Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Infamous, 06.06.2011 klo 20.11.

 1. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Moniko teistä kirjoittajista on muuten lukenut nämä kirjat?
   
 2. muaddib Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Neutraalit Tarkkailijat
  Lainaus:
  Ilmeisesti aika harva. T:Kirjanörttielitisti.
   
 3. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Keksimpä vielä lisää kirjoitettavaa, nimittäin tuosta möötistä. Tämän kauden jaksojen keskittymineen pohjoiseen ja KL:ään aiheutti sen, että iso osa paikalla olijoista oli aluksi ihan kysymysmerkkejä. Riverrunin tyypit muistuivat mieleen kun Edmund avasi suunsa ja sitten arvasin sen nuorukaisen olevan Eyrien hullu hallitsija. Dornen edustajan päättelin siksi asustaan, mutta ei kyllä hajuakaan kuka se sitten oli. Eikä selvinnyt, että kuka se iso körmy Roycen toisella puolella oli? Gendrykin oli päässyt mukaan. Kai muut sitten pitivät hullu-Danyn päätöstä nostaa äpäräseppä yhdeksi valtakunnan isoimmaksi lordiksi ihan jees juttuna. Bronn ei tainnut olla paikalla kuitenkaan? Kokoonpano oli vähän sekava, mutta se että Tyrion pääsi olemaan Kingmaker oli aikasta hienoa. Vihdoin kaveri pääsi taas vaihteeksi näyttämään älyään ja teki oikean päätöksen.

  Kokonaisuutena arviosin kauden olleen n. 6,8/10. Lähtökohtaisestikaan en odottanut mitään superkäsikirjoitusta, joka kilpailisi kirjojen kanssa. On sille syynsä, miksi kukaan muu kuin Martin ei ole kirjoittanut moista eeposta ja hänelläkin se jäänee puolitiehen. Halusin vain, että sarja pitää teknisen tasonsa (se piti), juonilangat saadaan kasaan (ne saatiin) ja tapahtumat olisivat suurinpiirtein loogisia (liian usein eivät olleet). En muista miten olen aiemmin arvottanut jaksoja, mutta nyt koko kauden katsoneena sanoisin ensimmäisten kahden jakson olleen 7/10. Kolmosjakso oli 6/10 ja kauden suurin pettymys. Aihiota oli olla heittämällä kauden paras jakso ja todella eeppinen selviytymisnäytelmä, mutta pliisuksi jäi. Nyt vielä kausi loppuun katsottuna selvisi, että plot armoria olisi voinut vähennellä rankalla kädellä ja tarina olisi kärsinyt vähän tai ei lainkaan. Sam, Brienne, Pod, Gendry ja Tormund ainakin olisivat ihan hyvin voineet kohdata loppunsa zombeja vastaan. Tai ei kaikkien olisi tarvinnut, mutta parin. Nelosjakso oli se hirveä pohjanoteeraus. En tule ikinä pääsemään yli siitä, että joku vitun Euron laivastoineen ampuu ylihehkutetulla ritsalla loharin alas, 3/10. Vitosjaksossa oli heikkoutensa, mutta tykkäsin Danyn kääntymisestä tyranniksi ja mielestäni sitä oli pohjustettu tyydyttävästi, joskin aina olisi voinut olla paremminkin, 7,5/10. Vika jakso oli kauden paras ja pieniä ärsytyksen aiheita lukuunottamatta toimi loistavasti, 8,5/10.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2019 klo 22.21
 4. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eikö tämä keskustelu ole käyty vuosia sitten? Tämä ketju koskee tv-sarjaa, on olemassa myös kirjaa käsittelevä ketju. Ja en, en ole edelleenkään lukenut kirjoja.
   
 5. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Jäi yksi voi pois.

  Muistaakseni tuossa kohtauksessa Bran ylitti vanhan kolmisilmäisen korpin asettaman rajan.
   
 6. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Onhan noi tullut luettua silloin kun "A Dance with Dragons" ilmestyi, joka oli...

  ...näemmä 2011. Niin se aika rientää, olisin näppituntumalla sanonut että jokunen vuosi myöhemmin, ilmankos ei ole enää niin tuoreessa muistissa. Mutta kyllä tuon sarjassakin huomaa missä vaiheessa ei ollut enää muuta kuin karkeat ääriviivat tarinasta käytettävissä, siitä eteenpäin selkeästi alamäkeen. Ja toisin kuin Sielun Veljet, ei yhtä puhdasta juhlaa.

  (joskin ei se GRRM mikään jumala itsekään ole, "A Feast for Crows" eli neljäs kirja oli Aryan seikkaluja Bravosissa lukuun ottamatta todella puisevaa luettavaa, piti pakottaa itseään tosi paljon että pääsi tuon loppuun)
   
 7. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Lainaus:
  Juu sorry. On varmasti käsitelty jo vuosia sitten. Ja koskee sarjaa telkkarissa, tosiaankin. Kunhan kysyin. Mulla alkaa kirjan lukeminen nyte. Oot sä tosifani aika tosikko.
   
  teppana ja Urpo35 tykkäävät tästä.
 8. Nicke50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Minusta vaikuttaa kirjoitustesi perusteella siltä, ettet ole myöskään sarjaa isommin väijynyt.
   
  teppana ja V-G- tykkäävät tästä.
 9. Taitopelaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, New York Rangers
  Olihan tämä päätöskausi aivan hirveää kuraa.

  Kaksi ensimmäistä jaksoa pitivät vielä jotenkin pintansa, mutta siitä eteenpäin on ollut kaameaa alamäkeä. Pahimpana tietysti tämä päätösjakso, vaikka mahdollisuudet menestykseen oli pilattu jo aiemmin.

  Olen pitänyt tätä sarjaa yhtenä kaikkien aikojen parhaista, mutta kahdeksannen kauden jälkeen myös kokonaisarvosana putoaa selkeästi. Harmittaa.
   
 10. Analyzer Jäsen

  Lainaus:
  Pakko laittaa puolustusmoodi päälle taas:

  Eikös tuo Jon nyt kuitenkin lähtenyt Törmuntin ja kumppaneiden kanssa muurien pohjoispuolelle.
  Grey wormille vain sanottiin sovun ylläpitämiseksi, että Jon menisi yövartioon. Näin vältettiin turha verenvuodatus.
  Jon pääsi minne halusi, tästähän annettiin viitettä aiemmin tällä kaudella.

  Edit: vai ymmärsinköhän tämän itse väärin, kun monessa kirjoituksessa puhutaan nimenomaan Jonin päätymisestä yövartioon?

  Täällä on myös kritisoitu sitä, miksi tahrattomat ja hevosmiehet eivät tappaneet Jonia heti kun selvisi, että hän tappoi Danyn. Ei heillä ollut enää ylivoimaista lohharia tukenaan. Tappamalla Jonin olisi tullut taas uusi sota, jonka he olisivat voineet hävitä. Ei heillä ollut omaa valloitusintressiä. Eikä heillä ollut omissaan laillista perijää valtaistuimelle. Viisasta toimintaa siis.

  Kuitenkin ymmärrettävää, että he hakivat Danylle oikeutta vaatimalla Jonille rangaistusta.

  Näiltä osin mielestäni turhaa kritiikkiä.
   
 11. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  No eikä ois, koska käsikirjoittajat oli laittaneet respawn raten tappiin. Ei ole mitään muuta selitystä minkä takia molempia oli jäljellä niin maan perkeleesti vieläkin.
   
  Uimalakki tykkää tästä.
 12. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Mites muuten se Tyrionin alkuperä? Tywin sanoi paskalla istuessaan, notta you're not my son, ja saihan tuo lohikäärmeitäkin silittää. Vai olenko minä vain pässi, joka näkee jotain mitä ei ole olemassa.
   
 13. Jurvanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Äsät!
  Lainaus:
  Tämä oli kyllä hieno veto. Valitaan Stark kunkuksi ja pari minsaa siitä toinen Stark sanoo, että Pohjoinen (Se isoin mötti koko kuningaskunnassa) muuten vois olla oma kuningaskuntansa. Bran hymyilee ja nyökkää ja kaikki lordit ovat ihan ok asian kanssa.
  Baratheon-Genrdy taisi muuten unohtaa sukujuurensa.

  Valitsivat sitten hallintomuodoksi Gavelkindin. Ok.

  Lisäksi tosiaan siellä kaupungissa oli ilmeisesti shitload of Tahrattomia&Dothrakeja (sanotaan, että ainanski tuhat, tai pari tuhatta?). Joni tappoi Daenyryksen ja sitten se vaan heitettiin tyrmään palloilemaan ja lopulta väki rauhoitteli Harmaata Matoa (jonka ainut pelko on aikainen lintu), jottei se flippaa. Sitten sille taiottiin laivasto (joita muuten riittää ihan kohtuullisesti tuossa valtakunnassa) ja off they go.

  Jonista tuli sitten King Beyond The Wall. Siltä ainakin tuntui.
   
 14. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Eiköhän tämä vain karsittu, kun piti puolet sarjasta tunkea kahteen 7 ja 6 jaksojen mittaiseen kauteen.
   
  Knox tykkää tästä.
 15. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Kaanonin mukaan (ja kai tästä sarjassakin on puhetta) Tywinin vaimo kuoli synnytyksessä puskiessaan Tyrionia ulos, että eiköhän kyseessä ole enemmän vertauskuva. Toki onhan tässä sellainen "postimiehen poika"-mahdollisuus, mutta ei sitä ole ainakaan pohjustettu mitenkään.
   
  Knox tykkää tästä.
 16. Alejandro Jäsen

  Lainaus:
  Tuota pohjustettiin kyllä kirjoissa lähes yhtä paljon kuin Jon Snowin oikeaa syntyperää. Harmi kun tämä kuvio jäi sarjasta kokonaan pois.
   
 17. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Tosiaanko? Kuten aiemmin todettua, kirjat tuli luettua n. 8v sitten ja kieltämättä aika yhdellä ahmaisulla, että detaileja kenties mennyt ohi; mutta enemmän mitä itse muistan niin Tywin ja Cersei oli vain käärmeissään että vaimo/äiti kuoli ja minkä takia kun lopputulos on vain ruma kääpiö (kirjoissa Tyrion on huomattavasti rumempi kuin sarjassa).
   
 18. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Parhaansa yrittävät, mutta ovat yksinkertaisesti epäkelvollisia kirjoittajia ja heillä on jo kiirus ihan muihin hommiin. Benioffin aiemmat tuotokset (mm. Wolverine) kertovat kaiken tästä osaamisesta. Benioff kirjoitti Deadpoolin hahmon mykäksi elokuvaansa. Kummasti kukaan ei saanut irti mitään tästä Deadpoolin versiosta.

  Benioff meinasi tällä suorituksella tappaa Deadpoolin soololeffatkin. Kun on nähnyt millaisen elokuvan Deadpool -hahmolla saa tehtyä niin voi vaan kysyä, että kuinka sama mies onnistuukaan tuhoamaan fanien rakastamia hahmoja noin hyvällä osumatarkkuudella? Niin joo, Deadpool tai Wolverinekään ei olleet Benioffin tarinoita.
   
  rosvokonna, teppana, Merovingi ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 19. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Minulle tämä sarja tulee aina olemaan se alternative ending, ihan sama, vaikka Martin kuolisi huomenna. (pliis älä kuole).
  Kirjan loppu tulee käsittämään niin paljon enemmän kohtaloita ja hahmoja, että jo sen takia yksistään ihmetyttää, miksi joku ei haluaisi niitä lukea.
  Toivottavasti kirjoittaa myös Fire&Blood vol. 2:sen mahdollisemman piakkoin. Sekin, kun on paljon mielenkiintoisempi setti kuin tv-sarjan viimeiset 4 kautta.
   
  Merovingi tykkää tästä.
 20. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nuoret tähdet
  Seuraava askel on varmaan ottaa nuo kirjat äänikirjoina, ilmeisesti sitä kantsii ihan sieltä Game of Thrones-nimisestä teoksesta aloittaa? Luultavasti ei ole sitten kunnon käännöstä suomeksi, enkku toki onnistuu mutta pääsis ehkä vähän rennommin jos ois kotimaisella.
   
 21. hartzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Vaikea sanoa, itse luin kaikki muistaakseni ekan kauden alkaessa. Jos kirjat lukee, niin ymmärtää miten helvetin vaikeaa ellei mahdotonta on yrittää koostaa siitä televisioon sopiva paketti ja miettiä mitä kaikki juonikuviot ja henkilöt ottaa mukaan, ja miten ne saa kuljetettua jotenkuten maaliin. Lukemisen jälkeen myös ymmärtää miksi seuraavien osien tekeminen on vienyt niin kauan. Martinilla on pakko olla joku tiimi pitämässä yllä storyboardia, että pysyy itsekään kartalla mitä missäkin tapahtuu ja kenen toimesta.

  Silti, ei se vähennä yhtään D&D syytä paskasta 8. kaudesta, jonka he kiireissään typistivät alunperinkin tyngäksi jota yrittivät peitellä hieman pidemmillä jaksoilla. Kunnollisella käsikirjoittamisella ja tarinan kerronnalla näkimismme vielä ainakin 9. kauden, eikä silloinkaan olisi tuntunut, että on pakolla venytetty sarjaa. Nyt tuntui, että on pakolla typistetty.
   
  laalki tykkää tästä.
 22. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Veikkaanpa, että Martin ei halunnut kertoa tuottajatunareille (eivätkä nämä tajunneet), että tällä saatettiin viitata siihen, että Aerys Targaryen on Tyrionin isä. Tämä teoria ulottuu jonnekin viime vuosikymmenen puolelle jo.
   
 23. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Kannattaa myös lukea/kuunnella Fire&Blood teos. Kuvaukseltaan ei mikään hirveän kiinnostava, mutta oikeasti ihan tosi hyvä ja mielenkiintoinen kirja.
   
 24. Tikiti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
  Ainakin minä ymmärsin Jonin lopun niin, että lähti elämään uutta elämäänsä muurin pohjois puolella. Aiemmilla kausilla sillehän sanottiin, että kuulut sinne yms.

  Mielestäni hyvä viimeinen jakso ja Starkkien perheen tarina päättyi mielestäni kanssa mukavasti ja siitä ei mitään valittamista. Pari viimeistä kautta ollut huonompia, kuin aiemmat, mutta silti onhan tää vaan pirun hyvä sarja. Sääli miten hirveällä kiireellä puskettiin tarina läpi, mutta jos sen pystyy hyväksymään niin helpottaa. Viimeinen jakso pelasti itselleni tämän kauden ja nyt kesän mittaan aion ottaa kirjat luentaan. Herkisti kyllä viimeiset hetket ja suru siitä että nyt tämä on ohi. Spin-offeja odottelen innolla.
   
 25. TylerDG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & Caps
  Lainaus:
  Tuo vaatisi vaan sen että jaksaa plärätä kirjat uusiksi alusta ja vaikka ne kovia onkin niin aika kova savotta. No, ehkä netistä löytyis sopivan mittaset referoinnit. Kirjojen luvusta on ainakin niin pitkä aika kulunut että mulle on jo päässyt monilta osin sekottumaan kirjojen ja sarjan aikajanat ja jotkin eroavaisuudetkin.

  Yllä mainittua pohjustusta Tyrionin ”sukujuurista” en kyllä muista kirjoista. Lähinnä Tywin ”kieltää” Tyrionin poikanaan, koska tämä on kaikkea muuta mitä toivottiin, ja muijakin otti äkkilähdön synnärillä tätä kuvotusta ulos puskiessaan.

  Ja kyllä mäkin @Analyzer tästä lopusta ymmärsin että Jon pääsi sinne villien kunkuksi omille mailleen, minne halusikin. Siks ihmetytti että vaikutti ottavan oikeesti koville ”tuomio”.