TPS kaudella 2019–2020

  • 581 196
  • 2 358

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onnea ja menetystä Oulalle tuleviin haasteisiin! Joo olisin ihmeenä pitänyt sitä, että Palve pelaisi Tepsissä sopimuksensa loppuun saakka, vaikka tähän kauteen pitkähkö vaisumpi jakso mahtuukin. Mielenkiinnolla odotan, että pystyykö Palve lunastamaan paikkansa NHL:n kirkkaissa valoissa. Jos hän pelaa hyvällä omalla tasollaan, niin ei se mahdotonta ole. Hänen täytyy vain muistaa pitää mielessä nöyryys ja tehdä kovasti töitä koko ajan. NHL:ssä ei velttoilua kovin pitkään katsella. Onhan NHL:ssä ollut ennenkin näitä pelaajia, jotka ovat myöhäisemmällä iällä sinne siirtyneet ja pärjänneet. Kyllä Palveella on kaikki kyvyt ja ominaisuudet pärjätä NHL kaukaloissa, kunhan muistaa pitää pääkopan kunnossa ja tehdä töitä. Palve on kyllä tervetullut takaisin, jos siltä näyttää. EIköhän hän nyt ulkomaille jää, jos ei jenkkilään, niin muualle sitten.

Eiköhän Tepsi ensi kaudelle hyvän joukkueen saa jalkeille. Onhan liigajoukkueen rakentaminen kieltämättä haastavaa, kun parhaat lähtevät ulkomaille lähes varmasti hyvän kauden jälkeen. Hankala heitä on pitää joukkueessa. Uuden 1.sentterin Tepsi nyt ainakin tarvitsee. Filppulan suhteen on ristiriitaiset fiilikset. Pelaa parhaimmillaan loistavasti, mutta kyllähän se ura on vääjäämättä menossa kohti auringonlaskua. Kokonaisvaltainen pelaaminen on myös puutteellista ja puolustaminen on pahimmillaan luokatonta, eikä puolustaminen aina tahdo edes kiinnostaa. Turhan monta kertaa Filppulan löysäilyistä on ollut seurauksena maali vastustajalle. Hyökkäysuuntaan Filppula on edelleen loistava. Ensi kauden joukkueessa laittaisin hänet laidalle ja sentteriksi Wirtanen tai joku muu saman tyyppinen pelaaja, joka tekee tunnollisesti töitä kahteen suuntaan, eikä löysäile puolustusvelvoitteiden kanssa. Kyllä Tepsillä nyt minua olisi tarvetta 1.ketjun ja 2.ketjun sentterille. Eiköhän hyvä joukkue saada kasaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Kyllä mm. Tony Sundin huhuttu siirto Turkuun kertoo omaa kieltään siitä imusta, joka TPS:lla on. Nuori, tällä kaudella itsensä läpi lyönyt kiekollinen pakki valitsee (uskoakseni useammasta vaihtoehdosta) juuri meidät.
Hetkinen... eikö Tony Sund juuri tehnyt jatkosopimuksen? Ihan muutama päivä sitten olin näkevinäni sellaisen otsikon jossain.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jos nyt pysytään tosiasioissa niin mahdotonta tulee olemaan Palveen ja Kakon korvaaminen edes lähellekään samantasoisilla pelaajilla. Erittäin hyvä syy mennä hallille parivaljakon otteita ihastelemaan kun se on vielä mahdollista.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kakon ja Palveen korvaaminen on mahdotonta. Jos nyt edes lähelle samaa tasoa olevia pelaajia saadaan tilalle, niin hyvä. Eiköhän Niittymäki ja kumppanit tämän asian ole jo pitkään tiedostaneet ja ryhtyneet toimenpiteisiin, jotta saadaan edes jotenkin paikattua näiden herrojen jättämät aukot joukkueessa. Uskoisin, että siellä toimistolla on tehty suunnitelmia korvaajien hankkimiseksi. 1.sentteri ja 2.sentteri tarvittaisiin. Pari kunnon suoraviivaista ja kliinistä maalintekijää myös kaivattaisiin. Nyt kannattaa tosiaan mennä Palvetta ja Kakkoa katsomaan hallille, kun se vielä on mahdollista.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Uskon Anteron onnistuvan hyvin siinä missä tähänkin asti. On pystynyt korvaamaan lähtijät hyvin isossa kuvassa. Yksi yhteen korvaajia Kakolle ja Palveelle on mahdoton löytää, mutta hyvät korvaajat ja taas siihen kylkeen jotkut muut nostaa tasoaan niin sillä ne saappaat täyttyy.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Nyt vasta havahduin kuinka paljon pelaajia on lähtemässä ja ihan runkopelaajia myöden. Vähän ehkä tässä vaiheessa jopa huolestuttaa, että minkälaiset pelaajat tulevat tilalle. Parin kuukauden päästä ollaan toivottavasti saatu uutisia uusista runkopelaajista.
 

Negapetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti tämä antaa buustia Oulalle loppukaudeksi, jos/kun sopparia pohjois-amerikkaan ei vielä ole. Pitkä kevät ja ratkaisupelaajan rooli antavat paremmat neuvotteluasemat kuin 0-4 pataan puolivälierissä.

Kuten tuossa ylempänä joku totesi, niin eiköhän imua tepsiin tällä hetkellä ole ja kova jengi saadaan kasaan ensi kaudeksi(kin). Nautitaan nyt Palve & Kakko -duon esityksistä ja murehditaan ensi kauden jengistä myöhemmin!
 

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Mahtava juttu, jos Palve pääsee änäriin kunnolla koittamaan, eikä joudu tekemään palmuja. Selvästi aihioita on. Tekee miehelle varmasti hyvää päästä mittaamaan tasoa ja hakemaan omaan peliin seuraavaa leveliä.

Viime kierrokset on ollut hieno seurata KalPan vastaavaa läpimurtoa tekevää Texieriä (huhuttiinko TPSiin jossain vaiheessa kautta?) sekä Palvetta ja Kakkoa samoissa peleissä. Dynaaminen Texier oli kyllä todella vakuuttava. Toivottavasti kaikki pelaa kirkkaimmissa valoissa ensi kaudella.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Upea juttu Palveelle ja saattanan hieno juttu Tepsille, kun homma alkaa kääntyä siihen, että tänne voi tulla antamaan näyttöjä änäriä varten. Imu Palloseuraan on taas tosiasia.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sumuverho on melko vahva tällä kaudella TPS:n jatkosopimusten ja tulevien/lähtevien pelaajien osalta. Eli joko TPS on onnistunut hyvin pimittämään tiedot tai sitten pitää olla hivenen huolestunut.

Kovin tässä toistellaan itsellemme (minäkin) että imu on kova, mutta hiukan tässä jo alkaisi kaipaamaan vahvistusta tuolle fiilikselle.

Ulos arvaillaan ainakin Palvea, Niemistä, Kakkoa, Erosta, Haukelandia, Heikkistä. Pajuniemi ollut myös jonkinasteisissa huhuissa. Palmu palannee rapakon taakse? Sopimusta päättymässä tämän lisäksi kaikilla ulkomaan vahvistuksilla.

Sisään huhuiltu Pohjanoksaa ja Sundia. Ihan hienoja nousevia kykyjä, mutta ei nuo nyt siirtomarkkinoiden kuumimpia nimiä ole. Eiköhän siellä ole jotain jatkopahveja julkistamatta ja lisäksi muutamia sisään tulevia jotka eivät ole lipsahtaneet julki?

En usko että tässä mitään hätää on ja hyvä joukkue saataneen kasaan, mutta melkoisen kova vaihtuvuus jos tämän kauden pisteiden Top10 lähtee 8/10, viime kaudella 6/10.

Siinä mielessä joku Filppulan jatko on erittäin tärkeä, koska on molemmilla kausilla ollut tehokas. Tosin iän myötä ei tunnu pysyvän läjässä pitkiä jaksoja, joten melko epävarma rakennuspalikka. Suorantojen, Korpikoskien, Filppuloiden ja Karvosten varaan rakentaessa pitää ainakin varmistaa, että sisääntulevilla on ehjä kausi alla (ilman diagonsoituja sairauksia, päävammoja tai usean raajan remontteja).

Tossahan on jopa pikkuisen rebuildin paikka? Mitenköhän meidän kannattajien kuuppa kestäisi tuota jos aloitettaisiin uusi projekti? Henkilökohtaisesti olisi melko vaikea myöntyä kehityskäyrän väliaikaiseen taantumaan. Omissa odotuksissa mestaruudesta pitäisi tapella tosissaan viimeistään ensi kaudella.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kyllä minäkin Black Starin ohella kovasti kummastelen puheita siitä, että TPS:ään olisi tällä hetkellä kova imu. Ihmettelen tätä puhetta siksi, ettei kirjoittajan omaa mutua kummempaa ole esitetty tuon väitteen todistamiseksi.
Tilannehan on huhujen/tietojen perusteella tällä hetkellä se, että vain Pohjanoksa, Sund ja Allsvenskan-tähti/arpa Anton Holm olisivat ensi kaudella uusia TPS-pelaajia. Pieniä sinttejä on siis tämän valossa tänne tulossa ja toiseen suuntaan menee pääosin lohikaloja. Imu on siis vähän väärään suuntaan vai mitä? Samaan aikaan "kaupungilla huhutaan", että rahahanoja kiristetään kovalla voimalla ja koskee myös joukkueen ensi kauden budjettia. Tämän valossa ei olekaan mikään ihme, että ”karvosille ja kuruille” tehdään jatkosopimuksia.
Toisaalta voisikin olla järkevää tehdä ensi kaudeksi jo suurempikin remontti pelaajistossa. Otettaisiin uusi alku ihan valmennusta myöten. Analysoitaisiin, miksi pienemmällä pelaajabudjetilla operoivat joukkueet kuitenkin menestyvät Liigassa varsin hyvin. Mitä ne tekevät toisin ja millaisella pelaajistolla sekä valmennusfilosofialla ne tuon menestyksen rakentavat.
Sikäli tilanne on TPS:llä vielä varsin haasteellinen, ettei omista junioreista löydy sellaisia talentteja, jotka jo ensi kaudella voisivat ottaa ”täytemiestä” suurempaa roolia.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä minäkin Black Starin ohella kovasti kummastelen puheita siitä, että TPS:ään olisi tällä hetkellä kova imu.

Niin, itse enemmänkin epäilen että TPS on onnistunut pitämään sopimusneuvottelut paremmin salassa tällä erää.

Siinä mielessä kuitenkin totuutta tässä imussa varmasti on että tie maajoukkueseen on nyt vihdoin auki ja pelaajia lähtee myös isompiin sarjoihin. Tällaiset Palveen, Virran ja Palmun kaltaiset esimerkit ovat erittäin tärkeitä.

Mutta joo, ehkä tämä "imu" on nyt vähän ylikorostunut tällä meidän palstalla ja omassa päässäkin. Siitä syystä vähän mietin uudelleen omaa kantaani. Vaatisi vielä pykälän kovempaa menestystä että päästään tosissaan ryöstökalastamaan.

Ei kuitenkaan omalta osalta ollut tarkoitus maalailla mitään kriisitunnelmia vaan enemmänkin pohtia tilannetta yleisesti Tepsin kannalta.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Enpä minäkään halua kriisitunnelmaa luoda, mutta tosiasiahan näyttää olevan, että valtaosa nykyjoukkueen ”syömähampaista” tuntuu olevan suuntaamassa muualle. Uusia syömähampaita pitää siis taas ostaa tilalle ”pilvin pimein”. Tämä maksaa maltaita ja skouttauksen pitäisi olla timanttia. Muussa tapauksessa sijoitetuille rahoille ei tule mitään vastinetta. 2010-luvun alkupuoli oli tässä suhteessa TPS:lle hyvä esimerkki, miten ei olisi saanut toimia.

Nykyjääkiekko perustuu entistä enemmän nopeuteen. Siksi hitaita ehtoopuolen ja jo mukavoituneita kiekkoilijoita joukkueessa ei saisi olla määräänsä enempää, jos aiotaan haastaa Liigan parhaimmat joukkueet, jotka painivat pelinopeutensa suhteen ihan eri sarjassa kuin TPS. Jääkiekkoa pitää pelata ennen muuta joukkueena eikä menestys voi perustua pääasiassa yksilötaitojen varaan.

Hyvä esimerkki ”köyhän miehen” menestyvästä jääkiekkojoukkueesta on tämän päivän Tampereen Ilves, jossa on osattu ja uskallettu nostaa nuoria pelaajia liigajoukkueeseen siksi, että valmennuksella on nykykiekon edellyttämä näkemys, miten ”halvallakin” joukkueella menestyy. Ilveksessä on nyt vihdoin ja viimein ruvettu tekemään pitkäjänteistä työtä menestyksen eteen, sillä sielläkin on vihdoin tajuttu, ettei oikotietä ole, vaan menestys pitää rakentaa ajan kanssa ja selvään suunnitelmaan perustuen.
 

huhupuhe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kyllä minäkin Black Starin ohella kovasti kummastelen puheita siitä, että TPS:ään olisi tällä hetkellä kova imu. Ihmettelen tätä puhetta siksi, ettei kirjoittajan omaa mutua kummempaa ole esitetty tuon väitteen todistamiseksi.
Tilannehan on huhujen/tietojen perusteella tällä hetkellä se, että vain Pohjanoksa, Sund ja Allsvenskan-tähti/arpa Anton Holm olisivat ensi kaudella uusia TPS-pelaajia. Pieniä sinttejä on siis tämän valossa tänne tulossa ja toiseen suuntaan menee pääosin lohikaloja. Imu on siis vähän väärään suuntaan vai mitä? Samaan aikaan "kaupungilla huhutaan", että rahahanoja kiristetään kovalla voimalla ja koskee myös joukkueen ensi kauden budjettia. Tämän valossa ei olekaan mikään ihme, että ”karvosille ja kuruille” tehdään jatkosopimuksia.
Toisaalta voisikin olla järkevää tehdä ensi kaudeksi jo suurempikin remontti pelaajistossa. Otettaisiin uusi alku ihan valmennusta myöten. Analysoitaisiin, miksi pienemmällä pelaajabudjetilla operoivat joukkueet kuitenkin menestyvät Liigassa varsin hyvin. Mitä ne tekevät toisin ja millaisella pelaajistolla sekä valmennusfilosofialla ne tuon menestyksen rakentavat.
Sikäli tilanne on TPS:llä vielä varsin haasteellinen, ettei omista junioreista löydy sellaisia talentteja, jotka jo ensi kaudella voisivat ottaa ”täytemiestä” suurempaa roolia.
Kirjoituksesi ampuu ohi roimasti, kun vähättelet Tepsin vetovoimaa pelaajien keskuudessa. Varsinkin urallaan eteenpäin haluaville nuorille pelaajille seura on korkealla halutuimpien kohteiden listalla. Tähän vaikuttavat monet tekijät, ja kaupungin merkitystä ei tulisi aliarvioida. Se on tosiasia, että Turkuun tullaan mielellään jo pelkästään sen takia, että kaupunki on asuinpaikkana selkeästi houkuttelevampi, kuin moni muu tarjolla oleva paikkakunta. Sen lisäksi Turussa on tarjolla Liigan laadukkaimpiin kuuluvat fasiliteetit, sekä varsin nuorekas ja verkostoitunut valmennus.

En tiedä mistä nämä Aurajoet ja kumppanit kaivelevat näitä Tepsiä mustamaalaavia argumentteja, mutta tosipohjaa niissä on onneksi todella vähän. Tepsi on juuri nyt vahvassa nosteessa, ja yöunia on kannattajana turha menettää ainakaan vähäisten huhujen takia liittyen ensikauden hankintoihin. Kyllä Turussa on varmasti kirkaimmasta mitalista kamppaileva joukkue myös kaudella 2019-2020.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Enpä minäkään halua kriisitunnelmaa luoda...

Huutonaurua tälle! Pidemmälle en näitä horinoita vaivaudu lukemaankaan.


Kieltämättä huhujen vähyys huolestuttaa, mutta muistelisin että jatkosoppareita on viime kausienkin avajaistilaisuuksissa tullut yllätyksenä, toivottavasti siis tälläkin kertaa. Eiköhän sieltä vielä muitakin yllätyksiä tule. Mielenkiintoista kyllä kuinka suureksi vaihtuvuus muodostuu ja kuinka kilpailukykyinen rosteri saadaan kasaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä se vähän huolestuttaa, että pisteentekokykyä ja -potentiaalia on lähdössä paljon, ja huhujen puolesta hiljaista on.

Rahalla toki menetyksiä saa korvattua, mutta lyhyen sopparin palkkasotureita voi joukkueessa olla vaan määränsä.

Mielenkiintoista sinänsä, että ensi kausi lienee Kaskisen viimeinen. Minkälaiset mahtaa olla Kaskisen työkalut? All-in vai jälleen kerran jälleenrakennuksen alku?
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
Kyllä se vähän huolestuttaa, että pisteentekokykyä ja -potentiaalia on lähdössä paljon, ja huhujen puolesta hiljaista on.
?
Todellakin, varsinkin kun huomioi, että TPS on tehnyt liigassa vasta yhdeksänneksi eniten maaleja. TPS on sijalla kaksi pääosin hyvin toimineen maalivahti- ja puoluspelin vuoksi, joka on pitänyt pelit vähämaalisina. Jos nuo olisivat pettäneet, emme olisi todennäköisesti edes suorassa playoff-paikassa kiinni.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
jatkosoppareita on viime kausienkin avajaistilaisuuksissa tullut yllätyksenä, toivottavasti siis tälläkin kertaa
Itseasiassa niitä yllätyksiä ei ole ainakaan pariin-kolmeen vuoteen tullut tuolla avaustilaisuudessa, kaikki ovat olleet tiedossa jo melko hyvissä ajoin. Siksi tämä "huoli" on tavallaan ihan todellinen ja oikeutettu. Lähtijöiden joukossa on kuitenkin tämän hetken kuumia nimiä sekä jokunen omakin kasvatti... Ei tuollaiset Allsvenskanin 23-vuotiaat pakit vielä mitään väristyksiä aikaan saa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Itseasiassa niitä yllätyksiä ei ole ainakaan pariin-kolmeen vuoteen tullut tuolla avaustilaisuudessa, kaikki ovat olleet tiedossa jo melko hyvissä ajoin.
Eikös Eric Perrinin viimeinen jatkosopimus tullut yllätyksenä avaustilaisuudessa?

Ainakaan mun muistaakseni siitä ei ollut mitään puhetta, mitään huhuja keväällä. Sitten avaustilaisuudessa tuli Ekin videoterveiset Kanadasta, jossa kertoi jatkavansa seuraavallakin kaudella. Olenko nyt aivan väärässä? Oliko Ekin jatko tiedossa jo aiemmin?
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itseasiassa niitä yllätyksiä ei ole ainakaan pariin-kolmeen vuoteen tullut tuolla avaustilaisuudessa

Täytyy perehtyä tähän tarkemmin paremmalla ajalla. Muistelisin että viime kauden avaustilaisuudessa ainakin Budishin ja kenties Kurun jatkot olisivat tulleet yllätyksenä, tai siis ilman varsinaisia huhuja(?) Muistelisin että oli muitakin, ainakin noita junnuja, mutta eipä niistä yleensä juuri ole huhuiltukaan.

Toivoisin kyllä että jos niitä jatkosoppareita kaapissa on niin ei odoteltaisi toukokuulle julkistamisia.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Eikös Eric Perrinin viimeinen jatkosopimus tullut yllätyksenä avaustilaisuudessa?
No saattoi tuo noin ollakin? Mutta ehkä noin yleisesti ottaen ei siellä enää mitään valtavia yllätyksiä ole tullut. Toki tässä on vielä kevättä jäljellä, joten niitä jatkojakin ehtii vielä tulla - ja toivottavasti jotain hyviä huhujakin!
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Paljonhan puhutaan, että valtaosa pelaajasopimuksista seuraavaksi kaudeksi neuvotellaan jo syksyn aikana, ainakin koskien EHT-tason pelaajia. Uskon, että Palveenkin lähtö yrittämään luomaan NHL-uraa on sovittu jo aikoja sitten eikä päätöksiä/sopimuksia tehdä keväällä. Samoin Niemisen, Pajuniemen ja monen muunkin TPS-pelaajan jatkot lienee tehty valmiiksi jo sinne, minne he ikinä sitten menevätkin, jos ja kun joukkuetta vaihtavat.
Tätä taustaa vasten ensi kauden TPS:ään ei ainakaan kotimaasta taida yhtään suomalaista EHT-tason pelaajaa tulla, koska minkäänlaisia huhuja ei ole edes Kunnarin korviin mennyt. Hän ne kuitenkin julkisuuteen heti kertoo, jos olisi jotain tiedossa.
Ulkomaalaisiin vierasapuihin/arpoihin siis suurella todennäköisyydellä joudutaan turvautumaan ensi kauden joukkuetta rakennettaessa, sillä eihän kukaan voi vakavissaan ajatella, että ensi kauden kirkkaimpina tähtinä TPS:ssä viilettävät "karvoset, kurut ja jonnet" ryyditettyinä ensimmäisiä askelia liigapelaajina ottavilla junioreilla, joiden talentti on jo lähtökohtaisesti jotain muuta kuin mihin olemme Rantasten, Ristolaisten ja Kakkojen aikana tottuneet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös