Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Infamous, 06.06.2011 klo 20.11.

 1. Nosferatu Jäsen

  Lainaus:

  Suurempi ongelma taannoin oli mielestäni se, että kirjat sisälsivät vielä silloin tv-sarjaan nähden spoilereita. Muutaman spoilauksen jälkeen kirjoista puhuminen oli todellista myrkkyä isolle osalle kirjoittajista. Sen jälkeen kun tv-sarja meni kirjojen edelle ongelmaa ei ole tainnut siinä määrin olla.

  Itse luen mielelläni kirjojen ja sarjan eroista, vaikka kirjoja en vielä olekkaan lukenut. Tv-sarja katsottu nyt kahteen kertaan.
   
  V-G- tykkää tästä.
 2. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Johan se siinä alkutunnarissa näkyi, että idässä on reikä muurissa.
   
 3. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kaikki eivät käy tätä keskustelua samalla intensiteetillä, monella eri rintamalla. Fantasiakirjallisuus ei muutenkaan ole mielikirjallisuuttani, luin siitä itseni lähes kokonaan ulos jo silloin, kun Tulen ja jään laulun ensimmäiset osat ilmestyivät. Hyviä kirjoja, mutta eivät mitään elämää suurempaa taidetta. Sarja taas verrattuna muihin tv-sarjoihin on minusta kokonaisuutena erinomainen. Siinä sinulle lisää provoa.
   
 4. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Samaa mieltä kirjasta ja jos kausia 7 ja 8 ei olisi koskaan tehty, olisin samaa mieltä myös sarjasta. Kuitenkin sarjan taso laski erinomaisesta tyydyttävään loppua kohti. Visuaalisuus oli nättiä, mutta dialogi ja tarina oli vaan typerää.

  Kukaan ei ole muuten vielä tainnut kommentoida mitään Aryan "I know a killer when I see one" -kommentista? Aika terävä huomio kyllä Aryalta.

  Miksi tollaisia laineja pitää kirjoittaa? Ihan täyttä paskaa.
   
 5. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ihan mallikas suomennos Jukka Pitkäsen lukemana löytyy esim. Bookbeatista. Vahva suositus kaikille vaikka kesäloman ratoksi. Viime kesänä itse kuuntelin varmaan 40-50 tuntia samalla kun vietin kesälomaa. Äänikirjoissa on se hieno puoli, että samalla voi touhuta kaikenlaista. Siivota kämppää, käydä salilla/lenkillä, käppäillä kaupungille tai vaan loikoilla puistossa/biitsillä. Ei se "aitoa" kirjaa voita fiiliksessä mutta vapauttaa aivan hemmetisti kun pitää saada jotain hoidettua.
   
 6. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Englanninkielinen äänikirja oli ainakin itselle vähän hankalahko (ja osaan kieltä todella hyvin) lukijan ääntämyksen vuoksi. Vaikka itse välillä jopa ajattelen englanniksi niin nuo äänikirjat vaati tosi hyvää keskittymistä ettei missannut jotain sanoja. Esim. "mummers farce" oli sellainen joka aina meni ohi.

  Mutta ehdottomasti kannattaa kirjat myös alkuperäisellä kahlata läpi, mutta veikkaisin sen olevan helpompaa kun lukee ne eikä kuuntele.
   
 7. Swatti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Inter Milan
  Lainaus:
  Samaa naamapalmuilin kun Arya sen tokaisi. Justiinsa se massamurhasi puoli miljoonaa ihmistä ja antoi käskyn tappaa ihmisiä kadulla. Myhäilköön siinä sitten omaa ihmistuntemustaan.
   
 8. Grainger Jäsen

  Lainaus:
  Tämä. Töiden ja lenkkeilyn ohella tuli kuunneltua läpi koko Tulen ja jään laulu. Meni työpäivätkin mukavasti, joskin välillä piti kelata taaksepäin, kun huomasi, ettei ole muutamaan minuuttiin jäänyt mitään mieleen.

  Joka tapauksessa aion syksymmällä kuunnella koko sarjan uusiksi.
   
  V-G- tykkää tästä.
 9. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Villit lapsineen palaavat Muurin takaiseen pohjoiseen kotikonnuillensa Jonin johdattamana ja kevät versoaa maasta. Eikös viimeisen kirjan nimi ole "A Dream Of Spring".
   
 10. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Löysin twitteristä videon, joka kuuluu GoT-kaanoniin ja parantaa huimasti vikan kauden keskiarvoa. Näin sen olisikin kuulunut loppua!

  Dan Olson on Twitter
   
  sinnepäinsä ja Jurvanen tykkäävät tästä.
 11. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Muutama asia lisää mitä D&D kinda forgot:

  -Dothraki kinda forgot that Jon Snow is their new Khal. Jon tappoi Dothrakien johtajan, Danyn. Tämä tekee Jonista uuden Dothrakien Khalin.
  -Sam kinda forgot about Gilly and Lil Sam (ja olikohan se vielä toistekkin jo raskaana)
  -Everybody kinda forgot about Sam breaking his oaths
   
 12. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Tämä ei oma oivallus ollut, mutta tuo "west of Westeros" -ihmettely oli kovaa settiä kun noin metrin päässä istui kolmisilmäkyrpä. No, menkööt niin että Aryan jännitystä ei haluttu pilata.

  Täytyy kyllä siinä mielessä olla kiitollinen että NK-farssista huolimatta kahden suosikkihahmoni yhteinen stoori omien stoorien ohella vietiin mallikkaasti maaliin. Ei Aryan ja Houndin hommaa oikein sössiä voinut, mutta tekijäkaksikko olisi voinut yllättää. Monien tapauksessa niin tekivät.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2019 klo 07.19
  Konson Antti tykkää tästä.
 13. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Lainaus:
  Totta. Valitettavasti viimeiset pari kautta eivät perustuneet kirjoihin ja taso putosi roimasti. Käsikirjoituksen osalta siis, muuten pysyi huippusarjana.
   
 14. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tämä YouTube video oli mielestäni mielenkiintoinen ja hyvä. Siinä selitetään Danyn persoonaa ja hänen linkkiään Cerseihin GRRM:n näkövinkkelistä. Tuon videon jälkeen en jaksa arvostella kirjoittajakaksikkoa (D&D) niin paljoa, vaikka tuo Danyn toteuttama massamurha antautumisen jälkeen nähdyllä tavalla on minulle edelleen liikaa sulatettavaksi.
   
 15. Raimoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
  Lainaus:
  Tää on hyvä pointti. Joillekkin kuullunymmärrys vieraalla kielellä on vaikeampaa kuin lukeminen. Lukiessa en ainakaan kiinnitä jokaiseen sanaan pilkuntarkasti huomiota kun luontuu sen verran hyvin. Asoiaf sarjaa en ole kuunnellut, joten en sen lukijasta niin tiedä. Viimeksi tainnut kuunnella Stormragen (warcraft) Richard Ferronen lukemana ja ainakin hänen tyylinsä sopii minulle todella hyvin.
   
 16. Jurvanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Äsät!
  Lainaus:
  Pudottiin vaimo-oletetun kanssa ihan kympillä. On kyllä aika Sherlokki ja superninja, että osaa tuollaisen hävityksen jälkeen tunnistaa tappajan.
  Mutta siistit heitot gonna sound siist.

  On muuten aika dream team toi hallintopoppoo lopussa - Etäinen autistikuningas, rahaa ymmärtämätön rahamestari, opintojen alkuvaiheessa repuuttanut mestari ja liukuhihnalta virheitä viimeaikoina tehnyt Koura. Kuninkaankaartia johtaa (?) Brienne "Eikse tappanut Renlyn kaartilaisena?*" of Tarth hohtavine valoineen.

  Se koko "let's kuningaskunta"-porukka, jotka päättivät kruunata Branin oli aika jännä porukka. Tässä analyysi että keitä siinä oli päättämässä Branista kuningasta (digitalspy-sivusto).

  * no ei tappanut, mutta kyllähän se "sivullisen silmiin" sellaiselta saattoi siellä paikan päällä vaikuttaa, joten voisi kuvitella juttujen seuraavan lopun elämää.
   
 17. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Tadu, Jonisti, Jussizip ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 18. Janders Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  On se kova! Tubeen on puhkahdellut melkoisia helmiä tässä viime viikkoina. D&D:lle kuuluisi tunnustusta ihmisten inspiroinnista ja mielikuvituksen herättämisestä, on nekin upeita taiteilijoita.

  Tekijäkaksikosta puheenollen; löysinkin just sopivasti videomateriaalia kasikauden esittelystä HBO:lle:
  Game of Thrones Season 8 Pitch Meeting - Youtube
   
  Masculine, rosvokonna, Kari Runk ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 19. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Nämähän oli hauskoja.
   
 20. Jussizip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings
  Lainaus:
  Aivan huikea pätkä, joka kiteytti pitkälti kaikki järjettömyydet ja epäkohdat, joita tuli kokoajan lisää ja lisää sarjan lähestyessä loppuaan.

  Erittäin loistavalle sarjalle paha mahalasku lopun kahden kauden aikana, joka nakersi kokonaisuutta todella paljon.
   
 21. Yläpesä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  8. kauden edetessä Jatkoajan GoT-ketjun taso heikkeni heikkenemistään ja viestit kierrättivät vain surkeatasoisia purkauksia, henkilökohtaisia pettymyksiä ja somesta kopioituja muiden tekemiä "oikeita totuuksia". Tämä ketju pitäisi kirjoittaa kokonaan alusta uusiksi, missä adressi jonka voisin allekirjoittaa?

  Toisaalla, in real life, GRR Martin on kehunut nostalgisena ja liikuttuneena sarjaa ja sen mahdollistaneita Benioffia ja Weissia. Myös toinen kioskiviihdekirjailija Stephen King on yhtynyt ylistäjien joukkoon. King arvelee lisäksi että itkuiinesten purkauksia selittää yksinkertaisesti luopumisen suru. Tiedättehän, lapsi joka ei saa mieleistään, polkee jalkaa lattiaan raivoissaan ja pienet esineet saavat pian kyytiä.

  GoT-sarjan musiikki sai paikan sydämestäni ja onkin nyt tullut soiteltua soundtrackeja ihan huolella.
   
  Analyzer ja Ramchester tykkäävät tästä.
 22. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Noh, et sinäkään nyt varsinaisesti ketjun tasoa nostanut tällä viestillä.

  Ihmisillä on erilaisia mielipiteitä ja sarja on ollut aika poikkeuksellinen, kun se herättää näin valtavasti erilaisia reaktioita. Imdb:ssä 8. kausi on aivan ylivoimaisesti huonoimmaksi rankattu. On aikamoista yksinkertaistamista sanoa, että se kertoisi pelkästään jostain luopumisen tuskasta. Voi siinä palanen sitäkin olla mukana, mutta kyllä minäkin olen ihan samaa mieltä siitä, että sarjan käsikirjoituksen taso putosi dramaattisesti loppua kohden mennessä.
   
 23. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Voitaisko noi imdb -pisteet jo heittää helvettiin johon ne kuuluu. Niiden mukaan seiska-kausi oli sarjan kovimpia ja hipoi täydellisyyttä.

  Imdb antaa elokuvien saralla kohtuullisen hyvät suuntaviivat mitkä on laadukkaita leffoja mutta tv-sarjojen tai yksittäisten jaksojen kohdalla ne ei tiedä yhtään mitään.
   
 24. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Millä perusteella näin?
   
 25. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Lainaus:
  Vaikka verrattuna muihin arvosteluja antaneisiin sivustoihin leffojen kohdalla ollaan suht samalla suunnalla.