Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Infamous, 06.06.2011 klo 20.11.

 1. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Ok. Tokihan tarkoituksenani ei ollut mitenkään kiveen hakatusti tuijottaa noita imdb:n pisteitäkään.
   
  Tifosi tykkää tästä.
 2. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Taistelu kuolleita vastaan, taistelu valtaistuimesta ja hahmoille johdonmukaiset päätökset storylineen. Väitän että kunnolla hoidettuna nuo olisivat riittäneet varsin hyvin fanilapsille. Yksittäiset räksyttäjät sitten erikseen. Tekijät onnistuivat kuitenkin sössimään lähes kaiken ja tuo on uskomatonta kun viimeiseen kauteen varattiin vielä reilusti lisäaikaa. Ymmärrän muiden närästyksen ja täytyy edelleen olla kiitollinen että itselle tärkeistä asioista 2/3 hoidettiin kunnialla.
   
 3. Jakedeus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Etkä sinä sanonut, että sarja pitää vain ''kokea ja nauttia''. Eikö tässä tapauksessa kaikki muut viestit kuin ''olipa mahtava kokemus'' ole sinun mielestäsi ''keskustelun'' menemistä alaspäin?
   
  V-G- tykkää tästä.
 4. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Martinilla on edelleen hyvä syy olla tyytyväinen. Hän saa muitankin tarinoitaan tv:n ruudulle Weissin ja Benioffin myötä. Väitän, että mies, joka on käyttänyt lukemattomia vuosia rakennellessaan tuota maailmaa on vain helvetin tyytyväinen, mitä enemmän se on esillä pienellä ruudulla.

  Vaikka tämä tarina lässähti kuin pannukakku on tuo maailma täynnä kertomisen arvoisia tarinoita. Toivottavasti käsikirjoittajaksi valikoituu tosin Benioffia ja Weissiä laadukkaampi kaksikko. Lähdemateriaalia, kun ei ole mitenkään hirveän paljon.
   
 5. Konson Antti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Vaikka olisikin kiva rinnastaa kaikki kritisoijat uhmaikäisiin lapsiin niin ei siitä hyvää vertausta tee. Luopumisen tuskaa on varmasti ollut itsellänikin, nimenomaan sitä että sarja loppuu ja se itsessään jollain tasolla harmittaa. Toki se on vain viihdettä jonka korvaa jollain toisella viihteellä. Mutta harmittaa se silti.

  Mitä tulee kauden kritisoimiseen niin itseä ei haittaa lopun ratkaisut yhtään. Tässä sarjassa henki on halpaa ja hahmojen ratkaisut aina menneet hyvin omia polkujaan. Loppuratkaisut olivat kenties Hollywoodmaisia, mutta nekin olisi voineet olla GoT:maisia, jos tarinaa olisi maltettu kuljettaa maltilla siihen pisteeseen. Nyt vain ammuttiin ratkaisut ja juonenkäänteet sarjatuliaseella peräkkäin katsojien ihmeteltäväksi. 6 jaksoa sarjan päätöskaudeksi on tosi vähän, tälle sarjalle ihan helvetin liian vähän
   
  Tadu tykkää tästä.
 6. SamSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikurin Vire
 7. Kooki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS
  Viimeisessä jaksossa oli dialogia vain 17 minuuttia, todella vähän mielestäni kun ottaa huomioon, millaisia kohtauksia siihen sisältyi. Huono maku jäi kyllä sarjasta loppua kohden, en nyt mitään vetoomuksia ole lähdössä allekirjoittamaan. Kuitenkin jäi olo, että valtavasti hukattua potentiaalia jäi käyttämättä.

  Paljon on sanottu kuraa tästä kaudesta, itsekkin muutaman jakson jälkeen on ollut pakko kirjoittaa tänne. Kai se on tuottaa jotain helpotusta kun saa parkua nettiin. Song of Ice and Fire -redditiin on kasattu hyviä huomioita, mukana paljon pientä nillittämistä mutta todella paljon myös hyvää asiaa:
  https://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/bsxp47/spoilers_main_season_eight_critiques_and/
   
  V-G- tykkää tästä.
 8. peketsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, NHL
  HBO julkaisi dokumentin mikä kertoo viimeisen kauden tekemisestä ja voin varauksetta suositella sitä sarjan faneille, oli mitä mieltä kasikaudesta tahansa.
  Esim. Espanjassa kuvatuissa kohtauksissa oli mukana "hengaamassa" sarjasta poistuneita hahmoja, joilla pyrittiin hämäämään seuraajia ettei tulevaa osaisi kukaan arvata.
  Muutenkin silmiä avaavaa tuo valtava tuotanto Game Of Thronesin ympärillä.
   
 9. Draco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Joo samaa mieltä, että jos kerran valinta oli lopettaa nyt tai jatkaa vielä tyyliin 12.-13. tuotantokaudelle ja valittiin, että homma paketoidaan nyt, niin eikö nyt tästäkin kaudesta olisi sentään voitu tehdä se 8 jakson mittainen, mitä oli muutkin kaudet? Se, ettei ollut, lisäsi sen makua, että homma täytyi vaan wräpätä nopeasti ja monet asiat vain tapahtuivat ilman, että niitä olisi tarpeeksi rakenneltu ja alustettu.

  Käviköhän siinä niin, että kärkinäyttelijöistä tuli sarjan myötä niin suosittuja, että heillä alkoi olla jo loppua kohti niin paljon muutakin mahdollista näyteltävää, että näiden tyyppien aika ja aikataulutus alkoi käydä ongelmaksi.

  Mutta oli miten oli, niin loppu mentiin kyllä liian pikakelauksella.
   
 10. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Siis kaudet 1-6 oli kymmenen jaksoa. D&D halusivat lopettaa jo seiskakauteen, HBO oli että ettekö pliis voisi tehdä vähän enemmän - joten sitten suunniteltu seiskakausi jaettiin kahteen osaan ja laajennettiin vähän (seitsemän jaksoa kaudella 7 ja kuusi kaudella 8). HBO olisi antanut budjettia ja kausia lisää heittämällä, mutta tekijöille tuli kiire siirtyä pilaamaan Star Wars.
   
 11. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Luulin, että Star Wars pilattiin jo The Phanton Menacessa.
   
  Tadu tykkää tästä.
 12. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Juu tästä ei eri mieltä. Lähinnä että Force Awakens antoi pientä toivoa sarjan tulevaisuudelle (olkoonkin että oli käytännössä uusintaversio A New Hopesta). Mutta ehtihän Last Jedi taas viemään mielenkiinnon täysin. Ja se offtopicista.
   
  Kilgore Trout ja Tadu tykkäävät tästä.
 13. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Pakko oli sormet silmillä tulla tähän ketjuun ja siirtyä ihan sivulle YKSI! Sillä meikäläinen nimittäin aloitti tämän sarjan seuraamisen alusta saakka. Ensimmäisen kauden katsoin joskus vuonna keppi ja kivi silloin kun se Yleltä näytettiin, mutta muuten tämä sarja jäi itseltä ihan täysin paitsioon ja en koskaan hypännyt kelkkaan. Nyt sitten aloitin sarjan alusta alkaen tuossa pari viikkoa sitten. Aika verkkaisesti olen katsonut, vasta neljä jaksoa katsottu mutta kyllähän tämä hyvä on jo tuon perusteella. Tapahtumien ympäristö on kuitenkin mielenkiintoinen ja olen fantasiastakin aina tykännyt, joten pitäähän tämä ihan yleissivistyksen kannalta katsoa. Lisäksi tässä pannaan runsaasti.

  Pääpiirteittäin nämä neljän ekan jakson tapahtumat on kyllä mieleen jääneet hyvin, mutta pitää tämä nyt silti ihan alusta asti tsekata koska siitä on tosiaan helvetin kauan kun tätä olen viimeksi katsonut. Jospa sitä saisi kesän aikana katsottua, riippuu toki keleistäkin. Pitää toki vähän nopeammalla tahdilla ehkä seurata kuin jakso päivässä.
   
 14. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tuli aloitettua alusta tämä uudestaan katsomaan semmoisella viisi jaksoa päivään -tahdilla. Kyllähän sarja on aika nerokas ollut alusta asti ja nyt osaa kiinnittää moneen asiaan huomiota, jotka vaikuttavat loppuun saakka. Monia pieniä yksityiskohtia jäi silloin ekalla kerralla huomaamatta tai älyämättä, johtui varmaan siitä että kausien välissä oli vuosi ja osa tapahtumista oli unohtunut selkeesti kun uudet jaksot alkoi.

  Onhan tuolla noita ihmeellisyyksiäkin, mm Theon Greyjoy. Tappaa sen Ser Roddickin Talvivaarassa Brannin itkiessä hysteerisesti, sitten vika jaksoissa Brann sanoo sille että olet hyvä mies.

  Mutta kokonaisuus näköjään vaatii tämmöisen maratoonin katselun.
   
 15. macnevis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ...
  Lainaus:
  Täh? Eikö tuossa nimenomaan ollut se logiikka, että Theon muuttui aikanaan pahaksi ihmiseksi yrittäessään hakea omalta suvultaan hyväksyntää typerillä teoillaan. Sitten sen vankeuskidutuksen jälkeen teki kaikkensa hyvittääkseen pahat tekonsa, jonka takia lopulta Brann ns ”antaa anteeksi” ja kehuu Theonia hyväksi ennen kuin Theon syöksyy kuolemaan.
   
 16. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  32 Emmy ehdokkuutta viimeiselle kaudelle. 32 vitun ehdokkuutta, toki mukana on joitakin oikeasti hyviä ehdokkuuksia ja, jotka ansaitsevat sen. Mutta nämä on kyllä puhdasta huumoria:

  -Lena Headey - Outstanding Supporting Actress
  -Kit Harrington - Outstanding Actor
  -D&D - Outstanding Directing (vika jakso)
  -D&D - Outstanding Writing (vika jakso)
  -GOT - Outstanding Drama Series

  Mitä Lena Headey edes teki koko kaudella? Joi viiniä ja tuijotti kaukaisuuteen? Aiemmilla kausilla olisin ymmärtänyt ehdokkuuden, tällä minisarjan pituisella kaudella en sitten lainkaan, kun koko hahmo oli täysi turhake.
  Kit Harrington ei myöskään ole vakuuttanut "She's mah kveeen" "I dun want it" -toistelulla näemmä pääsee pitkälle.

  Noita D&D:n ehdokkuuksia katsellessa ei voi kuin nauraa epäuskoisesti. Vika jakso on haukuttu käytännössä kaikkialla huonosti kirjoitetuksi ja silti tämä pökäle on tuolta kaudelta se, joka muka ansaitsee ehdokkuuden. Ainoa kirjoitukseltaan oikeasti erityinen jakso oli Cogmanin toinen jakso (eivät muuten edes tarjonneet tätä ehdolle, sen verta mulkkuja D&D ovat).
  Ohjauksesta oli onneksi myös muutama muu jakso ehdolla, joten joku oikea ohjaaja voi jopa saada tuon pystin.

  Parhaan sarjan palkinnonhan sarja tulee pokkaamaan aivan varmasti, koska suosiokisahan nuo Emmyt on, ei laatu. Jos maailmassa olisi joku oikeus sarjan palkinnot jäisivät teknilliselle puolelle (mm. säveltäjä ansaitsee 100/100 kerroista Emmyn uskomattomasta työstään) ja muuten palkinnot lähinnä näyttelijöistä joko Nikolajllej tai Alfielle miesten puolella ja naisita taas Gwendoline lienee ainoa, joka ansaitsee pystin Emilian ohella.

  Pahoin vaan pelkään, että siellä tulee paras sarja, paras kässäri, paras ohjaus (vika jakso tietenkin), paras miespääosa, naispääosa, sivuosat ja guest star + teknisiä pystejä, koska suosio ja D&D smugness räjäyttää koko maapallon taivaan tuuliin.
   
  Jussizip, Merovingi, V-G- ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 17. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Hah. Gwendoline Christie, Carice Van Houten ja Alfie Allen joutuivat lähettämään itsensä ehdolle Emmyihin, kun HBO/D&D ei laittanut heitä ehdolle. Ja, kas nyt kaikille on saumat voittaa Emmy -pysti.

  D&D myös perui viime hetkellä tulonsa Comic Coniin. Taisivat tajuta, että se reissu ei pääty hyvin heidän kannalta ja välttelevät varmaan kyseistä tapahtumaa lopun elämänsä. The nor... nerds remember.
   
  Tadu tykkää tästä.
 18. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Kohta D&D voittavat parhaan käsikirjoituksen Emmyn sarjan vikasta jaksosta. Hah.
   
 19. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Kyllähän "I know a killer, when I see one" -lauseesta jo yksistään pitäisi Emmy saada.
   
  Jussizip, V-G-, Jurvanen ja 2 muuta tykkäävät tästä.