Se että niin monet yksilöt ja joukkue alisuorittaa on nimenomaan valmentajan vastuulla eikä henkimaailman.
Kyllä myös yksilöllä on näissä oma vastuunsa.
Se että niin monet yksilöt ja joukkue alisuorittaa on nimenomaan valmentajan vastuulla eikä henkimaailman.
Niin on myös valmentajalla. Salmelainen toi esille, että viime vuonnakin oltiin samassa tilanteessa ja jopa jumbona. Miksi näin on? Kyllähän tuo kertoo valmennuksestakin paljon, että vuodesta toiseen tulee samaa ongelmaa.Kyllä myös yksilöllä on näissä oma vastuunsa.
Kaksi? Ei nyt lähdetä hulluttelemaan. Yksikin riittäisi.Tarvitaan 2 kiekollista pakkia ja valmentaja, kaverit. Me ollaan hävitty tää kausi.
Varmuuden vuoksi. Toinen hajoaa kuitenkin.Kaksi? Ei nyt lähdetä hulluttelemaan. Yksikin riittäisi.
Jep, Honka, D’Astous, Nikkilä tai Eronen riittäisi. Ei kahta.Kaksi? Ei nyt lähdetä hulluttelemaan. Yksikin riittäisi.
Kyllä myös yksilöllä on näissä oma vastuunsa.
Toki enempi parempi. Luulin että viittasit siihen että oltais menetetty jotain kiekollista osaamista Mannisen tai Melartin muodossa.Varmuuden vuoksi. Toinen hajoaa kuitenkin.
Kyllä myös yksilöllä on näissä oma vastuunsa.
Mitäs se sanoi Villestä siellä?Eihän toi toblerone voi oikeasti tarkoitta sitä, mitä se peltosesta sanoi 1. erätauolla?!? Jos, niin tää seura on enemmän homeessa kuin uskalsin pelätä.
Koko suomen pitäisi kuulemma oppia viime kaudesta, että kun viime kaudella oltiin 1,5-2 viikkoa viimeisenä ja usko on edelleenn ja usko on aina ollut ja kärsivällisyys on yksi tärkeimpiä elementtejä jos halutaan jotain muuttaa ja kulttuuri ei muutu jos jatketaan sitä, mitä täällä on tehty monta vuotta 2000-luvulla IFK:ssa - 18 tai 19 valmentajaa - että jotain pitäis tehdä toisin. Voittamisen tie pitäis pyrkiä löytämään siten, että uskotaan niihin ihmisiin jotka täällä on töissä: pelaajiin, valmentajiin, urheilujohtajiin, toimistotyöntekijöihin jne…Mitäs se sanoi Villestä siellä?
Samoilla linjoilla. Tästä artikkeli lähetettäväksi Salmelaisen sähköpostiin.Tässä on osaltaan ehkä kyseessä tyypillinen ilmiö, joka tunnetaan lausahduksessa don't throw good money after bad. Eli koska on jo ehkä pitkäjänteisestikin käytetty aikaa/rahaa/energiaa johonkin heikosti tuottavaan, niin sen sijaan, että myönnettäisiin tosiasiat (kannattaa lopettaa ja kokeilla jotain muuta), niin toivotaan, että jatkamalla ja sijoittamalla vielä lisää homma muuttuu. Mutta ei se muutu. Vaan sijoitettu "hyvä raha" muuttuu "huonoksi " eli menetetyksi rahaksi.
IFK:n tapauksessa ´Peltosella (ja ehkä Salmelaisella) jatkaminen on sitä hyvän rahan heittämistä huonon perään.
Nyt olet todella lähellä asian ydintä. Kun tähän investointiajatteluun ja uponneiden kustannusten hahmottamattomuuteen lisätään vielä sosiaalinen dynamiikka, eli Salmelaisen, Peltosen, Kuhdan ja Lundellin asema organisaation sisäisessä hierarkiassa, eli omat pojat positioihin - on muuten täysin tunnettu ongelma johtamiskirjallisuudessa (nepotism, patronage) - ollaan aika lähellä sitä, mikä ”IFK-perheessä” on vialla. Ja kas kummaa, vastaava ilmenee yleisesti perheyrityksissä.Jos Salmelaisen erätaukohaastattelu oikeasti kuvastaa hänen ajatteluaan, niin hän ei ole tilanteen tasalla.
Nämä henkimaailman jutut ovat ihan turhaa lätinää, kun ilmiselvästi kyse on osaamattomuudesta. Missä kaikkialla sitä osaamattomuutta nyt sitten on, niin se on oma kysymyksensä. Valmennuksessa ilmiselvästi, mutta tuskin pelkästään siellä. Ja nyt ei puhuta pelkästään tästä hetkestä tai tästä kaudesta.
Sitten tosiaan se mistä moni on jo sanonut, niin Salmelaisen ajattelu haastattelun mukaan menee niin, että koska joskus on ehkä annettu valmentajille potkuja kevyin perustein, niin nyt ei sitten anneta vaikka mitä tapahtuisi, koska jatkuvuus. Salmelainen on ymmärtänyt väärin eli tarkoitus on, että hyvät elementit jatkavat ja huonoista tulee hankkiutua eroon. Sitä kautta tulee hedelmällistä jatkuvuutta. Eihän kelvottomaksi osoittautuneita pelaajiakaan pidetä jatkuvuuden nimissä, niin miksi sitten valmentajia? Tällainen osaamattomuuteen ei reagoida johtaminen johtaa suojatyöpaikkakulttuuriin.
Tässä on osaltaan ehkä kyseessä tyypillinen ilmiö, joka tunnetaan lausahduksessa don't throw good money after bad. Eli koska on jo ehkä pitkäjänteisestikin käytetty aikaa/rahaa/energiaa johonkin heikosti tuottavaan, niin sen sijaan, että myönnettäisiin tosiasiat (kannattaa lopettaa ja kokeilla jotain muuta), niin toivotaan, että jatkamalla ja sijoittamalla vielä lisää homma muuttuu. Mutta ei se muutu. Vaan sijoitettu "hyvä raha" muuttuu "huonoksi " eli menetetyksi rahaksi.
IFK:n tapauksessa´Peltosella (ja ehkä Salmelaisella) jatkaminen on sitä hyvän rahan heittämistä huonon perään.
Mites se jämä-Läncästeri?Nyt Gardiner-Honka sisään!
Täydellinen Pentti MobergTurbulenssi vaihdettu jatkuvuuteen, lopputuloksen pysyessä samana. Siinä meillä kunnianhimoinen ja menestystä tavoitteleva UTJ.