Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 465 181
  • 5 037

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuulin huhua, että Porista vapautuisi eräs luunkova kiekkoammattilainen hänen määräaikaispestinsä loppuessa vuodenvaihteessa. Kävin loundgessa tsekkaamassa ja kaveri on elämänsä kondiksessa: 35-24-0 (takatukan pituus - kultaketjujen karaattilukema - pitkäpinnaisuus). Hmmm....tämä ukko juuri nyt valmentajaksi...hmmm....luulenpa, että Brennan saisi peliaikaa ja uusi KNH-ketju olisi Honkanen-Liivik-Brennan? Ja otteluissa sentään tapahtuisi jotain.

Tänään tulee sitten vastaan ihan oikea mittari ja on varmaan ollut kusiset paikat miettiä veskaria. Onneksi Walsh on pois jengistä, joku tolkku sentään siihenkin on saatu. Kun KJ:lle ei kelpaa Walsh, pitäisi Nyban hankkiutua hänestä eroon ja hommata tilalle parempi. Ja eiköhän nyt ole alkanutkin jo "Operaatio Bostonin Norppa" eli uusi koti Walshille.

mixu: Näin se on. Kun on ensin kaadettu niskaan 7 kautta pelkkää shittiä, pitäisi kyllä sellaisen ihmeenkin tapahtua, että jo ensimmäisellä uudella kaudella nähdään jotain valoa. Normaalistihan pari kautta on oikeastikin minimiaika valmentajalta saada pysyvää jälkeä aikaiseksi. Mutta HIFK ei ole normaalijoukkue, eikä KJ ole meidän normaalivalmentaja eli lähtötasoltaan apuri. Siksi nytkin on jo lupa odottaa valoa ja itse lähdin siitä, että neljän sakissa ollaan. Käytännössä siis sijat 3 tai 4. Näin jos menee, olisi KJ tehnyt duuninsa hyvin ja näille sijoille HIFK:ta ennustettiin yleisestikin mediassa ennen kautta. Ei se ole sattumaa ja HIFK:han on yleisesti ottaen tapana aliarvioida näissä pre-season -spekulaatioissa. Jos Pitkämäki, Pikkarainen ja Walsh olisivat olleet liigahuippua, meillä ei olisi ollenkaan niin kurjan tuntuinen tilanne alakerrassa. Ja pidän siitä edelleen kiinni, että näiltä kolmelta oli lupa odottaa parempaa kuin mitä on nähty. Walsh ja Pitkämäki ovat Peter Whiten tasolle meneviä vahvistuksia ja Whiteakin jouduttiin katsomaan koko kausi. Walshin "tehoista" lisää hänen omassa ketjussaan. Ottakaa nitroja valmiiksi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jos olisin utj

Pistetäänpä tämä vastaus ultrarille pelaajaliikenneketjusta ehkäpä aiheeseen paremmin sopivaan topiciin. Miten leikkisin Nybaa...

Kuten JHag sanoi, niin miksi Tomppa otti riskin ja ei tehnyt sopimuksia esimerkiksi Murrayn ja Kovasen kanssa keväällä, kun ei ollut parempia edes tiedossa. Jos sitten olisi saanut niitä oikeita vahvistuksia, niin Murraysta ja Kovasestakin olisi ollut helppo päästä kauden aikana haluttaessa eroon. Nyt otettiin turhia miehiä tyyliin Walsh ilman mitään varmuutta onnistumisista, Hacker on taas mitä on ja se tiedettiin yleisesti jo etukäteen, ei ehkä tosin HIFK:n toimistossa.

Niinpä! Vastoin yleistä luuloa seuraavan kauden joukkueen kasaaminen ei siis ala siitä, että keväällä annetaan kaikkien niiden, joiden sopimus loppuu, mennä menojaan ja sitten ruvetaan tekemään käteen jääneiden sopimuspelaajien päälle uutta joukkuetta. Joukkueen kasaaminen alkaa, siis sen pitäisi alkaa, suhteellisen hyvissä ajoin ennen kevättä käymällä läpi nykyinen joukkue ja sen loppuvat sopimukset. Sieltä pitäisi järkeä käyttäen pyrkiä jatkamaan sellaisten pelaajien kanssa, joiden paikoille tulisi olemaan vaikeaa hankkia parempaa. Tai edes vastaavaa. Neuvottelut voidaan ja pitääkin ohittaa pelillisten floppien ja/tai luonteeltaan sietämättömien pelaajien kanssa. Tämänkin siivouksen jälkeen joukkueeseen pitäisi jäädä viime kevättä enemmän laadukkaita avainpelaajia ja hyvää hinta/laatusuhdetta rivimiesten paikoille, sillä joukkueen tason huonontaminen ei voi olla millään mittarilla järkevää.

Katsotaanpa tämän kauden HIFK-pelaajien sopimustilanne ja mitä itse tekisin heidän kanssaan koskien kautta 09/10. Tämä on Jatkoajasta otettu sopimuspelaajien lista:

mv:t:
-Nieminen ja Pitkämäki, molempien sopimus on kevääseen -10 asti. Päivänselvää on, että tästäkin huolimatta joukkueeseen pitää hankkia maalivahti ja koettaa myydä edes jommankumman näistä sopimus ulos. Bruckler-Nieminen kuulostaisi esimerkiksi hyvältä kaksikolta.

pakit:
-Kankaanperä, 2010 sopimus ja hyvä niin
-Turunen, Walsh, Honkanen, Haverinen, Melart, Pikkarainen, Heikkinen, Holmberg. Kaikkien sopimus loppuu 2009.

> Walsh, Turunen ja varauksella Hank Pikkarainen ulos. Kaikkien muiden kanssa tekisin jatkon ja neuvottelisin juuri nyt erityisesti Heikkisen kanssa ihan kybällä. Pakeista on karmea pula ja meidän junnut ovat vuoden verran kokeneempia keväällä. Honkanen on ajanut mielestäni Turusen ohi vakaan, kokeneen pakin tontilla. Haverinen, Melart ja Holmberg ovat prospekteja ja jos näistä yksikin kasvaa hyväksi liigapakiksi, on onnistumisprosentti hyvä. Koska näistä ei erkkikään vielä tiedä, kuka tai ketkä ovat isoimpia prospekteja liigapakiksi nousemiseen, käsittelisin nämä yhtenä nippuna ja pitäisin kaikki.

Käteen jäisivät siis Kankaanperä, Heikkinen, Honkanen, Haverinen, Melart, Holmberg + Ahonen ja Purolinna. Hank Pikkarainen ei ole halpa ja hän on se riski, jonka ottaisin. Jäävien lisäksi tarvittaisiin ensi kaudeksi 3 tasokasta pakkia ja parit menisivät näin:
"Jere" - "Söde"
"Kolmas Pakki" - Heikkinen
Kankaanperä-Haverinen.
Pakkeja on kokoonpanossa käytännössä vain 6 kpl ensi kaudella ja senkin vuoksi Hank ulos ja parempaa tilalle. Ylimääräisiä pakkeja olisi siis Honkanen ja Melart + edullisia junnuja Holmbergista eteenpäin. Sarja on pitkä. Ja Kolmanteen pakkiin menisi tässä 1 ulkomaalaispaikka.

sentterit:
-Loppi ja Hirso, 2010 sopimus ja hyvä niin
-Bates, Porthen, Ramstedt, Keränen, Ahtola (jonka virallinen pelipaikka on kh...). Kaikkien sopimus loppuu 2009.

>Tekisin jatkon kaikkien muiden paitsi Keräsen kanssa. Nyt olisi 2 ulkomaalaispaikkaa käytetty. Lisäksi hakisin kotimaisen "markkuhurmeen" jengiin. Markku Hurme on huono esimerkki, kun ei pelaa enää, laitetaan siihen "Janne Hauhtonen". Kokenut ja kotimainen. Mielestäni jengissä ei voi olla liikaa senttereitä, se on ihan joutavaa puhetta, kun suuri osa pystyy pelaamaan tarvittaessa laidassa. Käteen jäisivät Hirso, Loppi, Bates, Porthen, Ramstedt, Ahtola ja "Hauhtonen". Porthen kuuluu osastoon: "ei mitään varmuutta, että saadaan meille sopivampi duunarisentteri tilalle, miksi vitussa ei voisi jatkaa?"

laitahyökkääjät:
-Pöysti, Petrell ja Luttinen, 2010 sopimus ja hyvä niin. Pöysti on lupaava junnu, jolta armeija on vienyt terää tällä kaudella.
-Wärn, Hacker, Brennan, Kuhta, Pesonen, Pikkarainen, Liivik. Kaikkien sopimus loppuu 2009.

>Joukkueen menestyksen kannalta tärkeimmät osat ovat (kertokaa tämä ifk:llekin...) maalivahdit, pakisto ja keskushyökkääjät. Laitahyökkääjät on se osio, jossa voi suorittaa suurimman harvennuksen. Laitahyökkääjiä myös saa markkinoilta helpoiten. Koska tämä on minun leikkijengini, jatkaisin Brennanin kanssa ja siinä meni 3. ulkkaripaikka. Lisäksi koettaisin neuvotella jatkon Liivikille, Pesoselle ja Wärnille. Kuhta ja Piku saisivat mennä, uskoisin löytäväni tilalle vastaavaa ja lisäksi mv + pakisto + sentterit -osastoni on kallis.

Käteen jäisivät siis:
-Pitkämäki / Nieminen (jompikumpi näistä) ja sisään tulisi "Bruckler"
-Heikkinen, Haverinen, Kankaanperä, Honkanen, Melart, Holmberg (Purolinna + Ahonen) ja sisään tulisivat "Jere", "Söde" ja "Kolmas Pakki". 1 ulkomaalaispaikka mennyt.
-Hirso, Loppi, Bates, Ramstedt, Ahola ja sisään tulisi "Hauhtonen". 2 ulkkaripaikkaa mennyt.
-Pöysti, Petrell, Luttinen, Liivik, Pessi, Wärn, Brennan ja sisään tulisivat "Salmelainen" ja "Rita". 3. ulkkaripaikkaa mennyt.

UTJ;n postillani voisin siis oikeasti keskittyä siihen, että saan "Brucklerin", "Jeren", "Söden", "Kolmannen pakin", "Hauhtosen", "Salmelaisen" ja "Ritan". Mulla olisi siis työmaata seitsemän avainpelaajan hankkimisessa ja siinä on ihan riittämiin duunia. Paljon suuremmassa kusessa olisin pelatessani isommalla riskillä, jos joutuisinkin täydentämään 11 paikkaa antamalla esimerkiksi Heikkisen, Wärnin, Porthenin ja Honkasen lähteä myöskin. Tässä kohtaa on hyvä huomata, että tämä edellä mainittu neljän nippu tuntuu ensi alkuun siltä, että kyllä noiden voi antaa mennä, saahan niitä jätkiä. Mutta sitten olisi edessä yli kymmenen jätkän hankkiminen ja veikkaan, että parempi tulos saadaan keskittymällä vähempään määrään uusia avainpelaajia. Tämä onnistuu annoksella realismia: meillä on runsaasti säilyttämisen arvoista materiaalia ja talossa pari valmentajaakin, joiden pitäisi teoriassa pystyä tekemään parempia näistä jäävistä kavereista.

Joukkue olisi itse asiassa aika paljon Bluesin näköinen ja oloinen. Huomaan itsekin harventavani laitahyökkääjiä ihan surutta Pikun ja Kiben verran ja toisin heidän tilalleen enemmän käsiä ja jalkoja eli "Salmelaisen" & "Ritan". Ottaisin toki myös tietoista riskiäkin tässä, mutta pakko on luopua myös tietyistä totutuista palasista, jotta ei sorruttaisi adoptioon. Piku ja Kibe ovat hienoja jätkiä, mutta eivät ole onnistuneet tuomaan meille kovinkaan isoa menestystä isossa mittakaavassa kuitenkaan. Ja molempien kohdalla painaa myös korkea hinta ja pelipaikka. Pakistoni, maalivahtini ja sentteriosastoni olisi mielestäni erinomainen ja "Salmelaisen" tilalle riittäisi "Laakkonenkin".

PS. annos todellisuutta:
Mitään NHL-kuvioita ei ole tässä otettu huomioon. Kelasin vain jengin läpi ja sen, mitä tulevalta ryhmältä haluaisin. Tosielämässä esimerkiksi Bates ja Brennan tuskin jatkavat HIFK:ssa. Ja Lennun & Heikkisen voi viedä NHL/AHL. Tämä merkitsisi entistä selkeämmin lisää säilytettäviä. Jos nuo 4 poistumista toteutuvat, mahtuisi mun joukkueeseeni aiemmin poisheittämistäni myös Turunen ja Kuhta.

Olepas m & t sinä nyt ainakin hetki Nybana ja kelaa ensi kauden miehistö sitä kautta mitä nykyisistä säilyttäisit ja montako uutta jätkää tarvitsisit. Ja unohdetaan tuo NHL/todellisuus -kuvio tästä leikistä, tämä menee ihan nykyjengin pelillisten esitysten perusteella. Mä tarvitsisin näköjään 7 uutta pelaajaa ja saisin näin vähäisellä uudistamisella varmaankin maineen liikaa vanhassa roikkuvana...
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Käteen jäisivät siis:
-Pitkämäki / Nieminen (jompikumpi näistä) ja sisään tulisi "Bruckler"
-Heikkinen, Haverinen, Kankaanperä, Honkanen, Melart, Holmberg (Purolinna + Ahonen) ja sisään tulisivat "Jere", "Söde" ja "Kolmas Pakki". 1 ulkomaalaispaikka mennyt.
-Hirso, Loppi, Bates, Ramstedt, Ahola ja sisään tulisi "Hauhtonen". 2 ulkkaripaikkaa mennyt.
-Pöysti, Petrell, Luttinen, Liivik, Pessi, Wärn, Brennan ja sisään tulisivat "Salmelainen" ja "Rita". 3. ulkkaripaikkaa mennyt.

Aika hyvää settiä. Lisäisin tuohon vielä, että esimerkiksi "Kolmas Pakki" voisi olla tsekki, joten ulkkaripaikkaa siihen ei menisi. Silti niitä olisi mennyt kolme (Brückler, Bates ja Brennan). Muutenkin ensi kauden kokoaminen on melkoisen mielenkiintoinen asia, kun lähinnä tsekit ja ruotsalaiset ovat vapaasti sainattavissa.

Voisin kuvitella, että olisit jokaisen IFK-fanin ikisuosikki UTJ, kun ensimmäisessä tiedotustilaisuudessasi kertoisit sainanneesi Brücklerin, Jeren, Söden ja Salmelaisen. Se olisi vähän samanlainen avaus kuin Keklulla, joka avasi kauden sainaamalla Rafalskin, Timosen ja Nikon ja jatkoi sitä heti perään Ruutulla, Ruudulla, Davidsonilla ja Calounilla.

Sinäkin voisit jatkaa puuttuvalla sentterillä, joka voisi olla joku tsekki tai hurri ja "Rita" voisi olla vaikka Jarkko Ruutu".

Olisit siis hankkinut 7 pelaajaa, Brückler, Karalahti. Söderholm, "Kolmas Pakki/Tsekki", "Hauhtonen/Ruotsi", Salmelainen ja Ruutu. Ei paha.
 
Viimeksi muokattu:

mac6666

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JHagilta varsin hyvä lista. Vaikka olisi kiva olla huomioimatta ulkomaiden houkutuksia, niin yritän olla realisti.

Maalivahdit:
Hankkiutuisin Pitkämäestä eroon ja pitäisin Niemisen. Jos Pitkämäkeä ei saisi myytyä, ostaisin vaikka sopimuksen ulos. Sisään kokenut, kova veskari. Brückler olisi loistava vaihtoehto, koska on vielä EU-pelaaja. Eri asia onko lähdössä Bluesista.

Pakit:
Jos ovat saatavissa niin Söderholm, Kultanen ja Karalahti sisään, nykyisistä pitäisin kaikki muut paitsi Walshin, Turusen ja mikäli Heikkinen jatkaa myös H. Pikkaraisen.

Sentterit:
Hirso, Loppi, Porthén, Ramstedt, Ahtola ja Bates, mikäli suostuu jäämään. Valitettavasti taitaa kyllä lähteä. Sisään "Hauhtonen" ja Batesin lähtiessä hyvä kiekollinen EU-sentteri.

Laiturit:
Pöysti, Petrell, Luttinen, Pesonen, Liivik, Pessi, Wärn, Brennan. Mikäli Petrell lähtee, pitäisin Pikun. Sisään Salmelainen. Kiben pitäisin, mikäli suostuu jatkamaan noin vähintään kolmanneksen pienemmällä palkalla, muuten hankkisin korvaajan.

Ulkomaalaispaikkoja käyttäisin ainoastaan Brennaniin ja veskariin, mikäli tähän ei löydy tasokasta kotimaista tai EU:sta. Mikäli mahdollista jättäisin tähän pelivaraa ja pyrkisin hankkimaan muuten uudet pelaajat suomalaisista tai EU-pelaajista.

Valmennus:
Pygmi pois veskarivalmennuksesta ja Ropponen sisään. Lisäksi täydentäisin valmennusta Surenkinilla tai vastaavalla psyykkajalla.
 

Kapo

Jäsen
Brücks on lähdössä Bluesista mutta taitaa samaan syssyyn lähteä koko maasta leveämmän leivän perään. Mutta onhan noita veskoja tarjolla, pitäisi vain onnistua valitsemaan se oikea.

Edit. Laitetaan vielä tuo mistä Blues-puolella päätellään että Brücks on lähdössä, eli BB:n haastis CHL:n sivuilla.

Varsinkin kohdat “I had offers from Russia and Sweden. However, as I am still under contract with Espoo, I would like to fulfill my duties there first,” ja “I’ve already made a name for myself, and Espoo can’t pay me such a big salary, even if they really wanted to keep me at the club”
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kyllä minäkin lähtisin kaudella 09-10 rohkeasti EU-pelaajia hankkimaan, Bruckler maaliin ja 2-3 takatukkaa Tshekistä hyökkäykseen, mielellään yksi pakkikin. Kun ei-EU pelaajia saa EU-pelaajien lisäksi pitää 3 kpl, niin jonkun Brennanin pitäminen HIFK:ssa on paljon helpompaa kuin tällä kaudella. Blues tavallaan osaa jo nyt käyttää kuutta ulkolaista, kun niillä on suomalaistuneita ruotsalaisia pari kappaletta (Öhman ja Tolsa) + 4 oikeaa ulkolaista (Bruckler, Keller, Clarke ja Eaves). Kelpaakohan EU-pelaajaksi saksalaistunut kanadalainen pelaaja, joista ei ole pulaa DEL-liigassa. Jere voisi skoutata meille muutaman vahvistuksen DEL-liigan p-amerikkalaisista pelaajista ensi kaudeksi, pientä palkkiota vastaan.

Edit. Kapo kertoo, että Bruckler lähtee tämän kauden jälkeen koko sm-liigasta muualle pelaamaan, joten unohdetaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kelpaakohan EU-pelaajaksi saksalaistunut kanadalainen pelaaja, joista ei ole pulaa DEL-liigassa. Jere voisi skoutata meille muutaman vahvistuksen DEL-liigan p-amerikkalaisista pelaajista ensi kaudeksi, pientä palkkiota vastaan.

Jos löytyy EU-passi niin kelpaa, aivan sama vaikka olisit Guatemalasta alunperin.

Eli ensi vuonna näitä hampaattomia Gunther-Nikkareita luulisi löytyvä liigasta aika paljon.
 

Melrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisäisin tuohon vielä, että esimerkiksi "Kolmas Pakki" voisi olla tsekki, joten ulkkaripaikkaa siihen ei menisi. Silti niitä olisi mennyt kolme (Brückler, Bates ja Brennan).

vähän samanlainen avaus kuin Keklulla, joka avasi kauden sainaamalla Rafalskin, Timosen ja Nikon ja jatkoi sitä heti perään Ruutulla, Ruudulla, Davidsonilla ja Calounilla.

Brückler ei veisi ulkkaripaikkaa myöskään EU-pelaajana! Ruudun Keklu hankki jo vuotta aikaisemmin, mutta listaan voi lisätä Ruudun tilalle vaikka Tuomaisen.

Keklun hankintoja:
96-97 Kultanen, Jokinen, Wahlberg, Bisset, Linna, Molin, Ruutu ja Eriksson

97-98 Rafalski, Ruuttu, Timonen, Caloun, Nikko, Jokela, Tuomainen ja Davidsson

Tämän kauden jengistä en näe käyttöä ensikaudelle kummallakaan Pikkaraisella enkä Pitkämäellä. Noissa kaikissa on ilmeisesti aikas paljon rahaa kiinni jotka tulisi sijoittaa paremmin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Isaksson : Thanks, bro! Varmaan ymmärsitkin sen pointin, että nämä kovaset, honkaset, wärnit ja porthenit ovat juuri niitä pelaajia, joille voidaan henkseleitä paukutellen sanoa "moido!" ja sitten kun ei ruveta saamaan edes tähtiä tähtien paikalle (Kuhdan paikalle Salmelainen, Pikun paikalle Rita etc.) käy todella kylmät, kun huomataan että tämän lisäksi ei saada edes kelvollisia rivimiehiä rivimiehien paikoille!! Silloin saadaan kasaan joukkue, jossa tähden / avainpelaajan korvike mallia Hacker ei ole läheskään yhtä hyvä kuin lähtenyt tähti (Murray), eikä edes läheskään niin hyvä kuin lähtenyt rivimies (Jouhkimainen) ! Ihan uskomatonta säätämistä jättää purukalustoon helvetisti tyhjiä aukkoja. Kun ei rupea löytymään kelvollisia kulmahampaita, huomaa pian, että myös peruskaluston tilalle tulee tulitikut. Yritäpä siinä sitten pureskella!

Brucks on mun listassani siis EU-pelaaja ja 3 ulkkaria ovat Bates, Brennan ja Kolmas Pakki. Jos KP on tsekki, niin aina parempi. Jäisi vielä yksi paikka varastoon. Batesista ja Brennanista en luopuisi. Molemmat ovat kelpoja kavereita omaan ruutuunsa. Ja "Salmelaisen" tilalle kelpaa tietenkin myös "Peltonen" - ihan anytime :)
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Varsinkin kohdat “I had offers from Russia and Sweden. However, as I am still under contract with Espoo, I would like to fulfill my duties there first,” ja “I’ve already made a name for myself, and Espoo can’t pay me such a big salary, even if they really wanted to keep me at the club”

On muuten sivumennen sanoen aika kovaa settiä Bluesilta vielä palkkaa nauttivalta pelaajalta. Enpä ihmettele, että Koskinen saa lisää peliaikaa. Kiva lukea fanien ja johdon tällaista: "Hengailen täällä Espoossa vielä tämän kauden loppuun, vaikka täältä ei sellaista liksaa saakaan, joka mulle siis -vinkki vinkki- ehdottomasti kuuluu ja jonka varmasti saankin Venäjältä tai Ruotsista".
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Pahinta tässä on se että itse en usko että Nybarilla on taitoja ja kykyjä hankkia puuttuvia palasia. Esimerkiksi Keklu oli entinen pelaaja liigassa ja oli pelannut muissakin maissa Nhl:ää myöten. Sen jälkeen scouttina tehnyt hyvää jälkeä. Mutta mitä näyttöjä Nybarilla oikeasti on että hänellä edes olisi mitään edellytyksiä hyväksi utj:ksi?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pahinta tässä on se että itse en usko että Nybarilla on taitoja ja kykyjä hankkia puuttuvia palasia.

Sanoisin, että joukkueen rakentamisessa on kysymys nimenomaan kokonaisuuden hallinnasta. Joukkueen rakentaminen ei ikävä kyllä ole edes niin "helppoa", että kyseessä olisi vain puuttuvien palasien hankkiminen. Ensin pitää pelata nykyisillä pelaajilla korttinsa niin, että puuttuvia palasia jää mahdollisimman vähän. Osa palasista pitää myös säilyttää. Eli pitää itse ratkaista se, paljonko puuttuvia palasia ylipäätään jää. Mitä vähemmän, sitä parempi. Tämä on todennäköisyyden laki: mitä vähemmän tarvitset uusia pelaajia, sitä pienemmäksi jää epäonnistuneiden pelaajahankintojen osuus koko joukkueesta. Isossa mittakaavassa näin. Tottakai tässä tulee pientä kausivaihteluakin: joku jäänyt pelaaja taantuukin, tulee loukkaantumisia ja muuta vastaavaa. Mutta isot todennäköisyyksien linjat pitävät kuitenkin aina. Murrayn / Vescen ja Kovasen ulkoistaminen oli esimerkiksi aivan pöhelömäinen tarpeeton riskinotto niukoilla pelaajamarkkinoilla.

Joukkuetta pitää rakentaa aina yhtenä kokonaisuutena ja elää yhtä aikaa nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Siinäpä vasta taito.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta mitä näyttöjä Nybarilla oikeasti on että hänellä edes olisi mitään edellytyksiä hyväksi utj:ksi?

Ei mitään, eikä hänestä hyvää joukkueen kokoajaa ikinä tulekaan. Että sikäli täällä on turha tällaista pohtia niin kauan, kun Nybari tämän homman käytännössä tekee. Sun täytyy mixu vaan hyväksyä se, että yhä enemmän IFK-kannattajan kannatus siirtyy tälle fantasiaosastolle. Käytännön kannatus alkaa olla mennyttä elämää.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Ei mitään, eikä hänestä hyvää joukkueen kokoajaa ikinä tulekaan. Että sikäli täällä on turha tällaista pohtia niin kauan, kun Nybari tämän homman käytännössä tekee. Sun täytyy mixu vaan hyväksyä se, että yhä enemmän IFK-kannattajan kannatus siirtyy tälle fantasiaosastolle. Käytännön kannatus alkaa olla mennyttä elämää.

Aika kova päätelmä Nybarista vajaan vuoden perusteella ja ensimmäistä vastuu kautta mennyt puoli kautta.

Toki hyväkin urheilutoimenjohtaja tekee virheitä, se on ihan normaalia. Mutta ottaako niistä virheistä opiksi ja kehittyykö työssään, se tulee ratkaisemaan onnistuuko Nybari. Edellinen sai yrittää 7v ilman näyttöjä ja toisti samat virheet, nyt täällä on porukka lyttäämässä Nybarin parin kuukauden jälkeen.

Ja ensi kausi on aika ratkaiseva, kun viimeisetkin Penan ajan mammutti-sopimukset loppuvat tähän kauteen ja mies on päässyt seuraan paremmin sisään.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Mutta isot todennäköisyyksien linjat pitävät kuitenkin aina. Murrayn / Vescen ja Kovasen ulkoistaminen oli esimerkiksi aivan pöhelömäinen tarpeeton riskinotto niukoilla pelaajamarkkinoilla.

Joukkuetta pitää rakentaa aina yhtenä kokonaisuutena ja elää yhtä aikaa nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Siinäpä vasta taito.


Ehkä Nybari teki suurimman virheen kuten moni kirjoittajakin täällä että KJ saa pelaajia mukaan ( Korpikari, Bros ja mitä noita nimiä silloin olikaan). Että kaikki tulee kiljuen pelaamaan mestarivalmentajan alaisuuteen. Mutta näin ei käynyt ja meni sormi suuhun. Kiinnostusta pelaamaan HIFK:n ei ole ja jos halutaan pelaajia niin joudutaan maksamaan maltaita. Sattumia on kuin hernekeitossa, joku voi onnistuakin.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Jos löytyy EU-passi niin kelpaa, aivan sama vaikka olisit Guatemalasta alunperin.

Eli ensi vuonna näitä hampaattomia Gunther-Nikkareita luulisi löytyvä liigasta aika paljon.

Mielenkiintoistahan tässä vielä on se, että nyt kun herrasmiessopimukset on heitetty romukoppaan ja julistetaan noudatettavan EU-oikeutta niin mitään estettä ei ole sille, että joukkueeseen rahdataan venäläisiä myös rajattomasti.

Venäjällä ja monilla muillakin mailla on nimittäin EU:n kanssa sopimukset, jolla ko. maan kansalaiset rinnastetaan EU-kansalaisiin työntekijöinä.

Tuskin millään joukkueella on toisaalta munaa lähteä tälläistä tekemään.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ehkä Nybari teki suurimman virheen kuten moni kirjoittajakin täällä että KJ saa pelaajia mukaan ( Korpikari, Bros ja mitä noita nimiä silloin olikaan). Että kaikki tulee kiljuen pelaamaan mestarivalmentajan alaisuuteen. Mutta näin ei käynyt ja meni sormi suuhun.

Toisaalta, se on ihan sama, jos meiltä täällä jatkoajan virtuaalimaailmassa menee sormi suuhun tai luulemme turhia, ihan mistä asiasta hyvänsä. Täytyy kyllä myöntää, että luulin KJ:n tuovan mukanaan edes yhden vahvistuksen Kärpistä HIFK:hon, mutta ei.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja ensi kausi on aika ratkaiseva, kun viimeisetkin Penan ajan mammutti-sopimukset loppuvat tähän kauteen ja mies on päässyt seuraan paremmin sisään.

On se huimaa panna Penan "mammuttisopimusten" piikkiin tämä täydellinen tyriminen. Jos halutaan pärjätä on pelaajille maksettava, on täydellinen harhaluulo taistella mitaleista ja samaan aikaan olla maksamatta asianmukaista liksaa. Ja mitä tulee seuraan sisään pääsemiseen, niin Nybari on ollut sisärenkaassa sellaiset parikymmentä vuotta. Montako kymmentä tarvitaan lisää, jotta pääsee oikeasti sisään?
 
Kyllähän IFK:n pelaajapolitiikka meni ns vituilleen jo kevääällä. Miettikääpä itse liigan fantasia joukkuetta ja kuinka monta ifK:n pelaajaa siinä olisi. Itse en keksi yhtään.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt ihan ensimmäiseksi on pakko kysyä kun täällä mainitaan että Kovanen olisi pitänyt kiinnittää jo keväällä. Onko kyseessä tosiaan Kovanen vai "kovanen"? Pelaajatyyppi mallia "kovanen" olisi ehdottomasti pitänyt pitää/hankkia muttei missään nimessä pelaaja nimeltä Tommi Kovanen.

Ja sitten asiaan, kauden 2009-2010 joukkue lauluduon kasaamana:

Maalivahtiasia on selkeä. Kaikki haluavat liigan parhaan maalivahdin sekä luotettavan kakkosen. Kaksikko Brückler - Nieminen olisi loistava. Brückler henkilönä on utopiaa, joten laitetaan siis "bruckler" - Nieminen.

Kenttämiehityksessä on pakko kelata millä formaatilla lähdetään pelaamaan. Todenäköisesti liikkeelle lähdetään mallilla 6+12, jolloin pakistosta putoaa välittömästi Honkanen ulos. Ei käyttöä. Puolustuksessa lähtisin liikkelle seuraavalla mallilla, kolme pakkia joilla on käyttöä ylivoimalla eikä yhtään ns. turistia mukana. Tämän kauden 7.pakit putoavat siis pois ja kaikkia voi käyttää alivoimalla.

JHagin ehdottaman pakiston huolisin välittömästi
"Jere" - "Söde"
"Kolmas Pakki" - Heikkinen
Kankaanperä - Haverinen

Tuolta löytyy ylivoimaan pakkeja eikä yhtään ns. turistia. Pakiston kukumäärän muutos, ennen 7 tai 8, nyt 6, tarkoittaa sitä että kaikkien on pelattava matsi loppuun asti. Honkasen funktio on olla myös fyysinen pelaaja joka tarvittaessa yrittää vetää jotain turpaan. Ensi kaudella se ei käy, lähtökohta on se että pakit pelaavat koko matsin loppuun saakka. Tuon kuusikon lisänä hääräisivät sitten Turunen, Melart, Holmberg, + mitä niitä on. Ja Turusen pitäisin seuraavasta syystä:

333 ottelua 14+53=67, +32, 308 min.

Tuossa on kaverin statsit. Kelatkaas jos tuommoinen olisi ns. 7-pakki joka kyttää pelipaikkaa loukkaantumisten sattuessa, ei paha. Kokonaislukumäärä olisi siis 10, ja mukana ei ole Honkasta.

Hyökkäys:
Senttereitä pelaavassa yhteensä 6, vähintään. Sentterijaottelu menisi seuraavasti: kylmästi pelitaitojen mukaan kahteen koriin. 1-koriin sentterit joita käytetään kahdessa kärkiketjussa, tämän kauden porukasta Hirso, Loppi ja Bates. Bates varmaankin lähtee mutta utopia-asteella jatketaan sopimusta. Kahteen kärkiketjuun tarvittaisiin vielä 1 nopeakätinen ja -jalkainen maalitykki sekä kaksi rouhijaa. Näin on kaksi kärkiketjua kasassa.

"salmelainen" - Loppi - Luttinen
Bates - Hirso - Petrell

Eli yksi pitää hankkia ulkopuolelta. Ja kyllä mä hyväksyisin senkin vaihtoehdon että Kuhta jatkaisi tuolla tontilla, SM-liigaan on riittävä jos vaan muu osasto on kunnossa. Isoin haaste on Batesin korvaajan hommaaminen (tai jatkon sorvaaminen, heh), siinä on Kautosen/nybarin näytön paikka,

Seuraavaan kahteen ketjuun tarvitaan senttereitä myös 3, joiden roolina on olla selkeästi puolustavampi, malli "Porthen" tai nuori tulevaisuuden pelaaja. Kahden alemman ketjun laiturit ( 3 kpl.) olisivat mulla selkeitä roolihemmoja, mukana olisi yksi varapelaaja kahteen kärkiketjuun ja ns. nelosen laiturit olisivat mulla "brennan" ja "honkanen". Ja kyllä, "honkanen". Honkasella tarkoitan lostedt-tyyppistä ratkaisua missä alemman ketjun laitaan tungetaan pelaaja joka pystyy pelaamaan tarvittaessa myös pakkina tai ilman mailaa. Tällä ajan takaa sitä että pelaavasta kuudesta joku saattaa saada kiekon päähänsä tai lentää ulos jolloin olisi hyvä olla hyökkäyksessä yksi varapakki. Näin ollen kenttämiehitys olisi periaatteessa 7+11 mitä taas peluutettaisiin systeemillä 6+12. Eli alemmat ketjut olisivat:

Liivik - Porthen - Pesonen
Brennan - "artokuki/tonisihvonen" - Honkanen

Eli, lähtökohtana on se ettei minkään yksittäisen pelaajan poistuminen kesken ottelun kaada koko joukkuetta. Loppi ulos niin Bates siirtyy keskelle ja Pesonen siirtyy Batesin tilalle. Kaksi kärkiketjua millä ratkotaan pelejä saadaan yhä kasaan. Yksi pakki ulos niin Honkanen siirtyy tarvittaessa puolustajaksi. Noiden lisänä ovat sitten ne Ramstedt, Wärn, Ahtola etc. Hyökkäysketjujen selkeä peliaikajaottelu on seuraava:

Lopit 20 min.
Hirsot 20 min.
Porthenit 12-15 min.
"artokuki/tonisihvonen" 5-8 min.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Venäjällä ja monilla muillakin mailla on nimittäin EU:n kanssa sopimukset, jolla ko. maan kansalaiset rinnastetaan EU-kansalaisiin työntekijöinä.
Luulen ettei mikään laki taikka direktiivikään kiellä esim. SM-liigaa tekemästä sisäistä sopimusta, joka rajoittaa EU:n ulkopuolisten työntekijöiden työskentelemistä liigassa huolimatta tuon tyyppisistä sopimuksista. Tämä "puolisalainen" tähän kauteen asti voimassa ollut EU -pelaajien määrän rajoittaminen taas olisi tuonut kunnon rapsut SM-liigalle, jos joku taho olisi sen halunnut viedä oikeusistuimen ratkaistavaksi.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
On se huimaa panna Penan "mammuttisopimusten" piikkiin tämä täydellinen tyriminen. Jos halutaan pärjätä on pelaajille maksettava, on täydellinen harhaluulo taistella mitaleista ja samaan aikaan olla maksamatta asianmukaista liksaa. Ja mitä tulee seuraan sisään pääsemiseen, niin Nybari on ollut sisärenkaassa sellaiset parikymmentä vuotta. Montako kymmentä tarvitaan lisää, jotta pääsee oikeasti sisään?

Ei kaikki syy siinä olekaan, mutta varmasti osa on. Jos utj haluaa oman näköisen joukkueen, mutta joukkueessa on pitkiä sopimuksia pelaajilla joita hän ei nää kokonaisuudessaan niin nämä ovat haittatekijöitä. Tunnetusti IFK:ssa maksettiin Penan aikana aika suolaisia palkkoja pelaajille jotka eivät olleet tähtitasoa.

Kyllä Nybarin ensi kausi on ratkaiseva, usko pois. Silloin jokainen valinta on oma ja ei voi mennä enää kokemattomuuden taakse, kun on tästä kaudesta saanut kokemusta.

Kyllä se siitä lähtee. (tai sitten ei)
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Luulen ettei mikään laki taikka direktiivikään kiellä esim. SM-liigaa tekemästä sisäistä sopimusta, joka rajoittaa EU:n ulkopuolisten työntekijöiden työskentelemistä liigassa huolimatta tuon tyyppisistä sopimuksista. Tämä "puolisalainen" tähän kauteen asti voimassa ollut EU -pelaajien määrän rajoittaminen taas olisi tuonut kunnon rapsut SM-liigalle, jos joku taho olisi sen halunnut viedä oikeusistuimen ratkaistavaksi.

Jos ja kun EU on tehnyt sopimuksen Venäjän ja useiden muidenkin valtioiden kanssa siinä, että ko. valtioiden kansalaiset rinnastetaan EU-kansalaisiin heidän ollessa laillisesti EU:n alueella. Siinä ei auta mitkään liigan sisäiset sopimukset, yhtälailla siinä EY:n "lakeja" rikotaan, jos ei kunnioiteta EU:n tekemiä sopimuksia kolmansienvaltioden kanssa.

Tästä asiassa on muuten Euroopan Yhteisöjen tuomioistuimen päätöskin.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
En ymmärrä näitä puheita että Penan tekemät sopimukset haittaa paljon Nybarin työtä. Mitä tekemistä niillä on vaikka sen takia että Housu palkattiin tai Walsh ja Hacker?
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
UTJ;n postillani voisin siis oikeasti keskittyä siihen, että saan "Brucklerin", "Jeren", "Söden", "Kolmannen pakin", "Hauhtosen", "Salmelaisen" ja "Ritan". Mulla olisi siis työmaata seitsemän avainpelaajan hankkimisessa ja siinä on ihan riittämiin duunia. Paljon suuremmassa kusessa olisin pelatessani isommalla riskillä, jos joutuisinkin täydentämään 11 paikkaa antamalla esimerkiksi Heikkisen, Wärnin, Porthenin ja Honkasen lähteä myöskin. Tässä kohtaa on hyvä huomata, että tämä edellä mainittu neljän nippu tuntuu ensi alkuun siltä, että kyllä noiden voi antaa mennä, saahan niitä jätkiä. Mutta sitten olisi edessä yli kymmenen jätkän hankkiminen ja veikkaan, että parempi tulos saadaan keskittymällä vähempään määrään uusia avainpelaajia. Tämä onnistuu annoksella realismia: meillä on runsaasti säilyttämisen arvoista materiaalia ja talossa pari valmentajaakin, joiden pitäisi teoriassa pystyä tekemään parempia näistä jäävistä kavereista.

Jos olisin Everi & co palkkaisin JHagin urheilutoimenjohtajaksi saman tien. Tuplapalkalla. Koska en ole, niin katson sivusta, kun Everi ulkoistaa IFK:n pelaajatuotannon Intiaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös