Voi olla suosittukin syvän Etelän syrjäkylillä, joissa neekeri on elukka ja serkukset poikkinaivat toisiaan.
Kiitos nauruista! Löytyyköhän Suomesta vielä kylää, jossa musta kaveri ei ole vielä piipahtanut? Mikähän elukka tuokin on?
Voi olla suosittukin syvän Etelän syrjäkylillä, joissa neekeri on elukka ja serkukset poikkinaivat toisiaan.
Obaman "convention bump" on nyt päällä, Gallupin ja Rasmussenin kyselyissä on rikottu maagisena pidetty 50 % kannatusraja.
Samaan aikaan suutariksi (onneksi) jäänyt hurrikaani Gustav ja Sarah Palin sotkevat McCainin kuvioita. Pikavalitun Palinin taustoista löytyy aivan uskomattoman paljon herkkua keltaiselle ja vähemmänkin keltaiselle lehdistölle. Tässä vähän listaa.
- McCain valitsi Palinin ilmeisesti aivan tuosta vaan ilman sen ihmeempiä kyselyjä ja tutkimuksia. Alaskan republikaanipuolueeseen ei otettu asian tiimoilta yhteyttä. Valinnan on tulkittu olleen myönnytys republikaanien änkyräsiivelle, joille McCainin todennäköinen suosikki, demokraatti/riippumaton Joe Lieberman (Al Goren VP-ehdokas vuoden 2000 vaaleissa, muuten) olisi ollut kauhistus.
- Palin on aivan varmasti valittu myös siksi, että hänellä yritetään houkutella pettyneitä Hillarya kannattaneita naisäänestäjiä. Ei taida onnistua, kun nainen on kreationistiabortinvastustajaäärioikeistolainen.
- Runsaat puolitoista vuotta Alaskan kuvernöörinä ja sitä ennen alaskalaisen pikkukaupungin pormestarina toimineen Palinin valinta syö pohjan McCainin ja republikaanien "Obamalla ei ole kokemusta"-rummutukselta. Nyt norsujen puolelta kuullaan hupaisia selittelyjä kuten esim. "Palin on ollut kuvernöörinä osavaltiossa, jonka naapurina on Venäjä!" Voihan loltsor.
- Palinin 17-vuotias tytär on raskaana. Paskempi juttu republikaaniehdokkaalle, vaikkei asialla sinänsä pitäisikään olla mitään vaikutusta.
- Palin on nähtävästi aikoinaan kuulunut Alaskan itsenäisyyttä kannattaneeseen järjestöön. Tämäkään ei ole oikein republikaanis-patrioottista.
- Palin kannattaa vahvasti siltarumpupolitiikkaa (kuten valtion tuista nauttivassa Alaskassa tapana on), taustoista löytyy ainakin yksi "Raippaluodon silta" - aivan konkreettisesti. Taas yksi republikaaniseen "no to pork"-viestiin huonosti istuva yksityiskohta.
- Palin on mahdollisesti syyllistynyt virka-asemansa väärinkäyttöön, tapausta tutkitaan parhaillaan ja syttäjältä saattaa tulla raportti vain viikkoja ennen vaaleja. Palinin epäillään erottaneen Alaskan public safety commissionerin Walter Moneganin kostona, koska tämä ei suostunut erottamaan Alaska State Trooper -poliisi Mike Wootenia - joka sattuu olemaan Palinin ex-lanko.
Kaiken kaikkiaan koko touhusta paistaa Turenkiin asti se, että Palin vedettiin VP-ehdokkaaksi pystymetsästä ilman minkäänlaista syvempää harkintaa. Äänestäjäkunta saattaa vetää tästä tiettyjä johtopäätöksiä McCainin päätöksentekotaidoista ja arvostelukyvystä.
En edes ymmärrä miten joku kokoomus voi kannattaa tälläisiä arvoja omaavaa ehdokasta!?! Kuten täälä on joku sanonut, niin Obaman ja demokraattien teemat ovat lähempänä kokoomusta kuin republikaanien.
Jyrki Katainen ja Stubb sekä keskustan Esko Aho ovat selvästi liputtaneet puheissaan republikaanien ehdokkaan puolesta - onko se pelkästään puoluepoliittisista syistä tai muista niin en tiedä. Kuten tääläkin palstalla on keskusteltu monesti, niin demokraatit jenkeissä ovat lähempänä kokoomusta ja keskustaa kuin republikaanit. Siis ei kokoomus puolueena ole asettunut McCainin taakse, mutta enpä ole kuullut yhdenkään kokoomuspoliitikon kehuvat Obamaa. Eli jos puolueen puheenjohtaja ja ulkoministeri puhuvat McCainin puolesta, niin kyllä se silloin on kokoomuksen kanta.Saisinko nöyrimmin tiedustella, missä Kokoomus on asettunut kannattamaan republikaanien ehdokasta? Itse pidän itseäni varsin vahvasti kokoomuslaisena ja toivon hartaasti Obaman voittavan näissä vaaleissa (tosin en hetkeäkään siihen usko aiemmin jo esittämieni syiden vuoksi).
Jyrki Katainen ja Stubb sekä keskustan Esko Aho ovat selvästi liputtaneet puheissaan republikaanien ehdokkaan puolesta - onko se pelkästään puoluepoliittisista syistä tai muista niin en tiedä. Kuten tääläkin palstalla on keskusteltu monesti, niin demokraatit jenkeissä ovat lähempänä kokoomusta ja keskustaa kuin republikaanit. Siis ei kokoomus puolueena ole asettunut McCainin taakse, mutta enpä ole kuullut yhdenkään kokoomuspoliitikon kehuvat Obamaa. Eli jos puolueen puheenjohtaja ja ulkoministeri puhuvat McCainin puolesta, niin kyllä se silloin on kokoomuksen kanta.
Mutta keltainen lehdistö tietää että suurin osa meistä finskeistä ovat niin vitun tyhmiä tai eivät ole kiinostuneet asioista ja tietävät että demokraatit viittaavat tietämättömän korvaan Suomen demareihin ...
Aho ilmoitti keväällä uskovansa, että McCainista tulee presidentti. En ole huomannut hänen missään liputtaneen McCainin puolesta, vaikka voihan niinkin olla. Mutta ettei tässä nyt sekoitettaisi kahta eri asiaa?Jyrki Katainen ja Stubb sekä keskustan Esko Aho ovat selvästi liputtaneet puheissaan republikaanien ehdokkaan puolesta
Edelleen en puhunut puolue-elimistä vaan Kataisesta ja Stubista. Kesällä jossain haastattelussa kommentoivat ja kehuivat McCainia. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla jossain lehden haastattelussa.No, eipä pidä miltään osin paikkaansa. Jos oikeasti kiinnostaa, katso vaikka Mykkäsen blogista Taru Tujusen haastattelu.
Näkemyksiä eri suuntiin saa käsittääkseni esittää, mutta puolue-elimet tai Katainen ei ole ottanut mitään, edes puoliviralliseksi tulkittavaa kantaa.
Muistan tuon saman haastattelun mutta Aho myös hehkuttanut jossain muussakin tilanteessa.Aho ilmoitti keväällä uskovansa, että McCainista tulee presidentti. En ole huomannut hänen missään liputtaneen McCainin puolesta, vaikka voihan niinkin olla. Mutta ettei tässä nyt sekoitettaisi kahta eri asiaa?
Verkkoapila kuvittelee niin.SergeiK, millään suomalaispuolueella ei ole Amerikassa veljespuoluetta, kommunisteja lukuun ottamatta.
Oletko muuten Viljuri kokopäivätöissä puoluetoimistolla vai teetkö ihan sivutoimisesti tätä yleistä käännytystyötä palstalla? :-)