Suorastaan typerää tulkintaa, erittäin mustavalkoista. Tarkoituksella?
Sinä puhut boldatussa kohdassa kuinka kaiken ei tarvitse olla mustaa ja valkoista, mutta näissä tulkinnoissasi nimenomaan kommentointi näyttäytyy sinulle ainoastaan kahdella värillä, kun käsittelet asioita pelkästään ääripäiden kautta.
Jotain mielestäni kertoo tämä kommenttitulva viimeisimmän jakson jälkeen, minkälaista täällä ei aikaisemmin ole ollut, tämähän on ollut poikkeuksellisen paljon keskustelua herättänyt jakso.
Muutenhan keksimäsi johtopäätös "paskin ikinä missään" on tuulesta temmattua ja päästä keksittyä huttua, eli se olkinukke, johon ylemmässä viestissä viitattiin.
Sanoin, että kommenttien perusteella voi saada mielikuvan, että paskin tv-sarja. En, että kukaan olisi niin sanonut. Ja perustelinkin sen useampaan otteeseen, että jos palaute on viesti toisensa jälkeen "paskaa, paskaa, paskaa, paskaa, paskaa", niin kyllä siitä tietynlainen kuva jää.
Eiköhän keskustelun määrä johdu myös siitä, että jakso oli koko sarjan odotetuin, mitä ollaan venattu katsontakannosta riippuen useita vuosia tai ainakin seiskakauden lopusta asti.
Melko erikoinen tulkinta. Kukaan ei tällä palstalla ainakaan ole sanonut, että kyseessä olisi paskin sarja. Ja vaikka joku olisi sanonutkin, niin se ei tarkoita että kaikki kritiikkiä antavat olisi samaa mieltä. Sama pätee sinun kummalliseen "miehiä vituttaa kun Arya tappoi Night Kingin". Yksittäinen henkilö sanoo Aryaa animeprinsessaksi, ei kaikki.
Pikkutyttövihaa kokeneita oli useita, tälläkin foorumilla ja vielä rutkemmin tietysti muualla. Ei vain se yksi, joka animesta puhui. Mikä tarve sinulla ja muilla tuota on edes kommentoida, kun se ei ole mitenkään teille suunnattu?
NOT ALL MEN!!!!! ?
Branin osalta toki on saattanut käydä huono tuuri näyttelijävalinnassa. Vaikea sanoa, kun eihän kaveri juuri näyttele tässäkään sarjassa. Se, että opiskelee koulussa jotain muuta aihetta, ei kerro juuri näyttelijänlahjoista mitään.
Totta tuokin. Branin näyttely ei ole itseäni häirinnyt. Eipä pojalla hirveästi rooliakaan ole ollut sitten alkukausien. Sekin on mielestäni enempi siitä kiinni, että Benioff ja Weiss eivät niinkään ole kiinnostuneet fantasiaelementeistä tarinassa, vaan kaikesta muusta ja Bran, jos joku on juuri näitä tarinan fantasialementtejä. Käytännössä Branin tarinasta on kerrottu vain ne pakolliset elementit siinä vaiheessa, kun tarina lähti fantasian puolelle.
Lyanna Mormontkin ns. räjäytti pankin ja nousi nopeasti kunnon kulttihahmoksi. Erinomainen osumaprosentti minun mielestäni ollut lapsien/nuorien kanssa.
Sanoisin kyllä, että Branin roolin pienuus johtuu kyseisen näyttelijän taidoista, ei niin että näyttelijän taidot olisivat piilossa kässärin takia.
Sophie Turner on tietysti megaluokan leffatähti. Maisie Williams on vetänyt teatteria, leffoja, tv:tä jne. Ja sitten tämä yksi pökkelo ei ole GoT:n lisäksi näytellyt yhtään missään. Jos näyttelijän lahjoja olisi edes auttavasti, varmaan olisi näytellyt edes kesäteatterissa ja ehkä olisi suunnannut opiskelemaan näyttelemistä.
Tuottajat eivät tietystikään, tai kukaan muukaan, tule suoraan sanomaan, että vedettiin Branin osuus sen takia nolliin. Mutta he ovat puolestaan sanoneet, että esim. Lyanna Mormontin piti esiintyä sarjassa tasan yhdessä (1) kohtauksessa (kun retkikunta oli pyytämässä miehiä sotaan Bear Islandilta). Mutta ihan pelkästään kyseisen näyttelijän takia roolista tulikin kymmenkertainen. Ja tuo tietysti menee yhtä lailla toisinpäin - jos näyttelijällä ei ole taitoja ja jokainen hänen kohtauksensa jää valjuksi ja epäkiinnostavaksi, se rooli jää kymmenesosaan siitä, mitä se muuten olisi.
En tiedä ymmärrätkö tätä hiuksenhienoa eroa esimerkeissä, tämän paksumpaa rautalankaa en tähän itse ainakaan löydä.
Kaiken tämän voi toki dissata sillä että vanhoja kausia nostalgisoidaan tai sitten vain hyväksyä sen, että jotkut nyt ovat tuota mieltä kuin minä tuossa yllä ja että siihen on tietyt perusteet.
Minulla ei ole mitään ongelmaa siinä, että sinä olet tuota mieltä. En ole varma päteekö se toisinpäin.
Tässä on nyt keskusteltu siitä, että toisaalta sinä linjaat hyvin selvästi, että tietyt tapahtumat eivät ole plot armoria ja toiset ovat. Riippumatta siitä, että osa näistä ei-kategoriaan menevistä on myös loogisesti tuossa universumissa käytännössä mahdottomia. Ja minä taas näen, että joku tilanne voi olla 72% plot armoria ja joku toinen 18%.
Vaikka nyt tämän eniten stressanneen Samin tilanteen kohdalla paksukaisen tietysti pitäisi olla jossain muualla kuin etulinjassa - ja jos siellä olisi, niin pitäisi olla välitöntä tykinruokaa. Mutta toisaalta Sam on jo ykköskaudesta lähtien osoittanut hänellä olevan kaikesta ulkoisesta pelkuruudestaan huolimatta rohkeutta, välillä hullunrohkeuttakin. Samhan on yltynyt jos jonkinmoisiin temppuihin, vaikka aina tilanne sitä ennen on näyttänyt siltä, että pelkuri käpertyy kuoreensa. Tähän peilaten minusta oli lopulta ihan luonnollista, että on siellä tappelemassa mukana.
Ja toisaalta usein on Samille löytynyt se jokin pelastaja, jolle on myös olleet syyt miksi ovat Samia halunneet suojella. Niin tälläkin kertaa Eddin kohdalla.
***
Mistä nyt vähän päästään koko jakson valitukseen siitä, että vain sankarimme olivat hengissä ja pelastuivat maagisesti. Seuraavassa jaksossa varmaan vasta selviää kuinka moni on yhä elävien puolella. Oletettavasti enemmän kuin kourallinen. Taistelun kuvaamisessa oli ihan luontevaa, että jakson alkupuolella näytetään suuria massoja ja sitten loppua kohden siirrytään seuraamaan pelkästään pääosia.
Vaikka siis loppupuolella ei näy tuhansia muitakin yhä hengissä, ei se tarkoita, ettäkö he kaikki olisivat poltettavien puolelle siirtyneet. Jos taistelusta olisi selvinnyt pääosan esittäjämme ja kaksi muuta pohjoisen poikaa, sitten tämä tuntuisi isommalta ongelmalta. Jos henkiin jääneitä on satamäärin, ei se niin ihmeellistä enää olisikaan, että parhaat taistelijat selvisivät.