Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Tulevaisuuden lupaukset

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana RäpyläRepe, 28.10.2012 klo 19.36.

 1. LeonJ#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
  Lainaus:
  Tämä on itseänikin ihmetyttänyt tilanne tsekkiläisessä jääkiekkoilussa. Syitä en varmasti tiedä, mutta paljolti ne varatut pelaavat nykyisin Kanadassa. Kenties jollain tavalla pakko ajaa sinne tai muualle Eurooppaan kuten Ruotsiin.

  Kyllä sieltä kovia pelimiehiä tulee kuten Vrana ja Pastrnak tod.näk ykköskierroksen varauksia ensi kesän draftissa, mutta sitä mistä johtuu tsekkiläisten varausten pieni määrä noin yleisesti on vaikea tietää. Ehkä lätkä ei olekkaan enää kovin kuningaslaji tai oma järjestelmä ei ole tarpeeksi vahva ja onhan lätkä ihan hiton kallis harrastus periaatteessa missä vaan.

  Toinen mielenkiintoinen tsekkijunnu on Jaromir Pytlik, joka pelaa kolme vuotta vanhempien seurassa jossain Huippulupausten akatemiassa. Toki pitää muistaa kuten sen norjalaisen Pettersenin kohdalla, että ikää on vasta 10-vuotta tai 11-vuotta, joten turhaa odotella pitkiin aikoihin mihinkään NHL:ään, kun kasvusta on jauhettu täällä moneen kertaan niin lähde yhtään erittelemään. Jaromir Pytlik jr. on saman nimisen isänsä koutsaamassa projektissa mukana, joten varmaan sieltäkin tulee hyödyllistä oppia ja tietoa siinä mielessä, että millä tavalla tuetaan tavoitteissa ja ennenkaikkea opetetaan lajitekniikkaa myös vapaa-ajalla. On hänestä jo utubessakin tällaista.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2013 klo 16.21
 2. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ihan noin yleisellä tasolla muuten kiinnostaisi että minkä ikäisenä jostain pelaajasta voi aikaisintaan alkaa nähdä että hän on poikkeuksellisen lahjakas/hyvä? Tuntuu että varsinkin alle 10-vuotiaissa on paljon näitä jotka ovat treenanneet 2-vuotiaasta saakka kiekon kuljetusta (yksin), osaavat sen erittäin hyvin, mutta siihen se jää. Eli kynäävät aina yksin koko kentän läpi ja tekevät maalin, mutta ovat sitten ihan lapasia joukkuepelissä nimeltä jääkiekko. Kehittyykö näistä kavereista silti niitä huippupelaajia?

  Vai onko niin että kun tämän ikäisissä näkee pelaajia jotka ovat vahvoja kulmavääntäjiä ja ruuhkapelaajia, toimittavat kiekkoa maalille, ja antavat huikeita läpikentän-syöttöjä, niin tuleeko heistä sitten todennäköisimmin huikeita pelaajia?

  Vai onko niin että tyyliin alle 12-vuotaista ei vaan voi sanoa mitään, koska kehitys voi mennä niin monella tavalla niin moneen eri suuntaan.
   
 3. LeonJ#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
  Lainaus:
  Melkein voisin heittää näin, että useita lajiin vaadittavia taitoja on pakko saada treenattua useita tuhansia toistoja jo todella nuorena, että niitä voi myöhemmin jalostaa paremmin siihen itse pelaamiseen. Muun muassa lyhyet ja pitkät liikeradat kiekonkäsittelyssä, sekä vauhdin kanssa, että ilman. Luistelun liikeradan laajuutta pystyy kehittämään varmuudella todella nuorena, milloin nyt sitten sattuu herkimmillään olla oppiessaan esim. koordinaatiota ja tasapainoa. Jos on jo pienestä pitäen näitä treenattu suhteessa muihin omanikäisiin ja vanhempiin, niin voi hyvin olla, että kun tulet murrosikään ja alat muuttua lihasmassan lisääntyessä ''hiukan kömpelömmäksi'' niin, salitreenauksen aloittaessasi pelaamisen kylkeen, on sinulla hyvä lajitaitopohja taustalla mistä lähteä kehittämään niitä huipputasolle tai hyvälle kansainväliselle tasolle jos potentiaalia on sitten luonnostaan myös niin paljon.

  Genetiikka vaikuttaa fysiologisesti (Pituus, paino, ruumiinrakenne), biologisesti (lihassolujen määrä/laatu) ja varmasti osaltaan ympäristötekijät (Syvyysnäön hyödynnettävyys, liikeratojen oppiminen yhdessä toisen/toisten kanssapelaajien kanssa; syöttötaito, luovuus jne...) siihen millainen pelaaja sinusta on mahdollista tulla, ja minkälaisen potentiaalin sinusta saa ulosmitattua. Kyllä periaatteessa esimerkiksi pitkän kokemuksen lajista omaava valmentaja on kykenevä arvioimaan sen missä mennään pelaajan suhteen omassa ikäluokassa suhteutettuna sitten vuotta, kahta tai Pytlikin tapauksessa kolmea vuotta vanhemmissakin.

  Esimerkiksi periaatteessa Granlundista tehdystä utube-videosta, sekä median antaman kuvan pohjalta on periaatteessa helppoa määrittää se, että Granlund oli jo melkeinpä sanottuna siitä 10-11 vuodesta eteenpäin mistä taisi olla pätkiä siinä videossa, että kaikkien loistavien lajiominaisuuksien harjoittelun pohjalta hänestä voitiin jo ainakin kansalliselle tasolle odottaa sateentekijää, mikä hänestä on tullutkin eräällä tapaa. Mutta siinä mielessä, että onko useista eri lajeista koostuva pohja tarpeeksi laaja on vaikeaa määritellä sen suhteen tuleeko pelaajasta ylipäätänsä jääkiekkoilijaa.

  Itse otin Pytlikinkin esiin vain siksi, että sattui tarttumaan silmään, kun ilmeisesti kaverista tiedetään jo Tsekeissäkin jotain ja pelaa todella tuollaisessa akatemia-tyyppisessä paikassa, missä luulisi saavan laajan pohjan ja paljon haasteita pelatessaan esim jossain Ruotsissa turnauksia kolme vuotta vanhempiaan vastaan ja vieläpä aika helkkarin dominoivasti. Että ainakin kilpailu ja mahdollisesti kaikki lajiominaisuudet tuossa iässä puoltaisivat jonkinlaista lahjakkuuttaa kaverissa, mutta kuten sanottua niin se palo koko lajiin voi sammua yhtä nopeasti kuin sen on saanutkin tuossa murrosiän kynnyksellä ja tulevaisuutta on muutenkaan vaikea ennustaa kenenkään kohdalla. Ura voisi vaikka hyvinkin katketa ennenaikaisesti tai pahimmassa tapauksessa jopa viikatemies korjata satoaan (Kuten kävi eräälle SaiPan junnulle; Rauha ja kunnia hänen muistolleen) mutta näitä ei kannata miettiä liikoja saati toivoa ainakaan, mutta aina se on hyvä pitää mielessä kuitenkin. Jääkiekkofanit tietenkin odottavat uusia esikuvia kielipitkällä ja niinhän se pitää ollakkin, jotta niitä uusia esikuvia tulisi jne jne jne... mutta ei todennäköistä tähteyttä tai lupausta voi ennustaa vielä 10 tai 11 ei vielä 12 vuotiaastakaan.

  Mutta kyllähän se periaatteessa näin on, että jos vain ulkojäillä tyytyy yksin kuljetteluun ja kiekonkäsittelyyn ja laukomiseen, niin hankkii sillä puutteellisemman pohjan pelinrakenteluun ja mahdollisesti täysin peliälykään ei pääse oikeuksiinsa, kun ei olekkaan tietoa, välttämättä mihin kaveri passaa ja mihin kaverille pitäisi passata niin, että kaveri saa sen myös ruuhkan läpi haltuunsa, taikka ei ole tietoutta ja vaadittavaa kykyäkään siitä miten jääkiekossa tehdä tilaa, mikä on jääkiekossa menestyäkseen lajinlaajuisesti yksi tärkeimmistä asioista, mikä on handlattava jos lupauksesta haluaa puhua jne...

  Varmasti kun handlaat melko monipuolisesti koko lajinkirjon ja olet vieläpä hankkinut lajiin vaadittavia tietoja ja taitoja muista lajeista; monipuolisuus ennen kaikkea, niin kyllä sitä aika hyvällä tiellä on, jos/kun vielä löytyy sitä luontaista lahjakkuutta. Se, että pystyt antamaan esim. tarkan syötön höntsässä tai kovan paineen alla kovan, tarkan ja laadukkaan syötön niin on ihan eri asioita, koska rutiini on kulkenut silloin vähän eri tavalla ja tasolla.

  Pelillisellä puolella taas melkein pitää tuijottaa otteita jäällä ja miten sitä voisi verrata yksilön osalta koko viisikon pelaamiseen ja esimerkiksi miten se ymmärrys kehittyy tullessa vähän vanhemmaksi. Eli käytännössä myös pelejä pelejä ja pelejä todella paljon alle hyvällä peliajalla ja vastuksia vastaan joista on jonkinnäköistä omantasoista haastetta. Silloin korostuu se suorittamisen tasaisuus, omanroolin handlaaminen ja roolista riippuen toki myös tehopistemäärät etc... miten se puolikin siinä sitten kehittyy.
   
 4. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Lainaus:
  Olen käsittänyt, että Tsekissä juniorivalmennus on enemmän tai vähemmän huonosti hoidetulla tasolla. Muistaakseni Jääkiekkolehdessä oli useampi vuosi sitten laaja katsaus juniorijääkiekosta eri maissa, jossa muun muassa mainittiin Tsekin huono tilanne. Olen oikeastaan yrittänyt etsiä kyseistä numeroa, mutta jonnekin se on kadonnut. Voisi kuitenkin uskoa, että monia tsekkejä lähtee Pohjois-Amerikkaan juuri sen takia, että kotimaassa valmennuksen ja otteluiden taso ei ole riittävä parhaalle mahdolliselle kehitykselle. Mutta kaikki lähtijät eivät ole välttämättä valmiita pelaamaan laadukkaalla tasolla esim. CHL:ssä. Toki on pelaajia, jotka menestyvät, esimerkiksi 2000-luvulla Radek Faksa, Martin Frk, Jan Kostalek, Jakub Voracek, Michael Frolik ja David Musil.

  Itse asiassa minua kiinnostaisi mennä Tsekkiin seuraamaan maan juniorikiekkoa vaikkapa pariksi viikoksi. Pääsisi näkemään konkreettisesti, miten asioita tehdään ja missä asioissa saatetaan olla jäljessä joihinkin muihin maihin verrattuna.

  Lainaus:
  Pastrnak on todellinen huippulupaus ja Vrana potentiaalinen ykköskierroksen varaus. Lisäksi 2015 draftissa on varattavissa Pavel Zacha (Liberec), Daniel Vladar (Kladno), Lukas Jasek (Södertälje) ja Filip Chlapik (Sparta Praha). Heillä kaikilla on mahdollisuuet melko aikaiseen varaukseen. Kaiken kaikkiaan potentiaalisia pelaajia on näillä näkymin aika vähän kuitenkin.
   
 5. neks0n Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, Juventus, HIFK
  Jack Eichel

  Painakaapas mieleen nuori jenkkipoika nimeltä Jack Eichel. Vuonna -96 syntynyt, oikealta ampuva sentteri näytti taitonsa Suomessa järjestetyssä neljän maan turnauksessa. Jack pamautti tehot 4+3 vain kolmessa ottelussa.

  Kaverin CHL oikeudet omistaa tällä hetkellä Saint John Sea Dogs ja hänen sanotaan siirtyvän pelaamaan Boston Universityyn.

  Linkki eliteprospectiin: http://http://www.eliteprospects.com/player.php?player=191959

  Linkki uutiseen: http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=436495
   
 6. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tuo on ihan totta. Saman joukkueen samanikäinen kaveri teki 53 pistettä eli lähes 2 pistettä per peli kun Lavallee pääsi noin yhteen pisteeseen per peli. No tuokin on vain yksi tilasto mikä ei kerro sinällään mitään.

  Ja tuon yhden videoklipin perusteella Lavallee ei miltään varsinaiselta taiturilta vaikuttanut eikä luistelukaan ollut mitenkään kovin sulavaa. Tosin eihän se ole välttämättä ihme, ettei kroppa pysy mukana jos pituuskasvu on ollut noin huimaa.
   
 7. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
 8. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Noista otsikoista ei nyt turhia johtopäätöksiä kannata alkaa vielä vetämään. Noidenkin otsikoiden on vaan tarkoitus saada lehteä kaupaksi mahdollisimman monta kopiota. Vain aika näyttää tuleeko Connor Mcdavidista samantasoinen pelaaja kuin Crosbystä, ja hurjan pitkä matka hänellä on vielä siihen.
   
 9. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Kyllä, kyllä.

  Enemmän tuossa suhteessa huomiota kannattaa kiinnittää noiden scouttien sanomisiin sekä siihen faktaan, että McDavid saattaa hyvällä lykyllä pelata kovassa roolissa (olla jopa ykkössentteri) nuorten kisoissa samassa iässä kun Crosby vähän pyöri siellä. Tällä hetkellä tietenkin puhutaan vasta potentiaalista, mutta McDavid ainakin tällä hetkellä vaikuttaa pelaajalta, joka varmasti tulee itse tekemään kaiken mahdollisen sen potentiaalin ulosmittaamiseksi. Pelitaitojen lisäksi siis myös pääkoppa tuntuu olevan hyvin kunnossa.
   
 10. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Onhan nuo kovia puheita mitä McDavidista viljellään, toivottavasti mies (tai poika) kestää nuo aivan valtaisat paineet jotka hänelle asetetaan. McDavid on ollut heti parhaimpien joukossa siirtyessään tasolta seuraavalle, mutta se ultimaattisin ja suurin askel on jossa siirrytään junnukaukaloista NHL:ään, ja hänen odotetaan olevan Crosbyn tavoin myös siellä heti aivan maailman parhaimpien joukossa.
   
 11. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Aika paljon on listoja noista varattavista pelaajista, mutta vähemmän jo varatuista. Ajattelin tähän laittaa Pronmanin uunituoretta listausta prospecteista, jotka eivät ole tiettyä (rajaa en tiedä) NHL-pelimäärää pelanneet. Lista sisältää puutteita, koska lista on alkujaan maksullisella sivustolla, josta olen sitten Boardseista koonnut yksittäisten viestien avulla lähes kokonaisen listan.

  1.Jonathan Drouin
  2. Evgeny Kuznetsov
  3. Filip Forsberg
  4. Teuvo Teravainen
  5. Brandon Gormley
  6. Rasmus Ristolainen
  7. Griffin Reinhart
  8. Darnel Nurse
  9. Bo Horvat
  10. Nikita Zadorov
  11. Andre Burakovsky
  12. Max Domi
  13. Alexander Wennberg
  14. Mikhael Grigorenko
  15. Dmitrij Jaskin
  16. Rickard Rakell
  17. Vladislav Namestnikov
  18. Hunter Shinkaruk
  19.
  20.
  21. Josh Morrisey
  22. Johnny Gaudreau
  23. Derrick Pouliot
  24. Calle Järnkrok
  25. Anthony Mantha
  26. Pavel Buchnevich
  27. William Karlsson
  28. Tomáš Jurčo
  29.
  30. Ritchie
  31.
  32. Oleksiak
  33. Ryan Pulock
  34. Vincent Trocheck
  35. Oscar Klefbom
  36. Alexander Khokhlachev
  37. Jacob de la Rose
  38. Nikolai Prokhorkin
  39. Nic Petan
  40. J.T. Compher
  41. Adam Erne
  42.
  43. Vasilevski
  44. Nathan Beaulieu
  45. Rocco Grimaldi
  46.
  47. Scott Laughton
  48.
  49. Artturi Lehkonen
  50. Sebastien Collberg
   
 12. Jaws Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
  Lainaus:
  Mihin tämä lista noin muutoin perustuu? Millä nuo nimet nyt tuohon on järjestetty kokonaisuudeksi ja miten pelaajien järjestystä tuossa listassa voi perustella tai indikoida? Ei noita varmasti mielivaltaisestikaan ole allekkain lätkitty - onko tuo listaus vain yhden ihmisen mielipide varattujen lupausten paremmuusjärjestyksestä? Kun katson tuota listaa, niin enpä välttämättä edes takamustani tuolla pyyhkisi, valmiiksi jo niin kuraa näyttäisi olevan.
   
 13. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Corey Pronmanin (ESPN) lista parhaista prospecteista jotka eivät pelaa NHL:ssä juuri nyt. Ja ainahan voi odottaa melkosia hasardeja kun espn alkaa tehdä listauksia jostain jääkiekkoon liittyvästä.

  "These rankings are based on the conversations I have had with scouts and front-office executives, on top of the live and video scouting I have done myself. However, the rankings are completely my own, and I have seen a majority of these prospects live this season."

  Tuossa miehen päätelmät kokonaisuudessaan, paitsi siis tuo itse lista:

  NHL - Updated top 50 drafted prospects for 2013-14 - ESPN
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2014 klo 15.15
 14. Jaws Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
  Lainaus:
  Joo, tämän tiesinkin, mutta onko näitä perusteltu mitenkään? Ovatko nämä vain mielipiteitä, vai onko näiden pelaajien välistä paremmuutta laskelmoitu mitenkään? Mielestäni vähän turhaa tehdä mitään "tämä pelaaja on parempi kuin nämä pelaajat" -listauksia, kun sijoitteluperiaatteet lienevät käytännössä täysin mielivaltaisia ja tuostakin listasta prospektit ovat kaiken lisäksi ikähaitarilla eri ikäluokan pelaajia keskenään. Tuo lista on minulle pelkkää höttöä ja sen painoarvo on luokkaa "koottu listan kasanneen ihmisen omaksi viihteeksi".

  Edit: Ja näköjään muokkasitkin vielä viestiäsi, joten kaksi ensinnä esittämääni kysymystä saivatkin jo vastaukset.
   
 15. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
 16. QuackQuack Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Les Ducks d'Anaheim, Nick Bonino 2009-2014
  Tässäkö uusi eksoottinen kiekkomaa nostaa itsensä NHL:ään? Kyseessä on siis Daniel Sprong, 1997 syntynyt hollantilaiskiekkoilija, joka pelaa tällä hetkellä QMJHL:ssä piste per peli -tahdilla. Kokoa ei (vielä) löydy, mutta voisi olla jännä nähdä tämä kaveri NHL:ssä. Itselläni ei hänestä juuri ole tietoa, mutta Eliteprospectsin mukaan Danielilta löytyy kansailaisuus sekä Alankomaihin että Kanadaan - joista Kanada kakkoskansalaisuutena.

  Uteliaisuuttani tutkin, että NHL:ssä on pelannut kaksi dutchmannia; John Wensik ja jo edesmennyt Ed Kea jotka pelasivat joskus 70- ja 80-luvuilla. Heistä vain Wensik pelasi Alankomaitten maajoukkueessa ja hänkin monta vuotta uran päättymisen jälkeen. (vaikka varmasti höntsäili joissain Hollannin alasarjoissa) Toivottovasti Sprong pääsee vielä parrasvaloihin, tekisi hyvää koko lajille saada hollantilaiskiekkoilija maailman kovimpaan kiekkoliigaan.

  Linkit vievät eliteprospectsiin.

  Edit: Sprongista ja kattavammin Hollannista NHL:ssä oli jo jauhettu aiemmassa torsoksi jääneessä ketjussa: Pienet kiekkomaat NHL:ssä - Jatkoajan keskustelupalsta
   
 17. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Kannattaa muistaa tulevaisuutta varten pelaaja Luka Burzan, sillä hänestä kuullaan vielä paljon. Burzan on 14-vuotias hyökkääjä Brittiläisestä Kolumbiasta ja siirtyy ensi kaudeksi North Shore Winter Clubiin, joka on yksi läntisen Kanadan parhaista junioriseuroista. Burzan on isokokoinen ja erittäin taitava pelaaja. Hän on dominoinut käytännössä kaikissa merkittävimmissä ikäluokkansa turnauksissa. Western Elite Prospects pitää häntä ensi vuoden WHL-varaustilauuden parhaana pelaajana. Huolimatta vahvasta fysiikastaan hänellä on erittäin paljon taitoa, minkä takia hänen on helppo uskoa menestyvän seuraavalla sarjatasolla draftin jälkeen.

  Lopuksi video Burzanista nopeimman luistelijan kilpailusta viime vuodelta: Luka Burzan - YouTube
   
 18. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Laitetaan tämä tänne. Eli olen tehnyt tulevista varaustilaisuuksista viiden sivun mittaisen kirjoituksen nimeltään Future NHL Drafts Preview. Se sisältää Mock Draftin, pelaajaraportteja sekä listauksia tulevista drafteista kommentteineen. Ajattelin jakaa sen tänne kaikkien halukkaiden luettavaksi. Varmaan lupauksia seuraavat saattavat olla kiinnostuneita. Juttu on PDF:nä tässä viestissä.
   

  Liitetyt tiedostot:

 19. Schadowan Jäsen

  Lainaus:
  Thanks, hyvää settiä. 2016 vuodelta puuttuu Sean Day, onko hänet jätetty tarkoituksella pois?
   
 20. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Lainaus:
  Aijai, suoraan sanoen unohdin hänet, kiitos huomiosta. Olisi ollut varmasti TOP-10 varaus ilman muuta.
   
 21. Defensefirst Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Gylfi Sigurdsson
  Lainaus:
  Eihän noita voi aina muistaa, onhan Day kuitenkin jo neljäs exceptional-statuksella CHL-pelaaja. Yllättävän korkealla on rankattu suomalaiset vuodelle 2016, muuten ihan hyviä huomioita tehty. Jos sinulla kiinnostusta noihin kovasti riittää/tietoa löytyy, olisi mukava lukea tulevista venäläispelaajista koska heistä ei tahdo liiemmin tietoa tulla ilmi.
   
 22. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Lainaus:
  Kiitos kommenteista. Venäjällä on tulossa hyviä ikäluokkia tuleviin drafteihin. Pääsin näkemään Venäjän 18-vuotiaiden joukkueen Imatralla MM-kisoissa, ja vakuutuin erityisesti Vladislav Kamenevista, Nikita Liamkinista ja Evgeni Svechnikovista. Kamenev on isokokoinen hyökkääjä, hyvä aloittaja, pelikäsitys on mainio ja tekee peliä tarkoilla sekä luovilla syötöillä. Liamkin oli todella hyvä puolustaja kisoissa. Svechnikov on 2015 draftin pelaaja ja erittäin lahjakas kaveri. Hyvä luistelija, kova laukaus ja näkee kentän hyvin. Paljon potentiaalia.

  Parhaimpia venäläisiä kesän draftissa ovat hyökkääjät Ivan Barbashev, Nikolai Goldobin ja Nikita Scherbak, joista jokainen voidaan varata ykköskierroksella. Pelanneet Pohjois-Amerikassa, joten en ole heidän pelejään nähnyt paljon, mutta pidetään korkean tason lupauksina. Myös Barbashevin joukkuekaveri Monctonista, Vladimir Tkachev on hyvä lupaus, jonka loppukausi QMJHL:ssä oli vakuuttava.

  Mahdollisia varauksia myöhemmillä kierroksilla ovat puolustajat Alexander Mikulovich, Nikita Tryamkin ja Rinat Valiyev sekä hyökkääjä Daniil Vovchenko. Vovchenko osoitti taitavaa kiekonkäsittelyä U18 kisoissa, mutta on aika pienikokoinen ja heikko fyysisesti. Myös hyökkääjä Pavel Kraskovsky, joka on pelannut muutamia otteluita KHL:ssä Lokomotivissa, on aika mielenkiintoinen lupaus.

  2015 draft on tässä vaiheessa aika hyvä. Svechnikov on minulle se paras pelaaja Venäjältä. Myös pelaajat kuten puolustajat Ivan Provorov (Cedar Rapids, USHL) ja Yevgeni Nazarkin (Chelyabinsk, MHL) sekä hyökkääjä Kirill Pilipenko (MVD, MHL) ovat hyviä lupauksia, jotka voidaan varata aikaisin. Sentteri Mikhail Byakin (CSKA:n juniorit) on taitava kiekonkäsittelijä ja mainio luistelija.

  2016 draft voi lopulta olla maalle todella mainio. Dmitry Sokolov on erinomainen lupaus, mutta esille voidaan nostaa myös mm. CSKA:n puolustaja Nikita Makeev, joka pelaa hyvin kahteen suuntaan. Mainen yliopistossa muutaman vuoden päästä pelaava Konstantin Chernyuk on isokokoinen kiekollinen puolustaja. Vityazin puolustaja Mikhail Sergachyov ja hyökkääjä German Rubtsov sekä Kazanin hyökkääjä Maxim Bain ovat myös vakuuttaneet minut näkemissäni otteluissa.

  Daniil Vertiy voidaan varmasti myös mainita. Windsor Spitfires varasi hänet OHL-draftissa tänä vuonna. Syntynyt 1998 loppuvuodesta, joten on varattavissa NHL:ään vasta 2017. Hyökkääjä on vahva luistelija, tekee nopeita ratkaisuja ja voi kehittyä hyväksi voimahyökkääjäksi.
   
 23. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Tämän alkukauden perusteella listasin aakkosjärjestyksessä lupaavimmat suomalaiset '99 syntyneet, jotka olen nähnyt:

  Miro Heiskanen, HIFK
  Aatu Luusuaniemi, Kärpät
  Niko Nyrhinen, Blues
  Eeli Tolvanen, Blues
  Urho Vaakanainen, Blues
  Kristian Vesalainen, HIFK

  Muutama laatujoukkue on jäänyt näkemättä, mutta nämä pelaajat ovat olleet kaikista vakuuttavimpia. Sami Moilasta, joka on pelannut jo A-junioreissa, en ole vielä nähnyt tällä kaudella. Ikäluokassa on muutamia erittäin hyviä lupauksia, mutta vasta kun kausi on edennyt enemmän, on ikäluokkaa helpompi verrata esimerkiksi '98 syntyneisiin.

  Kahden suunnan puolustaja Vaakanainen sekä vahva, taitava ja hyvin luisteleva laitahyökkääjä Vesalainen ovat mielestäni lupaavimmat. NHL-potentiaalia on vielä tässä vaiheessa hankalaa arvioida, mutta molemmat ovat osoittaneet lupauksia siitä, että voivat kehittyä huippupelaajiksi. Sanoisin, että jos kehittyvät odotetusti seuraavina kausina, niin tulevat olemaan eliittiluokan lupauksia. Lisäksi puolustaja Heiskanen on todella taitava, hienosti luisteleva kiekollinen puolustaja.
   
 24. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  Itseäni kun kiinnostavat erityisesti slovakialaiset ja tshekkiläiset lupaukset, niin ajattelin niistä vähän kirjoittaa. Aloitetaan listalla kummankin maan NHL-varauksista viimeisen kolmen vuoden ajalta. Boldattuna ne, joilla on mielestäni vähintään kohtuulliset mahdollisuudet luoda hieno NHL-ura, ja jotka ovat tulevaisuudessa maansa runkopelaaajia arvokisoissa.

  2012

  tshekit: Radek Faksa ( 1, #13, Stars) F
  Tomas Hertl ( 1, #17, Sharks) F
  Martin Frk ( 2, #49, Red Wings) F
  Tomas Hyka ( 6, #171, Kings) F
  Marek Mazanec ( 6, #179, Preds) G
  Marek Langhamer ( 7, #184, Coyotes) G

  slovakit: -

  2013

  tshekit: Patrik Bartosak ( 5, #146, Kings) G
  Dominik Kubalik ( 7, #191, Kings) F
  Jan Kostalek ( 4, #114, Jets) D

  slovakit: Marko Dano ( 1, #27, Blue Jackets) F
  Peter Cehlarik ( 3, #90, Bruins) F
  Martin Reway ( 4, #116, Canadiens) F
  Matej Paulovic ( 5, #149, Stars) F


  2014

  tshekit: Jakub Vrana ( 1, #13, Capitals) F
  David Pastrnak ( 1, #25, Bruins) F
  Dominik Masin ( 2, #35, Lightning) D
  Vaclav Karabacek ( 2, #49, Sabres) F
  Richard Nejezchleb ( 4, #122, Rangers) F
  Pavel Jenys ( 7, #199, Wild) F
  Ondrej Kase (7, #205, Ducks) F

  slovakit: Maximilian Pajpach ( 6, #174, Avalanche) G

  Tshekillä näyttäisi olevan seuraavanakin vuonna liuta 1-2 kierroksen varauksia, jos siis näitä mock drafteja on uskominen. Suurimpana nimenä Pavel Zacha. Jakub Zboril on toinen mielenkiintoinen nimi. Slovakialta on nostettu esiin 192 senttinen ja 92 kiloinen Peter Cernak.

   
 25. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Mainittakoon kun aloin tylsyyttäni ketjun alkupään nimiä ja tekemisiä katsella googlen ja eliteprospectsin kautta läpi, että heti avausviestissä vuonna 2012 mainittu, silloin vasta 12-vuotias YouTube-kynäilijä Matthias Emilio Pettersen, on jo eliteprospectsissa ainakin merkitty vuodesta 2018 alkaen NCAA:n pelaajaksi University of Denverin opiskelijana.

  Kannatti vaahtosammuttimena reenailla ja jatkaa samaan malliin, sai norjalaisjunnu hyvän opiskelupaikan kiinnitettyä siitä saman tien. En sitten tiedä jos hokkarit menee naulaan vaikka 15-vuotiaana, mahtaako järjestely raueta kun kiekkostipendiä tuskin enää siinä tilanteessa heruu. No, joka tapauksessa kiva jatkossakin muistaa seurata tällaisia noin nuorena esiin nousseita nimiä vuodesta toiseen, ja katsella mihin asti paukut sitten ihan oikeasti riittää.

  Ja muutenkin kiva katsella, mitä noille yli parin vuoden takaisille ketjussa mainituille ja kiekkourilleen kuuluu, sen aikaiset 16-vuotiaat ovat nyt kuitenkin jo täysi-ikäisiä vaikka uran lopullinen suunta nyt ei ole tietenkään ratkennut. No, onneksi tämä ketju on ja pysyy ja täältä voi vuoden tai parin välein käydä katselemassa samat nimet läpi jos muistaa.