Unet – kumma juttu...

  • 241 486
  • 1 170

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Näin unta, että voitin ACDC-konsertin yhteydessä palkintona hengata päivän Brian Johnsonin kanssa. Brian ajoi uutta mustaa Range Roveria, ajotapa oli hyvin verkkainen. Suomessa oli siis keikka, ilmeisesti useamman päivän setti koska Brian oli vuokrannut jonkun asunnon itselleen. Asunto oli 80-luvulla rakennetun kolmikerroksisen suomalaisen kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Se ei ollut mikään normaali asunto, vaan samassa kerroksessa toimi terveyskeskus ja yhden huoneen läpi kulki hoitajia. Asunto oli skandinaaviseen suht moderniin tyyliin sisustettu. Brian näytti vanhalta väsyneeltä mieheltä, joka on täysin väsähtänyt keikkailuun. Kun tiedustelin vieläkö bändi meinaa jatkaa Brian sanoi, ettei jaksa enää yömyöhään ravata keikoilla. Mies keitti lyhyen ajan sisällä kahdet kahvit itselleen, itse join vain yhden kupin. Outoa oli, että mies ei vaihtanut kahvinporoja vaan keitti samoilla poroilla toiset kahvit. Muistan miettineeni onkohan kyseessä joku uudenmallinen kahvinkeitin, joka automaattisesti vaihtaa uudet porot ja lisää veden, kahvinkeitin näytti kuitenkin suht normaalilta mallilta. Kysyin voinko ottaa yhteiskuvan, mutta Johnson sanoi ettei suostu yhteiskuviin sisätiloissa. Lähdimme parkkipaikalle ottamaan kuvaa ja jatkamaan johonkin, en muista minne koska siihen loppui uni.

Uni alkoi mukavasti, mutta loppua kohden muuttui hyvin oudoksi ja painostavaksi.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Näin tuossa viimeyönä unta, joka sai jopa lievän vitutuksen aikaiseksi.

Olin katsomassa JYP-Kärpät peliä ja erä loppui juuri. Menin sitten hallin ovista pihalle ja astelin vähän matkan päähän hallista tupakalle kävelytien varteen, jossa kaverini odotteli minua. Siinä juttelimme hetken ja huomasin, että perhana siellähän on erä juuri alkamassa/alkanut, joten lähdin siitä sitten takaisin hallille. Kun olin parinkymmenen metrin päässä ovista pysähdyin ja huomasin kun Seppäsen Jukka ja Pihlman kävelivät ovista ja olin ihmeissäni. He kävelivät Kärppien bussia kohti, josta pihalle asteli joku heppu. Sitten Pile ja Seppänen kättelivät tätä bussista noussutta henkilöä ja naureskelivat siinä jotain, jonka jälkeen Pihlman veti Kärppäpaidan päälleen. Sitten heräsin ja voin sanoa, että kyllä se vituttaisi ihan suunnattomasti nähdä Pile Kärppien paidassa in real life.

Sorry, mutta joudun nyt lainaamaan koko viestin. Ei pysty oikein katkaisemaankaan mistään kohtaa.

Olikohan tuo jonkinlainen enneuni?

Eihän Pihlman Kärppiin mene, mutta Jokereihin kuitenkin...
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Viime yönä pesin erästä helvetin isoa tehdashallia painepesurilla. Kaikki seinät sisäpuolelta piti käydä läpi. Palkkioksi urakasta sain linja-autolipun Turku-Jyväskylä reissulle. Jyväskylässä tarjottaisiin sapuskat jossakin ravintolassa ja sen jälkeen menisimme katsomaan rallia...ei kuitenkaan Nesterallia vaan jonkin paikallisen kerhon järjestämää settiä.

Sitten uni vaihtui ja etsin vikaa kaverin vanhasta Taunuksesta. Konepelti ei auennut kuin noin 20 senttiä ja sieltä välistä yritin lampulla tiirailla mahdollista vikaa.

Tällaisia unikuvia.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Katselin tuossa yön tunteina Kakola-sarjasta osat 3-7. Helvetin hyvä sarja muuten, mutta asiaan. Tottahan toki tämä löytyi myös unesta, enkä edes nukahtanut kesken sarjan.
Olin jotain pahatapaisen teinin, mentorin (eli nämä ex-vangit) ja oman itseni välistä. Kutsuttu välttämään vankila, vaikka unessa olin jo vankilassa monet kerrat vieraillut. Osallistuin kaiken maailman keskusteluihinkin.
Tämän jälkeen jatkettiin Hakaniemen rantaan, jonne nimimerkit Designer ja Mr.Fox olivat rakentaneet laiturit vierekkäin.
Designerin laiturilla seisoi kyltti, jossa luki:"Tähän ei turkulainen pysty, tämä laituri ei uppoa" ja Mr.Foxin laiturilla kyltti:"Tähän pystyy vain turkulainen, tämä laituri uppoaa".
Jatkoin matkaani kohti rautatieasemaa ja löysin seuraavaksi itseni pienestä yksiöstä, jossa oli kiukkuinen kissa. Kissa rauhoittui, kun annoin sille ruokaa ja uni eteni seuraavaksi erään matkustaja-aluksen infoon. Keskellä merta oltiin ja merenkäynti oli mieletöntä.
Yksi tyttönen oli kanssani infossa ja ihastellen katsoi ulos ikkunasta raivoavaa merta ja totesi:"Tässä säässä haluaisin kuvata miekkavalaita" ja samassa rysähti. Laiva alkoi keula edellä painua pohjaan ja itse aloin pudota keulaan päin, jolloin heräsin siihen, kun puhelin soi.
 

juza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näen todella harvoin unia siten että muistaisin niitä aamulla. Ehkä pari kertaa vuodessa.

Tänä yönä kuitenkin osallistuin Olympialaisissa yhdistetyn kisaan. Eli mäkihyppy+latinotanssit. Näistä jälkimmäinen laji suoritettiin luonnollisesti skeittipuistossa. En ole koskaan harrastanut mäkihyppyä, lattareita tai skeittausta.

Mäkihyppyosuus meni hieman penkin alle, sillä pääsin Planican lentomäessä vaivaiset 1m 32cm, sukseni kun oli sabotoitu hiekkapaperilla.
Pääsin siis oivista tarkkailuasemista latinotanssien soolon vapaaohjelmaan.

Ohjelma alkoi vähän kankeasti, kun en ollut huomioinut päälläni olevien salibandymaalivahdin kamppeiden vaikutusta muuvsseihini. Mutta lopussa vedin skeittirampilla niin käsittämättömän travoltavoltin, että nousin näyttävästi pronssikorokkeelle ja Suomisen Tapsa tuli kyynel silmässä haastattelemaan. Kuvaajana toimi Juha Jokinen.

Kauaa en kuitenkaan ehtinyt pronssista nauttia kun kuolin sodassa venäläisen luotiin heti haastattelun päätteeksi.

Perusyö siis. En muuten ymmärrä ihmisiä jotka jaksavat muiden unia lukea tai kuunnella. Itse en ainakaan jaksa. Mutta tässä vähän niinku omaksi muistoksi tämän viimeyön jännittävät vaiheet kerrattuna.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Näköjään parikin lasia punaviiniä voi aikaansaada suht mielenkiintoisen yön. Painajaisissa pyöri verta, eläinuhreja, erinäisiä rituaalitoimia ja useampi kiekkokuvioista tuttu nimi; välillä tuskanhiessä puolihereille ja taas jatkui. Häröilyjen tapahtumapaikkoina toimivat mm. vanha kouluni sekä Helsingin kaljahalli.
Nyt tietty huvittaa, mutta unissa ei niinkään. Alitajunta, missä pelaa? Tai ehkä minen edes halua tietää:).
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Näin tässä melkoista painajaista. Nimittäin unessa suutuin kunnolla, kun luin Jatkoajasta, että Jesse Niinimäki olisi tullut Kärppiin. Sopimus olisi täyttänyt tämän kauden, ja pelaajan optiolla (ihan kun ei käyttäisi :D) kaksi seuraavaa kautta. Palkka 350k€/kausi, varmaankin siis seuraavista kausista.
 

Wicci

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins, Sudden Death (RIP)
Jahas, viime yönä olin meidän mökillä Mustajärven Paten kanssa sekä mukana Puolakan Peppi Salkkareista. Pate oli aivan hirveessä kaasussa ja laulo jatkuvasti Popedan biisejä. Tuli Pate suututettuakin kun alko ärsyttään Popedan tuotanto. Peppi itki laiturilla samaa asiaa ettei pää kestä kuunnella kun Pate laulaa kännissä. Peppiin törmäsin jo aikasemmassa unessa myöskin viime yönä, menin kioskille ostaan maitoo ja Peppi halus myydä mulle irtokarkkeja pussillisen ja tästä hypättiin siis meidän mökille jossa kuvioon ilmesty Pate.

Sitä ihmettelin että tosiaan toi Peppi oli mukana juurikin tolla Peppi-nimellä ja Pate sitten omana itsenään. Mitään järkeehän tossa ei ollu mut tulipahan kerrottua.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Näin unta, että olin katsomassa HIFK - Blues peliä. Katsomossa yläpuolellani näin Ässien valmentaja Pekka Rautakallion ja hänen viereensä menivät istumaan Ilveksen valmentajat Juha Pajuoja ja Raimo Helminen. Pajuoja ontui vasenta jalkaansa kävellessään jyrkkiä portaita ylös. Katsomossa oli myös muita kiekkoihmisiä mutten saa päähäni ketä. Ottelu oli jatkoajalla lukemissa 1-1 kun joku Hifkin ulkomaalaispelaaja sulki kiekon maalivahdin alueella. Tuomiona rankkari (joka epäonnistui) sekä 2+2min jäähy! Hifkin fanit alkoivat laulamaan laulua jonka sanoma oli "älkää välittäkö, me haluamme että jatkatte kovaa pelaamista vaikka välillä saisi oma joukkue kärsiä". Ylivoimalla Blues teki maalin ja ratkaisi pelin, kun joku rightin pelaaja syötti kiekon oikeasta laidasta vasemmalle puolelle viivaan ja joku rightin pakki laukoi kiekon yläkulmaan kun Hifkin maalivahti oli kyljellään. Blues kerääntyi tuulettamaan ja kuva tarkentui heihin. Syöttäjä oli (Ilveksen) Joonas Rask joka oli siirtynyt Bluesin sinivalkoiseen paitaan! Hänellä oli myös A rinnassa. Yhtäkkiä olin omassa huoneessani, avasin koneen ja Ilveksen sivut ja siellä luki, että Arttu Luttinen on siirtynyt jonkun junnun lisäksi Ilvekseen ja Rask on siirtynyt Bluesiin. Olin kauhuissani ja sitten heräsin.

Tällästä tällä kertaa!
 
Viimeksi muokattu:

timmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
FoPS, Kärpät, FC Parta, Kansan Syvät Rivit, Oranje
Sci-fiä

Viimeyönä joku läheinen tyyppi (en muista kuka) oli jotenkin muuttunut bittimuotoon ja joutunut virtuaalitodellisuuteen. Sieltä sitten jotenkin parin nörtin kanssa yritettiin saada koodattua häntä takaisin normielämään.

Ei oikein homma luistanut, vaan sitten kaveri veti varsinaisen ässän hihastaan ja lupasi viedä jonkun tyypin luo, jolta tuo onnistuu.

Noh, johonkin luokantapaiseen mentiin ja siellä oli tietenkin Pena pitämässä luentoa faksien historiasta. Ilahtui kovasti kun saavuimme ja antoi oikein kunnon karhunsyleilyt ja lupasi auttaa. Penalla oli yllään elvishenkiset kuteet.

Valitettavasti tässä vaiheessa piti herätä, mutta uskon ja luotan että Pena sai asiat juonittua kuntoon.
 

Wolves

Jäsen
Mielenkiintoista unta tuli nähtyä. Sinänsä unessa ei ole mitään ihmeellistä, mutta unen lopussa huomasin keskustelevani Ozzy Osbournen kanssa. Keskustelun lopuksi heitin Ozzylle kysymyksen "Miksi lauloit The Ending biisin sillä lailla miten lauloit sen?" Ozzy vastasi tuohon "En minä sitä laulanut. Se on Pearl Jamin biisi."

Mielenkiintoista on se, että en ole Pearl Jamin tuotantoon tutustunut sitten Ten-albumin. Ts. en ole kyseistä biisiä koskaan kuullut.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Olipa hämärät unet taas.

Ihan hirveästi en muista, mutta tärkein jäi päähän. Janne Ojanen oli palanut pelikentille ja taklasi ihan uskomattoman avojääpommin. Pelinä oli Tappara-HIFK. Jatkoajassa oli toki kauhea vääntö oliko puhdas vai ei.... Taklausta kelattiin netissä ees taas ja kiinnitettiin huomiota Jannen "klenkkoihin" jalkoihin, että missä asennossa ne olivat taklaushetkellä.

Oli muuten komea niitti, vaikka Janne siinä taklaajana loukkaantuikin ja kailotti kaikille hallissa, että "urani tähithetki" "ja nyt lopetan oikeasti."

Myöhemmin unessa minulle kerrottiin vitsikin: "Miksi VR on aina myöhässä? Ne menee samoja raiteita kuin vastaantuleva Janne Ojanen."
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt silmät kiinni kaikki, jotka ette halua tietää ensi kauden kovinta pelaajasiirtoa tai toisen Talviklassikon lopputulosta.

Viime yönä varsin eläväntuntuisessa unessa HIFK johti Talviklassikkoa loppuhetkillä 3-1 ja Jokereiden maali oli tyhjänä. Kultakypäräinen Ville Peltonen syötti kiekon maalin taakse, sieltä sen kävi hakemassa ja tyhjään maaliin laittamassa..... Marek Zidlicky!

Tosin uni jatkui vielä niin, että katsoin kotona teksti-tv:tä ja HIFK olikin voittanut juuri sen saman matsin vasta jatkoajalla (ajassa 64:55) pelin 5-4. Että kumpaa sitten uskoa. "Live"-matsi siis ehti jo päättyä, en lähtenyt katsomosta liian aikaisin ja missannut Jokereiden hurjaa kiriä.
 

tutzba

Jäsen
Heräsin yöllä kun olin nähnyt ensiksi melko ahdistavaa unta. Kävin kusella ja juomassa hiukan mehua. Nukahdin uudestaan ja uneni jatkui täsmälleen siitä kohdasta, mihin se oli loppunut kun heräsin. Melko kummaa.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Näin viikko sitten unta, että Nokia ja Microsoft rupeavat hääräämään keskenään.

Ehkä ikävä kyllä näin myös tapahtui.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Sairasta. Olen alkanut silloin tällöin heräämään nauramalla, ei siis mitään pientä hihitystä vaan ihan täyttä huutoa.
Viimeiset kaksi kertaa ovat olleet parhaita. Toissa kerralla heräsin täyteen nauruun, koska unessa minulla oli paskat housussa, mikä nauratti suunnattomasti.
Tänä aamuna heräsin siihen, kun unessa olen revennyt täysin, koska kaveri sai päähän lätkämailasta, joka heitettiin pilvenpiirtäjän kerroksesta 45.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Heräsin yöllä kun olin nähnyt ensiksi melko ahdistavaa unta. Kävin kusella ja juomassa hiukan mehua. Nukahdin uudestaan ja uneni jatkui täsmälleen siitä kohdasta, mihin se oli loppunut kun heräsin. Melko kummaa.

Olen usein kokenut saman, eli ei se niin kummaa ole.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Harvoin tulee nähtyä jääkiekkoaiheisia uni, mutta viime yönä koettiin seuraavaa: Ässien slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky olli lähetetty Vaasan Sportiin surkeiden peliesitysten takia. Zaborskyn nimi mainittiin kokoonpanossa, mutta itse ottelua en nähnyt. Uni katkesi juuri rosterien esittelyhetkellä ja sitten heräsin. Mennee kategoriaan painajaiset.
 

Pottajofa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olipahan uni viime yönä. Ilmeisesti viime päivien runsaasta Nokia-uutisoinnista ja tietokoneongelmista johtuen päädyin unessa ostamaan arvan. Tietenkihän sieltä päävoitto napsahti ja paketissa oli Nokian miniläppäri sekä todella hyvät kuulokkeet ja vieläpä nappikuulokkeetkin. En muista sisältyiköhän uusi puhelinkin pakettin. Muistan kuitenkin, että kone oli todella hyvä, miten lie oikea tilanne kyseisten miniläppärien kanssa?
 
Näin viime yönä unta, että harrastin seksiä naisen kanssa. Joku blondi se oli jota siinä pääsin painamaan. Hommat jäi vaan harmittavasti kesken, kun joku tuli keskeyttämään. Olen katsonut selvästi liikaa pornoa.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin viime yönä ihmeen todentuntuista unta, jossa Suomi ja Kanada pelasivat ulkoilmaottelun Koulukadun jäällä. Kaikenlaista. Molemmilla vielä huippukokoonpanot muistaakseni. En ole ikinä käynytkään Koulukadun kentällä, mutta jotenkin tuollainen tapahtuma pomppasi uneeni.
 
Vaihteeksi näki sitten pahemman luokan painajaista, kun kirveen kanssa siinä jahdattiin minua ja pahat tietysti mielessä. Siinä tämä hämäräksi jäänyt mieshenkilö yritti tähdätä vähän koomisestikin päähän kuitenkaan osumatta. Pakenin tätä miestä, löysin siinä nopeasti auton ja ajelin sitten pois tämän hullun luota. Parkkeerattuani auton yhden punaisen talon lähistölle sieltähän takaa se jamppa yhtäkkiä pomppasi ja veti auton lasin säpäleiksi siitä naaman edestä. Tämän jälkeen päätin herätä.
 
Viimeksi muokattu:

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Joo... eli viime yönä tuli nähtyä vähintäänkin hämmentävä uni. Unessa elin ilmeisesti 90-luvulla, kun katselin tv:stä Tapparan ja Kiekko-Espoon välistä peliä. Selostajan ääni muistutti kovasti Pentti Lindegreniä, joten lienee Hockey Night siis ollut kyseessä. Anyway, peli eteni jonkin aikaa, kunnes joku tapparan pelaaja pysähtyi maalin taakse, kiepautti kiekon lavan päälle ja aloitti noin 6-7 sekuntia kestävän ilmaveivin (vähän semmoinen Janne Tähkä -tyylinen veivi) ja lopuksi kiepautti kiekon ylänurkkaan. "Oi oIjoijoijoijoij", oli linkun selostus siinä kohdassa ja muistan itsekkin todenneeni, että olipa komea suoritus, mutta maalintekijää en live kuvasta havainnut. Hidastuksesta puolestaan kävi ilmi melkoinen pommi, sillä ilmaveivin tekijäksi paljastui ilmeisesti varsin "pehmeät kädet" omaava Timo Jutila :D. Ensimmäinen kommentti itseltä oli tyyliin: "mitä v*ttua...", kunnes hetken päästä heräsin.

Kaikkea sitä tulee unissaan nähtyä...
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Unessa edesmennyt Pertti "Purtsi" Purhonen antoi minulle pukeutumisvinkkejä, luultavasti ihan syystä. Ehdotukset oli tosin lumberjack-paitoja mikä ei hirveämmin kiehtonut. Hällä oli hienot raidoitetut hiukset päässään ja nyrkkeilijäksi löysä kättely vaikka käsi olikin vahva ja vähän helkkarin iso.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Champixia tässä vedellään ja jumangega, että on mielenkiintoista ohjelmistoa yöllä => on prkl käyty viidakossa, juostu ehkä maraton, tullut "painittua" Lola Odusogan kanssa jne. Saas näkee mihin päätyy...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös