U20 MM-kisat 2018–2019: Suomi

  • 220 702
  • 1 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ykkönen muotoon Ylönen-Kupari-Tolvanen ja kakkoseen Moilanen-Lundell-Kakko.
Heponiemi kolmoseen tuomaan vähän väriä: Heponiemi-Virtanen-Talvitie.
Nelosesta typeriä jäähyjä ottanut Engren poppariosastolle ja tilalle kuka tahansa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ykkönen muotoon Ylönen-Kupari-Tolvanen ja kakkoseen Moilanen-Lundell-Kakko.
Heponiemi kolmoseen tuomaan vähän väriä: Heponiemi-Virtanen-Talvitie.
Nelosesta typeriä jäähyjä ottanut Engren poppariosastolle ja tilalle kuka tahansa.
Kuten ikinä ennenkään lyhyissä turnauksissa, niin tälläkään kertaa koko hyökkäyspaletin myllääminen ympäri ei tule kysymykseen.

Pojat rupesi jo vähän saamaan tuossa lopussa juonesta kiinni sekä löytämään toisiaan ja sitten päätetäänkin sekoittaa jätkien päät uudestaan vaihtamalla kaikkien ketjukavereita?
 

Tornados

Jäsen
Ruotsi voitti ylivoimaisesti valmentajien taiston. Ruotsi oli sitoutunut joukkuepelaamiseen ja pelasi uhrautuvasti järkevää peliä. Suomi vaikutti saaneen vähän väärän kuvan kisoista hyvin menneiden harjoitusotteluiden vuoksi. NHL-avut eivät ole vielä sopeutuneet täysin Ahokkaan kuvioihin ja muutenkin pelikonsepti hieman tökkii. Suomi on tehnyt virheitä myös pelaajavalinnoissa, jotka vaikuttavat peliin valitettavasti osittain myös koko kisojen ajan. Nelosketjun peli ei sovi ehkä nykyaikaiseen tuomarilinjaan, mutta uskon että pelaajat tältä osin tekivät sitä työtä mitä oli käskettykin tehdä. Aika vaativa tehtävä on sitten pitää tuollainen pelityyli tuomarilinjan mukaisena MM-kisojen ensimmäisessä ottelussa Ruotsia vastaan.

Kakko pelasi mielestäni hyvin. Haluaisin nähdä hänet pelaamassa Kärppäkaksikon kanssa, mutta tuskin tulee toteutumaan. Vaikka Heponiemi ja Kupari eivät täysin onnistuneetkaan, keskinäinen kemia oli nähtävissä tässäkin ottelussa.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että vastus oli maailman kärkiluokkaa. Vaikka pelaajamateriaali ei tänä vuonna ole ihan parhainta mahdollista tasoa, niin pelikonsepti ja vastustajan analysointi sekä heikkouksien löytäminen oli huipputasoa. Yksittäisessä ottelussa Ruotsi on yllätysvalmis kaikkia vastaan pudotuspeleissäkin.
 

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Jaahas, pikainen analyysi pelistä.

Loppujen lopuksi ihan hyvä merkki on se että noinkin hermostuneella aloituksella Ruotsi oli kaadettavissa. Pelillisesti toki parannettavaa on paljon, mutta nämä asiat kulkee aina käsi kädessä. Jos häviää kaksinkamppailut ja on kiekolla huolimaton niin ei se millään systeemillä hyvältä näytä. Samasta syystä yksilötasolla harvoin kukaan pystyy loistamaan jos kollektiivisesti ollaan noin huonoja.

Käydään silti läpi myös yksilöitä:

- Tolvanen oli selkeä pettymys, jotenkin samaa kuin viime vuonna. Ikään kuin ajattelisi koko ajan vain sitä maalintekoa. Auttaisi kun siinä välissä myös voittaisi kaksinkamppailut ja tekisi myös kiekottomana töitä.
- Heponiemi taas oli kiekossa melkein liikaakin, välillä voisi lainata hieman aiemmin sitä. Ykkösketjun ongelma oli ehkä vähän se että kaikki pelasivat omaa peliä ja tilanteet jäivät yksittäisiksi yksilösuorituksiksi.

- Viime vuonna nelosketju oli erinomainen, mutta nyt oli kyllä heikko startti. Nimenomaan ajatus ei pysynyt mukana. Sehän on hyvä että nelonen taklaa, antaa kovuutta ja aiheuttaa jäähyjä mutta nyt se jäi Vainionpään alun pariin hyvään taklaukseen. Engbergiltä ja Vainionpäältä todella typerät jäähyt. Tuosta on helppo parantaa.

- Onnistujia olivat esim. Kupari (poislukien aloitukset) ja Kakko. Lundell ja Kakko tulee kyllä olemaan kova kaksikko, tai on sitä jo nyt. Ihastuin Kakon peliin jo viime kisoissa ja onhan tuo kiekon suojaus ja pienessä tilassa pelaaminen ihan taidetta. Toivottavasti pelin avaaminen paranee niin nähdään enemmän tätäkin kaksikkoa. Maalikin tuli Suomen yhdestä harvoista suorista hyökkäyksistä.

- Hyökkäykseen ei mielestäni vielä kannata uusia passeja leimata tai ketjuja muuttaa

- Puolustukseen sen sijaan toisin Hongan kolmospariin. Hieman ihmeellinen valinta tämä Latvala, oli kyllä pää, kädet ja jalat niin hitaat että ongelmia oli melkein joka vaihdossa. Kaikkiaan avauspelaamisen pitää parantua paljon niin ei näytetä niin hitailta ja aneemisilta kuin tänään melkein koko joukkue.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Juna

Snagari

Jäsen
Hopsansaa, aikast turhauttavaa oli taas katsella Suomen nuorien ärjymistä. Samat hapannaamat puristamassa mailaa kentällä (Tolvanen, Heponiemi) ja paskaa vaihtoaitiossa (Ahokas).

Otto Latvala aivan väärässä paikassa, Kokkosen ja Thomsonin tiputtaminen käy kalliiksi. Täysin Ahokkaan piikkiin.

Kaapo Kakko oli Suomen pelillinen kunkku. Pienen kaukalon kiekkoa par excellence! Viimeisessä erässä vastuuta olisi pitänyt kuormittaa kakkosketjulle. Ahokas kuitenkin junttasi päätään seinään Kuparin ketjun kanssa.

UPL Suomen maalilla erinomainen. Parempaa kuin viime vuonna ja antaa mahdollisuuden voittoihin.

Isointa parannusta huudan Eeli Tolvaselta. Miestä ei näy kentällä muuta kuin ylivoimalla ja vaikka se kuti on loistava, ei hän pysty patriklainemaisesti ampumaan kiekkoa maaliin siinäkään. Pieniin väleihin menemistä tarvittaisiin.

Pakkien ja hyökkääjien väli oli liian suuri koko ajan. Suomi ei päässyt hallitusti hyökkäämään kuin muutamia kertoja, ruotsalaiset tulivat rintamana alueelle kiekon kanssa jatkuvasti. Onneksi Yle on ottanut kopin tästä ja antaa prässiä valmennukselle. Jottain tarttis tehrä sen suhteen.

edit. Näköjään samaa peliä katsottu yläpuolelle kirjoittaneen kanssa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Juuh elikkäs. Ei mikään nappipeli.

Mielestäni suurin ongelma oli kiekon hautominen. Siinä missä Ruotsi laittoi kiekka nopeasti kaverolta toiselle ja eteni ylöspäin niin Suomella kesti luvattoman pitkään tehdä avaus tai syöttö.

Pakit jäivät miettimään minne tätä kiekkoa laittaisi ja sitten oli jo karvaaja päällä ja kiekko menetettiin. En tiedä johtuiko siitä, että hyökkääjät karkasivat liian kauas vai mikä. Sama sit myös hyökkääjillä. Etenkin Heponiemi hautoi aina liian pitkään ja sit menetti kiekon kun vastustaja ajoi runkoon. Tuo Suomen ainoa maali oli näyte siitä, miten sitä kiekkoa tulisi liikuttaa. Kiekko kun on aina silmää ja pelaajaa nopeampi.

Tolvanen tosiaan täysi turisti. Ei ole kentällä yhtään hyödyksi. Sitten kun Suomi saa ylivoimaa niin hänelle haetaan paikkaa. Tuon nyt tietää dementiasta kärsivä vanhuskin ja on helppo pelata pois. Taino, päästää vaikka vetämään kunhan siivoaa maskin pois. Laineen tasoinen tuo kuti ei ole, ja kun mokke sen tietää aina tulevan niin osaa ennakoida sen jo aika hyvin.

Latvala oli taas ihan väärissä peleissä. Se nyt ei toki hänen vikansa ole. Tästäkin voi syyttää täysin Ahokasta. Kolmoserässä tuli ihan hyvin kiekolla kerran kärkikarvaajan ohi. No kun jalat ja pää ovat hitaita niin kohta tuo sama ukko takakarvasikin jo kiekon pois. Tässä taas näkyi se Suomen hidas pelinopeus. Kiekkoa pitäisi liikuttaa nopeammin. Kannustan itsekin sitä, että otetaan Honka hänen tilalleen. Pystyy tuomaan kiekkoa jalalla, mutta myös avaamaan nopeammin. Paremman pelikäsityksen kautta

Mutta tosiaan tommosella jäähymäärällä ja pelillä hävitään Ruotsillle vain maalilla. Niin ei pidä täysin laittaa päätä pensaaseenn. Nyt vaan Kazakstanista murskavoitto ja sit hyvillä mielin Slovakian ja Usan kimppuun. Mahdollisuudet ovat edelleen vaikka ja minne. Kunhan nuita tyhmiä jäähyjä ei enää nuin montaa oteta.
 
Ykkönen muotoon Ylönen-Kupari-Tolvanen ja kakkoseen Moilanen-Lundell-Kakko.
Heponiemi kolmoseen tuomaan vähän väriä: Heponiemi-Virtanen-Talvitie.
Nelosesta typeriä jäähyjä ottanut Engren poppariosastolle ja tilalle kuka tahansa.

En lähtisi koko pakkaa sotkemaan. Kenties Nymanin ja Tolvasen vaihtaminen päittäin voisi toimia. Tuntuu, että Nymanille voisi olla enemmän kemiaa kärppäkaksikon kanssa ja tuo ketju on pelannut yhdessä ennenkin. Tolvanen sitten tekemään ne maalit, mitkä valovoimainen Kakko järjestää.
 

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ja vielä piti lisäämäni muutama huomio mitä jäi pois edellisestä viestistäni.
- Laaksosella oli hermostunut aloitus mutta paransi mielestäni selkeästi kun peli eteni. Tuolla joukkueella voi mielestäni hyvin peluuttaa kolmea todella kiekollista pakkia eli Honka sinne kolmoseen vaan rohkeasti ja pyritään itse ottamaan se aloite ja viemään peliä.

- Talvitiestä vielä sama kommentti kuin Aapeli Räsäsestä viime kisoissa, kun kaikki ei lähdekään heti menemään kuin elokuvissa niin jaksaa silti pysyä positiivisena ja tehdä niitä pieniä asioita oikein kentällä turhautumatta. Varmasti hyvä kapteeni joukkueelle.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ruotsi on yksi maailman parhaita joukkueita tekemään vastustajan yksilöiden pelaamisesta hankalaa. En pidä Ruotsin ykkössentteriäkään edes minään älyttömän taitavana pelaajana, joka kertoo paljon joukkueen pelityylistä turnauksessa. Hankala, äärettömän hankala joukkue pelata vastaan.

Suomella on varaa parempaan, tulevana yönä lukot auki ja sitten Yhdysvaltojen kaatoon.
 

IcePhoenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Kärpät, Kiekko-Espoo
Itsellä ei ymmärrys riitä, että millä perusteella Latvala valittiin joukkueeseen ennen Kokkosta ja Thomsonia. Painii aivan väärässä sarjassa. Sampo Rannan ottaisin mielellään vaikka nelosketjuun Engbergin tilalle. Luukkonen yllätti positiivisesti, ehkä mies oli kuin olikin oikea valinta ykköseksi.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Meillä on Adolfin kanssa aika erilainen näkemys jääkiekosta. Lyhyissä turnauksissa ei tuoda sisään puolta joukkuetta pelaajakaupoilla saati sitten uutta pelitapaa edes valmentajaa vaihtamalla. Pieniä nyansseja ehkä. Peli-ilo, itseluottamus ja oikeat ketjukaverit nostavat tekemisen tasoa. Yleensä kaikki kolme myös nivoutuvat yhteen ja yhden löytyminen johtaa muihin. Tästä syystä ketjulotto on juuri se asia, jolla saadaan nopeita muutoksia ja näin ollen oikea ratkaisu.
En lähtisi koko pakkaa sotkemaan. Kenties Nymanin ja Tolvasen vaihtaminen päittäin voisi toimia. Tuntuu, että Nymanille voisi olla enemmän kemiaa kärppäkaksikon kanssa ja tuo ketju on pelannut yhdessä ennenkin.
Omaan silmään ongelma on nimenomaan tuossa Kärppä-kaksikossa ja Nymanissa.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nelosesta typeriä jäähyjä ottanut Engren poppariosastolle ja tilalle kuka tahansa.
Niin, ottihan Engberg peräti yhden jäähyn.

Kärppäkaksikkoa ei kannata erottaa eikä myöskään Lundell-Kakko -akselia. Vaihtaisi edes Tolvasen ja Nymanin päittäin, niin olisi parempi. Tuollaisena tuo ykkönen ei toimi ja edes toisessa laidassa voisi olla pelaaja, joka kykenee voittamaan kaksinkamppailuja. Ahokkaan visionääriset ratkaisut pakiston suhteen eivät aivan vielä avautuneet tässä pelissä.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Niin, ottihan Engberg peräti yhden jäähyn.

Kärppäkaksikkoa ei kannata erottaa eikä myöskään Lundell-Kakko -akselia. Vaihtaisi edes Tolvasen ja Nymanin päittäin, niin olisi parempi. Tuollaisena tuo ykkönen ei toimi ja edes toisessa laidassa voisi olla pelaaja, joka kykenee voittamaan kaksinkamppailuja. Ahokkaan visionääriset ratkaisut pakiston suhteen eivät aivan vielä avautuneet tässä pelissä.
Olisi siitä typerästä poikkarista ruotsipelaajan leukaankin voinut viheltää jäähyn. Hölmöilijä Engberg. Hasardilta vaikuttaa. Odotin hyppytaklausesta pahempaa kuin 2 minuutin rangaistusta, mutta pääsi tällä kertaa vähällä.
 
Viimeksi muokattu:

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Suomella ei ollut pelissä mitään jakoa. Jokaisesta Ruotsin karvauksesta syntyi tekopaikkoja, pojat vaan lopettivat loppuakohden kovimman paineistuksen.

Kokonaisuutena Suomen peli oli erittäin sekavaa, eikä lähdöistä tullut koko pelin aikana yhtään mitään. Niinäkään hetkinä, kun kiekko saatiin vauhtiin, ei hyökkäyskalusto saanut mitään aikaan. Peluutus nojasi aivan liikaa ykköseen, jonka peli kävi kuolemassa logovetoihin ja liikaan hautomiseen - yhtään kaksinkamppailua ei ylivoiman alla voitettu, jota näissä peleissä todellinen ykkösnyrkki pystyy luomaan. Kakko näytti ainoalta, jonka kupoli ja peli toimi riittävän nopeasti pienessä tilassa. Tuntui, ettei kakkonen silti peliaikaa liiemmin saanut. Kokonaisuutena kaksinkamppailuvoima ja työteliäisyys ei vaan riittänyt lainkaan Ruotsin vahvaa viisikkopuolustusta vastaan.

Näillä eväillä lento loppuu ennen kuin se on alkanutkaan.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Alivoimilla purkukiekkojen saaminen siniviivan yli tuntui olevan läpi pelin kovin vaikeaa. Ruotsi toki piti erinomaisesti siniviivan. Ruotsille täytyy antaa myös tunnustusta lähes läpi ottelun jatkuneesta kovasta karvauksesta, mikä sekoitti Suomen hyökkäyksiin lähdöt lähes poikkeuksetta.

Luukkonen oli erittäin hyvä. Kakko, Kupari, Lundell ja Talvitie jäivät positiivisesti hyökkääjistä mieleen. Kärkipakitkin olivat kohtuullisia, mutta varsinkin "NHL-miesten" pitäisi kuitenkin erottua vielä selkeämmin ja luisteluvoimaisten pakkien pitäisi käyttää rohkeammin tyhjä tila hyökkäyspäässä hyväkseen.

Latvala näytti olevan vielä lentokoneen WC:n jonossa ja Heinolasta syntyi mielikuvaa virheherkästä kaverista. Heponiemi väläytti pariin kertaan, mutta kun pitäisi tehdä suoraviivainen ratkaisu tai mennä pieneen väliin, kaarretaan sivuun ja tilanne kuivuu kasaan. Tolvasen varaan rakennettiin edelleen ylivoimaa kuten viime vuonnakin ja yhtä hyvällä tuloksella, joten olisiko jo aika kokeilla jotain muutakin kuviota.

Moilasen taklauksesta saama jäähy oli vähän kyseenalainen, koska ei tuo nyt kauhean myöhässä tullut. Vainionpäällä ja Enbergillä näytti menevän lataus yli, mikä tuotti tyhmät jäähyt. Keskittyisivät vain jakamaan puhtaita taklauksia ja jättämään turhan pullistelun pois. Enberg olisi hyppytaklauksestaan voinut hyvin saada ulosajonkin.

Kaikkiaan kenttäpelaajien osalta jäi kuitenkin mieleen valtava määrä pieniä virheitä, kiekonmenetyksiä, heikkolaatuisia syöttöjä ja ohilaukauksia. Ruotsi suoritti yksilötasolla merkittävästi varmemmin.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kun vastakkain olivat puoliorganisoitunut, yksilötaitoon nojaava ja organisoitunut joukkue, käy jääkiekossa usein näin. On hämmästyttävää, miten Ruotsi kykenee vuodesta toiseen nostamaan joukkuepelaamisen tason parissa vuodessa (U18->U20) ihan uudelle tasolle, kaukalosta riippumatta.

Studiossa kuultiin taas hölmöyksiä, toki asiaakin. Jännitys oli kuulemma syy Suomen vaisuuteen. Jännitys? Kun lohkossa on Kasakstan, jonka Suomi voittaisi Mietaan valmentamana ilman pelisuunnitelmaakin. Miksei Ruotsi koskaan jännitä alkusarjassa, vaikka on puolustettavana 44 voiton putki? Vai onko kyseessä koodikieli: no me nyt jännitämme, kun emme oikein tiedä, miten pelata.

Silti posin kautta. Näyttää siltä, että meillä on maalivahti, jonka lempinimeksi ei tule rantapallo. Joka sulkee suun kuin minigrip. Tämä vie pitkälle. Ja se, että kohtasimme Ruotsin nyt, emme puolivälierissä. Finaalissa Ruotsiakin jännittäisi, oikeasti. Toiseksi, eivät ne muut joukkueetkaan nyt ihan ihmeitä joukkueena esitä, pohjoisamerikkalaisetkin nojaavat yksilötaitoon. Siksi Suomi voi kaataa minkä tahansa poppoon näissä kisoissa. Paradoksaalisesti, matsi vahvisti uskoani joukkueeseen: näyttää siltä, että jotakin on opittu viime vuodesta. Ja kun on parempi UPL. Vielä kun oppisivat, että näissä matseissa pelataan kananmunat taskussa: älä koske vastustajaa, älä edes vilkaise. Silloin Kakko saa enemmän peliaikaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kokonaisuutena Suomen peli oli erittäin sekavaa, eikä lähdöistä tullut koko pelin aikana yhtään mitään. Niinäkään hetkinä, kun kiekko saatiin vauhtiin, ei hyökkäyskalusto saanut mitään aikaan.
Ei maalailla piruja vielä seinille, mutta kyllähän tuo peli muistutti inhottavan paljon niitä turnauksia niin aikuisten, kuin junnujenkin tasolla, jossa peli on alussa näyttänyt juuri tuolta ja se on sitten ollut samaa tervanjuontia katkeraan loppuun asti.

Minun hokiymmärrys ei riitä käsittämään, että mistä tuo johtuu, mutta paljonhan nuo viisaammat sitä toitottaa että kun pelaajat joutuvat miettimään kentällä liikaa ja homma ei tule selkäytimestä, niin tuolta se sitten näyttää. Syötöt tulee luistimiin tai metrin liian pitkäksi, kiekko polttelee lavassa, otetaan turhia jäähyjä, kaksinkamppailut hävitään ja koko ajan joudutaan jahtaamaan kiekkoa.

Tähänhän vastaus on sitten usein se että valmentajat ylivalmentaa, mutta en minä nyt täältä kotisohvalta ole ihan vielä kyllä täysin varmaksi tuotakaan näkökantaa pystynyt todistamaan. Vaikka se usein varmasti totta onkin.

Onneksi tuo loppu nyt antoi kuitenkin vähän jo toivoa paremmasta.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
En olisi tästä mitenkään kovin huolestunut. Näitä turnauksiin lähtöjä on kasapäin menneiltä vuosilta niin U20:n kuin isojen leijonien osalta ja luottoa on, että peli kehittyy kurinalaisuuden ja yhtenäisyyden myötä. Oli siellä nytkin paikat tasoitukseen, mutta nyt vain jäädyttiin ja itse sohlattiin. Ukko-Pekkakin tarjosi voittoa torjunnoilla, mutta ei vain kelvannut muulle joukkueelle.

Nyt on alku soidinmenot ja kiimat ohi ja rentoudella boratit nurin. Muutamalle jäitä hattuun ja pari isompaa nimeä KaaPon johdolla vain samoja latuja, niin häkki tulee heilumaan.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Ykkönen muotoon Ylönen-Kupari-Tolvanen ja kakkoseen Moilanen-Lundell-Kakko.
Heponiemi kolmoseen tuomaan vähän väriä: Heponiemi-Virtanen-Talvitie.
Nelosesta typeriä jäähyjä ottanut Engren poppariosastolle ja tilalle kuka tahansa.
Eli Linus Nyman oli mielestäsi poppareiden arvoinen vaikka pelasi Suomen parhaassa hyökkäysketjussa? Ok.

Oliko tuo yksi siis Jokereiden ja Nashvillen Eeli Tolvanen? Eipä ole ihme ettei ura oikein aukea ison veden takana, jos tuo on kaikki mitä hänellä on annettavaa.

Luukkonen maalissa oli hyvä. Parempaa tulosta tuskin olisi tullut Lehtisen siellä kumisateessa ollessa. Monta pahaa paikkaa Luukkonen torjui ja maaleille ei voinut mitään.

Lukon pelaajista Nyman oli mielestäni ihan OK. Parantamisen varaa jäi vielä paljon. Heinola taas ei tainnut saada ylivoima-aikaa ollenkaan ja siellä se Heinolan vahvuus on.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ruotsi on yksi maailman parhaita joukkueita tekemään vastustajan yksilöiden pelaamisesta hankalaa. En pidä Ruotsin ykkössentteriäkään edes minään älyttömän taitavana pelaajana, joka kertoo paljon joukkueen pelityylistä turnauksessa. Hankala, äärettömän hankala joukkue pelata vastaan.

Ruotsi kunnioitti yhtä pelillisesti ratkaisevaa asiaa paremmin. Ajoituksia. Hyvät etäisyydet ja riittävä määrä kiekollisesti laadukkaita ratkaisuja. Ei mielestäni mitään ihmeellistä, mutta hurrien valmennus näytti lähes nerojengiltä kun Suomi ei saanut edes perusasioita kuntoon.

Ajoituksista mainittakoon Suomen pakkien avaussyötöt. Lähes jatkuvasti myöhässä tai sitten lähes jatkuvaa hätäilyä. Jokiharjuun tuo kiteytyi. Ymmärtääkseni varsin peliälykäs kaveri, mutta niin vain joutui lätkimään pitkiä tai omalla taidollaan tekemään tilaa että sai annettua edes lyhyen syötön. Vastuu kuuluu myös hyökkääjille ja heidän kiekoton tarjonta oli luokatonta. Joko pälyiltiin kauempana tai sitten lähestulkoon haettiin kiekko pakin lavasta. Hyökkääjien osalta ajoitukset olivat pielessä pienissä siirroissa ja jopa päädyn kautta haettuna. Jäähyt sitten pitivät huolen ettei ajoituksia saatu hiottua toistojen kautta.

Kaikkinensa jäi fiilis ylivalmennetusta ja yliladatusta joukkueesta. Turnaus näyttää oliko kyse alkuyskästä vai oikeasti pelitavallisesta sekoilusta ja liian monimutkaisesta ajattelusta.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Eli Linus Nyman oli mielestäsi poppareiden arvoinen vaikka pelasi Suomen parhaassa hyökkäysketjussa? Ok.
Miten hyvä ketju olisikaan voinut olla, jos siellä olisi ollut kovempi työmyyrä?

Nyman voisi hyvin tuoda käsiä neloseen.

Mutta näistä ei pidä loukkaantua, vaikka kyseessä olisikin oman suosikkijoukkueen pelaaja.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ruotsi kunnioitti yhtä pelillisesti ratkaisevaa asiaa paremmin. Ajoituksia. Hyvät etäisyydet ja riittävä määrä kiekollisesti laadukkaita ratkaisuja. Ei mielestäni mitään ihmeellistä, mutta hurrien valmennus näytti lähes nerojengiltä kun Suomi ei saanut edes perusasioita kuntoon.

Ajoituksista mainittakoon Suomen pakkien avaussyötöt. Lähes jatkuvasti myöhässä tai sitten lähes jatkuvaa hätäilyä. Jokiharjuun tuo kiteytyi. Ymmärtääkseni varsin peliälykäs kaveri, mutta niin vain joutui lätkimään pitkiä tai omalla taidollaan tekemään tilaa että sai annettua edes lyhyen syötön. Vastuu kuuluu myös hyökkääjille ja heidän kiekoton tarjonta oli luokatonta. Joko pälyiltiin kauempana tai sitten lähestulkoon haettiin kiekko pakin lavasta. Hyökkääjien osalta ajoitukset olivat pielessä pienissä siirroissa ja jopa päädyn kautta haettuna. Jäähyt sitten pitivät huolen ettei ajoituksia saatu hiottua toistojen kautta.

Tämä jotenkin pisti silmään. Tämä puolustuksen kiekolliset ratkaisut. Vuodesta toiseen tuntuu että Ruotsi pelaa kuin Nicklas Lidström ja Suomen porukka pelaa kuin Janne Niinimaa. Siinä missä Suomella on pakiston avauksia toteuttamaan yksi "heiskanen", niin Ruotsilla niitä on joka ikäluokassa vähintään neljä.

Ja tämä näkyy nimenomaan Pohjois-Amerikan kaukaloissa. Euroopassa asia saadaan aina jotenkin anteeksi. Tilaa ja aikaa on enemmän.

Keskustelu pyörii ihan liian liiaksi hyökkääjien ympärillä, kun ongelma on tuo pakisto ja sen toiminta.

Latvalan vaihtaminen Honkaan luulisi olevan selviö. Olkoot Otto vaikka pelkkä Av-spesialisti ja seitsemällä mennään.
 

Taikajim

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Luleå
Ongelmia oli vaikka kuinka paljon. Turhaan tässä nyt eeliä ja ykköstä tarttee lynkata. Ei se nyt niin paskasti mennyt heillä. Toki pitäähän sitä aina olla jokin pelaaja silmätikkuna, jonka niskaan voi kaiken kaataa.

Suomen suurin ongelma oli pakit. Joka ikinen.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Jotenkin on sellainen olo, että kakkosketju on se Suomen ykkönen. Itse en esim. Tolvaselta odota mitään ihmetekoja, mutta olen aika pettynyt jos Kakko ei ole pistepörssin top5:ssä kisojen päätyttyä vaikka nuori jannu vielä onkin.

En odottanut ihmetekoja Tolvaselta, mutta tuolla näytöllä kaveri ei kuuluisi olla joukkueessa lainkaan. Ei voittanut yhtään ainutta kaksinkamppailua, ei yhtään ainutta syöttöä omille koko pelissä ja ykkönen kellotti lähes 8 minuuttia enemmän peliaikaa kuin toimiva kakkosketju. Kakkonen on selvästi Suomen ykkönen, tämä käsitys vaan vahvistui. Tolvanen ei noilla näytöillä mahdu pelaavaan kokoonpanoon lainkaan, sama viime kisojen realismi hänen kohdallaan jatkuu, ei vaan riitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös