Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Tulevaisuuden lupaukset

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana RäpyläRepe, 28.10.2012 klo 19.36.

 1. apulais-GM Jäsen

  Lainaus:
  Eipä oikeastaan jaksaisi innostua jonkun 12-vuotiaan kiekkotaidoista, mutta voi sanoa että tämän pojun otteet näyttää erityisen lupaavilta. Toivottavasti tulee parempi kun Shampo Knutsen, Anders Myrvold ja Zuccarello. Oonkin joskus ihmetelly, kun norjalaiset ei osaa pelata jääkiekkoa niinkuin ruotsalaiset ja suomalaiset.

  On tullut mietittyä, että milloinhan tulisi sellanen hokihemmo joka tekisi 150 pistettä NHL:ssä, ja huonollakin kaudella sata. Crosbyä en laske, vaan pitää olla parempi.
  Semmonen yli 190-senttinen lindros-tyylinen, mutta nopeampia ja taitavampi. Tai sitten 170-175 -senttinen vikkelä, nopea, taitava ja vahvajalkainen peluri. Luultavasti se tulisi olemaan tuollanen pikkukaveri. Peli kehittyy sihen suuntaan, ja näkihän sen jo 90-luvulla että Lindros oli lopulta ihan tyrmätty, ryöstetty ja raiskattu, kun taas 168-senttinen Fleury ui kuin kala vedessä.
  Ja nykyään on kitketty pois fyysistä peliä.
  Ehkä ensi vuosikymmenellä, tai 2030-luvulla, mutta joskus sen on tultava, the next one!. Vaikka eihän NHL:ssä kenenkään tarvii tehdä 150 pistettä, riittää kun useampi tekee 60, ja puolustetaan tiukasti. Joukkueenahan sitä voitetaan ja joukkueena hävitään, eikä ole yksilölaji.
   
 2. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  En usko, että tulee. Ellei peliin tule jotain suurta muutosta joka hankaloittaa maalivahtien työskentelyä. Nykyveskoille nykyisen kaltaisessa liigassa ei tehdä kahta pistettä per peli yhden pelaajan toimesta koko kauden ajan.

  Liigassa on joukkueita jotka ovat nollanneet jonkun Crosbynkin läpi tämän uran. Ja pitää muistaa, että edellytys isojen pisteiden teolle on pelaaminen itäisessä konferenssissa reikäjuustopuolustuksia vastaan.
   
 3. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Aika naurettava väite. Esim. kun tällä hetkellä katsoo top-10 pistepörssiä on kuusi kaveria lännestä ja neljä idästä. Aivan samanlailla idän tähdet tekisivät pisteitä lännessä ja lännen kaverit idässä.
   
 4. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Videota Sean Daysta (numero neljä valkoisessa joukkueessa): http://www.youtube.com/watch?v=Kw_69dKnTqg

  Loistava luistelija, taitava ja isokokoinen. En ole nähnyt muita kanadalaisia 1998 syntyneitä lupauksia, mutta Day ja Tyler Benson lienevät tämän hetken parhaat kanadalaiset.
   
 5. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Toisaalta jos vedetään randomilla raja viiteen, koska puhutaan siitä absoluuttisesta kärjestä, saldo on neljä itäisen ja yksi lännen kaveri. Ja kun katsotaan, miten paljon maaleja joukkueet päästävät, niin idässä on jo kolme yli sata maalia päästänyttä pudotuspelijoukkuettakin. Lännessä on vain yksi, häpeäpilkku Detroit, jolla on kyllä reikäjuustopuolustus kiistatta. Yli 110 maalia päästäneitä joukkueita idässä on kuusi, lännessä kolme.

  Että se siitä naurettavasta väitteestä.
   
 6. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Uskon, että tämä johtuu vain siitä, että idässä on muutama poikkeuksellinen yksilö jotka nyt tekevät pisteitä paljon eikä siitä, että idän joukkueiden puolustus olisi reikäjuustoa verrattuna lännen joukkueiden. Siellä lännessäkin voi tehdä kyllä ihan yhtä hyvin kovat pisteet kuin idässä ja onhan siellä muutama kaveri tehnytkin kovaa jälkeä ja viimeisen kolmenhan vuoden aikana kaksi pistepörssin voittajaa on tullut lännestä.

  Joten edelletys koville pistemäärille ei ole, että pelaa idässä.
   
 7. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Day varattiin tämän vuoden OHL-draftissa "vasta" neljäntenä, kun kaikki aikaisemmat Exceptional statuksen saaneet pelimiehet ovat menneet ykkösenä. Eli ainakin kolmella OHL-joukkueella on epäilyksiä sen suhteen, ettei miehessä nyt sitten ihan niin paljon ole mitään erikoista.
   
 8. Maaginen mailavirtuoosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät & NHL
 9. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Tamperelainen, Tapparan kasvatti, pelannut kuitenkin HIFK:n junnuissa ennen siirtymistään Denveriin, yliopistoon. Tapparan ja HIFK:n välissä meni yksi kausi jo Amerikassa, uralla myös yksi alle 18-vuotiaiden maaottelu.
   
 10. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Damn, itse niin toivoin että Oilers olis miestä hamuillut koska aivan loisto-otteita esittänyt koko kauden ajan. Mutta Siis HIFK:n ja Tapparan junnuissa aikaisemmin pelannut, vähän ehkä tuollainen late bloomer mallia oleva maalivahti. Ja tuossa tilastot sponsored by Elite Prospects.

  Juho Olkunora - EliteProspects
   
 11. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Jumalauta, hienompi homma!! Olkinuora otti 30 000 euron lainan jotta pääsi opiskelemaan Pohjois-Amerikkaan. Toiselle lukukaudelle saikin sitten stipendin. Linkissä tuore juttu Juho Olkinuorasta.
   
 12. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  All-Canadians Mentorship Cup 2013​


  Tuli tuossa katsottua TSN:ltä Kanadan parhaiden 1998 syntyneiden pelaajien ottelu. Jason Spezzan valmentama joukkue voitti Claude Girouxin joukkueen 6-5. Hienoja maaleja nähtiin. Tässä ois ajatuksia muutamasta pelaajasta. Hyvin nuoria nämä kaverit on, mutta kyllä sieltä muutama pelaaja nousi esille.

  En ole mikään maalivahtiekspertti, mutta minusta Jack LaFontaine, Sam Harvey ja Evan Fitzpatrick olivat kaikista parhaat kuuden maalivahdin joukosta. LaFontaine teki pari aivan huippuluokan torjuntaa, ja Harvey piti joukkuettaan välillä pystyssä.

  Dante Fabbro vaikutti hyvältä kahden suunnan pakilta. Pelasi melko yksinkertaista, mutta tehokasta peliä ja se on hyvä ominaisuus puolustajassa. Fabbro on Seattlen varaus WHL-draftissa. Tällä hetkellä on ilmeisesti epävarmaa, valitseeko WHL:n vai yliopiston. Jos päättää tulla Seattleen, on varmasti kova puolustaja WHL:ssä ja mahdollisesti korkea varaus myös NHL-draftissa. Samuel Girard on pienikokoinen, mutta todella hyvä kiekonkäsittelijä, eikä luovu helpolla kiekosta. Pääsi yrittämään rankkaria ja muistaakseni onnistui muuten hyvin, muttei pystynyt nostamaan kiekkoa riittävästi yli maalivahdin patjan. Hänellä on todella hyvä liuku luistelussaan. Michael Campoli puolestaan on likimain 190-senttinen järkäle. Fyysinen, taitava ja kokonsa huomioiden vahva luistelija. Campoli ja Girard ovat varattavissa QMJHL:ään ensi kesänä.

  Kaikista hyökkääjistä suurin mielenkiintoni kohdistui Michael McLeodiin. Ison hyökkääjän uskotaan yleisesti olevan Tyler Bensonin jälkeen ikäluokan paras hyökkääjälupaus Kanadassa. Eikä McLeod pettänyt. McLeod näytti pelaajalta, joka menee vaikka tiiliseinän läpi. Antoi muutaman todella maukkaan syötön, mikä osoitti myös hyvää pelikäsitystä. Erittäin mielenkiintoinen pelaaja... Benson teki yhden hienon maalin hyvällä yksiläsuorituksella. Adam Mascherin (Toronto Jr. Canadiens) ja Dillon Dube (Notre Dame Hounds) pelasivat myös hyvin.

  Benson oli yllättävän heikko maalistaan huolimatta. Mutta tämä on vain yksi peli.
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2013 klo 11.28
 13. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tämä keskustelu viime keväältä osui silmääni.

  Läntisen konferenssin joukkueet päästivät viime kaudella 1854 maalia 2,575 keskiarvolla.
  Itäisen konferenssin joukkueet päästivät viime kaudella 1968 maalia 2,733 keskiarvolla

  Suhteellinen ero on 5,8%, eli sadan pisteen tason miehillä on noin kuuden pisteen etu idässä lännen pistemiehiä vastaan.

  Kaudella 2011-12 täydessä 82 ottelun runkosarjassa päästettyjen maalien suhteellinen ero oli 8,1% lännen hyväksi. Eli kun eri konferenssien joukkueen pelasivat pelejä myös keskenään, niin päästettyjen maalien ero vain kasvoi. 100 pisteen miehet idässä vastasivat n. 92 pisteen miehiä lännessä.

  Detroitin reikäjuustopuolustus muuten päästi toisiksi vähiten maaleja läntisessä konferenssissa viime kaudella. Vilpertin havainnot (huhtikuulta) taisi osua aikaan, kun tuo puolustus oli vasta hakemassa itseään.

  NHL oli onneksi viisas ja päätti tasoittaa näitä konferensseja, siirtämällä 110 maalia päästäneen Detroitin ja 115 maalia päästäneen Columbuksen itään ja vastapainoisesti 141 maalia päästäneen Winnipegin länteen. Nämä muutokset kun ottaa huomioon, niin idän reikäjuustopuolustukset ovat keskimäärin näiden siirtojen jälkeen enää 1,4% heikompia länteen verrattuna.

  Tuollaisenaan ero alkaa olla jo aika merkityksetön. Jos länteen tulisi vielä laajennusdraftilla selväksi heittopussiksi joku uusi joukkue, niin sen jälkeen voisi idässä olla maalinteko keskimäärin länttä vaikeampaa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2013 klo 18.00
 14. LeonJ#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
  Potentiaaliset vuoden 2014 draftin ykköskierroksen varaukset

  http://Potentiaaliset vuoden 2015 draftin ykköskierroksen varaukset

  Ei kannata tässä vaiheessa vielä tosissaan vetää mitään johtopäätöksiä, edes rankingien suhteen, koska kausi ei ole vielä edes lähtenyt käyntiin saati sitten kausi 2014-2015, mutta toimii hyvin suuntaa-antavana, että ketä pelaajia erityisesti kannattaa seurata tällä ja tulevalla kaudella. Esimerkiksi moni varmasti jo kyseenalaistaa Aaron Ekbladin sijoituksen #3, tai Aleksi Saarelan #5, mutta pudotuksia ja nousua ehtii tapahtua. Niinhän sitä monet ennakoivat jo tässä samaisessa vaiheessa viime vuonna Seth Jonesinkin ykköseksi, mutta kuinkas sitten kävikään.
   
 15. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
 16. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Oululainen Jesse Puljujärvi muuten herätti kansainvälistäkin huomiota World Selects International-turnauksessa viimekeväänä.

  A Huge Loss for Hockey in the U.S. -- Amateur Hockey News: April 1, 2013
  Lainaus:
  Tilastothan miehellä ovat älyttömät, tosin inflaatiota tuo poikkeuksellisen suuri koko ikäryhmässään. Muutamaa vuotta vanhempien kanssa aina pelaillut...

  Eliteprospects.com - Jesse Puljujärvi
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2013 klo 22.39
 17. Schadowan Jäsen

  Lainaus:
  Pitää kuitenkin muistaa, ettei Puljujärvi dominoi pelkästään fysiikallaan junnusarjoja. Vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä, luistelussa ja maalinteossa. Jääkiekkolehdessä oli juttua, että kaveri on ennustettu kasvavan 195cm pitkäksi. Tuskin tulee toteutumaan, mutta eiköhän 190cm mene rikki aika helposti.

  Mikäli kausi A-junnuissa menee putkeen niin eiköhän Puljujärvestä tule kaikkien aikojen nuorin liigapelaaja ensi kevään aikana. Joensuu taisi olla 15v 11kk pelatessaan ensimmäisen liigapelinsä, Puljujärvi täyttää 16 vuotta ensi vuoden toukokuussa, joten aikaa on koko kausi saada tuo yksi peli vyön alle.
   
 18. Girardi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Rangers ja Kalapa
  Lupaavat mitat jo nyt tällä Jesse Puljujärvellä, ja nimenomaan taitopelaajasta kyse! Toivotaan että poika kehittyy ja hänestä saadaan meidän uusi superstar! :) Btw Jesse on näköjään aloittanut jääkiekkoilun jo 4-vuotiaana. Lähde
   
 19. LeonJ#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
  Lainaus:
  Puljujärvi lahjakkain Kärppäjunnu sitten Granlundin kenties, jos jaksaa työtä tehdä nöyrästi. Kärpillä muutenkin aina ollut melko hyvä junnutuotanto, mutta mikä erityisesti pistää silmään Puljujärvessä on kaverin jääpallotausta, joka tukee sitäkin, minkätakia häntä on kutsuttu ikäisekseen todella poikkeukselliseksi luistelijaksi. Iso ja vahva kaveri tosiaan kyseessä, ei sitä moni junnu pelaa 15 vuotiaana U-20 Sm-liigaa, joten todella poikkeuksellinen pelaaja kyseessä. Ehkä jopa tuo seuraava Jagr, kuitenkin pienemmillä meriiteillä tottakai.
   
 20. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Perinteinen suomalainen ajattelutapa tähän vielä loppuun: voihan siitä hyvä tulla, mutta ei kai nyt sentään niin hyvä... Tietenkään oddsit eivät ole sen puolella, että Puljujärvi Jagrin saavutuksiin yltäisi, mutta ei se nyt mahdotonta ole.
   
 21. Saasta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Kyllä se on aikalailla perinteinen realistinen ajattelutapa. Ja kyllä se muuten mahdotonta on. Jagrilla on sellaiset saavutukset, että Puljujärvi ei tule niihin ikinä pääsemään. Jagr on kuitenkin kaikkien aikojen paras eurooppalainen jääkiekkoilija. Puljujärvi on 15-vuotias junnu joka ei ole pelannut peliäkään SM-liigaa, NHL:stä nyt puhumattakaan. Toki on lupaava kaveri, mutta kyllä mopo karkailee pahasti jos nyt jo vertaillaan Jagriin tai odotetaan samanlaista uraa.
   
 22. LeonJ#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
  Lainaus:
  Sittenhän tämä mopo on lähtenyt keulimaan jo aikapäiviä sitten ainakin tuon amerikkalaissivuston mukaan mistä se vertaus on luettavissa. Joka vuonna kuitenkin näitä lahjakkaita pelaajia (kehitysvuosia on edessä/millaiset oddsit on ylipäänsä; ei voi ennustaa huomista) jopa 14 vuotiaita 15 vuotiaita verrataan johonkin pelaajaan, jopa NHL draftissa heitä verrataan joihinkin jopa meriiteiltään 1000 tehopisteen miehiin, ja ei nyky-NHL:ssä ja sen tuomien haasteiden vuoksi näihin vertailukohtiin ikinä voidakaan yltää. Totesin sitä paitsi, että Jessellä meriitit jäävät vääjäämättä Jagrista erittäin paljon. Suomalaisten ei pitäisi sitä paitsi aina ajatella kaikesta niin pessimistisesti, ja juurruttaa sitä ajattelua että: ''Tuskin meiltä sentään nuin hyvää ikinä tulee, jne...''. Onhan sitä kuitenkin kiva arvuutella kun kaveri pelaa Jagrin tyylisesti, ei sen tarvitse tarkoittaa välitöntä yhteyttä tehopistemääriin saati meriitteihin ja voitettuihin pyttyihin jne.
   
 23. Saasta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  En kyllä vastannut sinulle. Vastasin tuohon nimim. Noman viestiin josta ainakin kirjoitusasusta päätellen saa sen kuvan, että jos ei pidä Puljujärveä Jagrin tasoisena tai ainakaan odota hänestä samantasoista pelaajaa tulevaisuudessa, on pessimisti. Lisäksi tuossa mainitaan selkeästi, että samoihin meriitteihin pääseminen ei olisi mahdotonta. Tästä olen sitä mieltä että kylläpäs muuten on. Minä ainakin miellän meriitit henkilökohtaisiksi voitoiksi ja niiden joukkueiden voitoiksi joita kyseinen pelaaja auttaa tuossa voittamisessa.

  Toki pelityyliltään samantyylisiä pelaajia saa ja pitääkin verrata toisiinsa. Niinhän heistä parhaan kuvan saa. Enkä minäkään pidä tuosta pessimistisestä jurnuttamisesta. Ehkä tuli taas vähän turhan kärkkäästi ilmoitettua tuo oma kanta ja tottakai jokaisella on oikeus odottaa näistä puljujärvistä vaikka seuraavaa Gretzkyä jos siltä tuntuu.
   
 24. Schadowan Jäsen

  16-vuotias Connor McDavid on tehnyt OHL:ssä 17 pelissä 30 pistettä (5+25). McDavid on Kanadassa laitettu joissain keskusteluissa jopa Crosbyn edelle prospect-tasolla ja hyvältähän tuo meno tällä hetkellä näyttää. Crosbyn tehot QMJHL:ssa olivat samanikäisenä 135pistettä 59 pelissä.

  OHL on QMJHL:aan verrattuna fyysisempi ja vähämaalisempi sarja, joten 2p/peli-taso olisi aikamoinen meriitti 16-17vuotiaalle pelaajalle. Tähän on yltänyt edellisen kerran John Tavares kausilla 06-07 ja 07-08.
   
 25. Kaltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, kikkanikkarit
  Lainaus:
  Eikös joku sanonut McDavidin olevan paras lupaus sitten Crosbyn? Loistava juttu jos tällaisia pelaajia tulee lisää. Upeaa katsoa, kun vasta 18-vuotiaat dominoivat liigaa. Toivottavasti mies pysyy terveenä. Osaakos joku tarjota pelaajaprofiilia ja pelityyliä ja muuta kivaa infoa Connorista?