Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Tyhjennysmyynnit kevät 2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Everton, 08.01.2019 klo 14.45.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Miksei siis Ruotsiin tai vaikkapa Saksaan?
   
 2. PasiAnssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Tai Tsekkiin
   
  Anu Saukko tykkää tästä.
 3. Forre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Eihän tyhjennysmyynnit mikään hyvä malli ole, mutta mielestäni tämä on silti paras malli, mikä Suomessa on tällä hetkellä mahdollista. Mestiksen kärjessä on tällä hetkellä Hermes, jonka kotihallissa on n. 800 istumapaikkaa eikä sillä ole muutenkaan mitään valmiuksia pelata Liigassa. Oletetaan, että Hermes voittaisikin karsinnoissa täysillä koko kauteen panostanut Ässät, Hermes ei saisi liigalisenssiä ja Ässät saisi jäädä Liigaan. Samalla oltaisiin kuitenkin pilattu Ässien talous ja ensi kaudella Liigassa nähdään konkurssikypsä Ässät. En näe, että avoimen liigan kannattajien kuvittelema hekumallinen taisto viimeisen sijan välttämisestä toisi Ässien kassaan läheskään niin paljon rahaa ensi kautta varten kuin Salmisen vuokraaminen muualle.

  Myös Ruotsissa ollaan uuden TV-sopimuksen myötä siirtymässä käytännössä vain muodollisiin karsintoihin, kun SHL-seurojen saamat TV-tulot ovat niin paljon Allsvenskan-seuroja isommat, että pari kärkipelaajaa voidaan surutta laittaa lihoiksi.

  Myös liigasta tippuminen olisi tippuneiden sponsori- ja TV-tulojen myötä sen verran iso isku, että harva seura siitä selviäisi. En sitten tiedä onko se suomalaisen kiekon kannalta hyvä, että Mestikseen tippuneet seurat menevät konkurssiin tai ainakin ovat selviytymistaistelussa seuraavat pari kautta ja tilalle nousee SaPkot ja Hermekset 1000 ihmisen katsojakeskiarvoilla. Esimerkiksi lähivuosina Veikkausliigasta tippuneista seuroista monet ovat konkurssissa tai tippuneet suoraan Kakkoseen, vaikka pudotus tuloissa on pienempi. Saa olla aikamoinen markkinointivelho seuralla, jos saa arkiseen Hermes-otteluun ihmiset lehtereille.
   
  Harppuuna, Bobby, Velkopopovicky ja 11 muuta tykkäävät tästä.
 4. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Tämähän näkyy suoraan siirtoajan takarajassa. 15.2 on pelattu 50/60 ottelusta ja on sopivasti tauko, jonka aikana voi vielä tehdä viimeiset paikkaukset talouteen.
   
 5. verikuut Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suonen Veto (kaudet 1990-91, 2008-09 ja 2016-17)
  Tyhjennysmyynnit eivät ole liigan mielestä ongelma. Jos olisi, liigaseurat olisivat puuttuneet tähän jo aiemmin, keinojahan olisi vaikka kuinka - kuten liigakarsinnat, tai vaikka tuplapisteet jakoon siirtorajan umpeuduttua. Huonoiten menestyneet joukkueet pelaavat joka tapauksessa tyhjemmille katsomoille runkosarjan lopussa, eikä varsinkaan tähtiukkoja nappaa kauheasti kun menestysmahdollisuudet ovat menneet ja soppari on loppumassa.

  Jos putoamispeikkoa ei ole, tyhjennysmyynnit voitaisiin välttää uudistamalla sarjasysteemi jaksottaiseksi: Pelataan kerran jokaista joukkuetta vastaan ja kyseisen sesongin sarjataulukolla kerättäisiin raking-pisteitä pleijarikaavioon, merkitsevänä takijänä sijoitus eikä niinkään pisteet. Jakson vaihtuessa aloitettaisiin taas nollista, joten alkukauden sukellus ei välttämättä pilaisi koko kautta eikä vastaavasti alkukauden dominointi välttämättä riittäisi paalupaikkaan, jos loppukausi menisi kovaa treenatessa ottelutulosten kustannuksella.

  Järjellä ajateltuna yllä oleva kappale kuuluisi eri ketjuun mutta onpahan tuota ennenkin tehty kaikenlaista tahdonvastaista.
   
 6. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Taas tämä vanha argumentti, että katsokaa nyt ei Mestiksessä ole ketään joka voi nousta. Samaa käytettiin osan osalta myös ennen kolmea viimeisimpää nostoa. Niin väsynyt ja kapeakatseinen argumentti.

  Suljettu malli näivittää. Nyt nostetut seuratkin se olisi nykymalliseen Mestikseen tappanut, toiminta olisi jatkunut max farmeina.

  Pitää luoda mahdollisuuksia, pitää nähdä kokonaisuus ja pitää olla suomalaisen pääsarjakiekon nimissä rohkeampi kuin mitä nyt ollaan oltu. Pitää tehdä täysi remontti, pitää tiputtaa liigan joukkuemäärää ja eliminoida tyhjennysmyyntien lisäksi nuo vielä kirotummat täysin panoksettomat pelit.

  Mahdollisuudet myös herättävät uusia mahdollisia paikkakuntia; kyllä Espoossa se buustia toisi, kun nyt kai pohditaan että vaikka päästäisiin, niin mikä on Mestiksen pihvi. Tai Joensuu, jossa tehdään paljon hyvää kiekkoilun eteen ja panoksien ollessa on häkki täynnä.

  Vähän nyt laajempaa näkökulmaa peliin cmon.
   
  Oadie, ruupertti & Individual tykkäävät tästä.
 7. Pajicz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Veto
  Lainaus:
  Kaikista Mestis-vastaisista lyömäaseista Kokkolan jäähallin valitseminen on vähän erikoinen ratkaisu, kun siellä pystyisi melko helposti laittamaan areenan ihan liigakelpoiseksi. Joku Lempäälä tai Keuruu olisi vielä toiminut.

  Komppaan myös teroz:n ylläolevaa viestiä siitä, että Mestis olisi avoimen ja pienemmän Liigan myötä täysin erinäköinen sarja. Nykyisellään suurempia panostuksia ei ole kakkostasolla mielekästä tehdä, kun maksimissaan saavutettavissa on kotimaisten sarjojen 16. sija – mikä vaan ei kiinnosta suurta yleisöä.

  Tyhjennysmyynteihin tämä keskustelu toki liittyy vain epäsuorasti...
   
 8. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Mitenkäs jos rajoittaisi siirtoaikoja tämän nykyisen yhden takarajan sijaan? Vapaa siirtyminen lakkaisi vaikka marraskuun ensimmäisen tauon jälkeen ja siitä eteenpäin olisi vaikka kaksi viikon jaksoa, kun saisi ottaa uusia pelaajia. Ajatuksena siis, että tyhjennystä ei voisi aloittaa milloin haluaa, vaan sarjaa olisi pelattava pidemmälle.
   
 9. Jakub Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Ja muualla Euroopassa pysyisi ennallaan? Liiga ampuisi itseään pahasti jalkaan, kun mahdollisesti vapaat pelaajat voisi tehdä sopparin Saksaan, Sveitsiin, Ruotsiin ym. kun liigassa katsellaan vierestä.
   
 10. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  Tyhjennysmyynnit ovat seuraus, ei syy. Syy tähän tilanteeseen on se, että bisneksestään mustasukkaiset Liigaseurat menivät aikoinaan tekemään päätöksen Liigan sulkemisesta. Totta kai se on "paras malli", kun eivät tässä tilanteessa toivonsa menettäneet seurat voi muuta tehdä kuin tyhjentää pajatsonsa tappioita välttääkseen. Onko se oikeasti paras tarjolla olevista malleista, siitä pitää mielestäni keskustella.

  Tämä Liigalisenssi on surkuhupainen sivujuonne tässä surkuhupaisessa tarinassa. Kysymyksessähän ei ole muu kuin tavoite pönkittää Liigassa olevien seurojen asemaa tekemällä Liigaan pääsemisestä mahdollisimman hankalaa pienten talousalueiden seuroille.

  Tällä päätöksellä sulkea Liiga ei ollut, eikä ole, mitään tekemistä urheilullisuuden kanssa. Käsittääkseni urheilussa on kysymys kilvoittelusta ja halusta testata kumpi on parempi. Jos Liiga avattaisiin, seurat joutuisivat oikeasti kilpailemaan urheilupuolen lisäksi myös talouden hoitamisen paremmuudesta. Nämä ontuvat perustelut seurojen konkurssiin menemisistä voidaan heittää romukoppaan. Jos joku seura hoitaa taloutensa päin persettä, se sietäänkin mennä konkurssiin. Onpahan yksi mätä omena vähemmän terveitä oksia pilaamassa.

  Liigan avaaminen aiheuttaisi hetkellisen myrskyn suomalaisessa huippukiekkoilussa, mutta väitän, että viiden vuoden sisällä päätöksestä laineet olisivat jo tasaantuneet. Muutama seura siinä kuolisi tai ainakin joutuisi sopeuttamaan toimintansa pilvilinnoista reaalimaailman tasolle, mutta ainakin tämä järjetön tyhjennysmyyntien aiheuttama vääristymä saataisiin korjatuksi.

  Tällaista päätöstähän ei tehdä, koska huonosti taloutensa hoitaneiden seurojen johtohenkilöt pelkäävät työpaikkojensa puolesta.
   
  Numero13, Oadie, Professori ja yksi muu tykkäävät tästä.
 11. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  No ei tietenkään ole, vaan viihdebisneksen. Liiga on viihdebisnestä. Jos haluat katsoa urheilullisperusteista sarjaa jossa on kysymys kilvoittelusta ja halusta testata kumpi on parempi, seuraa Mestistä. Missä ongelma?
   
  Rademoottori ja Hamu tykkäävät tästä.
 12. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Päteekö tämä urheilullisuuden puute muihinkin suljettuihin ammattilaissarjoihin, vai onko kyseessä suomalainen erityislaatuinen tapaus, jota ei voi verrata muihin?
   
 13. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  TPS aloitti omalta osaltaan tyhjennysmyynnit päästämällä lokakuussa hankitun Brandon Gormleyn matkoihinsa, kenelle kelpaa?
   
  Individual tykkää tästä.
 14. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  HPK:n kannattajana Brandon Gormleyn kaltaiselle pakille olisi isosti käyttöä, mutta mahdoton mennä seurajohdon aivojen tai rahapussiin tutkimaan Gormleyn hankinnan mahdollisuutta.
   
 15. Rolf Paski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
  Lainaus:
  Tepsi fanien lausumaa Gormleystä:

  "Minusta oli tosi pehmeä. Olisin toivonut vähän enemmän kovuutta maalin edustalle. Ei oikeen tuonut hyökkäyspeliinkään mitään apuja."

  "Omaan silmään Gormley osoittautui alun jälkeen pieneksi pettymykseksi. Ei ollut ihan niin kova vahvistus kun tuon taustan omaavalta pakilta voisi odottaa."

  "Gormleyn hankinnan yhteydessä Niitty totesi, että odottaa Brandonin ottavan ison roolin pakistosta. Noh, eipä ottanut ei. Oli ihmeellisen arka ja ei käyttänyt lainkaan vetoaan niin kuin olisi voinut. Tämän pelaajan kohdalla jäi paljon varastoon mielestäni. Oli alussa hyvä sijoittumaan sekä pelasi helppoa peruspeliä syöttöineen, mutta lokakuisen IFK-pelin jalkavamman jälkeen momemtum katosi jonnekin
  ."

  Näillä jutuilla jotenkin minusta tuntuu että Kerholla on jo rosterisaan yksi täysin Gormleyn kaltainen pakki, joten miksi Kerho tarvisi toista?
   
 16. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Lainaus:
  Juu eiköhän Gormley työpaikan yritä näiltä leveyspiireiltä etsiä seuraavaksi tai niin voisin kuvitella, peruspakeille on käyttöä monessa seurassa. Aloitti tosiaan Tepsissä ihan näyttävästi, mutta pienen väliloukkaantumisen myötä taso tippui ja ehkä itseluottamuskin. Kuitenkin ihan NHL:ääkin takana vajaa 60 matsia, joten kun hankinta julkaistiin, odotin itse jotain tällaista: Brandon Gormley scores on Ben Scrivens

  Noh, ei ihan nähty, mutta kyllä tästä joku seura täydennystä saa. Tai ottakaa te, saatiinhan mekin Vladimir Sicak teiltä. Eikun siinä olikin MoDo välissä, no kuitenkin.
   
 17. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Meni Frölundaan.
   
 18. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Heikko on taso SHL:ssä jos tällainenkin sinne kelpaa. *hymiö*
   
  HOOLIGAN_, MarkoPalo, Purkan Jauhaja ja yksi muu tykkäävät tästä.
 19. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Meni paikkaamaan loukkaantumista!

  Frölundan norjalaispakki Mattias Nörstebö loukkaantui 28.12.2018 pelatussa matsissa (SKE-FHC). Tuomio tuli tammikuun alkupuolella (olisiko ollut 04.01.2019?) - Nörstebö kärsii solisluun murtumasta ja on vähintään kaksi kuukautta poissa. Todennäköisesti koko loppukausi on pilalla. Frölunda tarvitsi siis kipeästi uuden pakin. Nörstebö loukkaantui noin pari viikkoa sitten ja loukkaantumisen vakavuus paljastui tosiaan noin viikko sitten. Mikä oli ensimmäinen matsi, josta Gormley oli syytä ilmoittamatta poissa tai oli merkitty seiskapakiksi ja jäi käytännössä ilman peliaikaa? Siitä voitaisiin todennäköisesti hyvinkin tarkkaan laskea, milloin FHC:n suunnalta on ensimmäistä kertaa otettu yhteyttä.
   
 20. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Pakistosta Peltola ja Marttinen olivat ainoita, joista harmittaa / harmittaisi luopua. Muut on junnuja tai muuten vaan pelannut päin persettä koko kauden. Tosin Marttisen lisäksi kukaan noista tuskin kenellekään ylipäätään enää kelpaa, vaikka tarjottaisiin.
   
 21. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Eiköhän KooKoonkin kauppa aukea pian. Ässät myyneet jo kaksi, ja lisää tulossa. Tää on tätä suljetun kabinettisarjan typeryyttä.
   
 22. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Jos ei viikonloppuna tule kuutta pistettä niin kauppa varmaan aukeaa. Lähempänä kyllä viime otteilla 0 pistettä kuin 6.
   
  kthxx ja Finlandi_36 tykkäävät tästä.
 23. Bakaun Imaami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, Vegas Golden Knights
  Suljettu sarja on perseestä. 12 joukkueen Liiga. Kahdeksan parasta playoffeihin ja Liigan neljä viimeistä pelaa kaksinkertaisen sarjan Mestiksen kahden parhaan kanssa. Ja Neljä parasta noista pelaa Liigaa seuraavalla kaudella. Ei tää nyt vaikeeta ole. Liigassa ja Mestiksessä saman verran jengejä ja Mestis- ja Suomisarjajengit karsii samalla tavalla.

  Ja nelinkertaiset sarjat joka sarjassa. Ei mitään omituisia paikallispelikierroksia. Lisäksi joukkueille palkkakatto ja palkkalattia. Esim. Katto 2,8 miljoonaa ja lattia vaikka 1,8 miljoonaa olisi Liigassa.

  Tällä tavalla ei varmasti tulisi tyhjennysmyyntejä.
   
  sakkr ja Porilaine miäs tykkäävät tästä.
 24. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Hyvä idea. Ja samalla voisi sopia, että kiintiöpaikan tuohon 12 joukkoon saa jos on voittanut 2000-luvulla mestaruuden
   
  Jerppe, Punamusta & Pervert tykkäävät tästä.