Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
NHL Public Relations on Twitter

NHL tutkii Morgan Riellyn mahdollista homofobista huutelua tuomarille Leafs - Bolts -pelissä. Mitäköhän tästä seuraa, jos Rielly jää huutamisesta kiinni?
Andrew Shaw sai kolme vuotta sitten vastaavasta huutelusta yhden ottelun mittaisen pelikiellon ja $5 000 sakot, ja Ryan Getzlaf puolestaan kaksi vuotta sitten c-alkuisen sanan huutelusta $10 000 sakot. Kumpikin noista tapahtui playoffeissa.

Shaw'n huutelu oli sanasta sanaan sama mitä tuossa yön Leafs-ottelussa huudeltiin joten se on läheisempi vertauskohde tässä kuin Getzlafin huutelu. Eli jos se oli Rielly joka siellä sen huusi niin kyllä siitä voi vähintään yhden ottelun mittaista pelikieltoa odottaa (Shaw sai sakot keskisormen näyttämisestä huutonsa yhteydessä). Ehkä kahtakin ottelua kun tunnetusti playoff-otteluilla on suurempi painoarvo pelikieltoa mitoitettaessa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafsin pelaajat on tällä kaudella vetäneet alkulämpöjä mailoilla, joissa on sateenkaarierkkarit lavassa. Yleensähän se ongelma on, ettei sanoista päästä tekoihin, mutta tässä tilanteessa sanat vievät pohjan teoilta.

*

Joo, ja ei tullut "statement"-peliä Leafsiltä. Kliseehän on, että vieraskiertueen jälkeinen kotipeli on vaikea, mutta en haluaisi piiloutua tuon taakse. Nyt oli sauma haastaa runkosarjan ylivoimaisesti paras joukkue, mutta Leafs jäi täysin jalkoihin. Olihan tuossa puck-luckiakin maaleissa mukana, mutta toisaalta Tampa myös missasi niitä kauniisti rakennettuja paikkoja.

Tampan kolmonen on täyttä myrkkyä Leafsille, kun se pääsee usein pelaamaan Leafsin kolmospakkiparia vastaan, eikä kolmospariin todellakaan löydy sellaista pelinopeutta, että se pystyisi elämään aggressiivisen karvauksen kanssa. Se on vähän paha paikka, kun vastustajan kolme ylintä ketjua tuottaa jatkuvasti ongelmia.

Tampa käytännössä "hyökkäsi" Leafsin parhaan syömähampaan eli vahvan hyökkäyksen pois, kun tavaresit, matthewsit ja marnerit pyörivät suurimman osan ajasta omissa. Kaikkea ei todellakaan voi laittaa pakkien piikkiin, vaan hyökkäyspään tähdet saavat katsoa myös peiliin.
 

Lazara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TML
Kyllä olisi pitänyt Riellyn saada kakkua jo pelkästä epäilystä...on se jännä miten tuokin on niin herkkä asia, että ollaan kaveria naulaamassa ristille ennen tutkintaa.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä olisi pitänyt Riellyn saada kakkua jo pelkästä epäilystä...on se jännä miten tuokin on niin herkkä asia, että ollaan kaveria naulaamassa ristille ennen tutkintaa.
Kyllä kova kivitys oli päällä kun sosialista mediaa luki. Mielensä pahoittajia ja asiasta järkyttyneitä kun oli loputtomiin. Toki myös puolustelijoita.

En tiedä edustanko vähän vanhaa koulukuntaa, mutta jotenkin ihmettelen tätä nykyajan meininkiä kun kriisiryhmiä perustellaan muutamista sanoista. Toki onhan se hienoa että on nollatoleranssi vähän kaikkeen mutta samalla kun mm. törkytaklauksista, jotka saattavat päättää vaikka jonkun uran, jaetaan naurettavan lyhyitä pelikieltoja, niin sitten tällainen case aiheuttaa tällaisen myrskyn. Ja sama vaikka joku sen sanan homo olisi nyt sanonutkin.

No osataan me mielen pahoittaminen täällä Suomessakin viitaten Vaasaan ja futaajiin, mutta ei siitä sen enempää kun ei ole tämän ketjun juttuja.

Itse peli Tampaa vastaan oli kyllä viime yönä Toronton näkökulmasta melko luokatonta. Saas nähdä mikä on esim. Riellyn vastaus seuraavassa pelissä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Oliko mistä syystä kapanen poissa kokoonpanosta?
Aivotärähdystä väittävät syyksi. Huono homma, mutta toivottavasti Kasperi tervehtyy hyvissä ajoin ennen playoffien alkua.

Leafs PR on Twitter

Leafs on tehnyt kahden vuoden tulokassopimuksen yliopistopuolustaja Joseph Duszakin kanssa, ja Eemeli Räsäsenkin huhutaan liittyvän Marliesiin.

Chicago tulee kylään ensi yönä, ja nyt olisi hyvä tilaisuus ottaa Bruinsia parilla pisteellä kiinni, kun nallet menivät viime yönä häviämään Columbukselle.
 
Hyvää nothing is overia kaikille!

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kun aikaero on poikkeuksellisesti vain kuusi tuntia, niin oli pakkoa katsoa livenä ensimmäinen erä Leafsin ja Hawksin pelistä SBA:lla. Nyt voikin sitten mennä nukkumaan, kun Hawks käytännössä naulasi pelin jo ensimmäisessä erässä ja iski taululle tylyt 4-0 lukemat. Eipä numeroissa paljon seliteltävää ole: Hawks dominoi kiekkoa, ja peliä käytiin pääasiassa Leafsin päädyssä. Leafs oli ihan yhtä pihalla kuin Tampaakin vastaan, mikä herättää kysymyksiä. Ei kahdessa perättäisessä kotipelissä saisi olla näin pahasti altavastaajana jo ensimmäisestä aloituksesta lähtien. Tällaisilla aluilla peleihin ei menestytä keväällä.

Edit. Aamulla herätessä lievä yllätys nähdä pelin päättyneen vain maalin tappioon (5-4). Kolmannen erän kiri ei paljon lohduta, jos erän alkaessa on viisi maalia tappiolla.
 
Viimeksi muokattu:

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Täytyy sanoa, että luotto Torontoon oli koetuksella Tampa- ja Chicago-pelien jälkeen, ja kaikka kriisin merkit olivat ilmassa Leafsin ollessa 5-2 tappioasema toisen erän loppupuolella Flyersia vastaan viime yönä. No, Leafs (tai St. Pats, kun noissa paidoissa pelasivat) teki ihmenousun viimeisen 25 minuutin aikana yhdessä kauden viihdyttämimmistä peleistä, mitä olen nähnyt. Ja tunnelma hallissakin oli huikea. Jos se ei selviä jo loppunumeroista, maalivahdit eivät ihan parhaimmillaan olleet.

Matthewsille tapahtumarikaspeli: hylätty maali, isossa roolissa useammassa Phillyn maalissa ja lopulta kaksi isoa maalia kolmannessa erässä. Kai plussalle lopulta jäätiin, mutta ei tässä todellakaan mistään Selke-ehdokkaasta puhuta; puolustussuuntaa on vielä tekemistä eikä oman pään aloituksia vain voi hävitä toistuvasti.

*

Tampa on ollut koko kauden ylivertainen runkosarjajoukkue, ja Chicago ja Philadelphia olisivat tämän vuoden forminsa perusteella myös selviä poff-joukkueita. Siinä mielessä vastustajat eivät ole olleet helppoja. Silti trendi olisi ollut huolestuttava, jos Leafs olisi hävinnyt kolme peliä laatujoukkueita vastaan putkeen kotikaukalossaan. Ongelmia pelissä kuitenkin vielä riittää, ja ennen kaikkea puolustuspelin virheille on tehtävä jotain ja pian, jos Bruins halutaan kaataa poffien ensimmäisellä kierroksella.

Nylander ollut kahdessa viimeisessä pelissä Leafsin parhaimmistoa, kun on päässyt pelaamaan taas Matthewsin kanssa. Ruotsalainen on nyt kiekossa paljon enemmän, ja kiekottomanakin aktiivisuus on ihan toista luokkaa kuin aikaisemmin. Matthews ei siis missään nimessä ole pelannut edes parasta peliään, mutta Nylander näyttää silti ihan eri pelaajalta, kun pelaa Austonin kanssa. Iso vaikutus jenkillä on Nylanderin peliin, kun pelkkä "läsnäolon" vaikutus on noin suuri. Saa nähdä, siirtyykö Nylander pudotuspelien kynnyksellä takaisin Matthewsin ketjuun pysyvästi.
 
Viimeksi muokattu:

Hantta1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Ei se nyt ihan sama ole mitä siellä puhuu, on se kuitenkin halventavaa homoja kohtaan käyttää tuota haukkumasanana.

Rielly ei tosin tuota sanaa käyttänyt, harmittavan nopeasti oltiin valmiita kuitenkin tuomitsemaan.

NHL Public Relations on Twitter
On hyvin vähän asioita, mitä jotkut voivat sanoa, joka halventaa jotakuta jonkun mielestä. Oleellista on se, kuka sitten päättää mitä saa tai ei saa sanoa? Miten tämä valta jaetaan
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Pelien alut ovat olleet aivan kamalia viime aikoina. Tällä viikolla Toronto niin Tampa, Chicago, Philly kuin Ottawakin kaikki veivät peliä ensimmäiset minuutit ja Sensia lukuunottamatta kaikki myös iskivät useamman maalin hallintajaksonsa aikana taululle. Ei se kovin kärjistettyä ole sanoa, että Leafs voi tällä menolla lähteä peliin valmiiksia maalin tappiolla. Jospa silloin alottaisivat pelaamisen (takaa-ajon) heti kiekon tiputtua jäähän. Juu, ja näille pelien aluille on syytä tapahtua jotain, koska Bruinsia vastaan näihin ei tule olemaan varaa.

*

Viime yön Sens-peli oli aika klassinen neljän pelin viikon viimeinen peli, jossa pelattiin b2b:n jälkimmäistä osaa ja maalilla pelasi kakkosmaalivahti. Leafs oli väsynyt, Sens puolestaan hyvinkin motivoitunut, kun suurin osa kiekkoa seuraavasta Kanadasta oli TV:n ääressä. Näin se materiaalietu häviää, ja AHL-rosteri peittosi selvän pudotuspelijoukkueen.

Tavaresille kauden 40. maali ja uran yhden kauden maaliennätys jo tässä vaiheessa kautta. Tajuttoman monipuolinen pelaaja, ei voi muuta sanoa. Tarvittaessa pelintekijä, tällä kaudella kuitenkin enemmän maalintekijä, kun ketjun dynamiikka sitä vaati. Aliarvostettu myös kahdensuunnan pelaajana, ja huomattavasti esim. Matthewsiä parempi puolustussuuntaan. Sääli, että luistelu on korkeintaan keskinkertaista, mikä tulee aina erottamaan Tavaresin todellisista ns. generational talenteista.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafs pelasi yhden parhaimmista peleistään pitkään aikaan viime yönä. Nyt peli näytti sellaiselta, että Boston pystytään haastamaan poffien ensimmäisellä kierroksella. Sääli että vastassa oli Nashville ja saldona illan päätteeksi nolla tehtyä maalia ja pistettä. Loppunumeroista huolimatta peli oli suurimman osan ajasta tasaista ja erittäin viihdyttävää. Taas muistutus siitä, että runkosarjassa pisteitä voi raapia kovaankin tahtiin keskinkertaisillakin suorituksilla varsinkin heikkoja vastustajia vastaan, mutta pudotuspeleissä, kun vastustajat ainakin Torontolle lienevät jo ensimmäisellä kierroksella luokkaa "Nashville", vaaditaan kokonaisvaltaista pelaamista.

*

Ensi yönä sitten pelataan jo Buffalossa. Sanoisin, että on hyvin epätodennäköistä, että Toronto pystyisi läheskään samanlaiseen esitykseen kuin Predsiä vastaan. Tälle jengille on ollut viimeaikoina ominaista pelata vastustajan tason mukaan ja nyt vielä b2b-tilanne kyseessä. Tappio heikolla esityksellä ei olisi ihme.

*

Tilanne on kyllä omituinen: käytännössä pudotuspelien ensimmäisen kierroksen vastustaja on ollut selvillä jo pitkään, ainoastaan kotiedusta on pelattu, kauden loppua kohden Leafs on kuitenkin taantunut pelillisesti alkukaudesta, kun taas Bruins on yltynyt huimaan iskuun. Ei se mikään yllätys olisi, jos Bruins kävelisi Leafsin yli viidessä pelissä viimeaikaisten esitysten perusteella. Pettymys toki, muttei yllätys. Enkä todellakaan haluasi olla negatiivinen, mutta omasta mielestäni olen pikemminkin realisti.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Aivan ylivoimainen esitys lopulta Buffalossa. Tasakentällisin ote selvästi Leafsillä ja oikeastaan heikot ylivoimat tappoivat enemmän Toronton momentumia kuin johtivat maalipaikkoihin. Matthews näytti taas, miksi hän on niin kova talentti kuin on: huikeita vaihtoja Buffalon puolustusalueella. Kiekollisena Matthewsin ja Eichelin välillä ei eroa juuri ole, ja Eichel saattaa olla jopa luovempi pelaaja, mutta kiekottamana otan joka kerta Austonin. Ei Toronton paidassa ole hetkeen nähty pelaajaa, joka yhtä usein pystyy riistämään vastustajalta kiekon hyökkäys- tai keskialueella ja luomaan riiston kautta välittömästi maalipaikan.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
https://www.jatkoaika.com/Kolumni/Näkemys-Maple-Leafs-oli-parempi-joukkue-ilman-William-Nylanderia/209842

Kaikkea sitä saa taas lukea. Nylander on ollut noin viimeisen 20 pelin aikana lähes joka pelissä Toronton top 3 hyökkääjä. Ekat 10-15 peliä meni hakiessa tuntumaa, mutta sen jälkeen kyllä on ollut todella hyvä. Ei henk.koht ainakaan harmita kyseinen sopimus.
Kolumni vaikuttaa kirjoitetun näkemättä yhtään Leafsin ja Nylanderin peliä, sillai rennosti teksti-tv -pohjalta.
 
"I only shoot and score then you score then will come." - Jesse Puljujärvi

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ex-TPS Georgiyev oli viime yönä kovassa iskussa, eikä Leafs saanut maalia enempää tehdyksi. NYR:lle siis 2-1 voitto jatkoilla ja Leafsille säälipiste. Eipä Rangersin rosterille kyllä sopisi hävitä kotona, kun peliin päästiin vielä suht levänneenäkin. Jossain vaiheessa loka- ja marraskuun formin pitäisi löytyä, koska Bruins ei näytä olevan hyytymässä. Muuten keväästä tulee lyhyt.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafsillä ja Panthersillä on aika paljon yhteistä: molemmilla on paljon hyökkäyspään talenttia ja molemmat pelaavat maalirikkaita pelejä, mutta kumpikaan ei osaa puolustaa. Floridan keski- ja oman alueen puolustaminen on vielä heikompaa kuin Leafsillä, mikä on sinänsä saavutus: antavat aivan uskomattoman paljon ylivoimahyökkäyksiä, ja miehet ovat hukassa omalla alueella toistuvasti. Eivät taida ensi vuonnakaan päästä pudotuspeleihin, ellei tuohon tule muutosta.

Leafs puolestaan voi haudata haaveet menestyksestä tänä keväänä, ellei puolustamiseen tule jotain tolkkua tai Andersen kirjaimellisesti muuraa maalia umpeen. Pelkällä maalintekokilpailulla ei poffeissa menesty tänäkään keväänä.

Tavaresille kasuaali neljän maalin ilta, mutta oli hän aika monen Floridankin maalin aikaan kentällä. Olisin ollut paljon tyytyväisempi kahden maalin iltaan ilman ainoatakaan takaiskua omiin.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Pessimismi valtaa alaa Leafs Nationissa. Viime yönä "taas" tappio Ottawalle. Pelitapahtumia vietiin mielin määrin, mutta Sparks ei isoihin torjuntoihin venynyt, kun Ottawa harvakseltaan hyökkäsi. Silti Leafs onnistui kolmannessa erässä taistelemaan itsensä kahden maalin takaa tasoihin. Tuossa kohtaa peli olisi pitänyt kääntää numerollisestikin, mutta Sens teki johtamaalin heti perään 4vs2-hyökkäyksestä. Ihan käsittämätöntä antaa noin selvä ylivoimahyökkäys omaa maalia seuraavassa vaihdossa.

Eipä tuo edeltäväkään peli Phillyä vastaan häävisti mennyt. Salama-alku peliin ja 2-0 johto vieraissa ensimmäisen erän jälkeen, mutta Flyers painoi toisessa kolme maalia ja tuli ohi. Tappio toki lopulta vasta arvoilla, mutta ei menestystä tavoitteleva joukkue saisi päästää pudotuspelimahdollisuutensa jo menettänyttä joukkuetta tuolla tavalla edes mukaan peliin.

Kymmenisen päivää Bruins-sarjan alkuun ja toinen vieraspeleistä olisi syytä ottaa, koska muuten Game 3:sta kotikaukalossa tuli käytännössä pakkovoitto. Kun koko kausi on rakennettua odotuksia menestykselle keväällä, paineet olisivat aivan hirvittävät, enkä lainkaan olisi luottavainen joukkueen pystyvän tuossa tilanteessa läheskään parhaimpaansa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Ottawa-pelissä Sparksin fiveholen leväperäisyyttä huolestuttavampaa oli ns. kärkipelaajien ajoittain luokaton syöttötyöskentely. Kiekkoa suorastaan tyrkytettiin ottawalaisten lapaan. Pleijareiden ensimmäisellä kierroksella Boston tulee nauttimaan perusteellisesti, jos tätä pelin osa-aluetta ei Toronto saa kuntoon. Ylivoimapelin kehnoudesta en jaksa tässä edes aloittaa.
 
"I only shoot and score then you score then will come." - Jesse Puljujärvi

Ikijää

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Toronto Maple Leafs
Boston tulee taas vastaan ensimmäisellä kierroksella, kotietu on vielä teoreettisesti mahdollinen, joskin epätodennäköinen. Toivon ja uskon että tämä joukkue on nyt valmiimpi, eikä enää katsella ensimmäisiä pelejä, että mikä meno. Babcockin peluutus on minua eniten huolettava asia pudotuspelien alla, Hainsey pelaa aivan liikaa, mielestäni Dermott on valmis pelaamaan isoja minuutteja, ja Muzzin tuo myös tietoa ja taitoa siitä miten mennään syvälle pudotuspeleissä.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Jos vertaa joukkueita paperilla, on molemmat joukkueet mielestäni parempia kuin viime vuonna. Toronton puolelta Tyler Bozak vaihtunut John Tavaresiin ja Roman Polak vaihtunut Jake Muzziniin. joku voisi puhua parannuksesta. Mutta jotenkin tekeminen kentällä ei ole allekirjoittanutta vakuuttanut. Toisaalta viimeisessä kolmessa pelissä Toronto on pelannut mielestäni todella hyvin pelillisesti. Ennen eilistä peliä olisin sanonut, että Boston hoitaa viidessä pelissä, mutta eilinen voitto oli mielestäni varsin vakuuttava ja Toronto sai varsinkin aktiivisella karvauksella riistettyä itselleen kiekkoa keskialueella/hyökkäyspäässä. Parasta eilisessä oli, että enää ei jääty omiin jumiin minuuteiksi niinkuin aiemmissa Islandersia vastaan pelatuissa peleissä. Kyllähän Dermott ja jopa Rosen auttaa siinä että kiekkoa saadaan hyökkääjien lapaan omalta alueelta eikä sitä vain roiskaista pleksistä pihalle. Nyt myös näyttäisi että Muzzin - Zaitsev muodostaa varsin hyvän pakkiparin. Andersen pelas myös loistavan pelin ja varmasti teki huilaus hyvää.

Pienen pieni usko on Bostonin kaatamiseen paras seitsemästä sarjasta. Jos miettii vielä viime vuotta niin siellä oli 5 vs 5 jarruina JVR ja Bozak, puolustuspäässä Polak sekä Kadri oli 3(!!) peliä sivussa tästä sarjasta. Lisäksi 2 ekaa peliä Toronto nukkui aivan täysin. Gardiner on pakko saada terveenä takaisin. Itsellä on reissu Torontoon 17.4 - 22.4 ja toiveissa olisi, että pääsisi katsomaan Scotiabank Areenalle kiekkoa. Todennäköisesti Boston sweeppaa Toronton ja game 4 pelataan kun olen lentokoneessa...

EDIT: Ei voi vaan käsittää kuinka paska pelaaja Marincin on.
 
Viimeksi muokattu:

Ikijää

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Toronto Maple Leafs
Itsellä on reissu Torontoon 17.4 - 22.4 ja toiveissa olisi, että pääsisi katsomaan Scotiabank Areenalle kiekkoa.
Itse kävin tästä syystä Torontossa jo lokakuussa. Hymiö.

Itse uskon, että taas mennään se seitsemän peliä, ja paras menee jatkoon. Toivon vain että Leafs ei lähde sarjaan peläten katselemaan kun iso paha Bruins tulee ja vie ensimmäiset pelit miten tahtoo. Unirytmin säätö kohti amerikan itärannikkoa alkaa taas pian!
 

astraljava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Jyp
Pleijareiden ensimmäisellä kierroksella Boston tulee nauttimaan perusteellisesti, jos tätä pelin osa-aluetta ei Toronto saa kuntoon.
Pienen pieni usko on Bostonin kaatamiseen paras seitsemästä sarjasta. [...] Itsellä on reissu Torontoon 17.4 - 22.4 ja toiveissa olisi, että pääsisi katsomaan Scotiabank Areenalle kiekkoa. Todennäköisesti Boston sweeppaa Toronton ja game 4 pelataan kun olen lentokoneessa...
Itse kävin tästä syystä Torontossa jo lokakuussa. Hymiö.

Itse uskon, että taas mennään se seitsemän peliä, ja paras menee jatkoon. Toivon vain että Leafs ei lähde sarjaan peläten katselemaan kun iso paha Bruins tulee ja vie ensimmäiset pelit miten tahtoo. Unirytmin säätö kohti amerikan itärannikkoa alkaa taas pian!
Ai saamari, kiitos näistä veljet! Ihan kuin ei muutenkin jo oottais poffeja tänä vuonna... :D

En kyllä oo nähny lähellekään tarpeeksi Lefan pelejä et osaisin mitään analyysiä tai arviota vetää. Lähetään siis avoimin mielin sarjaa seuraamaan ja toivomaan sellaista parin vuoden takaista game seven -rankaisua. :p
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy