Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Trokarit – nuo lipunmyyjät helvetistä

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana pernaveikko, 22.02.2007 klo 07.47.

 1. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Siis miten niin seura ei hyödy kun hallissa on enemmän katsojia? Ei seuraa suoraan saa enempää lippurahaa, mutta minähän jopa perustelin miten hyötyisi. Totta helvetissä se on seuran etu, että hallin täyttöaste on mahdollisimman suuri. Ehkä et usko markkinatalouteen, mutta minä uskon, että kun raha ja ihmiset liikkuu, se on hyvä asia. Siitähän hyötyy taksikuskitkin ja kun taksikuski hyötyy, hyötyy siitä jollain aikataululla ja mekanismilla myös seura.
   
 2. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Uskoakseni scholl ei tee töitä (toki juoksutreenit, mutta ei kai niistä taida palkkaa saada), mutta on hän silti piinkova liikemies.

  Kun ei Q1-tulos miellyttänyt, niin sitten vain kaikille kenkää ja turha ajatella yhtään mitään asiaa pitkäjänteisesti.
   
 3. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Tuo missä myydään kausikortista pelejä voi olla aika hankala toteuttaa kustannustehokkaasti, jos halutaan toimia täysin oikein. Veroasioiden kanssa jo voisi mennä melko vaivallolliseksi.
   
 4. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tämä kaikki on totta ja voi olla yksi syy miksi asiaa ei edes mietitä.

  Toinen syy voi olla, että kukaan ei ole viitsinyt edes selvittää miten se mahdollisesti voisi toimia. Miten se toisaalta voisi verotuksessa niin vaikeaa olla, kun saahan vaikka kirpputorilla myydä tavaroita ja lippukauppakin taitaa olla laillista, jos myy normihintaan.
   
 5. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Lainaus:
  Saahan sitä myydä ja saa kirpputoreillakin, mutta se ei tarkoita, että asiat menevät kuten pitää.

  Itse keksin nopeasti kaksi tapaa järjestää tällainen lippukauppa.

  Ensimmäinen on, että seura ostaa lipun itselleen ehdollisesti ja lipun myytyään tilittää siitä provikan kausikorttilaiselle. Tämä on sikäli helppo, että silloin seura on päävastuussa kaikesta. Kausikortin haltijan pitäisi toki itse ilmoittaa saamansa tulo verottajalle, toki vähennykset huomioiden. Tämä toki aiheuttaisi seuralle jonkin verran lisävaivaa ja kysymys onkin riittävätkö katteet. Toki imagotappio harmaaseen talouteen liittyen on myös olemassa.

  Toinen vaihtoehto on se, että kausikorttilainen on myyjä ja seura tavalla tai toisella tekee irtoliput mahdollisiksi saada. Tässä vaihtoehdossa kausikorttilainen on itse täysin vastuussa alv-kysymyksistä ja tuloverokysymykstä. Mitään fiskaalista intressiä tässäkään tuskin on, mutta jälleen seuralla on imagotappion riski.

  Pohjimmiltaan kysymys onko kaikki vaiva ja riskit niiden palvelumaksujen väärti, että seuran kannattaa lähteä tuohon mukaan, kun kausikortin maksu on jo kassassa.
   
 6. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Jos oikeasti ei ole mitään ylärajaa mitä saa ansaita lipunmyynnillä ilmoittamatta siitä erikseen jonnekin, niin sitten tietenkään tätä ei kannata edes harkita.

  Pitäisi mennä eduskunnan puheille taas, jos en saa ansaita 70 euroa kausikorttimyynnistä mistä juuri maksoin 70 euroa ja kaiketi jotain alveja.

  EDIT:

  Niin siis ylärajaa, eli sen alle pitäisi saada tienata. Miten ne kirpputorit toimii vai ovatko kaikki kauppiaat siellä laittomasti, mutta kukaan ei vain puutu siihen.
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2018 klo 00.51
 7. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kyllähän noita liigassakin oli ainakin JYPillä muutama kausi sitten kokeilussa että pystyi antamaan oman kausikorttinsa myyntiin takaisin, mutta korvaus taisi silloin olla joku kahvilippu tai vastaava.Eli ei oikein liikennettä hirveästi suuntaan tai toiseen tullut. Toimisi varmasti semmoisessa paikassa jossa myytäisiin koko halli kausikorttilaisille vaikka jollain alekampanialla ja irtolippuja saisi vain kausikorttipaikkalaisilta.
   
 8. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Lainaus:
  Lippujen myynti mennee normaalin luovutusvoittoverotuksen alle, eli luovutusvoitto on verovapaata, jos luovutushintat verovuonna ovat alle 1 000,00 euroa. Jos siis myyt osakkeita vuodessa 940,00 euron edestä ja sen 70,00 euron lipun, niin se on verotettavaa tuloa. Tietenkin, jos olet maksanut lipusta saman 70,00 euroa saat vähentää sen tulosta. Lopputulos +/- 0, mutta ilmoittaa se pitää, että menee oikein.

  En ole alv-osaaja, mutta ymmärtääkseni myös kirppismyyjien pitäisi tehdä 17 euron Mariskoli -kaupastaan alv-ilmoitus, vaikka kauppasummat jäisi alle 10 000,00 euron rajan. Tämä on kyllä hyvin mutua.
   
 9. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  HIFK:n futispuolella oli viime kaudella ainoassa kotiderbyssä mahdollisuus vapauttaa kausikorttipaikkansa myyntiin ja korvaukseksi sai kaksi lippua vapaavalintaiseen normimatsiin. No, kahden kortin omistajana sitten päätin kantaa korteni kekoon persaukisen seuran puolesta ja vapautin katkarapukatsomopaikkani ja seurasin matsin huligaanikatsomosta. Tosin kun nuo ilmaisliputkin olivat varsin hyville paikoille, niin mikä sitten mahtoi olla lopullinen hyöty seuran kannalta niiden myötä menetettyjen myyntitulojen kautta.
   
 10. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Perisuomalainen tapa lähestyä asiaa "ei voi miettiä kun on ehkä joku este". Kumma, että yleisesti maailmalla tuo on normaali käytäntö.
   
 11. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201805312200982077_vd.shtml

  Näitä "haamuostajia" moneen tapahtumaan alkanut näkyä että ensin varattu mukamas loppuun tapahtuma ja sitten tuleekin kaikki melkein takaisin myyntiin. En tiedä sitten yrittääkö tuossa välissä joku trokari hyötyä vai onko sabotaasia vai jopa että tahallaan tapahtuman promotori hakee näkyvyyttä tapahtumalle, nythän syksyn keikat saa ilmaista mainosta iltasanomissa. Oli miten oli niin voisi kyllä Ticketmasterissa tuo varausaika olla joko lyhyempi tai pois kokonaan, joko joku ostaa lipun heti tai sitten ei osta.
   
 12. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  No jopas on. Olen kuvitellut varausmahdollisuuden poistuneen kokonaan kaikista tapahtumista, mutta ei sitten. Ei kai kiekkopeliinkään enää saa varata ainakaan netistä vai saako.

  Niin kuin kilpailijalla:

  "Lippupisteen myyntijohtaja Mari Hatakka kertoo, että Lippupisteen järjestelmässä vastaavaa tilannetta ei voi tapahtua, sillä lippuja ei voi varata nettimyynnissä ollenkaan."

  Siinä olisikin rikkailla hakkereilla hassuttelun paikka, jos ostaisivat kaikki liput ja sitten konserttisali olisikin tyhjä, vaikka lehdet hehkuttaisivat upeasti mennyttä myyntiä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.06.2018 klo 11.35
 13. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ihmetyttää ylipäätänsä että miksi nykyään annetaan mahdollisuus varata kun eikö se jo yrityksellekin itselleen ole parempi että rahat on tilillä eikä arpoa että maksaako joku 5 päivän päästä vai ei (olkoonkin että itse tapahtuma on vasta syksyllä). Varsinkin kun tuskin järjestelmät on niin edistyneitä että se huomaa jos joku koodari vetää uudestaan samat 5 päivää liput uudestaan varaukseen.
   
 14. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Berliinin olympiastadion vetää sen jotain 70000 tai ehkä enemmänkin. Keikalla oli porukkaa, mutta ei lähellekään loppuunmyyty.

  Ulkona olutta nauttiessa oli hauska seurata trokareiden toimintaa. Siinä oli isäntä ja oppipoika, tiedä vaikka sukuakin. Jotain eivät valkoihoisia.

  Lähtivät aina eri suuntiin palatakseen takaisin kohtaamispaikkaan nollamyynnillä. Isäntä raivosi ja opasti kuinka myydään. En tietenkään ymmärtänyt tai edes kuullut, mutta elekieli kertoi kaiken. Poika näytti siltä, että olisi mielummin jossain muussa työssä.

  Samaan aikaan lähistöllä viralliseen lipunmyyntipisteeseen oli pienimuotoinen jono.
   
 15. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Kävitkö Herbert Grönemeyerin keikalla? Sen mitä olen sinun kirjoitteluasi seurannut, niin voin kuvitella sinun olevan suuri fani ja ainakin Alkohol sekä Männer -biisit uppoavat kuin veitsi voihin.
   
 16. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Grönemeyer on myös näytellyt yhdessä ajan historian kovimmista sotaleffoista: Das Boot. Linkki leffan Wikiin jos joku tuosta ei ole jostain syystä tietoinen. (En tarkoita Schollia tässä tapauksessa.)
   
 17. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Veikkaan että kävi katsomassa pyssyjä ja ruusuja. Minä en ymmärrä, miksi @pernaveikko älykkäänä ja täydellistä englantia puhuvana ihmisenä fanittaa niin innokkaasti noin turhanpäiväistä yhtyettä. Olisi paljon loogisempaa, jos hän reissaisi ympäri Eurooppaa Radioheadin perässä.
   
 18. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Sikäli ei kuitenkaan kovin loogista, että Radiohead ei taida keikkailla Euroopassa ainakaan tänä kesänä.
   
 19. Larppa Jäsen

  Lainaus:
  Hotelli on peruttu tai vähintään väärässä osoiteessa. Joka tapauksessa sinne olisi hankala päästä, kun mistään ei saa tulostettua matkalippua ja liikenne on muutenkin epäselvää. Kaljaa ei myydä missään tai jos myydään, niin sitten ei ole rahaa millä sitä ostaa. Tämän kaiken jälkeen joku sitten tulee kertomaan, että se bändi ei edes keikkaile täällä. Ihan siinä menisi matka pilalle.
   
 20. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
 21. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Muutama viikko sitten tuttu osti liput Tuskaan trokarilta rahat meni, lippuja ei näkynyt sen koommin eikä myyjän fb-profiilia...
   
 22. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Rikollisuutta on kaikkien juttujen ympärillä:

  Karu vedätys ulkomailta Raskasta Joulua -lipun ostaneille: Rahaa mennyt moninkertaisesti, konserttiin ei pääsyä – poliisi voimaton (Iltasanomat)

  Se ei silti poista jälkimarkkinoiden hyvyyttä. Jonkunlaista vastuuta voisi tyhmältä kuluttajaltakin olettaa. Jos johonkin tapahtumaan ei ole vielä lipunmyynti alkanut, niin silloinhan trokarillakaan ei niitä lippuja ole. Mikä tuota kohtaa on niin vaikea ymmärtää.

  Niin paitsi tuohon on ovelasti myyty kokonaan olemattomia. Siinä kannattaa miettiä kannattaako pieneen paikkaan jostain tosi kaukaa kierrättäen ostaa. Mistä ne olisi ne saanut myyntiin. Mikä yhteistyökumppani olisi tässä ollut mukana ja lippuja jaossa.
   
 23. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Tälläkin palstalla on varoiteltu:

  Kuluttaja-asiamies varoittaa lippupalvelu Viagogosta (HS)

  Kannattaa tosiaan vain katsoa mihin ostaa eikä esimerkiksi viime kesän jalkapallon MM-kisoihin, kun nuo myivät, vaikka lipunmyyntiä ei oltu aloitettu. Niillä ei myynnissä olleita lippuja ollut. Yleensä on, mutta ei aina.

  Tyhmyydestä tosin kuuluukin sakottaa:

  "Moni kuluttaja on kuitenkin maksanut ylihintaa tapahtumalipuista, joita olisi ollut vielä myynnissä normaaliin hintaan virallisilla lipunmyyntisivustoilla."

  Miten joku todella voi muka mennä tapahtumaan selvittämättä onko sinne lippuja jäljellä.
   
 24. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Maalainen kyselee, kun joudun ehkä ostamaan lipun tori.fistä tms. Onko noihin sähköisiin/pdf lippuihin jotain maailmanmullistavaa innovaatiota, jolla varmistaa ettei myyjä ole myynyt samaa lippua montaa kertaa?
  Ja jos ostan lipun, niin onko joku keino pelata ne muut samaisen lipun ostaneet pois pelistä? Jos ei, niin onko se vaan mentävä paikan päälle heti kun ovet aukeaa.
   
 25. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Ei ole.