Virheellisestä(kään) varoituksesta ei voi valittaa. Huomaa kyllä kuinka helvetin kujalla sä olet.
Tuus nyt laittaan vielä linkkiä siihen juttuun missä kerrotaan miten varoituksesta valitetaan.
Varoituksen voi kiistää, sen kiistäminen pitää pystyä todistamaan oikeudessa ja vasta oikeus punnitsee sen oliko varoitus aiheellinen vai ei ja tämä kaikki vasta jos on tullut potkut. Mistään kiistämisestä ei oikeuteen mennä.
Saitko pomoltasi varoituksen? 7 seikkaa, jotka sinun on hyvä tietää | Yle Uutiset | yle.fi (linkki ylen juttuun varoituksista)
5 §. Voiko epäreiluksi koetusta varoituksesta valittaa?
Koskinen: Työsopimussuhteessa oleva ei voi valittaa saamastaan varoituksesta erikseen yhtään minnekään. Oikeuskäytännössä on katsottu, että varoituksen peruste ja kestävyys arvioidaan vasta sitten kun samasta asiasta on nostettu nimenomainen irtisanomisoikeudenkäynti. Jos varoituksia annetaan räikeän epäasiallisin motiivein, kiusaamistarkoituksessa tai vaikkapa tietyn poliittisen suuntauksen kannattajille, niin siihen voidaan puuttua rikoslain keinoin esimerkiksi työturvallisuusrikoksena tai syrjintärikoksena.
Paanetoja: Työsuhteisten sekä esimerkiksi kunnallisten viranhaltijoiden osalta tilanne on hankala. Varoituksen asiallisuus ja sen perusteen kestävyys punnitaan yleensä vasta mahdollisen myöhemmän irtisanomisoikeudenkäynnin yhteydessä. He voivat siis ainoastaan esittää vastalauseensa, reklamoida, varoituksesta sen antajalle. Valtion virkamiehillä asia on toisin. Valtion virkamies voi saattaa saamansa varoituksen itsenäisenä asiana eteenpäin hallinto-oikeuden tutkittavaksi.
Ja ennen kuin alat ulisemaan valtion virkamiehistä, niin niitä on tässä maassa 4.5% kaikista työssäkäyvistä. Eli ei ole mikään kovin kattava otos tai yleistettävissä kaikkiin.