastavallankumouksen uhkaan", missä jopa terminologian tasolla yritettiin vakuuttaa ihmisiä "oman puolen oikeutuksesta" kieltämällä vastustajien kuuluminen edes yhteisen yläkäsitteen, kuten kansa tai luokka, sisään.

Kun ja jos vastustajan leiristä olevien tavallisten ihmisten käyttätyminen selitetään pääasiallisesti joko tyhmyydestä, rasismista, moraalittomuudesta tai muusta epäasiallisesta syystä johtuvaksi, niin kummasta se kertoo enemmän, asiastaan täysin vakuuttuneen soihdunkantajan ymmärryksestä vaiko eteläisissä osavaltioissa raamattuvyöhykkeellä asuvan ihmisen arvoista?

Siitäkin huolimatta, että moraalittomia ihmisiä mahtuu kaikkiin viiteryhmiin, erityisesti riski näyttää olevan kovin suuri politiikkojen ja toimittajien osalta. :)
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
On kuitenkin myös niin, että demokraattinen narratiivi vastustajan demonisointeineen on enemmän Adolf Hitlerin oppikirjasta kuin se suggestiolle altiimmille ihmisille avautukaan.

Ei välttämättä ole kysymys pelkästään sattumasta, että syytökset vastapuolen jatkuvasta valehtelemisesta ovat demokraattien suosiman narratiivin pääosassa, esimerkiksi suorastaan kummitustarinat Karl Roven suorastaan saatanallisista kieroiluista vaalien voittamisessa yhdessä Dick Cheyneyn kaltaisten poliittikkojen kaikenkattavan demonisoimisen kanssa. Tietyt piirteet tästä narratiivista tavoitellun uhriaseman saavuttamisen lisäksi vertautuvat varsin suoraan "juutalaisten" väitettyihin salaliittoihin viime vuosisadalta tai vaikkapa sosialismissa suosittuihin "luokkavihollisiin ja jatkuvan vastavallankumouksen uhkaan", missä jopa terminologian tasolla yritettiin vakuuttaa ihmisiä "oman puolen oikeutuksesta" kieltämällä vastustajien kuuluminen edes yhteisen yläkäsitteen, kuten kansa tai luokka, sisään.

Niin, ideologia hyvin usein suojaa empiiriseltä todellisuudelta. Voi vaikka väittää kaikkien havaintojen vastaisesti että demokraattien kampanjat ovat samassa tai republikaanit ylittävässä mitassa trivialisoivia, negatiivisia ja henkilöön käyviä vaikka empiiriset havainnot saavat ajattelemaan, että puolueiden välillä on ollut sitten Lee Atwaterin "innovaatioiden" jälkeen huomattava ero. Toki tämä ei merkitse sitä, etteikö demokraattien kampanjoissa esiintyisi trivialisointia, negatiivisuutta ja henkilökohtaisia hyökkäyksiä. Kiinnostavaksi vain tulee se, että miksi ihmeessä tässä suomalaisessa kontekstissa tulisi esittää puhtaita republikaanisia "talking pointseja" tai miksi niitä ylipäänsä edes tunnetaan. Tuokin Nevadan mainitseminen on mitä tuoreinta reagointia viimeisimpiin trendeihin. (Totuushan tässä on, että "voter fraudia" on käytetty hyvin systemaattisesti ja hyvin kyynisesti karsimaan vaalipäivinä suuria joukkoja muuten legitiimejä mutta tyypillisesti demokraattien kannattajiksi tiedettyjä kannattaja-ryhmiä - tietysti tässä postmodernissa maailmassa voidaan kaikki havainnot selittää suhteellisiksi ja ideologisiksi eli enpä sitten tiedä, mikä asema voi totuudella nähdä olevan, kun totuutta ei nähdä olevaksi, "facts on the ground don't matter" - "Reagan proved that deficits don't matter" etc. etc. ad infinitum et nauseam, assertioita ei voida objektiivisesti verifioida: tässä ääri-republikaanien maailmankuvassa on vain kiihkeä, vihasta voimaa saava usko vakaumuksen autoritäärisenä perustana.)
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin, olennaistahan olisi nähdä näiden harhautusten frekfenssi ja osuus kokonais-kampanjasta. Ymmärtääkseni painoarvoissa on olennainen ero, mutta sitä et taida kieltääkään? Myöskin näiden kysymysten ja harhaanjohtamisten painoarvoa voi vertailla

Jos tarkastellaan ihan viimeaikaista kampanjointia, niin talouskriisin ansiosta tietysti eroa löytyy. Keväällä ja kesällä tilanne oli vielä toisin.

Mitä taas tulee esimerkiksi demonileirin Palin-jahtiin, niin varapresidenttien osalta taas lokakampanja näkyy selvemmin demokraatti vetoisena.


(Factcheck taitaa muuten tehdä virheen tuossa Social Security -asiassa, McCainin ehdotuksella ilmeisesti tosiaan olisi jotain vaikutusta myös ennen 1950 vuotta syntyneiden tukiin) - muuten, tuossa ei taidettu mainita noista tällä hetkellä paljon puhutuista Obaman terroristi-yhteyksistä, pitävätköhän paikkansa?


Social Securitystä en tiedä tarkemmin, joten pidän siitä suuni supussa.

Mitä tulee Obaman terroristi yhteyksiin, niin niitä on aika lailla ainakin liioiteltu. Ayerin teoista en tarkemmin tiedä.

Vähän samaa touhua kuin Bushin ja Bin Ladenin sukujen yhteydet.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Ei välttämättä tuo Phillykään ole ihan kohderyhmää tuolle idiootille. Olisi mennyt Atlantaan tai Dallasiin, niin olisi ehkä ollut parempi vastaanotto.
 

sem

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitä taas tulee esimerkiksi demonileirin Palin-jahtiin, niin varapresidenttien osalta taas lokakampanja näkyy selvemmin demokraatti vetoisena.

Eiköhän Palin tee sen ihan itse.

Lokakampanjat ovat tosiaan vauhdissa. Tuon jutun mukaan ehdokkaat käyttävät tällä hetkellä 29 miljoonaa dollaria viikossa toistensa mustamaalaamiseen.

McCainin mainoksissa ei muuta enää tehdäkkään, Barackilla on vielä 2/3 muutakin sisältöä.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eiköhän Palin tee sen ihan itse. .

Ison osan kyllä, mutta tuntuisi tulevan apuakin pyytämättä vaikka ei yllätyksenä.


Lokakampanjat ovat tosiaan vauhdissa. Tuon jutun mukaan ehdokkaat käyttävät tällä hetkellä 29 miljoonaa dollaria viikossa toistensa mustamaalaamiseen.

McCainin mainoksissa ei muuta enää tehdäkkään, Barackilla on vielä 2/3 muutakin sisältöä.


Pientä liioittelua, onhan McCain siistinyt kampanjaansa vaikka "varaa" olisi vieläkin.

Osaman kannatus kasvaa ja laskee talouskriisin tahtiin, elämme mielenkiintoisia aikoja. Alkaako lika lentää kiivaammin taas kun tilanne muuttuu tasaisemmaksi vai ei?

Toisaalta jollei talous tuosta pian oikene, niin McCainin peli on pelattu vaalipäivänä.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Toisaalta jollei talous tuosta pian oikene, niin McCainin peli on pelattu vaalipäivänä.

Tai jos ei jossain päin maailmaa ruveta kahakoimaan. Siinähän voittaisivat niin MC kuin Putinkin, kun öljyn hinta pompppaisi ylös ja USA:ssa kotirintama paskoisi pelosta housuunsa.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Näyttäisi siltä, että suomalainen media antaa hieman väärän kuvan tästä.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Barack+Obama+parempi+myös+viimeisessä+väittelyssä/1135240285145

Jutun lopussa verrataan mustamaalaamista, tuskin edes jäsen mjr enää löytää merkittävää eroa suuntaan tai toiseen.

Puolihuolimattomalla googlauksella löytyi täysin vastakkaisia tutkimuksia. Esimerkiksi Wisconsinin yliopisto luokittelee negatiivisten mainosten osuudeksi McCainilla 30% ja Obamalla 10%. Eräs merkittävä tekijä on lasketaanko RNC:n mainokset mukaan McCainin kampanjaan - sikäläinen monimutkainen vaaliraha-lainsäädäntö on pakottanut hänet käyttämään tätä reittiä, kun taas Obama nojaa lähinnä omaan vaalirahoitukseen. Toinen asia on sitten laadullinen vertailu: kun yhdistetään McCain (Phil Gramm -yhteyksineen ja vuosikymmenten ajan jatkuneen loogisen päätöksentekolinjansa mukaisesti) nykyiseen rahamarkkina-kriisiin ja Obama puolestaan "terrorismiin" (koska on ollut samassa hyväntekeväisyys-järjestössä kuin ammoinen 60-luvun pommin-räjäyttelijä radikaali) niin onko kummassakin kysymys samanlaisesta mustamaalauksesta? Ehkäpä hyvä tapa ratkaista näitä ongelmia on palata Kerryn ja Bushin kampanjaan, josta pölyn laskettua ei voi vetää kuin yhdenlaisen johtopäätöksen. Obama on reagoinut terävämmin kuin Kerry - luojan kiitos - mutta hänen kampanjansa ei ole keskittynyt vastustajan mustamaalaukseen toisin kuin McCainin kampanja, joka on sillä suurin piirtein elänytkin.

edit - ohessa AP:n uutinen viime viikkojen mainonnasta sekä linkki Wisconsinin yliopiston siville (olen muuten ymmärtänyt, että noin yleisesti juuri tätä tutkimusta pidetään arvostetuimpana ja neutraaleimpana):

http://ap.google.com/article/ALeqM5glxLRJGYXl2qCzirOL_o5HIuXamAD93MEJV80

http://wiscadproject.wisc.edu/
 
Viimeksi muokattu:

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Puolihuolimattomalla googlauksella löytyi täysin vastakkaisia tutkimuksia. Esimerkiksi Wisconsinin yliopisto luokittelee negatiivisten mainosten osuudeksi McCainilla 30% ja Obamalla 10%. Eräs merkittävä tekijä on lasketaanko RNC:n mainokset mukaan McCainin kampanjaan - sikäläinen monimutkainen vaaliraha-lainsäädäntö on pakottanut hänet käyttämään tätä reittiä, kun taas Obama nojaa lähinnä omaan vaalirahoitukseen. Toinen asia on sitten laadullinen vertailu: kun yhdistetään McCain (Phil Gramm -yhteyksineen ja vuosikymmenten ajan jatkuneen loogisen päätöksentekolinjansa mukaisesti) nykyiseen rahamarkkina-kriisiin ja Obama puolestaan "terrorismiin" (koska on ollut samassa hyväntekeväisyys-järjestössä kuin ammoinen 60-luvun pommin-räjäyttelijä radikaali) niin onko kummassakin kysymys samanlaisesta mustamaalauksesta? Ehkäpä hyvä tapa ratkaista näitä ongelmia on palata Kerryn ja Bushin kampanjaan, josta pölyn laskettua ei voi vetää kuin yhdenlaisen johtopäätöksen. Obama on reagoinut terävämmin kuin Kerry - luojan kiitos - mutta hänen kampanjansa ei ole keskittynyt vastustajan mustamaalaukseen toisin kuin McCainin kampanja, joka on sillä suurin piirtein elänytkin.

edit - ohessa AP:n uutinen viime viikkojen mainonnasta sekä linkki Wisconsinin yliopiston siville (olen muuten ymmärtänyt, että noin yleisesti juuri tätä tutkimusta pidetään arvostetuimpana ja neutraaleimpana):

http://ap.google.com/article/ALeqM5glxLRJGYXl2qCzirOL_o5HIuXamAD93MEJV80

http://wiscadproject.wisc.edu/



Olin väärässä, veli mjr pystyy kuin pystyykin löytämään eroa. Kai se on niin, että kun kylliksi tahtoo nähdä asiat tietyssä valossa niin eroa löytyy vaikka omasta peilikuvasta.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Olin väärässä, veli mjr pystyy kuin pystyykin löytämään eroa. Kai se on niin, että kun kylliksi tahtoo nähdä asiat tietyssä valossa niin eroa löytyy vaikka omasta peilikuvasta.
Niin, peilikuvahan on periaatteessa täydellinen vastakohta kohteestaan, mutta siinä on vieläpä se twist, että se on kaksiulotteinen kuva kolmiulotteisesta objektista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös