Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Trokarit – nuo lipunmyyjät helvetistä

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana pernaveikko, 22.02.2007 klo 07.47.

 1. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Olenko minä trokari jos myyn lippuni omakustannehintaan sen haluavalle? Miksen voisi hoitaa tätä niin että ostaja voi hyvin ja turvallisin mielin tehdä kaupat minun, tuikituntemattoman, kanssa. Tai Tiketin lipuilla näköjään voinkin, tiedä vaikka muillakin olisi sama systeemi mutta siitä ei hiiskuta.
   
 2. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tähän herätään sitten, kun ongelmia alkaa tulla. Facebookiin kuvattujen lippujen varastaminen on vielä toistaiseksi yksittäistapausten tasolla, mutta jossain kohtaa tämäkin voi räjähtää käsiin ilman foliohattuja.

  Omiltakin kavereilta on lippuja näkynyt ja neuvon laittamaan kolikon siihen viivakoodin päälle ennen kuvan ottamista. Näin yksinkertaisella keinolla saa rikolliset keinottomiksi, mutta samalla saa jakaa onnensa minne on menossa.
   
 3. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kai sinä sen koomassanukkujan mielestä mielestä voit olla trokari, jos ei sinua tunne, en tuosta termistä jaksa sen kummemmin vääntää tekeekö kerta trokariksi vai ei. Voithan sinä hoitaa sen lipunmyynnin siten että se voi tehdä kaupat kanssasi turvallisin mielin vaikka siten että annat lipun ja saat maksun keikan jälkeen... Varmaan idearikkaana ihmisenä voit keksiä muitakin keinoja.
   
 4. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  No jospa tämä riittää sitten.
   
  heavy tykkää tästä.
 5. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kuten vaikka nyt esillä olleet Viagogo-tapaukset osoittavat, huijauksia voi tapahtua vaikka olisi firmakin siinä välissä hoitelemassa kauppoja. Ja mitä kalliimpia pääsyliput tapahtumiin ovat, sitä houkuttelevempia kohteita huijareille. Siksi kannattaa ostaa ne liput alkuperäiseltä lipunmyyjältä, vaikka taitaa sielläkin olla tapauksia, joissa asiakas kokee tulleensa huijatuksi.
   
 6. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lipputoimistoja ei suoranaisesti kiinnosta minkään uusien tulostushimmeleiden kehittäminen sen takia että joku tulee kusetetuksi ostaessaan lippuja myyjältä jonka niitä ei kuuluisi heidän mielestään myydä. Lipputoimistoja kiinnostaa paremminkin mobiilien järjestelmien rakentaminen eli tulosteista luopuminen. Tällaiseen järjestelmään voisi tietysti jonkinlaisen lipun siirron käyttäjätunnukselta toiselle järjestää mistä sitten lipputoimisto toki ottaisi oman palkkionsa.

  Suuri osa tulostelipuista menee kyllä kaupaksi tai lahjaksi ihmisten omalle luotetulle lähipiirille (tai edes kaverinkavereille) ja netissä niitä myy varmaan enemmän ansaintaa tavoittelevat kuin muut. Tosin täyttä hintaa tai voittoa ei niin helposti pääse tekemään kun ei koko kansa ole potentiaalisena ostajana. On itsekin joskus tullut myytyä yhden kesän keikkaliput netissä kun jalkani paskoin ja ehkä olen joskus ostetanutkin, mutta onhan siinä puolin ja toisin aina kusetetuksi tulemisen mahdollisuus ja sen riskin siinä sitten vaan ottaa.
   
 7. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eli siis ymmärsin oikein. Eli siis noita lippuja voiisi kaupitella rajattomasti, sillä kuka tahansa voi sen PDF-tulosteen viedä sinne Prismaan.
   
 8. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Niin, siksihän juuri sen myyjän kannattaisi käydä siellä Prismassa ja pdf-lippujen kaupittelusta tulisi entistä epäilyttävämpää ("miksi myyt pdf-lippua, vaikutat huijarilta?" Eikä siihen oikein olisi mitään hyvää vastausta). Pdf-lipun ostajalle ei tulisi oikeastaan muuta lisäturvaa kuin reagointiaikaa ja tietysti mielenrauhaa jos kaikki olisikin legit. Sinänsä tuo Tiketinkin systeemi voisi olla riittävä (eli alkuperäinen ostaja voi mitätöidä pdf-lipun ja vaihtaa sen viralliseen), kunhan se olisi kaikilla muillakin käytössä, asia tiedossa ja myyntikanavat esim kieltäisivät pdf-lippujen myynnin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2019 klo 21.33
 9. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Se myyjä voi jo nykyisin ostaa normaalin lipun alunalkaen. Ei tarvita mitään kikkailuja jälkimarkkinoille
   
 10. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Joo, mutta se on ihan turhaa. Sähköinen lippu (vaikka sitten se pdf) on tavalliselle asiakkaalle normaalitilanteessa ehdottomasti kätevämpi, ja lippupalvelulle myös.
   
 11. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Automatisoitu prosessi se taitaa olla niiden paperilippujen tulostus ja postitus. Tuskin kovin vaativakaan.. Ainakin verrattuna siihen että jengi tulisi yksitellen luppujaan mitätöimään ja uudelleen tulostamaan myyntitarkoituksessa.
   
 12. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Joo postihan on tunnetusti täysin automatisoitu prosessi. Ymmärrän että olet jostain syystä tätä lippujen mitätöintiä ja uusimista vastaan mutta argumentit on kummallisia. Postitetaan liput kaikille vs se ehkä 1% voisi käydä lippunsa mitätöimässä ja uusimassa jos tulee tarve, eri syistä.
  Ja eikös me jo luvattu lopetella?
   
 13. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  On se lipunmyyjän kannalta .. Kone printtaa liput, kuorittaa ja postilaitos hoitaa loput. Taitavat tehdä Saksassa tuon ainakin toiselle suurista kauppiaista.. Ja ei minulla ole mitään kehittelemiäsi prosesseja vastaan ne on vain olleet ratkaisuja ongelmaan, jota ei ole.
   
 14. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  No mutta ei kai se ole turha sille joka ei ole varma siitä pääsystänsä tapahtumaan tai muuten haluaa pitää hieman paremmin auki myyntivaihtoehdon (fyysisen lipun uudelleentulostus vie aikaa ja rahaa toisin kuin pdf, eikä lipputoimisto varmaan niitä kovin montaa kertaa anna tehdä). Jos lipputoimisto rakentaisi tuollaisen mitätöinti/vaihtosysteemin niin sehän olisi rakennettu käytännössä ainoastaa pelkästään lippujen jälleemyymisen tueksi eli he rakentaisivat varmennusjärjestelmän omien osto- ja käyttöehtojensa rikkomisen helpottamiseksi. Ja jos ei tuosta tehtäisi virallista jälleenmyyntikanavaa jossa nimikin lippuun vaihtuisi jäisi silti ostajalle jäisi riski esim. että häneltä tarkastetaan henkilötiedot jotka eivät täsmää lipun kanss. Jotta tuossa systeemissä olisi sekä ostajalle että myyjälle oikeasti varmuuden tuova komponentti niin se on silloin käytännössä lipputoimistolle sama kuin jälleemyynnin, ja samalla trokaamisen, salliminen ja edesauttaminen.

  Ei tule tapahtumaan.
   
 15. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Tiketillä käsittääkseni on jo vähän vastaava, eli "kadonneen" pdf-lipun voi mitätöidä ja korvata uudella paperilipulla. Ja ymmärrän kyllä tuon trokaamisen kampittamisen, mutta nyt on lieveilmiönä lisäksi tuo pdf-petos, joka olisi siis helposti karsittavissa ilman että se trokaamista helpottaisi. Ja olisihan siihen muitakin käyttötarkoituksia kuin vain jälleenmyynti, esim ne kadonneet pdf-tulosteet ja tietomurrot ym.
  Ja tietysti esim tuo 5€ olisi ok maksu tästä.

  Mutta alkuperäinen kysymykseni oli että onko jotain tällaista systeemiä olemassa (Tiketillä jotain tämäntapaista) ja jos ei niin onko siihen joku syy (ei muuta kuin ne jo käsitellyt).
   
 16. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Juu ei tästä sen enempää tarvitse vääntää. Ihan hyvä palveluhan se on toki, asiakaslähtöisempi kuin Ticketmasterin "se on henkilökohtainen voi voi".

  Arvaukseni tosin on että Tiketinkin "tulostetaan uudelleen" tarkoittaa sähköistä uudelleentulostusta eli uutta pdf tai mobiililippua uudella koodilla, jolloin taas systeemistä ei ole mitään hyötyä jälleenmyymisessä. Tietoa asiasta ei ole.
   
  benicio tykkää tästä.
 17. SherwoodinHartsa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
 18. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lippujen jälleenmyyntijärjestelmiä on maailma täynnä. Esim. nyt vaikka NHL ja varmaan muutkin amerikan sarjat ja euroopassa useat jalkapallojoukkueet myyvät vähintään kausikorttilaisten käyttämättömät liput. Suomessa jotenkin nähdään tämä eteenpäin myyminen, tälläkin palstalla, jotenkin negatiivisena, vaikka kyseessä on todellinen win-win-win case, missä on vain voittajia.
   
 19. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Ketjun tarkoitushan on levittää trokaamisen ilosanomaa, mutta jostain syystä se ei pohjalaiselle aukea.
   
 20. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Käyttämättömän kausikorttipaikan myyminen on vähän eri asia ja aina jos on virallinen järjestelmä niin siitä ottaa myös lipputoimisto oman siivunsa eikä heille silloin ole väliä vaikka lippu vaihtaisi omistajaa 100 kertaa, enemmän rahaa heille.

  Mutta juu voittajiahan siinä vain on jos jonkun megasuositun artistin lipuista iso osa menee (nettiostoissa mahdollisesti botteja apuna käyttäville) ammattitrokareille. Kuluttajista pienempi osa ehtii ostaa liput ja lopuille ne on sitten tarjolla tuplahintaan tai enemmän. Kunnon kapitalisti toki sanoo että silloin artisti on alihinnoitellut lippunsa, mutta artistilla pitäisi olla myös mahdollisuus valita olla maksimoimatta hintoja ilman että joku tulee ja ottaa sen "hintaerotuksen" itselleen.
   
  heavy tykkää tästä.
 21. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Jos joku viitsisi lukea ketjun alusta, niin huomaisi kuinka mitä isompi keikka sitä halvemmalla pääsee sisään. Mikään ei ole muuttunut.
   
 22. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Harmittaa tämä trokaaminen niin vietävästi. Tuolla IFK-puolella on nyt parikin nuorta tulevaisuuden kannattajaa pääsemässä peliin, kun onnistui yhteisöllisyydellä järjestää liput loppuunmyytyyn otteluun.
   
 23. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  On siinä muutakin kuin vivahde-ero, jos joku lainaa (korvausta vastaan?) kausikorttiaan virallisen sovelluksen kautta tai vaihtoehtoisesti ostaa tapahtumaan 1000 lippua ja myy niitä välittömästi eteenpäin tuplahinnalla. Eikä merkittävin osuus tuossa ole se virallinen sovellus, vaan se että onko pyrkimystä päästä hyötymään taloudellisesti kanssaihmisestä yleisesti moraalittomiksi nähdyin keinoin.
   
 24. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Näetkö noin yleisesti oman omaisuuden myymisen voitolla moraalittomaksi? Jossain välttämättömyyshyödykkeessä voisi ehkä ajatella, että voiton pitää olla kohtuullinen, mutta eihän se tyhmä ole, noin muuten, joka pyytää vaan maksaja.
   
 25. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  En tietenkään. Tässä nyt vähän vaan sama tilanne kuin joku menisi ostamaan kaupan tyhjäksi elintarvikkeista ja ilmoittaisi että se on nyt ruuan hinnalla kymmenkertainen korotus ja jos ei kelpaa niin syökää sormia. Ei sillä että kenenkään henki tai terveys jostain keikalla käymisestä olisi kiinni, mutta kuitenkin. Siinä se trokari hankkii itselleen monopolin myydä erittäin rajallista hyödykettä ja luonollisesti (ahne paska kun on), pyrkii hyötymään maksimaalisesti niiden ihmisten kustannuksella ketkä haluaisivat sitä hyödykettä jostain muusta syystä kuin ahneudesta hankkia.

  edit. niin ja mitä todennäköisimmin kiertää vielä verojakin, mikä ei toki moraalittomalle otukselle mikään kynnyskysymys ole.