Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 462 659
  • 5 037

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos kommenteista

Ja jottei jää mitään epäselvää, niin haastattelu itsessään oli teiltä jälleen hyvä. Oikeita asioita nostitte esille lyhyessä ajassa. Herra Nybondaksen kommentit ja tietynlainen ylimielisyys pistää vaan vituttamaan.

Mielenkiinnolla odotetaan Törmäsen haastattelua.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Justice: Nyt kun kuuntelin tuon haastattelun, olen vielä syvemmällä uskossani Tompan suhteen-> ei tule ikinä nostamaan tätä seuraa minnekään.

Legendaarinen jätkä kyllä. Pääsee sitten joskus aikanaan samaan kastiin Penan kanssa, tosin aivan eri syistä. Ehkä meitä ymmärretään nyt paremmin landella. Siis kun ei menestytä.

Vittu sentään että tuo schweinhund pitäisi laittaa vaihtoon.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Justice: Nyt kun kuuntelin tuon haastattelun, olen vielä syvemmällä uskossani Tompan suhteen-> ei tule ikinä nostamaan tätä seuraa minnekään.

Mun mielipidettä Nybasta toi haastattelu ei muuttanut kyllä suuntaan tai toiseen. Arroganttihan mies on ollut since day one ja on sitä yhä edelleen. Kyllä mä silti kuulin tossa haastattelussa paljon myös asioita joita halusin kuulla. Positiivisuudet kytkeyty ennen kaikkea jatkuvuuteen, ensi kauden jengin vaiheeseen ja ajatukseen pelaajien kehittämisestä. Lisäksi tervehdin ilolla sitä, että Nybondas tiedostaa resursseihin liittyvät realiteetit.

Tiedän sen olevan mahdotonta, mutta varmasti tekisi monelle hyvää, jos mieli olisi tabula rasa ennen kuin tuota haastista lähtee kuuntelemaan. Esimerkiksi on pakko mainita tuo puolustusta koskenut osio, joka ei nyt mennyt ihan niin kuin täällä monet kirjoittaa. Ei Nyba missään kohtaa sanonut, että puolustukseen kohdistunut kritiikki olisi kokonaisuutenaan ollut kohtuutonta. "Ehkä vähän kohtuutonta kritiikkiä" jättää ilmaisuna paljon varaa tulkinnalle, ja tässä tulkinnassa ne omat lähtökohdat vaan merkkaa niin paljon. Ja minä kyllä olen tässä asiassa Nyban kanssa samoilla linjoilla, puolustus sai osakseen kohtuuttoman paljon ja kohtuutonta kritiikkiä. Kritisoitavaa kyllä löytyi, ja senhän Nybakin kyllä myöntää, vähintäänkin epäsuorasti, mutta kyllä kritiikki usein lähti lapasesta.

Se mikä minua tuossa haastattelussa eniten jäi vaivaamaan oli tapa miten Nyba käyttii budjettipuolta selityksenä. Siitä mä annan Nyballe raippaa ihan kunnolla. Jos sun käytettävissä oleva rahamäärä on pienempi kuin oletetaan tai se on ollut, sen pitää olla eteenpäin ajava voima, sen pitää saada sut tekemään entistä kovemmin töitä. Selittely ei ikinä johda mihinkään hyvään, ja siihen sortumisesta Nyballe iso miikka. Toinen seikka mistä mä annan Nyballe pyyhkeitä on se, että hän tieten tahtoen tuntuu haluavan ajaa HIFK:n pienen seuran asemaan. Tällä viittaan tuohon resurssipuoleen ja kilpailuun samoista pelaajista svedujen ja sveitsiläisten kanssa. Kunhan hän nyt vielä ymmärtäisi tuon sen mitä on tiedostanut, niin kohta me voitaisiin olla jo isommanpuoleinen kukko pienellä tunkiolla. Kivempi se ois viedä pelaajia SaiPan ja Ässien nenän edestä kuin antaa Luleån ja Frölundan tehdä sitä meille.

No kaikesta negastakin huolimatta ei tuossa haastattelussa tullut ilmi mitään sellaista mitä ei joko tiennyt tai voinut päätellä jo entuudestaan. Se mistä minä olen hyvilläni on se, että Nyba kuitenkin tuntuu ihan aidosti välittävän joukkueesta. Olin jopa havaitsevinani tiettyä isällistä suojelua pelaajia kohtaan. Samoin realistinen ja positiivinen suhtautuminen työskentelyyn Stögön kanssa oli minusta positiivista kuultavaa.

En minä Nybaa HIFK:ssa kaipaa, enkä minä jää miehen perään itkemään. En vaan oikein nyt ymmärrä, että miten kaikki mitä mies sanoo halutaan kuulla aina monen negafiltterin läpi. Kyllä tässä lopulta taitaa meillä Red Machine taas olla tuopit kädessä.
 

Harkins#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ville Peltonen, Rem Murray, DEFC #18
Brandy, Golfreissu, Garden rahat sekä Nybarin palkka kiinni Holtariin asap. ja tää arrogantti mulukku huitsin nevadaan.

Jo tuon Nybarin ääni ärsyttää tällä hetkellä yli rajan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hei Tomppa, sijat 5-10 ovat sinusta siis ok ja HIFK:n urheilupuoli "etenee" koko ajan, vaikka taaperrus keskikastissa jatkuu kaudesta toiseen. Katso sarjataulukkoa, siellä on se data, joka tarvitsee tietää. Jos kausi loppuu kolmen kotipelin puolivälieriin, niin talouspuoli on ok, mutta urheilupuoli ei ole.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Kuka oikeasti kuvittelee että HIFK joskus nousee vakimenestyjäksi kun Utj on tuollainen osaamaton, laiska ja ylimielinen paskakasa? Ziisus mikä haastattelu!
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Positiivisuudet kytkeyty ennen kaikkea jatkuvuuteen, ensi kauden jengin vaiheeseen ja ajatukseen pelaajien kehittämisestä.
Minun korvaani taas nuo mainitsemasi asiat kuulostivat erittäin pahalta.

- Jatkuvuus on saatu luotua ensimmäistä kertaa sitten Petun kauden, ja Tomppa tuntui olevan täysin kuutamolla syistä minkä takia sitä jatkuvuutta ei ole ennen tätä kautta saatu luotua = kuulostaa siltä, että Tomppa ei ole tehtävänsä tasalla. Mainittakoon vielä, että pelkkä valmentaja ei luo jatkuvuutta joukkueen toimintaan, vaan sen jatkuvuuden tulisi olla seuran identiteetin ja taustaorganisaation (mm. junioritoiminta) aikaansaantia.
- Ajatukset pelaajien kehittämisestä kuulostaa aivan käsittämättömältä, kun ne tulee Tompan suusta. Siis sen saman jätkän, joka on toiminut HIFK:n junioritoiminnan päällikkönä X-kymmentä vuotta. Totta helvetissä HIFK:n tulisi keskittyä omien pelaajien kehittämiseen, sillä sieltä se jatkuvuus ja menestys kumpuaa! Miten on mahdollista, että Tompalle valkenee tämä ajatus vasta keväällä 2014?!? Jos junioritoimintaan ja pelaajien kehitykseen olisi keskitetty resursseja ja energiaa niiden tarvitsemalla tavalla, niin silloin Tompan ei olisi ollut tarve ''epätoivoisesti koittaa ostaa pelaajia kansainvälisiltä markkinoilta.'' Tomppa tajusi tämän aivan liian myöhään, ja eihän tuota voi puolustella sillä, että ''nyt se ajattelee niin kuin pitääkin.'' Junioritoiminnan kehittäminen on yksi ensimmäisistä asioista, johon UTJ:n tulisi keskittyä, eikä se viimeinen oljenkorsi, kun kaikki muu on mennyt vituiksi.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olkoon esimerkiksi Söderholm kuinka ikoni ja hyvä pakki tahansa, mutta jos pelkästään hänen puolikuntoisuutensa / poissaolonsa saa alakerran kaaokseen kevään puolella noin pahasti, niin siitä voi jokainen vetää ihan omat johtopäätökset, kuinka hyvin on puolustus rakennettu. Kärkipakki on aina kärkipakki, mutta sen verran hyvin pitää olla talo valettu, ettei homma kaadu ensimmäiseen puhuriin. Se että 2 sentteriä menetetään ennen Tappara-sarjaa, niin ei ole Nybarin vika tietenkään. Se oli todella paskaa tuuria, koska samalla meni koko hyökkäyspaletti uusiksi (kaikki 4 ketjua).

"Ehkä kohtuutonta kritiikkiä pakiston suhteen", sanoo Nybari. Vai niin. Kaikki näkivät että heikoilla hangilla mennään siellä ihan koko ajan. Kaikki näkivät puutteet ennen kautta, kauden aikana ja nyt kauden jälkeen. Mikäs tuossa on niin "kohtuutonta" sanoa ne ääneen joko täällä, tai sitten avautua vaikkapa sähköpostilla.

Kuten sanoin, niin yksi merkittävän iso asia tuossakin postissa on taito nähdä ja myöntää omat virheensä, ottaa niistä oppia ja mennä oikealla tavalla eteenpäin. Nybarilta puuttuu näitä kykyjä, ja sitten se purkautuu turhautumisena faneihin. Esimerkiksi kauden avausmatsissa ennen Blues-peliä Nybarilla meni jo käämit kun Heikki Paasonen (vai kuka siinä nyt oli haastattelemassa) kysyi Mainstreetillä Nybarilta "saadaanko alakertaan vahvistusta pian?". Nybarin hermostuneen äkäinen vastaus: "kun en tiedä saadaanko!". Ammattimies ei käyttäydy noin, vaan hermoja on kyllä vastata tuollaiseen kysymykseen vaikka 1000 kertaa putkeen.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
TET-harkkari Nybondas ulos, Holtari sisään. Kesän kovin hankinta olisi siinä. Vaan turha toivo. Ylimielistä paskaa tarjolla ensi vuonnakin.

Holtari sai tosiaan kenkää Bruinsin hommistaan. Jatkaa vielä "päädunissaan" JYPin pelaajakoordinaattorina. Lähti tuonne Bluesista, notta mieluinen duuni käsittääkseni.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Pahintahan tässä casessa periaatteessa on tuo 2011 mestaruus jolla Nybarikin ratsastaa hamaan tappiin asti, ilman sitä olisi voinut tullakin muutoksia mutta nyt peilataan vielä pitkään nousujohteisiin Kojon kausiin ja kuinka se päättyi napakymppiin kaikilta osin, joukkue, valmennus ja URHEILUTOIMENJOHTAJA. Viisi vuotta tätä paskaa niin ehkä sitten herätään saamattomuuteen. sitä ennen menestyminen tulee vain tuurilla näiltä osin mistä nyt puhutaan tässä ketjussa. Historia toistaa itseään, kyllähän Penakin sai häärätä aika rauhassa -98 kullan ja -99 hopean jälkimainingeissa.

_
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi mikä tuossa Nybondaksen haastattelussa itseäni eniten näin jälkikäteen häiritsi on se, että siinä puhuttiin vain viime kaudesta. Nybondas on nyt omienkin sanojensa mukaan ollut 8-vuotta puikoissa. 1 mestaruus ja muut ovat päättyneet sijoille ynnä muuta. Aina on ollut vähintään se top 4 pelaajabudjetti. Varmasti on monena kautena käytetty enitenkin rahaa. Vähän olisin ehkä keskustelua halunnut siitä, että onko tämä pitkässä juoksussa hyvää suorittamista? Yksi kausi voi aina mennä sen kuuluisan sattuman piikkiin, mutta pitkällä tähtäimellä ei. Myös ehkä vähän keskustelua siitä, että miten HIFK:ssa mennään aina sen hetkisen valmennuksen ehdoilla aivan liikaa ja organisaatiolla itsellään ei ole mitään omaa ja kestävää. Strategian pitäisi kestää pidempään, kuin yhden valmentajan elinkaari joukkueessa. HIFK:ssa on menty täysin kädestä suuhun. Se vähän myös huolestutti, että ei nähnyt ongelmia puolustuksen rakenteessa. Aivan liikaa keskitason omia kasvatteja + right pakin puuttuminen. Petasiko Nybondas jo muuten vähän Ramstedtin poistumista joukkueesta? Vähän se omaan korvaan siltä vaikutti.

Muuten Nybondas antoi itsestään ihan fiksun kuvan. Ei minulla persoonana häntä vastaan mitään ole.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
IFK:n kannalta tilanne tosiaankin heikkenee kausi kaudelta, kun emme enää olekaan se Liigan TP2-budjetin omaava joukkue. Erot pienenee ja tulos/panos-hyötysuhteeltaan paremmat jengit menee edelle. Ammattitaito nousee arvoon arvaamattomaan.
Lisätietoja tästä? Liigan TOP-3/TOP-4 budjettihan meillä tulee olemaan ensi kaudellakin. Tällä kaudella TPS tunki tuohon edelle hirveällä riskillä, ja eihän siitä hyvää seurannut. Tompan on aivan turha valittaa rahasta, samassa sarjassa me painitaan Kärppien, Lukon ja Tapparan kanssa. Olisi muuten "hauskaa" nähdä, minkälaisen joukkueen töppö-Tom saisi esimerkiksi kahdella miljoonalla kasaan. Mestis-miehiä ja ylipalkattuja tusinapelaajia maakunnista.
 

Stigu

Jäsen
Muuten Nybondas antoi itsestään ihan fiksun kuvan. Ei minulla persoonana häntä vastaan mitään ole.
Meikäläisellä tökki myös juuri tuo mainitsemasi pitkän aikavälin suoritus ja sen arviointi. Tosin, eihän Nyba itse lähde sitä ruotimaan, eli olisi ollut kiva kysyä Tompalta, miten hän näkee oman suorituksensa kahdeksana kautena, vaikkapa kouluarvosanoin?

Toinen asia mikä tökki on että Nyba ei sanallakaan maininnut, että olisi esim. peiliin katsomisen paikka. Joko hän on taitava paskanpuhuja, tai sitten hän oikeasti uskoo, että teki kaiken mikä tehtävissä oli esim. viime kauden joukkueen rakentamisen suhteen. Itse ainkin nostaisin neljä epäkohtaa esiin viime kaudelta: 1) Pakiston ohkaisuus, 2) liikaa junnuja jengissä 3) "rooliton" AirHockeyn pelaaminen about 50 peliä ja 4) kauden aikaisten loukkaantumisien paikkaamatta jättäminen.

Tuntematta Karavaanaria, olen melko varma että hän ei ihan oikeasti kykene analysoimaan omaa tekemistään, tai näe esim. noita yllä mainittuja puutteita. Mutta vielä kerran: suurin syyllinen tähän taaperrukseen ei ole Tomppa vaan hallitus, joka antaa keskinkertaisuuden jatkua kausi toisensa jälkeen. Lisäksi, jos on niin, että hallitus (tai jotkut sen jäsenet) valitsee kulloisenkin valmentajan, on seuramme kyllä sisältäpäin pelottavan mätä.

EDIT: Lhutuur, Liigan trendinä on ollut jo muutaman vuoden, että seurojen budjettierot pienenevät. Oletan, että tämä trendi jatkuu lähitulevaisuudessa.
 

nikozwan

Jäsen
Holtari sai tosiaan kenkää Bruinsin hommistaan. Jatkaa vielä "päädunissaan" JYPin pelaajakoordinaattorina. Lähti tuonne Bluesista, notta mieluinen duuni käsittääkseni.

Asia selvä, kiitos kun avasit tätä. Toki rahalla saa ja autolla pääsee, mutta ai niin... eihän meillä ole enää fyrkkaakaan. Me ollaan hävitty tää peli.

Samaa mieltä Stigun kanssa, että Nybäriltä puuttuu itsekriittisyyttä. Ja onko asiat HIFK:ssa sitten niin, ettei kukaan mukaan analysoi UTJ:n virheitä ja anna miehelle kritiikkiä? Totta kai omaa tekemistä on usein vaikea tarkastella analyyttisesti, mutta sen takia se onkin pomon tehtävä. Miten voi olla, että menee 30 vuotta tajuta, että omia junnuja kannattaa kasvattaa?

Kovasti Nyba valitti, että ruotsalaiset ja sveitsiläisetkin seurat vetävät meitä siirtomarkkinoilla pataan. Ehkä näin onkin, mutta onhan toisaalta ruotsalaisiakin pelaajia alkanut tulemaan Suomeen viime vuosina aika paljon. Onko kellään mitään käryä kuinka paljon suurempia Elitserienin isoimpien seurojen palkkabudjetit ovat meidän vastaaviin? Kiinnostaisi tietää.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pahintahan tässä casessa periaatteessa on tuo 2011 mestaruus jolla Nybarikin ratsastaa hamaan tappiin asti, ilman sitä olisi voinut tullakin muutoksia mutta nyt peilataan vielä pitkään nousujohteisiin Kojon kausiin ja kuinka se päättyi napakymppiin kaikilta osin, joukkue, valmennus ja URHEILUTOIMENJOHTAJA. Viisi vuotta tätä paskaa niin ehkä sitten herätään saamattomuuteen. sitä ennen menestyminen tulee vain tuurilla näiltä osin mistä nyt puhutaan tässä ketjussa. Historia toistaa itseään, kyllähän Penakin sai häärätä aika rauhassa -98 kullan ja -99 hopean jälkimainingeissa.

Penallahan ei ollut mitään tekemistä -98 kullan ja -99 hopean kanssa, vaan tuolloin vedettiin Kekäläisen kasaamalla porukalla, joka muuten toimi tuolloin samanaikaisesti Ottawa Senatorsin skouttina. Pena taisi siirtyä GM:ksi vuonna 2001.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kovasti Nyba valitti, että ruotsalaiset ja sveitsiläisetkin seurat vetävät meitä siirtomarkkinoilla pataan.

Siis hä, mehän verrataan lopullista joukkuetta aina toisiin Liiga-jengeihin kun heidän kanssa kilpaillaan kannusta, ei sveitsiläisiin ja ruotsalaisiin joten ihan sama ketä siellä pelaa. Tekosyitä tekosyiden perään. Pitäisi stasimaisesti kuunnella vaikkapa salaa osaavien suomalaisten organisaatioiden päätöksentekoa ja ottaa oppia jos ei muuten aukea miten pärjätään Liigassa. Aina ei täydy voittaa, mutta IFK:n tulee olla vähintään joka toinen vuosi välierissä asti minimissään, piste.

_
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Penallahan ei ollut mitään tekemistä -98 kullan ja -99 hopean kanssa, vaan tuolloin vedettiin Kekäläisen kasaamalla porukalla, joka muuten toimi tuolloin samanaikaisesti Ottawa Senatorsin skouttina. Pena taisi siirtyä GM:ksi vuonna 2001.

Annoin itsestäni epäselvästi, kyllä tuon tiedän hyvinkin, mutta tarkoitin että juuri noiden kausien menestyksen johdosta sai mellastaa vuosia koska ei ollut heti painetta menestyä uudelleen.

_
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Muuten Nybondas antoi itsestään ihan fiksun kuvan. Ei minulla persoonana häntä vastaan mitään ole.

Sama mielikuva.

Lisäksi hän mainitsi kyllä mitä voisi omasta mielestään parantaa ja se on rekrytointi. Mainitsi myöskin että häntä tunnutaan yleisesti pidettävän etäisenä ja ylimielisenä. Ehkä sekin selittyy sillä että on ollut pakko vaan olla paksunahkainen eikä ottaa henkilökohtaisesti kaikkea paskaa mitä niskaan sataa.

Tuo viimeinen juttu noista mittaamattomista resursseista oli aika hyvä pointti, vaikka IFKlla niitä ei olekaan, niin totesi kuitenkin että IFKn resurssit ovat hyvät, firma on vakaa ja että pelaajista pidetään huolta. Kyllähän moni varmaan IFKn valitsee jos vaihtoehtona on pelata jossain böndellä, mutta jos muiden maiden liigat heittävät huomattavasti enemmän rahaa pöytään niin vaakakuppi kääntyy vääjäämättömästi siihen suuntaan, oli se pelipaikka vaikka sitten jossain ruotsissa böndellä.

Ja nyt kun ei ole enää niitä omia seuraikoneitakaan montaa jäljellä, niin pitää toivoa että joku näistä Lennu, Bäckström tai OJ ilmestyisi takaisin kuvioihin. Lennu nyt on luvannutkin palata mutta sen aika ei ole vielä. OJ taitaa olla vain päiväuni ja sellaiseksi jäädäkin. Bäckströmistä ei ole minkäänlaisia juttuja kuulunut mitä meinaa NHLn jälkeen.

Mutta ihan hyvä haastattelu Nybarista, harmi ettei mitään scooppia ollut paljastaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei minuakaan häiritse Nybarin ylimielinen olemus ja epämääräiset selittelyt, jotka ovat ihan "seli-seli-tasoa" hiekkalaatikolla ns. muille lapsille. Siinähän höpöttää ja jos ei käsitä työnsä tulosten tasoa 2008-15, niin en voi auttaa asiassa. Yksi mestaruus ja muuten sijat 5-10 eivät vaan riitä HIFK-Hockey Oy:n resursseilla operoivan HIFK-Liigaseuran tuloksiksi 7-8 vuoden periodilla.

Ei tässä keskustella Nybondasista henkilönä. Eihän idea ole tutustua mahdollisesti mukavaan henkilöön, vaan käsitellä hänen Utj-työnsä vuosittaisia tuloksia, joka on sama asia kuin se, että kuinka HIFK:n Liigajoukkue lopulta aina sijoittuu sarjassa. Voiko Nybondas jatkaa kaudesta toiseen Utj-tehtävässään ainoana perusteluna kevään 2011 mestaruus. Jos voi, niin HIFK ei ole vieläkään oikein vakavasti otettava huippu-urheilussa mukana oleva jääkiekkojoukkue. En ehdota potkuja Nybarille, mutta katsokaa nyt niihin kuuluisiin peileihin siellä officella, ripaus nöyryyttä oman työn tulosten käsittelyyn ja kannattaisiko kokonaisuutena miettiä HIFK:n Liigajoukkueen urheilupuolen tilaa. Idean pitäisi olla menestyä aina tässä ja nyt, esim. pelata jääkiekkoa huhtikuussa, kun pelataan välierät, pronssipeli ja finaalit. Everi sanoi kerran juhannus-terveisenä, että lätkää ei pelata juhannuksena, mutta hyvä HIFK, kyllä sitä voi pelata vuosittain huhtikuussa, kun ratkaistaan kuka voittaa mitalit ja kenen kohtalo on sija 4, joka sekin olisi edistystä HIFK:lle.
 

Wicked

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Los Angeles Kings
Otin siis myös tuota henkilöperspektiiviä haastatteluun mukaan. Se piti tähän korjata vielä. Lisäksi myös haastattelija (lue. minä) olisi voinut haastatella hieman paremmin. Tästä taas oppi ja seuraavalla kerralla tarkempia kysymyksiä ja myös kritiikkiä kun sitä tarvitaan.

Nimim. Todellinen radioamatööri :)
 

nikozwan

Jäsen
Siis hä, mehän verrataan lopullista joukkuetta aina toisiin Liiga-jengeihin kun heidän kanssa kilpaillaan kannusta, ei sveitsiläisiin ja ruotsalaisiin joten ihan sama ketä siellä pelaa. Tekosyitä tekosyiden perään. Pitäisi stasimaisesti kuunnella vaikkapa salaa osaavien suomalaisten organisaatioiden päätöksentekoa ja ottaa oppia jos ei muuten aukea miten pärjätään Liigassa. Aina ei täydy voittaa, mutta IFK:n tulee olla vähintään joka toinen vuosi välierissä asti minimissään, piste.

_

Totta kai, enhän minä muuta väittänytkään. Itseäni vaan kiinnostaa, että kuinka paljon enemmän esim. ruotsalaisilla jengeillä todellisuudessa sitä hilloa on, koska faktahan on se, että samoista pelaajista me niiden kanssa monta kertaa väännetään. Haluisin siis tietää, että puhuuko Nybäri totta kun väittää, että HIFK:ta viedään siirtomarkkinoilla kuin litran mittaa, vai onko tämä vaan selittelyä ja puolustelua.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Totta kai, enhän minä muuta väittänytkään. Itseäni vaan kiinnostaa, että kuinka paljon enemmän esim. ruotsalaisilla jengeillä todellisuudessa sitä hilloa on, koska faktahan on se, että samoista pelaajista me niiden kanssa monta kertaa väännetään. Haluisin siis tietää, että puhuuko Nybäri totta kun väittää, että HIFK:ta viedään siirtomarkkinoilla kuin litran mittaa, vai onko tämä vaan selittelyä ja puolustelua.
Juu, en sinua syyttänytkään, ihmettelen vain Nybarin logiikkaa. Ymmärrän hyvin että taistellaan monista pelaajista eri maiden liigojen kanssa, sitten top2-top4 budjetilla riippuen kaudesta ollaan kuitenkin ihmeissään miksi muilla natsaa haut paremmin. Siihen selityksenä on tökerö tuollainen klassikkovastaus että pelaajat katoaa muihin maihin, eihän ne katoa jotka päätyvät tavalla tai toisella toisiin Liiga-jengeihin. Tajuaakohan ne Toimistolla edes vittuuntua siitä että muut naaraa paremmin kaudesta toiseen. Zaborsky on hyvä Vonkale ja siitä isot pisteet mutta puhun tässä isommasta kokonaisuudesta noin 10 vuoden ajalta.
Kyse taitaa olla kontakteista mitä urheilutoimella on ja haiskahtaa siltä että vaikka hilloa olisikin niin monet muut Liiga-jengit hoitavat näitä asioita paremmin. Holtari mainittu ja monen muunkin Liiga-jengin taustalla ihan riittävän kovia tekijöitä.

_
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös