Tuukka Mäntylän taklaus Mikko Kurviseen 22.10.2009 Tappara-HIFK pelissä

  • 62 732
  • 373
Tila
Viestiketju on suljettu.

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Nyt on värvätty Jatkoajan Espoo-osiosta joku pahimmista janareista lätkäpuolelle töihin. Ei mikään valtakunnallinen lehti voi ensinnäkään otsikoida noin tökerösti, saati edes julkaista mitään tuollaista sontaa.

Voi voi kun ottaa koville Iltalehden nettiotsikot.

Aamulehti varmaan kirjoittaa puhtaasta taklauksesta jota ei osattu vain ottaa vastaan.
 

pavenro8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham, Englanti.
Blaa blaa blaa blaa.

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu.
 

rancid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Nyt on värvätty Jatkoajan Espoo-osiosta joku pahimmista janareista lätkäpuolelle töihin. Ei mikään valtakunnallinen lehti voi ensinnäkään otsikoida noin tökerösti, saati edes julkaista mitään tuollaista sontaa.
Kirjoittajahan on mitä ilmeisimmin aviisin virallinen Ilves-osasto, Silvennoinen. Tälle nuorelle herralle voisi antaa vinkin, että lehdistössä kuka tahansa pystyy olemaan rakkikoira, mutta oikeasti kriittiseen journalismiin vaaditaan muutakin kuin populistista mielipidekirjoittamista.
Mäntylällä tuntuu tällä hetkellä menevän vähän kaikki pieleen. Morrison-tapauksen vielä tuomitsin, mutta omasta mielestäni nyt oli vähän jo huonoa tuuriakin, kun sattui niin hyvin osumaan taklaus ns. ytimeen. Hiukan parempi kulma ja olisi ollut komea pommi.
 

Vulak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks. Portland Pirates ja HIFK
noi selkäänajot vois kitkeä pois, niissä kun voi oikeesti käydä todella huonosti. yleensäkin vähintään sattuu. 6 peliä huilia mäntylällä niin ehtii kaveri miettiä miten taklataan puhtaasti, vai miettikö se sen jo ja totes ettei tynkävartensa takia pysty puhtaaseen taklauspeliin.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä tää nyt selvästi lievin tapaus on näistä Mäntylän isoista rangaistuksista. Ei Kurvinen tuolla kuitenkaan mitenkään kovin huonossa asennossa ole joten ei Mäntylä varmaan voinut etukäteen olettaa että jyrää kollegansa noin pahasti. Ehkä siinä tosiaan IFK-pakki tarkkailee sivusilmällä Niemistä eikä näin osaa odottaa että joku voisi tulla vielä toisesta kulmasta ajelemaan. Jalosen pelaajayhdistyspuheet voidaan laittaa pelin jälkeisen tunnekuohun piikkiin, ei todellista käyttöä tuolla ajatuksella. Mutta Jaloselta on kuultu kaikenlaista ennenkin, tunteen pitää ollakin mukana näissä hommissa. Kaikkiaan kuitenkin sellainen tapaus joka unohtuisi todella nopeasti jos taklaaja olisi ollut joku muu kuin Mäntylä.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Naureskelusta vielä sen verran, että tuskin Mäntylä tiesi Kurvisen loukkaantuneen ainakaan pahasti. Muutaman sekunnin Kurvinen vaan kerkesi jäällä maata ennen kuin lähti luistelemaan vaihtoaitiota kohti. Ei lähelläkään kuin Ilmari Pitkäseen kohdistunut taklaus, jossa taklattava makaa liikkumattomana jäällä useita minuutteja ja kuskataan pois isoista ovista niskatukien kera.

Sillä ei pitäisi olla onko pelaaja loukkaantunut lievästi vai pahemmin. Ei sellaiselle saa nauraa. Itse toivonkin, että Mäntylä on naureskellut tuomiollensa.

Taklaukseen en osaa sen kummin ottaa kantaa, selkään tuli Mäntylä. Tuskin oli vahingoittamistarkoitusta, mutta ihmeellisen paljon näitä hänelle on nyt sattunut.

Oppisikohan Mäntylä, jos häneltä joku ottaisi senkan nenästä?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Eiköhän Hobitti joudu vielä jäällä maksamaan teoistaan tämän kauden aikana. Toivottavasti Mäntylässä on miestä ottaa haaste vastaan kun/jos sellainen tulee, kun pelaa tuolla tyylillä pitää olla valmis ottamaan seuraukset vastaan.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Voi voi kun ottaa koville Iltalehden nettiotsikot.

Onneksi sentään kukaan ei vierittänyt rengasta niin että se osui Sakari Lindforsia selän kautta naamaan ja siitä rintaan.

Jalosen kommentit olivat melko mielenkiintoiset. Että pelaajayhdistyksen pitäisi puuttua Mäntylän pelaamiseen?
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Mielenkiintoista on nähdä mitä Mäntylä loruilee Muukkoselle mahdollisessa vasteessaa. "Yritin pelata kiekkoa, mutta se pelattiin pois ulottumattomiin enkä saanut suuntaani käännettyä ja luisuin päin laitaa. Siinä oli epäonnekseni joku Hifkin pelaaja joka sitten jäi väliin. En osu kyseistä pelaajaa selkään vaan rintaan, toivottavasti saatte käyttöön kameran myös hallin toiselta puolelta. Vaikka vauhtini on niin saatanan nopea etten kykene kääntymään en silti myöskään ryntää".
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Onneksi sentään kukaan ei vierittänyt rengasta niin että se osui Sakari Lindforsia selän kautta naamaan ja siitä rintaan.

Sakke olisi yrittänyt torjua renkaan josta todennäköisesti olisi seurannut se että rengas olisi mennyt ohi.

Vakavasti ottaen, porilainen vajakki-käytös on lähinnä poikkeus joka vahvistaa säännön, sivistyneissä kulttuureissa mitään renkaanheittelyitähän ei tapahdu.
 

dimmu

Jäsen
Hifkin pelaaja valmiina ottamaan toisen taklauksen vastaan ja Mäntylä päättää jostain syystä ajaa selkään. Parin pelin huili paikallaan ja toivottavasti myös saa vastata teoistaan jossain pelissä.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Saattaa olla että tuo Mäntylän naureskelu oli tarkoitettu tuomiolle eikä Kurvisen loukkaantumiselle, tai tuskinpa se konna-Mäntylän kohdalla näin oli...

Sen verran OT että vaadin pelikieltoa sille HIFK:n pelaajalle joka taklasi Pentikäistä selästä ja tarvittiin kenttämestari laittamaan pleksi taas kuosiin.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Vakavasti ottaen, porilainen vajakki-käytös on lähinnä poikkeus joka vahvistaa säännön, sivistyneissä kulttuureissa mitään renkaanheittelyitähän ei tapahdu.
Vähän väärä ketju, tai sinullehan kaikki ketjut ovat oikeita. Mutta rengastahan ei ole heitetty edes Porissa.

Kurvisella on siis Iltalehden mukaan "aivotärähdyksen oireita". Mitä se sitten tarkoittaakaan tässä vaiheessa, jää jutussa kertomatta. Pahoinvointia, huimausta vai näkyykö asiat kahtena?

Iltasanomat tyytyy kuittaamaan asian kertomalla Mäntylän lentäneen kolmannen kerran suihkuun tällä kaudella. Ahaa...?
 

ilu

Jäsen
Viittasit siis sääntötulkintaan, jota ei käytetä SM-liigassa?
Mihin unohtui punainen kortti ja valkoinen lippu?

Ennen kuin jatkat sen enempää virtuaalionanointiasi, niin katsotaanpa tosiaan niitä sääntöjä ihan hetki. Suosittelen alkuun tutustumaan esimerkiksi IIHF:n sääntökirjaan, SM-liigan siihen tekemiin muutoksiin sekä tälle vuodelle käyttöön otettuun päävideotuomarikäytäntöön.

Esimerkiksi oheisesta Jatkoajan uutisesta varmasti opit paljon uutta:

Jatkoaika.com kirjoitti:
--

Käytännössä uudistus poistaa tuomarin harkinnan pelirangaistuksen ja ottelurangaistuksen välillä. Tietyistä rikkeistä tuomitaan sääntökirjan mukaan automaattisesti ottelurangaistus myös jatkossa. Tällaisia rangaistuksia ovat potkaiseminen ja puskeminen sekä niiden yrittäminen sekä vastustajan loukkaantuessa keihästämisen, mailan päällä lyömisen, selästä taklaamisen tai päähän kohdistuvan taklauksen seurauksena. Lisäksi tuomarin ja toimihenkilöiden koskemattomuuden loukkaamisesta tuomitaan ottelurangaistus.

--


Itse Mäntylän taklausta nyt kuitenkaan ei mitenkään erityisen törkeänä voi pitää. Unelmaliigassani näistä ei juuri jäähyjä annettaisi, mutta SM-liigan säännöillä ja käytännöillähän tätä peliä pelataan. Mäntylällä on tilaisuus olla taklaamatta, mutta ilmeisesti sandwich-tilaisuus teki varkaan.

Kurvinen pelaa kiekkoa ihan asiallisesti (muistaen että nyt ei olla NHL:ssä), ei kaiva kiekkoa perse pystyssä, ei jää vatkaamaan metrin päähän laidasta eikä myöskään käännä selkäänsä taklaukselle. Ikävä kyllä varautuu ainoastaan kyljestä tulevaan taklaukseen eikä enää kiekon purkamisen jälkeen odota että Mäntylä tinttaisi selästä. Olisi silti voinut pelata tilanteen paremminkin, mutta SM-liigassa kyseessä oli jopa mallisuoritus.

Mäntylä puolestaan ei tule liian kovalla vauhdilla, ei varsinaisesti taklaa ryntäävällä tavalla eikä hyppää, joten ryntäystä tuosta ei oikein saa. Mutta osuma Kurviseen tulee täysin selkään, vieläpä tilanteessa, jossa hän ei ole selvästikään varautunut taklausta Mäntylältä vastaanottamaan, minkä seurauksena loukkaantuu.

Ilman Mäntylän hurjaa kautta ei tilanteessa ole mitään sellaista törkeyttä, joka vaatisi OR:n ylittävää pelikieltoa. Oma keskustelunsa on missä vaiheessa toistuva kunnioituksen puute vastustajaa kohtaan ja jopa selvät vahingoittamisyritykset alkavat kasvattaa kakkujen pituutta.

No ei voi ei, 2+10 korkeintaan tuostakin olisi kuulunut antaa.

Miten on mahdollista että jokainen tamperelainen ehdottelee näitä 2+10-jäähyjä, joita tilanteesta ei yksinkertaisesti ole mahdollista viheltää? Onko tosiaan niin että Tapparan matseissa ei vastaavia tilanteita ole ollut niinä 10 vuotena jotka kyseinen ohjenuora on ollut käytössä? Vai eikö siellä yksinkertaisesti kiinnosta tuntea sääntöjä?

Jalosen kommentit olivat melko mielenkiintoiset. Että pelaajayhdistyksen pitäisi puuttua Mäntylän pelaamiseen?

Pelaajayhdistyksen tehtävänä on toimia jäsentensä edunajajana, paitsi taloudellisissa, myös muissa työntekoon liittyvissä asioissa, joista työturvallisuus lienee yksi merkittävimmistä. Tuukka on nyt vajaassa 9 ottelussa saanut kolme kaveria lähetettyä saikulle. Odotusarvo Tuukan kanssa boksiin astuessa on siis 1/60 ettei kentältä omin jaloin pois enää pääse. Missä työyhteisössä (paitsi jääkiekossa) tämä olisi hyväksyttävää työturvallisuutta saman jätkän perseillessä viikosta toiseen?

PS. Halmela, joko se jenkkilähteesi palaili sinulle niistä Ville Peltosen puuttuvista NHL-eläke-peleistä? Kiinnostaisi kuulla.
 

mukava valkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuukka Mäntylä
Mielenkiintoista on nähdä mitä Mäntylä loruilee Muukkoselle mahdollisessa vasteessaa. "Yritin pelata kiekkoa, mutta se pelattiin pois ulottumattomiin enkä saanut suuntaani käännettyä ja luisuin päin laitaa. Siinä oli epäonnekseni joku Hifkin pelaaja joka sitten jäi väliin. En osu kyseistä pelaajaa selkään vaan rintaan, toivottavasti saatte käyttöön kameran myös hallin toiselta puolelta. Vaikka vauhtini on niin saatanan nopea etten kykene kääntymään en silti myöskään ryntää".

Kiva juttu että käyt täällä kertomassa näkemyksesi tilanteesta.

terveisin

Mielestäni Tuukka Mäntylä edustaa kovaa ja reilusti pelaamisen vähälukuista koulukuntaa. - Nimim. mukava valkku


Ilmeisesti suuri osa jatkoajankin lukijoista on sitä mieltä että kontaktit tulisi kieltää sm-liigassa ettei vaan satu mitään. Tämänkin ketjun osalta tämä on pääteltävissä. Tai sitten vaan koitetaan provota Tapparan kannattajia, kun tiedetään mistä porkkanat lämpiää. Hyvin se kyllä tuntuu onnistuvan ainakin omalta kohdaltani.

P.S.
Pitäisiköhän avata ketju aiheesta Marko Anttila ja kiekollisen pelaajan vastuu Tuomas Kiiskisen loukkaantumisen yhteydessä?
Tämä nyt tuntuu joidenkin kanssa menevän aina tämmöiseksi lässyttämiseksi ja jauhamiseksi mutta minkä sille sitten voi?
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Ennen kuin jatkat sen enempää virtuaalionanointiasi, niin katsotaanpa tosiaan niitä sääntöjä ihan hetki. Suosittelen alkuun tutustumaan esimerkiksi IIHF:n sääntökirjaan, SM-liigan siihen tekemiin muutoksiin sekä tälle vuodelle käyttöön otettuun päävideotuomarikäytäntöön.
Näköjään loukkaan liukuhihnalla teitä espoolaisia. Ei toki ole tarkoitus.
Palataan vielä tähän hetkeksi. SINÄ vetosit tilanteessa IIHF:n sääntöihin, etkä SM-liigan tulkintoihin. Sitten kun siitä huomauttaa, sinulla espoolaisittain kasetti katkeaa tai sulaa tai palaa tai olen janari jne.

PS. Halmela, joko se jenkkilähteesi palaili sinulle niistä Ville Peltosen puuttuvista NHL-eläke-peleistä? Kiinnostaisi kuulla.

Nyt täytyy sanoa että ei ole hajuakaan mistä puhut. No, teillä espoolaisilla on tietty vapaus kirjoittaa ketjuun kuin ketjuun aiheesta kuin aiheesta. Itse uskoisin, että pelkästään vastaamalla sinulle tähän ketjuun poiki vähintään viikon kirjoituskiellon meikäläiselle. Joten odottelen sitä ja palataan sitten viikon päästä asiaan.
 

ilu

Jäsen
Näköjään loukkaan liukuhihnalla teitä espoolaisia. Ei toki ole tarkoitus.
Palataan vielä tähän hetkeksi. SINÄ vetosit tilanteessa IIHF:n sääntöihin, etkä SM-liigan tulkintoihin. Sitten kun siitä huomauttaa, sinulla espoolaisittain kasetti katkeaa tai sulaa tai palaa tai olen janari jne.

Nyt sotket minut ilmeisesti johonkin toiseen kirjoittajaan, en ole tässä ketjussa ainakaan viitannut IIHF:n sääntöihin, tai mihinkään muihinkaan. En myöskään asu Espoossa, mutta toki olen siellä monesti käynyt. Kaunista maaseutua, vähän kuten Tamperekin.

Jos alat korjailemaan muiden kirjoittajien sääntötulkintoja, olisi toki suotavaa että olisit itse edes alustavasti säännöistä perillä.


Nyt täytyy sanoa että ei ole hajuakaan mistä puhut. No, teillä espoolaisilla on tietty vapaus kirjoittaa ketjuun kuin ketjuun aiheesta kuin aiheesta. Itse uskoisin, että pelkästään vastaamalla sinulle tähän ketjuun poiki vähintään viikon kirjoituskiellon meikäläiselle. Joten odottelen sitä ja palataan sitten viikon päästä asiaan.

Viittasin (kun muistelin sinun kanssasi aiemminkin muutaman rivin vaihtaneeni) itseasiassa edelliseen keskusteluumme, jossa käsiteltiin Ville Peltosen uran jatkoa NHL:ssä, joka oli sekä sinun että jenkkilähteesi mielestä eläkkeen ollessa niin lähellä itsestään selvää (toki CBA:han tutustumalla oli itsestään selvää että eläke oli jo taskussa). Tämä on toki ihan oma keskustelunsa, joten jatkakaamme tästä, alkuperäisen ketjun jo ollessa lukossa, vaikka yksityisviestein, kun lomilta palaat.
 
Viimeksi muokattu:

Bronco

Jäsen
Huh huh!

Mikäköhän tälle Tapparan puukädelle oikein riittää? Halvaantuminen? Kuolema? Toistaiseksi kumpaakaan ei olla nähty, vaikka lähellä on kyllä ollut.

Jo pelkästään tilastoja katsomalla voidaan nähdä kuinka Tappara on hankkinut SM-liigaan useamman vuoden ajaksi todellisen sekopään. Kausi on vasta aluillaan, mutta plakkarissa on silti jo 58 jäähyminuuttia sekä kaksi ilmeisesti puhuttua syöttöpistettä.

Toivottavasti Muukkonen langettaa ikuisen pelikiellon tälle sialle.
 
Tässä ketjussa on kaikkien syytä keskittyä otsikon mukaiseen asiaan ja jättää ne keskinäiset nokittelut pois. Melskatkaa yksityisviestein jos koette sen täysin välttämättömäksi.

Moderaattorit
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitäköhän tässäkin tarkoittavat pelaajayhdistykset toimet, joita Kari Jalonen vaatii? Itse en ole kuullut sanottavan, että pelaajayhdistys olisi missään suhteessa vielä ollut tehokas elin saamaan yhtään mitään aikaan. Kirjeenkö ne lähettäisivät Tuukalle, että "äläpäs ihan tolla lailla taklaile"?

Kovasti toivotaan sitäkin, että Mäntylää lyötäisiin nyrkillä naamaan ja sitten kaikki olisi hyvin. Ilmeisesti nyrkillä naamaan lyömällä aivotärähdys olisi sitten "oikeata, miesten jääkiekkoa". Taitaa vaan Mäntylä olla niin kova pelote, ettei löydy tästä liigasta koittajaa. Ei ole ainakaan näkynyt mitään merkkejä yrittäjistä. Ståhlhammar taklasi, Mäntylä taklasi takaisin, case closed. Ei sieltä loikannut Lostedtia heti aloituksesta kimppuun, vaikka niin yksimielinen käsitys vallitsee, että tämä meidän kokoonsa nähden kovaa (ja rumasti) taklaava pelaajamme pitäisi rystyshoidolla laittaa kuriin.

Olisi mielenkiintoista nähdä sitten ne rystyshoidosta tulevat pelirangaistukset. Niitä vain ei kukaan uskalla ottaa. Voi tulla muuten Heinäluomalta sakot.

Eli Muukkonen (Jack Bauer) on ainoa mies, joka voi pelastaa muut joukkueet tältä yhden miehen terroristiliikkeeltä, joka pilkallisella naurullaan pitää koko liigaa pelon maantieteessä.
 

Wensink

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Old Time Hockey (70-ja 80-luku)
2+10 olisi ollut oikea rangaistus tilanteessa. Joo, selkään osuu ja selkään taklaamisesta tuomitaan 2+10 paljon pahemmankin näköisistä tilanteista.

Suoraan ja puhtaasti selkään taklaus ei tule, vaan kuten videosta oikein hyvin näkee, Mäntylä luistelee suunnillen rinnalle ennen kuin niittaa Kurvisen laitaan. Taklaus ei siis tule suoraan takaa vaan takaviistosta.

Kurvisen on täytynyt kiinnittää huomionsa pelkästään toiseen Tapparan pelaajaan, sen verran erikoisesti hän tilanteessa pelaa, eikä ole kunnolla kylki vasten laitaa.

Puun takaa tulee, mutta entä sitten? Eivätkös nämä kovan pelin ystävät, esim. HIFK-fanit riemuitse juuri puun takaa tulleista taklauksista?

Koko ketju olisi täysin tarpeeton, mikäli taklaajana ei olisi ollut Tuukka Mäntylä.

Itse olin pelissä ja ajattelin että 2+10 olisi riittänyt, mutta nykysäännöillä dumareiden on kai pakko antaa se pelirangaistus, jos taklattu pelaaja loukkaantuu.

Minä kyllä riemuitsen puun takaa tulleista taklauksista silloin kun ne suoritetaan edestä päin avojäällä, silloin saa ja pitääkin ajella. Eikä mua haittaa vaikka joskus jopa vähän rynnätäänkin kädet ylhäällä. Välillä niin tehdään ihan tietoisestikin kun kyseessä on jokin tietty vastapelaaja jonka sen katsotaan ansaitsevan. Tässä tapauksessa on kuitenkin turha saivarrella mistään "takaviistosta" ja taklattavan vastuusta, koska taklaus osuu selvästi selkään eikä Kurvinen mitenkään käännä selkäänsä. Kukaan ei voi valmistautua ottamaan vastaan selkään tulevaa taklausta.

Mäntylän puolustukseksi sanottakoon, että ehkä hän vain näki hyvän sauman mahdolliselle "sandwich":ille, otti vauhtia ja päätti taklata - ja pieleen meni. Joskus käy niinkin, että taklaukset eivät toteudu aiotulla/arvioidulla tavalla, vaan pelaajien liikeradat muuttuvat ja lopputulos on jotain muuta kuin mitä haettiin. Miettikääpä vaan kuinka usein peleissä taklaukset menevät ohi ja taklaaja päätyy taklaamaan vain itsensä. Joskus siis ei osu lainkaan ja joskus taas voi osua pahemmin tai eri kohtaan kuin oli tarkoitus.

En siis lähtisi Mäntylää tässä syyttämään ja tuomitsemaan sen enempää, se 2+10 olisi riittänyt itse pelissä. Mieluusti tietysti näkisin jonkun HIFKin pelaajan ajelevan Mäntylän huolella seuraavassa kohtaamisessa - mutta ei selkään kuitenkaan.
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Mäntylä nostaa osakkeitaan kiinnostavana pelaajana:

-Kohta olisi jo mielenkiintoista laittaa vetoa kohteista 1) pelaa koko pelin X) PR ei lisärangaistuksia 2) lisärangaistuksia viuhuu
Ja tietysti sitten veikkauksia montako peliä laitetaan sitä rangaistusta, kohde avautuu jos tilanne tulee nelosen illan erikoisiin videoituna. Kohteita tarjolla 1,2,3,4,5, 6-10, 11-15 ja 15+.

-Tuukka Mäntylä-trick eli kolmessa perättäisessä pelatussa pelissä lisärangaistuksien arvosta puuhailua ilman hanskattomana touhuilua.

Nelosen videon vilkaisin ja kyllä siitä varmaan taas tuomitaan jotain. Kurvinen olisi tietysti voinut vilkaista toiseenkin suuntaan, mutta Mäntyläkin ottaa ihan kiitettävästi vauhtia taklaukseen ja taklaa selkään, oli vastaanottaja tohelo tai ei. Taklaajallakin on joku vastuu, varsinkin jos näkee ettei vastaanottaja näe että olet tulossa taklaamaan ja on selkä päin. Tietysti jos on avuton luistelmaan, eikä osaa yhtää kaartaa tai hidastaa niin pakkohan liuku on katkaista laitaan, eikä silloin vastustajan käyttäminen pehmusteena ole lainkaan tyhmä idea?

Minä veikkaan että Jarmo ottaa kurinpitoryhmän koolle loukkaantumisen johdosta ja Mäntylä ottaa 5+ peliä lisä huilia.

Onkohan Mäntylän sopimuksessa kohta että jos kaudesta jää pelaamatta X määrää pelejä rangaistuksien vuoksi sopimus puretaan ja Tuukka saa korvauksena 3,5 kauden palkan (10v sopimus joista 3 saa viettää ulkomailla, eli käytännössä 7v ja siitä maksetaan puolet purkukorvauksena). Eli nopeasti hyvä tili Tapparalta ja kyllä joku ulkomailla tämän ottaa ainakin try-outille. Kun löytyy kiva paikka niin eikun hyvää peliä ilman konnailuja ja ura pakettiin mahdollisesti jossain Sveitsissä...
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Mäntylän puolustukseksi sanottakoon, että ehkä hän vain näki hyvän sauman mahdolliselle "sandwich":ille, otti vauhtia ja päätti taklata - ja pieleen meni. Joskus käy niinkin, että taklaukset eivät toteudu aiotulla/arvioidulla tavalla, vaan pelaajien liikeradat muuttuvat ja lopputulos on jotain muuta kuin mitä haettiin.

Olen tuossa samaa mieltä. Eli arvelen Mäntylän nähneen hyvän sauman ajaa lujaa mutta puhtaasti. Lopputulos olikin sitten eri, kuin mitä Mäntylä lienee kaavaillut siinä vaiheessa kun otti Kurvisen tähtäimeensä. Eli en näkisi tässä samanlaista vahingoittamistarkoitusta kuin esimerkiksi päähän kohdistuvassa taklauksessa.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Luulisin että tulevaisuudessa jos esim joku Helsinkiläinen tai Raumalainen ajelee Tuukan törkeästi niin silloin kyseessä on kosto joten tuskin tulee niin käymään koska silloin rangaistukset voivat olla kovempia.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Ainoa hyvä puoli Tuukan toilailuissa taitaa olla se, että JA:n uuden sukupolven Ilves-teinit Kaukosäädin, Kapteeni Koivu ja kumppanit saavat jotain puhuttavaa jääkiekkoon liittyvistä asioista. Ilveksessähän taitaa olla kiinnostavinta tällä hetkellä se, että ottaako Raipe lihapiirakkansa yhdellä vai kahdella nakilla 2. erätauolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös