Tipaton tammikuu

  • 167 837
  • 937

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Elämäni ensimmäinen tipaton tammikuu on saavuttamassa hyvää vauhtia päätepistettään, paitsi että aion olla jonkin aikaa vielä helmikuussakin ilman tippoja. En ole koskaan perustanut tipattoman tammikuun ideasta, mutta tänä vuonna homma alkoi ensimmäistä kertaa kiinnostaa kun perusteita ko. kurjuudelle löytyi tarpeeksi:

- Kuukauden lääkekuuri (parempi teho ilman alkoholia, tai ehkä sittenkin huonompi...)

- En muista koska olen ollut kuukauden putkeen selvinpäin, saati sitten ilman tipan tippaa. Halusin testata, tuleeko tästä jotenkin erilainen olo ja minkälaiset tuntemukset elimistössä tämän jälkeen on.

- Pieni painonhallintakuuri, ei rankka laihdutuskuuri kuitenkaan..

- Oman luonteen vahvuuden testaaminen - tupakan lopetin 1 ½ vuotta sitten, testataan nyt tätäkin sitten. Ja tuleeko jotain vierotusoireita ?

- Miksi sitten tammikuu ? No siksi, että kevät ja kesä (maaliskuu - syyskuu, sekä helmikuun aurinkoiset talvipäivät) ovat kerta kaikkiaan vastustamattomia vietettäväksi ilman virkistäviä nautintoaineita. Marraskuussa taas on pikkujouluaika, jolloin ei viitsi itseään kiduttaa. Joulukuussa taas on pitkät tylsät pyhät ja joulupöytään on tavan mukaan kuulunut esim. punaviini.
Elikkä toiseksi mahdolliseksi tipattomaksi kuukaudeksi jäisi näin ollen mielestäni vuoden ankein kuukausi eli lokakuu. Voipi olla että tästä tammikuusta innostuneena tämän vuoden lokakuu on myöskin tipaton, tilanteesta riippuen. Tai jos nyt yleensä katson tarpeelliseksi enää jatkossa tällaisia kausia pitää. Oikea periaatehan todella on, että juodaan kun tekee mieli ja muutama tai kunnolla, niinkuin tuntuu ja ollaan juomatta sitten kun ei maistu.
Yhteenvetona voisin todeta että tammikuu on henkilökohtaisesti ehkä kuitenkin kaikkein paras aika tipattomalle ajalle, jos sen nyt jokin määrätty kuukausi tarvii olla.

No mitäs on jäänyt käteen ?

- Fyysisiä vierotusoireita ei ole ilmeisesti ilmaantunut, mutta selkeästi vahva henkinen riippuvuus kuninkaaseen on päässyt näköjään tulemaan, koska aina ei ihan helppoa ole ollut...
On tullut huomattua että alkoholilla on ainakin ollut turhan suuri rooli vapaa-ajan vietossa ja tiettyjen tapahtumien yhteydessä (lätkämatsit, viikonloput, stressin laukaisu...). Jatkossa voisi siis käyttöä harventaa...Sillä kun harvemmin alkoholia käyttää, siitä saa myös suurempaa iloa, siitä osaa paremmin nauttia ja oppii arvostamaan alkoholin ihanuutta ja kuninkaan mahtavuutta

- Kuten tupakkalakossakin tai lopettamisessa, oma tahto ratkaisee. Eli lopettamaan pystyy jos on tarpeeksi vahva ja keksii korvaavia harrastuksia ja juttuja tilalle. Omalla kohdalla ei mahdottoman suurelta ongelmalta vielä vaikuttaisi..

- Olo ei ole ollut sen parempi eikä huonompi, krapula-aamujen puuttuminen plussaa mutta muista syistä johtuvat päänsäryt ovat pilanneet senkin ilon.

- Jos alkoholia ei paljoa muutenkaan käytä, niin tipattomia aikoja ei tarvitse. Jos taas tuntuu siltä että omassa alkoholin käytössä kaikki ei ole kohdallaan, voi olla paikallaan kokeilla esim. tällaista kautta.
 
Viimeksi muokattu:

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei onnistunut tälläkään kertaa, saatana!
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Tipaton muu

En ole koskaan kokeillut tipatonta tammikuuta. Sen sijaan viime vuonna vietin tipattoman kuukauden, jonka tosin tingin tipattomaksi 4 viikoksi, syys-lokakuussa. Herätteenä oli alkoholin aiheuttama seikkailu johon kuului jokeen putoaminen sekä sitä seurannut seitsemän (7) tunnin seikkailu eksyneenä metsässä märissä vaatteissa puhelin hajalla. Mutta ei siitä sen enempää.

Tuon lisäksi pidin 2003 tipattoman kesäkuun, ihan muuten vaan. Sanonpa vaan että jos tuohon pystyy niin tipaton tammikuu on ihan lasten leikkiä.

Näistä kokeiluista rohkaistuneena aion tänäkin vuonna pitää tipattoman kuun, en ole tosin vielä päättänyt minkä. Ehkäpä maaliskuu olisi hyvä, helmikuu on liian lyhyt.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Kävi mielessä pitää tipaton tammikuu, mutta mutta jokaviikonloppu on tullut otettua pienet sievät. Kohtuudessa on pysytty esim krapulaa ei ole ollut.
 

JanJ

Jäsen
Paskaa tuli puhuttua, eli päihteitä on käytetty yhdessä ja erikseen.

Sen sijaan ns. tumma liha on jäänyt pois, toki kanaa ja kalaa syön.
 

Remppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayer04
Viimeinen viikko menossa ja fiilis on hyvä. Paino ei ole juurikaan tippunut - lieneekö syy samalla lisääntyneen kuntosaliharjoittelun.

Tiukat paikat (eli perinteisesti alkoholiin liittyvät) on selvitetty ihmeen helposti. Illanistujaisista lätkämatsiin, saunaillasta snookeriin. Täällä joku taisi siitä mainitakin, miten on huomannut alkoholin liittyvän läheisesti yllättävän useaan tilanteeseen. Hyvä on huomata, ettei sitä tuoppia aina tarvitsekaan ostaa, vaan vaikkapa kahvikupponen ajaa saman asian.

Sen verran olen itseäni huijaamassa, että tarvittaessa TT:n voin päättää jo tulevana viikonloppuna. Mikäli tarvetta esiintyy. Tulisihan tuossa jo 4 viikkoa täyteen joka tapauksessa.

Muuten olen sitä mieltä, että ne jotka eivät ymmärrä miksi toiset viettävät tipatonta tammikuuta, voivat purkaa itseänsä tämän ketjun sijasta vaikka vitutusketjuun. Enhän minäkään mene sellaisiin ketjuihin avautumaan, joiden aiheesta en mitään ymmärrä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Kuinka sujui?

Tammikuu 2005 loppui muutama tunti sitten. Kuinka Jatkoajan kirjoittajien "Operaatio TT" sujui?

Itse olen juonut edellisen alkoholipitoisen annokseni (6 x saunaolut) 30.12.2004. Huomenna palaverin jälkeen (-20.00) laitan saunan päälle ja päätän elämäni ensimmäisen "virallisen" tipattoman tammikuun. Jääkaappiin on jo viikko sitten varattu 6-pack Karhua. Baarikaapissa odottaa myös puolikas whiskey-pullo, jos olo tuntuu siltä. Ainakin tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että ei tunnu. Varmuuden vuoksi keskiviikko on kuitenkin varattu vapaaksi sekä töistä että muista epävirallisemmista menoista.

Miltä nyt sitten tuntuu?

Jaa-a... eipä kovinkaan ihmeelliseltä. Kuten Brett muutamaa viestiä aiemmin mainitsi, niin itsekin ihmettelen nyt kuinka moneen arkipäiväiseenkin tilanteeseen alkoholi liittyy. Kahvi ja konjakki/likööri, saunaolut, erätauko-olut, oluelle töiden jälkeen... Eihän siitä tarjoilusta vaikeata ole kieltäytyä, mutta aina ollaan vaatimassa selitystä. "Ei kiitos!" luulisi riittävän, mutta joka kerta sitä on saanut selitellä olenko kipeä tms.

Enkä muutenkaan kokenut mitenkään ihmeellisempää valaistumista. Tulihan nyt vain testattua ihan "virallisesti". Toisinaan tuntunut todella typerältä juoda saunoessa tai jotain futismatsia katsoessa pari tuopillista vettä tai limua, mutta on siitä hyviäkin puolia. Ette arvaakaan kuinka odotan sitä huomista olutpullon sihahdusta... Toisaalta... pieni pelko on puserossa, että maistuuko se Karhu sittenkään enää niin hyvältä kuin ennen.

Viestin lähetti Brett
Sillä kun harvemmin alkoholia käyttää, siitä saa myös suurempaa iloa, siitä osaa paremmin nauttia ja oppii arvostamaan alkoholin ihanuutta ja kuninkaan mahtavuutta.
Voisiko tätä enää paremmin sanoiksi pukea?

Viestin lähetti Brett
Oikea periaatehan todella on, että juodaan kun tekee mieli ja muutama tai kunnolla, niinkuin tuntuu ja ollaan juomatta sitten kun ei maistu.
Jälleen erittäin viisaita sanoja.

Viestin lähetti Brett
Jos alkoholia ei paljoa muutenkaan käytä, niin tipattomia aikoja ei tarvitse.
Tämä lause on helppo allekirjoittaa. Kai tässä nyt sitten tuli vain todisteltua jotain itselleen. Minkäänlaisia suurempia vaikeuksia tammikuun aikana ei esiintynyt (en kyllä olettanutkaan), mutta tuskin enää toiste ryhdyn tällaiseen "muotivillitykseen".

Kokemusperäisenä kommenttina voisin tähän loppuun sanoa, että "Operaatio TT" on terveelle miehelle tai naiselle täysin turhaa pelleilyä.
 

Haukka68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jipii, tipaton tammikuu onnistui.
Ajatus oli mennä tänään alkoon ja ostaa hyvää punaviiniä ja nauttia, no vaimo kehui saavutustani ja kertoi että olen paljon mukavampi ja hajuttomampi kun en tissuttele ja ota sixpäkkiä tai kahta viikonloppuna, ja suositteli että jatka samaan tahtiin vielä helmikuukin.
Kovan haasteen heitti, vielä kun viikko 8 pitäisi viettää Kyproksella, katotaan miten äijän käy.....
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Viestin lähetti Haukka68
Jipii, tipaton tammikuu onnistui.
Onnittelut täältä! Eihän se nyt niin suuri asia ollut, eihän?

Viestin lähetti Haukka68
Ajatus oli mennä tänään alkoon ja ostaa hyvää punaviiniä ja nauttia, no vaimo kehui saavutustani ja kertoi että olen paljon mukavampi ja hajuttomampi - - -
Käy nyt hyvä mies siellä Alkossa, jos mielesi tekee. Tuossa vaimosi kommentissa on se pelko, että muutut pian HMV-mieheksi. Pitäähän sitä nyt miehen edes kotona saada näkyä, kuulua, haista...

Viestin lähetti Haukka68
- - - suositteli että jatka samaan tahtiin vielä helmikuukin.
Kovan haasteen heitti, vielä kun viikko 8 pitäisi viettää Kyproksella, katotaan miten äijän käy.....
Rajansa sitä on itsensä kiusaamisellakin. Siksi ainakin tämän kauden TPS:n pelit on nähty jo nyt ja ehkä osa tulevienkin kausien. Riippuu täysin jatkuuko kusetus...

Paikallinen Keon panimo on muuten ihan tutustumisen arvoinen paikka eikä siellä tarvitse kuivin suin oleskella. Hyvää olutta ja vielä parempaa viiniä.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Tipaton tammikuu epäonnistui totaalisesti, joka viikonloppu radalla..no, kokeillaan huikatonta helmikuuta!
 

Haukka68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Mr.Fox
Onnittelut täältä! Eihän se nyt niin suuri asia ollut, eihän?

Kiitos onnitteluista, ei se nyt niin hirveän vaikeata ollut, ainoastaan kaksi kertaa oli ns. tiukka paikka, naapurin lauantai illallisella, sekä vielä vaikeampana appiukon synttärit.


Käy nyt hyvä mies siellä Alkossa, jos mielesi tekee. Tuossa vaimosi kommentissa on se pelko, että muutut pian HMV-mieheksi. Pitäähän sitä nyt miehen edes kotona saada näkyä, kuulua, haista...

Ajattelin että en piruuttani mene, niin kauan kun vaimo suosittelee tipatonta kautta, niin minä suosin samalla selibaattia. Voi olla että tuon pelin haäviän mutta kiusa se on pienikin kiusa.

Paikallinen Keon panimo on muuten ihan tutustumisen arvoinen paikka eikä siellä tarvitse kuivin suin oleskella. Hyvää olutta ja vielä parempaa viiniä.

Keon tuotteisiin tutustuin jo vaimon kanssa ensinmäisellä yhteisellä ulkomaanmatkalla 1991, nyt on jälkikasvua mukana joten vaikka tuotteisiin tulisi taas otettua lähempää kontaktia, niin sen on oltava hillitympää.
 

redari69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti jesse72
Tipaton tammikuu epäonnistui totaalisesti, joka viikonloppu radalla..no, kokeillaan huikatonta helmikuuta!


Itsellä tammikuu meni samoissa merkeissä. Ajattelin kokeilla tänään tipatonta tiistaita , josko olisi helpompaa. Onnea kaikille jotka tammikuun luovi läpi ilman huikkaa
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Taisi tulla luvattua että tipattomuus jatkuisi vielä jonkin aikaa helmikuussa...

Noo, nyt on Saku-Tölkki joka tapauksessa avattu ja puoli purkkia kaadettu jo kitaan.
Hyvin meni tammikuu loppuun asti kuitenkin, ei muutoksia sitten edellisen viestini. Niin on peloteltu tai oikeastaan lupauksia antavasti lausuttu että kuukauden tauon jälkeen pari-kolme kihahtaa jo kovasti päähän. Äkkiäkös tuo nyt on sitten selvitetty, saa nähdä selviääkö sitä sitten hallille enää puoli seitsemän aikaan.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Viestin lähetti Ted Raikas
Kuka kutsui?
Ööh, ei kai kukaan. Kunhan kysyin mielenkiinnosta. Jos tammikuun viettää tipattomana niin kai siitä jotain lisäarvoa pitää saada elämäänsä.

No juu, tajusin kyl.
 

Haukka68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No niin tipaton tammikuu ja jatkot on sitten ohi. Yllättävän pitkään se kestikin, eli viime tiistaihin asti, tällöin Kyproksen Keo tuote alkoi liikaa houkuttelemaan. Mutta la, su ja ma meni vielä jopa Kyproksella tipattomuuden piikkiin.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei ollut tipaton tammi-, helmi-, maalis- eikä huhtikuu. Voisi yrittää olla wapun jälkeen lopun toukokuuta juomatta. Jospa se auttaisi yrittämistä, kun kirjoittaa tänne niin.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vaikka ei tammikuu olekkaan, niin...

No niin, tämän poikamiehen viimeiseen pariin vuoteen on mahtunut kokonainen kourallinen selviä viikonloppuja, joten päätin ottaa itseäni niskasta kiinni, ja seuraavat pari viikonloppua ja lähes kolme viikkoa menevät selvissä merkeissä. Saa maksakin välillä levätä, ja voi vaikka säästyä rahaakin. Niin, ja jos vaikka kerrakin ei olisi maanantaina vitutus ja krapula töissä, näin vanhemmiten kun kylmä kalkkuna kestää sen pari päivää. Katsotaan löytyykö selkärankaa ja munaa, vai katkeaako kampiakseli jo perjantaina, ja heikoin lenkki siirtyy laulukuoroon ottamaan mökäöljyä.

Lasketaanko se muuten tipattomaksi, jos ei masturboi kuukauteen?
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Borgie kirjoitti:
Lasketaanko se muuten tipattomaksi, jos ei masturboi kuukauteen?

Ei, vaan Matti Vanhaseksi.

Itse olen nyt viikonlopun tullen ollut 5 viikkoa tipattomana, jos kolmea olutta ei lasketa. Tarkoitus on vielä olla 7 viikkoa, jolloin tulee 3 kk täyteen.

Pakko tunnustaa, että vaikutus niin henkisesti, kuin ruumiillisesti on valtavan positiivinen ja terveysintoilijan ajattelumaailma on todella pinnalla. Kapakat eivät voisi yhtään vähempää kiinnostaa tälllä hetkellä. Jo taaksepäin katsoessakin vituttaa, etä miksi niissä on pitänyt joka viikonloppu juosta.

Liikuntaa, terveellistä ruokaa, lepoa ja harrastamista. Helvetti, tästä absolutismista voisi oikeastaan oppia jopa pitämään.

K
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Mullekkin tulis parinviikonpäästä 2 kuukautta ilman alkomapitohoolisia-aineita, jollei muutomia oluita ja paria Eestinkeikkaa lasketa ); Eikö voisi tehdä uusia sääntöjä "tipattomuuteen", laskettais ne päivät vuodesta, kun ottaa vähemmän, niin kai siitä jokaiselle kuukausi tulisi?
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Kaiser Soze kirjoitti:
Itse olen nyt viikonlopun tullen ollut 5 viikkoa tipattomana, jos kolmea olutta ei lasketa. Tarkoitus on vielä olla 7 viikkoa, jolloin tulee 3 kk täyteen.

Ratkeat ryyppäämään viimeistään muutaman pelatun kierroksen jälkeen, veikkaan minä. Tarjoan bisset, ilmoittele vaan milloin selkä taittuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös