Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Tulevaisuuden lupaukset

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana RäpyläRepe, 28.10.2012 klo 19.36.

 1. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild
  Jatkoajalla mukava pieni juttu täälläkin tasaisin väliajoin esiintyvästä tulevaisuuden lupauksesta Mathias Emilio Pettersenistä. Nyt poika on saavuttanut jo kunnioitettavan 15 vuoden iän rajapyykin, joka tarkoittaa sitä, että mies on jo kolmen vuoden päästä varauskelpoinen.

  Tällä hetkellä Mathias pelaa jenkeissä junnusarjaa menestyksekkäästi ja edelleen paria vuotta vanhempien seurassa. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat että draftia edeltävänä vuonna pelaa NCAA:a Denverin yliopistossa. Alla olevassa linkissä on Mathiaksen viime vuoden parhaimpia pätkiä ja itseä ainakin tuo meno vakuuttaa edelleen, varsinkin kun ymmärtääkseni muut kaverit tuossa ympärillä ovat vanhempia!

  Mitäs palstalla mietitään ja toivotaan kyseisestä pojasta. Onko tuo meno tässä vaiheessa kuinka huikaisevaa, kun vertaa viime vuosien ykkösvarauksiin? Onko kaverissa potentiaalia seuraavaksi eurooppalaiseksi supertähdeksi?

  Linki pojan vuoden 2014 highlightteihin (YouTube).
  https://www.youtube.com/watch?v=b63sYkkW98E
   
 2. Mängimies Jäsen

  Tässä ketjussa aiemmin paljonkin huomiota kerännyt jättiläinen Ethan Lavallee on siirtynyt täksi kaudeksi pelaamaan Eurooppaan ja tarkemmin sanottuna Itävallan Salzburgiin, johon on luotu isolla rahalla koko Euroopan (ellei maailman) modernein kiekkoakatemia. Akatemiaan virtaa pelaajia pitkin Eurooppaa ja nyt jopa Pohjois-Amerikasta. Lavalleen ohella akatemissa kiekkoilee esimerkiksi entisen Habs-hyökkääjä Bryan Savagen poika Ryan. Mielenkiintoinen projekti tuo on ainakin ja puitteet ovat juttujen mukaan kunnossa. Ja miksei olisi kun taustalla on tuo eräs energiajuomajätti.

  Salzburgin akatemian urheilujohtajana on tähän asti ollut muuan Pierre Pagé, joka on koutsannut NHL:ssäkin yli 600 matsia. Nyt Pagén tilalle on palkattu Suomessa ja Saksassa mittavan kiekkouran tehnyt Niklas Hede, jonka etenkin IFK- ja HPK-fanit muistanevat hyvin.

  Lavallee muuten varataan OHL:ään tulevana kesänä. Saa nähdä miten kovana lupauksena häntä tällä hetkellä pidetään. NHL-varaus olisi edessä sitten kesällä 2018 jos kehitys jatkuu suotuisasti. Itse en osaa yhtään arvioida hänen tasoaan. Mistään ihan kärkiprospectista ei liene kyse kuitenkaan. Onhan tuo hauska ajatella tuota kokoa yhdistettynä taidolla, mutta kun en yhtään tiedä onko sitä taitoa. Eliteprospects listaa mitoiksi tällä hetkellä 201/103 eli kehitystä ei paljoa olisi parissa vuodessa tullut (viitaten tämän ketjun juttuihin), mutta ei ehkä enää tarvitse niin tullakaan.
   
 3. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Nyt kun näitä tulevaisuudenlupauksia scouttaillaan, niin mitenkäs sitten juuri 14 täyttänyt Peter Reynolds, joka on tällä hetkellä ainoa vuoden 2021 draftiin merkitty pelaaja. Onko kovakin kyky kyseessä, vaiko vain systeemivirhe?

  Eliteprospects.com - Peter Reynolds
   
 4. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Lainaus:
  Melkolailla mahdoton ihan näin aikaisessa vaiheessa sanoa herrasta vielä yhtään mitään muuta kuin, että ikäistensä joukossa on kyllä lupaava tapaus. Paras verrokki varmaankin olisivat nuo U13-kisat joissa on pelannut ja tekaissut erittäin kovat tehot, mutta nuokin kinkerit vielä niin nuoret tapahtumana, että vertailukohteita ei ole. Paitsi, että teki kovemmat pisteet kuin esim. Andrei Svechnikov vastaavissa kisoissa. Toisaalta kun tuon ikäisillä ne kehitysaskeleet ovat paikoittain todella rajuja, niin se vie vähän pohjaa vertailulta.

  Muutenkin noihin EliteProspectsiin listattuja lupauksia kannattaa (ainakin noin nuoria) vähän katsoa pelisilmää käyttäen, sillä nehän ovat meidän työntekijöiden sinne listaamia pelaajia. Tokihan siellä on ammattitaitoista porukkaa töissä, jotka seuraavat, osa jopa päivätyökseen, nuoria pelaajia, joten ei mitenkään pahalla tuota aiemmin sanottua. Kuitenkin turha vielä kailottaa mitään uutta McDavidia tai Crosbyä tästä Reynoldsista.
   
 5. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Mun on ihan vähän pakko lainata herrojen @Lico ja @Tornados väittelyä tuolta Philadelphia Flyersin kausiketjusta, kun kovasti osui silmiin tuo Philly vs Isles -lupauksien vertailu. Lainaan Licon viestiä aiheesta:

  Lainaus:
  Farabee vs Wahlstrom -väittelyyn en jaksa sen enempää sekaantua, antaa poikien töniä toisiaan. Sen vaan kommentoin tuohon, että sen mitä esimerkiksi U20-kisoissa herrojen pelejä näin (tiedän, lyhyt otanta ja tästä syystä en enempää nyt sitä kommentoikkaan ilman, että paneutuisin ensin paremmin) niin aikalailla tasoissa siellä vaikuttivat olevan. Kummallakin omat vahvuutensa ja omat heikkoutensa.

  *

  Iskhakov vs Rubtsov - Kysyn vaan Licolta, että otitko kenties ollenkaan mukaan, että tällä hetkellä Rubtsov varmasti pelaa korkeammalla tasolla, mutta hän on myös Iskhakovia pari vuotta vanhempi? Se on aika merkittävä seikka näissä keskinäisissä vertailuissa ja mielestäni olisi ihan reilua, että jos lähdetään näihin (vertailuihin) niin nämä voisi ottaa myös huomioon. Alle aseteltuna Rubtsovin (vasemmalla) ja Iskhakovin statistiikat limittäin siten, että herrat ovat olleet samanikäisiä - syntymäkuukaudessa kun herroilla on ainoastaan kuukausi, joten siitä kumpikaan ei saa etua suuntaan taikka toiseen.

  Koodi:
  German Rubtsov (synt. 27.06.1998)     |  Ruslan Iskhakov (synt. 22.07.2000)
  
  2015/16 Team Russia, MHL       28. 12+14=26  |  2017/18 Krasnaya Armiya Moskva, MHL 33. 6+24=30
      -                       |      Russia U18, WJC        5. 3+0=3
  2016/17 Vityaz Podolsk, KHL      15. 0+0=0    |  2018/19 Univ. of Connecticut, NCAA  32. 6+15=21
      Russkie Vityazi, MHL     15. 7+8=15   |      -
      Chicoutimi Saguenéens, QMJHL 16. 9+13=22  
      Russia U20, WJC        5. 0+0=0
  2017/18 Chicoutimi Saguenéens, QMJHL 11. 3+8=11
      Acadie-Bathurst Titan, QMJHL 38. 12+20=32  
      Russia U20, WJC        5. 1+3=4
  2018/19 Lehigh Valley Phantoms, AHL  14. 6+4=10
  Otanta on pieni, mutta puhuu mielestäni enemmän. Ensinnäkin kun vertaa herrojen urakaarta tähän mennessä, niin oteaisin, että Iskhakov on samanikäistä Rubtsovia edellä tässä. Otat vertailuun AHL vs NCAA -aspektin vaikka sinun pitäisi verrata oikeammin NCAA:ta sekä QMJHL:ää keskenään - Ja tässä kohtaa saanen esittää väitteen, että NCAA (tai tarkemmin se divisioona ja konferenssi, jossa Connecticut pelaa) on hieman kovempitasoinen sarja kuitenkin kuin QMJHL. Ja siellä Iskhakov vetelee varsin hyvin ja kausi on mielestäni vertailukelpoinen Rubtsovin vastaavaan.

  Tokihan Rubtsov samaisella kaudella pelasi KHL:ssä 15 ottelua rajatuin minuutein ja kiikaritehoin ja pääsi mukaan vielä Venäjän alle 20-vuotiaiden MM-kisamiehistöön (ollen muuten ainoa hyökkääjä joka jäi pisteittä Venäjän riveistä turnauksessa), mutta en tästäkään huolimatta näe, että Iskhakov olisi jotenkin merkittävästi jäljessä Rubtsovia kehityskaaressaan. Ensi kausi määrittelee sitten taas enemmän herrojen kehityskaarta.

  Mielestäni kuitenkin jos pitää verrata kahta pelaajaa keskenään niin siinä vertailussa olisi varsinkin tuossa iässä, kun ne kehitysharppaukset voivat olla aivan saatanan valtavia, pitää ottaa huomioon myös se ikäero siihen vertailuun. Sama (karrikoidusti ja helvetisti kärjistäen, jotta pointti varmasti käy selville) kuin sanoisin, että vetihän Dennis Cholowski 16 pisteen tulokaskauden tässä tällä kaudella kun taas Quinn Hughes veti suurimman osan kaudesta NCAA:ssa.

  *

  Bode Wilde vs Morgan Frost - Nyt piru vie oikeesti jätkät. Miksi helvetissä pitää pistää jossain vertailussa vastakkain hyökkääjä ja puolustaja ja vääntää siitä, että kumpi on kovempi lupaus? Miten näitä voi realistisesti edes vertailla keskenään? Otetaanko seuraavaksi vertailuun kumpi on kovempi lupaus: Jakub Skarek vai Pascal Laberge? Mä en vaan jotenkin saa tosta punasesta langasta tässä vertailussa kiinni, en sitten mitenkään.

  En ota kantaa sen enempää Frostin kuin Wildenkaan paremmuuteen, koska en näe siinä järkeä. Ja uskoakseni Lico on nähnyt niitä pelejä tällä kaudella todella paljon enemmän kuin minä, joten uskon kyllä, että mies tietää minkälaisista pelaajista on kyse. Sen nyt kuitenkin vielä kerran totean, että hyökkääjä vs puolustaja paremmustaistelussa ei ole järkeä. Ja sen, että hyytyi siellä Saginawin riveissä melko moni muukin kuin vain Wilde. Tosin sen unohdit mainita, että maalien muodossa Wilde kuitenkin onnistui huomattavasti runkosarjaa paremmin ja oli Saginawin neljänneksi paras maalintekijä pudotuspeleissä (runkosarjassa 7.) Ja samoin jos pistetään suoraan vertailuun Frostin statistiikat runkosarjoissa ja pudotuspeleissä niin onhan niissäkin eroja.
   
  Tornados tykkää tästä.