TPS kaudella 2019–2020

  • 581 432
  • 2 358

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kuten totesin mulla ei ole tarvetta seitsemättä kertaa perustella samaa asiaa. Linkit Korpikosken omiin sanomisiin löytyy aiemmista viesteistäni.
Sovitaanpa sitten niin.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Osoita epätotuus tässä? Sainaushetkellä Laurin kunto oli tarkastettu lääkäreillä ja mitään viitteitä huonosta ei ollut ja tämä on tieto ei mikään lottokonelausunto. Jos haluat tarkemmin jatkaa, niin pistä yksityisviesti.
No kyllähän tuo Korpikosken suolistosairaus oli sopimuksentekohetkellä tiedossa kun se oli juuri hiukan ennen todettu. Ja koska tuo asia oli jokseenkin tuore, eikä varmuudella kukaan voi tietää, miten sairauden kanssa tulee pärjäämään, oli tuo kuuden vuoden sopimus melkoisen riskaabelia tehdä. Ja jos vielä tuollaisilla summilla, joita julkisuudessa on esitetty. Toki tällä ja tulevilla kausilla Lauri voi näyttää, ettei sopimusta tehty turhaan. Vielä sitä ei ole nähty. Ja itse olen silti ihan hyvilläni, että saatiin kotiutettua sentään tuon tason pelimies - toivon vaan, että se realisoituu myös kentällä.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Nyt kun Virtasen kanssa kävi kuten kävi, niin olisi mukava kuulla, ollaanko rosteriin hakemassa korvaajaa tuolle tontille.

Onko kukaan käynyt vakoilemassa treenejä, että miltä nelosketju kokonaisuudessaan on näyttänyt?

Toki klassisesti voi sanoa, että siellä olisi nyt tonttia tarjolla ja paikkaajaa ei haeta ulkoa. Aivan hiton pehmeä on tuo meidän rosteri, se on kyllä pakko todeta.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aivan hiton pehmeä on tuo meidän rosteri, se on kyllä pakko todeta.

Pakko olla kovia kamppailemaan kaikkien jätkien kumminkin kun Kalle kovasti tuota asiaa toitotti tuossa Suuressa kiekkoillassa. Onhan etenkin tuo oman maalinedustan kamppailuvoima kiistatta näkynytkin jo preseasonilla. Vai miten se meni?
 

Aleksis Veli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuuntelin tuon suuren kiekkoillan, ja huolestuttaa kyllä.

Kaskinen ja Niittymäki olivat tyytyväisiä aika lailla kaikkeen ja siihen, miltä joukkueen pelaaminen on preseasonilla näyttänyt. Maaleja ei ole tullut mutta paikkoja on kuulemma ollut. Olen nähnyt vain IFK-pelin, siltä pohjalta kun kuunteli juttuja niin ahdisti aika lailla. Jos olisivat sanoneet että päin peetä on mennyt, olisi paljon luottavaisempi olo kauteen.

Aleksi Salonen puolestaan sanoi useampaan kertaan, että vaikeaa on ollut, ja puheet kuulostivat muutenkin vähän siltä että josko se tästä kuitenkin lähtisi.

Toki mediassa vedetään aina hokijargonit, mutta syvästi huolestuttaa jos valmentajalta ja pelaajalta tulee näin eri viestit.

E: lisäys vielä, ihan lopussa Salonen sanoi jotain siihen suuntaan, että isoja persoonia lähti vielä ihan nytkin (eli Jonne), ja pitää pitää meteliä ja fiilistä yllä ja muistutella että tämä on ihan mukavaa hommaa. Muutenkin kun Salosen haastattelun rivien välit eivät juuri luottoa lisänneet, niin tuossa oli vähän ikävää kaikua joukkueen tunnelmista... (kuitenkin voimakkaat propsit itse herra Saloselle, vaikuttaa puheidensa perusteella pelaajalta jollaisia kaipaan joukkueeseen)
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ainoa toivoa luova asia tämän liigakauden alkaessa on se, että taistelu joukkueen sisäisestä hierarkiasta ja sen synnyttämästä, ristiriitojen sävyttämästä ilmapiiristä saattaa olla ohi. Näen Jonnen poistamisen (niin surullinen kuin aiheesta olenkin) olevan ehkä viimeinen palanen siitä Palloseuran aikakaudesta, jolloin pelaajat olivat valmentajia suurempia. Joukkueen sisäisen dynamiikan terveyteen ja sitä kautta yhtenäisyyteen on ehkä tehty tärkeä viimeinen palvelus, joka toivottavasti näkyy ajan saatossa parempana tuloksena.

Kaskisen aikakautta ovat leimanneet voimakasluonteiset ja/tai mediaseksikkäät pelaajat, jotka ovat johtaneet joukkuetta hyvässä ja pahassa. Joukkueen dynamiikka lienee nyt tämän kauden koittaessa erilainen. Kuulostaa melko neuvostoliittolaiselta, mutta on mahdollista että Kaskisen johtajuuden hyvät tulokset nousevat esiin vain silloin kun joukkueen johtavien pelaajien hierarkiaoksa on riittävän kuuliainen ja pelillisesti lähempänä muun joukkueen tasoa kuin aiempina kausina. Tästä syystä näen tilanteen ehkä toiveikkaampana kuin yleinen mielipide. Joskin toiveikkuus perustuu lähinnä ylläolevaan keittiöpsykologiaan, ei esimerkiksi kautta edeltäviin harjoitusmatseihin. Uskoa on, joskin seitinohutta.
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eli pidetty pukukoppipelaaja poistamalla ongelmat poistuu? Asia selvä.

Uskon, että myös esim Tomi Kallio ja Henrik Tallinder olivat varmasti hyviä pukukoppipelaajia, mutta saattoivat olla myös osa ongelmaa, kun valmennuksen auktoriteetti ja cv eivät olleet samaa tasoa. Minähän en puolusta millään lailla Kaskisen johtamista. Totean vain, että onnistunut johtaminen on kontekstisidonnaista ja Kaskinen saattoi myös joutua ikään kuin tekemättömään paikkaan saadessaan nimekkään, kokeneen ja vahvaluonteisen pelaajiston.
 

Trappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En nähnyt koko peliä, mutta sen mitä näin niin Larsson kontrolloi hyvin kiekkoa sekä toimittaa kiekkoa maalille asti. Tulosta tulee varmasti kun Budish, Korpikoski, Wirtanen jne laittavat työmoodin päälle maalin edessä..

Kun on nähnyt huippujoukkueiden (mm. leijonat ja HPK) päätypelaamista, niin siinä on paljon tekemistä. Toisessakin erässä hyökkäyspäässä kiekosta luovuttiin turhaan ja huolimattomasti kun olisi ollut hyvä paikka ottaa kunnon hallinta.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Ja tähän lähteenä oli?

Veikkaanpa, että mielipiteitä on yhtä paljon kuin joukkueessa on pelaajia. Pahahan näihin uökopuolelta mitäön sanoa ja ne jotka jotsin tietävät tuskin täällä mitään julistavat.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Enemmän näkyvää tulosta kentällä toivoisin meidän TOP-3 liigan palkkakuninkaisiin kuuluvilta hyökkääjiltä, aika näkymätöntä touhuamista verrattuna normi-möttösiin. Ässät taistelee meidän kanssa samoista ynnämuu sijoista, auta armias kun vastaan asettuu TOP-8 kuuluvia paineistavia porukoita niin alkaa karu totuus Kallen valmentamasta tämän kauden Palloseurasta valjeta varsin ikävällä tavalla
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ei niin huonoa, etteikö jotain hyvää. Mielestäni Anttalaisen pelaaminen oli tänään erittäin hyvää ja ennakkoluulotonta, muutama kunnon taklaus ja muutenkin erinomaisen pirteä liiga-avaus häneltä. Hoiti oman tonttinsa hienosti. Toivottavasti ei ime liikaa oppeja, ettei pelaaminen muutu virkamieskiekoksi.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Anttalainen oli positiivinen ilmestys. Ennemmin tällä hetkellä katson Anttalaista ja Forsströmiä kentällä kuin Lukkaa.
 

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Eetu Liukas
Samaa mieltä Anttalaisesta. Puolusti hyvin ja jakeli kivoja "pommeja" pieneksi mieheksi. Kaskisen tuntien on kuitenkin seuraavassa pelissä seiskapakkina tai U20 matkassa.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Anttalainen oli positiivinen ilmestys. Ennemmin tällä hetkellä katson Anttalaista ja Forsströmiä kentällä kuin Lukkaa.

Lukka oli vielä ihan hyvä eilen. Anttalainen puolestaan oli ihan järkyttävä turisti 2 ekaa erää ja Forre koko pelin niin tajuttoman pihalla että itketti katsoa hänen tekemisiään. Anttalaisessa nyt sentään on potentiaalia.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsi aloitti ottelun hyvin tullen melkoisella rytinällä otteluun jaellen voimakkaita taklauksia ja pyrkien saamaan painetta vastustajan päähän. Mutta mitä pidemmälle ottelu eteni niin nämä samat ongelmat alkoivat jälleen tulla esiin mitä Kaskisen aikana on ennenkin ollut eli omista todella vaikeata päästä pois vastustajan antaessa pientäkin painetta, laiturit seisovin jaloin jolloin ainut mahdollisuus on lyödä kiekko vastustajan päätyyn ja yrittää sieltä voittaa kiekko itselleen. Mahtoikohan tulla yhtäkään sellaista hyökkäystä jossa oltaisiin tultu viisikkona syötöillä vastustajan päähän ja saatu luotua maalipaikka. Kulmissa pyörimistä kun kukaan ei viitsi ajaa maalille hakattavaksi.
Tuon alkurynnistyksen jälkeen esiin nousivat jälleen myöskin se miten väritön ja mauton toi joukkue on ja josta puuttuu se aito tunne ja halu pelata yleisölle sekä voittaa noita pelejä.
Tuossa joukkueessa ei ole sellaisia johtavia pelaajia jotka ottaisivat tuon ryhmän reppuselkään eikä myöskään takuuvarmaa maalintekijää joka ei jäädy maalipaikoissa. Puolustuksesta puuttuu myöskin selkeästi kiekollinen johtotähti sekä jykevämpi pakki maalineteen siivoamaan roskat pois.
Eilisestä pelissä positiivisen kuvan itsestään jättivät puolustuksesta ensimmäisen Liigaottelunsa pelannut Anttalainen joka pisti useampaan otteeseen äijää seinälle ja myöskin kiekon kanssa pelasi ennakkoluulottomasti. Myöskin Larsson oli ihan ok kiekon kanssa mutta omassa päässä kiekottomana vielä paljon parannettavaa.
Hyökkääjistä Nättinen oli hyvä ja häneltä on lupa odottaa hienoa kautta ja Nurmi on ilmeisesti saanut kesän aikana massaa lisää sillä oli huomattavasti terävämpi kaksinkamppailuissa ja kiekon kanssa myöskin ihan hyvää tekemistä. Uskon että tällä kaudella ei tarvitse odottaa hänen maaliansa niin pitkään kuin viime kaudella.
Lehtisestä Tepsi on saanut hyvää ja kovasti töitä tekevän kaverin kolmos tai nelosketjuun.
Sen sijaan jälleen kerran heikoimmat lenkit löytyivät pakistosta eli Kaskinen ja Forsström. Eli samat kaverit kuin viimekaudellakin.
Ei voi käsittää Kaskisen ajatusmaailmaa että laittaa samaan pakkipariin kaksi joukkueen heikointa pakkia ja sitten peluuttaa heitä vielä noinkin paljon. Nämä kaksi olivat jatkuvasti vaikeuksissa joista isoimpana oli Ässien ensimmäinen maali.
Vaikka otteissa oli näennäistä yrittämistä ja runkosarjasta on vasta ensimmäinen ottelu pelattu niin nyt jo pystyy toteamaan että Kaskisen aikana ja tuollaisella pelaamisella ei tälläkään kaudella taistella keväällä kärkisijoista.
Valitettavasti Kaskisesta ei ole johdattamaan Tepsiä mitaleille vaikka hänen kavereidensa muodostama johtoporras niin vakaasti siihen uskookin. Ja kun Kaskisen aika Tepsissä loppuu niin tuolloin pitäisi myöskin tarkoin miettiä etsitäänkö seuraan uusi urheilutoimenjohtaja Niittymäen tilalle. Nämä Niittymäen kokoamat joukkueet ovat olleet kaukana tasapainoisista joukkueista kuten päinvastoin esim. Tappara ja Kärpät taas ovat. Niittymäen kokoamissa ryhmissä on muutama ns. kallis nimimies ja keskitason pelaajia jonkun verran ja loput pelaajia joiden oikea paikka ei ole joukkueessa jonka pitäisi taistella mestaruudesta.
Ulospäin näyttää siltä että Tepsiltä puuttuu selkeä suunnitelma siitä millaisena tämä seura halutaan tulevaisuudessa olevan. Touhu on poukkoilua sinne tänne jossa johtoporras puhuu sitä sun tätä ja valmennus omia juttujaan.
Mm. Kaskisen sanomiset Turun Sanomissa tällä viikolla olivat hyvinkin erikoisia siihen nähden jos seura haluaa joka vuosi taistella kärkisijoista. Kaskinen toteaa mm. että tulostavoitetta ei ole ja suurseurat Tappara, Kärpät ja HIFK menevät omia menojaan sarjassa. Itse olen ollut aina tähän asti siinä uskossa että Tepsi on ollut ja sen pitäisi aina ollakin juuri yksi näistä suurseuroista.
Kaukana ollaan niistä hyvistä ajoista jolloin tämä seura oli vuodesta toiseen Suomen ykkönen ja jopa myöskin Euroopan paras seura, muiden seurojen kannattajien kadehtima jne.
Ero on siinä että silloin touhua pyörittivät henkilöt jotka olivat omissa rooleissaan huippuja kun taas nyt tuota touhua pyörittävät pikkupojista koottu kaveriporukka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös