Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Infamous, 06.06.2011 klo 20.11.

 1. Jj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, FCB
  Mietin hetken miten itse olisin tehnyt loppusodan niin parilla taktisella muutoksella ei olisi nyt niin meh olo. Kellojen soittoon asti kuten ennenkin. Dany ei sekoa vaan hoveroi linnan tornille, tuijotuskisa ja sekalaista uhoamista. Sitten Cersei kaivaa tornista vielä yhden scorpionin, ehkä Jaimen avulla ampuu niin että Dany putoaa Drogonin selästä ja kuolee. Drogon ottaa pultit ja alkaa paahtamaan Red Keepiä (Iron throne sulaa) ja sen jälkeen Kings Landingia kuten nytkin. Cersei pakenee, Mountain ja Hound face off, kellarin romahdus jne. Toimintaa. Sitten Bran ottaa vaivoin Drogonin haltuun, Jon vie Danyn ruumiin Drogonille ja he lähtevät Valyriaan tai minne sitten menevätkin. Jonista kuningas. Story book ending, tosin ilman prinsessaa ja valtakunnasta puolet palanut mutta kumminkin.

  Monta juonen päätä jäi sitomatta mutta osimoilleen noin.
   
 2. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Kovaa on spekulointi ja puinti ollut tämän sarjan ympärillä. Kaikkea tapahtunutta ja tapahtumatta jäänyttä on pyritty selvittämään eri palstoilla ympäri maailman. Kivet ja kannot on käännetty ja yritetty ymmärtää, että miksi tapahtui niin tai näin.

  Mitäs jos kaikki kiteytyikin tuohon Jonin ja Tyrionin väliseen keskusteluun, jossa Tyrion kysyi Jonilta että mitä kuolemassa on ja Jon vastasi että ei mitään. Silloinhan kaikilta uskonnoilta ja jumalten eteen tehtäviltä uhrauksilta putoaa pohja ja tärkeintä on se mitä ihminen itse haluaa:

  - Jon ei halunnut kuninkaaksi > hänestä ei tullut kuningasta
  - Sansa halusi pohjoisen itsenäiseksi > Pohjoinen itsenäistyi
  - Arya halusi kuudennen kauden aikana tietää mitä on Westerosista lähteen > Arya lähti länteen
  - Bran tietää kaikesta kaiken - tai ainakin saa kaiken halutessaan selville > hänelle on siis aivan sama mitä tekee

  Mitäs jos Martin onkin kehitellyt koko fantasiamaailman pelkäksi viihteeksi. Ja ei, en ole lukenut kirjoja. Ollut tässä pelkän tv-viihteen varassa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2019 klo 16.46
 3. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Winter is coming... Oli muuten kamala talvi. Muurin takana näytti olevan 2 senttiä lunta.
   
  BigRedCat ja mikko6000 tykkäävät tästä.
 4. Ziege Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
  Lainaus:
  Olihan siellä lunta vaikka kuinka paljon kausilla 5-6. Stannisin armeijakin jäi lumeen jumiin ja linnojen muureilta pystyi hyppimään lumeen telomatta itseään. Se jopa levisi jossain vaiheessa Tridentiin asti mutta sitten taisi unohtua koko lumi. Triden on jo niin lähellä King's Landingia että sielläkin olisi pitänyt olla lunta. Toisaalta lumi jostain syystä välillä unohtui Tridentin ja Winterfellin väliltäkin.
   
  BigRedCat ja mikko6000 tykkäävät tästä.
 5. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ja tästä muistui mieleen taas yksi nolo detalji. Siellähän kasvoi lumesta joku nuori kielo tai mikälie muu ruoho. Kevät teki tuloaan. Ei jeesus.

  Pakko laittaa lista asioista, jotka Dan ja Dave kinda forgot

  - Branilla oli green seer- ja warg-kyvyt
  - Arya osasi murhata paremmin kuin kukaan muu ja lisäksi naamioitua toiseksi ihmiseksi
  - Dorne ja Iron Islands ovat olleet kaikkein haluttomimpia kuulumaan Westerosin seitsemään valtakuntaan
  - Bronn ei tiedä miten raha, lainat tai pankit toimivat
  - Samwell ei ollut likellekään maesterin koulutustasolla
  - Brienne lupautui Sansan palvelukseen koko loppuiäkseen ja piti aina kaikki valansa
  - Lena Headey on sarjan kenties paras näyttelijä ja Cersei sarjan kiinnostavimpia hahmoja
  - Jaimen hahmon kehitys tapahtui tietyllä logiikalla seitsemän tuotantokautta
  - Westeros on iso manner
  - Daeneryksella oli turvallisemmissakin paikoissa aina joukko unsullied-henkivartijoita mukanaan
  - Jon Snow oli kunniallinen, yritti aina pelastaa viattomat ja oli heidän puolellaan
  - Varys...

  Olen oikeasti sitä mieltä, että tämä viimeisin jakso olisi ollut parempi n. 15 kuvan diaesityksenä. "Tällee me haluttiin et näille hahmoille käy. Ei jaksettu mitään vuorosanapaskaa tai juonijuttuja miettii. Keskinkertasta yritettiin mut paskaa pukkaa tulemaan".
   
  Herra Hopotin ja BigRedCat tykkäävät tästä.
 6. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Joskus olen tosikko, kuten sinä olet nykyään one linereiden laukoja. Tässä ketjussa käytiin aikanaan kova keskustelu kirja- ja tv-sarjan eroista. Jos keskustelun pohjana olisi kirjojen lukeminen, suuri osa tämän ketjun keskustelijoita putoaisi pois. Tästä syystä perustettiin toinen ketju, jossa keskustelun pohjana on kirjat.

  Lainaus:
  Kuusi kautta olen pariin kertaan katsonut, kaksi viimeistä odottaa toista katselua.
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2019 klo 10.52
 7. banaaninviljelijä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Vimpelin Veto, xnxx, Kaljakylä Rangers
  Sitä mieltä olen, että taistelu kuolleiden kanssa olisi pitänyt jättää viimeiseen jaksoon ja se olisi saanut loppua ikuiseen talveen.
   
 8. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Guardianissa on subjektiivisesti rankattu jokainen jakso paremmuusjärjestykseen. Ilmeisesti heikkoja jaksoja oli kuin olikin sitten muillakin tuotantokausilla kuin 7-8, vaikkei uskoisikaan kun näitä haukkuja lukee:

  Valar dohaeris! Every Game of Thrones episode – ranked

  Luin kirjat jo silloin, kun ne ensimmäisen kerran suomennettiin eli alkaen vuodesta 2003. Paitsi A Dance with Dragons luin englanniksi, kun en malttanut odottaa käännöstä. Usein kun lukee ensin kirjan ja sitten katsoo siitä tehdyn elokuvan tai tv-sarjan, on jälkimmäinen pettymys. Tällä kertaa ei käynyt niin. Hyvistä kirjoista erinomainen sarja.
   
 9. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Kyllähän se piippuun ikävä kyllä jäi. Nytkin oli pari ihan hienoa kohtausta, mutta kyllähän tästä viimeisestäkin jaksosta jäi sellainen fiilis, että kaikki se edellisten kausien alustukset, puheet sun muut oli ihan erillistä menoa suhteessa tähän.

  - Jonin lohikäärmetausta jäi lopulta ihan piippuun. Mitä lisää siitä saatiin muuta kuin väkinäinen draama Jonin ja Danyn välille?
  - Yara naureskelee Samin ehdotukselle, että koko kansa saisi valita uuden hallitsijan. Eikö se jotenkin näin juuri Rautasaarilla valita?
  - Tyrionin täytyy oikeasti perustella Jonille miksi Danyn kaupunginpolttamiset yms. ovat paha juttu. Jon vielä itse sanoo alussa, että hän ei hyväksy tai yritä ymmärtää Danyn tekoja, mutta sen jälkeen silti sönköttää Tyrionille "mutku mutku"-vastauksia pitkään.

  Kaikkea pettymystä ei edes muistakaan.

  Itse tykkäsin jopa kohtauksesta, jossa Dany kuolee. Mielestäni lohikäärmeen reaktio oli ihan hienosti tehty ja itse koin sen symbolisena, kun tämä polttaa valtaistuimen reaktiona Danyn kuolemalle. Valtaistuinpelin takia hän menetti äitinsä.
  Toki se on eri asia tarkoitti tekijät edes tätä, mutta itse sen niin koin kuitenkin. Ei sinänsä edes yllättäisi, jos tekijät ajattelivat sen niin, että lohikäärme luuli Danyn kuolleen istuessaan valtaistuimelle, kun miekka upposi perseeseen tms.

  Loppu oli sinänsä ihan okei. Jon päätyi minne kuuluikin, eli pohjoiseen, Arya seikkailuhenkisenä lähti maailmalle ja Sansa joka halusi aina olla hallitsija sai kruunun päähänsä. Ainoa vain, että jotenkin se ei vain tuntunut miltään, kun viimeistä kohtausta katsoi.

  Kyllä tuohon olisin jotain twistiä loppuun kaivannut. Joku viimeinen kohtaus, jossa Bran makaa yksin sängyssä, avaa silmänsä jotka ovatkin muuttuneet jäänsinisiksi tms. Eihän siinäkään välttämättä olisi järkeä ollut, mutta olisi ollut joku sellainen lopetus, että olisi lopulta saanut ikuiset ajat miettiä, että mitäköhän helvettiä.

  Itselleni ensimmäiset kuusi kautta melkein parasta televisiota ikinä. Loput kaksi heikompaa ja etenkin viimeinen aika suuri pettymys. Audiovisuaalisesti hienoa menoa, mutta tuntui että siihen se jäikin.
   
 10. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Lopetin lukemisen kun "kriitikon" kaikkein huonoimman jakson arvio perustui vain siihen että Jaime oli laitettu raiskaamaan Cersei ja että näin ei ollut kirjoissa. Melkoista analyysia.

  Toiseksi huonoin on sitten se missä Sansa raiskataan... Hohhoijaa...
   
  teppana, mikko6000 & V-G- tykkäävät tästä.
 11. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Guardianin logiikalla sinä kannatat nyt naisten raiskaamista.
   
  Wilderness, BigRedCat & V-G- tykkäävät tästä.
 12. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Olipa kyllä aivan helvetin käpyisiä perusteluja. Just tätä "ei juuri mitään mieleenpainuvia tapahtumia, en jaksanu kattoo" -tyylistä paskaa. Ei jatkoon.

  Lainaus:
  Huono provo. Loistavista kirjoista neljä loistavaa, kaksi ok ja kaksi aivan paskaa tuotantokautta.
   
  Höylis, Kumielvis, markusst ja yksi muu tykkäävät tästä.
 13. Tjapalala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen urheilu
  Lainaus:
  Eikö jokainen saa päättää itse mitä hyvinä kausina ja mitä ei? Kyllä joku voi jopa tykätä viimeisistä kausista. Aika väsynyttä tämä vihaaminen vikalla kaudella. Vaikuttaa kuitenkin massailmiöltä. Samasta syystä vihataan Star Warsin prequlseja, Nickelbackin musiikkia jne. Tuntuu että moni vihaa niitä koska päättää vihata niitä.

  Ja ei siis siinä. Sinun ja kenen tahansa mielestä sarja saa olla viimesten kausien osalta paskaa. Jokaisella on oikeus mielipiteensä. Se että tulla sanomaan ettei se voisi jonkun mielestä olla hyvä on kyllä naurettavaa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2019 klo 13.37
  teppana ja banaaninviljelijä tykkäävät tästä.
 14. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Saahan näistä viimeisistä kausista tykätä. Viimeisessa kaudessa oli hetkensä. Esimerkiksi Jonin taantuminen sankarista kehitysvammaiseksi oli hyvin kuvattu kehityskaari. Taisi saada miljoonan palkkaa per jakso hokemalla ”You are my queen” ja ”I dont want it”.
   
  DTremens, Herra Hopotin, V-G- ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 15. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Lainaus:
  Tyrionin vakuutellessa Johnia Danin hulluudesta, kävi aika karulla tavalla ilmi miten eri tasoisia näyttelijöitä nämä herrat ovat. Siinä missä Dinklage veti rooliinsa upeasti ja vakuuttavasti, näytti Harington siltä, kuin Paska hakkaisi jo pakaroiden välistä, ja mies keskittyy siihen ettei tule kunnolla housuun.
   
  BigRedCat, Tadu & maken veivi jr. tykkäävät tästä.
 16. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Joni oli tosin käsikirjoitettu puolustamaan massamurhaajaa. Saattaa siinä näyttelijälläkin olla vähän haastava paikka kun hahmo on aikaisemmin ollut maailman kunniallisin.
   
 17. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  En tiiä, paska loppu. 5 jakso olisi itseasiassa voinnit päättää kauden ihan hienosti, kunnon massamurha ja lopussa valkoinen ratsu jne.
  Muutenkin tuon jakson massamurhalohiksella ja paljon visuaalista menoa olisi ollut hieno päätös hienolle, joskin laskusuuntaan kulkeneelle sarjalle.

  6 jakso oli jotain ihan käsittämättömän paskaa alusta loppuun. Miksi kaikki pitää selittää ja uloskirjoittaa ja näyttää että nyt skulaa starkin lapsilla ja petturikääpiökin jäi henkiin
   
  Tadu tykkää tästä.
 18. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Lainaus:
  Toisaalta sitten taas viimeisessä jaksossa leijunut tuhka oli muutamassa kohtauksessa aivan päivänselvästi lunta, se mm. suli jalassa ja muutamassa muussakin kohtauksessa oli selvästi lunta, eikä tuhkaa. Ehkä kirjoissa on selitetty, että lumi on jokin maaginen elementti joka nyt ei vaan toimi Westerosissa samalla tavalla kuin normaalielämässä.

  Joo. Ei tämä lopetus nyt ihan paskin mahdollinen ollut, mutta ei ansaitse suuria hurraahuutojakaan. Danyn tappamista edeltänyt Jonin kehityskaari oli tosiaan tämän jakson heikoin hetki, samoin sitä seurannut kuninkaan arpominen. Itse olisin tykännyt, jos Jon olisi esim tappanut itsensä sen jälkeen kun tappoi Danyn tai sitten vaikka tahrattomat olisi tappaneet Jonin. Nyt tuo sinänsä tärkein asia koko sarjassa vedettiin huomattavan vasurilla.
   
  BigRedCat tykkää tästä.
 19. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ei näissä oikeastaan ole edes mielipiteistä kyse, pikemminkin perehtyneisyyden eri tasoista. On ihan silkkaa faktaa, että DD teki suoranaisia virheitä niin hahmojen, ajan, tilan kuin sarjan sisäisen logiikankin suhteen. Jos täysin puutteellinen kerronta, kiireessa tehdyt huonot ja epäloogiset juonilangat sekä täysin epätotuudelliset virheet eivät haittaa, se on kunkin oma asia. Kyllähän maailmalla on jotain Game of Thrones watch partyjakin, joissa katsotaan jaksoja baarissa ja hurrataan kun pahis kuolee. Meille vähän nörtteyden puolelle hurahtaneille ja liian paljon aikaa perehtymiseen käyttäneille GoT oli juuri siksi niin hieno yhteiskunnallinen visualisointi, että siinä ei ollut kyse tällaisesta höpöhöpö-spektaakkeliviihteestä.

  Se, että puhut massailmiöstä tämän kritiikin pontena on aivan lapsellista. Täälläkin on perusteltu todella laajasti ja perusteellisesti sitä, missä kaikessa käsikirjoitus mokasi. Näitä seikkoja on kahdella viimeisellä kaudella aivan huima määrä, mikä sai valtaenemmistölle aikaan sen tunteen, etteivät hahmot olleet enää lainkaan olemassa, koska niitä muutettiin niin käsittämättömällä tavalla. Ja nyt tarkkana: tässä ei todellakaan ole kyse siitä, mitä sarjassa tapahtuu, vaan miten asiat tapahtuvat. Itselleni ei ollut mitään väliä (siis sarjan tasoa arvioitaessa), kuka kuolee, kuka päätyy valtaan ja kuka panee ketä ja onko siihen kummankin suostumus2019, kunhan kaikki olisi tapahtunut uskottavasti ja ilman käsikirjoituksellista kiireessä hutilointia.

  Tämä ei ole sama asia kuin jotkut mieltymykset ja sen tyyppiset mielipideasiat. Vihaan Game of Thronesin pilaamista kahdella viimeisellä tuotantokaudella aivan erilaisin perustein kuin ketsuppia, Fazerin sinistä ja kahvia.
   
  DTremens, mikko6000, Höylis ja yksi muu tykkäävät tästä.
 20. Tjapalala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen urheilu
  Lainaus:
  Omasta mielestä miten asiat toteutetaan on mieltymyskysymys. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa toteuttaa asiat. Ei ole olemassa vääriä tapoja toteuttaa asioita. Voidaan keskustella onko omasta mielestä toteutus huono vai hyvä. Ei ole faktaa että on huono toteutus. Ja lisättäköön etten itsekkään ole tyytyväinen kaikkiin valintoihin.
  Massailmiö minun mielestä perustuu, että etsimällä etsitään vikoja jotka ei ole olennaisia. Kaikki asiat ovat viallisia. Olen samaa mieltä että kaikkea ei ole hoidettu parhaalla tavalla, mutta en kyllä aivan paskaksi kutsuisi.
  En usko että näkemyksemme kohtaavat sarjasta tämän viestin jälkeen niin jätän tämän omalta osalta tahan. Toivon että löydät eläämäsi uuden sarjan joka täyttää Game Of Thronesin aukon.

  Edit: tarkennetaakon että mielestäni kausi saa monesti tarpeetonta paskaa niskaansa. Ei ole niin huono kausi kun puhutaan. Ei ole mielestäni kovin hyväkään. Mutta tarpeetonta paskaa mielestäni.
   
 21. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Olipa kyllä aivan helvetin käpyinen perustelu. Ei jatkoon.
   
 22. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No jossain määrin asia on noin, mutta kyllä tämä nyt menee vähän venkoiluksi. Jos Steve Vai tai joku muu kitaravirtuoosi ei yhtäkkiä enää pysykään vireessä, voi tietenkin jankuttaa että on makuasia onko epävireinen soitto hyvää tai huonoa. Epävireistä se kuitenkin on eikä kukaan yritä soittaa epävireisesti (ellei sitten hetkellisesti tehokeinona jossain kokeilevassa musiikissa). Minusta @V-G- kritisoi nimenomaan tällaiseen epävireiseen soittoon verrattavaa kirjoittamista.
   
  DTremens, Taitopelaaja, V-G- ja yksi muu tykkäävät tästä.
 23. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kiitos sulle tästä syväluotauksesta. Tältä näyttää kun perustelut loppuu. (Vinkki: tuo, jota lainasit, ei ollut lainkaan perustelua, vaan huomautus)

  Lainaus:
  Aika tarkalleen näin. Tämä oli vähän, kuin Vai olisi ottanut keikalle parhaan kitaransa ja soittanut sitä tahallaan väärin päin annettuaan ensin musiikista mitään ymmärtämättömän kummipoikansa virittää sen ensin täysin pieleen. Siihen päälle upea lavashow ja settilista, jossa muutama biisi soitetaan varmuuden vuoksi useampaan kertaan.
   
  BigRedCat tykkää tästä.
 24. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Itse tuomitsit minun subjektiivisen näkemykseni "Hyvistä kirjoista erinomainen sarja" huonoksi provoksi perustelematta sitä lainkaan. Käsittääkseni saan olla kirjoista ja sarjoista mitä mieltä huvittaa, ilman että tullaan syyttelemään provoilusta?
   
  teppana tykkää tästä.
 25. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  No jos haluat uskotella, että tuo oli vain viaton mielipiteesi niin siitä vain, mutta hyvin tietät, että halusit vain laittaa vastaan niille, jotka ovat sarjaa kritisoineet. Sitä paitsi sarja on mennyt vastaansanomattomasti pilalle kahden viimeisen tuottarin aikana, kun taas kirjasarjan ainoa keskeinen ongelma on ilmestymistahti. Kirjoissa maailma on rikas, looginen ja monipuolinen ja kaikilla tapahtumilla on syynsä ja seurauksensa. Sarjan parista viimeisestä tuotantokaudesta ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa samaa. Se tehtiin kiireessä shock valuen ja expectation subversionin ehdoilla. Sori, laiskottaa, en jaksa kääntää noita. Suurin osa keskustelusta jota aiheen tiimoilta käyn on englanniksi.