Yksi kysymys, jota olen joskus miettinyt:
Mitä Hitler aikoi tehdä valloittamillaan Länsi-Euroopan mailla? Eli esimerkiksi Hollannilla, Belgialla, Tanskalla, Norjalla, ja sillä osalla Ranskaa, joka jäi saksalaisten omiin käsiin.
Oliko tarkoitus sulauttaa nämä maat vain osaksi Saksan valtakuntaa, vai pystyttää kaikkiin jonkinlainen Saksan dominoima nukkevaltio?
Aatu taisi luonnostella "Uutta maailmanjärjestystä" jo Mein Kampfissa. Ytimenä olisi ollut uusi, isompi Saksa, joka olisi yksi, Keski-Euroopan saksankieliset alueet käsittänyt valtio. Sen ympärille sitten joka suuntaan olisi muodostettu puskurivyöhyke muiden
arjalaisten, eli joskus germaaneille kuuluneista alueista (pois lukien Iso-Britannia*).
Vuonna 1934 Hitler on puhunut tällaisista alueista:
* Eastern Confederation (Baltic States, Balkan States, Ukraine, Volgaland, and Georgia)
* Western Confederation (Netherlands, Flanders, and northern France)
* Northern Confederation (Denmark, Sweden, and Norway).
En tiedä, oliko olemassa pitkälle vietyjä suunnitelmia, mitä näiden puskurialueiden sisälle jäävien maiden hallinnolle ja rajoille olisi ollut käytännössä tarkoitus tehdä, mutta jonkinlaisia vasallivaltioita ne olisivat kuitenkin olleet. Lisäksi niihin oli tarkoitus asuttaa suuri määrä saksalaisia siirtolaisia ja esimerkiksi Ranskan vaikutusvaltaa olisi heikennetty liittämällä osa siitä suoraan Saksaan.
Tämä on ihan oma oletus, mutta sen verran suuruudenhullua sakkia natsit olivat, että uskoisin heidän kuvitelleen että muut kansat hyväksyisivät saksalaisten herrarodun suuruuden suosiolla ja sopeutuisivat uuteen maailmaan. Jos näin on, niin varmaan ensin olisi menty Ranskan malliin miehitysvallalla, nukkevallalla ja sen jälkeen ehkä normaalimmalla, mutta Saksalle vähintään kuuliaisella vallalla.
Karttoja ja lisätietoja:
en.wikipedia.org
* Hitlerhän ei halunnut sotaa Iso-Britannian kanssa ja oli hyvin pettynyt, kun siihen tilanteeseen sitten päädyttiin. Hänen suunnitelmissaan Iso-Britannia olisi pysynyt itsenäisenä valtiona, mutta uuden Saksan läheisenä kauppakumppanina ja myöskin sotilasliittomaana. Ilmeisesti kuitenkin vähän pienempiin osiin hajotettuna ja asevoimien edustajien johtamana.